Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 08:31   #2401
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Może Lu będzie lekkim alergikiem na pyłki ja tak miałam jak byłam mała ale żadnych leków nie brałam. Przeszło z wiekiem.
niestety będzie prawie na pewno i ja i mąż jesteśmy alergikami

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:31   #2402
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hej

U nas ok
Lu nockę przespała w miarę, o 4 dałam jej trochę cycusia i poszła spać, obudziła się po 7 baaaardzo domagając się jeść i nie mogła się od cycka oderwać teraz się bawi, jest zadowolona, pogodna, ufffff!
Jeszcze raz Wam dziękuję za wsparcie
Cytat:
Ciekawe, właśnie mi koleżanka napisała, że eg jej pediatry obecnie mocno pyli olcha, która wywoluje takie reakcje alergiczno-wirusowe ze albo biegunka albo wymioty. A przecież nam pediatra wczoraj powiedziała, że sporo miała takich przypadków jak nasz tego dnia. Więc coś musi być na rzeczy
Bardzo się cieszę, że Lu ma się już dobrze
No to masz odpowiedź, wirus na tle alergicznym, na stówkę.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:36   #2403
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
też jestem ciekawa, pisałam jej wczoraj esa, żeby dała znać jak coś będzie wiedzieć, póki co cisza nie chcę jej teraz głowy zawracać, później do niej jeszcze skrobnę
Pewnie jak będzie w stanie to coś napisze. Mam nadzieję, że jakieś dobre wiadomości...

Prince to poszalałaś Super ciuchy, szczególnie te jeansowe legginsy.

Cytat:
dobrze ze z Lu wszystko oki pewnie coś zjadła nie teges i ja troszkę pomęczyło

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

widziałam że ten sprzedawca mam kilka rzeczy z pepco i odsprzedaje za drożej leginsy które są po 15 wystawia od 19. Za komplet dałam 29,99. Odchodzi przesyłka. A ten komplet mi sie strasznie podobał lubie połączenie granatu i żółtego. Ale ja dwa az w tygodniu zagladam do pepco i jestem na bieżąco. Droga na spacer prowadzi obok sklepu.
Też widziałam ostatnio ten komplecik i bardzo mi się spodobał. Ale przy sobie miałam tylko 50 zł, a już kupiłam te legginsy z falbaniastą spódniczką, koszulkę, kilka par skarpetek i rajstopki. Dzisiaj raczej nie pójdę na shopping bo pada deszcz, ale jutro może tam zajrzę

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wiem ze z pepco bo mam jeden komplet z tymi samymi metkami jeszcze lekko za duzy. Wlasnie bylam ciekawa ile kosztował. wsumie prawie tyle samo ale fakt koszt przesylki odchozi ale zanim zczailam ze to z pepco(rzadko cos tam kupuje wrecz bardzo rzadko bo przewaznie cos dostaje z pepco wlasnie) to juz zlicytowalam. No i mnie nikt nie przebił. Ale zauwazylam wlasnie ze leginsy te ze spodniczka maja drozej

tez lubie takie polaczenie! A sa tam jeszcze inne takie cuda? chyba musz sie przejsc wkoncu!!!
Ciastuś masz pepco koło siebie, a kupujesz na all?

Cytat:
Ciekawe, właśnie mi koleżanka napisała, że eg jej pediatry obecnie mocno pyli olcha, która wywoluje takie reakcje alergiczno-wirusowe ze albo biegunka albo wymioty. A przecież nam pediatra wczoraj powiedziała, że sporo miała takich przypadków jak nasz tego dnia. Więc coś musi być na rzeczy
Może to rzeczywiści to.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:38   #2404
prince_polo
Zakorzenienie

a wiecie co, w sobote kolezanka kupiła mojej R pare rzeczy w cicholandzie ale takim fajnym. Sa wyprane zaraz bede pranie zbierała to cykn foto. takie fajne ze szok i za grosze! Szkoda z eu nas niema takich fajnych lumpków bo bym sobie poszła . Kiedys były fajne ciuchy ale teraz przebierają te co tam pracuje a i nie mozna nic znalezc nawet w dzien dostawy.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
niestety będzie prawie na pewno i ja i mąż jesteśmy alergikami
o to przekichane
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Prince to poszalałaś Super ciuchy, szczególnie te jeansowe legginsy.

Ciastuś masz pepco koło siebie, a kupujesz na all?
.
a wiesz jak w tych leginsach supoer wyglada
no mam pepco. Ale pracuje tam taka jedna pipa której bardzo nie lubie nawet sie z nią biłam więc omijam ten sklep bo jak ją widze to mnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:41   #2405
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
ja dzis powystawiam Rozi ubranka te które sa w super stanie a niektore mam nowe. Moze cos sprzedam i bede mogła jeszcze pozamawiac albo wpadne do pepco
ale ja uwielbiam jej kuowac
Ja sprzedałam małej płaszczy z chrzcin i komplecik już za mały i mam 100 zł na rozrzucenie tylko się zrobi cieplej to pójdziemy na zakupy. Ja kupuje jej już rozmiar 92 ( nie że taka duża) tylko pozostałych rozmiarów mam ful. A kupować cos muszę bo lubię lepiej jej niż sobie ( u mnie szafa pęka w szwach).
Dobrze że jestem teraz na wychowawczym> To troszkę przystopuje z kupowaniem przez te trzy miesiące. Choć mąż daje mi spory budżet na wydatki reprezentacyjne moje i małej
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 08:43   #2406
Linka25
Zakorzenienie

U nas dzis jest tak zrąbana pogoda, że odpuszczamy spacer... Jest zimno, mokro, wietrznie, bardzo nieprzyjemnie.

Ciekawe co u Pumci i małej....
Stary 2013-03-11, 08:44   #2407
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie co, w sobote kolezanka kupiła mojej R pare rzeczy w cicholandzie ale takim fajnym. Sa wyprane zaraz bede pranie zbierała to cykn foto. takie fajne ze szok i za grosze! Szkoda z eu nas niema takich fajnych lumpków bo bym sobie poszła . Kiedys były fajne ciuchy ale teraz przebierają te co tam pracuje a i nie mozna nic znalezc nawet w dzien dostawy.

no mam pepco. Ale pracuje tam taka jedna pipa której bardzo nie lubie nawet sie z nią biłam więc omijam ten sklep bo jak ją widze to mnie
Też żałuję, że koło mnie nie ma takich wystrzałowych lumpków
Na pewno wygląda super. Moja też ma takie jeansowe i bardzo mi się w nich podoba. Tylko szkoda, że wyrasta z nich. Ale przynajmniej będę mogła kupić coś nowego
A no to rzeczywiście masz powód aby omijać pepco

Buszuję po all i znalazłam takie legginy:
http://allegro.pl/legginsy-jak-jeans...091932950.html

Moja miała takie w mniejszym rozmiarze. Kupiłam je w lumpie za 1,90, a tu taka cena. I jeszcze przesyłka...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 08:45   #2408
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sprzedałam małej płaszczy z chrzcin i komplecik już za mały i mam 100 zł na rozrzucenie tylko się zrobi cieplej to pójdziemy na zakupy. Ja kupuje jej już rozmiar 92 ( nie że taka duża) tylko pozostałych rozmiarów mam ful. A kupować cos muszę bo lubię lepiej jej niż sobie ( u mnie szafa pęka w szwach).
Dobrze że jestem teraz na wychowawczym> To troszkę przystopuje z kupowaniem przez te trzy miesiące. Choć mąż daje mi spory budżet na wydatki reprezentacyjne moje i małej
Ja właśnie mam dylemat: czy sprzedawać, czy odkładać dla innego dzieciaczka. Z tym, że my już nie planujemy, więc pozostaje ktoś z rodziny. Ale czy to będzie dziewczynka?
Stary 2013-03-11, 08:49   #2409
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
moj tz wlasnie dzwoni pyta sie ile zaplacilam za zakupy. A ja mowie nie wiem wole nie liczyc i nie sprawdzac stanu konta a on tylko acha ja musze jej kupowac rozmiary wlasnie na teraz albo lekko wieksze. Bo zapasy sie pokonczyly.
Cytat:
Też żałuję, że koło mnie nie ma takich wystrzałowych lumpków
Na pewno wygląda super. Moja też ma takie jeansowe i bardzo mi się w nich podoba. Tylko szkoda, że wyrasta z nich. Ale przynajmniej będę mogła kupić coś nowego
A no to rzeczywiście masz powód aby omijać pepco

Buszuję po all i znalazłam takie legginy:
http://allegro.pl/legginsy-jak-jeans...091932950.html

Moja miała takie w mniejszym rozmiarze. Kupiłam je w lumpie za 1,90, a tu taka cena. I jeszcze przesyłka...
moja tez ma takie leginsy. Wlasnie kolezanka takie jej kupiła tez. Porobiłam zdjecia ciuszkow to nidlugo wstawie sporo ich jest. Moja szafa to moze nietyle peka w szfach bo ja zmieniam calkiem garderobe wiec dopiero dokupuje ale jej to juz peka. W kazdym razie po tych zakupach wczorajszych juz nie potrzebuje nic w rozmiarach na teraz.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-11, 08:50   #2410
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam dylemat: czy sprzedawać, czy odkładać dla innego dzieciaczka. Z tym, że my już nie planujemy, więc pozostaje ktoś z rodziny. Ale czy to będzie dziewczynka?
Ja zostawiam. Raz dlatego, że planujemy jeszcze jedno dziecko. Dwa, nie chce mi się w to bawić. Trzy, jeśli mam fajne ciuchy które nadają się na sprzedaż to też nie chciałabym ich sprzedawać za grosze. Wolę zostawić bo a nuż moja siostra albo brat dorobią się jakiegoś dzieciaczka. Nikomu innemu z rodziny ciuchów nie zamierzam oddawać.

Stary 2013-03-11, 08:54   #2411
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

o to przekichane

masz tak sliczną córeczkę że możesz chodzic do pepco niech ci zazdrości :P

Cytat:
ja chce niedługo jescze jedno dziecko dlatego zostawiam sporo ubranek ale nie wszystkie bo mała ma tego dużo. Zostawiam same perełki. Przy nastepnym, dziecku i tak troszkę fajnych rzeczy będę chciała kupic. I rzeczy do spania i chodzenia po domu.
z chrzcin sprzedałam wszystko oprócz sukienki ( fajna biała w stylu lat 20 tych) dobra jeszcze na małaą) nie chce żeby dzieci w tym samym do chrztu były trzymane.

Edytowane przez modnisia86
Czas edycji: 2013-03-11 o 08:56
Stary 2013-03-11, 08:55   #2412
agunia82
Zakorzenienie

Napiszę Wam jakie mieliśmy zalecenia przy takich wymiotach bo może się komuś przyda.
przede wszystkim babka powiedziała, żeby darować sobie apteczne preparaty nawadniające (nie wiem jak z tym Hippem, bo o niego nie pytałam), bo wszystkie są słone i mogą podrażniać i prowokować dalsze wymioty. Najlepiej zwykła, przegotowana woda albo słaba, gorzka herbata. U nas lepiej sprawdziła się herbata (swoją drogą pamiętam, że mama też zawsze przy wymiotach poiła mnie właśnie gorzką herbatą). Nie dawać dziecku pić z butelki/kubków/niekapków bo wypije za dużo naraz. Podawać po łyżeczce co 2-3 minuty. Jak dziecko nie będzie zwracać płynów można spróbować podać zupkę jarzynową, albo jeszcze lepiej po prostu ugotowanego ziemniaka.
Jak sprawdzić czy dziecko nie jest odwodnione - chwytamy między palce skórę na brzuchu i ściskamy. Jak luzujemy uścisk i skóra wraca do normalnego stanu, jest ok, jak zostanie pomarszczona znak że dziecko odwodnione.
Można też sprawdzić po paznokciu. Uciskamy paznokieć i sprawdzamy czy różowieje. Jeśli w ciągu 2 sekund zrobi się z bladego różowy, jest ok

Stary 2013-03-11, 08:58   #2413
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
masz tak sliczną córeczkę że możesz chodzic do pepco niech ci zazdrości :P
jak teraz wiem ze tam takie ladne rzeczy to bede chodizla i napno bede mniej siedziala na all

to sa ciuszki z lumpka
te biale spodnie sa takie ala gumowe 9sory ze pogniecione ale dopiero z suszarki)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nowy folder (4).jpg (92,5 KB, 46 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-11, 08:59   #2414
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
jak teraz wiem ze tam takie ladne rzeczy to bede chodizla i napno bede mniej siedziala na all

to sa ciuszki z lumpka
te biale spodnie sa takie ala gumowe 9sory ze pogniecione ale dopiero z suszarki)
fajne zwłaszcza bluza i leginsy
Stary 2013-03-11, 09:00   #2415
nel_a
Zakorzenienie

Ciastek, biłaś się z laską?

takie coś
tylko nie mów że Ci się nie podoba bo nie mam w rodzinie dziewczynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1830.jpg (49,5 KB, 42 załadowań)

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 09:00   #2416
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napiszę Wam jakie mieliśmy zalecenia przy takich wymiotach bo może się komuś przyda.
przede wszystkim babka powiedziała, żeby darować sobie apteczne preparaty nawadniające (nie wiem jak z tym Hippem, bo o niego nie pytałam), bo wszystkie są słone i mogą podrażniać i prowokować dalsze wymioty. Najlepiej zwykła, przegotowana woda albo słaba, gorzka herbata. U nas lepiej sprawdziła się herbata (swoją drogą pamiętam, że mama też zawsze przy wymiotach poiła mnie właśnie gorzką herbatą). Nie dawać dziecku pić z butelki/kubków/niekapków bo wypije za dużo naraz. Podawać po łyżeczce co 2-3 minuty. Jak dziecko nie będzie zwracać płynów można spróbować podać zupkę jarzynową, albo jeszcze lepiej po prostu ugotowanego ziemniaka.
Jak sprawdzić czy dziecko nie jest odwodnione - chwytamy między palce skórę na brzuchu i ściskamy. Jak luzujemy uścisk i skóra wraca do normalnego stanu, jest ok, jak zostanie pomarszczona znak że dziecko odwodnione.
Można też sprawdzić po paznokciu. Uciskamy paznokieć i sprawdzamy czy różowieje. Jeśli w ciągu 2 sekund zrobi się z bladego różowy, jest ok
Oby to nie było potrzebne
Cenne rady. Można wrzucić na pierwszą stronę.

Cytat:
to sa ciuszki z lumpka
Boskie. A te dżinsiorki
Gdzie ten lump? Też chcę taki.

Stary 2013-03-11, 09:04   #2417
katja_22
Zadomowienie

Hej! Mam dużo do nadrobienia, bo wczoraj nie miałam neta, więc nawet nie poczytałam... Natrzaskałyście trochę tych postów

No to biorę się...

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja tez jestem blixniakiem i agunia też

raczkiem ejst mój tz, to dobre i wrazliwe dusze
Czyli jest szansa, że będą ludzie z tego mojego szoguna hehe

Cytat:
tak tak, i mój mąż też, i nawet pies
i twierdzę, że bliźniaki są trudne i wiem co mówię
No może macie rację W mojej rodzinie ja i moja mama i faktycznie ciężko nam się czasem dogadać No i teściowa - ale to podobno nie rodzina :P

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ooo jak miło
No postarali się

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej. Nie wiem co się dzieje, Fabian ma od rana gorączkę w granicach 39 stopni. Czopki jej nie zbijają, a nie mam syropu A od czopków ma dupcię odparzoną... Chyba będę musiała zamawiać taxi i jechać po syrop na drugi koniec miasta
Współczuję

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
biedactwo malutkie

to masz wyjątkowy okaz Znam kilka raków i wszyscy to bardzo problemowi ludzie Sprawdza se powiedzenie "każdy rak chodzi wspak". I już się boję co to będzie z tym moim raczkiem... Chociaż on jest takim raczko-lewkiem, bo przecież miał się urodzić 2 tyg później

Hehe wolałabym zostać przy tym co napisała phdwao

Mój tak czy siak to rak, bo tydzień różnicy tu nie robi Za to wychodzi na to, że ja jestem jakiś mieszaniec (bliźnięta i lew) :P

Mam koleżankę raka i jest bardzo fajną osóbką, ale więcej raków nie znam (albo nie wiem, że są spod tego znaku) a to za mała próba, żeby na jej podstawie wnioskować

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Moja Nadka tez jest raczkiem. Czytałam, że jako dzieci sa bardzo wrażliwe, trzeba uważać, co się przy nich mówi i sa bardzo "mamowe".
Kiedyś też coś takiego czytałam

No właśnie uczulam męża co i w jaki sposób mówi do dziecka, bo mimo że jeszcze nie rozumie znaczenia słów, bardzo dobrze rozumie emocje, a mąż do cierpliwych osób nie należy i czasem pokazuje nerwy...

A propo "mamowe" to tydzień temu jak byliśmy u teściów mały był bawiony przez babcię, dziadka, wujka i było wszystko ok a na wieczór coś mu się odwidziało i chciał, żeby go już wziąć, bo zebrało mu się na przytulaski z mamą A wczoraj też go zabawiali, ale co trochę spoglądał na mnie i wtedy pojawiał się uśmiech - teściowa zauważyła i stwierdziła, że tylko do mnie tak się uśmiecha... Ehh kochany ten mój urwis

Cytat:
Hej Przyszłam się przywitać, a w zasadzie powiedzieć dobranoc

Dzisiejszy dzień spokojny, wieczorem byliśmy na meczu bo grał małż Mała była grzeczna i byłam na całym, a nastawiłam się, że wyjdziemy przed końcem pierwszej połowy.
Co jeszcze? A i była teściowa. Cholernie mnie ta kobieta irytuje. Wszystko co robi i mówi. W sumie nie wiem czy z jakiegoś konkretnego powodu czy z racji bycia teściową.
Doczytałam tylko, że Sol ma problem z Fabisiem. Sol mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Reszta jutro
Teściowe chyba już tak mają Ja z moją to różnie... Początki były ciężkie, nie odpowiadał mi jej sposób bycia, jej żarty mnie nie śmieszyły, uważałam, że niektórych rzeczy jej po prostu nie wypada, że ma się za nie-wiadomo-co, do tego faworyzowała swoją drugą synową (nie widząc jej wcześniej na żywo), która swoją drogą jest do niej bardzo podobna pod względem niektórych zachowań...

W sumie teraz jest lepiej, dalej bywa że mnie irytuje, ale czasem "przemówi ludzkim głosem" A w sumie pierwszy raz kiedy zobaczyłam w niej takiego normalnego człowieka to była Wielkanoc w jej rodzinnym domu (Podlasie) chyba 4 lata temu, jak pojechaliśmy tam pierwszy raz - ja jeszcze jako narzeczona mojego męża
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:06   #2418
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Oby to nie było potrzebne
Cenne rady. Można wrzucić na pierwszą stronę.
będę brutalna, ale jestem pewna, że prędzej czy później z wymiotami u dziecka każdemu przyjdzie się zmierzyć i to nie jeden raz oby później, bo im mniejsze dziecko tym łatwiej i szybciej się odwadnia.

aaaa no i jeszcze jedna rzecz, najlepiej oczywiście nawadnia i odżywia mleko matki, więc jak tylko dziecko toleruje to dawać. Ale moim zdaniem to lepiej najpierw spróbować wodę lub herbatę, jak dziecko nie zwróci to mleko, i to nie prosto z cyca, ale odciągnięte i też podawane po trochu. Bo Lu wczoraj jak jadła z cycka zjadała za dużo i zwracała

Stary 2013-03-11, 09:07   #2419
phdwao
Zakorzenienie

Linka jak nie planujecie dziecka to ja na waszym miejscu bym sprzedala wszytko, a ja odkladam wszystko nawet troxhe poplamione bo lize na kolejne dziecko

Aga dzieki za info o odwodnieniu,!!!
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 09:12   #2420
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
W sumie teraz jest lepiej, dalej bywa że mnie irytuje, ale czasem "przemówi ludzkim głosem" A w sumie pierwszy raz kiedy zobaczyłam w niej takiego normalnego człowieka to była Wielkanoc w jej rodzinnym domu (Podlasie) chyba 4 lata temu, jak pojechaliśmy tam pierwszy raz - ja jeszcze jako narzeczona mojego męża
Hehe przemówiła ludzkim głosem i to nie w Wigilię
Teściowe to temat rzeka. Ja za swoją nie przepadam, wkurza mnie jej sposób bycia. Jednak są dni kiedy mi tak bardzo nie przeszkadza

Phdwao, Blue mieszkacie daleko od Chodzieży?

Stary 2013-03-11, 09:13   #2421
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Linka jak nie planujecie dziecka to ja na waszym miejscu bym sprzedala wszytko, a ja odkladam wszystko nawet troxhe poplamione bo lize na kolejne dziecko

Aga dzieki za info o odwodnieniu,!!!
też bym chyba sprzedała. Ale ja to akurat z bliskiej rodziny nie mam nikogo kto by się rozmnożył
Moja kuznka sprzedała prawie wszystko. Zostało tylko krzesełko i jakieś zabawki które by na bank się nie sprzedały.

Stary 2013-03-11, 09:14   #2422
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

takie coś
no biłam sie ale to stare dzieje jakies 5-6 lat temu. A najlepsze to była noja przyjaciolka
bardzo ładna sukienusia a na jaki rozmiar?? na te lato?
Mam nadz ze moja mała sukienki bedzie lubic bo ja nie lubiłam ani sukienek ani spodnic ani kokardek ani lalek
Cytat:
Boskie. A te dżinsiorki
Gdzie ten lump? Też chcę taki.
ja tez chce taki lump to nietety nie w moim miescie no ale nie az tak daleko ode mnie. Tyle z eniemam jak tam jechac a ze moja kolezanka jezdzi wszedzie to robi zakupy dla małej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-11, 09:26   #2423
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
będę brutalna, ale jestem pewna, że prędzej czy później z wymiotami u dziecka każdemu przyjdzie się zmierzyć i to nie jeden raz oby później, bo im mniejsze dziecko tym łatwiej i szybciej się odwadnia.

aaaa no i jeszcze jedna rzecz, najlepiej oczywiście nawadnia i odżywia mleko matki, więc jak tylko dziecko toleruje to dawać. Ale moim zdaniem to lepiej najpierw spróbować wodę lub herbatę, jak dziecko nie zwróci to mleko, i to nie prosto z cyca, ale odciągnięte i też podawane po trochu. Bo Lu wczoraj jak jadła z cycka zjadała za dużo i zwracała
No, niestety pewnie masz rację.
Nam mała wymiotowała raz, znaczy w jeden wieczór dwa razy, ale to już jakiś czas temu. Byłam w szoku i nie bardzo wiedziałam co zrobić. Na szczęście to były tylko dwa rzygi.
Rady cenne

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Mam nadz ze moja mała sukienki bedzie lubic bo ja nie lubiłam ani sukienek ani spodnic ani kokardek ani lalek
Nam też pokaż sukienusie

Edit: yyy nie wiem jak jej wcześniej mogłam nie dojrzeć

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2013-03-11 o 09:43
Stary 2013-03-11, 09:27   #2424
wvictoria
Wtajemniczenie

Hello
U nas ok. Dziecię śpi, ja wizażuję, a mąż coś kombinuje Idziemy w południe do dentysty.

Cytat:
w chwili obecnej żadne z powyśzych, zamierzam częsciej spotykać się z koleżankami mającymi dzieci
Czyli prawie plac zabaw

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro idę do pracy i już mam biegunke
Będzie dobrze

Cytat:
Lu poszła spać, już nie wymiotowała, zrobiła jeszcze siku (i w bonusie kupę ) czyli płyny przyjęła. Chyba będzie dobrze
Już doczytałam, że jest lepiej

Cytat:
Promyk nadziei Też liczę, że będzie dobrze

Nasze zeznanie już zrobione i złożone (tutaj się pospieszyliśmy, bo wiedzieliśmy, że będzie zwrot), ale mam do zrobienia zeznanie babci i tak strasznie mi się nie chce. A już je trzymam jakiś czas
A ja jeszcze pita z pracy nie wzięłam Poza tym nie lubię tych rozliczeń.

Cytat:
Hej

U nas ok
Lu nockę przespała w miarę, o 4 dałam jej trochę cycusia i poszła spać, obudziła się po 7 baaaardzo domagając się jeść i nie mogła się od cycka oderwać teraz się bawi, jest zadowolona, pogodna, ufffff!

Ale wystroisz R! Ładne ubranka

Cytat:

to sa ciuszki z lumpka
Też fajne ubrania. Ja też mam pepco blisko ale nie za często chodzę. Chyba czas to zmienić.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

takie coś
Śliczna sukieneczka.

Agunia, dzięki za info o odwodnieniu. Mnie mama też zawsze poiła herbatą ale chyba bym nie wpadała na to żeby takiemu małemy dziecku zrobić.

Ciekawe jak B. Oby diagnoza się nie potwierdziła

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:30   #2425
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Hej

U nas ok
ufff, kamień z serca

Prince super nabytki, te lumpkowe też
Ja nic nie sprzedaję, dziewczynka też będzie mogła w tym chodzić

Ja dziś nie zmrużyłam oka w nocy, chyba za późno kawę wypiłam (ricore, ale jednak) wczoraj i przewracałam się całą noc
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:32   #2426
phdwao
Zakorzenienie

Mandi ja mam do Chodziezy 115 km a czymuu?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:41   #2427
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Lu obudziła się o 7, dostała cyca i poszła spać dalej. O 9 dałam jej znowu cycka i mieliśmy już dwa razy wymioty
w ogóle już zanim jej dałam drugi raz jeść widać było, że coś jest nie tak, bo się przebudzała, prężyła i popłakiwała. Brzuszek pewnie bolał. Humor ma co prawda nie najgorszy, ale jest osowiała
Ojej

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Brawa dla męża

Bratowej tak źle nie oceniaj. ja też małemu na poczatku wszystko musiałam słodzić glukozą bo nie chciał pić niczego (żadna herbatka ani woda). Ale z czasem słodziłam coraz mniej i teraz już herbatek nie słodzę. A do picia dostaje herbatki i soczki (te bez cukru, zawierające tylko naturalne cukry z owoców). Więc czasem po prostu trzeba Poza tym mój młody za tydzień skończy 7miesięcy i waży pewnie w okolicach tego co Twój

I dzięki za Gumi Misia Mój tez jest fanem Chyba mu kupię
No właśnie wiedziałam, że tu mamy już fanklub, więc POKAzuję

Staram się nie oceniać, ale ona nie próbowała niczego innego, od razu pakowała w nią słodkie i moim zdaniem to krzywdę temu dziecku robi... Na serki homogenizowane też jest chyba za wcześnie... Ale teściowa zadowolona, bo mała je wszystko i w ten oto sposób dopinguje synową. A swoją drogą bratowa męża niedawno śmiała się ze swojej kuzynki, że ma takie pulchne dziecko (mając 3 m-ce wyglądał na 6 co najmniej), a sama ma teraz podobnie i sama to dziecku robi... 7 a 5 to jednak jest różnica

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
cześć

Kataru ciąg dalszy matko święta jakie to ciężkie- wiecznie lecce smarki i wielki ryk przy odciąganiu , jak często powinno się odciągać , ja robię średnio 5 razy dziennie , myślicie że im częściej tym szybciej ustąpi tka łudzę się . W nocy bardzo częste pobudki i ciągłe chrapanie . Do tego mocno odparzona dupka od interesowności kupek , smaruję dupkę Sudomaxem, Tormentiolem i mąką ziemniaczaną i wietrzenie i nic.....przy przemywaniu pupy jest straszny płacz. Czytałam , że to też może być jeden z objawów ząbkowania Macie jakiś dobry i szybki sposób ???
Podsumowując pupa + katar to jakaś masakra można się wykończyć , niech te chol...zęby już wyjdą
Współczuję

Cytat:
Szczerze to nie wyobrażam sobie zostawić jej na dłużej niż jeden dzień, chociaż do tej pory to nie miałam okazji zostawić jej nawet na pół dnia
U mnie to samo

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co szykujecie dla mężów i tztów na dzień mężczyzny? Bo wypada dziś a ja nie mam pomysłu
Zrobiłam mu spaghetti Chciałam kupić wino (dla niego, bo ja karmię), ale powiedział, że sam nie będzie pił, więc zamiast wina wybrał sok jabłkowy :P No i spędzaliśmy miło wieczór

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Jejku biedne maluszki
Racja...

Agunia i Soleika współczuję tych przejść... Mam nadzieję, że dzieciaczkom przeszło...

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Upominek zawsze kupuje mu na dzień chłopaka - tak już się utarło .
Mój to by chciał obchodzić oba święta... ehh

Cytat:
Pediatra obejrzała Lu i stwierdziła, że nie jest źle, mała jeszcze nie jest odwodniona. Mamy spróbować dawać jej samą wodę, jak wejdzie to gorzką herbatę, potem mleko z cycka, ziemniaczki gotowane itp. Jak wymioty ustąpią to nie robić nic, jak dalej będzie wymiotować koniecznie do szpitala, nawet dostaliśmy skierowanie do szpitala na wszelki wypadek.
Jak wróciliśmy do domu dałam małej cycka, chciałam zobaczyć, czy ma w ogóle apetyt. Zassała, zjadła dużo, była głodna, ale ledwo skończyła zwymiotowała. Teraz dajemy samą wodę w odstępach co 2-3 min po 3ml, niestety wymioty nie ustępują
Nie brzmi to dobrze...
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:41   #2428
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
no biłam sie ale to stare dzieje jakies 5-6 lat temu. A najlepsze to była noja przyjaciolka

ja tez chce taki lump to nietety nie w moim miescie no ale nie az tak daleko ode mnie. Tyle z eniemam jak tam jechac a ze moja kolezanka jezdzi wszedzie to robi zakupy dla małej
ja też
rozmiar....tam było na metce że chyba 2-3 lata

Stary 2013-03-11, 09:43   #2429
aga 398
Raczkowanie

Dziewczyny ja tylko na chwile.

Lena ma zapalenie oskrzeli, ale sam początek.

Doradźcie czy meczyc ją podawaniem leków, zajmuje to nam 40min i jest tyle płaczu że serce mi peka, cieżko ją uspokoic, czy wybrac zastrzyki?? Mam problem...szkoda mi ja kuc, ale i tak sie meczy biorac leki...

24.08.2012r. Termin porodu
28.08.2012r. Lenka Nasz Najwiekszy Skarb

aga 398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 09:45   #2430
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Widzę, ze u paru mam weekend z powodu chorób dzieciaczkow nie był ciekawy mam nadzieje, ze u wszystkich maluchów już jest lepiej

Młody rojbruje dalej, muszę sie niezłe nagimnastykowac przy nim

Prince super zakupy choć jestem zdania, ze czasami sprzedawcy niezłe winduja sobie ceny

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości