|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
wszystko bym konsultowała z lekarzem ....... jak teraz nie masz nikogo pod ręką (dziwne ze połozna nie dała ci swojego prywatn. tel w końcu w weekend róznie tez się dzieje)to moze podjechac do szpitala i zapytac? Cytat:
za poród no i mała prześliczna Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skarby śliczne
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
Parcie na dół na pęcherz to i ja mam.Właśnie takie uczucie jakby strasznie mi się siusiu chciało a jak idę do kibelka to właśnie nic prawie nie leci
U mnie w szpitalu podobno dają zzo przy 3 cm rozwarcia ale pod warunkiem, że anestezjolog jest wolny a nie przy operacji. Właśnie się boję, że pech trafi i będzie zajęty
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczne kruszynki, choc jedna duza kruszyna juz ![]()
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Moin!
monika, maria GRATULACJE kochane! ![]() megi śliczne te Twoje skarby u nas na razie cisza, probuje sobie znalezc jakies zajecie w domu, by przyspieszyc czas ![]() chcialabym juz urodzic, bo tylko bym jadla i jadla i jadla.. a ja juz nie chce rosnac w tluszczyk
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem jak "studnia bez dna"
|
|
|
#1627 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja Matylda budzi sie srednio co 3 - 3,5 godziny. Aczkolwiek od dwoch dni w dzien mniej sypia, juz ja zaczyna wiecej rzeczy interesowac i zdarza sie jej tez wybudzac jak "spiacą" odkladam ja do lozeczka Juz jej polozylam w lozeczku tetre ktora ma troche mojego zapachu i zapachu mleka nie wiem czy pomoze ale poki co śpi :PCytat:
|
|||
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
myaja swietny opis, dzieki
![]() Cytat:
wlasnie oproznilam cala paczke chrupkow ![]() i juz szukam czegos nowego ![]() JolanT mama zamowila mi chusty mam nadzieje, ze beda ladne i bede zadowolona (wzielam tkana wiazana savanne i kolkowa borneo
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-04-06 o 15:24 |
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MAM TO SAMO ![]() JA przekąsiłam 2 kanapki na chrupki mam ochote hehe ale nie mam w domu mam jablko ..
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-06 o 15:34 |
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
18 dni to go
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz chyba najgorszy czas dla naszej wagi, gdyz teraz to odklada sie chyba tylko tluszczyk
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Lezę na patologii, ciśnienie ok, zatrucia nie ma, ale na ktg skurcze spore wyszly, ktorych nie czuje, glowka ulozona niziutko, rozwarcie na 2 palce. W ogole mi nie uwierzyli ze to piewsze dziecko. Czekam na rozwoj sytuacji
|
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie więc ja idę spalić to co zjadłam.. pranie wstawie i wyjde na podworko bo oszaleje
![]() ale jak ma sie przybrac to sie przybierze, ja teraz podjadam malymi porcjami ale wpada to to to tamto, a kiedys potrafilam tak malo jest, no ale i czlowiek wygladal inaczej hehe... ![]() a niech nam w brzuszek idzie do srodeczka ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#1634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Megi dziękuję za dodanie do listy
)Lecę póki co pranko wstawię, pozmywam na kolanach podłogi i wyjdę na kilka wdechów powietrza zimowego ![]() :brzyda l:
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slonce siweci, 6 stopni plus ![]() z tymi podlogami dobry pomysl.. tez umyje (moze urodze?
|
|
|
#1637 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziecko zjada wszysko z cyców i jeszcze głodne a jak zapodasz laktator to nic sie nie odciaga albo kilka kropel Cytat:
|
|
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1640 | ||
|
Rozeznanie
|
dziewczyny rozpakowane i szyte!!!
u nas już ponad tydzień jak po porodzie i po szyciu, mam szwy rozpuszczalne... ALE czy u Was też nadal leje się krew z pochwy?! ![]() Kurde bo zaczynam się stresować... jak siądę na kibelku i wstaję to czasem tej krwi jest na prawdę dużo... nie wspomnę o tym, że mnie lekko tam 'swędzi' / 'piecze' kurde sama nie wiem jak to opisać... ![]() dziewczyny karmiące piersią z rogalem / poduszką do karmienia!!! dziewczyny, ja karmiąca i bardzo się cieszę ale czy któraś z Was posiada rogala / poduchę do karmienia? ... bo mój kręgosłup po tygodniu czasu wymięka i chodzę zgięta w pół ... żadne poduszki takie 'normalne' nie pomagają a przede mną jeszcze msc karmienia... zastanawiam się więc czy warto zainwestować w takie coś... dziewczyny karmiące piersią - sutki!!! dziewczyny, oczywiście jako matka karmiąca mam problemy z sutkami... bolą niemiłosiernie, ale stosuję kremy... ALE mam pytanie czy taki tępy ból bez karmienia samych sutków, jakby mi ktoś wbijał powoli igły w sam środek sutka to normalne?! ... boże boje się czy nie doprowadzam do jakiegoś zapalenia... pokarm odciągam regularnie bo mam go baaaaardzo dużo, nie dopuszczam do momentu gdzie piersi są przepełnione lub twarde... pokarm leci praktycznie sam więc kanaliki są drożne... ehhhh... o co więc chodzi ![]() Cytat:
![]() Ta Moja Kruszyna potrafi dać do wiwatu... Cytat:
mocno trzymamy kciuki za pomyślne rozwiązanie!!!
|
||
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
o boshe boshe jakie Slodziaki
Cytat:
moja kochana ...... spokojnie Oddychaji czekaj cierpliwie w koncu Weekend jest ktoras musi urodzic och jaki dzis spokoj .... Mlody o 15 sie przebudzil - pielucha butla - i LuLa dalej ![]() ja sobie ogladam film, babcia spi ![]() a siostra sie pakuje bo dzis sie wyprowadza z mieszkania . |
|
|
|
|
|
#1642 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za poród a mała pięknaCytat:
za rozwój akcji
|
||||
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tygodniu od porodu czułam takie ciągnięcie bardziej bolesne niż na drugi dzień po porodzie, była położna i stwierdziła, że zrobił mi się obrzęk, kazała przemywać i robić okłady korą dębu i rivanolem. Dzisiaj już nie czuję nic. Ad. 2 Mąż kupił mi poduszkę do karmienia i jest rewelacyjna w szpitalu karmiłam bez to tak mnie kręgosłup bolał, że masakra a teraz na podusi to prawie nie muszę trzymać małego, także polecam bardzo Ad.3 Mnie też czasami bolą dziwnie piersi, taki przeszywający ból. Ja się dodatkowo martwię bo jak używam laktatora to mleko nie leci od razu a dopiero po chwili i to po kropelce, także boję się ze mam zatkanę kanaliki tylko co z tym robić ![]() ![]() I jeszcze pytanie czy 2 tyg po porodzie mogę się kąpać w wannie? Bo do tej pory tylko prysznic ale marzę poleżeć w ciepłej wodzie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1644 |
|
Raczkowanie
|
GRATULUJĘ nowym Mamusiom rozpakowanym !!!
OtTakaJa - mocno trzymam kciuki ![]() A ja dzisiaj już padam. Mężulek szanowny na zakupy mnie wyciągnął, zakupiłam nawet coś w stylu balerinek bo jedyne buty które jeszcze mieszczą moje nogi to eskimoski - a jak wiadomo wiosna pełną parą za oknem więc w czymś cza człapać, choćby nawet do szpitala Potem obiad, małe sprzątanko, odkurzanie no i też wyszorowałam podłogi hihihi ![]() Jak tak wszystkie po tym szorowaniu podłóg zaczniemy rodzić to będzie ciekawie Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-04-06 o 16:45 |
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna - ja sama nie wiem o co im chodzilo, ale martwie sie ze nie czuje skurczy, a podobno na 60% jakies wychodza (cokolwiek to znaczy). Pewnie poleże jeszcze dlugo tu.
|
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zaczynam się martwić... od porodu podmywam się codziennie (min 2 razy dziennie) szare mydło do kąpieli rano i wieczorem, potem tantum rosa, lub rivanol... niby boli coraz mniej, ale krew się leje... nie mówiąc już o ;wysiłku; oddania stolca... niby od porodu wypróżniłam się obowiązkowo w 48h po, w przeciągu tygodnia było to 4ry razy ale nadal ja zasiadam na tronie bo boli mnie brzuch leci krew... ![]() -2- BŁAGAM Cie podaj mi firmę, markę cokolwiek takiej poduchy... inaczej kręgosłup mi łupnie do tygodnia czasu... dosłownie... mąż mi masuje plecy i nastawia kręgosłup bo to jego 'konik' ale co z tego jak na wieczór po jednodniowym karmieniu jest to samo... poza tym nastawiąc też tak nie wolno codziennie... więc albo pozostaje mi się czołgać albo leżeć plackiem cały dzień albo kupić taką poduchę i żyć nadzieja że to się zmieni ... szukałam po int ale nie wiem na co zwrócić uwagę... wiem że ma być miękka i nie z styropianu... ale jaka wielkość czy firma to ciemność... -3- u mnie przy laktorze właśnie odciągam pokarm tak, ze aż 'sika' z sutków, jak karmię Alicję to normalnie mi kapie... więc kanaliki są drożne, ale ból kłocia jest i takie 'ciepło' ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.smykandia.pl/product_info...oducts_id=1927 A co do tych kanalików to zaczynam się bać... nie mam pojęcia co robić ? Aby odetkało? |
|
|
|
|
|
#1648 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super brzuch ! Cytat:
![]() Cytat:
superCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za to inne rzeczy tak:P oo a dlaczego poza wyglądem biustu ? OtTakaJa kciuki megi śliczne dzieciaki
|
|
|
#1649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie zjadłam gołąbki (które robiłam wcześniej przez 3 godziny i nie czuję już kręgosłupa ), ale już zagryzam Marsem i czaję się na ciasteczka maślane dziś kupione, bo mi żeście apetytu na nie narobiły ![]() Kumpela pożyczyła mi laktator mechaniczny; sprawdziłam "na sucho", jak to działa - o matko i córko! Boli!
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-04-06 o 17:21 |
||
|
|
|
|
#1650 | |
|
Raczkowanie
|
CUDOWNA jest !!
Mi specjalistka od karmienia mówiła, że jak w czasie ciąży piło się kawę słabą oczywiście to i podczas karmienia można pić, ale delikatną. Cudowne te Twoje Skarby ! ![]() Cytat:
Położna też bardzo poleca takie poduchy -węże czy rogale jak kto woli do karmienia. A mi taka podusię - węża uszyła mama ale jeszcze czeka na wypróbowanie w praktyce
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:59.

mleko odciagam i wylewam. Nie moge dodzwonic sie do poloznej bo weekend :/ i jestem w kropce. Rano poplakalam sie jak Mati lezała kolo mnie i szukała piersi a ja jej nie moglam jej dac. probowałam z kieliszka ja pokarmic ale kiepsko mi to wychodzi. Teraz karmie ja mieszanie. Troche mam swojego pokarmu co zamrozilam i dokarmiam mm 
za poród

U mnie w szpitalu podobno dają zzo przy 3 cm rozwarcia ale pod warunkiem, że anestezjolog jest wolny a nie przy operacji. Właśnie się boję, że pech trafi i będzie zajęty

o 17:15 podają coś co jeszcze bardziej wspomaga poród… oczywiście jestem już na fotelu… od 17:30 zaczynam przeć… 

takze ja chyba odpuszcze