|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wielkie gratulacje!!! Dobra przekładam małego do wózka i idę spać Dziś spałam tylko 3 godziny i od rana na chodzie. Sprzątanie, gotowanie, wizyta przyjaciółki, potem zabawa z Julą i układanie pociągu z alfabetu, plus zadania od logopedki. W tym czasie oczywiście Michaś
|
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1564 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje!!
|
|
|
|
|
#1565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje wszystkim nowych tygodni i ciążowych i dziecięcych ![]() za wszystkie wizyty. moj maly spi od 20.50 po calym dniu nie spania. masakra! chce chyba matke wykonczyc. jutro jedziemy w gosci to chociaz sprzatanie ( choc i tak nie sprzatam bo nie mam kiedy) i gotowanie odpadnie. jejku jakby chociaz w polowie dnia sobie uciał 3 godz drzemke to by bylo super ![]() no nic ciekawe jak jutro podroz nam przebiegnie. udanego weekendu
|
|
|
#1567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1568 | |||
|
Raczkowanie
|
Jak to wygląda, bo się też zastanawiam czy to mamy.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak tak czytam Was - mamy dwójki i więcej dzieci - to się zastanawiam jak to wszystko ogarniacie. Moje próby zorganizowania własnego życia z jednym dzieckiem jak na razie kończą się fiaskiem.
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogromne Gratulacje ![]() Moj dzis do 13.30 spal ladnie .. Potem wyczul chyba ze gosci mamy i tylko Lukal - dzis jadl co chwile ...!! Jakby to co zjadl od razu mu przelatywalo ... Udalo mi sie dwa razy po 40 odciagnac dla niego reszta wiadomo mm :-/ no ale pocieszam sie ze lepsze to niz Nic. Pozniej kolo 18 mama poszla z nim na chwile na spacer ok 30min ich nie bylo - zlapal cyca jadl ok 20-15 ( cmokal, tos tam ciagnol bom czula ) przez cale 5min i Sen ... Obudzil sie teraz babcia Karmi a mama juz w lozku lezy i tez idzie spac. Wiec do rej nocy ![]() . |
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Kniaginia
|
My My już rozpakowane. Rozak przyszedl na swiat o 21.00, sn.
Ma 3800g i 58cm ![]() Mielismy z tz ponad 2h sam na sam z dzieckiem )
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
super ze tyle czasu wam dali Ja jeszcze czekam az przyjda jakies skurcze ale one nie chca.... |
|
|
|
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Duza - i z pewnoscia sliczna, dziewczynka ---------- Dopisano o 05:38 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ---------- Cytat:
Na pewno skurcze przyjda ( i pewnie ich wtedy nie bedzies chciala - hihi ) Wiec czekaj cierpliwie - jestes pod dobra opieka (tak myslem) sciskam mocno ![]() . |
||
|
|
|
|
#1573 |
|
Rozeznanie
|
Samotari, moni_ka.gm, maria_28 ogromne gratulacje
![]() ![]() klask i:W ogóle to jestem fanką wszystkich rozpakowanych już mamuś. Że dałyście radę z porodami i sn i cc, i jestem pełna podziwu, że tak ładnie ogarniacie już maluchy. I ta determinacja żeby karmić, krwawiące sutki, ból ehhh naprawdę Was podziwiam i zastanawiam się czy też będę taka zdeterminowana. Dla mnie to póki co abstrakcja. I jeszcze pytanie mam. Do szpitala brałyście staniki sportowe czy lepiej te typowe dla karmiących? A wczoraj w ramach depresji przedporodowej zeżarłam na obiad pierogi z truskawkami i cukier w normie ... ale się zdziwiłam ![]() Mi się wydaje, że ja tu bardzo dużo piszę, a ciągle jestem raczkująca :P
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2013-04-06 o 07:31 |
|
|
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1575 |
|
Raczkowanie
|
Mekduje ze rozwarcie 4cm ale skurczy brak i podlaczaja oksytocyne...ciekawe co to padkudztwo...czy badanie rozwarcia tez tak was bolalo? Cxy ti pikus z tym co mnie czeka?...
|
|
|
|
|
#1576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1577 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to juz wiem po co to robie Cytat:
![]() ![]() ![]() piekny Cytat:
Cytat:
wyczekana Ksiezniczka juz jest!!!!! bravooo! Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1578 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W końcu masz swoją Różyczkę ![]() Cytat:
Ja w środę dzwoniłam i mi pani podała - dziwny jakiś Myślałam, że się pomylili, ale te nowe numery mają troszkę inny schemat niż nasze, stare więc jest OK HIHI nie ma to jak pesel zaczynający się od 13 ![]() Eh, dzisiaj mam gości - siostra TŻ z mężem na cały dzień przyjadą... a mój mąż ma akurat zjazd na swoich studiach podyplomowych... wściekła jestem bo ostatnio się ciągle mijamy ;(
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-04-06 o 09:06 |
||||
|
|
|
|
#1579 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
A co to? Kolejna nuespodzianka porodowa? Myskalam ze teoretycznie jestem dobrze przygotowana do porodu ale widze ze dupa
|
|
|
|
|
#1581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile zapłaciliście? I co do chrztu to na ile wcześniej szliście do księdza? I czy tylko jedno spotkanie czy wiecej? I jakie dokumenty potrzebne? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aby szybko poszło ![]() A badanie bolało ale tak jak mówisz to pikuś
|
||||
|
|
|
|
#1582 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla mam i maluszków nowych
![]() Sunshine mocno ![]() Po wczorajszej wizycie - mam badać ciśnienie raz dziennie, prowadzić niezwykle oszczędny tryb życia i liczyć ruchy mojej małej myszki (o tym poniżej) no i gin przyspieszył mi termin planowej cc, także nie 27 a 24 kwietnia. Co do liczenia ruchów, mój maluszek od wczoraj jest mega spokojny, a zazwyczaj szaleje tak, że narzekam na te słodkie kopniaczki. W nocy ledwo spałam bo czekam aż się maluszek rozkręci. Pewnie panikuje, ale jak do wieczora będzie w miarę spokojny to chyba do gina zadzwonię. Przytyłam łącznie leciutko ponad 12 kg, rozstępy takie, że można spokojnie rzodkiewkę sadzić jak na grządkach - takie cholery głębokie. A moje szczęście waży około 2700 gr. Jedyne czego nie mam w torbie to właśnie biustonosze do karmienia - nie kupiłam jeszcze |
|
|
|
|
#1583 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pępuszekCytat:
za tygodnie za pępuszek no i za gruchanieCytat:
żeby cię już omijały takie okropne rzeczyśliczny brzuszek, mi mojego brakuje i tego fikania w nim no ale przecież ciąża nie może trwać wiecznie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() GRATULACJE ogromne!!!Dzień dobry ![]() no to marcowe dzieciaczki już powychodziły, więc czekamy na kwietniowe
|
||||||
|
|
|
|
#1584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje!!!!!! !!!! Duża dziewczynka
|
|
|
#1585 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak się czujesz? Cytat:
|
|
|
#1586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
|
#1587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam
|
|
|
#1588 | ||||
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() kurde nie wiem co sie ze mna dzieje Mala nawet spi w dzien i w nocy, maz mi mega pomaga, ja chodze ak przecinek bola mnie plecy, serce i kreci mi sie w glowie do tego jak byl spokoj z sutkami na jakies 2dni tak teraz znow powtorka zrozrywki i boli jakby mnie kros targal nozem i zywcem kroił dramat... zadne kemy nie chca pomoc ehhhh... mam nadzieje ze szybko przejdzie...![]() Ala od rana wisi na piersi... a juz byl spokoj... ona nie tyle jest glodna bo slysze ze nie przelyka ale jakby chce sie przytulic do mnie?... dzid odciaglam z jedej piersi - 95ml otwieram mleczarnie... Cytat:
GRATULACJE!!! Cytat:
GRATULACJE!!! u nas ta sama waga i wzrost bylo co cisnac ![]() Cytat:
![]() a stanik kupilam z canopola i jest boski, do tego hurt wkladek i przetrwalam 2 doby w szpitalu ![]() Cytat:
w sense u kazdej jest inaczej i za kazdym razem cos zaskoczy a juz dla pierwiastki to wszystko jest 'dziewicze'
|
||||
|
|
|
|
#1589 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będzię dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
milego weekendu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moj tz 13 urodzony sie smiejemy, ze moze i nasz w 13 trafi.. chociaz nie wiem... dziwne te nowe peselki w pracy jak zglaszalam maluchy do ZUS to wlasnie sie pierwszy raz spotkalam z dziwnymi peselami Cytat:
![]() _________________________ _________________________ _________________________ _________________________ a ja pamietam jak pisalam o pepku, czy wystaje i takie tam..to Wam powiem, ze moj zaczal zanikac, i jakby byl lekko na wierzchu..maz sie smieje ze nie mam pepka juz... brzucho jakby sie powiekszyl, zauwazam to po kazdym skonczonym tygodniu... w poniedzialek zaczniemy 40 tydzien ![]() mam lekkie zgagi jak zjem wiecej to mi tak podchodzi,ale znosne to jest Co do badan wod plodowych i innych nie mam pojecia, boje sie troche porodu ![]() ![]() Chyba mi nie zacytowalo ale u mnie waga chyba na plusie cos okolo 17 kg (na poczatku tak malo przybieralam) moze teraz wiecej nie wiem ostatnio nie wazyl mnie gin.. 172 cm mam.. i odczuwam troche te kg, glownie tyleczek przytyl, rece, piersi, uda... cycuszki to tak nawet duzo sie powiekszyly.. juz mi srednio sie porusza, ale daje rade dzis musze polatac bo mam troche na glowie... a plackiem lezec nie bede ![]() Maria gratulacje )) już po i jesteście razem ![]() Dziewczyny ladne brzuszki jakie maluskie i zgrabniutkie ahh jolanT piękny znacie ta stronę?? zamawiał ktoś coś ? http://www.perfumesco.pl/index.php/a...d_201/strona_4 właśnie wylicytowałam kombinezon, trochę zaszalałam z ceną bo używany ale i tak nie wiem czy nałożę czy nie.. juz przepadło i przyjdzie po niedzieli mam nadzieje http://allegro.pl/show_item.php?item=313668 2242
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-06 o 11:09 |
|||||||||
|
|
|
|
#1590 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Gratulacje Ale zazdroszcze ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Jejku dziewcyzny, czy Anies06 urodzila juz? Bo juz tylko ona przede mna na liscie. A ostatnio albo spie, albo gdzies latam i srednio wchodze na forum, wiec na 100% nie jestem pewna juz :/ A w ogole, ktoras tak miala w ostatnich dniach przed tp? Ja bym mogla spac i spac i dobudzic sie nie moge kompletnie. Wczoraj bylam u poloznej, zero rozwarcia dalej, ehhh. Ale fajnie, ze dziewczyny juz porodzily, czekam na zdjecia maluszkow Wczoraj w szpitalu widzialam jak z porodowki wywozili dziewczyne z dzidziusiem |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

klask i:

będzię dobrze