|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
dziękuje za wszystkie kciuki i dobre fluidy :-* uspokoiłyście mnie z ta kupa, ale fakt, że w szpitalu zdarza nt się codziennie, co w domu było ewenementem;-)
Bafi no zupełnie moja historia, tylko tu u nas nie ma opcji żeby oddzielić te z biegunka i wymiotami od tych bez, oddział mały, ze 30? miejsc, i niemal wszystko zajęte. dziś miał mój Skarbek pobierany mocz, krew na rzk (wiecie może co to za badanie?), robione zdjęcie rtg i dostał kroplówkę z racji wymiotów. ciekawe co wyjdzie z tych badań... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
konto nieaktywne Edytowane przez LadyBeatta Czas edycji: 2013-03-25 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Mam nadzieję.
Cytat:
![]() Cytat:
Na dobrą sprawę wszystko może uczulać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zadomowienie
|
Antka po morelach wysypało... więc chyba może uczulać
#3304 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamus
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane
![]() Ufff mama przyszła i mnie trochę odciazyla z mala. Zasnela Jagoda o 9i 2h spala. Ja tez pospalam i juz mi trochę lepiej. Fizycznie, bo psychicznie nadal dol ![]() Powiem tyle: nie chce świat w tym roku! ![]() Z pozytywow to Jagoda zaczęła dziś na prostych rękach się podpierac ![]()
#3306 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Glowa do góry,bedzie dobrze ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Co prawda pytanie nie do mnie,ale ja kaszkę jaglanąw malej ilosci dawałam maluszkowi do zupki warzywnej po prostu.Ja mam kaszkę instant Nominal to z woda czy mlekiem robi sie taka "papka' wiec mozna dodac do tego co dziecko lubi,machewka miesko itp |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
#3308 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
[QUOTE=angel166;39968131]Dzieki kochane
![]() Ufff mama przyszła i mnie trochę odciazyla z mala. Zasnela Jagoda o 9i 2h spala. Ja tez pospalam i juz mi trochę lepiej. Fizycznie, bo psychicznie nadal dol ![]() QUOTE] Od dzis tesciowa bedzie juz przyjezdzac do Marcela i nie bede musiala go zawozic do niej przed praca.Nie musze juz dzwigac klopsa,jupii! No i troche dluzej w domu z nim posiedze,nie bede go wybudzac bo drzemie o tejporze |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Cytat:
Drgawki aż mam jak pomyśle.. Brawa dla małej za pidpieranie sie na prostych rączkach ![]() Mój szura nosem jeszcze z pupą w górze ![]() Wytapane paluchem na szybie ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
No zwariuje z nią nie chce kolejny dzien jejsc
![]() ![]() Teraz mama ja zupa próbuje nakarmic, bo mi nerwy puscily. I o dziwo nawet je w miarę ![]()
#3311 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
Dzięki za kciuki i wsparcie, dziś byłam 2 godzinki tylko, umówić ludzi na jutro na rekrutację, tak więc maggie dobrze pamiętasz a marta - nic nie przeoczyłaś
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
JAGNIECINA Z KASZA -marchew(300 gram) -ziemniak (1 niewielki) - mieso jagniece(ok.150gram) - por (kawaleczek bialej czesci) - groszek zielony swiezy lub mrozony (2 lyzki) - pietruszka(1/4 z ilosci marchwi) - kasza jaglana( 2 lyzki) - olej sojowy (1 lyzeczka) - kleik kukurydziany( 2lyzeczki) - sok jablkowy do smaku Ugotowac osobno marchew, osobno ziemniak , osobno por z pietruszka i zielonym groszkiem(groszek dodac pod koniec gotowania gdy pietruszka bedzie juz miekka), a osobno mieso. Ugotowac kasze jaglana Zmiksowac warzywa z miesem i kasza. Podgrzac, dodac olej i doprawic sokiem jablkowym do smaku. Jesli za geste dodac wody. Cytat:
![]() Idziemy na spacer ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3312 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() my w domu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zakorzenienie
|
No i pierwsze dwa małe chrupki już zjedzone
![]() A ubaw miał przy tym bo "gryzł" dziąsłami. Potem mu sie poprzyklejał ten chrupek do rączki i tak przekładał, żeby wystawała końcówka i bach do buzi ![]() A potem sam sobie trzymał butelke w rączkach i pił herbatke ![]() ![]() O tak: Wytapane paluchem na szybie ;] |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasiam super że w domku ![]() Iwa dziękuję,niestety jagnięciny nie posiadam na składzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Kasiam super,że wróciliście do domku.
![]() Dziewczyny kiedyś pisałyście o rzeczach które wart mieć w kuchni w razie awarii - niezapowiedziani goście itp. Zapamiętałam tylko ciaso francuskie. Możecie jeszcze raz napisać te produkty i co na szybko można z nich zrobić?
#3318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Pamiętacie jak pisałam że się martwię ze Zuzia mało się obraca,także muszę się pochwalić przewraca się we wszystkie strony ![]()
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
![]() http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...html?source=oo http://allegro.pl/ramatti-venus-plus...html?source=oo http://allegro.pl/fotelik-samochodow...html?source=oo
![]() |
#3320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-03-25 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie awaryjnym poczęstunkiem są też muffinki - w 25 minut gotowe. A i jeszcze mam zawsze pomidory w puszce - zblendowane z dodatkiem czosnku, ziół i oliwy i zagotowane stanowią wyśmienity sos do spaghetti kasiam - super że w domku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten http://www.tosia.pl/coneco-zenith_p253# coneco zenith też własnie kusi i nie wiem który by wybrać .. hmm mówisz ze maxi cosi ? mój mąż chodzi na czworaka po przedpokoju z duśką - zwariował świat !
![]() |
#3324 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() No Jagoda len dziś stwierdziłam jest, bo dopiero na rękach sie prostych podbiosla gdy pies jej z boku piłkę rzucil. Ja się patrzę, a ta pyk na rączkach prostych się patrzy. Pozniej jak ja prowokowalam to uwaliła się jak foka i nie miała zamiaru się dźwigac. Ale grunt, ze jej wyszło,bo się martwilam ostatnio,ze nie potrafi. Cytat:
chyba sir wybiore, bo kurcze moje dziecie od zawsze apetyt mialo I jadla wszysyko az uszy sir jej trzesly. A teraz tadek niejadek ![]() Kurcze nic w tej jej buzi nie widze, by to przes zeby ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3326 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Byliśmy na dworze całe 45 minut, wieje tak mroźny i ostry wiatr, brrrrr aż na samą myśl mnie przeszywa ![]() ![]() Mówiłam już, ze sprzedałam wczoraj wózek - parasolkę po Kubusiu?? za nieco ponad połowę ceny, za którą kupiłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Ja bym wybrała drugi ![]() Kurza noga, ja sie musze bawić jeszcze we fryzjera ![]() Wytapane paluchem na szybie ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie, bo jestem na początku rozszerzania diety Poli. Mała przez trzy dni dostawała marchewkę. Czy mogę dać jej teraz trochę soku marchewkowego i ile tak na pierwszy raz żeby nie było za dużo?
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Lewek a jak u Was z marchewką? posmakowała wreszcie Miśkowi czy dawałaś tylko w sobotę?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.