|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku? | |||
| Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci |
|
7 | 11,86% |
| Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka |
|
0 | 0% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci |
|
0 | 0% |
| Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie |
|
8 | 13,56% |
| Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie |
|
13 | 22,03% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie |
|
4 | 6,78% |
| Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie |
|
0 | 0% |
| Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe |
|
3 | 5,08% |
| Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy |
|
0 | 0% |
| Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki |
|
0 | 0% |
| Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się |
|
5 | 8,47% |
| W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października |
|
1 | 1,69% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III |
|
18 | 30,51% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A warzywa i owoce codziennie. Ja po prostu mam upośledzone wchłanianie, walczę z anemią od 12 rż. Cytat:
Ale ja w terminie mogę najwcześniej 7 rodzić ![]() Ale tak poważnie, to chciałabym z tydzień wcześniej, żeby nie przenosić, ale za wcześnie też nie dobrze
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpiszę się po kolejnym usg, takie postanowienie. Proszę o mnie nie zapominać
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Prosimy następujące osoby o ujawnienie się
![]() akaja_2004 aciula coca-coliczka dzina1987 Chciałybyśmy wiedzieć, kto głosuje ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#4804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tutaj można poczytać jak ważne jest uzupełnianie omega3 m.in. w ciąży: http://www.vivetia.com/olej-lniany-a-zdrowie/ |
||
|
|
|
#4805 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Nie udzielam się bo ta ciąża daje mi po prostu w d... Myślałam, że będzie pięknie i fajnie jak za pierwszym razem a jest całkiem inaczej. Zaczęłam IItrymestr i nic się nie zmieniło.Chciałam Was zapytać tylko o jedno. Byłam wczoraj na usg genetycznym, wszytsko jest ok i dzidzia ma to co powinna miec na swoim miejscu tylko jest strasznie wielka!!! Lekarka była zdziwiona bo wg OM to był 13tyd4dzien a ona ważyła 100g. Z tego co wyszukałam na necie w tym okresie płód waży gdzieś 25g więc to 4razy więcej. Któraś z Was chyba też pisała że ma duże dziecko, może pamiętacie ile ważyło (bo oczywiście gin długości ciała mi nie podał, ani fotki też nie dostałam jak to w wypadku przychodni nfz ). To chyba nic strasznego co nie i nie ma się czym martwić.3mam za Was wszystkie kciuki i liczę że wreszcie pojawią się jakieś dziewuchy Moja babcia mówi, że jak wkoło tylu chłopców się rodzi to znaczy, że wojna będzie
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję walki, mam nadzieję, że uda się jakoś pouzupełniać braki |
|
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal wygrywa zwykła nazwa dla wątku.
Moje drogie ja mam pytanie istotne: Czu ja mam zakładać III część? Czy ktoś by chciał przygotować pierwszą stronę? Bo jeśli mam zakładać, to biorę się za szukanie informacji, które powinny się tam znaleźć ![]() Muszę wykorzystać chwilę, że młody śpi
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja się rozchorowałam. Tzn. mam katar i strasznie boli mnie głowa. Wypłam już mleko z czosnkiem, na wieczór znowu wypije. Mam nadzieję, że pomoże. Muszę kupić sobie jeszcze miód. Ale muszę jechać na targ bo tam miód z prawdziwego zdarzenia, litr za 50 zł ![]() I się trochę przeraziłam. Pisałam wczoraj, że wstałam rano z bolącymi i napuchnietymi oczami. Zorientowałam się dzisiaj rano, że tamtego wieczora mąż popsikał 2 kąty sypialni (wyszła nam pleśń ) preparatem na pleśń. Niby przewietrzone zostało, ale teraz się boję Z oczami to pikuś, ale czy te opary mogłyby się dostać jakoś do dzidziusia?
|
|
|
|
#4809 |
|
Raczkowanie
|
chetniebym zaglosowala, prosze mnie dopisac do listy, termin z OM na 19 wrzesnia a z USG na 22tego wrzesnia
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, a badałaś się kiedys pod kątem celiaki? bo własnie wtedy wchłanianie żelaza jest bardzo upośledzone... I te problemy brzuszkowe Twojego synka, które trwają tak długo (nigdy nie spotkałam się z kolkami u tak dużego dziecka) też mogą świadczyć o nietolerancji glutenu....
|
|
|
|
#4811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Musze wypróbować. Choć w smaku to on chyba niezbyt. Że tak oliwa z oliwek nie pomaga szkoda.
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
też mam termin na 05-09 wg usg
![]() dziewczyny co do pobierania moczu- pamiętacie o tamponie!! mi bez wyszły makaskryczne wyniki bo z pochwy się coś przedostaje, 2 dni później z tampkiem wyszły w normie!
|
|
#4813 |
|
Raczkowanie
|
ujawniam się ...
Podczytuję was od początku , jestem mamą dwóch córek i teraz jestem 12t2d ciąży - niespodzianki |
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy was tez brzuch boli przy dotykaniu go? boli mnie jakbym miala mega siniaki na nim... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-03-13 o 10:03 |
|
|
|
|
#4815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypluj te slowa o wojnie... Cytat:
|
||
|
|
|
#4816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
wogole nie mam sily na nic. wczoraj pelna energii chcialam cos na maszynie porobic. mam mase wykrojonych ciuchow tylko je zszyc. i zasnelam u dzieci w pokoju zanim jeszzce one zasely
masakra! sama na siebie zla jestem...do tego mam juz niezly brzuszek i w pracy dziwnie na mnie aptrza bo nie wsyzscy wiedza, tylko moje biuro)... |
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
matallewar zakładaj - dobrze Ci idzie, dziewczyno :-D
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- gaweleknie martw sie na zapas! Moze po prostu urodzisz malego wielkoluda:-*
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie gorzej, bo tydzien sie zbieram i usypiam ciagle, w niedziele spalam nawet z kinga 2,5 h i ledwo mozna bylo mnie dobudzic...
|
|
|
|
#4820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo tyle ile potrzebujesz. Żeby nikt się nie wpisał zaraz pod pierwszym ![]() Cytat:
Przynajmniej jestem ciut spokojniejsza.
|
||
|
|
|
#4821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że wtedy są problemy z wchłanianiem żelaza.... Cytat:
Bardzo nam miło ![]() Cytat:
to ja przygotuję post i najwyżej komuś prześlę, jakby miał ochotę założyć
|
|
|
#4822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie też nie wiem, jak z tym urlopem, muszę zaplanować, a do czerwca zamierzam pracować i nawet myślałam, żeby brać L4 w razie czego zamiast urlopu, ale nie wiem czy to w porządku tak robić... ![]() U mnie też pada, lepsza zima niż na Boże Narodzenie Normal nie masakraJa jestem u gina ważona w butach!!! i ubraniu, po obiedzie, itp i zawsze ważę 1,5 kg więcej niż rano w domu... takie to trochę deprymujące ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry Bo się nie przywitałam
|
|
#4823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie wiem, ile potrzebuję, ale myślę, że założę wcześniej po prostu, na spokojnie wrzucę wszystkie treści, więc wielka prośba o pisanie na nowym wątku dopiero jak wrzucę tu link, bo to znaczy, że skończyłam ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
tzn. czy faktycznie tego L4 potrzebujesz.Więc z wakacjami to chyba może być problem ![]() U mnie tylko bez butów Ale za to ważyła mnie w ubraniu, po całym dniu jedzenia (z 5 posiłków było), a jeszcze od 2 dni w wc nie byłam... także mam nadzieję, że aż tak źle nie jest! W karcie ciąży mam wpisane tyle, ile poprzednim razem Wtedy 10 i 12 tc miałam tyle, ile teraz w 11
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() wczoraj już do was nie wpadłam bo nie dość że mnie głowa bolała jak diabeł to jeszcze na koniec dnia pawia puściłam i poszłam spać z zimnym ręcznikiem na głowie kiedy to się skończy![]() co do tego tampona przy pobieraniu moczu to hmmmm ja pobierałam mocz bez żadnego tampona i wszystko ok wyszło więc luzik ![]() mam dość swojej pracy
|
#4825 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
J też mam w moczu jakieś bakterie, ale narazie ginek kazał mi zrobić posiew moczu. Od razu antybiotyk to chyba przesada... No chyba, że wyniki były jakoś mocno odbiegające od normy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz niestety jedziemy na kupnym, bo nam się zapasy skończyły, ale na święta znowu uzupełnimy zapasy. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ciąże - niespodzianki też mają swoje plusy. Bo planując co miesiąc z niecierpliwością wyczekujesz braku miesiączki. A tak problem z głowy. ![]() Chociaż... ja oczekuję dopiero pierwszego dziecka, więc w tej chwili trójka to dla mnie abstrakcja.
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj tż idzie ze mną do gina i zobaczy pierwszy raz nasze dziecko ![]() jestem ciekawa reakcji
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem u mamy bo ona chora więc musze koło niej troche poskakac zeby lepiej sie czuła, odsnieżyć ile dam rade, jechac do auchan, zrobic schabowe na obiad i zawiesc troche siostrze i zrobic salatke kebab bo mi narobiłyście ochoty i wrocic do męza najlepiej o 16.30 jak wróci z pracy... masakra...
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka a co sie dzieje w pracy??
|
|
#4829 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) no i wiadomo witaminki..Cytat:
). dwóch ginów mi mówiło, że chłopak a ten jeden wczoraj, że dziewczynka dlatego cierpliwie postanowiłam czekać do 15.04 i jak coś to będzie Julka lub Emilka Cytat:
dziękuję wam, juz myślałam, że z Dawidem przesadzamy mówiąc, że śliczności z dzidzi Cytat:
matall, nie wyobrażam sobie żeby kto inny miał nami dyrygować jak nie Ty
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w maju bym chciała gdzieś pojechać chociaż na tydzień, zanim się całkiem zmienię w wieloryba...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

w ogole wczoraj dowiedzialam sie ze nasza znajoma ma termin na 21, wiec przy odrobinie szczescia mamy szanse spotkac sie na porodowce hahaha

Myślałam, że będzie pięknie i fajnie jak za pierwszym razem a jest całkiem inaczej. Zaczęłam IItrymestr i nic się nie zmieniło.
). To chyba nic strasznego co nie i nie ma się czym martwić.

Z oczami to pikuś, ale czy te opary mogłyby się dostać jakoś do dzidziusia?