![]() |
#2821 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o monotonię posiłków to jej nie odczułam ale dużo czasu poświęcałam na gotowanie. Z warzyw w II etapie nie rezygnowałam i jadłam 1 jabłko tak co 3 dni. Piekłam pizzę, znalazłam przepis na hamburgera, i inne smakołyki ale w wersji light i dukan i bardzo mi smakowało. Nawet mój Małż mi czasem podjadał ![]() Też się zastanawiam nad basenem z Młodym ale jednak trochę się boję bo pogoda nieteges a nie chcę zaziebienia i kataru bo na przełomie grudnia i stycznia Maciek był chory. Mega katar i kaszel, zarwane nosy, nebulizacja, itp. I jeśli mam wpływ na zdrowie to wolę nie ryzykować. Katar był też 2 tyg temu ale zmieniliśmy powietrze na 3 dni i minął. A idą znowu zębole więc o zaziębienie nie będzie trudno. Jeśli chodzi o jedzenie to mój przoduje ![]() Jemy 7 - 180 kleiku kukurydzianego (180 wody+mm+2i1/3 łyżki kleiku), 11 - obiadek = 1 i 1/2 słoika małego bobovity; 14/15 180 mm; 17/18 kolejna porcja mleka i około 21 czyli przed samym spaniem kolejne mleko. W nocy, w odstępach 4h - 2x karmię - raz mleko, raz kleik. Łącznioe zjada dziennie około 900 ml mleka. Próbowałam nie karmić w nocy ale jest ryk do momentu dostania konkretnego żarła. O 21.45 na TVN Style jest program o nianiach. Podglądają je z ukrytej kamery. Zajawka powaliła mnie na kolana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zadomowienie
|
umarłabym na diecie dukana gdybym nie mogła warzyw jeść
![]() Sara budzi mi się co chwile na szczęście tem. oscyluje na razie w okolicach 37,5... zaraz chyba pójdę się znią położyć to może zaśnie mocniej.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Zakorzenienie
|
tak ale niestety poroniłam w 11 tygodniu. Zaraz po poronieniu zaszłam w ciąze z R
Cytat:
Mi na niej nic nie było. Ale była monotonna. NO i dlatego czesto przerywałam. Nie trzymałam sie zasad ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- zablokujcie mi allegro ![]()
![]() |
#2825 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja musiałam kupić nowe spodnie w rozmiarze jaki opisałam wyżej, na "sprzedciążowe" mogę sobie popatrzeć co najwyżej ![]() Ale jeszcze kiedyś w nie wejdę ![]() Znam jedną osobe po dukanie i jak przez X lat zawsze była mocno przy kości, tak jej nie poznałam- wyglądała rewelacyjnie. Ale fakt dieta dość kontrowersyjna. Dawno temu spróbowałam kopenhaskiej i never again, jojo praktycznie od razu, przesuszona skóra i osłabione włosy Cytat:
![]() Pytanie nie do mnie, ale ja też karmię mm, mój zjada ok 700ml na dobę(liczę samą wodę, nie całość) kaszkę je bezmleczną na wodzie, jogurtów nie daję, bo nie może mleka Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Mały smakosz rośnie ![]() Cytat:
![]() Zdrowia dla SAruni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też się sobie wtedy podobałam i wolę się w rozmiarze S, więc do tego usilnie dążę ![]() Cytat:
![]() JAk wróciłaś do pracy to i czasu masz mniej, może choć w dni wolne jakieś ćwiczonka zapodasz ![]() ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ślicznie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zamiast próbować raczkować, Leoś ćwiczy inną umiejętność: w pozycji na brzuchu podnosi się na rączkach i "staje" na paluszkach. Utrzymuje sie tak kilka sekund i leci na pyszczek. I tak w kółko ![]()
![]() |
#2831 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() W Wawie jednorazowy kosztuje 4,40 a słoiczki 3-3,50 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Robi pompki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2833 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2834 |
Rozeznanie
|
Uciekam spać. Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję Wam Kochane za odpowiedzi odnośnie ilości mleczka
![]() ![]() ![]() czyli dobrze widzę, że jednak 400ml to troszkę za mało i ok.600 byłby ok ![]() Depoison a idź te ceny w ogóle wielu rzeczy w PL są porównywalne do niemieckich, tylko nie zarobki....u mnie bilet kosztuje ok.2,5euro, a dwie bułki ok 1,3 ![]() moje dziecię od 19.20 śpi ![]() ![]()
![]() |
#2836 | |
Zadomowienie
|
to swoją drogą
![]() Ale chodzi mi o tę proporcję - tu słoiczki to sprawy groszowe, a jak widziałam w polskich Rossmannach te ceny plasujące się między 3,5 a 6, to się zdziwiłam ![]() POKA, co tam dorwałaś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cieszy mnie wasz entuzjazm odnośnie idei założenia bloga o książeczkach dla maluchów ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
narazie nic, bo musze dzis zrobic oplaty pokupywac zapasy mleka pampkow itp i zobaczuc jak stoje z kasą.
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
no to jesteśmy we dwie
![]() W stresie niektórzy się obżerają , ja nie mogę ![]() Jak np. jestem w trakcie jedzenia i ktoś mnie wkurzy to już nie zjem do końca ![]() Tak mi ściska żołądek że od razu na wymioty bierze. Więc może dobrze że nie zajadam stresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Zadomowienie
|
![]() Karolino Moja tez nie raczkuje nie siedzi. Tylko pełza wokół własnej osi i do tyłu. Za to bardzo drobne manualne sprawy to jej specjalność wyciąga kluczyki z szfek umie je przekręcić. Mówić za duzo nie umie ( si, dada, tata, rrrrrrrrrrrr, gu, geje...) Ja osttnio przestałam się tym przejmować po wizycie u lekarki od rehabilitacji. Dała ona nam do zrozumienia że mała juz praktycznie nie ma tej asymetri i napiecia jedynie jescze miesiąc rehabilitacji przed nami. Lekarka powiedziła że mała nie musi jeszcze siedzieć a raczkować może ale nie musi. Nasza rehabilitantka jest innego zdania cały czas tylko podkreśla żeby ćwiczyć. Że juz powinna siedzieć. Mówi że leń z niej. Ja juz mam dosc tej baby jakos miesiac sie przemecze. ![]() My poprostu inaczej patrzymy na nasze dzieci dla nas każda kolejna umiejętność przez nie osiągnieta to postęp. Bratanek męża zaczął raczkować i pełzac jak miał 10 miesięcy zdrowy chlopiec. Ma teraz 14 i jeszcze nie chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zakorzenienie
|
widzisz ja wlasnie na odwro zawsze mialam. O dziwo teraz est inaczej. ale u mnie bardziej cchyba wlsnie brak czasu bo jak tz zwala na mnie wszystkie obowiazki a jednak dziecko zajmuje wiekszosc czasu to jak mam miec czas na jedzenie tak jak kiedys.Kiedys chodzilam do kuchni i cigale podjadałam a teraz tego zwyczaju nie mam. A to juz duzo. no i teraz w stresie tak mi sie w zoladku kotłuje ze apetytu niemam.
#2843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja ostatni jak zaczełam robic z mala dluzsze spacery to mieszcze sie we wszystkie ubrania z przed ciazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Jeszcze wczoraj sporo popisałyście. Z małżem mieliśmy romantyczny wieczór. Wyłączony tv, wyłączone kompy i telefony. Czas tylko dla nas, w końcu mogliśmy spokojnie o czymś porozmawiać. Ostatnio małż robi jakieś większe zlecenie i w pracy siedzi do późna, a potem jeszcze dziobie w domu. Wczoraj jak byłam u mamy to przyszła jej sąsiadka - ok 40, dwójka dzieci. No i powiedziała mi, że powinnam małą sadzać do chodzika. A ja jej na to, że nie będziemy bo to szkodliwe. W odpowiedzi usłyszałam, że to nie jest szkodliwe bo ona dwoje dzieci wychowała i nic im nie jest ![]() A potem jeszcze usłyszałam, że to bardzo nie dobrze, że mała sama wstaje i stoi. Potem może mieć problemy. A chodzik teraz to nie zaszkodzi? Dep pomysł założenia bloga super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Lu kończy dzisiaj 9 miesięcy ![]() ![]() i tylko tyle teraz napiszę, bo praca wzywa...
#2846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2848 |
Zakorzenienie
|
ide dzis na usg. Ciekawe co tam
#2849 | ||
Zakorzenienie
|
Witam.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nadalka kopnij mnie w dupe bo zjadłam 2 ciastka belvita wlasnie ![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-03-15 o 08:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.