|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Dzień dobry. Za 2 godzinki śmigam do pracy, a ciocia debiutuje w roli niani
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
Ja też dzisiaj w jakimś obniżonym nastroju jestem. Nic mi się nie chce, wszystko mi z rąk leci.
Iwa trzymam kciuki
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Uszka do góry dziewczyny
!Angel super wynik!
|
|
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
No i ta kieszeń to tylko mnie wkurzała jak Paula takie miała śliniaki, teraz nie mam żadnego z kieszonką aby sobie nerwów oszczędzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin - dla ciebie
za wytrwałość - to trzeba mieć dużo samozaparcia umieć pracować w domu
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
hej.
za nami kolejna koszmarna noc, z dodatku Miki rano 2 razy wymiotował i zrobił kupę ze śluzem, mam nadzieję że to nie jelitowka, albo nie daj boziu rotawirus, bo chłopak z łóżka obok ma :-[ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Masakra opiekować się dzieckiem jak czlowiek sam chory ![]() Na dodatek mała ode mnie zaraziła się katarem,rzęzi jej w nosie jak nie wiem,jutro idziemy do kontroli ale chyba jest gorzej niż było Cudowne zakończenie zimy. Kraven poleć mi jak możesz coś w miarę dobrego na silny katar dla dorosłych? Dosłownie z nosa leje mi się jak z kranu. Iwa trzymam kciuki ale czy ja coś przeoczyłam,chyba po świętach miałaś zaczynać? Dużo zdrówka Wszystkim chorowitkom Ja właśnie wietrzę mieszkanie może te zarazki przepędzę. Lady Betta dużo zdrówka dla Mikołajka Angel w końcu jesteś
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Kurczaczki LadyBeatta - ja niezapomnę nigdy jak wylądowałam ze starszą córką w szpitalu z zapaleniem płuc - miała dokładnie to samo chyba co twoje czyli zwężenie oskrzeli plus zapalenie płuc. I dokładnie tak samo jak u Was w szpitalu leżały dzieci ze jelitówką lub rota i wszystko na jednym oddziale, do tego pamiętam jak się bałam, bo w sali położyli trójke dzieciaków z biegunka i wymiotami z czego jedno z podejrzeniem rota. Normalnei modliłam sę żeby Klaudii nie drasnęło - bo miałam wizję siedzenia w tym szpitalu do wakacji. Szczęśliwie po tygodniu wyszłyśmy, bo zastosowane leczenie szybko młodą postawiło na nogi.
|
#3280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() pisze brzydko, bo Ancior pisze ze mna My dzisiaj pospalismy prawie do 9. ![]() Cytat:
Ostatnio w ksiazce "Pierwszy rok zycia dziecka" dotarlam do fragmentu o trudnych dzieciach i troszke mnie ta ksiazka podniosla na duchu, ze to nie tylko Antek taki jest oraz, ze rokowania na przyszlosc sa dobre. ![]() Cytat:
Cytat:
jak zle sie czujesz to nic na sile z ta dietaCytat:
ja mam kilka sliniakow, ale przy ich ubieraniu jest taki wrzask, ze uzywamy tylko pieluszki. Na szczescie Antek ladnie je, wiec w tej chwili to wystarcza, a mam nadzieje, ze w przyszlosci wyrosnie tej niecheci do sliniakow.
|
|
#3281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Katee, dzięki Ci Słońce za odpowiedź na moje pytanie
Cytat:
Cytat:
mnie też coś dopadło, gardło boli, z nosa mi kapie. żeby tylko Zuzanka się nie zaraziła. Cytat:
to tylko głupota i brak myślenia personelu, czy tak doszczętnie chory system... nóż mi sie w kieszeni otwiera na takie akcje. pójść z jedną chorobą, w trakcie pobytu złapać inną. brak słów... a papierosy na oddziale to już w ogóle nie do pomyślenia.
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Tak zrobie tylko musze sie schować z fonem bo wredniuch jak widzi aparat to zaraz rogal i cisza
![]() A popsuł sie mi synek strasznie. Wiecznie marudzi A jak nie narudzi to sie wkurza - a mnie dopiero ![]() Teraz leży na brzuchu z paszczą w kocu i "yyyyy". Normalnie mnie wykańcza. A o nocy nie wspomne, ciągle coś tam pomiałkuje, smoka wypluwa, trza wstać i mu wcisnąć w ten ul. O i znowu marudzi Kurrrrrrwwwww...!!!!!! Wytapane paluchem na szybie ;] |
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Pisze z telefonu bo u rodziców jesteśmy .Wczoraj się czymś zatrulam i mialam bliskie spotkanie z toaleta Fabianek leży grzecznie i się bawi,zajmuje się dziecko samo sobą .Zdrowka dla dzieciaczkow |
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia bez recepty to Nasivin, a na recepte to Buderhin.
Wracajcie szybko do zdrowia. Lady dużo zdrówka i wysyłam fluidy, żeby to było tylko po lekach.
|
#3286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia witam się i zmykam ściągnąć firanki do prania.biore sie za świąteczne porządki
|
|
#3287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja już skalpel mam za sobą
Poważyłam się, pomierzyłam i zobaczymy co z tego będzie. Z jednej strony bym chciała skończyć karmić bo jakaś dieta porządna by się przydała i suplementy, a z drugiej pokatuje się bardziej ćwiczeniami i powinno być ok. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A yyyyyyyyyy to też przez cały dzień ale ignoruję |
||||
|
|
|
#3288 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ja się witam po weekendzie
na nic czasu nie mam w te dni, szkoła, Antek wstający o 5, a i jeszcze coś w domu trzeba ogarnąć ![]() widzę, że dużo dzieciaczków chorych... dużo zdrówka dla nich Cytat:
ale rozpiska to raz dwa schudniesz ile chceszCytat:
![]() Cytat:
ale jak Cię boli brzuch to mądra decyzja Cytat:
dużo zdrówka dla niego, a dla Ciebie dużo siły Cytat:
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Znowu zwalam na zęby których nie widać i ani sie na razie nie zapowiada na to. Zasnął to troche spokoju ![]() Musze szafki poczyścić dziś bo sie kurzu nazbierało, ale to jak tż wróci z pracy. Obiad z wczoraj więc mam labe ![]() A co do świąt to ja przez nie spać nie moge bo myśle jak je przeżyje. Na samą myśl mnie ciarki przechodzą... nienawidze... Wytapane paluchem na szybie ;] |
|
|
|
|
#3290 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My dzisiaj wstałyśmy o 7 ale Otylka od 3 do 4.30 pokazywała mamusi i tatusiowi jak ładni umie mówić lala i baba i to tak głośno, że chyba sąsiedzi słyszeli ![]() Cytat:
![]() a jedzenie toleruje tylko zimnutkie bo jak poczuje, że choć troszkę jest ciepłe to zaciska usteczka i koniec nie ma jedzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mały dostaje antybiotyk? bo to z tego mogą być luźniejsze kupki a mała też wymiotowała jak jej się wydzielina odrywała i spływała do żołądka albo jak mocno się zakaszlała więc spokojnie... a co do rotawirusa to jak mała zrobiła raz taką rzadziutką kupkę to poszłam pokazać doktorce a ona powiedziała, że rotawirusowa kupka jest prawie czarna i bardzo intensywnie i brzydko pachnie |
|||
|
|
|
#3291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Tak czy siak na razie nic sie nie dzieje,kupa "ladna",skóra idealna,inaczej sie nie zachowuje.2 razy podalam mu ten kisielek.NO to poobserwuje go teraz.Zachwowuje sie normalnie,poza tym ,ze jest troche bardziej marudny w nocy i budzi sie na karmienie o 4 rano ale to juz od tygodnia.Ale jak pomasuje dziaselka zasypia czyli tlumacze tym,ze ząbki idą.
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iwa ratunku!Kupiłam kaszkę jaglanąjak i z czym mam ją przyrządzić dzieciom? |
|
|
|
|
#3293 |
|
Wtajemniczenie
|
Pawel w przedszkolu. Byłam z nim jakieś 15 minut - poszedł do zabawek i tyle go widziałam
![]() Przed 12 po niego jadę. LAdy Beatta bardzo współczuję pewnie nie mieli miejsc i kładą jak leci.Zdrówka życzę. A co do kupki to Kuba po sterydach miał śluzową - więc to zupełnie normalna reakcja. wszystkim mamusiom zdrówka życzymy Angel pieknie
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 201
Cytat:
![]() Ja nieświadomie podawałam dziecku w drugim miesiącu gluten cały czas i nic mu nie było ![]() Waham sie troszke z tym kisielem więc jeszcze może poczekam troszke. I tak ma duuużo nowości już ![]() Dzisiaj podam mu chrupka kukurydzianego, zobacze jak mu pójdzie mymlanie ![]() Dopóki go nie zje (o ile będzie chciał w ogóle) to go nie spuszcze z oka. Wytapane paluchem na szybie ;] ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- A tak w ogóle teraz wróciłam na nasz pierwszy wątek jak byłyśmy w ciąży i te początki wszystkiego ![]() Kurcze aż dziwnie sie czyta jak maluszki już z nami są, a tam chodzenie na betę, usg i słuchanie serduszek ![]() Aż przez chwile podeszło mi wszystko pod gardło ![]() Eeehhhh ![]() Wytapane paluchem na szybie ;] |
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie szukam lokalu. Zamierzamy się przeprowadzać z moim biurem i nie powiem - szukam w miarę blisko domu. a że mieszkam 10 minut od centrum, to troszkę ofert jest. Ciekawe co na to "góra" ![]() Z moją naturą perfekcyjnej pani domu też lubię mieć wszystko na błysk w domu i "zagrodzie". Dziecko, czyste, nakarmione, zabawione, szczęśliwe... I jeszcze ciacho na deserek - choć z tym to przede wszystkim na weekend. co to będzie, jak wróce do pracy? liczę na ten bardziej nienormowany czas pracy ale in plus dla mnie
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Już ze 3 razy od rana przymierzam sie do pisania i co chwilę któraś gadzina coś chce na szczęście Iśka zasnęła przed 10.00, zdążyłam sie wykąpać i umalować, mały zajął sie ciuchciami więc jeszcze chwilę mam dzisiaj po 8 dniach kiblowania w domu wyjdziemy na spacer jest 2 st. na plusie i słonko. Dzieici jeszcze coś tam w głębi nosa mają, ajakieś resztki po katarze, ale chyba już wyjść mozemy. W środę mam szczepienie na wzw b i chyba nie będę przekłądać co myślicie?? mała nie miała gorączki, kaszlu tylko lekki katarek i jakieś gęste glutki tam głęboko co jakiś czas zabulgotają mimo odciągania, ale nic nie cieknie...chyba nie jest to przeciwskazaniem do szczepienia
|
|
#3297 | |||||
|
Zadomowienie
|
HEJ.My dziś poraz pierwszy pobudka o 4.45
dopiero koło 8-ej zrobił jagodową kupe.Myślicie,ze morela może uczulać?bo po niej Kuba miał dziwne poliki zaczerwie nione i jakby suchą skóre.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i nosa co chwilę smarcze)to na chwilę się zajmuje.Teraz doceniam bycie zdrową mamą i zmęczoną, niż przeziębioną i zmęczoną![]() "Szlachetne zdrowie nikt się nie dowie,jako smakujesz,aż się zepsujesz" Cytat:
Iwa w pracy ![]() Angel za spadek wagi dla Ciebie i męża.I by Jagódka dała Ci trochę wytchnieniaAnusia jak dziś się czujesz?
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie zimno mnie telepie
ja nie chce być chora
|
|
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
nie mam na nic czasu.. nie ogarniam wątku i klubu naraz a co będzie jak wrócę do pracy to już nie wiem ![]() a wszystko przez to że Iga staję się coraz bardziej marudna, nie może chwili zostać sama bo jęczy i piszczy, a jak tylko ktoś obok się pojawi to ma rogala na buźce, więc ciągle ją trzeba zabawiać ![]() Chcę już ciepełko, wtedy jak wyruszymy na spacer to nas chyba cały dzień nie będzie
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Niby mąke ziemniaczaną po 7 msc, ale w Bebilon comfort 1 jest skrobia więc chyba nikt się tym nie przejmuje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Jestem żonką
!
depresję mam chyba jakąś
za determinację i organizację

Ostatnio w ksiazce "Pierwszy rok zycia dziecka" dotarlam do fragmentu o trudnych dzieciach i troszke mnie ta ksiazka podniosla na duchu, ze to nie tylko Antek taki jest oraz, ze rokowania na przyszlosc sa dobre.
tylko jak gryzie moje palce to najszczesliwsza. Cały dzien by je gryzla najchetniej
to tylko głupota i brak myślenia personelu, czy tak doszczętnie chory system... nóż mi sie w kieszeni otwiera na takie akcje. pójść z jedną chorobą, w trakcie pobytu złapać inną. brak słów... a papierosy na oddziale to już w ogóle nie do pomyślenia.

dopiero koło 8-ej zrobił jagodową kupe.