Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-13, 01:40   #4771
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jakbym siebie czytała.Ja cały czas ciągnę na tej żurawinie.Kiedyś robiłam nasiadówki z ziół vagosan, ale w ciąży nie wolno

kurde to widzę nie jestem sama, no istna zmora z tymi zapaleniami pęcherza :/ tak tego nienawidzę że szok !!!! a najgorsze, że odbiera mi to chęci i satysfakcję z przytulania bo bardzo często właśnie po tym mi się to zdarza.... choć pamiętam by za każdym razem iść siku PO, zawsze tak robię, podmywam się. Teraz zaczęłam pić dużo wody z cytryną, zakwaszam ten mocz, no i kupiłam Zuravit i biorę tak co 2 dzień

Aha i pytanko, czy oddając mocz do badania, mogę zrobić jednocześnie i ogólne badanie moczu i od razu posiew, czy wtedy musiałabym 2 pojemniczki? posiew jest drogi?

Papuga bardzo mi przykro, nie chcę nawet myśleć co czułaś słyszać od niego takie słowa.... jestesmy tu wszystkie z Tobą

i przepis dla Brydzi a może i ktoś inny skorzysta
sałatka u mnie była robiona 2 razy dopiero, więc jeszcze nie wprowadzałam żadnych modyfikacji (zawsze tak robię, otwieram parę przepisów na konkretne danie i mieszam wszystko w jeden )

Czyli kolejno:
brokuł ugotowany (różyczki)
pierś z kurczaka usmażona z przyprawą gyros
makaron kokardki (pół opakowania) ugotowany wymieszany z odrobiną oleju i ziołami prowansalskimi
2-3 pomidory bez skórki (pokroić w kostkę)
ser feta ok 30 dkg też w kostkę
sos: majonez + jogurt nat. sól, pieprz, czosnek
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 05:55   #4772
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
kurde to widzę nie jestem sama, no istna zmora z tymi zapaleniami pęcherza :/ tak tego nienawidzę że szok !!!! a najgorsze, że odbiera mi to chęci i satysfakcję z przytulania bo bardzo często właśnie po tym mi się to zdarza.... choć pamiętam by za każdym razem iść siku PO, zawsze tak robię, podmywam się. Teraz zaczęłam pić dużo wody z cytryną, zakwaszam ten mocz, no i kupiłam Zuravit i biorę tak co 2 dzień

Aha i pytanko, czy oddając mocz do badania, mogę zrobić jednocześnie i ogólne badanie moczu i od razu posiew, czy wtedy musiałabym 2 pojemniczki? posiew jest drogi?

Papuga bardzo mi przykro, nie chcę nawet myśleć co czułaś słyszać od niego takie słowa.... jestesmy tu wszystkie z Tobą

i przepis dla Brydzi a może i ktoś inny skorzysta
sałatka u mnie była robiona 2 razy dopiero, więc jeszcze nie wprowadzałam żadnych modyfikacji (zawsze tak robię, otwieram parę przepisów na konkretne danie i mieszam wszystko w jeden )

Czyli kolejno:
brokuł ugotowany (różyczki)
pierś z kurczaka usmażona z przyprawą gyros
makaron kokardki (pół opakowania) ugotowany wymieszany z odrobiną oleju i ziołami prowansalskimi
2-3 pomidory bez skórki (pokroić w kostkę)
ser feta ok 30 dkg też w kostkę
sos: majonez + jogurt nat. sól, pieprz, czosnek
można w jednym pojemniku zanieść, ale kup w aptece pojemnik wyjałowiony

wiecie co nie rozumiem czemu niektóre osoby głosują jak nawet nie wiadomo czy są w ciąży....

myślę, żeby sprawdzić każdą osobę czy napisała choć 1 wiadomość na naszym wątku (nie liczą się gratulacje itp od mamuś z innych miesięcy) i nie brać pod uwagę takiego głosu, bo są np osoby, które się udzielają jak SnowWhite, a nie ma ich chyba na liście....
mogę się podjąć sprawdzenia osób po głosowaniu, tyle że w godzinach wieczornych lub porannych

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2013-03-13 o 06:02
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 07:22   #4773
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
bylam dzis na genetycznym.. wszystko jest ok ale gin (inny niz ostatnio) mowil ze na 51% ona.. poczekam do tego 15.04 i bede wiedziec na 100%
Ojej jakie fajne, wyraźne zdjęcie
Fajnie, wreszcie byłaby dziewczynka Bo teraz to chyba przewaga chłopaków w wątku

Wczoraj byłam u gina, u nas też wszystko dobrze. Mały ma 9,3 cm długości i jestem wg usg w 15, tygodniu i 5 dniu czyli zaczęłam II trymestr. Po krwiaku nie ma śladu

Waga mi nieznacznie skoczyła, ostatnio było 51,4 kg teraz 51,8 kg i nadal jestem jakieś 1,5 kg na minusie ale nie przejmuje sie bo wyniki mam dobre. Tylko zaparcia mnie męczą :/ Czas umówić się na genetyczne w 20 tygodniu. Wracam do pracy.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 07:37   #4774
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Niedawno wstałam, wiec spoznię się do pracy...ale muszę skończyć pić kakao, bo mialam straszną ochotę. Praca nie zając...
Nie ma mnie na liscie, bo nie podalam danych - nie pamietałam, ktorej z Was mam je wysłać na priv :-/

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Fajnie, wreszcie byłaby dziewczynka Bo teraz to chyba przewaga chłopaków w wątku

Wczoraj byłam u gina, u nas też wszystko dobrze. Mały ma 9,3 cm długości i jestem wg usg w 15, tygodniu i 5 dniu czyli zaczęłam II trymestr. Po krwiaku nie ma śladu

Waga mi nieznacznie skoczyła, ostatnio było 51,4 kg teraz 51,8 kg i nadal jestem jakieś 1,5 kg na minusie ale nie przejmuje sie bo wyniki mam dobre. Tylko zaparcia mnie męczą :/ Czas umówić się na genetyczne w 20 tygodniu. Wracam do pracy.
Spróbuj na zaparcia wody z cytryna na czczo, suszonych sliwek lub kiwi na noc
Stary 2013-03-13, 07:41   #4775
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Niedawno wstałam, wiec spoznię się do pracy...ale muszę skończyć pić kakao, bo mialam straszną ochotę. Praca nie zając...
Nie ma mnie na liscie, bo nie podalam danych - nie pamietałam, ktorej z Was mam je wysłać na priv :-/

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

wyślij dane do mattal
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 07:43   #4776
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Myślę, że możemy nie brać pod uwagę tych głosów, jedynie osoby z listy
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Myślę, że 15 marca to trochę za późno na nowy wątek, bo co to 240 postów dla nas.
po południa będzie już nowy wątek
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn pracujących na umowę o pracę.
jak zus wylicza składki na chorobowe w ciąży? tzn wypłaca równowartość średnio miesięcznego wynagrodzenia brutto czy netto? (a jeśli netto to jak to wylicza się procentowo)?

ja prowadzę d.g. i jestem w tym powyżej zielona a potrzebuję dość pilnie wiedzieć
średdnia z ostatnich 12 miesięcy brutto, a później wrzuć na kalkulator
http://praca.wp.pl/kalkulator-chorob...?ticaid=110388

Cytat:
Mariiasia liczą netto ze średniego brutto z ostatnich 12 m-cy

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
wiecie co nie rozumiem czemu niektóre osoby głosują jak nawet nie wiadomo czy są w ciąży....
dokładnie

ja nie wiem po co już na nogach w nocy się obudziłam i się walałam z boku na bok, bo za gorąco mi było

u mnie śnieg

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 07:44   #4777
Diorisha
Zakorzenienie

Witam się o poranku-już z pracy Wstałam o 4.40 Zaraz wciągnę serek wiejski i biorę się za robotę bo chyba jednak będę miała jej więcej niż wczoraj myślałam...

Cytat:

Super-gratuluję Jaki już duży Twój dzieć
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:09   #4778
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Samba

a ja muszę pochwalić Kluska zjadłam na kolację jabłko i pomarańczę i nic a nic mnie nie mdli chyba już mam ten etap całkowicie za sobą
może uznał, że skoro mamusia dała mu kieszonkowe na zakupy, to da jej już spokój z wybrzydzaniem
no co

ja tez probuje wychowywac mlodego ale do tej pory cos nie slucha matki dobrze ze chociaz nie wymiotuje juz tak jedzeniem tylko przewaznie woda ze sluzem...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
gratulacje za pierwsze ruchy jak dzis mloda usypialam to tez mialam jakies takie uczucie, ale jeszcze slabiutkie.

a gdzie chodzisz na basen? bo tez mam zamiar chodzic ale jak sie ciut cieplej zrobi.

wiesz co, ja bym zatlukla takiego chama. ogolnie nie bede pisac nic nowego, podpinam sie pod to co napisaly dziewczyny. nie zmarnuj sobie i dziecku zycia przy boku takiego palanta...

dobrze ze nie lubie swojej pracy i mysle dokladnie too samo, mimo ze sama nim jestem

no slicznosci! nosek slodziutki i bez obrazy, ale mi tez pierwsze co skojarzylo sie z dziewczynka a lekarz dobry, 51% dowcipny chyba chcial byc ?

nie za czesto ? a co ja mam powiedziec jak sie teraz musze wazyc co 3 dni ? musze baterie do wagii kupic bo dzis nie wiem jaki byl start przy diecie heh.
a czemu musisz sie tak czesto wazyc? W obawie zeby nie przytyc czy nie schudnac za duzo? Co ciekawego polecili ci jesc?

Cytat:

super gratuluje ale juz wielkolud z dzidzi
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:12   #4779
ja-ika
Zakorzenienie

Hejka, dziś już u mnie lepiej, jeszcze nie było pawika i mam nadzieję,że już nie będzie. Wczoraj nic nie jadłam, tylko piłam wodę niegazowaną. W nocy już nie wymiotowałam. Właśnie skończyłam suchego rogalika z herbatą. Na 12:45 mam wizytę i zobaczę moje dzidzi
Stary 2013-03-13, 08:14   #4780
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

myślę, żeby sprawdzić każdą osobę czy napisała choć 1 wiadomość na naszym wątku (nie liczą się gratulacje itp od mamuś z innych miesięcy) i nie brać pod uwagę takiego głosu, bo są np osoby, które się udzielają jak SnowWhite, a nie ma ich chyba na liście....
mogę się podjąć sprawdzenia osób po głosowaniu, tyle że w godzinach wieczornych lub porannych
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie. Ja też zagłosowałam, na początku więcej pisałam, a teraz tylko podczytuję, bo jak wracam z pracy nie daję rady Was nadrobić Postaram się troszkę więcej udzielać

Za godzinę mam usg genetyczne także poproszę o kciuki
Stary 2013-03-13, 08:17   #4781
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie. Ja też zagłosowałam, na początku więcej pisałam, a teraz tylko podczytuję, bo jak wracam z pracy nie daję rady Was nadrobić Postaram się troszkę więcej udzielać

ja pamiętam powodzenia na wizycie

Stary 2013-03-13, 08:38   #4782
87czarna
Zakorzenienie

Witam z rana
Jakieś pomysły na obiad? Co dzisiaj robicie?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:38   #4783
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ok 90 zl, chociaz ja w promocji placilam 75.
dzięki w 3 aptece bo w dwóch niebyło zapłaciłam 69.90

witam, wstałam wyglądam przez okno i mogę śmiało zaśpiewać :
uwaga zatkać uszy
"zima zima zima ,
pada pada śnieg,
jadę jadę,
w świat sankami,
sanki dzwonią dzwoneczkami,
dzyń dzyń dzyń,
dzyń dzyń dzyń,
dzyń dzyń dzyń "

nadrabiam 8 str
Stary 2013-03-13, 08:48   #4784
Selay
Raczkowanie

witajcie mamusie,

wczoraj mialam usg i to na 12 tydzien tzn PAPPA, wszystko z malenstwem OK troche dlugie jak na swoj wiek (heheh) ale to wszystko normalne (mojego synka urodzilam 59cm) wiec i to ma sznase na byciem dosc wysokim ...oficjalnie sie dopisuje

mi tez w moczu jakas jedna bakteria wyszla i dostalam antybiotyk co 5 dni mam brac (Nitrofurantoine)

zygam moze i mniej tzn rzadziej ale jak juz to do boluuuuuuuu

zasypalo amsterdam na maxa i tak mi sie niechce pracowac szkoda za nie ma tu L4...bo juz by mnie tu widzieli

ja na obiad mam wczorajsza piers z kurczka, mizeria ze szczypiorkiem i ziemniaki....mama zrobila kompot truskawkowy wiec go pewnie wypije
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:49   #4785
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dzięki w 3 aptece bo w dwóch niebyło zapłaciłam 69.90
witam, wstałam wyglądam przez okno i mogę śmiało zaśpiewać :
uwaga zatkać uszy
"zima zima zima ,
pada pada śnieg,
jadę jadę,
w świat sankami,
sanki dzwonią dzwoneczkami,
dzyń dzyń dzyń,
dzyń dzyń dzyń,
dzyń dzyń dzyń "
nadrabiam 8 str
U nas to samo atak zimy w malopolsce! gdzie ta wiosna? Planowałam zrobić rano badania krwi, ale jechałam 50 min do pracy a normalnie 30min i zrobię je chyba jutro, bo bym się spóźniła za bardzo.
Przymierzam się do głosowania, ale nie mogę się zdecydować, który tytuł wybrać ;] zresztą i tak widzę, że pewnie stary wygra Najlepszy dla mnie byłby tytuł, który po spuszczeniu wizazu na pasek mnie nie zdradzi w pracy
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 08:51   #4786
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Ja już wypróbowałam chyba wszystko...
* przegotowana woda z cytryną na czczo
* przegotowana woda ze śliwkami na czczo
* 2 łyżeczki siemienia lnianego na czczo
* 2 kiwi na czczo
* Colon C i Laxinat
* syropy apteczne na zaparcia

Ostatecznie najlepiej w tej chwili działa "kompocik" ze śliwek wypity rano + czarna kawa Tylko nie wiem jak długo.
Musze też dłużej powalczyć z kiwi .

Generalnie lekarz powiedział, że mam robić wszystko, żeby nie dopuścić do mocnych zaparć i hemoroidów.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Super-gratuluję Jaki już duży Twój dzieć
Tiaa duży bo i jestem dość wysoko w ciąży, w końcu niby koniec sierpnia początek września poród.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Hejka, dziś już u mnie lepiej, jeszcze nie było pawika i mam nadzieję,że już nie będzie. Wczoraj nic nie jadłam, tylko piłam wodę niegazowaną. W nocy już nie wymiotowałam. Właśnie skończyłam suchego rogalika z herbatą. Na 12:45 mam wizytę i zobaczę moje dzidzi
Powodzenia na usg i miłego oglądania

M&M

Staś

Stary 2013-03-13, 08:58   #4787
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

Laseczki a jak wy idziecie na wizyte na ktorej nie robi wam usg to jak to wyglada? tylko wazenie, cisnienie i rozmowa z ginem?? sprawdza tez szyjke na samolociku?? skad on wtedy wie czy z dzidzia jest wszystko ok? oczywiscie w tym okresie gdy jeszcze nie czuc ze sie rusza? ja mam 25 marca wizyte bez usg bo w de na kase naleza sie tylko 3 usg i jestem ciekawa jak to wyglada... chociaz i tak raczej dokupimy prywatnie usg bo chcemy zobaczyc dzidziola to bedzie juz 16 tc wiec juz dzidziol bedzie wielki haha
ciśnienie waga - u położnej, chwile później u gina omówienie wyników, omówienie usg, pytanie o samopoczucie, samolot badanie szyjki, wczoraj słuchaliśmy serduszka na takim małym sprzecie przez brzuch, wypis co powinnam brac - na ta zaczynająca się anemie, l-4 i kiedy mam przyjsc i co mi wtedy zleci, badz co mi zleca do zrobienia na następna wizyte...

u mnie na kazdej wizycie jest samolot

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-03-13 o 09:05 Powód: eidt
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:01   #4788
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziś mam 14tc+6d ja jestem jakaś ciemna masa z tymi tygodniami
Ja też i mamy termin porodu na ten sam dzień .
Stary 2013-03-13, 09:07   #4789
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Mam techniczne pytanie:
w pracy "każą" nam deklarować tegoroczne urlopy i nie wiem, co mam zrobić Czy np. w kwietniu sobie brać urlop i np. w lipcu, czy jak będę miała chęć to iść na zwolnienie i nie przejmować się ????? Słyszałam, że lepiej na zwolnienie... Z drugiej strony, nie chciałabym potem słuchać, że tak źle znosiłam ciążę, że biedna, co chwila na zwolnienia biegałam

Plisss, podpowiedzcie, jak Wy to rozwiążecie!
ja mam ekwiwalent urolopowy wiec byloby mi szkoda urlopu bo kasa jednak niemala. wiec bede chyba brac na przelomie kwietnia i maja (baardzo dlugi majowy weekend). planuje od czerwca isc juz na l4 bo w moim biurze jest meega ciepło latem i zwyczajnie padne tu (i bez ciazy ciezko lato zniesc). gdyby nie kasa to bym nie brała urlopu wcale i odebrała go dopiero po skonczeniu rocznego macierzynskiego (i tak odbiore wtedy dwuletni urlop )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:09   #4790
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

a czemu musisz sie tak czesto wazyc? W obawie zeby nie przytyc czy nie schudnac za duzo? Co ciekawego polecili ci jesc?
chyba przez to ze na diecie cukrzycowej waga moze ostro poleciec na poczatku, a pozniej zeby kontrolowac przyrost, czy jest taki jak trzeba czy za maly.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:13   #4791
Susanna
Zakorzenienie

Hehe Kaśka ja wiem w którym jestem tygodniu tylko i wyłącznie dzięki USG tak to kapliczka

M&M

Staś

Stary 2013-03-13, 09:14   #4792
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hej

U nas też zima.. TZ dzwonil do mnie, że jest -9 stopni, a po drodze do pracy bylo nawet -16!!! za 1,5 tygodnia lecimy do PL i nie mam zamiaru brac ze sobą zimowej kurtki:P o nie!:P

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Witam z rana
ja bede miala rosół daaaawno nie bylo
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:21   #4793
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

u nas dzis rano bylo -10, tz mowi ze takie poruszenie pod domem bylo jakby niemcy pierwszy raz zime widzieli ale fakt ze w zeszlym roku zima byla tu duzo lagodniejsza...
Stary 2013-03-13, 09:21   #4794
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Cytat:

I ja pamiętam-mamy wyznaczony TP tego samego dnia

Kciuki są

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Witam z rana
U mnie dziś bitki schabowe(wczoraj wieczorem robione) z kaszą jaglaną i ogórkiem kiszonym

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
witajcie mamusie,

wczoraj mialam usg i to na 12 tydzien tzn PAPPA, wszystko z malenstwem OK troche dlugie jak na swoj wiek (heheh) ale to wszystko normalne (mojego synka urodzilam 59cm) wiec i to ma sznase na byciem dosc wysokim ...oficjalnie sie dopisuje
(...)
Witaj Super,że z maluszkiem wszystko ok !

Ależ mi się nie chce pracować
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:22   #4795
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Ja też i mamy termin porodu na ten sam dzień .
super i jeszcze Natala84 ma na 5.09
Cytat:
Hehe Kaśka ja wiem w którym jestem tygodniu tylko i wyłącznie dzięki USG tak to kapliczka
ja tak samo

Stary 2013-03-13, 09:26   #4796
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!
Mam techniczne pytanie:
w pracy "każą" nam deklarować tegoroczne urlopy i nie wiem, co mam zrobić Czy np. w kwietniu sobie brać urlop i np. w lipcu, czy jak będę miała chęć to iść na zwolnienie i nie przejmować się ????? Słyszałam, że lepiej na zwolnienie... Z drugiej strony, nie chciałabym potem słuchać, że tak źle znosiłam ciążę, że biedna, co chwila na zwolnienia biegałam

Plisss, podpowiedzcie, jak Wy to rozwiążecie!
ja w tym roku nie musze planować urlopu. powiedziałam szefowi, że będę chciała pracować do końca czerwca, wyjazd wakacyjny zaplanowalismy na pierwszą połowę lipca a urlop z tego roku wykorzystam po macierzyńskim.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:29   #4797
vea7
Zakorzenienie

Ladanseuse świetne zdjęcie i cudowny mały człowieczek

Mi się te ostatnie jakoś tak papiesko kojarzą... albo z księdzem... takim starszym... na emeryturze

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ciąża była nieplanowana (choć teraz, po pierwszym szoku wszyscy są bardzo szczęśliwi i ogólnie wychodzi na to, że dobrze się stało ).
Mam stresującą pracę, od grudnia męczyły mnie mdłości, apatia i płaczliwość, do tego brak okresu. Wszystko zwaliłam na karb nerwówki. Tym bardziej, że w grudniu zrobiłam dla upewnienia dwa testy ciążowe (tydzień po tygodniu kiedy miał pojawić się okres) - wyszły negatywnie więc już "nie zaprzątałam sobie głowy"

W połowie lutego, przy okazji zakupów w Rossmanie, dorzuciłam "z głupia frant" test ciążowy do koszyka i kiedy zrobiłam go w domu, i moim oczom ukazały się po paru sekundach mega wyraźne krechy, to myślałam, że ktoś mi ziemię spod nóg usunął

Kiedy trafiłam do gina, aby zweryfikować wyniki testu, na usg zobaczyłam już 2,5 cm żyjątko, które miało około 11 tygodni.

Mój narzeczony jest przeszczęśliwy i dumny jak paw Termin mam na mniej więcej połowę września.

Mamy stabilną sytuację finansową, dach nad głową, wsparcie rodziny. Teżet uwielbia małe dzieci, zawsze z pasją się z nimi bawi, karmi itd - więc nie mam wątpliwości, że cudownie się spisze w nowej roli

Wspomnieć mogę, że największym hitem jest to, że w grudniu zaczęłam stosować ujędrniający krem do biustu Push Up z Evelline i byłam zachwycona tym jak spowodował niemal dwukrotnie powiększenie moich piersi Polecałam wszystkim koleżankom a potem razem się zwijałyśmy ze śmiechu

Ciąży nie widać po mnie kompletnie! Oglądałam Wasze aktualne foty brzuszków i byłam zastrzelona
Gratulacje i witam
Eveline Normalnie powinni Ci premię za reklamę dać

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
na samym poczatku mozna nawet nie wiedziec, nie podejrzewac niczego
Nie no, oczywiście, jeśli nie wiesz, to siłą rzeczy... nie wiesz
Chodziło mi o sytuację, kiedy "coś swędzi i piecze" a mimo to idzie się na basen

Cytat:
cytologia ok, morfologia kiepska (dostałam zwałkę mam pić świeżo wyciskane soki i lepiej się odżywiać ), mocz ok, HIV nie mam, różyczkę przechodziłam (niemożliwe żartuję sobie, bo robiłam już te wszystkie badania), toxo ujemny
No i koniec z frytkami
Pij soczki, będziesz wielka

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
No to jestem po wizycie!!!
Jestem w 13t2dc. Mój mały orzeszek ma 7,1 cm, serduszko bije 166 uderzeń na minutę. Wszystkie parametry prawidłowe. Co do płci to jeszcze nie wiem, bo ginek powiedział, że na tym etapie jeszcze jest mała różnica między chłopcem a dziewczynką. I znowu 4 tygodnie czekania na następną wizytę.
Rubinko
A lekarz rzeczywiście jakiś dziwny... w sumie jaka dla niego różnica
Ja się w sumie swojej gin na pierwszej wizycie zapytałam, czy Bartek może wejść, a później po prostu wchodzimy razem - kiedy mnie bada, chłop siedzi sobie w drugim pokoju i jak kończy, zawsze go na chwilę woła, żeby sobie na dziecia popatrzył

Cytat:
Napisane przez martaK Pokaż wiadomość
No właśnie ja też niby nie jestem w grupie ryzyka, ale to badanie jest normą w cywilizowanych krajach. Moja lekarka nic nie sugerowała, powiedziała że to do zastanowienia czy chcemy, mówiła tylko że w przypadku złych wyników trzeba będzie rozważyć bardziej inwazyjne badania prenatalne.
Ja zrobię pełny test (czyli krew) jest cokolwiek zaniepokoi gina na usg genetycznym - w przychodni w której robię tak praktykują. Z tym, że u mnie sugerowane było zrobienie porządnego genetycznego ze względu na poronienie.

Cytat:
Bardzo się ciesze, że krwiaka nie ma

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
Witamy i

Cytat:
Ja już wypróbowałam chyba wszystko...
* przegotowana woda z cytryną na czczo
* przegotowana woda ze śliwkami na czczo
* 2 łyżeczki siemienia lnianego na czczo
* 2 kiwi na czczo
* Colon C i Laxinat
* syropy apteczne na zaparcia

Ostatecznie najlepiej w tej chwili działa "kompocik" ze śliwek wypity rano + czarna kawa Tylko nie wiem jak długo.
Musze też dłużej powalczyć z kiwi .
U mnie działają pożarte suszone morele... tylko, że dość gwałtownie działają... ale meeega skutecznie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:30   #4798
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ja bym chciala urodzic 5 wrzesnia to bylby cudowny prezent na 4 rocznice slubu termin mam na 11 wiec moze sie uda, chociaz raczej rodzi sie po terminie w ogole wczoraj dowiedzialam sie ze nasza znajoma ma termin na 21, wiec przy odrobinie szczescia mamy szanse spotkac sie na porodowce hahaha
Stary 2013-03-13, 09:39   #4799
beatryszja4
Raczkowanie

Witam Nadrobić Was to lada wyzwanie My z dzidzią mamy dziś 13tydzi 6 dzień W końcu widać brzuszek Co do zaparć to współczuje bo sama mam problemy z tym Woda z cytryną mi pomagają fistaszki jeszcze Teraz jestem u siostry i pilnuje jej "cudów" Jakie te dzieci są mądre teraz i tylko jest "mama daj weż zabierz chodz kup i ostatnie mama on mnie bije " Stwierdzam że dziewczyny są gorsze od chłopców

Edytowane przez beatryszja4
Czas edycji: 2013-03-13 o 09:40
beatryszja4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-13, 09:41   #4800
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No, właśnie o to samo pytałam.... Ja po usg genetycznym nie mam wskazań na badanie krwi, mam 29 lat, ryzyko wyszło niskie, więc ginek powiedział, że to moja decyzja, ale on nie widzi wskazań Nie będę robić

Dla wszystkich mających problemy z drogami moczowymi!! To największa zmora mego życia, co jednocześnie czyni mnie nie lada ekspertką Przed ciążą specjalnie trzy miesiące brałam doustną szczepionkę (majątek kosztowała ) po czym tuż przed pierwszą wizytą w ogóle potwierdzającą ciążę poczułam znajomy ból pęcherza. Właściwie obudził mnie w środku nocy. Gin wypisał mi Monural (antybiotyk) ale kazał z nim poczekać ze dwa dni. W końcu go nie wzięłam. Gin kazał brać prenatal urocare przez całą ciążę. Ja dodatkowo kupuję sobie soczki 100 procentowo żurawinowe i popijam. Kwaśne to, ale - odpukać - pomaga

Co do bezobjawowego bakteriomoczu czy zapalenia dróg m. to wiem, że to przypadłość kobiet w ciąży i nie można jej lekceważyć. Ja badanie będę robić ponownie gdzieś za 3 tygodnie i sama jestem ciekawa co wyjdzie. Poprzednie wyniki były ok, tylko miałam szczawiany wapnia, ale ponoć to norma w ciąży.

Jak coś, służę w tej materii poradą

Madziuchna, ja te soki rozcieńczam wodą mineralną. Ok 20ml soku na dużą szklankę wody. I woda nie smakuje wyłącznie wodą i sok mniej kwaśny. Ile pijesz dziennie? Ja ok. 50-70ml - jak na opakowaniu.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości