|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Też uważam ze witaminy to loteria i zaklinanie rzeczywistości..brałam od 17 tc, torres z tych mniejszych..
Cukrzyca... U mnie byli nią mocno przejeci. Cały dzień zmuszali do jedzenia, a ciężko się je rodząc... musiałam mierzyć cukry. Po porodzie przynieśli kolacje, nie odpuścili pomiarów. W nocy kazali wziąć insulinę... Rano się zbuntował am... Od wczoraj mam ludzkie wyniki. Michałowi zrobili badania krwi od razu, na szczęście ok.
|
|
|
#3302 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
ja też mam tego rogala co Ty.. teraz ja z nim śpię a później wypróbuję jak to będzie z karmieniem Cytat:
teraz już z górki!dużo zdrówka dla dzieciątka, oby przybierał szybciutko na wadze i abyście jak najszybciej wrócili do domku Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby infekcja poszła precz! Dzień dobry! |
||||
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się da?
Nawet jak się da to strasznie regularne to bączki
|
|
|
|
|
#3304 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyspac sie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W ogole chyba sie przeterminuje, nie chce rodzic w tym zimnie i sniegu. ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Kasia- czy ja moge prosic o czary mary i o zaplanowanie mnie na 18/3? |
|||||
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3307 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam!
współczuje wam z tym spaniem, ja spie jak dziecko, jedno siku i dawaj dalej.lewy bok tez juz mam znienawidzony, już niedługo.... rozpoczynam 39 tydzień pani22ka coraz lepiej będzie dziewczyny, ja się zapisywałam na ten weekend ![]() Cytat:
Cytat:
to bedzie wkrótce nowy maluszek, może dwa?Cytat:
tak mnie dupa boli ze nie mogę normalnie siedzieć
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
qrde witaminy witaminy ... siostra kupila mi jakies jak sie dowiedziala zem w ciazy plus oczywiscie u lekarza Dali mi kwas foliwoy ... a pozniej kwas omega 3 ... ta tylko ze moja pamiecia to bylo tak - ze bralam jak se przypomnialam boshe upieklam sobie 6 malych buleczek ... zjadlam 2 i jestem PELNA . |
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, na przedostatniej wizycie dostałam opiernicz od gina, że za dużo przytyłam, a dziś się zważyłam i okazało się, że od ostatniej wizyty nie przytyłam kompletnie nic, więc pewnie pomyśli, że się odchudzam albo co
|
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
o witaminach już wiele słyszałam, że rodzimy duże dzieci bo faszerujemy się nimi niepotrzebnie. i o ile rzeczywiście faszerujemy się nimi niepotrzebnie, tylko dlatego, że jesteśmy w ciąży i są witaminy dla kobiet w ciąży to jestem im absolutnie przeciwna. dlatego cieszę się, że mój gin był zdania, że dopóki wyniki są dobre mam nie brać żadnych witamin, bo po co. i tak musiałam się faszerować lekami, żeby utrzymać ciążę, to wystarczy. ale jak spadają wyniki to nie ma przeproś i nie ważne który to tydzień ciąży, witaminy w ruch, u mnie był to początek II trymestru, więc wcześnie, ale co było zrobić. teraz już nie biorę bo wyniki dobre to nie widzę sensu.
|
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za tydz.co do sikania - to nie wszędzie tylko na położną ....a poza tym to jej wina zdjęła pieluszkę i widziała ,że siusiak sie podniósł a ta dalej go ogląda.... no to dostała.... Cytat:
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa.... mamy dziś skończony 39 tydzień, jutro zaczynamy 40. ale dalej cisza..
|
|
|
|
|
#3314 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zagłosowane Cytat:
I gratuluję wizyty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam nie wiem co te Lekarze maja ... przytuje 5kg za malo 25kg za duzo ... ej no kobiety sa rozne ... rozne organizmy ... mi sie wpierw schudlo ... dop jakos od listopada zaczelam powoli przybierac na wadze i jak na razie jestem az 4kg na plusie ... ale pytalam sie lekarza swojego tutaj czy to normalne ze CHUDNE - taaa normlane czasmi tak bywa .. wynikii pani ma w maire ok ( to nic ze zelaza prawie nie mialam, no ale jak pisala Opieka prenatalna tutaj to SREDNIOWIECZE NA PEWNO sobie tak nie pomysli .. w sumie jestemy juz na samym koncu ciazy wiec dziecko nie przybiera tak gwaltownie ... jest w stanie spalic wchlonac ) to co zjemy wiec sie tluszczyk w dodatkwoych kg nie odklada ![]() glowa do gory bedzie dobrze ![]() czekam az zmywarka skonczy by pranie nastawic ... ost mi wybilo korki jak se to i to wlaczylam - podobno zalozyl nowy bezpiecznik - ale jakos wole poczekac nie chce mi sie zdomu wychodzic nawet te 10metrow ![]() . |
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ogólnie co do terminów i naszej Dragusi - nie zapominajmy, że urodzić w terminie to oznacza urodzić w 38-42 tyg...
|
|
|
#3317 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to co? Trzymamy kciuki za Was! Chyba, że standardowo czekasz do weekendu ![]() Cytat:
tęsknieniem!!! Dobrze, że narazie cycki mam małe... więc jest szansa, że za nim mi się stołóweczka nie rozkręci prześpię się na brzuchu za ustępujące krwawienie... Cytat:
![]() ![]() klask i:coraz poważniej! Spakowana ? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: czekacie na weekend
|
|
|
|
#3318 | |||||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też czuję czasem czkawkę na górze, mimo że dziecko mam ułożone główkowo. Albo to nie czkawka, tylko takie tiki dziecka w brzuchu, jak tu któraś już pisała. Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej
Dziś mało czasu, bo mały całe przedpołudnie aktywny był, śniadanie zjadłam o 13, naprawdę już mi niewiele zostało kg z tej ciąży no ale młodzież teraz śpi więc mam chwilę.Nestelle, super poród, z dreszczykiem ![]() Agnjeska, Jaśka cudna ![]() Malpka, pytałaś o ubieranie, ja ubieram w pajaca i jest mu ciepło. Villga, twoja połozna jakaś dziwna z tym duzym brzuchem, ja mam tyle wzrostu co ty a miałam w brzuchu 100 cm, i wcale nie uważałam ze mam jakiś duży brzuch Mokka, ja rodziłam w koszuli szpitalnej i chwała bogu, bo zmieniali mi trzy razy, więc jakbym miała mieć swoją to albo bym leżała w takiej uwalonej, albo rodziłabym na golasa ![]() Pani22ka, kciuki mocne za Was, będzie dobrze zobaczysz, wszystko się ułoży Luna, to czekamy na rozwój sytuacji ![]() Trolla, no właśnie mój mnie osikał już kilka razy, a wczoraj jeszcze dowalił kupę , ech...ale już mi co raz lepiej idzie to przewijanie ![]() Nestelle, ale szybko przestałaś krwawić, ja wciąż, a już 11 dni po porodzie... Gratuluję wszystkich skończonych tyg, wizyt i w ogóle ![]() Co do spania, to faktycznie fajnie się wyspać bez brzucha, nie tylko na lewym boku, ale spanie na brzuchu wciąż odpada, bo mleczarnie nie pozwolą ![]() Ciekawe jak Dragusia... |
|
|
|
|
#3320 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszły 3 kolejne Cytat:
Cytat:
mój Michałek też taki śpioszek dpukać: hehe ![]() w nocy wstajemy na jedno karmienie, bo taki mamy nakaz (Michałek ważył na wypisie 2900 i musiałam budzić) Więc idzie spać po 21:00 wstajemy po 2:00, zasypiamy o 4:00 i śpimy do 9:00 Cytat:
strasznie dużo ludzi go kupowało, bo aż 170 osób Cytat:
za wizytę wagą się nie przejmuj, mój miał być kolos i urodził się 3230g i na wypisie mieliśmy 2900g więc malusi. za wyleczenie infekcji Cytat:
Cytat:
dopisuję się!! najlepszego dla naszych dziewczynek ![]() Cytat:
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________ jutro wizyta. szczerze mówiąc liczyłam na to, że już jej nie doczekam. no i ciekawa jestem jak będzie ze zwolnieniem, bo to będzie początek 40 tygodnia a mi się dzisiaj kończy L4. i chyba nie zdziwię się za bardzo jak usłyszę, że nic się nie szykuje, bo takie mam wrażenie, chociaż chciałabym, żeby już się coś ruszyło.. |
|
|
|
|
|
#3322 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę !Cytat:
za tygodnie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Ale najważniejsze, że jak rozumiem coraz lepiej się poznajecie i ogarniasz temat ![]() A Ty ?
|
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj o 7.30 SN przyszedł na świat nasz synek Tomuś w 33t 6d waga 2440g 46 cm leży w inkubatorku i się adaptuje
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz skończyły mi się jakiś tydzień temu i już nie kupuję następnych.
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waga super, jak na wczesna ciaze.. a mialas wywolywany czy akcja sie sama tak rozwinela? Wiadomo co bylo przyczyna przedwczesnego porodu? Jak sie czuje mama?
|
|
|
#3326 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mmm świeże bułeczki sama piekłaś ![]() Cytat:
|
|
|
#3327 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem ponownie,
tak jak się z wami rano przywitałam tak zaraz wypiłam hetbate z malinami i zasnęłam, obudziłam się dopiero - ewidentnie organizm walczy z choroba. doszły jeszcze bóle mięśniowe OMG!!!!!!!!!
|
|
#3328 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Ewkaaa8891
![]() ![]()
|
|
#3329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dobra laseczki, bo jutro idę pierwszy raz na ktg do szpitala, i teraz, co się mówi, hełoł ja na ktg, jakoś trzeba uzasadnić czy po prostu na ktg bo tak i przyjmują
? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.

teraz już z górki!
tak mi się chciało wieczorem ryczeć, że aż powieki mam trochę opuchnięte
. Oprócz tego dziewczyna ogromna waży 2730g a to dopiero 33tydzień więc strach się bać co będzie jeśli urodzę w terminie ;/ albo tak jak moja mama 2 tygodnie po terminie :P I właśnie też z tego powodu mam ostatnio bardzo bolesne podbrzusze - czasami w ogóle ruszyć się nie mogę z bólu bo to boli tak jakby ktoś mi jajniki ściskał - no ale cóż jakoś trzeba przeżyć 

klask i:
pysznosci 
05.07.2008
OMG!!!!!!!!!