|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj na szkole rodzenia okazało się że jestem pierwsza w kolejce do porodu tyle że naturalnego bo dwie dziewczyny jeszcze w marcu mają cesarkę![]() Poza tym dowiedziałam się też że na własne życzenie uhodowałam sobie wielkoluda Dlacz ego?Bo uwaga...brałam witaminy od początku ciąży(Prenatal).Pierwszy raz słyszę że niedobrze jest brać witaminy... tak powiedziała mi babka ze szkoły rodzenia która pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić ![]() Także jak przypadkiem wyjdzie że Iwo faktycznie będzie duży i nie będę w stanie urodzić to pewnie mi pocisną tekstem że to moja wina ![]() Wkurzyłam się. I dołączam się do Klubu Niewyspanych Mamusiek
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
|
|
|
#3273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3274 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wizytę. Mój ważył dużo, ale Mąż mi zabrał usg do xerowania dziś więc nie mam jak sprawdzić.. Cytat:
Co do badań po to chyba tylko z automatu mierzą poziom cukru, może Pani nam potem napisze, co jej synkowi mierzyli. Cytat:
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-03-12 o 11:03 Powód: blad |
||||||
|
|
|
|
#3275 |
|
Raczkowanie
|
Też tak myślałam,że te witaminy nie mają zbyt dużego wpływu tylko geny...Ale nie lubię takiego gadania-straszenia
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednego sie "czepnę" - dla mnie grzeczne dzieci to także te które nie śpią albo płaczą ... bo to maluteńki człowieczek - jeszcze cielaczek ... one nie potrafią być niegrzeczne ... zresztą jestem bardzo przeciwna zdaniu jakie niektóre osoby wygłaszają ,że dziecko to mały cwaniak ,że wykorzystuje ,szantażuje itp.aby mam spała z nim,nosiła i przytulała... przecież takie maleństwo będąc w brzuchu u mamy ,słysząc zawsze jej serce , głos , czując zapach jest przerażone sytuacją jak się urodzi ,że jest już osobno . to super ! nie ma to jak się dobrze wyspać ....... ![]() Cytat:
|
|
|
#3277 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-03-12 o 11:22 |
||
|
|
|
|
#3278 | |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mój ważył 2100g.. nestelle super, dla synka.. ![]() też uważam takie gatki nie noś dziecka bo się przyzwyczai itp za idiotyczne.. moje dziecko i będę je nosić ile mi się podoba.. Oo..
|
|
|
#3279 |
|
MBZ♥
|
dzień dobry
![]() Moonis nie brałam witamin wcale, podobnie jak O.C mam dobre wyniki-lepsze niz przed ciążą, doktorek też nie jest zwolennikiem w takim przypadku a Roszpunka waży sobie słusznie najważniejsze, że maluchy zdrowe![]() Malpka zaglosowane ![]() Klauda brawo za wizytę Nestelle oby tak dalej ![]() też słyszałam kiedyś takie słowa o małżeństwie...a ja teraz czuję, że żyję. Agnjeska, śliczną masz Córcię ![]() Ptaszysko, a jak Wasza Natalka? ![]() Pani i posyłam w Waszym kierunku dobre myśli![]() Moderna takiego dużego rogala nie mam ale tą mniejszą fasolkę kupiłam ![]() Kasia co za sen Zaciazona mi wiecznie gorąco, mam nadzieję, że Mała odziedziczy to po mnie ![]() Ja marzę o położeniu się na brzuchu jeszcze trochę
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam raz jeszcze, czuje sie pominieta
Rockstar! https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater a nie chwalilam sie, bo wizyta jak wizyta -(bylam wczoraj u lekarza na kontroli) -jak zawsze wszystko w porzadku i maluszek wazy juz 2620g nie chcial sie pokazac, schowany w czelusciach mojej miednicy tylko ucho wystawalo gdzie mi tam jeszcze do porodowki.. 5 tygodni to kupa czasu ![]() maluszek lezy nadal na miednicy, nie obniza sie, wiec mam czas ![]() Cytat:
bole skurczowe, plecow, rwa kulszowa, zgaga i bol glowy.. ![]() Cytat:
![]() wizyta udana, to najwazniejsze ![]() a waga sie nie przejmuj, kazda z nas sie martwi, jeden maluszek jest za maly, drugi za duzy.. ale to tylko pomiary.. gorzej jakby za malo przybieral, to wtedy trzeba to kontrolowac.. (na forum juz mamy kilka przypadkow )moje dziecie w 32+6 wazylo 2340g, teraz w 34+5 2620g - ale gdzies musial sie lekarz machnac przy pomiarze, gdyz dlugosc dzieciaczka wyszla taka sama - 45 cm podczas dwoch ostatnich wizyt Cytat:
ciekawe, czy byly robione na ten temat jakies badania ![]() Cytat:
![]() nawet juz nie pamietam gdzie, ale chyba nawet tu na watku byly zdania, zeby maluszka odkladac do lozeczka, bo sie przyzwyczai... ja tam mam zamiar tulic, nosic, dawac cyca tak duzo ile sie tylko da, starajac sie zachowac rownowage i jak spi i tego nie potrzebuje to odkladac do lozeczka ![]() w tym filmie z Youtube o uspokajaniu dziecka (CzarnyFlamaster wstawiala) gosciu mowil, ze pierwsze 3 miesiace zycia dziecka trzeba potraktowac jako czwarty trymestr ciazy i dac malenstwu jak najwiecej ciepla i bezpieczenstwa
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-03-12 o 12:11 |
||||
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
moj rogalik tez z tych nieduzych, ma cos chyba ok. 50 cm - typowy do karmienia piersia
|
|
#3284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
trzymamy nieustannie i trzymać będziemy...Z Torreska (Michałka ) by zdrowo przybierał na wadze i za Mamusię żeby szybko się wzmocniła.Cytat:
![]() No tak ciekawe gdzie reszta moich cytatów ![]() No nic nie wiem co chciałam jeszcze napisać , więc; za nowe tygodnie za wizyty za Dragusię by mogła już w końcu zobaczyć Florka...
|
|||
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czytam Was od samego rana, tak właściwie to dobrze, że Was mam, bo nie wiem co bym robiła od 5 rano, padłabym z nudów. Nie mogę spać, stresuję się dzisiejszą wizytą, a tu jeszcze 6 godzin muszę czekać. W dodatku dzisiaj rano złapałam schiza, że mały się przekręcił główką do góry, bo czkawkę czułam na górze, a nie tak jak zawsze w kroku. Mam nadzieję, że to niemożliwe i że sobie coś wkręciłam. Niech ten czas szybciej leci ![]() pani22ka - ściskam kciuki z całych sił, żebyście szybko doszli do siebie |
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dobra Trzeba w koncu ruszyc sie z tego Lozka
![]() Haha przeciez nie przeleze calego dnia ( a szkoda ) hihi O tak pozycja brzuszno - lezaca Gratuluje Wizyt - Tygodni Eh wstaje ... Wiec pozniej bd z cytowaniem ( bo teraz z tele nadaje ) |
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
no i jak rano pisalam, polozylam sie znowu spac.. i tak prawie 1,5 godzinki jezszce przekimalam
![]() ahhh i wkurzyla mnie wiadomosc od meza - mielismy umowione lozeczko od kolegi meza z pracy (od stycznia czekam)- i co? - zamowili nowe i dostawca sie teraz spoznia.. najpierw mialo byc w polowie marca, pozniej poczatkiem kwietnia.. teraz koniec kwietnia.. i bede musiala znowu szukac czegos nowego
|
|
#3288 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zyc nie umierac ![]() a tak serio, to chyba tych drugoplanowych dolegliwosci nie poczujemy
|
|
|
#3290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, nam powolutku 34 tydzień leci
![]() Wczoraj truskawek z biedry się najadłam, pięknie wyglądały choć z ich smakiem gorzej już było nie ma to jak nasze, polskie słodkie truskawy. Malpka zagłosowane Agnjeska: Piękną masz córę Pani22ka: życzymy z Tomaszem dużooo zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
A co do tych wszystkich porad mam, babć i teściowych to mam ich w nosie daleko. Wg nich dziecka na żądanie karmić nie wolno "bo się przyzwyczai"! Oczywiście są zwolenniczkami dopajania herbatami bo matka ma za "słaby pokarm". No bo jak nie leci mleko tylko coś jak woda to jak tym niby ma się najeść Na temat przytulania to samo. A i jak może dziecko spać w naszym łóżku. A jak śpi to przecież nasza wina bo przyzwyczailiśmy. No i straszenie że od witamin urośnie 5 kilowy klocuś, że karmić pewnie nie będzie mi się chciało bo wtedy tylko wodę mogę pić i suchego kurczaka jeść a truskawki na bank nas uczulą " o matko" chciało by się powiedzieć.Dla mnie jak i dla takiej małej istotki zaraz po porodzie to nowy etap w życiu. I o ile ja rozumiem o co chodzi to taka mała kruszynka skąd ma wiedzieć co się dzieje. Została siłą wydarta z ciepłego brzucha, była tam z nami 24/h. Słyszała nas, dotykała. I faktycznie jest coś z tym IV trymestrem jak było na filmiku który wcześniej umieściła któraś z was. Będzie chciał z nami Tomcio spać to na siłę nie będę go przenosić do łóżeczka, a jak cały dzien na cycu będzie wisiła to też sobie poradzimy ![]() Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim
|
|
|
#3292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
W koncu dobre wiadomości Paciora nie ma, za to jest rozwarcie na luźny palec Gin badał mnie na skurczu i mówił że moge urodzić za pare godzin albo jutro, a jeśli nie to na 100% w tym tyg, tak już bez żartów ![]() I mówi że właściwie to może mnie już zostawić w szpitalu dziś ale stwierdziłam ze wole pochodzić jeszcze ile się da zamiast leżeć. Jak mnie złapią skurcze chociaż delikatnie bolesne to mam odrazu jechać do szpitala. Ale jak do jutra się nic nie rozwinie to chyba pójde po to skierowanie niech mnie położą ![]() Joanna czyli chyba jednak się spotkamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie koniecznie czuć dokładnie tam gdzie buzia bo dziecko całe skacze
|
|||
|
|
|
|
#3293 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), ale mam znajoma, ktora bez przerwy katar, kichanie, duszenie sie - to by byla masakra. Ale jakos urodzic trzeba ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM a z alergia jakos bede musiala dac rade.. najgorzej bedzie z oddychaniem.. no ale kto powiedzial, ze ma byc latwo ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też marzyłam ..... i co ???? nic z tego ,teraz zamiast brzucha mam wielkie cycki i się nie da ....
![]() Cytat:
za wizytę i maluszka Cytat:
![]() położna właśnie poszła - pooglądała małego ze wszystkich stron , groszek ją za to osikał no i mnie też sobie obejżała - nie ... nie osikałam jej za to krocze się już prawie zagoiło mimo tych szwów które wyleciały ,okazało się ,że jeszcze jeden został zewnętrzny i reszta jest wewnętrznych . więc super
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka zdrowka i szczescia i mase milosci Cytat:
i trzymam za szybki i bezbolesny ![]() no i zostalam sama w domu .... w piekarniku grzeja sie swierze buleczki ... maselko i kakao ale herbatka z rana dobra jak smietana - do tego zjadlam juz 4 zbozowe ciasteczka polane czekolada yhmm pysznosci . |
||
|
|
|
|
#3297 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z ta czkawką to amsz racje, mój młody od połowy ciaży praktycznie leży posladkowo a czkawke czuje zawsze na samym dole, wiec to nie ejst tak że czkawka koniecznie tam gdzie buźka ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ochoo no i ślinotoku dostałam |
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
Dotoczyłam się!
Czekałam na USG godzinę, bo jeszcze jakieś zabiegi robiono, ale przynajmniej mam to już za sobą. Wyobraźcie sobie dziewczyny- w 36tc (pełnym) Sławek ważył 2700g, dziś w 38t5d waży już...3600g. I lekarz powiedział, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Czyli duży i zdrowy chłopak będzie- jak powiedział na początku ciąży. Łożysko w normie, wody również. Brzuszek napięty. Coś czuję, że mały urodzi się w przyszłym tygodniu Umówiliśmy się z lekarzem na wizytę w czwartek, ale może spotkamy się na oddziale. Muszę sobie teraz odpocząć... Herbatka, ciacho i relaks ![]() Ach, zapomniałam dopisać. Mąż od razu stwierdził, że mały wcale nogą mnie nie zaczepia, a siusiakiem.... Taaaaa....
|
|
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3300 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

tyle że naturalnego bo dwie dziewczyny jeszcze w marcu mają cesarkę
Dlacz ego?Bo uwaga...brałam witaminy od początku ciąży(Prenatal).

05.07.2008 
wizytę. Mój ważył dużo, ale Mąż mi zabrał usg do xerowania dziś więc nie mam jak sprawdzić.. 

. Oprócz tego dziewczyna ogromna waży 2730g a to dopiero 33tydzień więc strach się bać co będzie jeśli urodzę w terminie ;/ albo tak jak moja mama 2 tygodnie po terminie :P I właśnie też z tego powodu mam ostatnio bardzo bolesne podbrzusze - czasami w ogóle ruszyć się nie mogę z bólu bo to boli tak jakby ktoś mi jajniki ściskał - no ale cóż jakoś trzeba przeżyć 
i posyłam w Waszym kierunku dobre myśli
jeszcze trochę

) by zdrowo przybierał na wadze i za Mamusię żeby szybko się wzmocniła.
pysznosci