|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
i ja i mąż jesteśmy alergikami
|
|
#2402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to masz odpowiedź, wirus na tle alergicznym, na stówkę. |
||
|
|
|
#2403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prince to poszalałaś Super ciuchy, szczególnie te jeansowe legginsy.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co, w sobote kolezanka kupiła mojej R pare rzeczy w cicholandzie ale takim fajnym. Sa wyprane zaraz bede pranie zbierała to cykn foto. takie fajne ze szok i za grosze! Szkoda z eu nas niema takich fajnych lumpków bo bym sobie poszła . Kiedys były fajne ciuchy ale teraz przebierają te co tam pracuje a i nie mozna nic znalezc nawet w dzien dostawy.
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- o to przekichane ![]() Cytat:
no mam pepco. Ale pracuje tam taka jedna pipa której bardzo nie lubie nawet sie z nią biłam więc omijam ten sklep bo jak ją widze to mnie
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko się zrobi cieplej to pójdziemy na zakupy. Ja kupuje jej już rozmiar 92 ( nie że taka duża) tylko pozostałych rozmiarów mam ful. A kupować cos muszę bo lubię lepiej jej niż sobie ( u mnie szafa pęka w szwach). Dobrze że jestem teraz na wychowawczym> To troszkę przystopuje z kupowaniem przez te trzy miesiące. Choć mąż daje mi spory budżet na wydatki reprezentacyjne moje i małej
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis jest tak zrąbana pogoda, że odpuszczamy spacer... Jest zimno, mokro, wietrznie, bardzo nieprzyjemnie.
Ciekawe co u Pumci i małej.... |
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wygląda super. Moja też ma takie jeansowe i bardzo mi się w nich podoba. Tylko szkoda, że wyrasta z nich. Ale przynajmniej będę mogła kupić coś nowego A no to rzeczywiście masz powód aby omijać pepco ![]() Buszuję po all i znalazłam takie legginy: http://allegro.pl/legginsy-jak-jeans...091932950.html Moja miała takie w mniejszym rozmiarze. Kupiłam je w lumpie za 1,90, a tu taka cena. I jeszcze przesyłka... |
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zostawiam. Raz dlatego, że planujemy jeszcze jedno dziecko. Dwa, nie chce mi się w to bawić. Trzy, jeśli mam fajne ciuchy które nadają się na sprzedaż to też nie chciałabym ich sprzedawać za grosze. Wolę zostawić bo a nuż moja siostra albo brat dorobią się jakiegoś dzieciaczka. Nikomu innemu z rodziny ciuchów nie zamierzam oddawać.
|
|
|
|
#2411 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego zostawiam sporo ubranek ale nie wszystkie bo mała ma tego dużo. Zostawiam same perełki. Przy nastepnym, dziecku i tak troszkę fajnych rzeczy będę chciała kupic. I rzeczy do spania i chodzenia po domu. z chrzcin sprzedałam wszystko oprócz sukienki ( fajna biała w stylu lat 20 tych) dobra jeszcze na małaą) nie chce żeby dzieci w tym samym do chrztu były trzymane.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-61960.png http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371x2odyyxq.png Edytowane przez modnisia86 Czas edycji: 2013-03-11 o 08:56 |
||
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę Wam jakie mieliśmy zalecenia przy takich wymiotach bo może się komuś przyda.
przede wszystkim babka powiedziała, żeby darować sobie apteczne preparaty nawadniające (nie wiem jak z tym Hippem, bo o niego nie pytałam), bo wszystkie są słone i mogą podrażniać i prowokować dalsze wymioty. Najlepiej zwykła, przegotowana woda albo słaba, gorzka herbata. U nas lepiej sprawdziła się herbata (swoją drogą pamiętam, że mama też zawsze przy wymiotach poiła mnie właśnie gorzką herbatą). Nie dawać dziecku pić z butelki/kubków/niekapków bo wypije za dużo naraz. Podawać po łyżeczce co 2-3 minuty. Jak dziecko nie będzie zwracać płynów można spróbować podać zupkę jarzynową, albo jeszcze lepiej po prostu ugotowanego ziemniaka. Jak sprawdzić czy dziecko nie jest odwodnione - chwytamy między palce skórę na brzuchu i ściskamy. Jak luzujemy uścisk i skóra wraca do normalnego stanu, jest ok, jak zostanie pomarszczona znak że dziecko odwodnione. Można też sprawdzić po paznokciu. Uciskamy paznokieć i sprawdzamy czy różowieje. Jeśli w ciągu 2 sekund zrobi się z bladego różowy, jest ok
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i napno bede mniej siedziala na all ![]() to sa ciuszki z lumpka te biale spodnie sa takie ala gumowe 9sory ze pogniecione ale dopiero z suszarki)
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek, biłaś się z laską?
![]() takie coś tylko nie mów że Ci się nie podoba bo nie mam w rodzinie dziewczynki
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cenne rady. Można wrzucić na pierwszą stronę. Cytat:
Gdzie ten lump? Też chcę taki. |
||
|
|
|
#2417 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej! Mam dużo do nadrobienia, bo wczoraj nie miałam neta, więc nawet nie poczytałam... Natrzaskałyście trochę tych postów
![]() No to biorę się... Cytat:
hehe ![]() Cytat:
W mojej rodzinie ja i moja mama i faktycznie ciężko nam się czasem dogadać No i teściowa - ale to podobno nie rodzina :PNo postarali się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hehe wolałabym zostać przy tym co napisała phdwao ![]() Mój tak czy siak to rak, bo tydzień różnicy tu nie robi Za to wychodzi na to, że ja jestem jakiś mieszaniec (bliźnięta i lew) :PMam koleżankę raka i jest bardzo fajną osóbką, ale więcej raków nie znam (albo nie wiem, że są spod tego znaku) a to za mała próba, żeby na jej podstawie wnioskować ![]() Cytat:
No właśnie uczulam męża co i w jaki sposób mówi do dziecka, bo mimo że jeszcze nie rozumie znaczenia słów, bardzo dobrze rozumie emocje, a mąż do cierpliwych osób nie należy i czasem pokazuje nerwy... A propo "mamowe" to tydzień temu jak byliśmy u teściów mały był bawiony przez babcię, dziadka, wujka i było wszystko ok a na wieczór coś mu się odwidziało i chciał, żeby go już wziąć, bo zebrało mu się na przytulaski z mamą ![]() Cytat:
Ja z moją to różnie... Początki były ciężkie, nie odpowiadał mi jej sposób bycia, jej żarty mnie nie śmieszyły, uważałam, że niektórych rzeczy jej po prostu nie wypada, że ma się za nie-wiadomo-co, do tego faworyzowała swoją drugą synową (nie widząc jej wcześniej na żywo), która swoją drogą jest do niej bardzo podobna pod względem niektórych zachowań...W sumie teraz jest lepiej, dalej bywa że mnie irytuje, ale czasem "przemówi ludzkim głosem" A w sumie pierwszy raz kiedy zobaczyłam w niej takiego normalnego człowieka to była Wielkanoc w jej rodzinnym domu (Podlasie) chyba 4 lata temu, jak pojechaliśmy tam pierwszy raz - ja jeszcze jako narzeczona mojego męża
|
||||||
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby później, bo im mniejsze dziecko tym łatwiej i szybciej się odwadnia.aaaa no i jeszcze jedna rzecz, najlepiej oczywiście nawadnia i odżywia mleko matki, więc jak tylko dziecko toleruje to dawać. Ale moim zdaniem to lepiej najpierw spróbować wodę lub herbatę, jak dziecko nie zwróci to mleko, i to nie prosto z cyca, ale odciągnięte i też podawane po trochu. Bo Lu wczoraj jak jadła z cycka zjadała za dużo i zwracała
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Linka jak nie planujecie dziecka to ja na waszym miejscu bym sprzedala wszytko, a ja odkladam wszystko nawet troxhe poplamione bo lize na kolejne dziecko
![]() Aga dzieki za info o odwodnieniu,!!! |
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowe to temat rzeka. Ja za swoją nie przepadam, wkurza mnie jej sposób bycia. Jednak są dni kiedy mi tak bardzo nie przeszkadza ![]() Phdwao, Blue mieszkacie daleko od Chodzieży? |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuznka sprzedała prawie wszystko. Zostało tylko krzesełko i jakieś zabawki które by na bank się nie sprzedały.
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to stare dzieje jakies 5-6 lat temu. A najlepsze to była noja przyjaciolka![]() bardzo ładna sukienusia Mam nadz ze moja mała sukienki bedzie lubic bo ja nie lubiłam ani sukienek ani spodnic ani kokardek ani lalek ja tez chce taki lump to nietety nie w moim miescie no ale nie az tak daleko ode mnie. Tyle z eniemam jak tam jechac a ze moja kolezanka jezdzi wszedzie to robi zakupy dla małej
|
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam mała wymiotowała raz, znaczy w jeden wieczór dwa razy, ale to już jakiś czas temu. Byłam w szoku i nie bardzo wiedziałam co zrobić. Na szczęście to były tylko dwa rzygi. Rady cenne ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() Edit: yyy nie wiem jak jej wcześniej mogłam nie dojrzeć
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-03-11 o 09:43 |
||
|
|
|
#2424 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() U nas ok. Dziecię śpi, ja wizażuję, a mąż coś kombinuje Idziemy w południe do dentysty. Cytat:
![]() Będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Poza tym nie lubię tych rozliczeń.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Agunia, dzięki za info o odwodnieniu. Mnie mama też zawsze poiła herbatą ale chyba bym nie wpadała na to żeby takiemu małemy dziecku zrobić. Ciekawe jak B. Oby diagnoza się nie potwierdziła |
|||||||
|
|
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prince super nabytki, te lumpkowe też Ja nic nie sprzedaję, dziewczynka też będzie mogła w tym chodzić ![]() Ja dziś nie zmrużyłam oka w nocy, chyba za późno kawę wypiłam (ricore, ale jednak) wczoraj i przewracałam się całą noc
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Mandi ja mam do Chodziezy 115 km a czymuu?
|
|
|
|
#2427 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Staram się nie oceniać, ale ona nie próbowała niczego innego, od razu pakowała w nią słodkie i moim zdaniem to krzywdę temu dziecku robi... Na serki homogenizowane też jest chyba za wcześnie... Ale teściowa zadowolona, bo mała je wszystko i w ten oto sposób dopinguje synową. A swoją drogą bratowa męża niedawno śmiała się ze swojej kuzynki, że ma takie pulchne dziecko (mając 3 m-ce wyglądał na 6 co najmniej), a sama ma teraz podobnie i sama to dziecku robi... 7 a 5 to jednak jest różnica ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam kupić wino (dla niego, bo ja karmię), ale powiedział, że sam nie będzie pił, więc zamiast wina wybrał sok jabłkowy :P No i spędzaliśmy miło wieczór Racja... ![]() Agunia i Soleika współczuję tych przejść... Mam nadzieję, że dzieciaczkom przeszło... ![]() Mój to by chciał obchodzić oba święta... ehh ![]() Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozmiar....tam było na metce że chyba 2-3 lata
|
|
#2429 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tylko na chwile.
Lena ma zapalenie oskrzeli, ale sam początek. Doradźcie czy meczyc ją podawaniem leków, zajmuje to nam 40min i jest tyle płaczu że serce mi peka, cieżko ją uspokoic, czy wybrac zastrzyki?? Mam problem...szkoda mi ja kuc, ale i tak sie meczy biorac leki...
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Widzę, ze u paru mam weekend z powodu chorób dzieciaczkow nie był ciekawy mam nadzieje, ze u wszystkich maluchów już jest lepiej![]() Młody rojbruje dalej, muszę sie niezłe nagimnastykowac przy nim Prince super zakupy choć jestem zdania, ze czasami sprzedawcy niezłe winduja sobie ceny
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

i ja i mąż jesteśmy alergikami

teraz się bawi, jest zadowolona, pogodna, ufffff!
nie chcę jej teraz głowy zawracać, później do niej jeszcze skrobnę
Super ciuchy, szczególnie te jeansowe legginsy.
pewnie coś zjadła nie teges i ja troszkę pomęczyło
więc omijam ten sklep bo jak ją widze to mnie 
tylko się zrobi cieplej to pójdziemy na zakupy. Ja kupuje jej już rozmiar 92 ( nie że taka duża) tylko pozostałych rozmiarów mam ful. A kupować cos muszę bo lubię lepiej jej niż sobie ( u mnie szafa pęka w szwach).