![]() |
#2401 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]()
![]() |
#2402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No to masz odpowiedź, wirus na tle alergicznym, na stówkę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prince to poszalałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
a wiecie co, w sobote kolezanka kupiła mojej R pare rzeczy w cicholandzie ale takim fajnym. Sa wyprane zaraz bede pranie zbierała to cykn foto. takie fajne ze szok i za grosze! Szkoda z eu nas niema takich fajnych lumpków bo bym sobie poszła . Kiedys były fajne ciuchy ale teraz przebierają te co tam pracuje a i nie mozna nic znalezc nawet w dzien dostawy.
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- o to przekichane ![]() Cytat:
![]() no mam pepco. Ale pracuje tam taka jedna pipa której bardzo nie lubie nawet sie z nią biłam ![]() ![]()
![]() |
#2405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że jestem teraz na wychowawczym> To troszkę przystopuje z kupowaniem przez te trzy miesiące. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 |
Zakorzenienie
|
U nas dzis jest tak zrąbana pogoda, że odpuszczamy spacer... Jest zimno, mokro, wietrznie, bardzo nieprzyjemnie.
Ciekawe co u Pumci i małej.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wygląda super. Moja też ma takie jeansowe i bardzo mi się w nich podoba. Tylko szkoda, że wyrasta z nich. Ale przynajmniej będę mogła kupić coś nowego ![]() A no to rzeczywiście masz powód aby omijać pepco ![]() Buszuję po all i znalazłam takie legginy: http://allegro.pl/legginsy-jak-jeans...091932950.html Moja miała takie w mniejszym rozmiarze. Kupiłam je w lumpie za 1,90, a tu taka cena. I jeszcze przesyłka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
Ja zostawiam. Raz dlatego, że planujemy jeszcze jedno dziecko. Dwa, nie chce mi się w to bawić. Trzy, jeśli mam fajne ciuchy które nadają się na sprzedaż to też nie chciałabym ich sprzedawać za grosze. Wolę zostawić bo a nuż moja siostra albo brat dorobią się jakiegoś dzieciaczka. Nikomu innemu z rodziny ciuchów nie zamierzam oddawać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() z chrzcin sprzedałam wszystko oprócz sukienki ( fajna biała w stylu lat 20 tych) dobra jeszcze na małaą) nie chce żeby dzieci w tym samym do chrztu były trzymane.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2013-03-11 o 08:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Napiszę Wam jakie mieliśmy zalecenia przy takich wymiotach bo może się komuś przyda.
przede wszystkim babka powiedziała, żeby darować sobie apteczne preparaty nawadniające (nie wiem jak z tym Hippem, bo o niego nie pytałam), bo wszystkie są słone i mogą podrażniać i prowokować dalsze wymioty. Najlepiej zwykła, przegotowana woda albo słaba, gorzka herbata. U nas lepiej sprawdziła się herbata (swoją drogą pamiętam, że mama też zawsze przy wymiotach poiła mnie właśnie gorzką herbatą). Nie dawać dziecku pić z butelki/kubków/niekapków bo wypije za dużo naraz. Podawać po łyżeczce co 2-3 minuty. Jak dziecko nie będzie zwracać płynów można spróbować podać zupkę jarzynową, albo jeszcze lepiej po prostu ugotowanego ziemniaka. Jak sprawdzić czy dziecko nie jest odwodnione - chwytamy między palce skórę na brzuchu i ściskamy. Jak luzujemy uścisk i skóra wraca do normalnego stanu, jest ok, jak zostanie pomarszczona znak że dziecko odwodnione. Można też sprawdzić po paznokciu. Uciskamy paznokieć i sprawdzamy czy różowieje. Jeśli w ciągu 2 sekund zrobi się z bladego różowy, jest ok
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to sa ciuszki z lumpka te biale spodnie sa takie ala gumowe 9sory ze pogniecione ale dopiero z suszarki)
![]() |
#2414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Zakorzenienie
|
Ciastek, biłaś się z laską?
![]() takie coś ![]() tylko nie mów że Ci się nie podoba bo nie mam w rodzinie dziewczynki ![]()
![]() |
#2416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cenne rady. Można wrzucić na pierwszą stronę. Cytat:
![]() ![]() Gdzie ten lump? Też chcę taki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej! Mam dużo do nadrobienia, bo wczoraj nie miałam neta, więc nawet nie poczytałam... Natrzaskałyście trochę tych postów
![]() No to biorę się... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No postarali się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hehe wolałabym zostać przy tym co napisała phdwao ![]() Mój tak czy siak to rak, bo tydzień różnicy tu nie robi ![]() Mam koleżankę raka i jest bardzo fajną osóbką, ale więcej raków nie znam (albo nie wiem, że są spod tego znaku) a to za mała próba, żeby na jej podstawie wnioskować ![]() Cytat:
![]() No właśnie uczulam męża co i w jaki sposób mówi do dziecka, bo mimo że jeszcze nie rozumie znaczenia słów, bardzo dobrze rozumie emocje, a mąż do cierpliwych osób nie należy i czasem pokazuje nerwy... A propo "mamowe" to tydzień temu jak byliśmy u teściów mały był bawiony przez babcię, dziadka, wujka i było wszystko ok a na wieczór coś mu się odwidziało i chciał, żeby go już wziąć, bo zebrało mu się na przytulaski z mamą ![]() ![]() Cytat:
![]() W sumie teraz jest lepiej, dalej bywa że mnie irytuje, ale czasem "przemówi ludzkim głosem" ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaa no i jeszcze jedna rzecz, najlepiej oczywiście nawadnia i odżywia mleko matki, więc jak tylko dziecko toleruje to dawać. Ale moim zdaniem to lepiej najpierw spróbować wodę lub herbatę, jak dziecko nie zwróci to mleko, i to nie prosto z cyca, ale odciągnięte i też podawane po trochu. Bo Lu wczoraj jak jadła z cycka zjadała za dużo i zwracała
![]() |
#2419 |
Zakorzenienie
|
Linka jak nie planujecie dziecka to ja na waszym miejscu bym sprzedala wszytko, a ja odkladam wszystko nawet troxhe poplamione bo lize na kolejne dziecko
![]() Aga dzieki za info o odwodnieniu,!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowe to temat rzeka. Ja za swoją nie przepadam, wkurza mnie jej sposób bycia. Jednak są dni kiedy mi tak bardzo nie przeszkadza ![]() Phdwao, Blue mieszkacie daleko od Chodzieży? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja kuznka sprzedała prawie wszystko. Zostało tylko krzesełko i jakieś zabawki które by na bank się nie sprzedały.
![]() |
#2422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() bardzo ładna sukienusia ![]() ![]() ![]() Mam nadz ze moja mała sukienki bedzie lubic bo ja nie lubiłam ani sukienek ani spodnic ani kokardek ani lalek ![]() ja tez chce taki lump ![]() ![]()
![]() |
#2423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam mała wymiotowała raz, znaczy w jeden wieczór dwa razy, ale to już jakiś czas temu. Byłam w szoku i nie bardzo wiedziałam co zrobić. Na szczęście to były tylko dwa rzygi. ![]() Rady cenne ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() Edit: yyy nie wiem jak jej wcześniej mogłam nie dojrzeć ![]() Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-03-11 o 09:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() U nas ok. Dziecię śpi, ja wizażuję, a mąż coś kombinuje ![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agunia, dzięki za info o odwodnieniu. Mnie mama też zawsze poiła herbatą ale chyba bym nie wpadała na to żeby takiemu małemy dziecku zrobić. Ciekawe jak B. Oby diagnoza się nie potwierdziła |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Prince super nabytki, te lumpkowe też ![]() Ja nic nie sprzedaję, dziewczynka też będzie mogła w tym chodzić ![]() Ja dziś nie zmrużyłam oka w nocy, chyba za późno kawę wypiłam (ricore, ale jednak) wczoraj i przewracałam się całą noc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
Mandi ja mam do Chodziezy 115 km a czymuu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Staram się nie oceniać, ale ona nie próbowała niczego innego, od razu pakowała w nią słodkie i moim zdaniem to krzywdę temu dziecku robi... Na serki homogenizowane też jest chyba za wcześnie... Ale teściowa zadowolona, bo mała je wszystko i w ten oto sposób dopinguje synową. A swoją drogą bratowa męża niedawno śmiała się ze swojej kuzynki, że ma takie pulchne dziecko (mając 3 m-ce wyglądał na 6 co najmniej), a sama ma teraz podobnie i sama to dziecku robi... 7 a 5 to jednak jest różnica ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Racja... ![]() Agunia i Soleika współczuję tych przejść... Mam nadzieję, że dzieciaczkom przeszło... ![]() Mój to by chciał obchodzić oba święta... ehh ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozmiar....tam było na metce że chyba 2-3 lata ![]()
![]() |
#2429 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tylko na chwile.
Lena ma zapalenie oskrzeli, ale sam początek. Doradźcie czy meczyc ją podawaniem leków, zajmuje to nam 40min i jest tyle płaczu że serce mi peka, cieżko ją uspokoic, czy wybrac zastrzyki?? Mam problem...szkoda mi ja kuc, ale i tak sie meczy biorac leki...
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widzę, ze u paru mam weekend z powodu chorób dzieciaczkow nie był ciekawy ![]() ![]() Młody rojbruje dalej, muszę sie niezłe nagimnastykowac przy nim ![]() Prince super zakupy ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.