|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
choc i tak nie pyskuje. mialam wychodne ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U naszego łobuza widać było, że jest przyżółcony bo ma dość jasną karnację.... A teraz patrzę na jego włoski blond i myślę czy to tylko futerko i się wytrze czy będzie z tego burza blond włosów ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() położna mówiła, że widać też po brzuszkach, bywają zapadnięte a nie rozlane na boczki... Ja też karmiłam nakładką z jednej piersi (miałam zmasakrowaną) ale zauważyłam, że jakby słabiej się najada więc zacisnęłam zęby i lecimy "toples"... Z butlą byłabym ostrożna... bo jak waga pójdzie w górę to nie wiadomo czy od butelki czy od piersi i nadal będziesz się schizowała...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#874 |
Raczkowanie
|
Ja dziś średni nastrój mam, ale też zaraz babkę cytrynową robię. Byłam na pierwszym ktg dziś, zapis ładny, ale szyjka zamknięta, twarda (a ponoć była miękka, ehh), zero skurczy. Drugiego kwietnia więc pewnie idę na patologię ciąży i tam wywoływanie, albo ze względu na dużą wagę cesarka..A jak tam Megi i Maria?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
moj brzucho obecnie
![]() ![]() [IMG=http://img10.imageshack.us/img10/8691/zdjcie2903001.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us [IMG=http://img838.imageshack.us/img838/4867/zdjcie29032013.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-29 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mogę się doczekać waszych fotek ![]() ja jeszcze swoich nie dostałam, już 3 tyg ehh Cytat:
ja mam avent ręczny i jest ok czasami źle zaciąga i nic nie leci no i na początku odciągałam po 10ml bo nic nie leciało, dopiero później się rozkręciło Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...83708161_n .jpg zielona rybka bedzie moja https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...25161348_n .jpg ten zestaw moj https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...63666339_n .jpg tygrysek ![]() wszystko w linkach, mam jeszcze skarpetki gratis ![]() Dragusia, te wentylki w wózkach są takie same jak w kołach samochodu, może jak nie macie jak to na jakiejś stacji benzynowej dopompujcie.. chyba ze sie myle ??? :/
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-29 o 18:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 |
Wtajemniczenie
|
Oj widzę, że wszystkie babki cytrynowe robicie... to ja jutro dla odmiany zrobię drożdżową!!! Mąż coś pojękuje o szarlotkę (on jadłby je tonami)....
![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
A mój lubi sernik i karpatkę..ale bedzie sernik...
![]() ![]() ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-29 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak na razie od 15mi grzecznie spi w lozeczku ![]() Cytat:
![]() no ale mowilam ze kraj cywilizowany a czasmi jak w sredniowieczu ![]() no u malego nie bylo po skorze widac ze jest AZ tak zolty ... w koncu ciut ciemniejsza karnacja po tatusiu ... ale po oczkach bylo widac - na szczescie juz galki sa sliczne biale ![]() ![]() ![]() ![]() no i ja lece spac .... babcia niezastapiona ![]() Mama przejmie warte od 23 ![]() . |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia fajna babcia i mama ![]() ![]() ![]() Ja idę zrobić kolację i oglądam incepcję.. tż z pracy padnięty wrocil wiec ogladam sama ![]()
![]() |
![]() |
#882 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja nie wiem co z tą wiosną w ogóle wydaje mi się, że są święta bożego narodzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() ja rozłożyłam sobie na kilka dni i już tylko łazienka mi została na jutro ![]() plus odkurzanie i kurze (ale to robię codziennie) no i pieczenie ![]() dałam radę, choć nie powiem że nie padam ![]() jutro masakra cz2 bo pieczenie na święta i dodatkowo na chrzciny ![]() aaa to te ciuszki, widziałam wcześniej jak dodawałaś ![]() Cytat:
![]() no i murzynka babkę jogurtową i tort na chrzciny na 18 osób ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
Dziś mieliśmy pierwszą kąpiel bez płaczu- szok. Posłuchaliśmy rad położnej i myliśmy małego w pieluszce tetrowej, Udało się! Jesteśmy w szoku. (Tutaj teoria teściowej- dziecko nie może płakać podczas kąpieli, bo będzie miał przepuklinę)
Odpaliłam także laktator elektryczny i...ściągnęłam w parę chwil więcej pokarmu niż z ręcznym przez pół godziny zabawy. No, ale teraz mam dylemat- pójść na łatwiznę z laktatorem czy karmić piersią chociaż strasznie boli. Położna namawia by przystawiać, ja sama chciałabym to robić, ale chwilami po prostu nie mam już siły. Brodawki są już bardzo obolałe. Z drugiej strony szkoda nowego laktatora nie używać... Chyba zrobię tak, że będę się starała jak najczęściej do piersi przystawiać, a jak nie będzie nam szło, albo będę chciała odespać- wtedy laktator.
![]() |
![]() |
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku pieczesz wszysrko co lubie... ![]() ![]() Ah objem się na swieta i moje kg i waga mnie przerazi ![]()
![]() |
![]() |
#885 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
oj tam, oj tam... sliczny brzuch, piekna TY.
kochana ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie male dziecko cale kapie sie co kilka dni, a pupke buzke i susiaka w moim przypadku to codzienna pielegnacja oczywiscie no i pepuszek..te wiaderka do kapieli tez sa super ma ktos??? jak to u Was wyglada, pewnie powiedza ale... poslucham (poczytam ) chetnie ![]() O wlasnie zapomnialam o oczkach, sol fizjologiczna lub woda przegotowana do przemywania jest ok i do tego gaziki, waciki?? ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
hihi laktacje to ja musze jeszcze miec, a pozniej bedziemy ja ogladac jak postepuje hihi ![]() Nio ujdzie w tłumie... już chyba + 18 na plusie ![]() ![]() duzo nie jem.. czasami jakas kanapke albo cos mieszy posilkami..mam nadzieje, ze troche choc spada po porodzie .. kurtke/plaszczyk i buty musze zakupic jak juz URODZĘ....
![]() |
![]() |
#888 |
Rozeznanie
|
4200gr
![]() chciałam cos wiecej napisać jak siedziałam w szpitalu ale mój telefon jest beznadziejny(wiesza się, wyłacza, nie ładuje stron) a ma dopiero pół roku ![]()
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
Eluśka ale ty śliczna kobietka jesteś
![]()
![]() |
#890 | |
Wtajemniczenie
|
Najpierw używałam Octeniseptu, ale jak zdjęli mi szwy i blizna przestała być taką raną, tylko już bardziej kreską,wtedy tylko Contractubexem smarowałam. Nie pamiętam, ile dokładnie po operacji, z tydzień czy dwa... To było z półtora roku temu
![]() Cytat:
![]() Ja jutro porobię fotki, mniej więcej co miesiąc TŻ mi robi "na pamiątkę" ![]() Upiekłam ciasto, babeczki, zrobiłam sałatkę, ugotowałam 30 jajek na twardo. Oczy mi się zamykają. Dobrej nocy, Mamuśki! ![]()
![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś zrobiłam szarlotke
![]() Monicca mój też tak je, nawet nie wiem czy jest 10 min konkretnego ssania za to godzina bawienia bo zasypia i nijak idzie go obudzić... Aktywny jest od 14 do 17 dziś się werandowalismy 5 minut ![]() Co do kąpieli to mój uwielbia ![]() ![]() A godzinę temu zwymiotowal (nie ulał) z przejedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
Kniaginia
|
Też się dziś wzięłam za sprzątanie i nieźle się zmęczyłam.
Ale nic nie piekę. Dostaliśmy wałówkę świąteczną od mamy ![]() ![]() Pierwsze takie dziwne święta, bez rodziców, w obcym mieście... TŻ kupił koszyczek i ozdoby do święconki (zaskoczył mnie ![]() ![]() eluśka, piękna okrągła piłeczka ![]() Cytat:
Też się obawiam, że wyhoduję klocuszka. Brzuch mi popękał na dole (a do tp nie miałam żadnych rozstępów), ledwo go dźwigam. Nie dopinam się w ciążowej kurtce. Mnie wczoraj na ktg wyszły pojedyncze skurcze, ale malutkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobranoc
![]() |
![]() |
#895 |
Rozeznanie
|
Wieczór dobry
![]() Liwka 3maj się mocno i się nie puszczaj ![]() ![]() Ja po wizycie. Ktg ok, szyja ok, nadal rozwarcie na 1 cm ale długa ponoć. Zważył mi dziecię i w 37 tygodniu wyszło mu 3 kg. Mam pytanko co do przewijaków. Posiadam taki regał i potrzebuję do tego przewijak miękki. I tak sobie patrzę na to allegro i widzę, że niektóre mają 2 cm grubości, a inne 5 cm. Który lepszy? Te 3 cm różnicy ma duże znaczenie dla dzidziusia czy nie? Kompletnie zielona jestem w tym temacie (w ogóle w dzieciowym temacie jestem zielona ale to taki mały nieistotny szczegół ![]()
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały dzień na nogach - rano szpital, później ostatnie zakupy, odebrać małego, gotowanie, gotowanie i gotowanie. Mam jeszcze prasować, ale weny już brak. Chyba sobie daruję.
![]() |
![]() |
#897 | |||||||
Zakorzenienie
|
witamy się z domu, trochę podvzytywałam w szpitalu ale pisanie to masakra, i tak:
wielkie, wielkie dzięki za gratulacje- Emilka jest cudna chłop i siostra zakochani...tyle ,że bardzo malutka- co dziwne bo na żadnym usg nawet tym robionym przed cc takiej wagi i wzrostu nie pokazywało- tylko wagę ponad 3 kg a ważyła 2750 ( napisałam chyba więcej- bo tak mi chłop podał po rozmowie z położną) bałam się bo mówili, ze ma syndrom wcześniaka ![]() Dziecinka jest grzeczna pokwękuje tylko, płacze jak głodna- problem z karmieniem jest - bo w sumie ssie ładnie, często ja przystawiam, tyle że po moim pokarmie nie przybiera na wadze, więc od wczoraj po rozmowach z położnymi, daję cyca na każde zawołanie , a co trzy godziny po cycu ciut mieszanki- tak żeby przybierała wagowo, Mam nadzieję, ze się to unormuje. No i ma tendencję do utraty temperatury ciała, wiec ja okrywam ubieram ciepło... Sam poród przez cc- czad- opiszę go później, gorzej po wstaniu, o nie ukrywam że boli jak szlag i łażę jak paralityk, ale leżąc i słysząc krzyki na porodówce, nie zamieniłabym go na sn. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Sorce- dziękuję za wskazówki, wszystko co napisałaś się przydało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boję się że to kolki, bo jeśli chodzi o pokarm to mam, więc głodny nie jest (chyba że to moje mleczko jakiejś kiepskiej jakości ![]()
![]() |
![]() |
#899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piłka jest, ze ho ho Cytat:
![]() ![]() dzieki ![]() Cytat:
Despa dobrze, ze juz w domku jestescie i zdrowka dla malej, jak tak czytam o cc to mam juz mieszane uczucia bo nie wiem co mnie czeka.. i wyobrazam sobie jak kobiety rodza naturalnie... moze mi sie cos dzis przysni takiego ![]() Megi, Maria kciukasy aby sie rozwinelo... ![]() Uciekam juz, dobrej nocki, jutro swieconka. Sniegu napadalo moze sie przedre do kociolka ![]() ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-03-29 o 21:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć!!
Dzisiaj zaliczyliśmy zakupy przedświąteczne - matko, wiedziałam, że tak będzie, spędziliśmy w sklepie ponad 2h ![]() Musiałam po zakupach się przespać, ogarnę jeszcze dziś kuchnię i wezmę się za gotowanie. A miałam leżakować po 4,5h- kiedy? ![]() Jutro pierwszy raz w życiu będę robić szarlotkę, mam smaka na nią, obiecałam TŻ, on mi pomoże ją zrobić ![]() Kupiłam dziś w końcu tasiemkę na sesję brzuszkową, wzięłam dla pewności 1,5m - okazuje się, że ta kokardka będzie malutka. Muszę chyba ją przeciąć i przykleić na taśmę z tyłu brzucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale co do rezygnacji z jedzenia różnych rzeczy to czego nie robi się dla naszych wyczekiwanych kruszynek ![]() Cytat:
![]() Masz sporo roboty, ale później chyba sobie będziesz mogła odpocząć ![]() Cytat:
![]() Piękne zdanie! Cieszę się, że Wam się udało i macie swoje szczęście ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.