|  2013-03-14, 17:21 | #2791 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: Wlkp. 
				 | 

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat: 
      Cytat: 
 Cytat: 
  Nie wiem, czy mi uwierzysz, ale mówię szczerze, bez maślenia... Wyglądasz świetnie!!! Dużo lepiej niż modelka, która prezentowała tą sukienkę! ...ale Ci zazdroszczę! | |||
|     | 
|  2013-03-14, 17:28 | #2792 | ||||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
   nie kupie bo nie wiem jaki rozmiar, teraz musiałabym kupić 34 ale nie potrzebuje na teraz, pewnie wrócę do mojego rozmiaru czyli 36 ale też go teraz nie kupie bo może jednak zostanie mi 34  kobiety  zresztą małżon by mnie wydziedziczył jakbym kupiła kolejną sukienkę  Cytat: 
 mój też tak zaciska stopy, od jakiegoś czasu mnie to martwi ale lekarka mówiła że jest ok Cytat: 
  Cytat: 
  (jakoś nie pokolei mi to zacytowało :/) Cytat: 
  współczuje dnia  Cytat: 
  a czarne rajstopy odszczekuje, dobrze to wygląda   Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-14 o 17:49 | ||||||
|     | 
|  2013-03-14, 17:43 | #2793 | 
				 | 

My mamy fotelik za fotelem pasażera. Najbezpieczniej jest na środku, ale za bardzo się nie mieści. Następne w kolejności miejsce pod względem bezpieczeństwa, to właśnie za pasażerem.

| 
|     | 
|  2013-03-14, 17:43 | #2794 | ||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Cytat: 
  A co do "Różnimisie" to chyba muszę uzupełnić biblioteczkę skoro tak ją zachwalacie   dla Agatki  Ja daję słoikowe w awaryjnych sytuacjach, jak na prawdę mały daje popalić i ledwo się wyrabiam albo jak jedziemy na cały dzień do teściów to zabieram, bo to łatwiej i wygodniej niż grzebać im po szafkach i tłuc się garnkami i właśnie ostatnio przy słoiczku mieliśmy bunt jedzeniowy  A faktycznie mało apetyczne te obiadki ze słoika, mnie ten zapach i smak odpycha, więc się dziecku nie dziwię  Cytat: 
  Fajną masz teściową  Na "Naciśnij mnie" też się czaję hehe  Cytat: 
  Cytat: 
  Większość dzieciaczków na wątku jest starszych no i poza tym nie ma co się sugerować, bo każde jest inne i się nie ścigamy  Masz świetną figurkę! A sukienka też wygląda super   | ||||
|     | 
|  2013-03-14, 17:50 | #2795 | |||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: okolice Warszawy 
				 | 

Cytat: 
   Rozmiar 38, jest na styk  Narzekam na brzuch i uda, czego na tym zdjęciu nie widać przez fason sukienki i modelujące majty  Cytat: 
  Chciałabym dojść do figury którą miałam na tym zdjęciu Żeby mi się w końcu uda nie obcierały o siebie  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Moim zdaniem to książeczka dla trochę starszych dzieci, które będą wiedziały o co chodzi z tymi kropkami  Dziękuję   | |||||
|     | 
|  2013-03-14, 17:56 | #2796 | |
				 | 

Cytat: 
  Zachęcacie tylko do dalszych zakupów :P I wyglądasz fantastycznie! 38 to duży rozmiar? Bo ja w zasadzie cały czas noszę 38  Niektóre sukienki miałam 36, ale to rzadkość   
				__________________ http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-14 o 17:58 | |
|     | 
|  2013-03-14, 17:56 | #2797 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: z domku :) 
				 | 

Cytat: 
  BOSKO!  to ze nie wie co to znaczy to chyba logiczne  chodizlo mi czy mogła podłapac slysząc. bo np mowie powiedz papa to po jakims czasie powtarza. tak samo mowie powiedz czesc to tak poswojemu mowi cesc oczywiscie nie an przywitanie ale takie slowo powtarza. No te Kur** to jej nie kazałam mowic ale gada po swojemu  przynajmniej tak smiesznie to brzmi   
				__________________ Ćwiczę  Zapuszczam naturalki!   | |
|     | 
|  2013-03-14, 18:15 | #2798 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: okolice Warszawy 
				 | 

Cytat: 
  ale spodnie nadal 42  , a dżinsy 31, Przed ciążą nosiłam 36  a dżinsy 27  Dziekuję | |
|     | 
|  2013-03-14, 18:22 | #2799 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-08 
				 | 

Cytat: 
  będziesz laska na chrzcinach   
				__________________ http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png   Synek   "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." | |
|     | 
|  2013-03-14, 18:23 | #2800 | 
				 | 

Pierwszy guz za nami   | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-03-14, 18:42 | #2802 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2003-12 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

Cytat: 
   A figury zazdroszczę. Wyglądasz ślicznie. Ja zaczęłam wchodzić w spodnie dopiero 5 mcy po porodzie. I o ile widać mi mocno kości na klatce piersiowej to dupa pozostała wielka  Ale co tam, po świętach ruszam z Dukanem  Cytat: 
 Muszę pooglądać książeczki, które tak zachwalacie. Teraz idę opuścić łóżeczko niżej bo się boję, że Młody fiknie w końcu  Nie wiem już czy pisałam ale miałam zacytować: Sol: czapa bomba  dla Lu | ||
|     | 
|  2013-03-14, 18:49 | #2803 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Hej Mazury, Mazury... 
				 | 

Skorpionku, byłaś kiedyś na dukanie? Ponoć to strasznie zła dieta. Bardzo dużo białka, zakwasza się organizm, z czym wiążą się różne powikłania   | 
|     | 
|  2013-03-14, 19:17 | #2804 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

też o tym słyszałam koleżanka była długo na tej diecie i później miała problemy z wątrobą.

| 
|     | 
|  2013-03-14, 19:19 | #2805 | 
				 | 

ja byłam na Dukanie kiedys. Tzn przed slubem przed ciaza.(jeszcze tą pierwzszą)

__________________ Ćwiczę  Zapuszczam naturalki!   | 
|     | 
|  2013-03-14, 19:22 | #2806 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Zagłębie Dąbrowskie 
				 | 

Cytat: 
 w sumie to nic mi nie dolegało. Jedyny minus to zbyt monotonne jedzenie - chyba że ma się kase i można sobie pozwalać na kupowanie tego i owego. Ja jednak wolę dietę bardziej zdrową z owocami i warzywami takimi na jakie mam ochotę. Nie dość że muszę trzymać dietę to na dodatek mam nie jeść ulubionych warzyw?  ooo nie   
				__________________ Emilowe całusy  | |
|     | 
|  2013-03-14, 19:34 | #2807 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Stuttgart/Chocianów 
				 | 

hejka  nasza druga nocka w nowym łóżeczku już normalniejsza-2 lekkie kręcenia się i potem o 6.30 przenosiny do naszego wyreczka i spanie do 8.15-wow!!  popołudniu zaliczyliśmy mały spacer z dwiema drzemkami i dzień minął....dziś miałyśmy mieć basen, miałam jednak nie iść ze względu na ten mini katar, który znika i chrypkę(też mniejsza), ale basen odwołany, bo instruktorka chora....przynajmniej nam kaska nie przepadnie, bo odrobimy  już odliczam tylko dni do Wielkanocy i urlopu w PL-boję się tylko 8 godzinnej drogi....jak Lilka tera ją zniesie???  ja diety nie stosowałam nigdy żadnej konkretnej, po prostu zdrowsze odżywianie-więcej kasz, owoców, warzyw, rybki, no i bieganie i zawsze osiągałam fajne jak na mnie efekty  Mamcia, Victoria, Prince, Depoison- czyli mamy karmiące MM i nie tylko  ile dzieciaczki zjadają Wam Dziennie samego MM??i ile dodatkowo mleka w innej postaci??jakiej?? bo moja normalnie zjadal 400ml, teraz daję jej na śpiocha, to dziś zje w sumie nieco ponad 600, ale kaszy nie chce, jogurt zdaje się były przyczyną zatwardzenia, toleruje tylko obiadki....i owocki i ryż na mleku...wariacja.... 
				__________________  Nasza CaLileczka   | 
|     | 
|  2013-03-14, 19:41 | #2808 | |
				 | 

dziewczyny jaki rozmiar czapki kupujecie teraz dzieciom? bo chce malej kupic i nie wiem jaki ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat: 

__________________ Ćwiczę  Zapuszczam naturalki!   | |
|     | 
|  2013-03-14, 19:46 | #2809 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Zagłębie Dąbrowskie 
				 | 

Cytat: 
  takie tam, za jakiś czas dopiero poszalejemy z fryzjerką. A swoją drogą baaaardzo fajna dziewczyna  pierwsza fryzjerka z którą się gada i gada i skończyć nie można   
				__________________ Emilowe całusy  | |
|     | 
|  2013-03-14, 19:47 | #2810 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

My po basenie, dzisiaj była rewelacja, chyba najlepsze zajęcia małej   Co jest dziwne, bo cały dzień miała meeeega marudę, a na basenie piski, śmiechy  i już jej ładnie idzie pływanie na brzuszku (w rękawkach), wystarczy ją bardzo leciutko podtrzymywać, a i momentami to ją puszczałam całkiem na kilka sekund ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Cytat: 
  poza tym jest jednym z najmłodszych! bosko wyglądasz w tej sukience, naprawdę rewelacja! Cytat: 
 za to fakt, na środku najbezpieczniej (w przypadku uderzeń bocznych), ale muszą być pełne pasy, a nie tylko te biodrowe. U nas niestety jest tylko biodrowy... oj... u nas o dziwo guzów nie było jeszcze, ale obicia a i owszem  Wanilllka przyznam szczerze, że nie mam pojęcia, czy musi się opierać. A rozłożyliście tą podpórkę specjalną w dnie? I giba Wam się na boki (jak nim ruszacie)? Bo nam tak, ale nam się każdy fotelik tak giba, bo mamy bardzo miękkie kanapy... 
				__________________ Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-03-14 o 19:48 | ||
|     | 
|  2013-03-14, 20:20 | #2811 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-06 
				 | 

Cytat: 
  Naprawdę rewelacja!!! Cytat: 
 Rano (między 6 a 7) robię porcję 180ml wody + 6 miarek mm i czasem zjada całe, a czasem jakieś 160 ml z tego. Później ok. 9-10 jest śniadanie i dostaje wtedy kaszkę robioną albo na mm albo na wodzie, zależy jaką podaję - w każdym razie tego zjada jakieś 150ml. Ok. 12-13 jest obiad - duży słoiczek Hipp`a lub pół słoiczka + żółtko i wtedy do tego czasem dostaje mały jogurcik Gerbera Ok. 15-16 deserek - słoiczek z jogurtem Hipp (zjada cąły) albo słoiczek z owocami (zjada cały duży) albo kleik ryżowy na mm z owocami (90ml wody + 3 miarki mm + kleik ryżowy + owoce Hipp mały słoiczek). Po 19 kolacja - 180 ml wody + 6 miarek mm + kaszka jaglana Holle - czasem zjada wszystko, a czasem coś zostawi. Tak u mnie wygląda jedzenie młodego. Z tym, że oczywiście dni między sobą się różnią i czasem zjada całe porcje, a czasem po połowie. Kupiłam dziś cielęcinę dla Juniora i jutro gotuję mu obiadki  Dziś dostał kawałeczek gotowanej na parze piersi z kurczaka do tego marchewkę, pietruszkę i selera (wszystko na parze). Wszystko w kawałkach. 30min dziecka nei było bo tak się zajął mamlaniem tego. Ale wyglądał cudnie i widać, że mu się podoba. Jest znacznie lepiej bo jak mu dawałam kawałki jakieś 3 tyg. temu to się ciągle krztusił a dziś tylko 2 albo 3 razy. No ale co jakiś czas dostaje kawałek banana do rączki i wtedy potrafi wymemlać pół banana. Mój mały chłopiec rośnie   | ||
|     | 
|  2013-03-14, 20:36 | #2812 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: Giżycko 
				 | 

Karolia , powinnaś dostać baty za to gadanie że tu i tam Cię za dużo  co z tego że nosisz taki i taki rozmiar jak wyglądasz ślicznie!! Myślałam że czarne rajstopy niepodpasują do sukienki ale z tym paskiem nie mogło to wyglądać lepiej  Marciek ma super zgrabną i zadbaną mamę! Nie przejmuj się że on jest za innymi dzieciaczkami. Patrz Sara ile strasza od niego i jeszcze nie raczkuje, nic nie mówi, siedzi tylko jak ją czymś "zagadam" tak to się wygina że leci  Doczekamy się w końcu nawet roku nie mają szkraby, te różnice się  końcu zatrą   U nas dzisiaj cały dzień podwyższona temperatura, mała śpi trzy razy więcej niż normalnie, momentami miała dobry humor, a tak to tak byle jak... duzo marudzi... | 
|     | 
|  2013-03-14, 20:39 | #2813 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 
				 | 

KarolinaPw wyglądasz szalowo   nie przypuszczałam że czarne rajstopy będą pasować a jednak jest ekstra Brawa dla Lu  super że już macie spokój Phdwao teteściowa chyba rzeczywiście nie wie co czyni proponując zakupy dla J  no ale grzech z takiej szansy nie skorzystać  Nicki zdrowka dla córci  RedScorpio też słyszałam że dieta Dukana nie jest zbyt zdrowa jednak ma wielu zwolenników Osobiscie znam 5 Osóbj które ja stosowały. Wszystkie schudly ale trzy nie przeprowadziły jej do końca tylko pierwsze dwa etapy i potem bardzo przytyly. Natomiast dwie koleżanki które przeprowadziły ja do konca są dalej chude zdrowe i zadowolone  Nie pamiętam więcej co miałam pisać. Jesteśmy już w domu, mała śpi wiec mamy z malzem romantyczny wieczór. Wieć już kompa nie wlacze, ale na szczęście mogę powizazowac na komórce  Milego wieczoru Kobietki | 
|     | 
|  2013-03-14, 20:49 | #2814 | ||||
				 | 

Dokładnie tak   Cytat: 
  Cytat: 
  za nockę  Daleka droga... Z moim nerwusem to by był koszmar  Cytat: 
  Cytat: 
   | ||||
|     | 
|  2013-03-14, 20:51 | #2815 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: moje miasto...? 
				 | 

Karolina super wyglądasz!!!!! Ja (gdy pokazałaś sukienkę na stronie C&A) wiedziałam, ze czarne rajstopy będą pasować ale z kolei do samej sukienki nie bylam przekonana. Jednak teraz zmieniam zdanie, na Tobie podoba mi się bardzo! Wyglądasz super zgrabnie   I masz fajne buty, myślę że te rajstopy + buty wydłużają sylwetkę  A kiedyś to szczuplak byłaś ze hej. Podobasz mi się w tym b. szczupłym wydaniu. | 
|     | 
|  2013-03-14, 21:11 | #2816 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: Wlkp. 
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
 Cytat: 
  wvictoria pieknei Ci mały je z tego co czytam  u nas problemy z jedzeniem wróciły, mały nie da sobie nic do buzi wlozyc, ostatecznie zje jogurt i costko hippa ktore sam sobie wklada i ciumka a tak jest problem cokolwiek mu wcisnac   | |||
|     | 
|  2013-03-14, 21:17 | #2817 | ||||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 | ||||
|     | 
|  2013-03-14, 21:17 | #2818 | 
				 | 

chyba bede chora  boli mnie głowa(ale nie migrenowo) gardło i zaczynam kaszlec ale jakos tak głębiej az czuje w srodku w klatce   
				__________________ Ćwiczę  Zapuszczam naturalki!   | 
|     | 
|  2013-03-14, 21:24 | #2819 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: Berlin 
				 | 

Cieszę się, że polecone przeze mnie lektury podobają się waszym maluchom   Może powinnam założyć bloga książkowego i prezentować na nim nowości, hehe?  Cytat: 
  wyglądasz fantastycznie!!! Cytat: 
  A tak a propos jogurtów i innych słoiczków - Karolka, czy Ciebie też zdziwiły ceny w PL? bo ja byłam, delikatnie mówiąc, zaskoczona. Tu słoiczek to równowartość mniej-więcej 1/3 biletu jednorazowego tudzież 2 bułek. A w PL?   | ||
|     | 
|  2013-03-14, 21:35 | #2820 | ||||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2012-04 Lokalizacja: kujawsko - pomorskie 
				 | 

Cytat: 
  . Cytat: 
  Cytat: 
  . A figurę masz super! Cytat: 
  Nie rozumiem... Byłaś już w ciąży przed ciążą z R.? Cytat: 
 Cytat: 
   | ||||||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

no i w takich roznych sytuacjach albo poprostu jak jest oburzona i bardzo rozgadana
 no i w takich roznych sytuacjach albo poprostu jak jest oburzona i bardzo rozgadana

Moja miała jakieś takie dwie na ciele. Same zeszły, nawet nie wiem kiedy.
 Moja miała jakieś takie dwie na ciele. Same zeszły, nawet nie wiem kiedy.