|
|
#91 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Nowy związek -czy za wiele wymagam?
Cytat:
No weeeeeeeź
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Ja mu nie powiedziałam że z nim zrywam. Ja zapytałam czy ma wątpliwości co do słuszności naszego związku. Nie odpowiedział. Więc powiedziałam "no wiesz...jeśli nie wiesz czy warto, to chyba nie ma o czym rozmawiać....". Niby zasugerowałam to że jeśli nie wie czy chce ze mną być, to nie ma tematu...ale.... no sorry, co miałam powiedzieć "błagam, zechciej mnie?". Poszłam popłakać, on wyszedł i owszem zadzwoniłam. Bo chciałabym wiedzieć będąc w SWOIM domu czy on poszedł na spacer, czy w ogóle... Szczególnie że u mnie kilka razy spał więc zostałam z kilkoma rzeczami....
|
|
|
|
|
#93 |
|
po drugiej stronie szafy
|
dla mnie zwrot "to nie ma o czym rozmawiać" jest końcem dyskusji. Nawet jeśli jest wyposażony w "chyba".
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Po prostu nie kochałam.
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Nie depcze krokusów
|
Szczerze mówiąc, po tekście "nie ma o czym rozmawiać" i odwróceniu się na pięcie też bym sobie poszła.
|
|
|
#98 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I nie chodzi o to, że chłopak jest cacy, bo nie jest, ale Ty też pokazałaś się z popapranej strony.
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(albo ja to pośpiesznie przekazałam). Powiedziałam to zdanie. Siedziałam jeszcze kilka minut patrząc na niego. Nic się nie odezwał. Wtedy powiedziałam że muszę się położyć, bo się źle czuję. Poszłam 3 metry dalej. Widział że siedzę i płaczę... To nie tak że mu coś wykrzyczałam, trzasnęłam drzwiami i foch...:/---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- No i wyszło że jestem głupia :/ |
|
|
|
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Choć nie do końca rozumiem dlaczego sobie poszłaś i położyłaś się..ja byłabym nieco zdezorientowana na jego miejscu przyznam. Pewnie bym próbowała drążyć sprawę stojąc tam nad Tobą, dociekać (gdyby mi zależało) ale wiesz, facet niekoniecznie tak się zachowa, on mógł odebrać komunikat "spadaj, mam dość na dzisiaj". Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-03-25 o 23:09 |
||
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Jak chcesz z nim jeszcze kiedyś porozmawiać, oddać rzeczy czy coś, to błagam, nie przez telefon i nie pisemnie. Nie odzywaj się do niego teraz (chyba że w sprawie rzeczy), nie marudź, nie szydź z niego, a będzie dobrze
|
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakiś koszmar.... |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
No to zrozumiał przekaz właściwie jednak. Poszedł sobie bo nie jest Ciebie pewien..
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, chyba to wszystko u Ciebie potoczyło się za szybko..Od miesiąca uważasz Was za parę, cierpisz, jesteś na maxa zaangażowana..a tak naprawdę to są dopiero początki, warto być ostrożniejszym, stopniowo badać grunt..Pewnie, że można na całego, na umór, na ostro ładować się w ledwo co rozpoczęty związek, jednak wiesz jakie są konsekwencje..wypalisz się, zgorzkniejesz, zamkniesz na wszystko jak tak dalej pójdzie. Może warto angażować się i dawać z siebie aż tyle wtedy gdy po prostu..warto to zrobić. Wtedy gdy wiesz, że lokujesz uczucia odpowiednio. Tak, nigdy do końca tego nie wiesz, to fakt, ale ..po miesiącu tym bardziej tego nie wiesz
Ja także jak stara zrzęda radziłabym się zająć teraz głównie pracą (o ile pamiętam to ją lubisz) i poukładaniem wreszcie swoich emocji. Odpowiedzią może na pytanie czego i kogo szukam, co sprawi, że będę szczęśliwa. Ale przynudzam, dżisas. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-03-25 o 23:37 |
|
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to nie tak. Nie zaangażowałam się na maksa. Byłam ostrożna dość. Przynajmniej jak na mnie . Co nie zmienia faktu że to bardzo boli....
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Nie depcze krokusów
|
Pogubiona - uszy do góry!
Jesteś na świeżo, rozczarowałaś się, ale przynajmniej widzisz, że możesz ufać swojej intuicji. Nikt z nas nie wie, jak potoczy się ta historia. Może odetchnie, uświadomi sobie, że dziwnie się zachowywał wobec eks i serce zabije mu mocniej do Ciebie... Nie zepsuj okresu porozstaniowego, który zadecyduje o tym, czy będziecie mieć do siebie co najmniej sympatię, czy tylko nienawiść.
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Po Twoich emocjach przelanych w sieć wnioskuję, że zaangażowałaś się właśnie od razu. Przecież znacie się od stycznia..czy coś pokręciłam?
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
CZyli co radzisz? Milczenie? ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#113 |
|
Nie depcze krokusów
|
Pogubiona - jeśli się nie odezwie sam, to daj przyjaźnie znać, że masz jego rzeczy i spokojnie mu je przekażesz. Jak chcesz coś jeszcze ratować, to spotkajcie się przy jakiejś kawie i ciastku, pośmiejcie się, bądź śliczna i inteligentna jak zwykle... przecież mu się podobałaś
Łatwiej się rozmawia, gdy nie trzeba spodziewać się załamania i wstydu na cały lokal.
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widzisz, to jednak taka norma z tym wpadaniem po uszy od razu w związek. To nie musi zawsze się nie udać, ale niestety może i prawdopodobieństwo jest duże, a Twoje siły, emocje i energia wypalone. Szkoda ich.Wiem co mówię, bo zawsze postępowałam według podobnego modelu, albo wszystko albo nic, lód albo ogień, nic pomiędzy. Skutek taki, że teraz nie mam energii ani siły w sobie aby dać czemukolwiek szansę bo nie chce mi się już zużywać energii. A może jej po prostu już nie mam
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-03-26 o 00:03 |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda, przykro, rozumiem.
Nie chce mi się obszernie cytować, ale wiesz Ty co. Może być, że jakaś przyczyna niepowodzeń jest jednak w Tobie: jesteś może za mało krytyczna, zbyt akceptująca, za mało wierzysz w siebie. Tym dajesz przyzwolenie na relacje wyniszczające. Z opowieści koleżanek dobrze popartych faktami: facet mówi, że skrzywdzi - > zrobi to, na pewno. |
|
|
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
Zerwaliście, chociaż nie powiedzieliście tego wprost. Ty niby tego chciałaś, ale nie do końca (liczyłaś chyba po cichu na to, że on nagle dozna olśnienia, pozytywnie Cię zaskoczy, powalczy), on był na to przygotowany, ale i tego chciał (inaczej by rzeczywiście powalczył). Nie ma co analizować - nawet bez tej rozmowy ten związek by nie przetrwał, najwyżej jeszcze byście się pobujali do wiosny. Jeżeli facet mówi "chcę z Tobą być ALE..." to znaczy, że nie chce tak naprawdę, nie za bardzo mu związek "leży". Bo jak się kocha i chce, to nawet największe "ale" jakie się w życiu może zdarzyć, nie jest ważne, wszystko da się przeskoczyć. Mu się nie chciało. Czas się otrząsnąć i iść do przodu.
|
|
|
|
|
#117 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
W tym wątku padło świetne moim zdaniem podsumowanie tematu: Cytat:
Wiadomo, zraniona duma boli, ale bez przesady, zamykamy rozdział i zaczynamy akcję "uczę się żyć w zgodzie z samą sobą" :P
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Napisał rano maila. Że przeprasza za wszystko. Za rozbudzone nadzieje, za swoje zachowanie, za to że rozczarował itp. Że to nie tak że on chce się rozstać, tylko boi się że nie podoła moim oczekiwaniom. Dlatego potrzebuje chwili czasu na zastanowienie się czy jest w stanie temu podołać. Bo chęci ma. Ale rozumie, że ja czekać nie chcę i że nie jest wiarygodną osobą. Że wyszedł, bo chciał mi zniknąć z oczu, nie chciał męczyć swoją osobą....
I na koniec że jestem wyjątkowa, że dostał więcej niż mógłby wymarzyć i próbował dać to samo a jednak mu nie wychodziło. Że niechciałby skreślać nas.... ale też nie może dać pewności że się uda..... |
|
|
|
|
#119 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
|
#120 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jest już wątek o podobnej tematyce:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229717
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

No weeeeeeeź

Ale widzisz, to jednak taka norma z tym wpadaniem po uszy od razu w związek. To nie musi zawsze się nie udać, ale niestety może i prawdopodobieństwo jest duże, a Twoje siły, emocje i energia wypalone. Szkoda ich.