Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 16:46   #2071
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Mąż tak wstaje co 2 tydzień więc i ja się budzę, mierze temperaturę i zasypiam
też nie mogę doczekać się końca kwietnia
Szybko zleci

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Ale ładnie popisałyście jeden dzień bez internetu i ledwo nadrobić można

To fakt, na takie podróże najlepsze jest wziąć co najmniej 2 tygodnie urlopu, nam jednak też ciężko wybyć gdzieś na dłużej niż tydzień.

Wiesz, punkty zdobyłam jak jeszcze na samym początku ten program był gratis przez pierwsze 3 miesiące. 3 wykresy udostępniłam i tyle mi wyskoczyło ciągle nie mogę się jakoś zmobilizować do mierzenia temp

A propoBali, moja mama była tam kilka razy i znowuż jest zachwycona. Mi zdjęcia też się podobały i dlatego jakoś mnie tam ciągnie wiadomo, każdemu co innego się podoba, ale odnośnie podróży to chyba chciałabym mieć tyle kasy i czasu żeby samej ocenić i jednak wszędzie się wybrać ehh.... marzenia....

Trzymam kciuki za Twojego TŻ. nie martwcie się na zapas. Lekarz zabronił Wam przytulanek? coś mogłoby się teraz stać? może nie jest aż tak strasznie....

Witam jeszcze raz, teraz bardziej na spokojnie Ja jestem teraz na tym samym etapie, tzn. właśnie mija 3 cykl... oby ostatni

Kojarzę Cię z ślubujących w 2012... wprawdzie sama się nie udzielałam, ale przyznaję, że podglądałam

Super, że w pracy fajnie gratulacje jeszcze raz, że Ci się udało. No i rzeczywiście, może teraz będziesz mniej o tym wszytskim myśleć, to i atmosfera będzie fajniejsza i bardziej sprzyjająca. Czekamy razem na brak @

Takie teksty są masakryczne. U mnie na szczęście nie ma ciśnienia w rodzinie, tylko raczej takie wypytywanie wścibskie... Chociaż jeżeli chodzi o teściową, to mam wrażenie, że ona bardziej by nie chciała... i te pytania to jakby z zamartwiania się... sama nie wiem, ale ona swojego synka traktuje jak takiego małego jeszcze chłopca, i chyba wydaje jej się, że jest za młody na dzieci... A my przecież już prawie 30stki dobijamy

No właśnie mega podzielone są opinie na temat kawasu foliowego... Mój póki co bierze, sam chciał jak usłyszał na naukach przedmałżeńskich, że mężczyzna też powinien. Jak chce to mu nie bronię, zwłaszcza że przecież chyba nie zaszkodzi

A u nas znowu śnieg sypie...końca zimy nie widać

To racja co dziewczyny piszą, zastanów się czy lekarza nie zmienić...

A na razie póki nie ma @ jest nadzieja. Tak więc nic jeszcze nie jest przesądzone.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Jeszcze tylko tak o sobie.. mi właśnie leci 22 dc i póki co nic nie słychać, nic nie widać oby na razie tak zostało chociaż ostatnio też była cisza przed burzą.... Dużo pracuję i staram się nie myśleć

Wczoraj ciężki dzień miałam... zdarzyła się prawie 4godzinna rozprawa, na której małe dziecko było przesłuchiwane... przykre są takie rzeczy...humor mi się całkowice popsuł... jak można takie maleństwa krzywdzić???!!!!
Współczuję rozprawy, najgorsze że taką traumę muszę przechodzić maluchy.
Co do kwasu foliowego to tak jak mówisz każdy ma inne zdanie, na pewno nie zaszkodzi, a jedynie może pomóc

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

nie wiem kiedy Tz bedzie miec wizyte bo najpierw urologa musimy jakiegos znalezc niby nic nie mowila o przytulankach bo sama nie jest pewna lekarz co mu jest ale dzis mam 14dc i rano jednak wykorsystalismy sie nawzajem no i bylam dzis u gina i co sie okazalo ze mam cykl bez owulacji trzele sobie chyba juz w leb masakra jakas jak nie jedno to drugie wiec i tak stacony dostalam leki na nastepna owu zeby pecherzyk rosl i znow 14dc do gina jak w kwietniu nie zajde do powiedzial ze wysle mnie na hormony no i tz ma czas na leczenie chyba tu zostane sama bo kolejne testowanie w maju dopiero
Współczuję, ale pamiętaj, żeby się nie załamywać. Głowa do góry !
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 17:40   #2072
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
hej dziewczynki

nie wiem kiedy Tz bedzie miec wizyte bo najpierw urologa musimy jakiegos znalezc niby nic nie mowila o przytulankach bo sama nie jest pewna lekarz co mu jest ale dzis mam 14dc i rano jednak wykorsystalismy sie nawzajem no i bylam dzis u gina i co sie okazalo ze mam cykl bez owulacji trzele sobie chyba juz w leb masakra jakas jak nie jedno to drugie wiec i tak stacony dostalam leki na nastepna owu zeby pecherzyk rosl i znow 14dc do gina jak w kwietniu nie zajde do powiedzial ze wysle mnie na hormony no i tz ma czas na leczenie chyba tu zostane sama bo kolejne testowanie w maju dopiero
nie przejmuj się.. no i nie zakładaj najgorszego... Może jak dostaniesz leki, to w kwietniu już się uda przynajmniej wiecie na czym stoicie. W końcu przecież musi się udać

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Dziewczyny, ja już uciekam bo jadę z mężem na mecz wypatrujcie mnie w tv
Stary 2013-03-22, 18:16   #2073
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
hej dziewczynki

a skąd tak na 100% wiadomo że cykl bez owulacji....

też bym chciała to wiedziec u siebie

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

a ja jakas padnieta dziś po pracy spałam 2 h ciekawe co będę robic w nocy

gotuję właśnie obiad na jutro, jutro znów do pracy ale krócej na 6h. cięzko mi się przestawic po półrocznym siedzeniu w domu

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 18:27   #2074
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

gotuję właśnie obiad na jutro, jutro znów do pracy ale krócej na 6h. cięzko mi się przestawic po półrocznym siedzeniu w domu
Hej ho hej ho do pracy jutro będzie się szło

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
nie przejmuj się.. no i nie zakładaj najgorszego... Może jak dostaniesz leki, to w kwietniu już się uda przynajmniej wiecie na czym stoicie. W końcu przecież musi się udać

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Dziewczyny, ja już uciekam bo jadę z mężem na mecz wypatrujcie mnie w tv
Pokaż cycki w TV będę wiedziała, że to Ty żart :P
Stary 2013-03-22, 18:53   #2075
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
hej dziewczynki

Na wieki to ja tu zostanę. Dopiero w przyszłym cyklu będę robić badania. Ale najpierw muszę zmienić ginekologa a jeszcze wcześniej muszę sprawdzić czy mam ubezpieczenie.
W tym cyklu już nic dobrego nie będzie więc zajadam się ciastkami i popijam piwkiem. A co se będę żałować

Cytat:

Wiem , że ciężko się przestawić też tak miałam. Pewnie zaraz znowu będziesz na macierzyńskim więc się nie przyzwyczajaj
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 20:08   #2076
Eleo765
Zadomowienie

hola hola dziewczyny, przecież maj to już za chwilę na pewno nie zostaniecie tu same. jak już zdążyłyśmy się przekonać, zachodzenie w ciążę wcale nie jest takie łatwe
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:38   #2077
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Na wieki to ja tu zostanę. Dopiero w przyszłym cyklu będę robić badania. Ale najpierw muszę zmienić ginekologa a jeszcze wcześniej muszę sprawdzić czy mam ubezpieczenie.
W tym cyklu już nic dobrego nie będzie więc zajadam się ciastkami i popijam piwkiem. A co se będę żałować

Wiem , że ciężko się przestawić też tak miałam. Pewnie zaraz znowu będziesz na macierzyńskim więc się nie przyzwyczajaj
haha po pierwsze się nie zapowiada na macierzyński ze względów ginekologicznych\

a po drugie nie jestem na umowie, narazie ot tak a później staż jak kasa będzie z urzędu pracy

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 21:50   #2078
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
W związku z tym w następnym cyklu robię badania. Będzie to już 7 cykl więc już najwyższa pora. I tu mam prośbę. Mogłybyście mi napisać jakie badania zrobić na początek?
Mam za sobą tylko usg u ginekologa. Chciałabym zrobić tak racjonalnie te badania, w sensie w tym cyklu te, które są najpotrzebniejsze. Jak nic nie wyjdzie to w następnym cyklu będę szukać dalej.
Mój ginekolog jest dziwny dlatego nie chcę się go pytać. Chodzę do niego bardzo często a jeszcze mi żadnych badań nie zalecił więc wiecie
może warto zacząć od TSH, a później resztę hormonów

Cytat:
A tutaj to ja Cie powitam

Ale mnie paluchy bolą wczoraj cały wieczór robiłam z siostrzenicami męża palmę wielkanocną
Muszę ogarnąć jakiś obiadek dla męża bo po południu jadę do pracy a on wtedy nigdy głodny nie jest
hej
wrzucisz może fotkę tej palmy?

Cytat:
A propoBali, moja mama była tam kilka razy i znowuż jest zachwycona. Mi zdjęcia też się podobały i dlatego jakoś mnie tam ciągnie wiadomo, każdemu co innego się podoba, ale odnośnie podróży to chyba chciałabym mieć tyle kasy i czasu żeby samej ocenić i jednak wszędzie się wybrać ehh.... marzenia....

Witam jeszcze raz, teraz bardziej na spokojnie Ja jestem teraz na tym samym etapie, tzn. właśnie mija 3 cykl... oby ostatni

Kojarzę Cię z ślubujących w 2012... wprawdzie sama się nie udzielałam, ale przyznaję, że podglądałam

A u nas znowu śnieg sypie...końca zimy nie widać

Wczoraj ciężki dzień miałam... zdarzyła się prawie 4godzinna rozprawa, na której małe dziecko było przesłuchiwane... przykre są takie rzeczy...humor mi się całkowice popsuł... jak można takie maleństwa krzywdzić???!!!!
mnie na Bali jakoś nie ciągnie, choć jakby ktoś mnie wysłał to jestem gotowa tu i teraz
obecnie chciałabym zobaczyć Kambodżę i Wietnam
ja też mam nadzieję, że to będzie mój ostatni cykl, ale z drugiej strony jakoś staram się o tym nie myśleć, żeby się nie nakręcać... co będzie to będzie
Tak, tak byłam i jesteś ślubującą w 2012
U mnie pada ciągle już 2 dzień i do tego okropnie wieje... ehhh gdzie ta wiosna, ja się pytam??
Nawet nie chcę myśleć, że ktoś krzywdzi dzieci...

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Justii ty to zawsze człowieka rozśmieszysz, nawet w taką pogodę heheh

Cytat:
hej dziewczynki

współczuję wam sytuacji, ale zobaczycie, że wszystko się ułoży
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 21:57   #2079
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Hej ho hej ho do pracy jutro będzie się szło

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

padłam po tym tekscie i smieje sie sama do siebie

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-23, 06:21   #2080
PPPatinka
Rozeznanie

Witam sie z samego rana

Wiec tak jak wczoraj mialam 14dc i robione usg dopochwowe przez gina aby zobaczyc jak tam owu i jak sie okazalo nie ma a powinien byc chociaz slad po pęknietym pecherzyku a tu ani przecherzyka ani sladu po nim wiec owu nie bylo wiec zapytalam jak to sie ma do testu owu ktory wyszedl pozytywnie a gin ze z sprzysadki mozgowej idzie sygnal o owu i hormon LH rosni dlatego test wychodzi pozytywny ale nie urósł zaden pecherzyk wiec nie ma co stymulowac do uwolnienia i zaplodnienia dlatego musze wziasc lek ktory pomoze rozwinąc pęcherzyk )
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 08:05   #2081
Gegee
Rozeznanie

Dziewczyny, cycki moze bym i pokazała, oczywiście tak tylko w celach rozpoznawczych ale było tak zimno, ze nie dało wytrzymać, wiec wybaczcie dawno tak nie zmarzlam...a gra też masakry zna, wiec żadnych rewelacji. Ale powiem Wam, ze stadion robi prawdziwe wrazenie jest naprawdę super

Jak wstane to więcej napisze, tymczasem miłego dnia dziewczynki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 09:45   #2082
justiii87
Zakorzenienie

A Ja siedziałam i wypatrywałam Cię na stadionie, ale nikogo nie ujrzałam bez koszulki :/,zawiodłam się na Tobie

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Witam sie z samego rana

Wiec tak jak wczoraj mialam 14dc i robione usg dopochwowe przez gina aby zobaczyc jak tam owu i jak sie okazalo nie ma a powinien byc chociaz slad po pęknietym pecherzyku a tu ani przecherzyka ani sladu po nim wiec owu nie bylo wiec zapytalam jak to sie ma do testu owu ktory wyszedl pozytywnie a gin ze z sprzysadki mozgowej idzie sygnal o owu i hormon LH rosni dlatego test wychodzi pozytywny ale nie urósł zaden pecherzyk wiec nie ma co stymulowac do uwolnienia i zaplodnienia dlatego musze wziasc lek ktory pomoze rozwinąc pęcherzyk )
Leki dostaniesz i wszystko będzie dobrze, za nim się obejrzysz będą już II na teście

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
padłam po tym tekscie i smieje sie sama do siebie
Ty nie padaj bo jeszcze sobie krzywdę zrobisz
A jajka pomalowane??
Ja mam zamiar swojemu zaraz po @ wymalować, żebym miała co święcić

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
może warto zacząć od TSH, a później resztę hormonów

hej

mnie na Bali jakoś nie ciągnie, choć jakby ktoś mnie wysłał to jestem gotowa tu i teraz
obecnie chciałabym zobaczyć Kambodżę i Wietnam
ja też mam nadzieję, że to będzie mój ostatni cykl, ale z drugiej strony jakoś staram się o tym nie myśleć, żeby się nie nakręcać... co będzie to będzie
Tak, tak byłam i jesteś ślubującą w 2012
U mnie pada ciągle już 2 dzień i do tego okropnie wieje... ehhh gdzie ta wiosna, ja się pytam??
Nawet nie chcę myśleć, że ktoś krzywdzi dzieci...

Justii ty to zawsze człowieka rozśmieszysz, nawet w taką pogodę heheh

współczuję wam sytuacji, ale zobaczycie, że wszystko się ułoży
Mnie ciągnie wszędzie gdzie jest słońce i ciepła woda, może to być nawet pobliskie jezioro, oby tylko było +40 st. Ja mogła bym wracać z jednej wycieczki i zaraz wsiadać w następny samolot i znów gdzieś lecieć. Uwielbiam upały. Słońce nastraja mnie pozytywnie do życia i działania, a przez tak długą zimę jestem tylko wypompowana , a na dodatek jakiś katar mnie dopadł i teraz to już w ogóle jestem jak koń po westernie
Stary 2013-03-23, 13:20   #2083
Pradip
Zakorzenienie

Witam Was w ten piękny wiosenny dzień słońce grzeje mnie przez szybę ale zimno przeokropnie....
Cytat:
No tak... Ty to już zaczniesz starania pełną parą, co?
Jeszcze troszkę niestety ale coraz częściej zaczynam o tym myślec bo się najzwyczajniej w świecie boje i od tego czasu czas strasznie mi się zaczął dłużyć...
Cytat:
hej dziewczynki

no to faktycznie pech ale widać tak musi być i teraz macie idealny czas na wszystkie badania
Cytat:

dzieci?
Cytat:
właśnie wyobraziłam sobie te gołe cycki na murawie z napisem Gegee to ja
Cytat:
nie dowiadywałaś się jeszcze co z tym Twoim ubezpieczeniem?
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
hola hola dziewczyny, przecież maj to już za chwilę na pewno nie zostaniecie tu same. jak już zdążyłyśmy się przekonać, zachodzenie w ciążę wcale nie jest takie łatwe
i to mnie właśnie martwi tak się nastawiam na ten maj/czerwiec a tu się okarze że dłuższa droga starań niż oczekiwań na nie będzie
Cytat:
ehhh gdzie ta wiosna, ja się pytam??
jakos nie przyszło mi do głowy żeby zrobić zdjęcie
z tego co wiem to w Hiszpanii wiosna już pełna parą
Cytat:
Witam sie z samego rana

po Twoim poście już wiem że najprawdopodobniej już nigdy nie kupię testów owulacyjnych
Cytat:
Dziewczyny, cycki moze bym i pokazała, oczywiście tak tylko w celach rozpoznawczych ale było tak zimno, ze nie dało wytrzymać, wiec wybaczcie dawno tak nie zmarzlam...a gra też masakry zna, wiec żadnych rewelacji. Ale powiem Wam, ze stadion robi prawdziwe wrazenie jest naprawdę super

Jak wstane to więcej napisze, tymczasem miłego dnia dziewczynki
Juz od wielu osób słyszałam że inwestycja stadionu beznadziejna ale jednak robi wrażenia a ja mecze przy otwartym dachu toi z balkonu mogę oglądać ale w środku jeszcze nie byłam
Cytat:
A jajka pomalowane??
Ja mam zamiar swojemu zaraz po @ wymalować, żebym miała co święcić
Uwielbiam Twoje teksty ale swoja drogą to powinnam wziąć się za pędzel
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 14:07   #2084
justiii87
Zakorzenienie

Dziewczynki jak Wam mija sobota?
Bo Ja wzięłam się za wiosenne porządki Przymierzyłam wszystkie spodnie z szafy czy mi dupsko nie urosło i o dziwo mieszczę się we wszystkie pary i chwała Bogu za to bo bym dopiero popadła w gorszą depresję.
Dziś zakupiłam kolejne opakowanie wiesiołka i od razu wzięłam 3 tab, a po południu kolejne 2, a niech śluz się tworzy a tłuszcz pali , a dodatkowo wykupiłam kwas foliowy który przepiał mi gin i co dziwne jest On tylko na receptę i o dużo tańszy niż normalny bo zapłaciłam za niego 2,69 zł
Stary 2013-03-23, 14:53   #2085
Gegee
Rozeznanie

Ja też właśnie w wirze porządków. Mieszkanie przez tydzien nazbiera zawsze tyle kurzu, ze nie wiem skąd to się bierze. Zwłaszcza ze teraz prawie w ogóle okien nie otwieramy. Ciekawe co to latem będzie

Justiii Twoje teksty są rozbrajajace chyba na tego wiesiołka się bede musiała skusić skoro na tłuszczyk działa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 14:59   #2086
dzoker007
Raczkowanie

Cytat:
Bo Ja wzięłam się za wiosenne porządki Przymierzyłam wszystkie spodnie z szafy czy mi dupsko nie urosło i o dziwo mieszczę się we wszystkie pary i chwała Bogu za to bo bym dopiero popadła w gorszą depresję.
Dziś zakupiłam kolejne opakowanie wiesiołka i od razu wzięłam 3 tab, a po południu kolejne 2, a niech śluz się tworzy a tłuszcz pali , a dodatkowo wykupiłam kwas foliowy który przepiał mi gin i co dziwne jest On tylko na receptę i o dużo tańszy niż normalny bo zapłaciłam za niego 2,69 zł
ja też dziś ogarnęłam porządki... okna i tak ogólnie szafa narazie poczeka ale też myślę że we wszystko powinnam się wbić. Marzę o całkowitej zmianie garderoby - takich meeega wielkich zakupach .
Co do kwasu foliowego ja kupuję w aptece bez recepty z dawką 400ug lub 200ug - za max 4,50 zł dlatego jestem ciekawa co ma twój kwas w składzie że jest na receptę.
Życzę Wam kochane udanej soboty ! owocnych staranek. Jeśli @ nie przyjdzie to testuję 1 kwietnia. Ale byłoby fajnie powiedzieć mężowi że to nie PrimaAprilis p
Stary 2013-03-23, 17:11   #2087
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
No to dobrze o siebie dbałaś przez całą zimę
A jaki Ci lekarz ten kwas przepisał ze taki tani? Ja kupuje bez recepty za 15-20zł
Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
ja też dziś ogarnęłam porządki... okna i tak ogólnie szafa narazie poczeka ale też myślę że we wszystko powinnam się wbić. Marzę o całkowitej zmianie garderoby - takich meeega wielkich zakupach .
Co do kwasu foliowego ja kupuję w aptece bez recepty z dawką 400ug lub 200ug - za max 4,50 zł dlatego jestem ciekawa co ma twój kwas w składzie że jest na receptę.
Życzę Wam kochane udanej soboty ! owocnych staranek. Jeśli @ nie przyjdzie to testuję 1 kwietnia. Ale byłoby fajnie powiedzieć mężowi że to nie PrimaAprilis p
Ja tez marze o wymianie garderoby tylko że ja nie lubię zakupów
Gdzie Wy taki tani ten kwas dostajecie?
A data faktycznie fajna na powiedzenie tak ważnej rzeczy

U mnie sobota mija bardzo leniwie po wczorajszej imprezie ja odpoczywam a mąż zrobił nam obiadek
Stary 2013-03-23, 19:07   #2088
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - ty robiłaś porządki w szafie, a ja w pracy byłam bleeee, ale w następnym tygodniu mam dwa dni wolnego pod rząd, a co
no właśnie, a co to za folik? ja mam zapas na 90 dni, no w sumie już troszkę mniej

Dzoker - to rzeczywiście fajna data by była i trzymam kciuki!

Padam na ryjek.... Justii też uwielbiam ciepło i tak się zastanawiam czemu ja w IE mieszkam hahah
Stary 2013-03-23, 21:04   #2089
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też właśnie w wirze porządków. Mieszkanie przez tydzien nazbiera zawsze tyle kurzu, ze nie wiem skąd to się bierze. Zwłaszcza ze teraz prawie w ogóle okien nie otwieramy. Ciekawe co to latem będzie

Justiii Twoje teksty są rozbrajajace chyba na tego wiesiołka się bede musiała skusić skoro na tłuszczyk działa
Ja mieszkanie odkurzam co dwa dni bo inaczej byśmy kurzem zarośli :/ nie wiem skąd go tyle
Ja poukładałam wszystko w szafie i nawet TŻ koszulki wszystkie wyprasowałam i ma posegregowane kolorystycznie , a niech czuje chłopina święta
Moje teksty rozbrajające ? a to czemuż to tak?

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
No to dobrze o siebie dbałaś przez całą zimę
A jaki Ci lekarz ten kwas przepisał ze taki tani? Ja kupuje bez recepty za 15-20zł

Ja tez marze o wymianie garderoby tylko że ja nie lubię zakupów
Gdzie Wy taki tani ten kwas dostajecie?
A data faktycznie fajna na powiedzenie tak ważnej rzeczy

U mnie sobota mija bardzo leniwie po wczorajszej imprezie ja odpoczywam a mąż zrobił nam obiadek
Mi gin przepisał ten kwas bo mu na wizycie kontrolnej powiedziałam, że chcemy zacząć niedługo starania o bobasa.
Acidum Folicum Richter 15 mg - jest dostępny tylko na receptę.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Justii - ty robiłaś porządki w szafie, a ja w pracy byłam bleeee, ale w następnym tygodniu mam dwa dni wolnego pod rząd, a co
no właśnie, a co to za folik? ja mam zapas na 90 dni, no w sumie już troszkę mniej

Dzoker - to rzeczywiście fajna data by była i trzymam kciuki!

Padam na ryjek.... Justii też uwielbiam ciepło i tak się zastanawiam czemu ja w IE mieszkam hahah
Acidum Folicum Richter 15 mg. Zdziwiłam się jak zobaczyłam, że ten kwas to nie Folik.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 23:16   #2090
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - ale czy Acidum Folicum - to po przetłumaczeniu nie kwas foliowy? czyli może jedno i to samo... aż poszukam w necie info o nim

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

z tego co wyczytałam to jest kwas foliowy - czyli tzw folik
Stary 2013-03-24, 05:18   #2091
PPPatinka
Rozeznanie

hej hej ja wczoraj na urodzinkach 3 letniej chrzesnicy bylam alez ona jest cudowna no i oczywiscie zawsze cos musi czlowiekowi humor popsuc bo przyszly tez 2 kuzynki i obie w ciazy z widocznyhmi juz malymi brzuszkami alez ciezko przebywac w takim towarzystwie jak sie czlowiek stara i nic ( pomimo ze sie ciesze ich szczesciem bo dzieciaczki planowane )

a kwasik bardzo tani ja najtanszy jaki milam to 3,45 a teraz kupuje taki za 12zl 180sztuk zamawiam na doz pl wogole jak zamawiam leki z tej strony to sa tansze np. duphaston normalnie w aptece to kosztuje 38zl a na doz. pl 30,50 wiec roznica jest zycze wszystkim milej niedzieli )

Edytowane przez PPPatinka
Czas edycji: 2013-03-24 o 05:19
Stary 2013-03-24, 08:00   #2092
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Justii - ale czy Acidum Folicum - to po przetłumaczeniu nie kwas foliowy? czyli może jedno i to samo... aż poszukam w necie info o nim

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

to jest chyba kwas foliowy z dużo większą dawką niż my kupujemy w aptece, folik ma 4 jednostki tego kwasu a to co justii ma to chyab az 15.

a tak wogóle to witam w ten niedzielny wiosenno zimowy poranek, zrobil sie ze mnei ranny ptaszek

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-24, 09:15   #2093
Eleo765
Zadomowienie

PPPatinka, czemu ty w niedziele o 6 rano nie spisz?!

my z mezem i tesciówką wczoraj porzadkowalismy ogrodek przed domem, nigdy nie sadzcie winobluszczu, to cholerstwo jest jak wrzód na d... i megaciężko się tego pozbyc, grrrr. spedzilismy prawie caly dzien wycinajac do cholerstwo, dlatego tez nie mielismy juz sily sprzatac w mieszkaniu, grrr. a dzisiaj nie mam juz siły, krzyż mnie boli po wczorajszym :/

powiem wam ze uwijalismy sie przed domem, slonki pieknie swiecilo, ale ziiiimno bylo strasznie. nie moge sie doczekac cieplych dni, ale pewnie nie jestem w tym pragnieniu osamotniona

zycze wam udanej niedzieli, za tydzien swieta, wiec pare wolnych dni wam wpadnie pisze wam, bo ja w niedziele swiateczna mam dyzur, bede z laptopem przy sniadaniu wielkanocnym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg winobluszcz-trojklapowy_131.jpg (342,3 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2013-03-24 o 09:17
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 09:32   #2094
PPPatinka
Rozeznanie

eh ze mnie taki ranny ptaszek ze nawet w weekendy tak wczesnie wstaje choc czasem marze zeby pospac jak moj TZ on znow dla odmainy mogłby ciagle spac i zasypia na zawolanie a jak tak nie potrafie i wstaje rano )
Stary 2013-03-24, 11:24   #2095
Gegee
Rozeznanie

Witam się i ja niedzielną porą

PPPatnika - nie przejmuj się. Po pierwsze cykle bezowulacyjne się zdażają, więc niekoniecznie musi to oznaczać, że tak jest zawsze. Po drugie, dostaniesz leki i będzie ok. Szybciutko zaskoczycie.

Justiii, Malgos_12 - ja też uwielbiam upały i bardzo chętnie przeprowadziłabym się na stałe w miejsce, gdzie średnia roczna temp to 25 stopni po tej długiej zimie, marzę już tylko o wakacjach... jest mi już wszystko jedno gdzie pojedziemy, byle tylko było gorąco

Justiii - przykro mi, że się zawiodłaś ale obiecuję, że jeszcze raz wybierzemy się na mecz, i jak tylko będzie cieplej to specjalnie dla Ciebie przyjdę bez koszulki

A teksty czemu rozbrajające? no chociażby te o jajeczkach malowanych mimo wszystko jednak inspirujesz i chyba skuszę się na jakiś świąteczny akcent

Wracaj do zdrowia

Pradip - czas szybko zleci a może jak z nami tu przebywasz i słuchasz to i nie wytrzymasz tak długo i skusisz się wcześniej rozpocząć? My planujemy wyjazd na wakacje w czerwcu, a mimo wszystko nie myślę o tym, że ewentualnie będę w ciąży. Jak będę to się zastanowimy jak to wszystko rozplanować, żeby było ok. Na razie nie zakładam, bo jak widać wcale tak łatwo nie jest i chyba nie można się temu podporządkowywać, bo by się zwariowało.

No i nie zakładaj z góry, że się nie uda. Zobacz ilu dziewczynom udało się za pierwszym, drugim razem

Dobrze z balkonu widzisz stadion? Fajnie macie chociaż pewnie trochę głośno jak jest impreza. Zachęcam, żeby się wybrać do środka, bo naprawdę jest fajnie. Wcześniej byłam tylko na Łazienkowskiej i wrażenia są nie do porównania

Dzoker007 - też bym zmieniła garderobę... chociaż ja takie pomysły mam cały czas, a szafa oczywiście pęka w szwach mam mnóstwo rzeczy takich typowo biurowych, przeważa biel, czerń i szarość a teraz marzą mi się kolory jaskrawe, takie typowo wiosenne i letnie. Tak już człowiek zdołowany tą zimą, że chociaż ubraniami chciałby się rozweselić.

A testować będę jakoś niedługo po Tobie chyba. Teoretycznie @ powinna przyjść właśnie koło 28 - 31 marca, ale na święta wyjeżdzamy z teściami i chyba nie chę testować na wspólnym wyjeździe. Jak by coś było to mogłabym nie wytrzymać z okazywaniem mega radości ale może jednak @ przyjdzie i nie będzie tego problemu

Eleo765 - wow, ten bluszcz robi wrażenie to zdjęcie Waszego domu?
u nas póki co tyle śniegu, że nawet jak byśmy mieli ogródek to nie dałoby radę czegokolwiek zrobić

Czym się zajmujesz, jeśli wolno spytać? Ja w święta żadnych dyżurow nie mam, ale za to w majówkę 5 maja od rana ale będę jakiegoś zastępstwa chyba szukać, bo chcieliśmy się nad Bałtyk przejechać.

To teraz ja Wam się pochwalę, moimi poduszkami na kanapie. Akurat wczoraj porządki robiłam to i zdjęcie cyknęłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kanapa.jpg (86,4 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-03-24, 13:59   #2096
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:

Tak to jest kwas foliowy , ale z większą dawką bo ma 15 mg, a zwykły folik 0,4 mg

Ja tylko tak na chwilkę wpadałam i zmykam na obiadek do mamusi bo dopiero co z łóżka wyszliśmy D leniwa palmowa Nam się zapowiada
Stary 2013-03-24, 18:56   #2097
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Co tu taka cisza dzisiaj?
Dzisiaj naprawdę leniwy dzień. Cały dzień się odprężam, ale wczoraj ciężko pracowałam. Robiłam świąteczne porządki
@ jeszcze nie ma więc może niepotrzebnie rozpaczałam w piątek , zdałam sobie sprawę, że dziadowy mogę spodziewać się najszybciej w czwartek.
Śmiać mi się chce z siebie

Ktoś testuje w tym tygodniu? Bo nie ogarniam już za kogo trzymać kciuki

Ktoś pytał czy jeszcze nie załatwiłam tej sprawy z ubezpieczeniem. Otoż jakoś mi nie po drodze do ZUSu albo jestem na uczelni do późna i jest już za późno albo zapomnę tam pójść
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:21   #2098
Gegee
Rozeznanie

My wróciliśmy właśnie z Kościoła i leniwa niedziela dopiero teraz się zaczyna wcześniej trochę pracy jeszcze miałam, porządki, obiad... Ale teraz juz kładę tyłek na kanape i nie zamierzam się ruszać

Cala gromada dziewczyn testować będzie w święta juz nie moge się doczekać, bo coś czuje, ze posypią się II

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-03-24 o 19:22
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 19:25   #2099
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

witam wieczorową porą

widziałam dziś mała Pysię mojej siostry ciotecznej, amła ma 2 tygodnie Jezu jaka słodka i taka malusieńka

Ja spodziewam się @ w piątek.

Weekend zleciał i to tyle jutro znów poniedziałek ale pocieszam sie tym że święta

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-24, 19:37   #2100
Pradip
Zakorzenienie

Witam się w ostatnia mroźną noc tej wiosno-zimy
Cytat:
Mi gin przepisał ten kwas bo mu na wizycie kontrolnej powiedziałam, że chcemy zacząć niedługo starania o bobasa.
Acidum Folicum Richter 15 mg - jest dostępny tylko na receptę.
Jak pójde na wizytę to tez poproszę chociaż jakoś mi sie nie śpieszy iść do niego...

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
my z mezem i tesciówką wczoraj porzadkowalismy ogrodek przed domem, nigdy nie sadzcie winobluszczu, to cholerstwo jest jak wrzód na d... i megaciężko się tego pozbyc, grrrr. spedzilismy prawie caly dzien wycinajac do cholerstwo, dlatego tez nie mielismy juz sily sprzatac w mieszkaniu, grrr. a dzisiaj nie mam juz siły, krzyż mnie boli po wczorajszym :/

powiem wam ze uwijalismy sie przed domem, slonki pieknie swiecilo, ale ziiiimno bylo strasznie. nie moge sie doczekac cieplych dni, ale pewnie nie jestem w tym pragnieniu osamotniona
W taki śnieg i mróz podwórko ogarnialiscie? Odporna jesteś a w pierwszej chwili zrozumiałąm że Ty dziś siałas ten bluszcz i az za okno spojrzałam na zwój ogródek gdzie śnieg do kostek jeszcze leży A zdjęcie domu jest genialne. Uwielbiam takie zarośnięte ale mieszkać w takim ciężko...
Cytat:
eh ze mnie taki ranny ptaszek ze nawet w weekendy tak wczesnie wstaje choc czasem marze zeby pospac jak moj TZ on znow dla odmainy mogłby ciagle spac i zasypia na zawolanie a jak tak nie potrafie i wstaje rano )
My jak włączamy z mężem film około 22 to ja po 15 minutach zasypiam i wstaje około 8 a on ogląda do 2-3 a potem spać może i do 13
Cytat:
Pradip - czas szybko zleci a może jak z nami tu przebywasz i słuchasz to i nie wytrzymasz tak długo i skusisz się wcześniej rozpocząć? My planujemy wyjazd na wakacje w czerwcu, a mimo wszystko nie myślę o tym, że ewentualnie będę w ciąży. Jak będę to się zastanowimy jak to wszystko rozplanować, żeby było ok. Na razie nie zakładam, bo jak widać wcale tak łatwo nie jest i chyba nie można się temu podporządkowywać, bo by się zwariowało.

No i nie zakładaj z góry, że się nie uda. Zobacz ilu dziewczynom udało się za pierwszym, drugim razem

Dobrze z balkonu widzisz stadion? Fajnie macie chociaż pewnie trochę głośno jak jest impreza. Zachęcam, żeby się wybrać do środka, bo naprawdę jest fajnie. Wcześniej byłam tylko na Łazienkowskiej i wrażenia są nie do porównania
masz rację kusicie mnie żeby już zacząć bardzo ale muszę wytrzymać
Widok mam centralnie na PKIN więc stadion mam trochę na lewo ale widać go dobrze.
Fajne te poduchy i ramki pasują
Cytat:
Ja tylko tak na chwilkę wpadałam i zmykam na obiadek do mamusi bo dopiero co z łóżka wyszliśmy D leniwa palmowa Nam się zapowiada
Leniuwy czy moze bardzo pracowity
Cytat:
@ jeszcze nie ma więc może niepotrzebnie rozpaczałam w piątek , zdałam sobie sprawę, że dziadowy mogę spodziewać się najszybciej w czwartek.
Śmiać mi się chce z siebie

Ktoś pytał czy jeszcze nie załatwiłam tej sprawy z ubezpieczeniem. Otoż jakoś mi nie po drodze do ZUSu albo jestem na uczelni do późna i jest już za późno albo zapomnę tam pójść
Ja sie pytałam, a nie łatwiej szefowej zapytać?
No to sie udałaś z tym wypatrywaniem @

U nas dziś byli przez większość dnia znajomi z roczna kruszynką Mała przez cały dzień się śmiałą, piszczała i dreptała po całym domu. No słodziak kochany A jak patrzyłam jak mąż się na nią patrzy i zagaduje to tak mi sie fajnie robiło...

Brzucho zaczyna mnie ciągnąć na @ spróbuję te jajka pomalować zanim przyjdzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości