|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
za skurcze Cytat:
podpisuję się pod tym!!! Cytat:
2 tyg wcześniej, ale to było na ostatnią chwilę jedno spotkanie, głównie się mówi co się robi, np kiedy co się mówi, kiedy zapala świece itd dokumenty to - zaświadczenie o bierzmowaniu i karteczka z odbytej spowiedzi (rodzice i chrzestni) Cytat:
można ja piję piękna za poródjedynie nie rozumiem, czemu dali jej butle, noworodkowi wystarczy w 1 dobie siara matki i to tylko tyle co mała łyżeczka Cytat:
Cytat:
![]() cudowne skarby
|
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
witam się w sobotni wieczór
własnie mieliśmy gości, znajomi odwiedzili nas z 7 miesięczną Kruszynką a przed ich wizytą złożyliśmy już łóżeczko dla Michałka. jutro jedziemy odebrać zamówiony wózek, już nie mogę się doczekać...
|
|
|
|
|
#1684 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
słodziutka Cytat:
śliczne dzieciaczki Cytat:
jesteśmy razem od 11.03.2007r. zaręczyny 24.09.2011r. LEONEK 2.03.13. Edytowane przez Leonikowa Czas edycji: 2013-04-06 o 20:55 |
|||||
|
|
|
|
#1685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykładem jestem ja - 3 porody takie same w wyznaczonym terminie,bez przepowiadających, jak skórcze się pojawiły to od razu regularne i za chwilę rodziłam bo było pełne rozwarcie...... Cytat:
Cytat:
ale nie wiem jakie są zalecenia .... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1686 |
|
Rozeznanie
|
aaa i zapomniałam się pochwalić jutro jadę do Istebnej pojeździć na desce
|
|
#1687 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny takie pytanko mam:
ile powinien wynosić zasiłek chorobowy z ZUS przy zarobkach najniższej krajowej ? Jaka to powinna być kwota? orientuje się któraś z Was ?? Bo coś mi się wydaje, że ZUZ mnie oszwabia z moich pieniążków ![]() |
|
|
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś tu mówił o pokazywaniu brzuszków póki jest co pokazywać więc pokażę arbuza
U mnie już wszystko wyszorowane,odśnieżone co tylko się da,wykorzystanie męża zaliczone i niestety nic Małemu chyba dobrze tam gdzie jest.Choć nie powiem przez 15 minut po seksie brzuch bolał jak na okres,całkiem porządnie.Może to coś zwiastuje?
|
|
#1689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
Myaja ja mam najzwyklejszą poduszkę rogala z Allegro i coś koło 30zł to kosztowało - dosyć się przydaje, mam na czym oprzeć ręce i dzieć nie wisi mi na nich
|
|
|
#1692 |
|
Raczkowanie
|
U mnie twardnienia się pojawiają znowu co jakiś czas, może to niedługo....oglądałam te "Położne" głupia ja bo teraz mam większego stracha
Co do zasiłku z ZUS to powinnaś dostawać tak samo jak wypłatę tyle, że średnią z ostatnich albo 3 albo 6 miesięcy. Jeżeli dostawałaś minimalną przez ostatnie miesiące to tyle powinnaś dostać bo L4 z kodem B jest płatne 100%
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mamy ten sam termin ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
trochę chyba się przeraził a ja wyłam.. |
|
|
|
|
|
#1694 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też ją mam i przyznaję - jest boska! Cytat:
kochanaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ps, śliczny masz brzuszek )[/COLOR] Cytat:
Piękny arbuzik ![]() My dziś z Michasiem zaliczyliśmy 2 godzinny marszo-spacer poszłam aż za miasto do pobliskiej wsi ") Tyle domków się pobudowało tam, że szok, w poniedziałek pójdę pochodzić i pooglądać, może ktoś ma konie heheh Dziś się ważyłam i mam -15kg jeszcze drugie tyle i będę zachwycona. Postanowiłam 5 razy w tygodniu robić marszo-spacer z wózkiem i 2 godziny dziennie, a od maja zapisuję się do Pura i tam będę jeździć ćwiczyć. Do tego dietka tak jak teraz i mam nadzieję, że uda się do sierpnia ![]() A motywację mam ojjj mam ![]() 10.08 ma ślub moja przyjaciółka a 14.08 jedziemy na imprezę z mężem na Tunel Electrocity do Lubiąża byliśmy tam 7 lat temu, na 1 edycji imprezy, a to już 8 edycja heh )
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
za te Ciasta ...!!No ale ja ost mialam Babeczki A zzis siostra ugotowala - zapiekanke rynna z dorsza no mowie wam ... Na szczescie na jutro tez zostalonestelle Dzis ogladalam " the nexy thre days " No i nadal polecam te "twarze w tlumie" - jesli jeszcze nie ogldalas ![]() monis sliczny Arbuzik ![]() strippi za kilogramyJa sie jutro z rana zwarze ale cos czuje ze nie Bedzie Akceptacji haha No nic lece spac Dobranoc . |
|
|
|
|
#1696 |
|
Raczkowanie
|
Zakupiłam dziś jakieś nowe lody w biedronce "DAREK" z mlekovity o smaku czekoladowym bo tylko takie jadam ale powiem wam że rewelacja są takie delikatne w smaku że nie potrafię się im oprzeć zjadłam już połowe
nie dobra ja
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
hej kobiety!!!
zaraz bd nadrabiac ale nim co BLAGAM POMOZCIE!!! Od pt podajemy witamine K + D... w piatek Mala jak nigdy zwymiotowala przed spaniem... od piatku tez bardzo czasto ulewa jej sie pokarm czego nie bylo wczesniej... a dzisiejsza noc to byl jakis koszmar... od 22-7dnej rano bidulka sprezala sie, plakala, kopala nozkami itd. widac ze bolal ja brzuszek i efekt taki ze zadne z nas tej nocy nie przespalo... ja nie zjadlam nic innego niz wczesniej wiec zastanawiam sie czy to moze byc po tych witaminach??? dzis chyba je oddstawie na jeden dzieb i zob co bd... budulka... zrobilam wszystko zeby ten bol wziasc na siebie
Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-04-07 o 10:15 |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Wczoraj byliśmy u księdza w sprawie chrztu a potem w restauracji wybraliśmy menu i czekamy na telefon od właściciela z wyceną, mam nadzieję, ze nie wyjdzie więcej niż 50zł od osoby... Strippi takie pytanie na jaki rozmiar kupowałaś ubranko do chrztu? Bo widzę, ze Twój Michaś też miał miesiąc z kawałkiem jak miał chrzest? |
|
|
|
|
#1700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam duzy rogal motherhood i też mnie boli kręgosłup. ale nie powiem - duzo ulatwia sprawe. Cytat:
![]() Cytat:
jak czytam o mamie Kasi, to mi sie serce raduje ![]() na jakiej podstawie? jakie macie objawy? Cytat:
![]() ta instytucja - przedziwna - mnie rozwala. oni Ci kapia pieniazki w dziwnych (sobie tylko wiadomych) "ratach". przy malej kwocie, te przelewy sa iracjonalne ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Obcielo mi cytowanie ![]() tyle co pamietam (mam wciaz zamiast mozgu kalafior...) Moderna, nie chce Cie martwic, ale apetyt moze sie utrzymywac po P u mnie bylo na odwrot - przed P zero apetytu, a teraz ...Obserwatorko, nie wiem dlaczego mi tak powiedzialy z tym cyckonoszem... dwa dni chodzilam bez (bo nie bylam w stanie zalozyc) i jak bylam na karmieniu Mlodego, to polozna mi powiedziala, ze juz MUSZE nosic. moze ze wzgledow estetycznych? nie mogla patrzec na moje (.) do kolan?! Monika, moj noworodek spi jak se chce jak czytam, ze takie dzieciaczki spia 16-20 godzin to mi sie smiac chce. zdarza mu sie tyle spac, ale tez byly takie dni, ze nie spal nawet chwili w dzien (nie licze jedzenia na spiocha)... ale nie pyskuje, bo w nocy - odpukac w nie malowane - ładnie spi, budzi sie only co 3 godziny na miche i zmiane pieluszki.U nas wczoraj stado gosci bylo cos okolo 12 osob powiem Wam ze Michal dostal przepiekne prezenty, ja tez sie zalapalam na kwiaty i kosmetyki , chlop sie przykladnie upil (wczoraj bym tego tak spokojnie nie napisala, ale juz mi nerw przeszedl). Chyba jednak wolalabym przyjmowac gosci "na raty". a tak mam poczucie z ich zaniedbalam (jednak wiekszosc czasu z Michalem musialam spedzic)... Reszcie bede mowic, zeby wpadali kiedy chca a nie hurtem
|
|
|
|
#1701 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moin moin!
leniwa niedziela.. ![]() ale za to slonce swieci i zapowiadaja 8 stopni na plusie ![]() Cytat:
u mnie tez cicho.. tylko mnie teraz plecy bola ![]() ale coraz czesciej mam lekkie bole okresowe.. wiec porod tuz tuz.. ![]() no czekamy czekamy.. znajomy czeka na nowe lozeczko, ktore zamowili.. i dostawca sie spoznia.. pewnie koncem kwietnia bedziemy w koncu mieli lozeczko ![]() a na poczatek mamy lozeczko turystyczne a w sypialni przystawne.. damy rade ![]() uwielbiam.. a nie umiem .. moja mama robi pyszna karpatke, moze mi upiecze jak przyjedzie w odwiedziny? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze dziecko mnie tak zaabsorbuje, ze nie bede miec czasu na jedzenie ![]() cycki do kolan ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ale troche nawet zazdroszcze takich odwiedzin
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
cale zycie mam duze, ale teraz...![]() 12 gosci + 3 dzieci
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
I sie witamy we NiedzieLLe.
Leonikowa i zazdroszcze wypadu, chociaz nie umiem na desce smigac ale sam fakt ze do Istebnej.strippi U mnie Ledwo co Akceptacja : 81kg wyszlo. No alem w ten tydzien sobie pozwolilam nie powiem. Trzeba Pasa zacisnac i tak ze 10 jeszcze zrzucic. Dzis tez bede miala goscia - kolezanka wpada kolo 13 Nic nie robimy dzis centralnie Nawet mama powiedziala ze dzis jest Wolne od wszystkiego Wiec Dzien Lenia - czas zaczac . |
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() czasem mocno potrzebny jest taki dzien.Moja mama, jak tu byla (3 tygodnie), mowila co jakis czas: "dzis mam wychodne". i sobie szla w dluga - kosciol, muzeum, kebab, kino w tej kolejnosci (co mnie szalenie bawilo )
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno zimne prysznice dodaja jedrnosci.. ale szczerze, to ja nie potrafie brac tych naprzemiennych zimnych i cieplych prysznicy... brrr.. no i prawidlowo ![]() a dlaczego siostra sie wyprowadza?
|
|
|
#1706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przeczytajcie, ciekawy artykuł
http://dzielnicarodzica.pl/42001/44/...nasz_powszedni ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz też widzę podobnie i też z 10kg muszę schudnąć - to minimum, a chcę 20 Dobra idę na spacerek z rodziną (do kościoła się nie wyrobiliśmy
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wczoraj zakupiłam herbatki hippa koperkowa i ułatwiającą trawienie- wypiłam 2 i kupa ruszyła ,uff a swoją drogą te herbaty sa tak słodkie, ze w życiu bym dziecku nie dała
|
|
|
#1709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie sie bardzo podoba ta blekitna Malta - ale tez zielona Avocado jest sliczna.. dlatego zamowilam zielono-blekitna Borneo, aby zadowolic swoje zmysly wzrokowe ![]() artykul poczytam pozniej, po obiedzie ![]() (gotuje risotto z grzybami i brokuly, a na deser maliny z kremem )Cytat:
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj cytowałam 3 razy WAs i nie miałam casu odpisac ;p Teraz mały zasnął ![]() Ja tez się zastaawiam jaki rozmiar ubranka Mu kupić...Przy porodzie miał 54cm, teraz Go mierzyłam, tp tyle samo,a ubranka nosimy niektóre już na 62. Chrzest za 3 tygodnie, a chciałam cos używanego, bo nowe bardzo drogie i trudno chyba bedzie bez mierzenia... strippi ile płaciliście w kościele za chrzest?' Ja musze sobie kupic jakas kieckę...Ale az się boję mierzyć, bo pewnie rozmiar z 42 albo lepiejjjj. 28 chrzets Kacperka, a tydzien póxniej komunia CHrzesniaka Tż-ta więc trzeba jakoś wyglądać...NA razie po domu chodze tylo dresy i ciązowe bluzki ![]() Co do herbatek tp tragedia...Bobovita ma kopru woskiego chyba mniej niż 1!%, hipp ok 4%. Cukru nawalone masakrycznie dużo, a w samku (wczoraj piłam) ohyda.... Nie wiem czym KAcper się tak zachwycał, mało butli nie połknął;p Raz mu dałam, więcej nie zamoerzam...Juz wole sama sie męczyć;p Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-04-07 o 12:43 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

super ze tyle czasu wam dali
za skurcze
za poród

Małemu chyba dobrze tam gdzie jest.Choć nie powiem przez 15 minut po seksie brzuch bolał jak na okres,całkiem porządnie.Może to coś zwiastuje?

za te Ciasta ...!!
no mowie wam ... Na szczescie na jutro tez zostalo