|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
axella...mam trochę inne zdanie na temat Twojego związku..
mimo wszystko... walczysz....podziwiam Cię za tą "walkę".. kochasz i dlatego masz żale i pretensje ze nie jest tak jak Ty to sobie wymarzyłas..ale tym uporem..siłą i wytrwałością możesz naprawdę dac radę! ![]() to że piszesz nam co i jak w Twoim związku się dzieje tak naprawdę nie daje nam żadnego prawa do namawiania Cię żebyś zostawiła Go... nie!... ![]() masz rację, że walczysz i próbujesz stworzyć "sobie" swoisty byt w hierarchii własnej rodziny... a to czy Twój partner (nawet jesli ma te 30 lat) dojrzeje..zrozumie czy po prostu zaakceptuje Twoje "wymagania" tak naprawdę pokaże czas..który Ty jeszcze mu dajesz...szanse za szansą .. bo kochasz!!!.......dopiero kiedy poczujesz w pewnym sensie " obojętność " do niego zrozumiesz że nic nie zdziałasz i jedynym wtedy sensem będzie postawic wszystko na jednej karcie....karcie którą Ty wybierzesz!!! nikt inny za Ciebie tego nie zrobi.. ale na tym etapie szansa jest..docierasz wszystkie nie pasujące do siebie części waszego związku i sama będziesz widziała czy te części pasują do siebie czy nie.... szacun za cierpliwośc za wytrwałośc ![]() za walkę o uczucia.. dla uczuc.. z uczucia!!! i oby tak się stało..a warto miec nadzieje...zeby wszystko było tak żebyś była szczęśliwa z człowiekiem którego wybrałas!!! tego Ci życzę z całego serca bo widzę że tego pragniesz z calych sił ![]() miłość i nienawiść są to uczucia!....bolą równie.. ale są uczuciami ... obojętność to już brak jakiegokolwiek uczucia i brak szans żeby od nowa pokochać lub znienawidzić ...musimy czasami zastanowic się czy kochamy czy jest nam ktoś zupełnie obojętny................. przepraszam Cię ze wypowiedziałam się na ten temat..ale w końcu po tylu Twoich postach w tej sprawie uwazam że każde zdanie się liczy.. każda z nas przeszła nie jedno w zyciu i kazda z nas ma swoje zdanie na ten temat.. |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. chyba się nie doliczymy ale przecież razem źle a bez siebie gorzej, prawda? ![]() Ja rozumiem walkę ale ten facet przecież nie robi NICZEGO żeby było lepiej... NICZEGO, za miesiąc urodzi się dziecko i wg mnie będzie tylko gorzej ![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-04-05 o 11:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
|
Wyniki z glukozy mam dobre
![]()
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona jest taka no... z kuleczkami w środku - jak ją sobie ułożę, tak trzyma fason. jak wstaję w nocy na siku i oprę rękę na niej, to się zawsze stracham, że czyjaś noga tam leży ![]() ![]()
![]() |
#247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
marchewka dobra robota
![]() axella jak to uciekłaś z domu? sorry ale za taki tekst to ja bym go spakowała i kazała w*pierdal**. Chyba powinnaś przestać się łudzić że będzie normalnie. Piszesz mu o swoich uczuciach a on Ci pisze że odpier dalasz? no sorry!!!!!!!!! on nie ma 15 lat tylko 30! już chyba dałaś mu wystarczająco dużo czasu i szans żeby to zmienił a on dalej ma to w dupie. Co do filmiku to karetka nie przyjeżdża do rodzącej! nie ma takiego obowiązku bo poród to nie zagrożenie życia. Tak jest w polsce i już. |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() Ja wieczrem na wioskę jadę ![]() Rożek będę prać. Sorry, cos mi klawiatura ne styka i litry połyka ;/
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Moze lekko poniosły mnie emocje ale sama byłam w podobnym zwiazku. Do czasu. Jak wyladowałam w szpitalu. Strasznie mi przykro jak czytam ile Axela robi dla niego i Jak malo szacunku on do niej ma. Złota dziewczyna młoda a tak ogarnięta. Szkoda tak dobrej osoby dla takiego faceta. No ale oczywiście to moje zdanie. Ja wiem że miłość jest ślepa ale nie można kosztem swoim na wszystko się godzić. Tym bardziej że widać że jest coraz gorzej. Moze jak go w końcu wyrzuci pokaże mu że jednak jest w stanie to moze wtedy zobaczy co traci. Taki bodziec jest potrzebny czasami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
![]() co do karetek do porodu, to ja słyszałam że jeżdżą - ciekawe od czego to zależy ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-04-05 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() posprząta, zrobi obiad, zapłaci rachunki a w zamian wystarcza seks ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Aniu ja identyczne wyniki miałam w szpitalu. Tyle, że krwi było naprawdę sporo, zauważalnie. 7 dni brałam antybiotyk i wyniki mam super. Teraz tylko na posiew czekam. Tylko, że mnie niesamowicie bolało
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do d....te wasze rozmowy. Przecież Ty mu nic nie jesteś w stanie wyjaśnić bo on się od razu burzy. Cytat:
No masakra z tą kobietą co urodziła na schodach.... ![]()
![]() |
#259 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też wyszło teraz, że mam niedoczynność. W sumie pewnie gdybym ginowi nie marudziła, że to trochę chore żebym w 8 tyg przytyła ponad 9kg to by mnie nie skierował na badania. A sama ci.pa nie pomyślałam o tym żeby skontrolować hormony tarczycy... Na razie biorę Euthyrox 25, za 3 tyg mam powtórzyć wyniki i zobaczymy co dalej. Cytat:
![]() Ja też sobie staram tłumaczyć to tak, że skoro tyle kobiet rodzi, to i ja urodzę! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A myślałam, że mniej takich wynalazków jak ja tutaj siedzi ![]() Cytat:
------ Wróciłam. Kupiłam na lumpach Kubusiowi kurteczkę na r.68 za całe 14 zł. Mam nadzieję, że nie wyrośnie zbyt szybko i uda mi się Go w nią ubrać w chłodniejsze dni. Poza tym, kupiłam sobie sukienkę z Asosa za 38 zł. W sumie teraz w nią wejdę, ale wyglądam jak orka, ale pomyślałam o weselu sierpniowym, albo ogólnie o wychodzeniu w niej w lato na spacery, bo jest taka luźna i przewiewna. A jak nie, to ją najwyżej opchnę. A tymczasem lecę do kuchni smażyć Mężulowi placki ziemniaczane ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
owszem..każdy chwyt jest dozwolony! ![]() próbowac warto..ostatecznośc tez wskazana....kopa czasami trzeba dostac zeby zauwazyc błąd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też ma dać znać jak dotrze do pracy i też potrafię dzwonić jak o 6 nie ma smsa z tym, że jak zampomni to i tak się nie dodzwonię. Do tej pory pracował z moim kumplem wiec pisałam do niego, żeby mój mąż łaskawie się odezwał. A ja mam takei szczęście, że zazwyczaj jak zapomni dać mi znać ( 2 razy się zdarzyło ) to jeżdżą karetki jak oszalałe i zaraz czarne myśli. Ja jak jeździłam do Krk to też mu pisałam, żeby był spokojny i uważam, że to jak najbardziej normalne jest. Cytat:
![]() Ja to bym chyba mu dawno głowe urwała. ![]() ![]() Tak miał różyczkę. Mama kazała mu siedziec w pokoju na dole a ja siedziałam na piętrze cały czas, zebyśmy się nie stykali. Ale oczywiście na śniadanie świąteczne stwierdziła, że jak "usiądziemy po dwóch stronach stołu to sie nie zaraże" ![]() Powiedziała też, ze różyczka w ciązy to chyba coś najgorszego i że jeśli matka przechodzi ją w 1 trymestrze to ciąża kwalifikuje się do przerwania bo dzieci są bardzo uszkodzone. Na szczęcie się udało. Bo mówiła też, że nie na każdego działała ta szczepionka dobrze, ze na mnie tak.
![]() |
#263 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Szprotka ja właśnie zmieniłam lekarza i też zwrocil uwagę na to, że tak tyje. Zapytał co jem a że TZ sportowiec to odżywiam się dość fajnie dużo kasz ryżu ciemne pieczywo a tu waga tak w górę. No ale coz dobrze że w końcu nam to wykryli
![]() Zrzucimy po porodzie. Endokrynolog mowila mi że woda gromadzi się w organizmie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
jedną z przyczyn występowania białka w moczu jest III trymestr ciąży
![]() szprotka ![]() dziewczyny czy jak kobieta jest na macierzyńskim to mimo to facet może iść na tacierzyński w tym samym czasie? |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() jedna babka z mojego starego osiedla przez okno wywaliła rzeczy swojego faceta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.