|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
ja sie sugerowalam rozmiarami na metce Cytat:
![]() Cytat:
superr w sumie w tydzien nawet 200 -300 gram moze brzybrac wiec wzystko mozliwe hehe
|
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
właśnie termometru mi brakuje, a nie mogę się zdecydować. właśnie wróciłam z zakupów, boszzsszsz, jaka ze mnie zdechlizna
przeszłam może z 1 km, postałam z 30 min, a chyba mi kręgosłup pęknie, że nie wspomnę o kolanach masakra jakaśNie mogę się też zdecydować na olejek. kupiłam tylko małe opakowanie mleczka nawilżającego, bo słyszałam różne opinie i sama nie wiem czy powinnam dzieciaka smarować po kąpieli... Jak wy robicie??? |
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja małego nie planuję smarować jeśli skóra będzie zdrowa i ładna, kupię oliwkę hippa i będę dolewała do wody odrobinę jeśli będzie potrzeba
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
może, bo ona u siebie w gabinecie nie ma. pytałam właśnie przy okazji o ktg - jak będzie bliżej terminu, tak za 2 tyg mogę przychodzić na ktg do drugiej przychodni w której przyjmuje, niedaleko, wystarczy się zgłosić do pielęgniarki. ktg kosztuje 10 zł ale mam to w pakiecie enel-medu więc za darmo
fajnie bo w Sodowskim ktg kosztuje 50 zł a w szpitalach podobno niechętnie robią jak nic się nie dzieje.
|
|
|
|
#4715 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety![]() śliczny masz brzuszek i duży. też mam taki duży i nadal rośnie. Strasznie mnie o tego pępek boli, skóra na maksa napięta![]() Cytat:
ale słyszałam coś o połamanych barkach, chyba jak wyciągają
Edytowane przez Kamciatka Czas edycji: 2013-04-03 o 19:54 |
||
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę się jeszcze dokształcić z tego masażu niemowląt po kąpieli. Czy to się mokrą skórkę masuje, czy z jakimś naoliwieniem Bo ewentualnie do tego oliwkę.Za to żadnych balsamów nie mam zamiaru stosować. A co do tych organicznych vs. rafinowanych olejków to nie wiem jakie jest stanowisko naukowców (tzn na ile się zmienia skład chemiczny i właściwości przy rafinacji), ale tak na logikę im mniej przetworzony tym więcej drogocennych substancji, kwasów tłuszczowych powinien mieć. Ale muszę i o tym poczytać No chyba, że nas wcześniej Cloche oświeci
|
|
|
|
|
#4717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny śliczne brzuszki Axella mojej koleżanki córeczce pękł bark albo obojczyk nie wiem czy to to samo Powiedzieli jej, że to bardzo często się zdarza. Odpisała mi wczoraj ta babka z gapa_kids, że spoko, powyżej 500 zł pokryją koszty wysyłki. Wysłałam jej dziś listę zakupów z cenami i poprosiłam, żeby przejrzała czy się zgadza. Jak odpiszę to zamówię jedną rzecz na allegro (dla bezpieczeństwa) a resztę poza. Czekam na odzew. Aaaa i dzwoniła dziś moja kadrowa. ZUS jednak przelał mi za dużo kasy i nie chcą jej ode mnie tylko od firmy bo to oni się pomylili hehehe :P Pewnie nie chcą denerwować ciężarnej. Ale zadzwoniła, poprosiła, żebym odesłała im kasę a oni przeleją ją z konta firmowego. Niech im będzie oddałam Może i ja pochwalę się brzuszkiem. Zdjęcie z Wielkanocy Nie zasłaniałabym twarzy ale jednak tutaj każdy może zajrzeć. Co zrobić żeby dołączyć do klubu? Komu trzeba się podlizywać??
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-04-04 o 16:40 |
||
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi nie cytuje, czyżby znów wizaż świrował
Ash - ja jeszcze myślę o olejku migdałowym 25 kwietnia jadę na Akademię Mama Pyta, ma być o masażu, więc myślę, że się czegoś ciekawego dowiem
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie taaaak swędzi e nie nadążam ze smarowaniem..boję się zobaczyć brzuch "po" ![]() znów w tv mówią o matce co zabiła dziecko ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- nie działa fotka ![]() wizaż znów świruje |
|
|
|
|
#4720 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nie wyświetla się narazie ten mój załącznik. Peszek
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
antoinette-no nie działa
i cytowanie też nie działa
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a brzuszka antoinettee nie widzę, coś się mi krzaczy
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-04-03 o 20:18 |
|
|
|
|
#4723 |
|
Zadomowienie
|
Axella cytowanie mi też nie działa, ale zdjęcie już widzę
.
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
widze brzucho
mega
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
antoinette ja już widzę, śliczny!
![]() wizaż świruje, dziś Liga Mistrzów ma do nas wpaść kuzyn M. na mecz, ja chyba pójdę z książką leżeć
|
|
|
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczęta mam pytanie. Trochę gooopie ale co tam.
Będę prać: kocyki na 30 C. Na ciuszkach mam dozwoloną temp. prania 40C i 60 C, natomiast moja pralka w programie dziecięcym chciałaby prać na 95 C. Wiadomo - im wyższa temp., tym więcej bakterii zginie, więc chciałabym te ciuszki choć na 60C, ale te co mają dozwoloną 40C się pewnie skurczą, nie ![]() Kurna chaos w głowie, sorry Dziewczyny za ten misz masz ![]() Czy 30C kocykom wystarczy??? Edytowane przez Kamciatka Czas edycji: 2013-04-03 o 20:19 |
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Kamciatka- mi sie nie skurczyly
![]() wiekszosc wrzucilam na 60 lub 40stopni i jest ok ![]() a kocyki na 40
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Kamciatka nie wiem czy się skurczą, ja tam zawsze przestrzegam temperatury zmetki. Zabijesz bakterie, które masz i tak w szafie i znów wrócą na ciuszki
bez sensu wyprasuj je później i wystarczy Dziecko będziecie przytulali a sami ubrania macie prane w normalnych temperaturach i jesteście pełni bakteriiii W ogóle to wg mnie bakterie giną tak naprawdę dopiero w 100' ![]() w ogóle nie wiem po co nowe, czyste rzeczy prać w gorącej wodzie ale to ja
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-04-03 o 20:21 |
|
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za oklaski
Kamciatka ja nie wiem czy dobrze zrobię, większość ciuchów mam z lumpka i mam zamiar wyprać je najpierw w normalnym proszku (pewnie Vizir) a potem w tym płynie Jelp, który polecała Axella. Ale prać pewnie będę na jakieś 30-50 stopni max.
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie-pierzemy jak trzeba (najlepiej w cudnie pachnącym żelu jelp
) i prasujemy by zabić bakterie lepiej niż pranko
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja już po wizycie... Szyjka ok, ale miękka, jak gin wyjmował palce to się krew pojawiła
Luteinę mam odstawić za 2 tyg., do tego doszły mi leki na układ moczowy, bo cały czas mi wychodzi flora bakteryjna bardzo liczna ;/ Dostałam na zaparcia syrop z laktulozą i będę sobie piła rano. USG już nie będziemy robić, dostałam skierowanie na GBS. Za to wyniki krwi super, hemoglobina 14,2 - na początku ciąży takiej nie miałam a biorę tylko Falvit Mama - żadnych dodatkowych z żelazem nie ![]() Jenny wpiszesz mi kolejną wizytę na 17.04 ![]() Zbieram się oglądać mecz
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
kinga- to za 2tyg mozesz sie juz szykować
![]() mi też po falvit-mama idealne wyniki badań wyszły
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
kinga- obyś miała usłuchaną córę i niech czeka do maja
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
idę myju myju,zrobić tż obiad bo troche po 22będzie
jutro ma wolne ale bez sensu bo śmigam do zus wiec i tak nie spedzimy tego czasu razem ![]() wyszło mi milion syfoli,nie mam pojecia czemu
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Axella to niech idzie z Tobą albo mieszkanie ogarnie, obiad zrobi - niech się przyda
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, no to masz tak jak ja
szyjka dluga i zamknieta, ale strasznie podrazniona, miekka, rozpulchniona i krwawi przy najmniejszym dotyku...ze szpitala mnie wypuscili i mam sie nie martwic. w sumie to nie wiem czy to grozi porodem :P ale Ty juz jestes sporo wyzej niz ja...pochodzilam dzisiaj troche i znow spojenie boli juz mi chyba do porodu nie przejdzie :Pwlasnie wstalam odespalam zus i wszystkie wycieczki. ledwo wykulalam sie z lozka...a tu jeszcze niecale 8 tygodni
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-04-03 o 20:46 |
|
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale ta moja fasolka urosła. Niedawno taka maleńka była. Na całym brzuchu ją czuję
Diabli ja też jak dłużej pochodzę to czuję ból w tych okolicach. Nie wiem dokładnie czy to spojenie, ale coś mnie ewidentnie napierdziela. W nocy jak się przekręcam z boku na bok to ze złączonymi nogami bo inaczej boli.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-04-03 o 20:46 |
|
|
|
#4740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
i gratuluję wyników badań ![]() antoinettee - nie zacytowało mi, ale mnie też strasznie żebra bolą. a dziś to już masakra, nawet chwili wytchnienia nie ma..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

ja sie sugerowalam rozmiarami na metce 
i będzie git
superr w sumie w tydzien nawet 
przeszłam może z 1 km, postałam z 30 min, a chyba mi kręgosłup pęknie, że nie wspomnę o kolanach
masakra jakaś
a w szpitalach podobno niechętnie robią jak nic się nie dzieje.

przepraszam