Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 09:02   #2971
aska27adopcje
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Hejka mamuski, a raczej platkarki Jestescie lepsze niz nie 1 ksiazka, a ile watkow na raz poruszanych

Dziewczyny jestem zalamana, pisalam o tych kolkach, bylam u lekarza i niestety musialam sie umowic na zabieg laparoskopii ... chcial mnie od razu zapisywac, ale musze byc 3 dni w szpitalu + 10 dni od dnia zabiegu nie bede mogla karmic cyckiem bo antybiotyki i jakies leki ... NIe wyobrazam sobie zostawic mojej 2 miesiecznej coreczki na 3 dni ... Umowilam sie na 6 czerwna, mala biedzie miala 4,5 miesiaca ....

KOchane lekarz mi powiedzial, ze musze sie liczyc z tym, ze nie doczekam czerwca, bo ostatnio ataki kolki sie nasilily, a kamienie sa male i moga mi zatkac jakis tam przewod i dostane zoltaczki ... wtedy to juz mnie czeka powazne krojenie jak mnie zabiora na ostry dyzur... no ale zaryzykuje ...

i teraz najgorsze powiedzial ze nie musze, ale niestety moge stracic pokarm ze to moze byc po zabiegu takie powiklanie, ale ja nie dopuszczam do siebie takiej mysli, bede odciagac laktatorem i wylewac, zeby laktacje utrzymac ...

Teraz najlepsze, mloda 10 dni bedzie na butli i ja postanowilam zmagazynowac jej pokarm nie chce jej mm podawac, zeby pozniej moje mleko jadla ... No i licze ze srednio dziennie potrzebuje 800 ml x 10 dni ... do 6 czerwca musze 8 litrow mojego mleka zamrozic Torebki juz zamowilam na pokarm
Od poniedzialku bede musiala dziennie 150 ml mrozic

Buziaki

Sylwietta strasznie mi przykro z powodu dziadka
Stary 2013-03-23, 09:03   #2972
ILLUSION
Wtajemniczenie

Hope - szacun
U mnie dziś młody wstał o 6 i mąż go zabrał z sypialni a ja spałam do 9. No ale przechwaliłam go chyba wczoraj bo dziś wstawał w nocy co 2 godziny. A ja naiwna myslałam że juz mu się poprzestawiało i będzie przesypiał jednym ciągiem te 4-5 godzin już na stałe No a teraz młody zasnął na brzuszku, tatuś też się drzemnął a ja kawkę popijam i wizaż oczywiście nadrabiam...ale coś mało do nadrabiania miałam
U nas dziś ogromny mróz, jak zobaczyłam o 6 na termometrze -15 stopni to mi się na dzisiaj odechciało nawet do sklepu iść i na ciuchy a zawsze korzystam jak mąż może z młodym posiedzieć. I siedzę i dumam co na obiad zrobić bez potrzeby wychodzenia do sklepu
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:07   #2973
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Meduzza, musisz czesciej urzadzac takie nocki

A my sie dzis w nocy ostro pozarlismy z TZ, przed 4 spac poszlismy dopiero, mi sie z nerwow az nie chcialo. Nie bede pisac o co, ale jest naprawde powaznie.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:12   #2974
ILLUSION
Wtajemniczenie

Aska biedulko Ty nasza, Co Ty się wymęczysz to mogłabyś kilka osób obdzielić. Trzymam kciuki za owocne zbieranie pokarmu i utrzymanie laktacji po zabiegu. Na pewno się uda bo widzę że jesteś zdeterminowana i pozytywnie nastawiona. Buziaki
Stary 2013-03-23, 09:13   #2975
aska27adopcje
Zadomowienie

Hope graty za organizacje ... wzorowa mamuska z Ciebie ...

u mnie mlodej cos sie poprzestawialo i nie spi od 5-6 jak zawsze do 11 sobie w lozku lezalysmy, teraz od razu jest ryk i na raczkach trzeba nosic ...
Zastanawialam sie co to, moze skok ... wczoraj skonczyla 2 miesiace ...

dzis jade do rodzicow na 2 dni, bo moj tz na szkolenie pojechal, to co bede sama sie meczyc ... Mroz - 15 st autem nie jezdzilam od tamtego pt, odsniezalam 40 min, co 3 min wbiegajac na gore i patrzac czy blanka sie nie obudzila, bo w lozku moim zostala ... Na aucie mialam z dobre 40 cm sniegu i lodu taka awrstwe ze zeby otworzyc drzwi to musialam sie noga o kolo zaprzec i je wyrywac tak na sile Mam nadzieje, ze sie nic nie popsulo
Stary 2013-03-23, 09:15   #2976
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A my sie dzis w nocy ostro pozarlismy z TZ, przed 4 spac poszlismy dopiero, mi sie z nerwow az nie chcialo. Nie bede pisac o co, ale jest naprawde powaznie.
Stary 2013-03-23, 09:15   #2977
s i l v e r
Zakorzenienie

Aska-strasznie mi przykro Ale MUSISZ być dobrej myśli

Cytat:

Stary 2013-03-23, 09:21   #2978
ILLUSION
Wtajemniczenie

Aska twój licznik pokazuje że rodzisz za 57 dni , usuń zanim wybije godzina 0 Lepiej nie kusić losu
Stary 2013-03-23, 09:23   #2979
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz, że możesz się w klubie wygadać ...

A mi chyba cykl się normuje, chociaż nie wiem.. Ostatnio chyba miałam @..trwała 5 dni, dzień przerwy i znowu jeden dzień. Z tym, że w 3 dniu to po prostu myślałam że krwotoku dostałam non stop musiałam biegać się zmieniać..
A kilka dni temu tak mnie jajnik bolał jak nigdy! nie mogłam wstać, nosić małego.. I zastanawiam się czy to nie przez owu jakoś po ciąży boleśniej??
Bo mam chyba płodne - tak mnie nosi na
A wczoraj jak w Grey'u

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Aska twój licznik pokazuje że rodzisz za 57 dni , usuń zanim wybije godzina 0 Lepiej nie kusić losu
Asiu

Haha te suwaczki ja już swój usunęłam niedługo po porodzie, bo też świrował
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:25   #2980
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ktos mi zepsul dziecko
Przed kazdym zasnieciem (i w dzien, i w nocy) walczymy co najmniej 2-3h. Tak bylo i wczoraj, i dzis.
Nie wiem juz co robic, by zasnal.

Poki co wlaczylam te nieszczesna suszarke, nie placze chociaz, ale nie wyglada jakby mial dzis zasnac.

Ciekawa jestem czy to faktycznie ten skok w 5 tż czy mu tak na stale zostanie

Plakac mi sie chce z bezsilnosci.

Mi też ktś zepsuł, ona nigdy nie płakała bez powodu, albo cyc albo spac albo kupa i to bylo takie bardziej pojękiwanie, a teraz wczoraj pół dnia płakała! tak mi jej żal no i nie wiem jak ja uspokoić. Taka jest straznie niespokojna mam nadzieje ze to skok i minie.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No no no
A wiesz...jak mój Tż zostaje np na pół dnia sam z Darią bo muszę coś załatwić to ona mu PIEKNIE śpi , a jak jest ze mną to ogóle w dzień nie śpi...i o co tu chodzi

Wkurza mnie to bo jak ja potem jestem z nią sama od rana do wieczora i mówię mu że mi cały dzień nie spała i wyczerpana jestem to on mi nie wierzy
Ja mam to samo najlepiej jak np rano przed jego pracą śpi on wychodzi a ona zaczyna koncertowanie nie pojmuje

Ale szalejecie z tymi sukienkami... ja chyba coś wygrzebie z szafy i nie wiem czy będzie to sukienka czy spódniczka z żakietem np

W ogóle kiepsko ostatnio mi sie dogdać z tż.... w sumie to jest beznadziejnie
Stary 2013-03-23, 09:27   #2981
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
A mi chyba cykl się normuje, chociaż nie wiem.. Ostatnio chyba miałam @..trwała 5 dni, dzień przerwy i znowu jeden dzień. Z tym, że w 3 dniu to po prostu myślałam że krwotoku dostałam non stop musiałam biegać się zmieniać..
Ja właśnie teraz tak mam MA SA KRA jakaś.... NIGDY nie miałam takiej @ !!!! nie wiem o co z tym chodzi.... Mam nadzieję że się to unormuje i ż nie będę tak miała miesiąc w miesiąc
Stary 2013-03-23, 09:28   #2982
meduzza
Zadomowienie

Cytat:

I pewnie się pożarliście po tym jak mały dał Wam w kość? To standard. Mam nadzieję, że się poprawi

Aśka-trzymaj się!! I tak silna kobieta jesteś!
Hope Hehe no, dzieci dały nam nowe umiejętności-robienie tysiąca rzeczy równocześnie i maksymalnego wykorzystywania czasu

W ogóle po tej nocce z TŻtem mała ciągle się chichrze-taki uśmiech wielki od rana Kochana moja
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 09:29   #2983
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mi też ktś zepsuł, ona nigdy nie płakała bez powodu, albo cyc albo spac albo kupa i to bylo takie bardziej pojękiwanie, a teraz wczoraj pół dnia płakała! tak mi jej żal no i nie wiem jak ja uspokoić. Taka jest straznie niespokojna mam nadzieje ze to skok i minie.

Ja mam to samo najlepiej jak np rano przed jego pracą śpi on wychodzi a ona zaczyna koncertowanie nie pojmuje

Ale szalejecie z tymi sukienkami... ja chyba coś wygrzebie z szafy i nie wiem czy będzie to sukienka czy spódniczka z żakietem np

na pewno skok

a.. bo faceci są beznadziejni
Stary 2013-03-23, 09:34   #2984
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

No DOKŁADNIE...jak mój Tż ma czasem na 13 prace to Daria śpi jak aniołek ,a on wychodzi to zaczyna koncert...ehh nie mogę tego pojąć...

Przykro mi że się nie dogadujecie

U nas w sumie ok,chociaż czasem są dni do ale to chyba normalne...nie może być ciągle idealnie...
Stary 2013-03-23, 09:45   #2985
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
No DOKŁADNIE...jak mój Tż ma czasem na 13 prace to Daria śpi jak aniołek ,a on wychodzi to zaczyna koncert...ehh nie mogę tego pojąć...

Przykro mi że się nie dogadujecie

U nas w sumie ok,chociaż czasem są dni do ale to chyba normalne...nie może być ciągle idealnie...
no u nas jest tak ze dogadujemy sobie, wytykamy, krytykujemy...
np kupiłam sobie hula hop no i raz moze nim krecilam bo nie mam czasu, to on mi ze po co je kupilm na marne kase wydalam ze np wieczorem moge krecic... moze jeszcze kurde o 3 w nocy miedzy karmieniami?! w ogole nie czuje w nim wsparcia wszstko co robie robie zle, nie czuje sie doceniana ze cale dnie opiekuje sie Hania, tylko pretensje ze np pranie nie zrobione... a potem jak on chce byc mily i np se przytulic to ja jestem zla nie mam ochoty na takie cos z kims z kim sie kloce... to slysze ze jestem nie miła i to wszystko moja wina. Mam dosyc....
Stary 2013-03-23, 09:56   #2986
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No to powiem wam, że przy 2 dziecku człowiek jakoś lajtowiej podchodzi zreć się aż tak nie chce. Przy Agatce dużo bardziej nerwowo było.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:01   #2987
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
no u nas jest tak ze dogadujemy sobie, wytykamy, krytykujemy...
np kupiłam sobie hula hop no i raz moze nim krecilam bo nie mam czasu, to on mi ze po co je kupilm na marne kase wydalam ze np wieczorem moge krecic... moze jeszcze kurde o 3 w nocy miedzy karmieniami?! w ogole nie czuje w nim wsparcia wszstko co robie robie zle, nie czuje sie doceniana ze cale dnie opiekuje sie Hania, tylko pretensje ze np pranie nie zrobione... a potem jak on chce byc mily i np se przytulic to ja jestem zla nie mam ochoty na takie cos z kims z kim sie kloce... to slysze ze jestem nie miła i to wszystko moja wina. Mam dosyc....
Mój przez te 3,5 roku mieszkania razem już się nauczył żeby nie krytykować jak jest np nie posprzątane, nie wyprane albo obiad nie zrobiony mimo że np cały dzień byłam w domu bo najzwyczajniej w świecie albo miałam ważniejsze rzeczy do roboty (teraz np. dziecko)albo najzwyczajniej w świecie chciałam odpocząć i że takie wypominanie nie ma sensu bo ja wtedy powiem że on też ma dwie sprawne ręce i kłótnia się zaczyna. Od bardzo długiego już czasu nic takiego mi nie wypomina i np jak wraca głodny a nie ma obiadu to bez żadnego gadania idzie po kebaba np i jeszcze mi coś przynosi do jedzenia, jeśli chodzi o sprzątanie i pranie to nie pamiętam kiedy mi coś wypomniał, najczęściej wręcz przeciwnie, mówi "po co sprzątasz, odpocznij, ja jutro Ci pomogę". Ale na początku mieszkania razem było różnie. Musicie się dotrzeć po prostu a mąż musi zrozumieć że takie zachowanie pretensjonalne tylko pogarsza sprawę. My się już praktycznie wcale nie kłócimy,od urodzenia synka ani razu, przez całą ciążę 2 razy. A pamiętam jak darliśmy się o pierdoły do tego stopnia że się dziwiłam że nikt policji nie wzywa bo było słychać u sąsiadów na bank

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-03-23 o 10:04
Stary 2013-03-23, 10:13   #2988
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
aaaa Ola leżała na brzuszku i nie płakała!! I taaak głowkę dźwigała i wiecie co? minuta i bach, na plecy ja pitole , taka głupota a cieszę się jak dziecko

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
zazdroszczę Wam takiego cyca
Nie ma czego! :P

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
To mogą być jeszcze większe?

Silver-ty taka biuściasta,oddaj mi trochę co?
Mała, ja też Ci mogę oddać troszkę :P

Cytat:
mała! nie ma twojego zdjecia w klubie

wiecie co( przegladalam swoje zdjecia z maja rok temu jaka bylam chudaaaaaaaa
Masz super figurę! Ja też chciałabym jeszcze z 8kg schudnąć... Ale nie wierzę już w cuda
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:17   #2989
ILLUSION
Wtajemniczenie

fewcia nie wiem czy doczytałaś - ja kupiłam tą sukienkę ołówkową której link wczoraj wstawiałaś.
Stary 2013-03-23, 10:18   #2990
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej laski. Ja na uczelni dzisiaj, oczywiście z laptopem, no ale na moim kierunku nikogo to nie dziwi, większość ze swoimi komputerami przychodzi, heh. Przynajmniej internet jest za darmo!

Widzę, że problemy z TŻami? Współczuję Wam strasznie tego... Kurczę, u nas się nic nie zmieniło, jest identycznie, jak przed ciążą, TŻ bardzo mi pomaga, docenia mnie, odciąża, jeśli akurat tego potrzebuję, i jest kochany ogólnie. Życzę Wam, żeby u Was się też wszystko tak poukładało - wiadomo, jak to jest z facetami, to dzieci , czasem potrzebują trochę czasu, żeby się przyzwyczaić do nowej sytuacji.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:24   #2991
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Silver, tak, jest gitarzystą, żadna gitara nie jest dla niego straszna.
chłopak z gitarą... lal la lala

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Jak mój tata odwiedził go w niedziele to dziadzius kazał mu ucałowac małego dziubeczka od pradziadka

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zrobienie 2 sałatek zajęło mi łącznie jakieś 4 godziny myślałam, że dłużej, także nie jest źle, tylko stłukłam salaterkę, nową, ani razu nie używaną jeszcze
Na szczęście dla dzidzi !!

Cytat:
Macierze i wyznaczniki.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Pocieszę Cię bedzie dużo gorzej
Wcale nie będzie, nie strasz jej

Cytat:
Heh, boskie pocieszenie. Chociaż akurat macierze i wyznaczniki są proste, moim zdaniem. Dzisiaj mam koło z tego, będzie dobrze. Nie przepadam ogólnie za matmą, ale mój umysł łatwo ją łyka, jak już przysiądę, także... damy radę. Nie cierpię za to z całego serca fizyki.
Trzymam kciuki!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39934402]
A co, też jedziecie?
[/QUOTE]

Zastanawiamy się, Mężowi link się bardzo podoba Myśleliśmy wcześniej o Zakopanem, ale to też góry

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
A ja dziś stwierdziłam, że jestem z siebie dumna
Młody się obudził 04.24 na papu, ja miałam wstać o 5:00. Zjadł w 10 minut i poszedł spać. No to się już nie kładłam - wstałam.
Wyparzyłam wszystkie 4 butle, później nalałam do nich już wody, wsadziłam jedną do podgrzewacza, zrobiłam mu herbatkę, sobie kanapki na uczelnie, wypiłam kawę, wyciągnęłam mięso do rozmrożenia, pomyłam naczynia, pościerałam blaty, zrobiłam biały ser z rzodkiewką, malnęlam się, ubrałam, poleżałam z mężem i poszłam o 5:50 na autobus jeszcze nakarmiłam Stefana Ha - jestem mamą wielofunkcyjną i dumna jestem
Dobrze zorganizowana Mamuśka

Cytat:
Hej dziołszki
Ja wyspana jak nigdy. Ktoś mi dziecko zaczarował bo spała od 21-4.00 potem cycuch i o 5 znów zasnęła do 7.30.
Powiedz kto, to niech i moje zaczaruje
Stary 2013-03-23, 10:25   #2992
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Bidule Każda z nas ma takie dni, musisz przeczekać
Oby przeszlo

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
I pewnie się pożarliście po tym jak mały dał Wam w kość? To standard. Mam nadzieję, że się poprawi
Wlasnie nie
Po prostu wkurza mnie na calej linii, myslalam, ze bedzie to wszystko inaczej wygladalo.
Na pewno tez wplyw ma na to, to, ze siedze calymi dniami sama z maluchem. On wstaje tuz przed praca (czyli ok 10), caly dzien go nie ma, a jak wraca ok 23 to ja nie mam sil nawet na rozmowe.
A z drugiej strony irytuje mnie jego obecnosc jak juz jest...

Oddalamy sie od siebie ewidentnie.

Napisze o co chodzi, bo glupio tak pisac w ciemno.
Wczoraj (w ogole ostatnio) Kubus byl bardzo niespokojny, mialam wielki problem, zeby go ululac (pisalam tu zreszta o tym). Pisalam do TZ smsy jak byl w pracy, NIC, cisza, zadnego wsparcia, telefonu.
Kolysalam Kubusia, nie wiedzialam jak go uspokoic i ryczalam, ze nie mam od niego wsparcia.
Wiedzialam, ze po pracy maja pozegnanie kolegi, ktorego zwolnili. Mial byc pozniej, ale cholera wrocil o 2!!
Oczywiscie nie spalam, czekalam na niego i on jeszcze zdziwiony, ze zla jestem.
Ja rozumiem, ze on tez musi sie odstresowac, ze jest zmeczony po pracy, ale kurcze dlaczego zostawia mnie sama ze WSZYSTKIM? Ja nie jestem zmeczona???
On "przez" dziecko ma tylko nieprzespane noce, a ja? To ja z nim jestem, opiekuje sie nim caly dzien, w nocy tez nie spie i zadnego odstresowania nie mam, choc tez tego potrzebuje.
Oczywiscie TZ zostaje z malym jak ma np do pracy na 13. Wtedy ja lece na uczelnie albo np do lekarza, na relaks nie wystarcza juz czasu

W jego dzien wolny wyglada to inaczej, zajmuje sie malym, gotuje, sprzata, itp, ale dzien wolny ma raz na 5 dni :/

I jeszcze dzis udaje, ze nic sie nie stalo.
Nie ma mowy, nie gadam z nim, nie reaguje na jego zaczepki.

No wygadalam sie Niech juz idzie do tej pracy i zejdzie mi z oczu
Jejku, wstyd mi za niego...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-03-23 o 10:31
Stary 2013-03-23, 10:31   #2993
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski. Ja na uczelni dzisiaj, oczywiście z laptopem, no ale na moim kierunku nikogo to nie dziwi, większość ze swoimi komputerami przychodzi, heh. Przynajmniej internet jest za darmo!

Widzę, że problemy z TŻami? Współczuję Wam strasznie tego... Kurczę, u nas się nic nie zmieniło, jest identycznie, jak przed ciążą, TŻ bardzo mi pomaga, docenia mnie, odciąża, jeśli akurat tego potrzebuję, i jest kochany ogólnie. Życzę Wam, żeby u Was się też wszystko tak poukładało - wiadomo, jak to jest z facetami, to dzieci , czasem potrzebują trochę czasu, żeby się przyzwyczaić do nowej sytuacji.
a to już chyba kierunek nie gra roli, tylko technika u mnie na uczelni już w sumie nikt się nie pulta o laptopa na II roku była tylko profesorka której klawisze przszeszkadzały

To Ty się ciesz ze masz takiego tŻta

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Oby przeszlo

Wlasnie nie
Po prostu wkurza mnie na calej linii, myslalam, ze bedzie to wszystko inaczej wygladalo.
Na pewno tez wplyw ma na to, to, ze siedze calymi dniami sama z maluchem. On wstaje tuz przed praca (czyli ok 10), caly dzien go nie ma, a jak wraca ok 23 to ja nie mam sil nawet na rozmowe.

Wczoraj Kubus byl bardzo niespokojny, mialam wielki problem, zeby go ululac (pisalam tu zreszta o tym). Pisalam do TZ smsy jak byl w pracy, NIC, cisza, zadnego wsparcia, telefonu.
Kolysalam Kubusia, nie wiedzialam jak go uspokoic i ryczalam, ze nie mam od niego wsparcia.
Wiedzialam, ze po pracy maja pozegnanie kolegi, ktorego zwolnili. Mial byc pozniej, ale cholera wrocil o 2!!
Ja rozumiem, ze on tez musi sie odstresowac, ze jest zmeczony po pracy, ale kurcze dlaczego zostawia mnie sama ze WSZYSTKIM? Ja nie jestem zmeczona???
On "przez" dziecko ma tylko nieprzespane noce, a ja? To ja z nim jestem, opiekuje sie nim caly dzien, w nocy tez nie spie i zadnego odstresowania nie mam, choc tez tego potrzebuje.

W jego dzien wolny wyglada to inaczej, zajmuje sie malym, gotuje, sprzata, itp, ale dzien wolny ma raz na 5 dni :/

oj u mnie też tak.. ja całymi dniami z Młodym on w pracy (od 7-16 lub od 8-17) ok niby wcześnie wraca ale jak przyjdzie to zje, kawa, i tv. Wkurzył mnie przedwczoraj bo mu pisałam że nie sprzątam bo strasznie mnie boli. On mi pisze że posprząta jak wróci a ja mam leżeć. Jak przyjechał to się położył, a ja odkurzałam, wieszałam pranie...
Stary 2013-03-23, 10:31   #2994
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope, bardzo się cieszę. Tylko wiadomo, że mama to mama - zawsze będzie miała więcej na głowie, niż tata, i trzeba się z tym pogodzić. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku, nie dawajcie Waszym TŻom się obijać, jak mają możliwość zająć się dzieckiem.

U mnie też jest tak, że TŻa nie ma często, bo pracuje, ostatnio miał dużo nocnych dyżurów, więc jestem mega niewyspana, no ale co mam zrobić? Kocham moją córkę całym sercem i trzeba się przyzwyczaić do tego długotrwałego zmęczenia... Ale TŻ się bardzo stara, by dawać mi jak najwięcej wolnego czasu, gdy jest w domu. Ważne, by rozmawiać ze sobą, to jest klucz do sukcesu w naszym przypadku akurat - jak coś leży na sercu, to nie dusimy tego w sobie, tylko mówimy o tym i wyjaśniamy to.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-03-23 o 10:35
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:38   #2995
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Dziewczyny jestem zalamana,

bede odciagac laktatorem i wylewac, zeby laktacje utrzymac ...

Od poniedzialku bede musiala dziennie 150 ml mrozic
Jesteś bardzo dzielna ! Na pewno szybko wrócisz do zdrówka z piersiami pełnymi pyszniutkiego mleka! Widać, że chcesz więc reszta zależy od natury

Cytat:
Faceci :/

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

u mnie mlodej cos sie poprzestawialo i nie spi od 5-6 jak zawsze do 11 sobie w lozku lezalysmy, teraz od razu jest ryk i na raczkach trzeba nosic ...
Zastanawialam sie co to, moze skok ... wczoraj skonczyla 2 miesiace ...
Moja od początku jak już się obudzi o 5 to koniec spania na baaaaaardzo długo

bokeh nasza też, jak mąż jest, albo został z Nią dzisiaj na trzy godziny Anioł, nie dziecko,a ze mną... same wiecie Kiedyś czytałam,że dzieci czują że są z tatą i są grzeczniejsze, a zostając z mamą, mogą sobie na więcej pozwolić. Wychowują nas Brzdące jedne

TŻ się nie przejmuj, musicie się dotrzeć. Na początku bywa różnie. Wierzę, że wszystko się unormuje.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39935965]No to powiem wam, że przy 2 dziecku człowiek jakoś lajtowiej podchodzi zreć się aż tak nie chce. Przy Agatce dużo bardziej nerwowo było.[/QUOTE]

Czyli co? recepta na dobry związek??

Cytat:
Mój przez te 3,5 roku mieszkania razem już się nauczył żeby nie krytykować jak jest np nie posprzątane, nie wyprane albo obiad nie zrobiony mimo że np cały dzień byłam w domu bo najzwyczajniej w świecie albo miałam ważniejsze rzeczy do roboty (teraz np. dziecko)albo najzwyczajniej w świecie chciałam odpocząć i że takie wypominanie nie ma sensu bo ja wtedy powiem że on też ma dwie sprawne ręce i kłótnia się zaczyna. Od bardzo długiego już czasu nic takiego mi nie wypomina i np jak wraca głodny a nie ma obiadu to bez żadnego gadania idzie po kebaba np i jeszcze mi coś przynosi do jedzenia, jeśli chodzi o sprzątanie i pranie to nie pamiętam kiedy mi coś wypomniał, najczęściej wręcz przeciwnie, mówi "po co sprzątasz, odpocznij, ja jutro Ci pomogę". Ale na początku mieszkania razem było różnie. Musicie się dotrzeć po prostu a mąż musi zrozumieć że takie zachowanie pretensjonalne tylko pogarsza sprawę. My się już praktycznie wcale nie kłócimy,od urodzenia synka ani razu, przez całą ciążę 2 razy. A pamiętam jak darliśmy się o pierdoły do tego stopnia że się dziwiłam że nikt policji nie wzywa bo było słychać u sąsiadów na bank
Wychowałaś TŻta :P

Cytat:
fewcia nie wiem czy doczytałaś - ja kupiłam tą sukienkę ołówkową której link wczoraj wstawiałaś.
Nom, widziałam właśnie zdjęcie w Klubie To jest jakiś uciągliwy materiał??
Stary 2013-03-23, 10:41   #2996
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Oby przeszlo

Wlasnie nie

Wczoraj (w ogole ostatnio) Kubus byl bardzo niespokojny, mialam wielki problem, zeby go ululac (pisalam tu zreszta o tym). Pisalam do TZ smsy jak byl w pracy, NIC, cisza, zadnego wsparcia, telefonu.
Oczywiscie TZ zostaje z malym jak ma np do pracy na 13. Wtedy ja lece na uczelnie albo np do lekarza, na relaks nie wystarcza juz czasu

nie wiem czy Cie to pocieszy ale mam identycznie nprawde jakbym czytała o moim... wczoraj to juz nawet mu wyslalam mmsa z płaczem małej i też nic... dobra przyszedł a żadnego typu "daj pomoge Ci idz sobie odpocznij przewine ją zajme sie nia" jak jakapalismy to roznoczesnie wlaczyl sobie meczyk na laptopie i ogladal i potem w lozku tez myslalm ze mnie trafi....

U nas jest tez tak że czasem np wychodzac rano mowi "dzis bede wczesniej bo XX przychodzi do pracy na 16" no to ja czekam czekam dzwonie nic i w fekcie wraca o 20 ... z argumentem ze tak sie przedluzylo jakos.... a jak mam o to pretensje to jestem niemiła

Dajcie spokój z takimi facetami... a jeszcze wróci i pyta że po cokupilam se hula hop skoro go nie uzywam no ja pitole ! a kiedy? trzymajac dziecko na rece a druga gotujac obiad?

Do tegomówienie do Hani typu " mama jest zmierzla i wieznie narzeka" no szlag mnie trafia !

Za takie coś to ja dziekuje, mamy sie wspierac a nie wzajemnie oskarzać...

Ciekawe czy jakby on siedzial cale dnie w domu i nie mial czasem kiedy iśc sie wy****rać to czy na moje setne sp,óźnienie z pracy reagował by usmiechem podawał obiadek i piwo do ręki.

Boże ale jestem zła
Stary 2013-03-23, 10:43   #2997
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Wstyd za Niego? Chyba zwariowałaś!! Przecież On jest dorosły i sam odpowiada za swoje zachowanie.
Pamiętaj, że też masz prawo do odpoczynku!!! Choćby nie wiem co. A dziecko nie jest "weekendowe" tylko cały tydzień. Widzisz, mi się wydaje, że faceci inaczej do tego podchodzą... Nie martw się. Mam nadzieję, że zrozumie
Stary 2013-03-23, 10:46   #2998
charlizz
Zadomowienie

Aska, trzymaj się dzielnie
Cytat:

aaaaaj ile ja miałam takich nocy, to już nawet wolę nie liczyć. Ale wiem, że się dogadacie w końcu. Mam nadzieję, że wszystko się u nas ułoży. A jak dzidzie będą większe, to już żadnych spięc nie będzie
Cytat:
Wszystko się ułoży!

Witam się z Wami
Ola dziś w miarę dała pospać - obudziła przed 5, odłożyłam ją do łóżeczka, leżała i sobie gadałą i koło 6 urządziła koncert. Dałam więc jeszcze butlę, upewniłam się czy pieluszka sucha i z powrotem do wyrka. Popłakała trochę i poszła spać, wstała dopiero o 10.30 więc mama też pospała No i ją przechytrzyłam troche, bo wsadziłam smoka, nakryłam buźkę piluchą i zdążyłam się pogarnąć i zmyć naczynia
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 10:58   #2999
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy Cie to pocieszy ale mam identycznie nprawde jakbym czytała o moim... wczoraj to juz nawet mu wyslalam mmsa z płaczem małej i też nic... dobra przyszedł a żadnego typu "daj pomoge Ci idz sobie odpocznij przewine ją zajme sie nia" jak jakapalismy to roznoczesnie wlaczyl sobie meczyk na laptopie i ogladal i potem w lozku tez myslalm ze mnie trafi....

U nas jest tez tak że czasem np wychodzac rano mowi "dzis bede wczesniej bo XX przychodzi do pracy na 16" no to ja czekam czekam dzwonie nic i w fekcie wraca o 20 ... z argumentem ze tak sie przedluzylo jakos.... a jak mam o to pretensje to jestem niemiła

Dajcie spokój z takimi facetami... a jeszcze wróci i pyta że po cokupilam se hula hop skoro go nie uzywam no ja pitole ! a kiedy? trzymajac dziecko na rece a druga gotujac obiad?

Do tegomówienie do Hani typu " mama jest zmierzla i wieznie narzeka" no szlag mnie trafia !

Za takie coś to ja dziekuje, mamy sie wspierac a nie wzajemnie oskarzać...

Ciekawe czy jakby on siedzial cale dnie w domu i nie mial czasem kiedy iśc sie wy****rać to czy na moje setne sp,óźnienie z pracy reagował by usmiechem podawał obiadek i piwo do ręki.

Boże ale jestem zła
Za takiego teksty bym go udusila chyba
Moj do Kubusia mowi, ze mama jest wspaniala i daje sobie rade ze wszystkim.
Szkoda, ze tata taki nie jest :/

Moj tez ma zapedy z tv przy kapaniu, ale szybko je ukrocam i po prostu wylaczam tv. To jest czas dla dziecka, a nie na jego przyjemnosci!

Nie wiem ile Twoj TZ ma lat, moj ma 29, ale czasem mam wrazenie, ze straszny dzieciak z niego.

Nie wspominajac juz o tym, ze "nasz" czas wolny (np. jak maly spi) wyglada tak, ze kazde siedzi przed swoim kompem...

Łasi sie dzis do mnie od samego rana, ale ja nie mam zamiaru ustapic.

Stary 2013-03-23, 10:59   #3000
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Bokeh, Kochana trzymaj się dzielnie! Mam nadzieję, że to minie i mąż zrozumie, że musi Cię wspierać. On pracuje - OK, ale Ty też nie jesteś na wakacjach! Jesteś w pracy 24h/dobę.I Ty masz milion razy bardziej odpowiedzialną pracę, ponieważ wychowujesz WASZE dziecko!

Wczoraj był chyba dzień sprzyjający kłótniom. Ja się ścięłam z mamą. Te Jej rady... dziecku za zimno,w mieszkaniu za zimno (25st!), truskawki są super przy KP, zjedz smażonego kotleta, przy kp można wszystko jeść..... Boze!!!!
Dziewczyny ile my musimy mieć cierpliwości, nie dość, że do naszych "płaczek", to jeszcze genialnych teściowych, mam i nic nie rozumiejących TŻtów. Niby ja na męża jak na razie nie mogę narzekać, wstaje do Małej, pomaga mi jak wróci z pracy. Ale "cioć dobrych rad" to mam już dosyć!

Moja Niunia miała dzisiaj bardzo ciężką noc Budziła się co 1-2h i płakała, przy cycku źle, z nami w łóżeczku źle... Uspokoiła się dopiero jak ja wyszłam do fryzjera hmm?? Czyżbyśmy się z TŻtem mieli zamienić na role?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości