|
|
#1921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla Lilki
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() W ogóle gdzieś ostatnio się wszystko poprzestawiało, bo już było trochę lepiej... Wstaje wcześniej, za cały dzień śpi dwa razy po pół godziny (rzadko więcej) a ja się ledwo wyrabiam Teraz kima mi na rękach, zaraz spróbujemy odłożyć do łóżeczka... Może mnie zaskoczy i pośpi trochę dłużej ![]() Chce_byc_mama świetne zakupy Brawa za kolejne umiejętności dzieciaczków ![]() Zdrówka dla chorowitków Co do kremu my używamy zwykłego bambino, ale rzadko w sumie ![]() Paweł wyrósł z 68, 74 już takie na styk, teraz nosi 80-86. Z tymi rozmiarami to jest różnie... Jak miał 4 m-ce jego chrzestny pytał jakie nosi, a nosił 62 a niektóre nawet 56 jeszcze, kupił mu body 68 i były już za małe... Haha przez te imiona zaliczyliśmy wtopę jak zapraszaliśmy na ślub chrzestnego mojego męża... Wszyscy mówią na niego wujek Grzesiek, więc napisaliśmy Grzegorz a potem okazało się, że on właściwie ma na imię Bolesław ![]() Ale historia z Władziem świetna ![]() Soleika powodzenia a właściwie to gratulacje! Bo dopiero doczytałam, że to już ![]() Karolka dla malutkiej Modnisia fajne zakupy ![]() ... no pospał już
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-07 o 11:43 |
|
|
|
|
#1924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrówka dla Lenki! I powodzenia na wizycie u dentysty !
|
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super A jaki to był egzamin? Praktyczny? Bo nie doczytałam... Cytat:
Kuba też już "jadł" pomarańczę i mandarynki Jak tylko widzi, że my jemy to się tak wyrywa, że szkoda gadać.
|
||
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Sol gratulacje
zdolna bestia z Ciebie
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
my już po basenie i małym spacerku, bo Mała zaraz padła ![]() blue chodzimy na takie zajęcia ruchowe w wodzie-śpiewanie, pluskanko, polewanie wodą....pampki mamy takie do pływania, ale wiadomo, że siuśków nie zatrzymują, tylko grubsze sprawy ![]() Allebazi dzięki Sol-gratulacje wielkie-zdolniacha modnisia-fajne ciuszki ![]() Maciejka-nie, nie pisałam o ziemniaku z dynią dałam jej tarte jabłuszko-noc spokojna, ale dziś tylko malutki bobek udało jej się wycisnąć, kupiłam śliwkę i zaraz podam....oby pomogło bo ona zwykle nie ma takich problemów-kupka 3-4x dziennie...
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-07 o 11:40 |
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
aaa jeszcze Wam się nie "chwaliłam" że mi się @ spóźnia
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Będziemy miały co gratulowac ??
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
oby fałszywy alarm
za wcześnie na drugiego brzdąca
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Nela, na pewno nie długo dostaniesz.
Gratulacje dla Solki. Wiktoria, chyba praktyczny. Teoretyczny miała jakiś czas temu ![]() Ja też zdałam za pierwszym, 4 lata temu
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no proszę to teraz taka rzadkość niestety
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
U Was też dziś taka brzydka pogoda?
Wictoria, tak, u Sol to praktyczny |
|
|
|
#1934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hm... chcesz żeby się kolejne mamusie ujawniły? Tak jak ostatnio?
Cytat:
![]() za Twoje zdanie. Ja zdałam za 4 razem z czego uważam, że raz mi się ulanie należało, a pozostałe dwa razy to każdego można by ulać ![]() Cytat:
No to super, że taka zdolna dziewczynka z niej. |
||
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
Sol- wielkie gratulacje
![]() Ja też za pierwszym, ale to było daaawno- 17lat temu, a mój mąż zdał za pierwszym dwa razy, drugi raz 2 lata temu- zabrali mu prawko za punkty ![]() Najlepsze życzenia dla Lilutki ![]() Nel_a- no to czekamy ![]() My zmagamy się z ząbkami, mały bardzo cierpi w desperacji zamówiłam mu ten mocny Orajel na ebayu (specjalnie po to założyłam konto tam i na paypalu) i w końcu coś pomaga, bo Dentinox i Dentibaby i kant du.py rozbić, kompletnie nie działają, no i codziennie leci panadol![]() W poniedziałęk byliśmy u alergologa i dalej wiem tyle co nic. Nie wiadomo na co jest uczulony, mimo, że zmiany są mocne, na całym ciele i niektóre sączące. Nie można zrobić testów bo są mało wiarygodne. Dostał sterydy do smarowania i zobaczymy W aptece zamówiłam tą maść nagietkową co Nel_a polecila.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
A czytalyscie cos na temat fotelika recaro polaric tylem montowany?
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy pojawiły się te zmiany skórne? albo kiedy się nasiliły? |
|
|
|
|
#1938 | ||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Sol, gratulacje!! ![]() Cytat:
Ubranka i tak kupuję zawsze spontanicznie, jak mi coś w oko wpadnie ![]() Złozyłam znów zamówienie u Arosa No właśnie widać, że nie ![]() Czy ja wiem, czy super? dziwnie to jakoś brzmi, naprawdę dziwacznie ![]() około 150 ml płynu. Mieszam sok owocowy pół na pół z wodą ![]() Cytat:
Bo jeśli tak, to chyba wyślę matkę ![]() Ja też, tylko trochę dawniej. Aż strach, jak dawno! Dopiero po takich rzeczach (ile lat po maturze jestem, ile lat znam moją najlepszą przyjaciółkę, ile lat jestem kierowcą) widzę, jaka stara dupa ze mnie!
|
||
|
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby jednak nie było powodu do zbiegowiska ![]() Cytat:
a na sterydy uwazaj.
|
|
#1940 | |
|
Rozeznanie
|
My mamy ten fotelik, pisałam
![]() Rano pisałam, że mała ma zatwardzenie, dalam jej sok gruszkowy i po 15 min tak się posrała jak nigdy, wszystko było w kupie, całe jej spodnie, skarpety, brzuch, pachy, nawet na głowie miała. Potem ja byłam w kupie i pół łazieńki ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Też zdałam za pierwszym razem ale wtedy były inne czasy![]() Sol gratulacje
|
|
|
|
|
#1941 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas piękne słońce i błękitne niebo, ale w większości za białymi chmurkami.
Młoda przed chwilą zrobiła pierwszą kupę do nocnika i zasnęła, ale i tak zamierzam ją zaraz zapakować do wózka i wykorzystać ostatnie chwile przed powrotem zimy. Cytat:
Może Tormentiol by pomógł? Co prawda zakazany, ale stosowany i nie wiem, czy nie mniej szkodliwy od sterydów. Sama wiesz to lepiej, niż ja. Cytat:
|
||
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
Karolina, biedny Marcinek
I z ząbkami biedny, i ze skórką Mam nadzieję, że nowe specyfiki pomogą.Piszecie, że kiedyś były "inne czasy" (w kwestii zdawalności egzaminu na prawo jazdy). Czy ja wiem? Zdawalność jest od bodaj 20 lat bardzo niska, oscyluje wciąż w granicach 30-40% (w zależności często od miasta). Maciejka_ - świetny pomysł z tymi świeczkami
|
|
|
|
#1943 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Citi Mini GT, choć mi wystarczyłby Citi Mini, ale tż uważa, że tamten będzie wygodniejszy dla Małej.
Szkoda, że nie mam doświadczenia - wiedziałabym, czy taki wydatek ma sens. Ja w wieku Tyni nie chciałam już jeździć w wózku - nosili mnie Kupiłabym Maclarena, ale tż nie przekonany, no i jednak Jogger prowadzi się o wiele lepiej. Espiro Magic fajny, no i o wiele tańszy, ale nie do złożenia jedną ręką. Zresztą te tańsze parasolki też z wielkim trudem składa się jedną ręką - o rozkładaniu nie ma mowy.Tylko akcesoria do Joggera są takie drogie! Za to składanie - cudo! Czekam aż tż zmierzy bagażnik i zamawiamy. Cytat:
Hm, chętne bym poszła, ale jak ja się w stroju pokażęCytat:
Cytat:
![]() Jestem ciekawa - czekam na wieści ![]() Sol, gratulacje!!! Świetna robota!!!Cytat:
Raczej niespodziewanej kupki nie strzeli A ta woda jest ciepła? U nas ciepła jest tylko właśnie w strefie dla dzieci - a tak to średnio.Cytat:
A podajesz jakieś pokarmy poza mm? Jeśli tak, to może wrócić do samego mleka i jeszcze raz wprowadzać?
Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2013-03-07 o 13:38 |
|||||
|
|
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wod a wydaje się być średnio ciepła, ale ogólnie jest tam fest gorąco-to maleńki basen, tylko zajęcia dla dzieci się tam odbywają....więc podejrzewam, że i woda jest ciepła tylko tego nie czuć.....ale ani razu tam nie zmarzłam, ani mną nie "zatelepało" wszystk o dostosowane.....chodzę tam by zobaczyć co w ogóle mogę z dzieciem robić, a potem będę szukać jakiejś basenowej strefy dla dzieci, a jak się zrobi cieplej to na odkryty będę śmigać-tam na pewno jest strefa dla maluszkówco do stroju to się nie przejmuj, przecież na basen chodzą różni-chudzi, grubi, tutaj jak widzę kobiety są bezkompleksowe ![]() ten wózek fajowski ale chyba nie składa się jak parasolka do tak kompaktowych rozmiarów???cena "tylko" troszkę duża, ale widzę że sporo niemiek ma te jogery, ale inne modele, więc chyba dobry wózek
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-03-07 o 13:48 |
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
no młoda śpi, robota skończona więc mogę coś skrobnąć.
Nie wiem co się dzisiaj Lu stało, ale wyraźnie jakieś problemy z brzuszkiem. Zrobiła rano jedną standardową kupę i potem zaczęła się mega maruda. Wzięłam ją na ręce i zaczęła się strasznie prężyć, stękać i z wielkim wysiłkiem robić kupę (aż była czerwona na twarzy i miała łzy w oczach). Skończyła, przewinęłam, a tu kolejna kupa - sam śluz. No to znowu przewinęłam, nie minęło 5 minut i znowu kupa i znowu sam śluz... I od tamtej pory cisza, zobaczymy co będzie jak wstanie. I tak myślę, czy iść z nią na basen czy nie. A poza tym to nic nie rozumiem z tym wyżynaniem się ząbków. Dwa dni temu pojawiły się dwie białe plamki, potem jedna nieco zniknęła, ale druga zrobiła się większa - wyglądało to dokładnie jak ząb, mlecznobiałe. Wczoraj ta plamka zniknęła (a nie była jakaś mała) i dzisiaj też nic nie widać. Czy to możliwe, że ząb prześwitywał, a potem dziąsło trochę napuchło i przykryło? Karola może Ty wiesz? Bo ja zgłupiałam i nie wiem co o tym myśleć ![]() nie, ustami ![]() Cytat:
![]() wyobraź sobie, że ja też ![]()
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Tsa wy jesteście stare a ja jestem piękną blondynką z nogami do szyi
![]() agunia Asia chyba kiedyś pisała że ząbek może się delikatnie cofnąć. Ale kurde ręki bym nie dała obciąć, a nawet paznokcia bo nie wiem czy dobrze usłyszałam czy sama to sobie wymyśliłam
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórzy pisali, ze parasolka zajmowała dużo miejsca w bagażniku przez to, że musiała być położona ukośnie, bo na długość się nie mieściła. Nie wiem, jak byłoby u nas, bo nadal nie zmierzyliśmy bagażnika![]() U nas nie ma takiego specjalnego... Jest taki - ostatnie zdjęcie pokazuje część strefy dla dzieci. Ja się przed sobą będę wstydzić
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm....strefa dla dzieci, a jakaś lafiryndzia w niej leżakuje hihi My mamy zajęcie w normalnym basenie o gł.ok. 1,5m, a latem to właśnie w takiej płytkiej wodzie Lila będzie się pluskać, ale na głęboki też z nią będę chodzić no jak ty sama przed sobą, to ja już nic nie zaradzę
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Blue nie wypominam w zadnym wypadku, akurt ja sie przejmuje waga dziecka ze za mala, a taka w sam raz to dla mnie wowod do dumy
![]() Karolina biedny Marcinus u nas dziasla sa rzerokie rozpulchnione i takie pofalowane ile moze trwac taki stan zanim sie cos wykluje? Ida te zeby i wyjsc nie moga
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-07 o 14:22 |
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
to prawda, gdy ja zdawałam (chyba 2003 r.) zdawalność też była niska, ale teraz chyba nie jest lepiej - słyszałam, że zdawalność części teoretycznej jest bardzo niska, a z praktyką chyba podobnie jak kiedyś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

.

aż wstyd! Dziewczynur czy Wasze dzieci też wstają o takiej zabójczej porze jak 5 rano? Wykoncze sie! A jeszcze ten caly tydIen chodze do pracy na 7 wiec do tej 6 chciałabym pospać ale mój mały urwisek mi nie pozwala!

!

na nic innego tak nie zareagował jak na tego pomarańcza 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zdawalność jest od bodaj 20 lat bardzo niska, oscyluje wciąż w granicach 30-40% (w zależności często od miasta).