|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
aa tak całkiem z innej beczki-jakbyście musiały(oby nie) korzystać z tzw chwilówek to przeserdecznie polecam VIVUS
|
|
|
|
#4682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Wróciliśmy i żyjemy!
Nasze dzisiejsze zdobycze: - tetra premium lux 140g/m2 (z Bielska Białej ) - sztuk 40 ![]() - laktator manualny Lansinoh + zestaw 4 butelek do przechowywania mleka nowiuteńkie wszystko za 60pln. A co zaoszczędziliśmy na przesyłkach itd. wydaliśmy po drodze na kawkę tu, kanapeczkę tam itd (moja dieta poszła dziś na spacer )Cytat:
) to jakoś nie mogę się przekonać do samochodu, przez to jakie to generuje koszty... Ale właśnie, dzisiejsza wycieczka dla mnie była wycieczką a dla TŻa udręką więc mamy w tej kwestii zupełnie inny próg wytrzymałości, więc prędzej czy później samochód będzie musiał się pojawić w naszym życiu ![]() Cytat:
Mam zamiar ćwiczyć w nim, mam nadzieję, że pomoże a nie zaszkodzi ![]() Cytat:
dla pęcherza! Super, że będziesz mogła legalnie do łazienki chodzić ![]() A z clexane to Ci naprawdę współczuję. Ja tylko 3 takie zastrzyki musiałam sobie zaaplikować a i tak miała siniaki
|
|||
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z kartą zrobiłam tak jak ty
|
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie uwielbiam mojego męża, wrócił zmęczony po pracy i mimo to umył mi podłogi i okna w pokoju, bo ja dziś leże jak śledź bez sił
|
|
|
|
#4685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() slicznyy , zgrabniutki Cytat:
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu z pytaniem do doświadczonych mam
![]() Chcę dokupić śpioszków, pajaców i bodziaków ... no i nie wiem jaki rozmiar, bo wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy. Zakładając, że dziecko urodzi się 56 cm (jak mamusia ) to jaką macie długość pajaca czy śpiochów od ramienia do pięty, żeby nie było za ciasne po tygodniu a nie wyglądało jak z rocznego dziecka? Na allegro są różne od 47 do 52 cm i nie wiem ile czego wybrać.No i jeszcze następne pytanie, pod śpiochy lepiej kaftanik czy bodziak zapinany?
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
meldujemy się po kontroli... dziwna sprawa ... w pt byłam prywatnie a u mojej gin nie byłam 3 tygodnie ... nie kazała mi robić żadnych badań już, ani morfologii, ani moczu, kolejna wizyta za 3 tyg, czyli 2 dni przed terminem
nie bardzo to rozumiem, teraz powinny być co tydzień... ![]() w każdym razie wszystko jest ok, szyjka w porządku, twarda, dziecię leży nisko jak zwykle, już z tego co zrozumiałam przygotowany do porodu z łebkiem w kanale rodnym. ale on już tak chyba długo i dziwna sprawa - w pt Młody był mierzony, wyszło 2600. na dobrym usg. dziś go też pomierzyła - jej wyszło 3100. pytałam jak to możliwe, to mi tłumaczyła że każde usg liczy inaczej, że niektóre biorą inne miary np. nóżki i brzuszek a inne np. łepek i coś tam. i że najważniejsze że ma powyżej 2500 bo to znaczy że donoszony. no więc dalej nie wiem ile waży, okaże się po porodzie ![]() moje bóle nawet jak trwają kilka min i są masakryczne ale przechodzą to mogą być skurcze przepowiadające bo każda kobieta inaczej je odczuwa. no i się dowiedziałam że jak się Młody nie urodzi w terminie to dostanę skierowanie do szpitala na 6 maja dopiero, bo wcześniej majówka i i tak nikt się nami nie zajmie |
|
|
|
#4688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do samochodu - my też nie mamy, będziemy kupowali ze względu na małego ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
bo jednak na usg to tak +/- 500g nawet ![]() pierwsze słyszę o wizytach co tydzień, żadna z moich znajomych tak nie miała |
||
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super-brzuch ![]() taką mi zrobiłaś ochotę na coś słodkiego, że pochłonęłam resztki czekolady, trochę mleczka z tubki i masło orzechowe z dżemem jeszcze bym wypiła czekoladęz bitą śmietaną
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
mój chłop mnie dobija.
dzwoni spytać czemu nie ma połóżnej która do mnie przychodzi bo ta jego ciezarna kumpela z roboty taka ma... nie dalej jak miesiac temu z godzine o poloznych mu trułam.. nie pamięta kompletnie ![]() zrobilam biznes zycia, że tak powiem,kto nie ryzykuje ten szampana nie pije ![]() pozyczylam i od razu oddałam kase z vivuska,za tydzien równy podniosa mi limit dzięki czemu styknie i na zus i na mieszkanie, tylko bedzie dzień/dwa obsuwy z ieszkaniem,ale wlasciciel chyba sie nie pogniewa,co? :P kumpela tam pracuje wiec przynajmniej info mam z pierwszej reki tz sie pewnie wkurzy,ale chyba mam to gdzies
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
JESZCZE JEDNA SPRAWA!
19.03 przeszłąm na L4, składi za ten miesiac musze zapłacić pełne czy tylko za te 19dni? ![]() HELP |
|
|
|
#4694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4696 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale sama jestem ciekawa czy można torbę osobną na porodówkę wziąć ![]() też słyszałam że czasem może się zdarzyć połamany obojczyk jak się źle ułoży. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz napisze,tak by bylo widac
![]() JESZCZE JEDNA SPRAWA! 21.03 przeszłam na L4, składi za ten marzec musze zapłacić pełne czy tylko za te 21dni? ![]() HELP jutro jade do zus
|
|
|
|
#4699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie. i wszędzie pisza c innego
raz że za te dni tylko bez l4, raz że jak l4na miesiac to nic a ja musze wiedzić zanim pojade jutro do nich,a juz nawet telefonicznie mi nie powiedza bo po 18 wrrrrr....
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam co prawda to wpinanie bo wziełam fotelik tej samej firmy ale chyba w ogóle tych adapterów nie bedę używać |
|
|
|
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i pieeeekny brzuchol ![]() vil czyli wiesci z wizyty bardzo dobre ![]() ![]() łeb mi zaraz peknie
|
|
#4704 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z doskoku
![]() Oczywiście jak zawsze z pytaniem, bo postanowiłam zrobić listę co muszę dokupić. I mam pewnie niesamowicie głupie pytanie ale pytam: w czym śpią latem niemowlęta? |
|
|
|
#4705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem 10% na 30dni.. meg na rękę w potrzebie i zdolnośc ma każdy chyba, nawet ja ![]() Z wmontowała mi się w żebra.ai siedzieć,ani stać,leżeć nic.. masakra ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() może Ty wiesz!!!!! jak przeszlas na L4 to za ten miesiac w ktorym L4 dostalas palcilas pelne skladki czy tylkoza dni do wystawienia L4? ![]() bo mam rozkminke wlasnie |
||
|
|
|
#4706 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja też juz po wizycie
w zeszły piatek dziecię me ważyło 1700 a dzisiaj u innego lekarza już niby 2100 ale margines błędu to jakieś 300 g więc powiedzmy że OK. Ważne że rośnie a nie maleje , szyjka trzyma, brzuch wysoko, wyniki OK.Cytat:
![]() im dziecko większe tym wymiary to pic na wodę fotomontaż. No i lepiej się rozwiąż przed majówką Cytat:
i będzie git ![]() Bodziak lepszy, i chyba wygodniejszy dla dziecka, kaftanik się może rolować i podnosić, w ogóle to już przeżytek.
|
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Wypompowana dzis jestem , bylam tylko w sklepie, zrobilam pranie, obiad i troche ogarnelam dom a czuje sie jak kon po westernie wiec poleguje caly dzien.... Tz zapomnial mi przywiezc teczki wiec miesiac przed porodem mam prawie wszystko ale nie spakowane , mam nadzieje ze do konca tygodnia ogarne teke ![]() Agnes, pewnie Ci ktos odp albo juz jestes po badaniu, ale ja mialam wymaz z dwoch otworow.... Lublana to znajduj chwilke i inspiruj nas, bo ja jestem na etapie umawiania sie na taka sesje i bedzie pewnie w przyszlym tyg ![]() Justi, ja mam rafinowany
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to widać zależy od lekarza ![]() Oczko ja w końcu wzięłam ten organiczny
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
axella no to całkiem korzystne warunki tej pożyczki
vil, a może to chodzi o ktg ?
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
prawie 20 a za oknem nie jest ciemno
mam ambitny plan zrobic pyszne,pieczone ziemniaczki na kolację...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

) - sztuk 40 
(moja dieta poszła dziś na spacer
)
więc mamy w tej kwestii zupełnie inny próg wytrzymałości, więc prędzej czy później samochód będzie musiał się pojawić w naszym życiu 
dla pęcherza! Super, że będziesz mogła legalnie do łazienki chodzić
Ślub 27. X. 2012
przepraszam 
nie bardzo to rozumiem, teraz powinny być co tydzień... 

jeszcze bym wypiła czekoladęz bitą śmietaną