MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-12, 14:44   #3331
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dzisiaj o 7.30 SN przyszedł na świat nasz synek Tomuś w 33t 6d waga 2440g 46 cm leży w inkubatorku i się adaptuje
Gratulację
I dużo zdrówka i siły dla Was Tomuś jak na wcześniaczka ma bardzo ładną wagę, wszystko będzie dobrze
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 14:46   #3332
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

coraz poważniej! Spakowana ?
taaak, tylko wrzucić kosmetyki i dokumenty
a ty? przecież ty masz tylko 3 dni później termin niż ja sesesese

Ewkaaa8891 GRATULACJE!!!!

Edytowane przez trolla2405
Czas edycji: 2013-03-12 o 14:48
trolla2405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 14:46   #3333
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj o 7.30 SN przyszedł na świat nasz synek Tomuś w 33t 6d waga 2440g 46 cm leży w inkubatorku i się adaptuje
Wow, gratulacje wielkie Piekna waga Mega gratulacje i milego poznawania siebie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 14:49   #3334
maria28
Kniaginia

Cytat:
Gratuluję! Za szybkie zaadaptowanie się Tomusia!!!

Kurde, a mi się taaaak nie chceeee pakooować....

Moja teściowa w przesyłce listowej z jakimiś PITami do TŻ podała dwa ubranka. Taka niespodzianka Mimo że mówiłam jej, że ubranek mam już full.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 14:51   #3335
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:

GRATULACJE!!!
A ja ty sie czujesz??

Edytowane przez Zaciazona
Czas edycji: 2013-03-12 o 14:53
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 14:53   #3336
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
ojeju Ewka , jest kochany maluszek okruszek, no ale jak na wczesniaczka to na prawde fajniutka waga, niech szybkooo rośnie i wychodzi do domku z mamusią i Tobie też duzoo zdrówka i sił
a Tomus to niezły numerek nam wystrzelił,z samego końca prawie wbił sie na początek//środek porodów

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-03-12 o 14:58
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 15:02   #3337
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja też marzyłam ..... i co ???? nic z tego ,teraz zamiast brzucha mam wielkie cycki i się nie da ....

położna właśnie poszła - pooglądała małego ze wszystkich stron , groszek ją za to osikał .....
no i mnie też sobie obejżała - nie ... nie osikałam jej ......
za to krocze się już prawie zagoiło mimo tych szwów które wyleciały ,okazało się ,że jeszcze jeden został zewnętrzny i reszta jest wewnętrznych . więc super , a do tego prawie przestałam krwawić ,wystarczy mi cieńka wkładka
jak nie brzuch to cyce.. no suuuper a ja uwielbiam spac na brzuchu..

nalezalo sie poloznej i super, ze tak szybko krwawienie ustapilo

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dotoczyłam się! I co najważniejsze- żyję.

Czekałam na USG godzinę, bo jeszcze jakieś zabiegi robiono, ale przynajmniej mam to już za sobą. Wyobraźcie sobie dziewczyny- w 36tc (pełnym) Sławek ważył 2700g, dziś w 38t5d waży już...3600g. I lekarz powiedział, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Czyli duży i zdrowy chłopak będzie- jak powiedział na początku ciąży. Łożysko w normie, wody również. Brzuszek napięty. Coś czuję, że mały urodzi się w przyszłym tygodniu Umówiliśmy się z lekarzem na wizytę w czwartek, ale może spotkamy się na oddziale.
super i jaki duzy Slawus

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
aaaa skurcz łydki! na samą myśl mnie zabolało ;/
ja też mam tego rogala co Ty.. teraz ja z nim śpię a później wypróbuję jak to będzie z karmieniem
u nas te rogale polozna zachwalala, wiec kupilam wydatek tez nie byl jakis niesamowity w porownaniu do innych

a skurcz lydki byl dzisiaj okropny, az zaczelam krzyczec.. dobrze, ze maz byl jeszcze w domu, nie wyszedl do pracy to mi noge rozmasowal... inaczej bym chyba tam skonala
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie wiem jak to jest z tymi terminami, bo od początku miałam jeden, z OM. na pierwszym usg Młody wychodził mi 3-4 dni młodszy, ale gin niczego w terminie nie zmieniał.
do ok. 12 tygodnia mozna skorygowac termin, ale pozniej te terminy pokazywane na USG nie sa juz w ogole wiarygodne.

Moj lekarz w ok. 8-9 tygodniu skorygowal termin, po prostu cykl sie wydluzyl i pozniej doszlo do zaplodnienia.
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej, hej

Dziś mało czasu, bo mały całe przedpołudnie aktywny był, śniadanie zjadłam o 13, naprawdę już mi niewiele zostało kg z tej ciąży no ale młodzież teraz śpi więc mam chwilę.
gratuluje zrzuconych kilogramow

ja juz sie nie moge doczekac tych aktywnych porankow
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
jestem ponownie,
tak jak się z wami rano przywitałam tak zaraz wypiłam hetbate z malinami i zasnęłam, obudziłam się dopiero - ewidentnie organizm walczy z choroba. doszły jeszcze bóle mięśniowe jestem ledwie żywa zaraz zmierze temp., pojade na obiad do mamy i znów do wyrka OMG!!!!!!!!!
duzo zdrowka
Stary 2013-03-12, 15:04   #3338
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
rozpoczynam 39 tydzień
:

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
boshe upieklam sobie 6 malych buleczek ... zjadlam 2 i jestem PELNA

.
jakieś maślane może masz fajny przepis zjadłabym i ja

Cytat:
aaaaa.... mamy dziś skończony 39 tydzień, jutro zaczynamy 40. ale dalej cisza..

Cytat:

Nestelle, ale szybko przestałaś krwawić, ja wciąż, a już 11 dni po porodzie...
.
ze mnie też ciągle coś leci

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
super!!!
mój Michałek też taki śpioszek dpukać: hehe
w nocy wstajemy na jedno karmienie, bo taki mamy nakaz (Michałek ważył na wypisie 2900 i musiałam budzić)
Więc idzie spać po 21:00 wstajemy po 2:00, zasypiamy o 4:00 i śpimy do 9:00
:
od 2 do 4 tyle czasu jje aż? czy po prostu nie śpi? mój w nocy to ciumknie pół cycka i dalej spać idzie a wolałabym żeby zjadł oba porządnie i spał dłużej

Cytat:
Gratulacje abyście szybko doszli do formy
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 15:05   #3339
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
t
- drugi byl ze sie z nim szlam Myc do wanny razem i tak weszlam ja - mama mi go podaje w ubraniu ..!! I zaczynam go delikatnie rozbierac i zanurzac w wodzie - a od do mnie " co tu robisz Ja tak nie Lubie Ta woda jest za Zimna " ( no ale zeby bylo smieszniej Po Angielsku mi To powiedzial )
Mowicie ze Spicie na Lewym .... Ja na Prawym ... Jakos mi wygodniej ma to jakas znaczaca roznice ...???

ja też zazwyczaj na prawym. To znaczy zasypiam na prawym, bo potem w nocy milion razy się przekręcam z jednego boku na drugi

Cytat:
mam nadzieję ,że ten stan potrwa jak najdłużej ale już od dawna się tak nie wysypiałam . Wiem ,że Roszek ma dopiero 4 dni ale ... jest taki podobny do reszty moich dzieci .... śpi calutką noc .... od 23 do 4 ,przewinęłam i poszliśmy spać dalej z cycem , potem o 8 budzik zadzwonił , wstałam obudzić ninkę do przedszkola , potem Roszka przewinęłam ,nakarmiłam i śpi ...
No to tylko pozazdrościć
Fajnie, że możesz sobie odpocząć i się wyspać

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w skończonym 34 tygodniu. zaczynamy 35

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
Z Zuzią wszystko dobrze - nadal zostaje Zuzia nie zmieniła nadal płci i mam nadzieję, że już tak zostanie, już teraz byłoby mi smutno jak by się okazało że jednak chłopiec .
A tak z ciekawości ile ważyły/ważą wasze dzieciątka w 33tyg?

Mój w 32 tyg. ważył 2100.
Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość

Poza tym dowiedziałam się też że na własne życzenie uhodowałam sobie wielkoludaDlacz ego?Bo uwaga...brałam witaminy od początku ciąży(Prenatal).
Tak, jak dziewczyny piszą, nie przejmowałabym się tak bardzo, bo jest na ten temat wiele opinii i jak zwykle w takich przypadkach - bądź tu kobieto mądra ja biorę witaminy mniej więcej od połowy ciąży, bo mam nie za ciekawe wyniki a mały jest raczej w normie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

ahhh i wkurzyla mnie wiadomosc od meza - mielismy umowione lozeczko od kolegi meza z pracy (od stycznia czekam)- i co? - zamowili nowe i dostawca sie teraz spoznia.. najpierw mialo byc w polowie marca, pozniej poczatkiem kwietnia.. teraz koniec kwietnia.. i bede musiala znowu szukac czegos nowego jak ja nie lubie takich akcji
nie zazdroszczę - też nie cierpię takich sytuacji- dodatkowy stres

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Gin badał mnie na skurczu i mówił że moge urodzić za pare godzin albo jutro, a jeśli nie to na 100% w tym tyg, tak już bez żartów
Uuuu robi sie gorąco

Cytat:
rozpoczynam 39 tydzień

Cytat:
GRATULACJE !!!
A ty jak się czujesz?

Ja już po wizycie w laboratorium, obiad ugotowany, mieszkanie w miarę ogarnięte - czas na sjestę

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-03-12 o 22:05
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 15:07   #3340
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam
Dopiero co wstałam, bo nie mogłam wczoraj usnąć do 5
Biorę się za nadrabianie.

Agnjeska, mała jest śliczna, te włoski!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
My wciąż w szpitalu, torres musi przybywać na wadze , ja przestać nd mdlec... Ciężki czas walki o laktację. Nic nie jest proste... Niestety.mam nadzieje, ze choć z czytaniem za wami nadaze
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i żeby maluszek przybrał

Cytat:
Witam
a ja dziś miałam nockę całkiem niezłą, bez bóli, zgagi tylko ze 3 razy w wc- a wiecie co było tego przyczyną? - płacz tak mi się chciało wieczorem ryczeć, że aż powieki mam trochę opuchnięte- no świr ze mnie na maxa!
Hormony szaleją

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

zapraszam do głosowania juz tylko do piatku
Głosuję codziennie

Cytat:
o żesz w morde!
dziewczyny chyba mnie jakieś choróbsko łapie.już mam katar i zaczyna głowa boleć ide zrobić herbatkę z malinami, miodem i cytrynką
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Ja pszeniczną znalazłam w Almie, a kilka dni potem zaszłam do takiego osiedlowego marketu, nie do sieciówki i wyobraź sobie, że mieli ogromny wybór tych Bavarii, nawet jakieś smakowe bezalkoholowe. Poszukaj może w takich sklepach, bo w tych wszystkich kerfach, oszołomach itd. wcale nie ma dużego wyboru piw.
A ja ostatnio zrobiłam zapasy w Realu, bo była promocja. Wczoraj wyżłopałam ostatnie pszeniczne buuu

Cytat:
cześć ,
mam nadzieję ,że ten stan potrwa jak najdłużej ale już od dawna się tak nie wysypiałam . Wiem ,że Roszek ma dopiero 4 dni ale ... jest taki podobny do reszty moich dzieci .... śpi calutką noc .... od 23 do 4 ,przewinęłam i poszliśmy spać dalej z cycem , potem o 8 budzik zadzwonił , wstałam obudzić ninkę do przedszkola , potem Roszka przewinęłam ,nakarmiłam i śpi ...
za spanie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w skończonym 34 tygodniu. zaczynamy 35 muszę się pochwalić wczoraj poszłam na te warsztaty "Bezpieczny Maluch" powiem szczerze że wykłady nie takie najgorsze gdyby nie to że wszystko czasowo było tak pilnowane i przyspieszane, ze zniechęcało człowieka. Gratisów nawet sporawo nie można narzekać.

To prawda, na gratisy nie ma co narzekać

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynki wczoraj już nie miałam siły zdawać relacji z wizyty u gin. Z Zuzią wszystko dobrze - nadal zostaje Zuzia nie zmieniła nadal płci i mam nadzieję, że już tak zostanie, już teraz byłoby mi smutno jak by się okazało że jednak chłopiec . Oprócz tego dziewczyna ogromna waży 2730g a to dopiero 33tydzień więc strach się bać co będzie jeśli urodzę w terminie ;/
To rzeczywiście sporo, ale może później przystopuje
Mój Kuba w 32tc ważył 2000g.

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
A opinie sa rozne ...Mi lekarz kazal brac dla kobiet w ciazy, a potem co ktoras opinia sie pojawiala, ze tak, ale co drugi czy 3 dzien. Albo do ktoregos TC, albo w ogole - ze przez witaminy duze dzieci sie rodza. Jak dla mnie, jak ze wszystkim, rozne opinie i tyle. Nie przejmuj sie, gdzie sie obrocisz tam co innego beda gadac ...
Ja tez nie brałam na początku witamin, bo wyniki miałam dobre, ale jak zaczęły się pogarszać to zaczęłam co 2 dzień, później już codziennie.

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
właśnie dziś znów powtarzałam tż-towi, ze ale nas szczęście spotkało, ze bedziemy mieć małego Synusia, też uważam ze to wspaniały rozdział w życiu i ze najwieksze szczescie w naszym życiu właśnie teraz dopiero się zaczyna[COLOR=Silver]
Dokładnie, taka wielka życiowa zmiana. Zacznie się, oj zacznie już niedługo

Cytat:
a nie chwalilam sie, bo wizyta jak wizyta -(bylam wczoraj u lekarza na kontroli) -jak zawsze wszystko w porzadku i maluszek wazy juz 2620g nie chcial sie pokazac, schowany w czelusciach mojej miednicy tylko ucho wystawalo

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, nam powolutku 34 tydzień leci
Wczoraj truskawek z biedry się najadłam, pięknie wyglądały choć z ich smakiem gorzej już było nie ma to jak nasze, polskie słodkie truskawy.

Też mi się marzy. Po prawej żebra obolałe po lewej też, na plecach coś ciśnie. Jak tu spać ja się pytam? I od wczoraj mam wrażenie jak by ktoś jakimś sznurkiem pod cyckami mnie ścisnął
za tydzień!
Truskawki ostatnio też w sklepie oglądałam, ale wyglądały jak zmutowane, wielkie i dziwne to nie brałam. Choć pachniały i wyglądały cudnie
Mnie też od jakiegoś czasu pod piersiami ciśnie Chyba brzuch się na górze powiększa.

Cytat:
Dzień dobry!
W koncu dobre wiadomości
Paciora nie ma, za to jest rozwarcie na luźny palec
Gin badał mnie na skurczu i mówił że moge urodzić za pare godzin albo jutro, a jeśli nie to na 100% w tym tyg, tak już bez żartów
I mówi że właściwie to może mnie już zostawić w szpitalu dziś ale stwierdziłam ze wole pochodzić jeszcze ile się da zamiast leżeć. Jak mnie złapią skurcze chociaż delikatnie bolesne to mam odrazu jechać do szpitala. Ale jak do jutra się nic nie rozwinie to chyba pójde po to skierowanie niech mnie położą
No no, to juz na dniach

Cytat:
GRATULUJĘ kochana! Dużo zdrówka życzę dla Ciebie i Tomcia
Napisz jak będziesz miała chwilkę jak się czujesz, jednak SN się rozwinęło, nie było CC ?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 15:07   #3341
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
gratulacje duży jak na ten tydzień jak się czujecie?

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Dobra laseczki, bo jutro idę pierwszy raz na ktg do szpitala, i teraz, co się mówi, hełoł ja na ktg, jakoś trzeba uzasadnić czy po prostu na ktg bo tak i przyjmują ?
a gin nic nie mówił? ja dopiero jutro na wizycie będę pytać gdzie mam na ktg chodzić i czy do szpitala, bo chyba nie wszędzie robią tak po prostu rutynowo i bezpłatnie ktg sama jestem ciekawa.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 15:12   #3342
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

do ok. 12 tygodnia mozna skorygowac termin, ale pozniej te terminy pokazywane na USG nie sa juz w ogole wiarygodne.

Moj lekarz w ok. 8-9 tygodniu skorygowal termin, po prostu cykl sie wydluzyl i pozniej doszlo do zaplodnienia.
ja mam krótkie cykle i z usg termin mi wychodzi tydzień wcześniej bo na 19.03 także ja już tylko niech się coś zacznie

Cytat:

a gin nic nie mówił? ja dopiero jutro na wizycie będę pytać gdzie mam na ktg chodzić i czy do szpitala, bo chyba nie wszędzie robią tak po prostu rutynowo i bezpłatnie ktg sama jestem ciekawa.
kiedyś było tak(3 lata temu) ze się przychodziło i robili, a mnie teraz cudownie zrobią przed wizytą u gina w ośrodku zdrowia, przynajmniej sie nie wyczekam a załatwię od razu wizytę

bez jaj, śnieg mi pada za oknem
Stary 2013-03-12, 15:17   #3343
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

zbieram się do sklepu, muszę się potoczyć po jakieś ciastka/herbatniki bo nie przeżyję.
Stary 2013-03-12, 15:32   #3344
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

A Ty ?

Cytat:
taaak, tylko wrzucić kosmetyki i dokumenty
a ty? przecież ty masz tylko 3 dni później termin niż ja sesesese
No ja jeszcze... Jakoś mam obawy I nie wiem, którą torbę wybrać Dzisiaj postanowiłam zrobić porządek z dokumentami ciążowymi bo mam burdelosso okropne!
Niby wszystko mam w jednym miejscu, ale TŻ zaczyna jęczeć, że on potem nie będzie w panice wszystkiego wrzucał mi do torby
W związku z tym po weekendzie się spakuję

Cytat:
Dobra laseczki, bo jutro idę pierwszy raz na ktg do szpitala, i teraz, co się mówi, hełoł ja na ktg, jakoś trzeba uzasadnić czy po prostu na ktg bo tak i przyjmują ?
w Żeromskim się zapisujesz/rejestrujesz w Poradni Gin. na daną godzinę (co 30min).

No, a potem jeszcze jest rozmowa z p. doktor, która ogląda KTG i wpina w dokumentację poradni... A mnie jeszcze strzeliła dokładne USG. Może jak wychodzą skurcze to bada na samolocie? Nie wiem czy tak jest wszędzie, nie wiem czy to standard, bo ja tylko prywatnie biegałam do lekarza.

Cytat:
WIELKIE GRATULACJE!
Czyli łobuz jednak nie chciał już siedzieć u mamusi!
jak się czujecie?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-03-12 o 15:40
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 15:34   #3345
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ojeju Ewka , jest kochany maluszek okruszek, no ale jak na wczesniaczka to na prawde fajniutka waga, niech szybkooo rośnie i wychodzi do domku z mamusią i Tobie też duzoo zdrówka i sił
a Tomus to niezły numerek nam wystrzelił,z samego końca prawie wbił sie na początek//środek porodów
Hehe rzeczywiście, niezła niespodzianka. Maluszki same sobie decydują kiedy opuścić brzuszek

Cytat:
bez jaj, śnieg mi pada za oknem
Własnie też to zobaczyłam, przecież miała być już wiosna!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 15:38   #3346
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
W tym "moim" szpitalu o ile dobrze rozumuję KTG kobitkom tak po 36tc robią bez gderania (na zasadzie,że im się już w zaawansowanej ciąży należy), tyle, że trzeba się zarejestrować. Myślę, że jakby coś się złego wcześniej działo to automatycznie, z racji, że to szpital przyjmuje Cię lekarz i też SIUP podłącza i sprawdza...

Terry Pratchett
Stary 2013-03-12, 15:38   #3347
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa.... mamy dziś skończony 39 tydzień, jutro zaczynamy 40. ale dalej cisza..

Cytat:
paczuszka juz wyslana

.
...hmmmmm nie dotarły !!!!! przyznaj się - zjadłaś wszystkie ??!!
Cytat:
Nestelle, ale szybko przestałaś krwawić, ja wciąż, a już 11 dni po porodzie...
.
no szybko też się zdziwiłam bo poprzednio jednak dłużej .Ale w sumie ja bardzo krwawiłam po porodzie aż się ze mnie lało i musieli dać mi jakąś kroplówkę aby macica szybciej się zwijała... więc może dlatego ...
Cytat:
GRATULUJE !!!!!!!!!
faktycznie jak na ten tydzień to duży maluszek . aby jak najszybciej doszedł do siebie ,
Cytat:
jestem ponownie,
tak jak się z wami rano przywitałam tak zaraz wypiłam hetbate z malinami i zasnęłam, obudziłam się dopiero - ewidentnie organizm walczy z choroba. doszły jeszcze bóle mięśniowe jestem ledwie żywa zaraz zmierze temp., pojade na obiad do mamy i znów do wyrka OMG!!!!!!!!!

Cytat:
..może być : heloł ja na ktg
Stary 2013-03-12, 15:44   #3348
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć! Jesteśmy już w domu jak tylko z Karolkiem troszkę się dotrzemy to migiem do Was wracam maluszek jest cudny nie mogę oderwać od niego łap i ciągle go głaszczę i w ogóle

tak żem cisnęła że popękałam i to dość mocno jak się dziś okazało... póki co nie dam rady siedzieć na tyłku, więc i z przed laptopem nie bardzo ale myślę, że niedługo zacznę Was nadrabiać

pani22ka i klementyna gratulacje ale nam się złożyło, że wszytskie jednego dnia jednak te weekendy mają coś w sobie
Stary 2013-03-12, 15:53   #3349
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
W koncu dobre wiadomości
Paciora nie ma, za to jest rozwarcie na luźny palec
I mówi że właściwie to może mnie już zostawić w szpitalu dziś ale stwierdziłam ze wole pochodzić jeszcze ile się da zamiast leżeć. Jak mnie złapią skurcze chociaż delikatnie bolesne to mam odrazu jechać do szpitala. Ale jak do jutra się nic nie rozwinie to chyba pójde po to skierowanie niech mnie położą
za wizytę
za rozwój akcji

Cytat:
ja też marzyłam ..... i co ???? nic z tego ,teraz zamiast brzucha mam wielkie cycki i się nie da ....

położna właśnie poszła - pooglądała małego ze wszystkich stron , groszek ją za to osikał .....
no i mnie też sobie obejżała - nie ... nie osikałam jej ......
za to krocze się już prawie zagoiło mimo tych szwów które wyleciały ,okazało się ,że jeszcze jeden został zewnętrzny i reszta jest wewnętrznych . więc super , a do tego prawie przestałam krwawić ,wystarczy mi cieńka wkładka
No właśnie, to będzie problem przez cyce znowu

no i za skąpe krwawienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dotoczyłam się! I co najważniejsze- żyję.

Czekałam na USG godzinę, bo jeszcze jakieś zabiegi robiono, ale przynajmniej mam to już za sobą. Wyobraźcie sobie dziewczyny- w 36tc (pełnym) Sławek ważył 2700g, dziś w 38t5d waży już...3600g. I lekarz powiedział, że jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Czyli duży i zdrowy chłopak będzie- jak powiedział na początku ciąży. Łożysko w normie, wody również. Brzuszek napięty. Coś czuję, że mały urodzi się w przyszłym tygodniu Umówiliśmy się z lekarzem na wizytę w czwartek, ale może spotkamy się na oddziale.
.
za wizytę duży ten Sławuś

Cytat:
Wow Gratulacje, no ale spory ten Tomuś jak na swój wiek
Dużo siły dla Tomusia i Mamusi

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć! Jesteśmy już w domu jak tylko z Karolkiem troszkę się dotrzemy to migiem do Was wracam maluszek jest cudny nie mogę oderwać od niego łap i ciągle go głaszczę i w ogóle

tak żem cisnęła że popękałam i to dość mocno jak się dziś okazało... póki co nie dam rady siedzieć na tyłku, więc i z przed laptopem nie bardzo ale myślę, że niedługo zacznę Was nadrabiać
no to super, a dopiero jutro 13 a wy już w domku i razem
No to kuruj się kochana i wracaj w miarę możliwości
Stary 2013-03-12, 15:57   #3350
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje!! Niech rośnie zdrowo

Cytat:
jestem ponownie,
Biedna. Sama ciąża męczy a co dopiero jeszcze przeziębienie przy tym
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 15:57   #3351
czarny flamaster
Zadomowienie

Ewkaaa8891
Gratulacje! Oby rósł duży i silny !

Kurczę, zdrzemnęłam się z godzinkę i teraz jestem trochę skołowana. Wciągnęłam więc (znów) kawałek ciacha i próbuję się dobudzić. Jakieś głupoty mi się śniły, heh....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 16:00   #3352
trolla2405
Rozeznanie

właśnie usłyszałam: "mamo zamów jakąś pizzę bo mi po prostu w brzuchu burczy" to se dziecko wychowałam, ale jabłka z marchewką co przed chwilą sobie zrobiła to już nie mogła

Sorceresss czy ja dobrze zrozumiałam, że nie wiesz którą torbę wybrać żeby się w nią do szpitala spakować?
Stary 2013-03-12, 16:02   #3353
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
W tym "moim" szpitalu o ile dobrze rozumuję KTG kobitkom tak po 36tc robią bez gderania (na zasadzie,że im się już w zaawansowanej ciąży należy), tyle, że trzeba się zarejestrować. Myślę, że jakby coś się złego wcześniej działo to automatycznie, z racji, że to szpital przyjmuje Cię lekarz i też SIUP podłącza i sprawdza...
jak coś się dzieje to wiem, że zrobią bez gadania i bezpłatnie bo niestety przerabiałam taką sytuację. ale tak rutynowo nie miałam ani razu, a mam skończony 39 tydzień. przy okazji wizyty nie mam takiej możliwości bo w przychodni (prywatnej) nie mają sprzętu. jutro się dowiem wszystkiego.

________

ciężarna potoczyła się do sklepu po ciastka. kupiła: 2 paczki ciastek, puszczę coli, 2 banany, 5 jabłek i nikt mi nie podskoczy i nie powie, że za dużo/niezdrowe/powstrzymaj się. uwielbiam ten stan (przestanę lubić jak zostanę po porodzie z gigantyczną nadwagą )
Stary 2013-03-12, 16:05   #3354
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

od 2 do 4 tyle czasu jje aż? czy po prostu nie śpi? mój w nocy to ciumknie pół cycka i dalej spać idzie a wolałabym żeby zjadł oba porządnie i spał dłużej
ja z moim też nie siedzę . Ale pije dużo - tylko przez sen ... mój i swój
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

witaj ! za powrót !!!
no z tym popekaniem to nie fajnie , kuruj się ...
Stary 2013-03-12, 16:16   #3355
Agnjeska
Zadomowienie

Ewka gratulacje! całkiem ładną wagę ma Tomuś (:
kwiatuszku witaj z powrotem
Luna za rozwój akcji, czekamy (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2013-03-12 o 16:21
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 16:26   #3356
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Ewka gratuluję.

Pani- sciskam Was mocno i dalej kciuki trzymam.

OC idziesz i mówisz ze Cie lekarz skierował. Weź sobie ksiażkę bo to 30-40 minut lezenia.

Sorce-ja się zmieścilam w mała torbę i mam kosmetyczke.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 16:31   #3357
pani22ka
Zakorzenienie

ewka, gratuluję! Pośpieszny synek, ale waga imponująca!

Kwiatuszek, tobie również wyrazy uznania! I zazdroszczę ze wy już w domku!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 16:32   #3358
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
moje gratulacje trzymajcie się cieplutko
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-12, 16:46   #3359
Sorceresss
Wtajemniczenie

Kwiatuszek! Wracaj do nasz szybciutko!

Cytat:
Sorceresss czy ja dobrze zrozumiałam, że nie wiesz którą torbę wybrać żeby się w nią do szpitala spakować?
Dobrze zrozumiałaś To wielki dylemat ...

Cytat:
jak coś się dzieje to wiem, że zrobią bez gadania i bezpłatnie bo niestety przerabiałam taką sytuację. ale tak rutynowo nie miałam ani razu, a mam skończony 39 tydzień. przy okazji wizyty nie mam takiej możliwości bo w przychodni (prywatnej) nie mają sprzętu. jutro się dowiem wszystkiego.
Prywatnie też nie robił mi, bo nie ma sprzętu. Dlatego skierował (ale bez skierowania itp) do Poradni Gin gdzie z milionem kobitek w ciąży czekamy na swoją kolej, żeby poleżeć na kozetce
Ale przyznam szczerze, że dla mnie KTG jakoś jest zbędne jeśli wszystko jest w porządku. U mnie kwestia niziutkiego AFI rzutuje na to , że powinnam być z maluchem monitorowana... Ale kiedy wód jest dużo, maluch fika koziołki i serduszko mu ładnie, równo bije... nie czuje kobitka skurczy to wydaje mi się, że takie badanie nie jest koniecznością, przynajmniej do terminu porodu...

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-03-12 o 16:48
Stary 2013-03-12, 16:57   #3360
achna79
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje
To teraz trzymamy kciuki za szybki powrót do domku Pani i Ewki

I brawa za wszystkie udane wizyty.

Oby pomyślnych wieści było jak najwięcej.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości