Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 20:39   #2821
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Cieszę się, że polecone przeze mnie lektury podobają się waszym maluchom
Może powinnam założyć bloga książkowego i prezentować na nim nowości, hehe?
Oczywiście, że powinnaś założyć bloga książkowego, jestem za!

Cytat:
A tak a propos jogurtów i innych słoiczków - Karolka, czy Ciebie też zdziwiły ceny w PL? bo ja byłam, delikatnie mówiąc, zaskoczona. Tu słoiczek to równowartość mniej-więcej 1/3 biletu jednorazowego tudzież 2 bułek. A w PL?
Może macie bardzo drogie bilety i bułki?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 20:44   #2822
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Skorpionku, byłaś kiedyś na dukanie? Ponoć to strasznie zła dieta. Bardzo dużo białka, zakwasza się organizm, z czym wiążą się różne powikłania
Tak, stosowałam przed ciążą i efekt był fajny. Schudłam w 5 tygodni 6 kg. I tyle mi wystarczy Nie doczekałam końca bo ciąża
Jeśli chodzi o monotonię posiłków to jej nie odczułam ale dużo czasu poświęcałam na gotowanie. Z warzyw w II etapie nie rezygnowałam i jadłam 1 jabłko tak co 3 dni. Piekłam pizzę, znalazłam przepis na hamburgera, i inne smakołyki ale w wersji light i dukan i bardzo mi smakowało. Nawet mój Małż mi czasem podjadał

Też się zastanawiam nad basenem z Młodym ale jednak trochę się boję bo pogoda nieteges a nie chcę zaziebienia i kataru bo na przełomie grudnia i stycznia Maciek był chory. Mega katar i kaszel, zarwane nosy, nebulizacja, itp. I jeśli mam wpływ na zdrowie to wolę nie ryzykować. Katar był też 2 tyg temu ale zmieniliśmy powietrze na 3 dni i minął. A idą znowu zębole więc o zaziębienie nie będzie trudno.

Jeśli chodzi o jedzenie to mój przoduje ale nic nie daję na siłę. Jak nie chce to nie wciskam. Zresztą jest fafla na buzi ale ciała nalanego nie ma. Lekarka powiedziała, że jest ok ale żeby nie podawać za dużo kaszek.
Jemy 7 - 180 kleiku kukurydzianego (180 wody+mm+2i1/3 łyżki kleiku), 11 - obiadek = 1 i 1/2 słoika małego bobovity; 14/15 180 mm; 17/18 kolejna porcja mleka i około 21 czyli przed samym spaniem kolejne mleko. W nocy, w odstępach 4h - 2x karmię - raz mleko, raz kleik. Łącznioe zjada dziennie około 900 ml mleka. Próbowałam nie karmić w nocy ale jest ryk do momentu dostania konkretnego żarła.

O 21.45 na TVN Style jest program o nianiach. Podglądają je z ukrytej kamery. Zajawka powaliła mnie na kolana.

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 20:44   #2823
nicki86
Zadomowienie

umarłabym na diecie dukana gdybym nie mogła warzyw jeść

Sara budzi mi się co chwile na szczęście tem. oscyluje na razie w okolicach 37,5... zaraz chyba pójdę się znią położyć to może zaśnie mocniej..
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 20:51   #2824
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

Nie rozumiem... Byłaś już w ciąży przed ciążą z R.?
:
tak ale niestety poroniłam w 11 tygodniu. Zaraz po poronieniu zaszłam w ciąze z R
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
umarłabym na diecie dukana gdybym nie mogła warzyw jeść

Sara budzi mi się co chwile na szczęście tem. oscyluje na razie w okolicach 37,5... zaraz chyba pójdę się znią położyć to może zaśnie mocniej..
ale na Dukanie mozna jest warzywa tyle że nie wszystkie.
Mi na niej nic nie było. Ale była monotonna. NO i dlatego czesto przerywałam. Nie trzymałam sie zasad itp. W efekcie zrezygnowąłam. Miałam wrócic do niej po porodzie. tzn jakoś tak pół roku po , ale sobie dałam spokój.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

zablokujcie mi allegro

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 20:51   #2825
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
pomysl swietny, czekam
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:01   #2826
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tak ale niestety poroniłam w 11 tygodniu. Zaraz po poronieniu zaszłam w ciąze z R

zablokujcie mi allegro
O matko! Nie wiedziałam... Współczuję Kochana . Dobrze, że udało się z R. .

A co kupujesz?
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:08   #2827
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
O matko! Nie wiedziałam... Współczuję Kochana . Dobrze, że udało się z R. .

A co kupujesz?
no wlasnie siedze na ciuszkach znowu dla R to chyba jakas mania

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-14, 21:09   #2828
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Jak najbardziej taaak!
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:11   #2829
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Pierwszy guz za nami
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
My tez mamy guza na czole nawet nie wien kiedy i gdzie go sobie nabila
Biedactwa...
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Karolinko, nic się nie martw. Młody nadgoni wszystko. Zapewne będzie tak, że nawet nie zauważysz, że czegoś sie nauczył, tylko zorientujesz się, że potrafi i robi to naturalnie
A figury zazdroszczę. Wyglądasz ślicznie. Ja zaczęłam wchodzić w spodnie dopiero 5 mcy po porodzie. I o ile widać mi mocno kości na klatce piersiowej to dupa pozostała wielka Ale co tam, po świętach ruszam z Dukanem
Dziękuję bardzo
Ja musiałam kupić nowe spodnie w rozmiarze jaki opisałam wyżej, na "sprzedciążowe" mogę sobie popatrzeć co najwyżej
Ale jeszcze kiedyś w nie wejdę
Znam jedną osobe po dukanie i jak przez X lat zawsze była mocno przy kości, tak jej nie poznałam- wyglądała rewelacyjnie. Ale fakt dieta dość kontrowersyjna.
Dawno temu spróbowałam kopenhaskiej i never again, jojo praktycznie od razu, przesuszona skóra i osłabione włosy

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ja diety nie stosowałam nigdy żadnej konkretnej, po prostu zdrowsze odżywianie-więcej kasz, owoców, warzyw, rybki, no i bieganie i zawsze osiągałam fajne jak na mnie efekty

Mamcia, Victoria, Prince, Depoison- czyli mamy karmiące MM i nie tylko ile dzieciaczki zjadają Wam Dziennie samego MM??i ile dodatkowo mleka w innej postaci??jakiej??
bo moja normalnie zjadal 400ml, teraz daję jej na śpiocha, to dziś zje w sumie nieco ponad 600, ale kaszy nie chce, jogurt zdaje się były przyczyną zatwardzenia, toleruje tylko obiadki....i owocki i ryż na mleku...wariacja....
I taka dieta jest najlepsza moim zdaniem

Pytanie nie do mnie, ale ja też karmię mm, mój zjada ok 700ml na dobę(liczę samą wodę, nie całość) kaszkę je bezmleczną na wodzie, jogurtów nie daję, bo nie może mleka
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
My po basenie, dzisiaj była rewelacja, chyba najlepsze zajęcia małej Co jest dziwne, bo cały dzień miała meeeega marudę, a na basenie piski, śmiechy i już jej ładnie idzie pływanie na brzuszku (w rękawkach), wystarczy ją bardzo leciutko podtrzymywać, a i momentami to ją puszczałam całkiem na kilka sekund

oj tam, jak w końcu ruszy, to jeszcze będziesz chciała, żeby zwolnił
poza tym jest jednym z najmłodszych!

bosko wyglądasz w tej sukience, naprawdę rewelacja!
Widać tego jej było trzeba

Dziękuję
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Wyglądasz cudnie!! Odszczekuję to, że czarne rajstopy nie pasuję, mój błąd, wybacz Naprawdę rewelacja!!!

Kupiłam dziś cielęcinę dla Juniora i jutro gotuję mu obiadki
Dziś dostał kawałeczek gotowanej na parze piersi z kurczaka do tego marchewkę, pietruszkę i selera (wszystko na parze). Wszystko w kawałkach. 30min dziecka nei było bo tak się zajął mamlaniem tego. Ale wyglądał cudnie i widać, że mu się podoba. Jest znacznie lepiej bo jak mu dawałam kawałki jakieś 3 tyg. temu to się ciągle krztusił a dziś tylko 2 albo 3 razy. No ale co jakiś czas dostaje kawałek banana do rączki i wtedy potrafi wymemlać pół banana. Mój mały chłopiec rośnie
Dziękuję

Mały smakosz rośnie
Cytat:
Karolia , powinnaś dostać baty za to gadanie że tu i tam Cię za dużo co z tego że nosisz taki i taki rozmiar jak wyglądasz ślicznie!! Myślałam że czarne rajstopy niepodpasują do sukienki ale z tym paskiem nie mogło to wyglądać lepiej Marciek ma super zgrabną i zadbaną mamę! Nie przejmuj się że on jest za innymi dzieciaczkami. Patrz Sara ile strasza od niego i jeszcze nie raczkuje, nic nie mówi, siedzi tylko jak ją czymś "zagadam" tak to się wygina że leci Doczekamy się w końcu nawet roku nie mają szkraby, te różnice się końcu zatrą

U nas dzisiaj cały dzień podwyższona temperatura, mała śpi trzy razy więcej niż normalnie, momentami miała dobry humor, a tak to tak byle jak... duzo marudzi...
Dziękuję kochana

Zdrowia dla SAruni
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
KarolinaPw wyglądasz szalowo nie przypuszczałam że czarne rajstopy będą pasować a jednak jest ekstra

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Karolina super wyglądasz!!!!! Ja (gdy pokazałaś sukienkę na stronie C&A) wiedziałam, ze czarne rajstopy będą pasować ale z kolei do samej sukienki nie bylam przekonana. Jednak teraz zmieniam zdanie, na Tobie podoba mi się bardzo! Wyglądasz super zgrabnie I masz fajne buty, myślę że te rajstopy + buty wydłużają sylwetkę
A kiedyś to szczuplak byłaś ze hej. Podobasz mi się w tym b. szczupłym wydaniu.
DZiękuję
Ja też się sobie wtedy podobałam i wolę się w rozmiarze S, więc do tego usilnie dążę
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

wyglądasz rewelacyjnie, całokszałt super, ale musze wspomniec o sylwetce, wowo co za poprawa, mobilizujesz kochana, ja juz przeprama wiem poprostu z esie na razie nie rusze, brak sil do walki....
Dzięki
JAk wróciłaś do pracy to i czasu masz mniej, może choć w dni wolne jakieś ćwiczonka zapodasz w końcu wiosna za pasem Może jakieś inne spróbujesz jak Ci się Ewka znudziła. Ja ostatni miesiąc męczę Jillian Michaels
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:12   #2830
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
No i tyle u nas... A tak wyglądamy
ślicznie!

Cytat:

[/COLOR]moje dziecko od rana wol mama w koncu!!!!!!!

Cytat:

Cytat:
hej

My właśnie po wizycie u neurologa - kontrolnie. Wszystko jest w jak najlepszym porządku Pani doktor była pod wrażeniem tego, jak Lu się ładnie rozwija i już kolejne kontrole niepotrzebne
A z zaleceń profilaktycznych - Lu ma jeszcze dość silny odruch chwytny w stopie więc mamy jej nie zakładać butów z twardą podeszwą, bo one przeszkadzają w pozbywaniu się go (o czym wiedziałam) i mamy jej nie prowadzać pod paszki ani za rączki (to też wiedziałam), niech sobie dziecko samo drepta tak, jak potrafi
wspaniale!

Cytat:
U mnie dziś:
-rozbita pokrywka od patelni Berghoffa,
-Młoda ma katar (niby nic takiego, ale wiemy, jakie to uciążliwe),
-uderzyła się pod okiem w kostkę od zasilacza (mam nadzieję, ze nie zsinieje),
-głowa mnie boli i jeszcze coś by się znalazło
ojoj...

Cytat:

a tak w ogole mamy goraczke...od wczorajszej nocy... dzis bylo ponad 39, Sara flak... ale sie udalo zbic i na razie rzuca miska blaszana po kuchni
o mam nadzieję, że to jednorazowe

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Posadziłam ją dzisiaj rano w łóżeczku, dałam zabawki i cisza, skradam się do pokoju żeby mnie nie widziała a ona stoi na kolankach, trzyma się szczebelków zagląda do lustra się śmieje zadowolona W weekend łóżeczko idzie na niższy poziom, teraz ma na środkowym.
wow

Cytat:
noo tak optymistycznie sie zrobila i jeszcze zadzowniła tesciowa z genialnym newsem do tego: że wpadli na pomysl ze zabiora nas z J na zakupy i kupia muw szytsko co potzrzebujenie wiedza co czynią mam czas na przemyslenia, bo pojedziemy po swiętach
)
zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
POKAzuję się na dole

Mam nadzieję
Domowa pizza mniam...

Sukienka pasek dałam inny i ciemne rajty, buty będą nie te, na razie nie mam bo te co przyszły nie nadają się do niczego. Muszę jakieś kupić. Marynarkę założę czarną, albo skórzaną kurtkę zależnie od pogody. Majty obciskające mam na tym zdjęciu
ślicznie!

Zamiast próbować raczkować, Leoś ćwiczy inną umiejętność: w pozycji na brzuchu podnosi się na rączkach i "staje" na paluszkach. Utrzymuje sie tak kilka sekund i leci na pyszczek. I tak w kółko
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:23   #2831
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

wow! wyglądasz fantastycznie!!!

A tak a propos jogurtów i innych słoiczków - Karolka, czy Ciebie też zdziwiły ceny w PL? bo ja byłam, delikatnie mówiąc, zaskoczona. Tu słoiczek to równowartość mniej-więcej 1/3 biletu jednorazowego tudzież 2 bułek. A w PL?
Jestem za Zakładaj bloga!

Dzięki

W Wawie jednorazowy kosztuje 4,40 a słoiczki 3-3,50
Cytat:
Wyglądasz rewelacyjnie! Widzisz mówiłam, że wystarczy odpowiednio dobrać czarne dodatki i rajstopki będą pasowały . A figurę masz super!
Dziękuje
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ślicznie!

Zamiast próbować raczkować, Leoś ćwiczy inną umiejętność: w pozycji na brzuchu podnosi się na rączkach i "staje" na paluszkach. Utrzymuje sie tak kilka sekund i leci na pyszczek. I tak w kółko
Dzięki

Robi pompki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 21:23   #2832
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
czyli robi taki mostek jakby? moja tak robiła ciągle. Moim zdaniem to było przygotowanie do raczkowania bo z dnia na dzien poszła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-14, 21:34   #2833
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym dojść do figury którą miałam na tym zdjęciu
Żeby mi się w końcu uda nie obcierały o siebie
dojdziesz

Cytat:
Pierwszy guz za nami
Cytat:
My tez mamy guza na czole nawet nie wien kiedy i gdzie go sobie nabila

Cytat:
My po basenie, dzisiaj była rewelacja, chyba najlepsze zajęcia małej Co jest dziwne, bo cały dzień miała meeeega marudę, a na basenie piski, śmiechy i już jej ładnie idzie pływanie na brzuszku (w rękawkach), wystarczy ją bardzo leciutko podtrzymywać, a i momentami to ją puszczałam całkiem na kilka sekund
dla Lu

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś cielęcinę dla Juniora i jutro gotuję mu obiadki
Dziś dostał kawałeczek gotowanej na parze piersi z kurczaka do tego marchewkę, pietruszkę i selera (wszystko na parze). Wszystko w kawałkach. 30min dziecka nei było bo tak się zajął mamlaniem tego. Ale wyglądał cudnie i widać, że mu się podoba. Jest znacznie lepiej bo jak mu dawałam kawałki jakieś 3 tyg. temu to się ciągle krztusił a dziś tylko 2 albo 3 razy. No ale co jakiś czas dostaje kawałek banana do rączki i wtedy potrafi wymemlać pół banana. Mój mały chłopiec rośnie
super sobie radzi

Cytat:
u nas problemy z jedzeniem wróciły, mały nie da sobie nic do buzi wlozyc, ostatecznie zje jogurt i costko hippa ktore sam sobie wklada i ciumka a tak jest problem cokolwiek mu wcisnac
oj, znam to skądś...

Cytat:
chyba bede chora boli mnie głowa(ale nie migrenowo) gardło i zaczynam kaszlec ale jakos tak głębiej az czuje w srodku w klatce
oby się nie rozwinęło

Cytat:
taaak

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
czyli robi taki mostek jakby? moja tak robiła ciągle. Moim zdaniem to było przygotowanie do raczkowania bo z dnia na dzien poszła
coś w tym stylu tylko, że z brzuszka a nie na plecach. Wiesz o co chodzi. Wzmacnia mięśnie A ja dziś kupiłam kolejne zabezpieczenia (tym razem blokady drzwi)- przygotowuję się na buszowanie Leosia po domu
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 22:02   #2834
red_scorpio
Rozeznanie

Uciekam spać. Dobranoc

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 22:16   #2835
karolka110
Wtajemniczenie

dziękuję Wam Kochane za odpowiedzi odnośnie ilości mleczka
czyli dobrze widzę, że jednak 400ml to troszkę za mało i ok.600 byłby ok

Depoison a idź te ceny w ogóle wielu rzeczy w PL są porównywalne do niemieckich, tylko nie zarobki....u mnie bilet kosztuje ok.2,5euro, a dwie bułki ok 1,3więc słoiczek tani, a w PL gdzie jeżdżę bilet 2,5 a słoiczek wiadomo, że więcej.....jakaś paranoja....

moje dziecię od 19.20 śpitrzeba też zmykać-dobrej i długiej nocy Dziewczynki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 23:00   #2836
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Może macie bardzo drogie bilety i bułki?
to swoją drogą
Ale chodzi mi o tę proporcję - tu słoiczki to sprawy groszowe, a jak widziałam w polskich Rossmannach te ceny plasujące się między 3,5 a 6, to się zdziwiłam

Cytat:
zablokujcie mi allegro
POKA, co tam dorwałaś

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Depoison a idź te ceny w ogóle wielu rzeczy w PL są porównywalne do niemieckich, tylko nie zarobki....u mnie bilet kosztuje ok.2,5euro, a dwie bułki ok 1,3więc słoiczek tani, a w PL gdzie jeżdżę bilet 2,5 a słoiczek wiadomo, że więcej.....jakaś paranoja....
w Berlinie podobnie - bilet to 2,4€, ceny bułek w okolicach 30-80 centów, więc słoiczki wychodzą relatywnie tanio, nie jest to w ogóle wydatek, który się odczuwa. A obawiam się, że w Polsce gotowałabym, ino by furczało! (jakbym sobie pomyślała, że 5 słoczków to już nowa książeczka dla małej )

Cieszy mnie wasz entuzjazm odnośnie idei założenia bloga o książeczkach dla maluchów Muszę się z tym przespać

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 05:45   #2837
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Luudzie znowu mam katar i boli mnie gardlo oszaleje !!!!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 06:26   #2838
nadalka
Zakorzenienie

Mi tam Dukan nie potrzebny a waga leci Wystarczy mąż i dziecko (no i powiedzmy że dieta)
Stary 2013-03-15, 06:32   #2839
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

POKA, co tam dorwałaś
)
narazie nic, bo musze dzis zrobic oplaty pokupywac zapasy mleka pampkow itp i zobaczuc jak stoje z kasą. wtedy zaczne buszowac jak cos
Cytat:
Mi tam Dukan nie potrzebny a waga leci Wystarczy mąż i dziecko (no i powiedzmy że dieta)
mi tez, z tych samuych powodow leci

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-15, 06:35   #2840
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez, z tych samuych powodow leci
no to jesteśmy we dwie

W stresie niektórzy się obżerają , ja nie mogę
Jak np. jestem w trakcie jedzenia i ktoś mnie wkurzy to już nie zjem do końca
Tak mi ściska żołądek że od razu na wymioty bierze. Więc może dobrze że nie zajadam stresu
Stary 2013-03-15, 06:40   #2841
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Luudzie znowu mam katar i boli mnie gardlo oszaleje !!!!

Karolino Moja tez nie raczkuje nie siedzi. Tylko pełza wokół własnej osi i do tyłu. Za to bardzo drobne manualne sprawy to jej specjalność wyciąga kluczyki z szfek umie je przekręcić. Mówić za duzo nie umie ( si, dada, tata, rrrrrrrrrrrr, gu, geje...) Ja osttnio przestałam się tym przejmować po wizycie u lekarki od rehabilitacji. Dała ona nam do zrozumienia że mała juz praktycznie nie ma tej asymetri i napiecia jedynie jescze miesiąc rehabilitacji przed nami. Lekarka powiedziła że mała nie musi jeszcze siedzieć a raczkować może ale nie musi.

Nasza rehabilitantka jest innego zdania cały czas tylko podkreśla żeby ćwiczyć. Że juz powinna siedzieć. Mówi że leń z niej. Ja juz mam dosc tej baby jakos miesiac sie przemecze.

My poprostu inaczej patrzymy na nasze dzieci dla nas każda kolejna umiejętność przez nie osiągnieta to postęp.

Bratanek męża zaczął raczkować i pełzac jak miał 10 miesięcy zdrowy chlopiec. Ma teraz 14 i jeszcze nie chodzi.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 06:52   #2842
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no to jesteśmy we dwie

W stresie niektórzy się obżerają , ja nie mogę
Jak np. jestem w trakcie jedzenia i ktoś mnie wkurzy to już nie zjem do końca
Tak mi ściska żołądek że od razu na wymioty bierze. Więc może dobrze że nie zajadam stresu
widzisz ja wlasnie na odwro zawsze mialam. O dziwo teraz est inaczej. ale u mnie bardziej cchyba wlsnie brak czasu bo jak tz zwala na mnie wszystkie obowiazki a jednak dziecko zajmuje wiekszosc czasu to jak mam miec czas na jedzenie tak jak kiedys.Kiedys chodzilam do kuchni i cigale podjadałam a teraz tego zwyczaju nie mam. A to juz duzo. no i teraz w stresie tak mi sie w zoladku kotłuje ze apetytu niemam.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-15, 07:05   #2843
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
widzisz ja wlasnie na odwro zawsze mialam. O dziwo teraz est inaczej. ale u mnie bardziej cchyba wlsnie brak czasu bo jak tz zwala na mnie wszystkie obowiazki a jednak dziecko zajmuje wiekszosc czasu to jak mam miec czas na jedzenie tak jak kiedys.Kiedys chodzilam do kuchni i cigale podjadałam a teraz tego zwyczaju nie mam. A to juz duzo. no i teraz w stresie tak mi sie w zoladku kotłuje ze apetytu niemam.
kiedys pewnie tez nie chodziłas na dwugodzinne spacery
ja ostatni jak zaczełam robic z mala dluzsze spacery to mieszcze sie we wszystkie ubrania z przed ciazy
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 07:11   #2844
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej hej
Jeszcze wczoraj sporo popisałyście. Z małżem mieliśmy romantyczny wieczór. Wyłączony tv, wyłączone kompy i telefony. Czas tylko dla nas, w końcu mogliśmy spokojnie o czymś porozmawiać. Ostatnio małż robi jakieś większe zlecenie i w pracy siedzi do późna, a potem jeszcze dziobie w domu.

Wczoraj jak byłam u mamy to przyszła jej sąsiadka - ok 40, dwójka dzieci. No i powiedziała mi, że powinnam małą sadzać do chodzika. A ja jej na to, że nie będziemy bo to szkodliwe. W odpowiedzi usłyszałam, że to nie jest szkodliwe bo ona dwoje dzieci wychowała i nic im nie jest
A potem jeszcze usłyszałam, że to bardzo nie dobrze, że mała sama wstaje i stoi. Potem może mieć problemy.
A chodzik teraz to nie zaszkodzi?

Dep pomysł założenia bloga super Bardzo podoba mi się Twój styl pisania, zawsze chętnie czytam Twoje posty. Poza tym tematyka książkowa sprawi, że nie zabraknie Ci pomysłów .

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 07:13   #2845
agunia82
Zakorzenienie

Hej

Lu kończy dzisiaj 9 miesięcy

i tylko tyle teraz napiszę, bo praca wzywa...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 07:24   #2846
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
kiedys pewnie tez nie chodziłas na dwugodzinne spacery
ja ostatni jak zaczełam robic z mala dluzsze spacery to mieszcze sie we wszystkie ubrania z przed ciazy
no nie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-15, 07:32   #2847
nadalka
Zakorzenienie

Sto lat dla Lusi!

Nela, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Stary 2013-03-15, 07:46   #2848
prince_polo
Zakorzenienie

ide dzis na usg. Ciekawe co tam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-03-15, 08:04   #2849
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam.
Cytat:
Hej

dla Lu.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wczoraj jak byłam u mamy to przyszła jej sąsiadka - ok 40, dwójka dzieci. No i powiedziała mi, że powinnam małą sadzać do chodzika. A ja jej na to, że nie będziemy bo to szkodliwe. W odpowiedzi usłyszałam, że to nie jest szkodliwe bo ona dwoje dzieci wychowała i nic im nie jest
A potem jeszcze usłyszałam, że to bardzo nie dobrze, że mała sama wstaje i stoi. Potem może mieć problemy.
A chodzik teraz to nie zaszkodzi?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 08:25   #2850
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
JAk wróciłaś do pracy to i czasu masz mniej, może choć w dni wolne jakieś ćwiczonka zapodasz w końcu wiosna za pasem Może jakieś inne spróbujesz jak Ci się Ewka znudziła. Ja ostatni miesiąc męczę Jillian Michaels
a ja daleko w polu, mysle o tym żeby biegac, tak szczezre to mam zero checi do sportu ostatnio aha jeszcze dodam ze nie pasuje mi jednak cwiczenie przed laptopem i oczekiwanie na kolejny krok, chyba wolałabym wyjsc na dwór i przebiec sie na swiezym powietrzu, ale musialabym sie zmobilizowac i znaleźc bezpieczne trase

hejale mnie chlop przed chwilą wkurzył

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Hej

najlepszego dla Lu

Nadalka kopnij mnie w dupe bo zjadłam 2 ciastka belvita wlasnie

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-03-15 o 08:40
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości