MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 20:54   #3211
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Moja Mała raczej mi bólu nie sprawia. Czasem łapkę z prawej strony brzucha mocno wypycha i wtedy nie jest przyjemnie ale tak to raczej nie boli. Zastanawiam się, czy może mieć tu coś do rzeczy umiejscowienie łożyska...
Do zeszłego tygodnia nie czułam żadnego bólu - nawet ciosy w żebra przyjmowałam z uśmiechem... ale te "ruchy w kroku" są nieprzyjemne i bolesne... choć bardziej w sumie nieprzyjemne

A co do łożyska to ja mam na przedniej ścianie, więc amortyzuje mi ciosy na pępek
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A my jutro kończymy miesiąc. Ten czas przy dziecku jakoś tak z 10 razy szybciej leci. Straszne...
już taka duża dziewczynka! Króliczek tatusiowy!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 21:06   #3212
Zaciazona
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Co do Dragusi i czekania na CC to moim zdaniem na tym etapie nie ma co czekać. Rozumiem, że gdyby chciała CC np. w 38 tyg. to można by miec obiekcje ale tak,... Moja siostra właśnie wiedziała, że dzidzia ma ponad 4 kg i nie urodzi SN więc jak przyszedł termin (czy tam 2 dni po) to lekarz ją umówił na CC i nie czekali na skurcze, bo po co miałaby cierpieć na darmo, skoro z góry wiadomo, że nie da rady urodzić. A z laktacją nie miała problemu... Szkoda mi Dragusi.

A ja wróciłam z wizyty (ostatniej takiej- jak zaznaczył gin). Teraz tylko obserwować ruchy i czekać na poród. A jak nic się nie wydarzy to 25 do szpitala. Mam nadzieję, że urodze do tego czasu choć nie powiem- boję się jak to będzie.
Położna tradycyjnie- zobaczyła mnie i "O Matko Boska jaki duży!"
Co za kobieta. Całą ciążę mnie w kompleksy wpędza. Mam 163 cm wzrostu i 105 w pasie. Może to nie mało ale w innych miejscach nie przytyłam raczej i mam taką piłeczkę, to gdzie to dziecko ma się zmieścić
Mała waży ok.3600-3700 i wg mnie to dobra waga. Wód dużo, łożysko ok. Leży główką w dół. Nic- tylko czekać....
Faktycznie dziwna ta polozna. Mi tez gina powiedziala, ze mam duzy brzuch ale ja mam 114 w pasie. I 165cm wzrostu.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Tak sobie trochę podczytałam i widzę że znowu atmosfera tutaj się podgrzała... hm...

No nic... nestelle super opis porodu, pewnie niejedna Ci zazdrości... ale faktycznie gdyby nie położna to byś chyba w biegu rodziła...

Co tam dalej... fotki cudne.
Gratuluję wszystkim nowych tygodni
wizyt.

Za dragusię kciuki... na jej miejscu też bym wolała nie czekać. Takie czekanie może dobijać...

A my jutro kończymy miesiąc. Ten czas przy dziecku jakoś tak z 10 razy szybciej leci. Straszne...

Kasia za macierzyński! JolanT Ty też (;
Mi już tylko 12 tyg zostało :szok:

Megi zdrówka!
slodziak!

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Do zeszłego tygodnia nie czułam żadnego bólu - nawet ciosy w żebra przyjmowałam z uśmiechem... ale te "ruchy w kroku" są nieprzyjemne i bolesne... choć bardziej w sumie nieprzyjemne

A co do łożyska to ja mam na przedniej ścianie, więc amortyzuje mi ciosy na pępek

już taka duża dziewczynka! Króliczek tatusiowy!
Dokladnie dla mnie tez najgorsze sa te ruchy w pipe. Mam wrazenie, ze Mila szuka wyjscia.
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 21:35   #3213
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No to uff ! bo jednak tak w ciemno rodzić to hardkore !

Rany, marudziłam na śpioszki.. ale przed chwilą powiesiłam pralkę pełną skarpetek i czapeczek dla takiego szkraba to dopiero maskara !
ja tez sie ciesze ze ta ustawa weszla .... inaczej bym chyba wolala sama sobie CC w domu zrobic
nie no ale tak powaznie to niby kraj cywilizowany ... a opieke prenatalna i poloznicza maja ze sredniowiecza ale Socjal jest dobry

ruchy w ''pipce'' sa the best w koncu sie gniezdza nasze gwiazdy ... juz za kwilunie beda z nami

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 21:53   #3214
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
no i od dziś jestem OFICJALNIE .... na MACIERZYŃSKIM
no to gratulacje..

Cytat:

Mała waży ok.3600-3700 i wg mnie to dobra waga. Wód dużo, łożysko ok. Leży główką w dół. Nic- tylko czekać....

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kochane,
dzisiaj mało aktywna jestem - czytam. Leci 39tc a mnie rozkłada gorączka, bóle mięśni i gardła. Kurcze... poszłam po Igora do przedszkola i takie skurcze mnie złapały, że myślałam nawet, żeby dzwonić po pogotowie. Posiedziałam chwilę i przeszło. Później powrót i znów. Co za life na koniec.

Cytat:
już? szok!
a córcia śliczna.. chyba do tatusia podobna..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Joanna ciekawe ile będziemy tak na siebie czekać
zobaczymy co w środę mi powiedzą w szpitalu..
już się stresuję..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 22:16   #3215
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
już miesiąć? Kurcze, jak to zleciało A Jasmina przepiękna
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja też dalej w dwupaku.
W nocy wylam bo tak mnie brzuch bolał jak na @ i myślałam że coś się rozwinie ale dalej nic bo przeszło ..
Dziś też pobolewa i tyle
Neta nadal nie mam wiec podczytuje na tel.
Jutro Ide na wizytę u odebrać wyniki na paciora, a myśleliśmy z ginem że nie doczekam do wyników...

Joanna ciekawe ile będziemy tak na siebie czekać

Nestelle piękny opis!

Pani Torresik cudny! Ale ja nie potrafię uwierzyć że on już naprawdę jest!
Lunka ale w sumie to dobrze, że udało się doczekać do wyników paciorkowca A jutro juz sobie Kamilek może wychodzić

Mamusie - te juz rozpakowane - w jakich koszulach rodziłyście? Swoich czy szpitalnych? A jeśli w swoich to dlugich czy krótkich? Bo ja rozważam żeby taką dłuższą (do połowy uda) luźniejszą koszulkę wziąc na poród. Bo co najwazniejsze - jest czarna...

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2013-03-11 o 22:42
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 22:21   #3216
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Szyjka miękka, skrócona (oj zabolało dowcipne badanie, zabolało) do tego mały zszedł do parteru już ... Podobno nie daje mi lekarz więcej niż 14 dni Oczywiście pokichana jestem ze strachu!
Ciekawe, na ile się jego proroctwo sprawdzi

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak a propos diety - to w mojej szkole rodzenia mowili,z e teraz juz nie ma diety dla karmiacych jako takiej - tylko dobrze jest dodawac nowe rzeczy do diety co 3 dni np, zeby jakby co wiedziec, co uczulilo. U Was tez tak mowili? Mysle, zeby zaczac faktycznie od gotowanych lub grilowanych ryb i drobiu i po tygodniu wprowadzac inne miesa itd, na szczescie kwiecien to jeszcze nie miesiac truskawek
Mówili, żeby stopniowo wprowadzać te produkty, które mogą uczulać - małe ilości co kilka dni. Ogólnie trochę czytałam o tej diecie karmiących i w zasadzie poza Polską nie ma takiego rygoru, a i u nas już się od tego odchodzi.

Cytat:
Kochane,
dzisiaj mało aktywna jestem - czytam. Leci 39tc a mnie rozkłada gorączka, bóle mięśni i gardła. Kurcze... poszłam po Igora do przedszkola i takie skurcze mnie złapały, że myślałam nawet, żeby dzwonić po pogotowie. Posiedziałam chwilę i przeszło. Później powrót i znów. Co za life na koniec.

Cytat:
Jaka czarnulka!

Piję sobie Bavarię 0%, ale nie tę pszeniczną - pyyyyyyszna jest, mimo że bez alko

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 22:34   #3217
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a dziękuję dobrze na kilka dni przed moim porodem dostała krople do inhalacji kupiliśmy inhalator i chyba to jej pomogło bo jak byłam w szpitalu i do mnie dzwoniła to już nie miała ani kataru ani kaszlu
jaki inhalator kupiliście??

Codziennie głosuję x3

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Heeeeej.

Mały ciągle się wierci. Mam nadzieję, że uda mi się dowlec dziś do szpitala na to nieszczęsne USG i lekarz powie o co kaman. TŻ chciał ze mną wczoraj już na IP jechać, ale go wyśmiałam. Nie widzę sensu skoro mały się rusza, bólu strasznego nie ma, a jeszcze dziś i tak lekarza zobaczę.
Musze dziś zrobić Kopiec Kreta, bo znajomi męża mają przyjść.
A na dworze tak pochmurnie i pada..... Buuuu.....
u mnie przed porodem wariował

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a wiesz ze mi Julka tak samo powiedziała

a wczoraj Julka mi mówi "mamo na Karolka też możesz mówić moje ty słoneczko"

---
no i jeszcze z tych śmieszniejszych jak wróciłam ze szpitala to po drodze odebraliśmy Julke z przedszkola przyszliśmy do domu i zaczełam się z nią przytulać i mówie "już teraz mama nigdzie nie pojedzie będę cały czas z tobą i Karolkiem" a Julka na to " ale jak będziesz rodzić naszą dziewczynkę to będziesz musiała pojechać do szpitala" już mnie dziecko na kolejny poród wysyła
bosko!!!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
witam się wyyyyyspana - wreszcie
mały spał calutką noc ... ale z nami . przed 23 nakarmiłam i zasnął w sekundę . potem o 4 się obudziłam na siku więc go jeszcze przewinęłam (na śpiąco)i dokarmiłam i spaliśmy dalej ,o 7 budzik zadzwonił bo muszę kube do szkoły przygotować więc Roszka dokarmiłam i spał dalej , przed 8 zrobił kupke więc zapłakał , przewinęłam , i z nim na rękach zrobiłam śniadanie Kubie i Nince a potem go dokarmiłam ,położyłam i śpi .Kuba jest już w szkole a Ninka pojechała do przedszkola .
JEST PLAN- JEST ZADANIE - I WSZYSTKO WYKONANE

Wszystkie dzieci sa mądre - tylko trzeba z nimi rozmawiać ,rozmawiać i tłumaczyć ,tłumaczyć ... a potem kochać ,kochać ,kochać ....
(choć nie ukrywam zdarzają się chwilę ,że trzeba liczyć nie do 10 a do 100 i to najlepiej za dzwiami .... )
opis porodu super! gratuluję jeszcze raz kochana
czaderska jesteś wszystko chodzi jak w zegarku

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
wiadomość od Dragusi:

jest po USG i Florek ma 4,5 kg i podobno nie da rady go urodzić, ale w tym szpitalu co jest to każą czekać na akcje nawet do cesarki. Nie chcą dać oksy i trzeba się o wszystko kłócic. Zastanawia się nad zmianą szpitala na inny. pozdrowienia i buziaki dla wszystkich!

PORAZKA!!!!!!!! jak mogą tak zwlekac!!!!
biednaa
myślałam, że już dziś urodzi

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Zresztą to Twój stały schemat - sarkastyczny komentarz, a potem texty, że ktoś się niepotrzebnie unosi, bo Ty przecież wiesz WSZYSTKO!
jak zawsze zjawiasz się tylko po to by komuś dowalić
Widzę, że bardzo sprawia Ci to przyjemność.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Do zbulwersowanych na wizażu skorzystajcie z opcji ignor i nie będziecie sobie psuć humoru wypowiedziami niewygodnymi, a nam tu atmosfery na wątku
dokładnie tak ...
ehh szkoda słów
przyszły jakieś paniusie po 20 postów na wizazu i już psują atmosferę

Boska Jasminka!!
Stary 2013-03-11, 22:50   #3218
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Położna tradycyjnie- zobaczyła mnie i "O Matko Boska jaki duży!"
Co za kobieta. Całą ciążę mnie w kompleksy wpędza. Mam 163 cm wzrostu i 105 w pasie. Może to nie mało ale w innych miejscach nie przytyłam raczej i mam taką piłeczkę, to gdzie to dziecko ma się zmieścić
o jezu co za kobieta
Cytat:

Cytat:
Kochane,
ja miałam podobnie .... przeziębienie samo przeszło z małą pomocą tego syropu dla ciężarnych , a zamiast skurczy podczas latania miałam kolki - przeszły po urodzeniu ....
więc może poród ekspres cie czeka ?
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
witaj w klubie ja od wczoraj

Cytat:
śliczna ,słodka a te włoski
Cytat:
sie wnerwilam .... mleka w domu nie mam a CHCE MI SIE PLATKOW
na poczatku przeczytałam "chce mi się ptaków " ....
lepiej pójdę spać ....

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Mamusie - te juz rozpakowane - w jakich koszulach rodziłyście? Swoich czy szpitalnych? A jeśli w swoich to dlugich czy krótkich? Bo ja rozważam żeby taką dłuższą (do połowy uda) luźniejszą koszulkę wziąc na poród. Bo co najwazniejsze - jest czarna...
w moim szpitalu do samego porodu tylko koszula szpitalna - i to najlepsza opcja wg mnie . bo po wszystkim nadaje się tylko do śmieci .... zresztą nastepne też ... dopiero jak przestanie się z nas "lać " to opcja "swoja koszula " jest ok.
o dziwo dostałam koszulę ze wszystkimi troczkami i do tego sięgającą do kolan .... (wcześniej przy poprzednich porodach były takie ledwo !!! zakrywające pośladki albo i nie i z pourywanymi troczkami ...)
Stary 2013-03-11, 23:14   #3219
maria28
Kniaginia

Cytat:
Dziewczyny, a tak a propos diety - to w mojej szkole rodzenia mowili,z e teraz juz nie ma diety dla karmiacych jako takiej - tylko dobrze jest dodawac nowe rzeczy do diety co 3 dni np, zeby jakby co wiedziec, co uczulilo. U Was tez tak mowili? Mysle, zeby zaczac faktycznie od gotowanych lub grilowanych ryb i drobiu i po tygodniu wprowadzac inne miesa itd, na szczescie kwiecien to jeszcze nie miesiac truskawek
U nas dokładnie to samo mówili.

Cytat:
Napisane przez Boombilla Pokaż wiadomość
dokladnie, zgadzam sie z dziewczynami. jak sie robi skis na forum to to wina OC. ta dziewczyna ma jakies kompleksy
Widzisz, OC, a tak narzekałaś, że poprzednie wątki mało wredne były, to masz teraz!

Cytat:

Cytat:
Poproszę przyszły weekend. W ten mam imprezkę
Dawaj na przyszły!
Ja w ten też mam inne plany.
Poza tym ciekawam, co by mi wyszło na ktg, gdybym je miała robione? Czy jakieś skurcze? Bo mam wrażenie, że małe skurcze się zaczynają.

Cytat:
Kochane,
dzisiaj mało aktywna jestem - czytam. Leci 39tc a mnie rozkłada gorączka, bóle mięśni i gardła.
Oj, kuruj się!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Piję sobie Bavarię 0%, ale nie tę pszeniczną - pyyyyyyszna jest, mimo że bez alko
Mi została jedna buteleczka. Chcieliśmy zrobić w sklepie zapasy, a tam znów puste polki, dostawy nie ma.

Agnieszka, cudna jest Jasminka!

Odebrałam dziś wyniki na paciorkowca i nie mam
Poza tym łażę i załatwiam, bo wszystko się skumulowało. Umowa na komórkę mi się kończy, trzeba było przedłużyć, i takie tam inne sprawy. TŻ mnie podpiera i jakoś kroczę. Ale ile przy tym bólu
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 23:50   #3220
kasia86bgo
Zakorzenienie

ależ dziękuje wam za hehe - człowiek już od stycznia grzeje dup.cie w domku .. ale teraz już pełny Legal

no nic idę spać ... żadna nie rodzi wiec czekam cierpliwie ....

słodkich snów

Stary 2013-03-11, 23:52   #3221
pani22ka
Zakorzenienie

Chciałabym bardzo podziękować za wszystkie mile słowa, za ogromne wsparcie, za wszystko!!!

My wciąż w szpitalu, torres musi przybywać na wadze , ja przestać nd mdlec... Ciężki czas walki o laktację. Nic nie jest proste... Niestety.mam nadzieje, ze choć z czytaniem za wami nadaze

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 00:21   #3222
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Chciałabym bardzo podziękować za wszystkie mile słowa, za ogromne wsparcie, za wszystko!!!

My wciąż w szpitalu, torres musi przybywać na wadze , ja przestać nd mdlec... Ciężki czas walki o laktację. Nic nie jest proste... Niestety.mam nadzieje, ze choć z czytaniem za wami nadaze
by Torres szybko przybierał na wadze i obyś Ty równie szybko doszła do siebie!
Z czasem będzie coraz łatwiej

A my dziękujemy za miłe słowa (:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 00:47   #3223
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
wiadomość od Dragusi:

jest po USG i Florek ma 4,5 kg i podobno nie da rady go urodzić, ale w tym szpitalu co jest to każą czekać na akcje nawet do cesarki. Nie chcą dać oksy i trzeba się o wszystko kłócic. Zastanawia się nad zmianą szpitala na inny. pozdrowienia i buziaki dla wszystkich!

PORAZKA!!!!!!!! jak mogą tak zwlekac!!!!
masakra

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No i porażka i nie, bo ogólnie dla dziecka lepiej, żeby cesarka odbyła się jak się zacznie akcja, więc wd mnie chociaż to męczące dla Dragusi to dobra decyzja, bo już wie że cc a równocześnie w najlepszy i najnaturalniejszy sposób dla dziecka, a zarazem nic się dziecku nie stanie, bo w szpitalu i pod kontrolą.

Wd mnie dawanie oksy w takiej sytuacji jest bez sensu.
no tak, ale jak jest prawie 2 tyg po terminie to ile można czekać? jakie są szanse, że dziecko samo z siebie w końcu zechce wyjść?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 01:09   #3224
kasia86bgo
Zakorzenienie

PaniKa byly Sa i Beda .... Dacie rade Twardkie osobki z Was Sa

Oficjalnie oglaszam ze jak jutro znowu bede to robie SWOJSKA cesarke ...!!! Noz ilez mozna ... I to pod sam koniec ... Kiedy mam kdpoczywac Relaksowac sie ehh ja rozumiem na poczatku - w srodku aaaa chyba juz dla mnie nie ma Ratunku

Stary 2013-03-12, 01:16   #3225
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
mi kumpela opowiadala jak tutaj w Norge na szczescie nie w Bergen tylko w miescie obok ... pojechala 12dni po terminie ... ZERO USG nic ... na nast dzien dali jej OKsy i 4 dni jej wywolywali
laske prawie rozerwalo ... od srodka bo okazlo sie ze mlody na 4,700 i 62 cm ... urodzil sie ''prawie'' martwy 45 min go reanimowali
wiec sorry za duzo sie slyszy przypadkow - ja bym na jej miejscu zadzwonila do innego szpitala i spytala sie jak oni sie na taka sytuacje zapatruja ... zapyatc zawsze mozna
zadzwonić i zapytać można, ale to i tak tylko teoria, bo jeszcze kwestia trafienia na lekarza, itp, itd... znam jedną dziewczynę, zgłosiła się do szpitala chyba 12 dni po terminie, na IP od razu krzyk, że jak mogła tyle czekać (była pod kontrolą, regularne ktg, wizyty), po czym po przyjęciu na oddział okazało się, że można jeszcze dłużej czekać bo wcale nie spieszyli się z wywoływaniem, potem parę dni wywoływali i skończyło się CC chyba 16 dni po terminie. dziecko wcale nie zamierzało się rodzić SN.

Cytat:
u nas też była teoria, że ta dieta to tylko z nazwy jest dietą, bo nie je się wszystkiego od razu i powinno się jeść jak najwięcej, jak najbardziej różnorodnie, ale stopniowo wprowadzając nowe produkty, nie wszystko na raz i jednak na niektóre uważać, przynajmniej przez pierwszy miesiąc części rzeczy unikać, potem powoli wprowadzać.
te truskawki to i mnie martwią bo uwielbiam i zastanawiam się jak to będzie.

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
Z tym ubieraniem to ja sie tez zastanawiam, niby mowia, ze jedna warstwe wiecej niz my. Tylko, ze ja jestem takim zmarzlakiem, ze po domu zawsze w 2 warstwach, chyba bede raczej do stroju tz dopasowywac
też słyszałam, że jedna wartswa więcej niż my. mąż się zastanawiał jak będziemy w takim razie ubierać dziecko bo ja zmarzluch jestem i zazwyczaj mam przynajmniej jedną warstwę więcej niż on, więc do kogo dopasujemy? ale pewnie będziemy ubierać dziecko tak jak mnie
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 06:26   #3226
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:

Obyscie ja najszybciej doszli do siebie

Cytat:
PaniKa byly Sa i Beda .... Dacie rade Twardkie osobki z Was Sa

Oficjalnie oglaszam ze jak jutro znowu bede to robie SWOJSKA cesarke ...!!! Noz ilez mozna ... I to pod sam koniec ... Kiedy mam kdpoczywac Relaksowac sie ehh ja rozumiem na poczatku - w srodku aaaa chyba juz dla mnie nie ma Ratunku
Kasia-jeszcze troche damy rade!

Witam sie po kolejnej nieprzespanej nocy. Ja mialam nadzieje, ze sie wyspie przed porodem, a tu taka kupa. Masakrycznie dretwieja mi rece, naprawde mam nadzieje, ze po porodzie mi to przejdzie.

Edytowane przez Zaciazona
Czas edycji: 2013-03-12 o 06:27
Stary 2013-03-12, 07:03   #3227
Luna0
Zakorzenienie

Pani i jak Torresik?? Wierzysz w to że już jest czy jeszcze nie dotarło?
Ja zaraz zmykam na wizytę

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 07:33   #3228
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

obudzil mnie mocny skurcz lydki, wiec jestem juz od 6 na nogach
pewnie pozniej poloze sie jeszcze chwilke do lozka

Czytam, ze byl znowu kwas, co mnie juz nie dziwi - i rozumiem, ze nowym uzytkowniczkom niestety tak latwo nie jest wbic sie forum, i ich zniechecenie - to juz kolejny niebezposredni atak - moze warto sie troche zastanowic, dlaczego tak sie dzieje? Wiecej empatii dla innych?
koniec gderania, bo i mnie sie zaraz trafi rykoszetem

Agnjeska po raz pierwszy widze zdjecie w calej rozdzielczosci , slicznotka, te ocz i te wloski ahhh i ohhhh.. zabralabym Ci ja

pani22ka kochany Torresik, daliscie rade! najgorsze juz za Wami i trzymam kciuki, by bylo juz tylko lepiej

z tego co pamietam poruszony temat rogalikow do karmienia ja mam, bez niego sobie karmienia nie wyobrazam (na pewno odciazy troche kregoslup i ramiona) - kupilam polksiezyc marki Theraline z wypelnieniem mikroperelek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31BQlH-WStL.jpg (13,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 41+QxpiBQdL.jpg (29,5 KB, 14 załadowań)
Stary 2013-03-12, 07:33   #3229
pani22ka
Zakorzenienie

No nie wierzę... Cały czas to abstrakcyjny mały człowiek, którego miałam na rękach dwa razy i za każdym umize strachu ze mu coś zrobię... Jest taki delikatny i malutki... I te wielkie wenflony......

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-03-12 o 07:36
Stary 2013-03-12, 07:35   #3230
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymamy kciuki za Was, tyle przeszliście, teraz musi być już tylko dobrze Kochana
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 07:42   #3231
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wierzę... Cały czas to abstrakcyjny mały człowiek, którego miałam na rękach dwa razy i za każdym umize strachu ze mu coś zrobię... Jest taki delikatny i malutki... I te wielkie wenflony......
moze cos pominelam, ale maluszek nadal jest w inkubatorze?
ile wazyl, jak przyszedl na swiat? a jak ty sie czujesz?
Stary 2013-03-12, 07:47   #3232
pani22ka
Zakorzenienie

Ważył 2650, ma 52 cm. Wczoraj przełożyli go do łóżeczka, ale jest cały czas pod opieka stałą położnych i lekarki.
Ja jestem kiepska.. Bardzo słaba (też na zastrzykach, kroplowkach), poznaje horror hemoroidów...

Stary 2013-03-12, 08:00   #3233
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie po kolejnej nieprzespanej nocy. Ja mialam nadzieje, ze sie wyspie przed porodem, a tu taka kupa. Masakrycznie dretwieja mi rece, naprawde mam nadzieje, ze po porodzie mi to przejdzie.
mi tez wlasnie dretwieje rece, najbardziej dlonie - no i zastanawiam sie czy to nie wina niedoboru magnezu

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Ważył 2650, ma 52 cm. Wczoraj przełożyli go do łóżeczka, ale jest cały czas pod opieka stałą położnych i lekarki.
Ja jestem kiepska.. Bardzo słaba (też na zastrzykach, kroplowkach), poznaje horror hemoroidów...
ojjj kochana, musisz teraz przezywac meki
a Torresik (nie wiem, na jakie imie sie w koncu zdecydowaliscie ) zdrowy, wszystko w porzadku? jest malutki, ale szybko nadrobi, takie dzieciaczki maja tyle sily w sobie

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

patrzcie, jest super - ROCKSTAR!!
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-03-12 o 07:55
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 08:14   #3234
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej mamusie!

Wczorajszy wieczór możemy uznać za udany. Znajomi zjawili się z prawie letnią córeczką i oznajmili, że spodziewają się drugiego maluszka Mały urodzi się w tym roku i....tradycji stanie się zadość. Nasz synek i ich maluch będą chodzić do jednej szkoły tak jak ich tatusiowie. Znajoma już mi mówiła, że będziemy pewnie we dwie na dywanik wzywane do dyrektora

Na dworze pochmurno, a ja będę się wkrótce zbierać na USG. Mam nadzieję, że dziś się dotoczę lepiej niż wczoraj i z końcu na USG się załapiemy. A jak mi powie, że mam przyjść za tydzień, to odpowiem, że spotkamy się już na porodówce

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 08:17   #3235
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

za Ciebie i Torresika
oby wszystko szybko poszło dobrze, żebyś już mogła się w pełni cieszyć maluszkiem.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
też słyszałam, że jedna wartswa więcej niż my. mąż się zastanawiał jak będziemy w takim razie ubierać dziecko bo ja zmarzluch jestem i zazwyczaj mam przynajmniej jedną warstwę więcej niż on, więc do kogo dopasujemy? ale pewnie będziemy ubierać dziecko tak jak mnie
to u nas odwrotnie - ja wiecznie rozebrana chodzę, a mężowi zimno, więc będziemy małego ubierać tak, jak tatusia
Cytat:
Witam sie po kolejnej nieprzespanej nocy.
Ja też mam za sobą nieprzespaną nockę. Budziłam się co pół godziny, wszystko mnie bolało i oczywiście pielgrzymki do wc
I jeszcze cały czas myślałam o tym, żeby nie zapomnieć nasiusiać do pojemniczka ( bo zawsze zapominam ) i co się obudziłam, to myślałam - "nasikaj do pudełka "!!!

Idę budzić chłopa i jedziemy w miasto

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-03-12 o 08:20
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 08:24   #3236
anika_s
Wtajemniczenie

Witam
a ja dziś miałam nockę całkiem niezłą, bez bóli, zgagi tylko ze 3 razy w wc- a wiecie co było tego przyczyną? - płacz tak mi się chciało wieczorem ryczeć, że aż powieki mam trochę opuchnięte- no świr ze mnie na maxa!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 08:29   #3237
czarny flamaster
Zadomowienie

Kurczę, ja zawsze w nocy mam wrażenie, że mimo iż leżę na boku, to mój brzuch jeszcze bardziej w dół ciągnie. Nie potrafię znaleźć sobie miejsca. Śpię z poduszką między nogami, a krocze i mięśnie podbrzusza bolą strasznie. Uroki ostatnich dni....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 08:40   #3238
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:

Cytat:
Pani, my cały czas trzymamy kciuki za Was. Torres na pewno będzie przybierał, tym bardziej, że już jest w łóżeczku. Super!
Trzymaj się kobito i nabieraj sił

Cytat:
Kurczę, ja zawsze w nocy mam wrażenie, że mimo iż leżę na boku, to mój brzuch jeszcze bardziej w dół ciągnie. Nie potrafię znaleźć sobie miejsca. Śpię z poduszką między nogami, a krocze i mięśnie podbrzusza bolą strasznie. Uroki ostatnich dni....
Ja już nienawidzę tego spania na lewym boku: mam zmasakrowanego lewego piersiaka, boli mnie lewy policzek, ucho i biodro.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 08:44   #3239
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
za Ciebie i Torresika
oby wszystko szybko poszło dobrze, żebyś już mogła się w pełni cieszyć maluszkiem.

to u nas odwrotnie - ja wiecznie rozebrana chodzę, a mężowi zimno, więc będziemy małego ubierać tak, jak tatusia

Ja też mam za sobą nieprzespaną nockę. Budziłam się co pół godziny, wszystko mnie bolało i oczywiście pielgrzymki do wc
I jeszcze cały czas myślałam o tym, żeby nie zapomnieć nasiusiać do pojemniczka ( bo zawsze zapominam ) i co się obudziłam, to myślałam - "nasikaj do pudełka "!!!

Idę budzić chłopa i jedziemy w miasto
Tez zawsze zapomne nasiac do pudelka

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witam
a ja dziś miałam nockę całkiem niezłą, bez bóli, zgagi tylko ze 3 razy w wc- a wiecie co było tego przyczyną? - płacz tak mi się chciało wieczorem ryczeć, że aż powieki mam trochę opuchnięte- no świr ze mnie na maxa!
Uroki hormonow

Moderna- dobrze Cie widziec, juz myslalam, ze na porodowce lezysz
Stary 2013-03-12, 08:45   #3240
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Widzisz, OC, a tak narzekałaś, że poprzednie wątki mało wredne były, to masz teraz!
no cóż, obiecywałam że w tym będzie więcej afer, w końcu od razu tyle stron natrzaskanych, jednak będziemy rodzić na ciśnij, dziołcha ciśnij No i mam fan club

Cytat:
no tak, ale jak jest prawie 2 tyg po terminie to ile można czekać? jakie są szanse, że dziecko samo z siebie w końcu zechce wyjść?
Ale właśnie tak jak Mokka pisała, ten jej termin na 28 podważyli lekarze... że niby 5 jest terminem, a jak tak to byłaby dopiero teraz tydzień po..no nic, poczekajmy aż Dragusia wróci to nam wszystko opowie !

Cytat:
No u nas na odwrót, TŻ zawsze dwa razy cieplej niż ja.. oj coś czuję że będą dyskusje i dylematy ile to jest dość ubrań..

Cytat:
Pani ! Super że jesteś ! Mam nadzieję że się szybko wyzbieracie, jak rozumiem na razie prognoz kiedy Was puszczą nie ma ?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
O to, to też to mam !

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości