|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Witam się z Mamusiami
Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I za wizytę..![]() Cytat:
Słodkie strasznie z tymi dźwiękami Cytat:
Znajomy radzi,żeby wracać ze spaceru, jak dziecko śpi, wtedy się może nie obudzi podczas tych "akrobacji" ![]() No a w drugą stronę - na odwrót - najpierw sam stelaż na dół, potem biegiem po gondolę. Jeśli nie chcę czekać do 16 na powrót TŻ z pracy, to nie mam wyjścia,muszę tak podźwigać Dobrze, że ok.miesiąca po porodzie będzie ze mną ![]() Cytat:
I myślę, o kogo chodzi...![]() Co ta ciąża robi z człowiekiem Aaaaa, i dziś przyszła paczka z ubrankami - półśpiochy, śpiochy, pajac i pielucha flanelowa kolorowa Pajac jest przepiękny
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-04-05 o 12:59 |
|||||||||
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam jeszcze, że Filip przedwczoraj miał straszne problemy z bączkiem i kupką, strasznie się prężył, płakał i wyginał zanim coś poszło. Na szczęście to nie trwało strasznie długo bo po około 5-10 minutach bączek poszedł i od razu ulga. Ale miał tak kilka razy w ciągu dnia, wczoraj jeszcze rano tak miał po południu nabyłam w aptece herbatkę z kopru, wypiłam wczoraj dwie i dzisiaj jedną i od tej pory tylko się wyginał kilka sekund i bączek poszedł. Także nie wiem czy herbatka pomogła czy coś innego
najważniejsze, ze już się tak biedaczek nie męczy.
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś byłam i zapytałam o te chusteczki i co mieli je na zapleczu zamiast na sklepie... Więc mi przyniosła wziełam 10 paczek
|
|
|
#1504 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Bzinki i córki, oby szybko wróciły do domu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A my dalej walczymy o to moje mleczko - ale z moim ten problem że on nie lubi ciumkać cyca i jak mu nic nie leci to nie jest cycem zainteresowany, więc tak całe dnie to młody przy cycku to laktator... Moje życie kręci się wokół cycków Ale wczoraj była położna, pochwaliła naszą technikę karmienia, powiedziała że młody ślicznie ciągnie i dała trochę rad jak rozkręcać... 8 dzień po porodzie a ja dalej nie mam ustabilizowanej, żadnych nawałów...a mój Dziedzic by jadł i jadł..
|
|
|
#1505 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak dziewczyny piszą...... przemywaj octi-cośtam mam nadzieję ...... choć wszyscy myśleli ,że to ja będę miała najpóżniej dzieci (jeśli w ogóle ) a mój brat - no dzieci do niego ciągnęły ..... Cytat:
za zdrówko małego aby jednak nic poważnego .....Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() choć czasem z trudem przebijam moje dzieci ..... ale fakt u nas szybko dzieciaki zaczęły mówić i to poprawnie -całymi zdaniami ...... Cytat:
![]() Cytat:
dla Oliwki !!!!ja się tego boję .... właśnie ..... mój kuba ma 7, a ninka 4 a zaraz się okaże ,że są wyżsi ode mnie ........ ![]() byłam w empiku po nowe książki do czytania na dobranoc (no i dla mnie ) .Zostawiam w tym sklepie fortunę !!!!! .....marzenie moich dzieci ? aby zamieszkać w empiku ![]() ja też chętnie bym tam pomieszkała ...... a
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
|
|
|
#1507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja cicho czekam na kolejnych gości z nadzieją, że kupią Filipowi książkę z bajkami (marzy mi się taka antologia klasyki bajek :P)... bo jak czytam mu moje książki to jakiś mało zainteresowany :P hihih Ah, Despa - a propos żłobków - zapisaliśmy Filipa we wtorek na listę kolejkową do żłobka na Wysłouchów Ma miejsce nr 200 hihi
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-04-05 o 14:27 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Opisze ciag dalszy moich przygod mam nadzieje że juz koniec. Wczoraj ponownie poszłam ma wizytę do gin w związku z tym moim krwawieniem. Po badaniu dalej tak samo widoczne pozostałości jak się później okazało łożyska. Wiec decyzja natychmiast do szpitala bo zagrożenie sepsy!!!! Wyobraźcie sobie moja reakcje na słowo sepsa!! Pojechałam do szpitala 60 km byle zdała od tego gdzie rodzilam. Zrobili zabieg w znieczuleniu ogólnym. Zmienili mi także opatrunek na piersi również w znieczuleniu wiec nic tym razem nie czułam na szczęście. Po zabiegu dwie godziny miałam leżeć i mieli mnie puścić od razu do domu ale zbyt mocno krwawilam i musiałam jeszcze dostać oksytocyne dożylnie by macica się szybciej skurczala. Wycinki poszły do badania histopatologicznego wyniki za miesiąc będą. Ufff mam nadzieje ze to koniec przygód. Teraz czekam na zmianę opatrunku na piersi i na sama myśl robi mi się nie dobrze...
|
|
|
#1510 | ||||||
|
Rozeznanie
|
jeeeeezu od 11tej nie możemy się zalogować
hej dziewczyny ![]() kuźwa u nas znów - ZIMA... ale ponoć od przyszłego tygodnia +18st!!! Nasza Alicja wczoraj o 18:15 - SKOŃCZYŁA TYDZIEŃ!!! Jezu ale czas leci! ... dziś podamy pierwsze kropleki wit. K + D a za tydzień do kontroli lekarza... wczoraj przyszła paczka od brata z usa, jezu ale nam ciuszkow nakupili ... chyba przebierając mała codziennie nie bd w stanie jej w wszystko ubrać.. żeby było śmieszniej wszystko z napisem 'daddys princes' i w te desen czyzby brat miał jakieś niewyżyte marzenia hahaha... poza tym jest ok, Mała dziś spała od 22 - 7 rano!!! Jezu nie wiem jak to się stało, bo przez dzień spała od 13 - 18... potem kąpiel... modle się aby dziś było tak samo... człowiek inaczej funkcjonuje... chociaż już jest inaczej bo śpi dziś od 11tej... ![]() Cytat:
Cytat:
jeeeee... z tym brzuchem to nie wiem do końca jak to jest, bo ja twierdze ze mi brzuch opad moze z 1,5cm i wielkiej roznicy przed porodem nie czułam... Cytat:
Cytat:
oby poszło szybko!!!Cytat:
nawet 2 razy poszłam na spacer 12km i 10km, poza zakwasami i super samopoczuciem nic z tego nie wynikło Cytat:
i powodzenia!!! ![]() Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-04-05 o 14:50 |
||||||
|
|
|
|
#1511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby to był koniec niemiłych rzeczy!
|
|
|
#1512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
maya za tydzień
|
|
|
#1513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam MOCNO KCIUKI za koniec tych niemiłych niespodzianek... |
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Przyczajenie
|
witam szanowne mamuśki i przyszłe mamuśki
Dziś byłam prywatnie na echo serca płodu bo ostatniow szpitalu na usg wyszlo coś nie tak podejrzewali vds i dla świętego spokoju zrobiliśmy to. I ulga bo wszystko dobrze ponadto pani doktor zbadała wszystko co mozliwe przez cala ciąze nie mialam trakich badan robionych. A co sie strachu najadlam.... A no i jeszcze wyszło że mały waży już ok 4200g hmm do terminu 2 tyg powiało mi cesarką ale zobaczymny najważniejsze że serducho ma zdrowe ))
|
|
|
|
|
#1515 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Dziedzica - zżarta bestia , jeszcze troszkę pracy i zobaczysz się roooozkręci Cytat:
![]() skończyliśimy "mikołajka" i "bajki dla księżniczek "(bo czytamy na przemian ). kupiłam teraz "opowiadania z uśmiechem","bajkoterapie" , brakujące części "franklina", do tego komiksy dla Kuby -aby samodzielnie czytał .(no i karty z piłkarzami i dla siebie książkę +czasopisma.....) Ogólnie Jakub jest fanem książek o kosmosie ,robalach,w ogóle takie tam przyrodnicze , te "wielkie księgi o ..." - o potworach, smokologii itp . wszelkie encyklopedie , mitologia .... A Ninka wszystko to co Jakub + księżniczki...... jesteśmy prawie co tydzień w empiku , Jakub jest chętny do samodzielnego czytania ..... choć ma dopiero 7 lat i wiadomo całej książki nie przeczyta . I mamy taki zwyczaj ,że na dobranoc czytamy (zmieniamy się z tztem).Od tego gadania i czytania im na głos -gardło mi czasem siada .... dobrze,że ja dla siebie czytam w myślach.... ![]() Cytat:
![]() to staraszne co Ci się przytrafiło + te jełopy z poprzedniego szpitala ..... Oby to był koniec Twoich męczarni ... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#1516 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja dziś od 8 na równych nogach, odwiedziłam z ojcem sklepy, babcię..no i niemiła sytuacja, dziadek znowu do szpitala trafil, mial z 2 miesiace temu zabieg na jaskre, widzi na jedno oko i to jedno mu tak szwankuje, znowu dzis cisnienie w oku 40..ehh .. pochodzilam troche, teraz odpoczywam... u nas cisza i spokoj. Cytat:
Tak pileczka z przodu, wydaje mi sie, ze jakis maly jest ten brzuch juz soboie wkrecam, ze cos nie tak.. ale moze zdj takie zrobilam bo w sumie wysoka jestem.. nie wiem. Moze tak ma byc. Cytat:
takie uroki Cytat:
)Nie wiem ktora rodzi ale juz powoli sie zaczyna cos dziac z kwietnia ? ![]() Cytat:
Cytat:
moze sie skusze na naklejke, masz jakas aukcje sprawdzona??Cytat:
Cytat:
za 4 tydzien, duzy chlopak i za odglosy piekne Cytat:
) no dziewczyny nie moge taka mysl mi po glowie chodzi ze jakis maly brzucho buu![]() mi to trudno dogodzic. Tz moj do brzuszka mowil ostatnio.. a maly jakby sluchal i kopal go, smiesznie, uciekal pod brzuchem nie wiem czy to nozka czy raczka, niby ulozenie glowka w dol bylo malucha ale teraz trudno mi okreslic gdzie co jest ... a torby nie ruszalam, od ostatniej akcji nocnej ktora byla jakis niecaly miesiac temu, przejrze w weekend i raczej reszte (jakby cos bylo trzeba) dopakujemy. Cytat:
Cytat:
czas leci, nie ma co a przy dzidziusiu chyba 100 razy szybciej..Nie wiem wlasnie jak siedze to czuje go bardzo nisko.. Chyba dzis go opfotkuje z kazdej strony bo mam schizy jakies, w kurteczce wygladamy jak buka wiecie o kim mowie ???Naprawde zaczelam sie zastanawiac dlaczego mam 'maly' brzuch, ale jestem jedna wielka schiza .. ale moze przy moich 172 cm nie jest maly, ja tak raczej wygladam, ze mi sie rownomiernie porozkladalo.. chyba rownomiernie..
|
|
|
#1517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze wszystko ok ![]() To duzy chlopak bedzie ![]() Nasz miał tydzień temu 3700 w zaokragleniu, za tydzien 10.04 bedziemy wazyc ile ma.. i ciekawe ile bedzie, teraz mnie ciekawi rowniez. Ja mam termin na 15.04.2013 wiec... tez juz niebawem... Dziewczyny, która się szykuje na weekend ??? Mi tam trochę ta pogoda dopisuje, bo znowu to napiszę, w kurtkę zimową wchodzę, buty zimowe zapinam, nawet jak podpuchnę to ledwo ale zapinam.. to jedeyne 2 plusy zimowej aury oo tak ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
hihiWiecie co u Mokki ?jak sie maja? ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
eluśka87 (Ela. l 25) - tp. 15.04.2013 Oczekujemy Pawełka tak analizując to chłopcy na forum rządzą
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-05 o 15:55 |
|||
|
|
|
|
#1518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
Nestelle... tak... miejsce nr 200 na liście (a przyjmą do 3 grup wiekowych po 25 dzieci - o ile mąż dobrze zrozumiał)
w innym żłobku mamy nr 226, a w jeszcze innym 167 teraz trzeba dzwonić co miesiąc i potwierdzać obecność na liście... może podskoczymy troszkę w górę, a jak nie o będę czyhać w krzakach na maluchy, które są przed moim Filipem na liście!!!I to sie kur... nazywa państwo przyjazne rodzinie
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może gdzieś coś..
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-05 o 16:26 |
|
|
|
|
|
#1522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1523 |
|
Rozeznanie
|
my już po wizycie okazało się, że Leonek nie ma katarku tylko alergię na mleko krowie :/ dostaliśmy receptę na mleko bebilon pepti i mamy pomału je wprowadzać....
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
racja mleko śmierdzi a teraz czekamy na kupę dzięki za uprzedzenie
|
|
|
#1526 |
|
Raczkowanie
|
ELUŚKA brzuszek masz super, to mój jest jakiś ogromniasty zresztą wszyscy mówią, że mój jest jak na bliźniaki. Termin mam na 12.04 a mały ważył 4 dni temu około 3900-4000 kg no ale to moja 2 ciąża i w pierwszej też miałam takiego giganta a córa ważyła 3600. Wielkość i kształt brzucha zależy od budowy ciała i mięśni i każda z nas ma inny. Szczerze to ja wolałbym mieć taki jak Twój
Co do naklejki to nie mam aukcji do polecenia bo moją mam już około 5 lat i tak ładnie się trzyma chociaż zdejmowałam ją i przewieszałam kilka razy i żadnych śladów nie ma chociaż ściany mam pomalowane kredową farbą.
|
|
|
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby to już koniec!! ![]() jesteś dzielna!! |
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie Oliwka je piła (piła to za dużo powiedziane)- nie miała alergii ale był problem z kupkami, a ze nas wtedy ze szpitala wypisali z ogromna anemią, to kazali mi małej dawać bebilon zwykły- strasznie się po nim meczyła- przeszliśmy najpierw na pepti i nim pluła, potem jeszcze mieliśmy nutramigen- też śmierdziuch jakich mało.
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
Obserwuje Cie - dzis mnie siostra oswiecila po co sie ciuszki prasuje.
Uwaga: mniej miejsca w szafie zajmuja i lepiej sie ubiera takze ja chyba odpuszcze
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak widać takie porady też się przydają
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

będzie dobrze 
Co do opuchnięć to mi lekarz tłumaczył, że te niebezpieczne występują po nocnym spoczynku.Jeżeli wstajesz rano i masz obrzęki to świadczy o nieprawidłowej pracy nerek, jak pojawiają się w ciągu dnia a rano jest ok to nie ma się czym przejmować. 

Słodkie strasznie z tymi dźwiękami
u mnie nie ma jak na dole zostawic (miejsce zajete przez inny wozek), nie wiem jak to rozegram. nawet jakbym zostawila wozek na dole, wniosla malego na gore, to jak otworze drzwi 

żeby było śmieszniej wszystko z napisem 'daddys princes' i w te desen 

05.07.2008