|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
i chyba powinna być sonda, skoro już obstawiać mamy ![]() ach du szajse................... ...
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
uświadomiłam sobie boleśnie, że nie mam co ubrać na obronę
![]() siedzę od godziny na allegro i znalazłam wielkie NIC, ja naprawdę chętnie dopłacę ale niech te ciuchy jakoś wyglądają....
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie obu sytuacji: 1. Mój TŻ jest programistą i w związku z tym często gęsto zaraz po powrocie z pracy włącza kompa albo żeby sobie pograć i się odprężyć albo by zrobić komuś stronę prywatnie. Ale....co jakiś czas ja mu zwracam uwagę, że np. moglibyśmy coś sobie razem porobić ( np. zagrać w planszówkę, obejrzeć film, wyjść do kina/spacer etc) i TŻ to rozumie. Co więcej ja już z nim np. przeprowadziłam rozmowę odnośnie kompa po porodzie. Bo w chwili obecnej rysował mi się obraz- ja zmęczona po całym dniu z dzieckiem, TŻ wraca z pracy też zmęczony i idzie się odprężyć do kompa a ja dalej z dzieckiem. I już ustaliliśmy, że jak dziecko się pojawi to komp ograniczony do minimum. Chyba nie uważam, że się niepotrzebnie czepiasz. Pewne rzeczy musisz wyjaśnić przed porodem w tym kompa, który chodzi non stop. I nawet teraz przed nie może być tak, że zupełnie nic razem nie robicie tylko komp, komp, komp, a Ty jesteś do seksu i gotowania 2.Tutaj sama nie wiem. Miałam takiego faceta co to wychodził na impry, mówił, że to niby z pracy i nikt poza tym nie przychodzi, a później się okazało, że po prostu nie chciał mnie brać, ale z drugiej strony sama miałam kiedyś z pracy impreze gdzie było bez osób towarzyszących...więc zupełnie nie wiem co myśleć. Odnośnie unikania tematu porodu dla mnie nieco dziwne. Pewnie, że masz jeszcze trochę czasu ( niewiele) ale przecież rozmowa nie szkodzi
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z rogalem też lubię i od przodu i od tyłu ale raz mam go na środku, raz po zewnętrznej... wykorzystuję go we wszystkich pozycjach, nawet jak na plecach leżę, to go maltretuję
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku, może na jego koniec będę już z synkiem
Widzę, że o paciorach rozmawiacie, ja płaciłam 22 zł i ma już wynik - nie wyhodowano dziada za to w miesiąc wyhodowałam 5 kg mam nadzieję, że to woda się zbiera, a nie czekolada i lody ale mój plan nie przekroczenia 70 kg poszedł się walić pół kilo temu 2,5 tygodnia aaaaaa
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
ale mam dzisiaj lenia, za oknem szaro, nic się nie chce.. Wojtuś też chyba ma lenia, bo nie chce się za bardzo ruszać... Cytat:
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do endokrynologa jeszcze nie dtarłam, bo poprzednią wizytę miałam w dniu gdy byłam z małą w szpitalu i teraz muszę czekać do 22go ![]() Też tyję jak szalona przezniedoczynność tarczycy. Mam już +17kg i n bank dobiję do 20kg ale isi mi to - z Z. przytyłam +25kg i nikogo to wtedy nie zdziwiło ![]() ![]() Musmy się wspierać ![]()
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tą wagą to fakt, hormony robią swoje a Jasiu miejsca potrzebuje
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa Mysia - ty pisałaś, że wklęsłe pępuszki ni wychodzą?
Jeśli dobrze pamiętam to TyNo to zmartwię Cię bo ja normalnie mam piękny, wklęsły - bez supełka a teraz.. wylazł na wierzch I straszne mnie to wnerwi bo przeszkdzają mi koszulki jak po nim szorują.. Ja już chcę, żeby był 18sy i moja (mam nadzieję) ostatnia wizyta u gin ![]()
|
|
#190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super, za wizytę i zdrowego BartusiaCytat:
![]() Choć życzę Ci od razu udanego zakupu.
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
taki plus, że rozstepow narazie nie mam ![]() Zrobimy sobie grupę wsparcia z wracania do wagi z przed ciąży ![]() Co do wizyty w szpitalu to nikomu nie życzę dolegliwości nerek i pęcherza, bol straszny... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój wygląda dokładnie tak smao jak przed ciążą tylko rozciągnięty nie wypukla się więc mam nadzieje, że tam zostanie gdzie jest ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- stwierdziłam że jadę do happymum, już trudno wydam 200 albo 300 ale będę wyglądać jak człowiek
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki wróciłam
Tęsknilyście chociaż troszkę?Trochę Was podczytywałam u rodziców, ale nie mogłam się zalogować więc już nic nie pisałam. Widziałam, że zamknęłyście poprzedni wątek a i tu troche do czytania jest. Niestety nie mogłam zobaczyć pokoiku Piotrusia u Mysi bo mi sie zdjecia nie pokazywały bez logowania, ale może uda mi się wygrzebać.. Czytałam też o tym śnie z porodem w Iraku, masakra ![]() A i Lonely mam nadzieje, że też wróciła cała i zdrowa bo cos nie widzialam, żeby przez święta się odzywała.. A i Axealla - pytałaś o takie kartki dla osoby towarzyszącej. Ja ich nie wstawialam, chyba Magusia, Magiusia czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie.. Jak mi się uda gdzieś znaleźć to wrzucę. U mnie wszystko w porządku. Mama kupiła mi ręczniki do kąpania, kocyk i pieluchy tetrowe.. A potem jeszcze przyjechał brat z bratową i mi przywieźli co wygrzebali jeszcze z piwnicy - masę pieluch tetrowych, kocyki, kolejną partię ręczników do kąpieli (mam już chyba z 10 sztuk, a planowałam 2 , rozek, śpiworek - co prawda różowy, ale może Wojtek się nie obrazi , termosy na butelki, nieużywane osłonki na piersi, no i siatkę grzechotek i różnych zabawek dla niemowlakow.. W najbliższym czasie zabieram się za zamawianie ostatnich rzeczy dla dzieciaczka - wanienka, pościel, krem na brodawki.. Pytałam się bratowej jaki ona miała termometr i że mam problem jaki kupić? Ona stwierdziła, że mierzyła malemu temperaturę 2 razy i to raz jak miał rok, a drugi jakoś ostatnio jak się mu wyżynały ząbki.. I ona używała normalnego elektronicznego termometra i wkładała pod paszke, a do pupy to nigdy mu nic nie wkłada i stwierdziła, ze chyba by się bała nawet A dziecko jest z grudnia. Także już sama nie wiem, może kupię jak będę miała jakieś wątpliwości co do temperatury.. A i też pytałam o laktator. Bratowa E. miała na początku od bratowej A. , a tamta miała od swojej siostry ciotecznej.. Ale to był jakiś taki stary i w ogóle go nie używała bo cieżko było go nawet umyć.. Zrozumiałam, ze wygladał troche jak gruszka do nosa?? Bratowa A. też go w zasadzie nie używała bo jej było najlepiej się wydoić ręcznie.. Bratowa E. kupiła sobie jednak laktator ręczny Canpola i mówiła, że kilka razy go użyła i nawet był ok, ale go jakoś bardzo nie potrzebowała.. Miała mi go dać jak go znajdzie, ale się nie upomniałam i chyba zapomniala.. A teraz trochę popij wodą bo do porodu to nie będę już w domu.. |
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
i nawet zdążyłam przed kurierem, całe 2 minuty no ale miałam załatwione, że w razie czego paczkę zostawi u sąsiadów ![]() Przyszły mi pampki, płyn do prania, pieluchy tetrowe i te woreczki na zużyte pieluszki, stwierdziłam, że kupię i będę używała jak u kogoś będziemy aby nie smrodzić ludziom Czekam jeszcze na termometr, zamówienie z ZSK i paletki Sleeka Ciekawe czy wszystko przyjdzie dziś ![]() Kupiłam filet łososia na obiad i chyba zrobię do niego pieczone ziemniaki Wieczorem mam spotkanie klasowe z gimnazjum Praktycznie wszyscy nadal mieszkają w tej samej dzielnicy a wymyślili sobie, żeby w centrum się spotkać w pubie i bardzo mi się nie chce jechać, jakby to było u nas to 5 minut i jestem w domu a tak będę musiała czekać na autobus i chyba to pierdzielę i nie jadę się rozgadałam |
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() Jasio w skończonym 30 tygodniu ważył 1536 gram także już chłopak sporawy ale teraz tak naprawdę dopiero zaczynam go czuc intensywnie. Rozpycha się szalony leży już główką w dol ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sukienki ciążowe tu są piękne http://www.happymum.pl/sklep3/0,sukienki_wizytowe.html aczkolwiek trochę drogie |
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to śmierdzi i to poważnie. po prostu za dobrze mu w takim układzie - ma gosposię i kochankę. rozmawiać? po co... wygodnicki jest i tyle. zero szacunku dla kobiety, z którą żyje... no ale SKĄD ten szacunek ma się wziąć? jak się axella nie zacznie szanować sama, to skąd...?!
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marchewka fajnie ze jestes |
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale będzie... ja tego jeszcze nie ogarniam a jak mi 2,5 tygodnia zostanie, to ... no właśnie nawet nie wiem co... nie wyobrażam sobie jeszcze tak do końca, ale ogólnie się cieszę
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
np ta
http://www.happymum.pl/sklep3/d406,s...lle_dress.html albo ta http://www.happymum.pl/sklep3/d407a,...tte_dress.html jak mam dać 100 zł za szajs z allegro to dołożę tez 100 zł i będę ładnie wyglądać
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam pytanie do was. Kupujecie jakieś specjalne kosze na pieluszki? |
|
|
|
|
#203 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak się zgadzam z tym co piszesz..ale to nie ja mam się z tym zgadzać i o tym myśleć..
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta ciemniejsza jest BOSKA i gdyby nie to że trafiłam na promocję w innym sklepie to bym ją kupiła
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC
Cytat:
kosza na pieluchy nie kupuję |
|
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sp. nie wiesz gdzie znajde te buty? są BOSKIE
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie mają tam ładne sukienki i faktycznie nie tanie, ale np. w moim ulubionym Dan Henie też są takie ceny. Teraz jestem chora bo jest tam jedna śliczna sukienka, a ja jej kupić nie mogę bo nie chcę na chybił trafił rozmiaru wybierać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

nieskrnie sie pochwale, ze wymyślony przeze mnie

07.07.2012
orgomne, że się tak uwijacie jak mróweczki
A, żeby nie być odgrodzoną od TŻa (bo też jestem mega pieszczoch 

Jeśli dobrze pamiętam to Ty
taki plus, że rozstepow narazie nie mam