|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
flamaster
![]() ![]() trooskava ![]() ![]() ![]() oc ![]() ![]() ![]() I czekam z niecierpliwoscia na fotke ![]() tajgusia ..??? z gory sorry jesli pomylilam nika (z tele pisze ) - odnosnie znieczulenia - ja bralam u mnie Epidural w kregoslup siostra tlumaczyla mi ze to wlasnie jest ZZo.... I nie wiem jak u mas w PL ale tutaj w NO urodzilam o 7 a o 11 pielegniarka pomagala mi isc do wc ... Ale sie nie udalo wiec trza bylo ost zacewnikowac ![]() Haha ogolnie dzis mi siostra przypomniala com powiedziala jak wyszedl student z mojego porodu ( bom wam zapomniala napisac zem sie zgodzila na jednego ) - " taa przynajmniej byl przystojny " ehhh ![]() Mlody pojedzony ... Pewnie o 3 - 3-30 obudzi sie znowu wiec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Wtajemniczenie
|
eh...po wizycie u gin masakra=( okazało się ze moja niby @ to nie @...na usg widać "coś" niewiadomego pochodzenia najprawdopodobniej pozostałości po lyzeczkowaniu po porodzie!! A wiec co mnie czeka? Ponownie szpital i czyszczenie!!! Dostałam juz skierowanie...po świętach jadę...ale do innego szpitala bo w tym moim za dużo spieprzyli! A cycek też będzie do cięcia prawdopodobnie. Wg. Gin. formułuje się ropien=( taka gulka się robi widoczna nawet gołym okiem. Załamka!!!...
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... ![]() Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-03-29 o 01:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
Liwka, normalnie.... Coś tu nie normalnego. ... Co za szpital... Masakra. Dobrze, że idziesz do innego!
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Liwka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mlody mnie zadziwil ... Obudzil sie o 5 czyli cale 4h ladnie przespal ![]() A tak na marginesie 1wszy raz od niepamietnych czasow Obudzilam sie na Brzuchu ..!! Nie wiem jakzem to zrobila ale uczucie wspaniale, gorzej z cyckami bo troche bolaly, alem wymasowala i Gitesik ![]() Dzis mam miec gosci o14 2dzieci i 3doroslych :-/ Boshe Daj Mi Sile ;-) haha . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Ja pierrrr czy ta zima się skończy?? U nas biało.. śnieżyca za oknem i +2'
Ja dalej mocno przeziębiona, Julka mocno kaszle, a Michaś ma katar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() idę nadrobić
![]() |
![]() |
#816 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() piękny opis ![]() Cytat:
![]() ![]() Pogłaski dla Turboodkurzacza vel Dziedzica vel Stanisława ![]() Piękne imię (ale muszę się przestawić z innego ![]() Jak chłop mi zafunduje CC, to też będę mieć Stasinka lub Olę ![]() czekam na ten opis, bo wymiary dziecia imponujące... Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami zimowo i śniegowo
![]() ![]() Super ciuszki ![]() ![]() Cytat:
![]() A maleńka rzeczywiście CUDEŃKO ![]() Cytat:
![]() Opis super -nie taki straszny, a to najważniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz rację, że zmieniasz szpital. W tamtym i tak za dużo Ci narobili problemów. Będę trzymać mocno kciuki, żebyś szybko wrócila do zdrowia ![]() OC czekamy na fotkę Stasia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia robione przedwczoraj. Takie mało twarzowe, ale w sumie co mi tam - dodaję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie lekarka powiedziała że jak mnie stać to mogę wziać skojarzone jak nie to te zwykłe wcale nie są gorsze ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nyaa sliczny brzuszek ...
And Ps - na szybki rzut oka podobna jestes do bylej mojego niedoszlego meza haha. ![]() U mnie Sloneczko ![]() Mlody sie przebudzil ... Marudzil marudzil Dalam Cyca - cos tam Pociumkal i poszedl spac dalej ![]() Wiec i ja odplywam ![]() . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 | |
Raczkowanie
|
Witam w ten jakże niezwykle wiosenny dzień...chciałoby się napisać ale muszę: no żeś KM...kiedy ta zimna pójdzie sobie, śnieg pada, pochmurno, zimno....i baw tu się w śmingusa dyngusa
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieźle Cie urządzili ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja niby jutro mam godzinę zero...ale jakoś czuję się bez zmian czyli dobrze..nic nie boli, nic nie ciągnie, nic..nic...nic...chyba nie będzie zająca na święta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#826 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Dzisiaj mam oficjalne 0 days to go ![]() ![]() Cytat:
ból minie szybko... nie martw się ![]() ![]() ![]() Cytat:
Eh, to wagę mam z późniejszej ciąży... muszę podgonić i potracić... ale jak? na śniadanie pół paczki biszkoptów wchłonęłam ![]() kurde! co za szpital! współczuję i powodzenia! Cytat:
![]() ![]() Ale piękna zima! Dobrze! Jak tak dalej pójdzie to jeszcze w tym sezonie na narty pojadę!! ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-03-29 o 08:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witajcie kochane! Cieszę się, że mój opis porodu przypadł Wam do gustu. Starałam się pisać ładnie i wszystko jak było ![]() Wiecie co? Odkrywam, że moje zapasowe akumulatory działają bez zarzutu i potrafię funkcjonować z minimalną dawką snu. Ciekawe jak długo na tym pociągnę... Podaję przykład- wczoraj o 22 mąż stwierdził, że idzie spać, no to ja też się wybrałam. Na co mój syn postanowił do 24 urzędować, wypił całe odciągnięte mleko (odciągam dawki na "raz"), narobił 2 razy w pampersa i...dalej oczka we mnie wlepione. Siedziałam już przy łóżeczku i płakałam, serio.... No to obudził się o 1.45, koło 4 i teraz jeszcze kima. Zastanawiam się czy mam jeszcze mleko w piersiach! Non stop musiałam go karmić, a on jak głupi tylko w pampersy robi, nawet dwa strzały raz za razem. W szpitalu, drugiego dnia, w ogóle się nie wypróżnił, a wczoraj w domu, to jechał seriami i chyba z 12 pieluch poszło na niego. Może moje mleko jest jakieś przeczyszczające? Licho wie... Jem lżej po porodzie i unikam pewnych rzeczy głównie ze względu na obawę przed zaparciami i bólem z hemoroidów, ale mnie nie przeczyszcza. Muszę poczytać więcej o diecie dla karmiących i pobudzaniu laktacji, bo mały żłopie jak wariat, a mi mleka powoli nie starcza. Wczoraj już odciągnęłam, a jeszcze pierś przystawiłam mu na koniec i ssał. Mąż zaś wczoraj pojechał pozałatwiać papierologię i dziś chyba znów się uda do urzędu, bo stara się o becikowe. My zaś mamy pierwszą wizytę położnej i trochę się obawiam, no ale jakoś przeżyjemy. No i wczoraj dowiedziałam się dość smutnej rzeczy, a mianowicie- zmarła moja babcia. Stało się to chyba 2 dni wcześniej, ale mama i rodzina nie chciała mi tego mówić z racji, że byliśmy w szpitalu. Babcia już od wielu lat była chora (wcześniej 2-3 razy rak i chemia, cukrzyca, a od ponad roku miała bardzo silnego Alzheimera), a ostatnio było z nią ciężko więc każdy z nas się tego spodziewał, ale cieszę się, że mama zdążyła jej powiedzieć o narodzinach Sławka, a ona pamiętała doskonale, że byłam w ciąży i bardzo się ucieszyła. Pogrzeb jest zaraz po świętach, ale mama prosiła bym nie przyjeżdżała chociaż, to jest blisko, ale ze względu na małego. Musimy to z mężem obgadać. A tak z codzienności- sypie u nas śniegiem, pralka chodzi jak głupia, mały walczy sam ze sobą.... życie się toczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
Pomóżcie, mam ostatnio dziwne bóle więc stwierdziłam, że czas torbę spakować. Na stronie szpitala mam tak napisane:
Do torby:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Piękny brzuch
![]() Cytat:
![]() hehe po porostu dobrze przyswajalne przez dziecko. tylko sie cieszyc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() trooskava, czarny flamaster, brawa za opisy porodów! Ja i tak się boję. Cytat:
OC, brawa dla Stasia ![]() Liwka, co to się dzieje, co za partacze w tym szpitalu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyrazy współczucia z powodu babci ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aaa i dziękuję za wszystkie komplementy ![]() ![]() Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-03-29 o 09:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Dzielna byłaś! I kondolencje z powodu Babci. Cytat:
Trzymam kciuki, żebyś szybko doszła do siebie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to mnie nie pocieszyłaś... Przybory takie, jakich używasz codziennie: żel pod prysznic, krem, szampon itd.
![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Najpierw poodpisuje a później napisze co u nas. Oczywiście na telefonie wr. Mokka kochana modlę się o Leosia chociaż jestem pewna że będzie dobrze! Jednak wspolczuje że macie taki utrudniony start ![]() ![]() OC gratuluje!! I reszcie mamus też! Joanna gratuluje i zazdroszczę porodu ![]() - mój synus przy karmieniu siaka jak świnka, ale polozna mówiła że to normalne bo nie odsluzowuja teraz - też mam dreszcze tak jak Strippi pisała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Rozeznanie
|
witam się... chyba w całej Polsce sypie ten nieszczęsny śnieg...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już poodkurzałam, pościerałam kurze w całym domu, umyłam lodówkę i okap, oraz upiekłam babkę cytrynową ![]() Julka już po lekarzu, przeziębiona mocno :/ w aptece 100zł poszło... dostała jakieś drogie tabletki do ssania - opakowanie 131zł ale na receptę 40zł ![]() A jeszcze muszę dla siebie kupić oscilu coś tam... ![]() Pytaliśmy też o katar Michasia i powiedziała, że jak sam katar to nie musimy z nim przyjeżdżać. Mam nadzieję że dam radę do wieczora z 2 dzieci, gdzie Jula chora i ja :/ A jeszcze wc czeka ![]() Dobra znikam bo Michaś domaga się cyca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Chanel niestety obie miałyśmy ciężkie porody i ten pomieszanie smutku z radością przez stratę i narodziny
-co do ciuszki 56 to mój się urodził 62cm a mieści się w nie a niektóre 56 to są za duże trochę ![]() - mi kartę ciąży zabrali chociaż próbowałam walczyć ![]() Liwka współczuję... Cały czas mówię że jedyny plus tego całego mojego porodu że do seksu będzie mi łatwiej wrócić, heh jeden plus na tysiąc minusow Dziewczyny uzywacie coś na blizne po Cc? Mi się ładnie goi wieć chyba nic nie trzeba? Chodzi o masc bo octenisept używam A i od którego tygodnia można sobie wypić takie Karmi? Nestelle wiem co o tym sądzisz ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- No to teraz co u nas sory że na raty ale z tel łatwo nie jest. Wiec wczoraj odpadł małemu pepek! ![]() Pisałam wam że miałam problemy z karmieniem... No wiec mój duży chodok potrzebował dużo jeść a że nocną zmiana chciała pospać to kazały mi dać butelkę bo zagoraczkuje od płaczu, pokarmu pewnie nie mam itd. No wiec głupia podałam tą butelkę a właściwie trzy przez całą noc... Rano przyszła nowa zmiana w tym polozna z powołania która stwierdziła że pokarmu jest że hoho i po co dawalam butelkę, i zaczelysmy się uzerac z małym-dwa ciumkniecia i ryk i tak w kółko. Powiedziała że nie widziała jeszcze takiego artysty leniuszka żeby po 3 butelkach nie chcieć aż tak ssac, ale że jak się pomecze parę dni to wygram ![]() ![]() ![]() ![]() Wogóle Tz zakochany wszystko przy nim robi aż mi głupio że ja mniej zakochana, albo mniej okazuje a zakochana jestem bardzo. Po poronieniu nigdy do końca nie uwierzylam że będę mieć dziecko.. A że całe i zdrowe to mi się nie śniło. Nie możemy uwierzyć z Tz że naprawdę mamy takie cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
My od wczoraj jesteśmy w domku. Mateuszek jest słodki i bardzo grzeczny. Na razie je i śpi. Już chyba Was nie nadrobię ale gratuluję dla wszystkich nowo upieczonych mam. Postaram się późnij opisać swój poród i wstawić zdjęcie Matiego. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- No i zapomniałam podziękować wszystkim za gratulację. ![]()
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że wszystko ładnie się ułożylo i macie takiego grzecznego Aniolka ![]() Też sobie wyobrażam, że moj tż będzie się tak czule opiekował naszym synkiem i coś czuję, że to będzie wzruszający widok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.