Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 18:27   #781
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

idę zlookać do klubu zaległości
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 18:31   #782
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej laseczki

Nadrobię Was tak raz dwa,trochę pocytuje i napiszę jak u nas chrzciny minęły no i dodam do klubu jakieś foteczki zaraz.

Ahh i byliśmy dziś znowu na usg nerki i znowu jest poprawa nereczka się trochę zmniejszyła znów A Daria była dzielna i grzeczna na badaniu

Lecę nadrabiać...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nie plakal nic a nic, ale on uwielbia wode
Nawet pan instruktor widzial jaki grzeczny to wzial go na modela i pokazywal na nim cwiczenia
Zajecia super byly, jedynie co to strasznie sie martwimy, bo glowke trzymal tylko i wylacznie w prawo, nawet jak trzeba sie bylo 'zapoznac' z dziecmi obok to nie patrzyl wprost, tylko na prawo, musialam go calego przekrecac, zeby dzidzie inna zauwazyl czemu te terminy sa takie dalekie.....
Brawa
Super że na basenie się podobało
A foteczki z basenu

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Ciocie, Nadia pierwszy raz przekręciła się sama z brzuszka na plecy,a potem drugi raz
Jestem dumna z mojej silnej baby
dla Nadii

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zaszalałam wczoraj i kupiłam kilka ciuszków Małęj, guupia jestem, bo zamiast sobie i Tż prezenty zrobić (5.04 była nasza 5 rocznica ślubu) to my ciuszki dla Małej:d A co tam, czasem się ma taką własnie zachciankę, żeby kupić coś komuś, nie sobie
Gratulacje

Cytat:
Dziewczyny, macie jeszcze krechę ciążową na brzuchu? Bo mi dalej się utrzymuje i mnie zaczyna denerwować :p

Dzisiaj kończymy 3 miesiące!!!!!! ja pierdziu, jak to leci......
Ja mam też ciągle kreche

Gratuluje trzech miesięcy
dla Pietraszka
Stary 2013-04-08, 18:52   #783
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Również łącze się z wami w bólu. Cholery dostaje jak widzę że ktoś go dotyka tymi łapami a on potem je do buźki pakuje.

Najczęściej są to moi rodzice a ja nie umiem im wprost powiedzieć że nie mają go dotykać-bo to tak jakbym im powiedziała że są brudni.
Ja mówie wprost zeby nie dotykac raczek malej. Dzis mowilam tesciowej ze powiedzialam wujkowi zeby nie dotykal jej raczek wiec ona juz zrozumiala tez ze nie może haha

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
co myślicie o spirali mirena...?
czy ktoras rozwaza zalozenie, czy wszytskie na anty ... ja przed nasty bronie sie jak tylko sie da, ta spirala tez wprawdze ma hormon, ale chyba w mniejszym stezeniu i inaczej dziala na organizm niz tabletki. Rozmawialam ostatnio z gin i moglabym zalozyc juz w 3 msc po cc, i zastanawiam sie teraz ..

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Tak, pozamaciczna, ale nie tylko - przypadki normalnej ciąży też się zdarzały, chociażby moja ulubiona brytyjska dziennikarka, Cherry Healey miała taki przypadek - zaszła w ciążę przy spiralce i ma teraz córeczkę kilkuletnią już. Nie jest to po prostu do końca pewna metoda, dlatego mój gin ją odradzał i ja bym się raczej nie zdecydowała, bo naprawdę BARDZO nie chcę drugiej ciąży przez najbliższe 3 lata.

Mała, a ja wczoraj padłam, jak przeczytałam, co "wypowiedział" Twój synek - nie sce.
uwielbiam ją !

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
brawo dla Anulki

Ponoć ze wszystkich spiralek ta jest najlepsza. Z tym, że to dość drogi jednorazowy wydatek, ale jeśli wykorzystasz całe 5 lat to Ci się zwróci raczej
noo tak, ale bywa tez tak ze musisz ja wyjac bo moze nie przypasować i wtedy qpa kasy idzie w bloto.

Cytat:
psycholożki/pedagożki : pisałyście może raport z obserwacji dziecka??

Lenova: jak esej??

Jaką cudną sukieneczkę siostra dziś kupiła Amelce w sh <3
śmieszna taka, fajna bardzo i nowiutka, next.

gdzie kupujecie rajstopki/skarpetki dla dzieciów?
nieee ja nie pisalam.
ja kupilam rajstopki w swiecie dziecka o losie jakie drogie.
a skarpetusie w pepco

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 19:16   #784
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
OMG!
polozylam mlodego na brzuszku co by w tym czasie wkleic linka z YT. ale ze to na brzuszku to wiadomo, trza miec dziecia pod kontrola. odwracam sie poz tych 2 sek a ten na pleckach!!!!
spryciula! pierwszy raz sie obrocil a ja nie widzialam, fak!
ale zaraz pokazal mi drugi raz!
extra!
Ale super!!

Cytat:
Hej, dziewczyny.
Sorry, że się tak mało ostatnio odzywam (zauważyła to któraś? ),Mój smrodek ma od wczoraj już 2 miesiące. <3
Ja zauważyłam

No i Bokeh też coś nie ma ostatnio...

za 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
o i proszę
a w klubie z tatusiem i mamą, tylko oczywiście z mamą wyszedł jak po kilku głębszych
Ślicznie I gratuluję 3 miesięcy

Cytat:
U nas przepiękne słońce dzisiaj czekam na męża, chustujemy się i idziemy na pierwszy chustowy spacer
Napisz jak tam po spacerku

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
aaa.. i jeszcze się chwalimy! Dziś stuknęło nam 6 tygodni, tym samym oficjalnie zamykamy czas połogu
Gratuluję

Cytat:
my tam lecim na gumkach zresztą taaaaaaaaak baaaaaaaaaaaaaardzo często się bzykamy (ironia) że nie opłaca mi się brać tabsów.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Czy Wasze maleństwa też mają lodowate dłonie? Moja na karku cieplutka, na główce też, a ręce jakby wróciły z Arktyki!
Moja tak ma bardzo często.

Cytat:
a mój nie cierpi pieluchy na twarzy denerwuje się, szarpie, ściąga, płacze działa gładzenie po nosku (Marsi ) ale tylko jak jest już spokojny, bo jak się denerwuje to to gładzenie po nosku jeszcze bardziej go wkurza
Moja Daria też nie lubi pieluchy na twarzy, od razu się denerwuje.
No i też działa tylko gładzenie po nosku i brwiach

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Oj mój tak samo, a z czapką jak cyrkuje!
moja teeeeeż

Cytat:
gdzie kupujecie rajstopki/skarpetki dla dzieciów?
Ja widziałam w pepco i w auchan.
Stary 2013-04-08, 19:22   #785
s i l v e r
Zakorzenienie

No więc ... Chrzciny minęły super
Msza w kościele szybko minęła ( była bez kazania )
Daria była bardzo grzeczna,wogóle nie płakała nawet jak była święcona wodą. Pół mszy spała,potem się obudziła ale grzeczna była.
Było chyba w sumie 8 rodzin z dzieciaczkami do chrztu i wszystkie dzieci były grzeczne

Po mszy poszliśmy do moich rodziców na kawe,torcik (zamówiłam--śliczny był), potem ciepła kolacja, a ostatni goście wyszli o 22.30.

Było fajnie ale cieszę się że mamy to już za sobą
Stary 2013-04-08, 19:22   #786
nafiyqa
Zakorzenienie

bokeh ma gosci, wiec pewnie stad ta nieobecnosc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 19:25   #787
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Daria była bardzo grzeczna,wogóle nie płakała nawet jak była święcona wodą. Pół mszy spała,potem się obudziła ale grzeczna była.
Było chyba w sumie 8 rodzin z dzieciaczkami do chrztu i wszystkie dzieci były grzeczne

Po mszy poszliśmy do moich rodziców na kawe,torcik (zamówiłam--śliczny był), potem ciepła kolacja, a ostatni goście wyszli o 22.30.

Fajnie ze juz po. Ja jutro ide do ksiedza. Chcemy ochrzcic Amelke 1.06 (sobota) a jak sie nie bdzie dalo to 2. w niedziele.

Tzt dzis dzwonil do remizy;p bo w domu sie nie pomiescimy 22 osoby..
ale mała mi sie splakala dawno tak nie płakusia... teraz spi... musze jeszcze wykąpac moje malenstwo.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 19:30   #788
elllmi
Zakorzenienie

hej
no koniec świata - słońce cały dzieńdługaśny spacer zaliczyliśmy i jakoś tak fajniej od razu

Cytat:
Dziewczyny, macie jeszcze krechę ciążową na brzuchu? Bo mi dalej się utrzymuje i mnie zaczyna denerwować :p
mojej już praktycznie nie widać

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40193171]Ja jeszcze dodam - sprawdźcie szyjkę Dorotka taka pucka jest, że szyjkę odparzyła.[/QUOTE]

no właśnie ja o tym nie pomyślałam i młody miał odparzenie maleńkie, ale szybko zaradziliśmy i teraz pilnuję

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kubulszczak i jego rozmowy. porownajcie jaka jest roznica miedzy starszakiem a mlodszym dzieciatkiem!

http://www.youtube.com/watch?v=D0SN3...ature=youtu.be
tak dużo mówi, a buźki prawie nie otwiera u mnie młody jak rodziawi paszczulke, to wydaje się, że nie wiadomo co nagada, a tu na koniec słyszę treściwe "gi"

Cytat:
ale przyszlam tu na chwilke bo mam pytanie
DO MAM KARMIACYCH MM
(wiem, jakie porcje sa sugerowane na puszcze ale powiedzcie mi ile ml podajecie Waszym dzieciaczkom i czy zawsze zjadaja one z tego wszytsko?
moj maly ma 12 tygodni skonczonych
mój wczoraj skończył 12 tygodni i podaję mu 120ml co 4 godziny; rzadko mu się zdarza, że nie zje wszystkiego, a ostatnio przynajmniej raz dziennie upomina się o więcej i dorabiam 30ml

Cytat:
na szczęście z ostatniego kolokwium z algebry dostałam 4, a z tego, co było w sobotę, też będzie przynajmniej 4. Czuję się podbudowana, bo mimo tego, że mała wymaga dużo uwagi, to dobrze mi idzie na studiach, sama nie wiem, skąd ja na to biorę czas i siłę, hehe. Bo uczę się po nocach.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
o i proszę
a w klubie z tatusiem i mamą, tylko oczywiście z mamą wyszedł jak po kilku głębszych
ale ma fajny zaczes

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
W ogóle, to kuźwa.
Od rana wiecie, zdrowe jedzonko, owoce, warzywka, ryż, makarony jakieś, zupka lekka, dużo wody. Fit! Siadłam przed kompem i co? Właśnie wpierdzieliłam całą paczkę prażynek bekonowych. Zabiję tż, za to, że mi je kupuje.

Cytat:
Ahh i byliśmy dziś znowu na usg nerki i znowu jest poprawa nereczka się trochę zmniejszyła znów A Daria była dzielna i grzeczna na badaniu

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 19:34   #789
laurka23
Zakorzenienie

Gratuluję udanych chrzcin
Nowych umiejętności także gratuluję

Michaś dziś pierwszy raz wyciągał rączki do zabawek! A ile przy tym radochy miał Cudny widok

Dziewczyny co mój mąż zrobił w nocy Najpierw mnie wk....rwił bo tłukł się na przedpokoju jak Marek po piekle, zapalał wszystkie światła w domu, a była już dwunasta. No i mnie obudził. Wyszłam z pokoju i go zjechałam, coś tam odpyskował Położyłam się i słyszę że znów się poszedł kąpać. Myślę sobie, aha znów chyba lunatykuje
Wiecie co sobie do łóżka przyniósł???

Rolkę papieru i podpaski Tylko za cholerę nie wiedział rano na co mu to było, myślał że ja chciałam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 19:41   #790
eff8
Zakorzenienie

Cytat:

Michaś dziś pierwszy raz wyciągał rączki do zabawek! A ile przy tym radochy miał Cudny widok

Dziewczyny co mój mąż zrobił w nocy Najpierw mnie wk....rwił bo tłukł się na przedpokoju jak Marek po piekle, zapalał wszystkie światła w domu, a była już dwunasta. No i mnie obudził. Wyszłam z pokoju i go zjechałam, coś tam odpyskował Położyłam się i słyszę że znów się poszedł kąpać. Myślę sobie, aha znów chyba lunatykuje

Rolkę papieru i podpaski Tylko za cholerę nie wiedział rano na co mu to było, myślał że ja chciałam
buhahahhaha

tak jak obiecalam zdjecie mojego synka w klubie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:03   #791
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja tez nie mam przekonania,to jestesmy dwie glupie
To ja trzecia głupia

Cytat:
Ale PO CO miałabyś go dokarmiać?? Skoro je i śpi potem, nie płacze - czyli nie jest głodny przecież?

Co do tego kapania z piersi. To przecież nie są (u mnie) jakieś potoki mleka. Po prostu np: gdy karmię z jednej piersi - z drugiej kapie przez chwilę. Albo gdy mam dłuższą przerwę w karmieniu, i potem dziecko się przyssie to je i je - a jeśli nagle puści sutek : to wtedy widzę takie strzelające do góry strumyczki, dosłownie chwilę. I tyle.
Nie dokarmiaj, jeśli nie ma potrzeby - u was nie ma. Więc tylko się nadenerwujesz, zapchasz dziecku żołądek bez potrzeby.
ZAUFAJ SWOJEJ INTUICJI.

To zależy. Jeśli mleko mam odciągnięte tego samego dnia w odstępie paru godzin - to np jeden pojemiczek np z 40ml stoi już w lodówce, a mam następną porcję w laktatorze - to tą świeżą wlewam w nowy pojemnik i też do lodówki daję.
Jak postoi tam trochę i ma taką samą temperaturę jak to wcześniejsze mleko - wtedy dopiero łączę wlewając w jeden pojemnik. Na blogu o kp który dawała Szaja było chyba takie wyjaśnienie - pokarm z tego samego dnia można łączyć - byle był tej samej temp (czyli nie wlewać ciepłego do takiego z lodówki i na odwrót) bo coś tam się wtedy z nim dzieje, chyba traci wartości trochę.

Właśnie tu jest pies pogrzebany. Owszem - prawdą jest, że biologicznie niemal wszystkie kobiety SĄ ZDOLNE do karmienia. ale NIE WSZYSTKIE MOGĄ - bo dziecko drugie, bo praca, bo wsparcia bliskich czy siły psychicznej brak - bo NIE MAJĄ WIEDZY co mogłyby zrobić i jak, żeby pokarm nie zanikł i tak dalej i tak dalej.
Gdybyśmy mieli system wsparcia lepszy, gdyby uczyło się kobiety więcej o kp - gdyby lekarze i położne wiedziały więcej - TO BYŁOBY INACZEJ.
Ale trudno winić skołowaną młodą mamę, która uczy się opieki nad pierwszym dzieckiem, nie wie jeszcze czemu ono płacze, jak zaradzić, mówią jej, że ma mał pkarmu, że słaby, że taki siaki - a ona chce przecież dziecko nakarmić - że w końcu podaje mm.
Nikt nie mówi o rozkręcaniu laktacji, nie pomaga, nie wspiera psychicznie (wręcz przeciwnie "głodzisz dziecko!"). Albo mówią, że skoro śpi po mm 4 godziny, a po piersi godzinę - to znaczy, że głodne po mleku piersiowym bo słabe jakieś, a po mm najedzone. Wszystkie te mity znacie. Nikt nie rodzi się z wiedzą na dany temat - ją trzeba nabyć, a jak skoro czasem nawet lekarze wprowadzają w błąd - bo biczować, że się piersią nie karmi o już mogą - ale gdyby ich zapytać co zrobić żeby karmienie się poprawiło i laktację rozkręcić to już wszyscy zieleni z niewiedzy...
Wszystko co ta pani pisze to najprawdziwsza prawda jest - ale - patrz powyżej.
Trzeba mieć mega dużo siły, samozaparcia i pomocy, żeby walczyć i walczyć przy piętnowaniu z każdej strony o głodzeniu dziecka.. A skąd tę siłę mieć ? i komu ufać jeśli nie lekarzowi?

też tak myślę - skąd wiecie ze dziecko faktycznie głodne jeśli jednocześnie przy piersi się szarpie?

pogrubione : sikammmm

a ja zrobiłam gorzej - słońce - chcę do sklepu i na spacer z siostrą moją - mała ubrana, zachustowana, już wychodzimy a ja nie mam kluczy

naszukałam się i nic, tż wziął obie pary przypadkiem...a mała w trakcie szukania odleciała w kimę w chuście....:hahah a:
Ja tak samo dzis wózek mamy w piwnicy znaczy stelaz bo gondole w domu i tak ja ubrana julek też a kluczy brak bo Tz wzioł w kurtce do pracy poszłam pozyczyc od sąsiada jego i obudziłam go bo był po słuzbie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:03   #792
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Fewciu, tak, Dorka często ma ręce lodowate.

Debrah, chodzi ci o opinię o uczniu? bo to pisałam nie raz, jak chcesz

Silver, świetne wieści o nerce

Laurko, gratulacje za rączki na zabawkach a mąż dał czadu
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:11   #793
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

mój wczoraj skończył 12 tygodni i podaję mu 120ml co 4 godziny; rzadko mu się zdarza, że nie zje wszystkiego, a ostatnio przynajmniej raz dziennie upomina się o więcej i dorabiam 30ml

dzieki
w nocy tez budzi sie co 4 godziny? a zatem wychodziloby ze masz 6 karmien.
a ile Twoje dziecko wazy?
Stary 2013-04-08, 20:16   #794
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

o bosze, rozwaliłas mnie
ja tez lunatykowałam w dziecinstwie.. mama mi opowiadała, ze raz przyszłam do nich do pokoju siadłam w szafie pod ubraniami wykłócałam sie, ze jajka są za drogie i ja ich nie kupie
wielkie gartulacje dla chwytacza

Cytat:

wszystko sie udało, goscie zadowoleni- znaczy impreza udana

jak ja sie przed wieczorem ubawilam z małym to szok, od południa marudził, kimnął sie przed 18 z kwadrans a potem zaciesz na całego udawałam, ze kaszle a on sie w glos smiał udawał, że sie chowa pod pieluche, rozebrałam bo w pokoju było cieplusio, całowalam goliznę po stópkach, łaskotałam, śmiechu co nie miara
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:19   #795
meduzza
Zadomowienie

O masakro! Przepraszam dziewczyny nie mam siły na razie Was nadrobić (10str) ale wczoraj myślałam, że zejde, najgorszemu wrogowi nie życzę.
Wzięło mnie nagle po południu, ból brzucha, myśle sobie oho: grypa żołądkowa (specyficzny ból to jest). A później już szybciutko się potoczyło: zarzygałam pół pokoju, jednocześnie biegunka, rozsadzający ból głowy i kości, gorączka, odwodnienie, osłabienie bo oczywiście nic się nie chciało jeść (nie jadłam 24 h). Małą się zajmował TŻ bo nie mogłam ustać na nogach nawet A jak poszłam się umyć to klapnęłam na podłodze i nie mogłam wstać dopiero TŻ przyszedł bo coś mnie długo nie było...
Co za gówno! A przyniosłam to na bank z przychodni jak byłam w czwartek z małą
Dziś już jest lepiej za to TŻ zdycha Byle by małej nie wzieło bo nie wiem jak ta kruszynka dałaby sobie radę z taką wycieńczającą chorobą Staram się ją karmić moim mlekiem więc może ją uchronie....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:23   #796
sylwietta1988
Zakorzenienie

.

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2013-04-08 o 20:25
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:25   #797
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dziewczyny które zamawiały fotoksiązke próbowałyście zamówić coś jeszcze np. odbitki po 5 gr bo mi wyskakuje że nie moge skorzystac z kodu na odbitki bo juz fotoksiązke wziełam a chciałam miec zdjecia
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:33   #798
Konto usunięte

Meduzza, zdrówka! ja miałam jednodniówkę taką - ból brzucha koszmarny,starsza córa tylko temp. miała bez sensacji a Dorotka się uchroniła najlepiej, ciut rzadkie kupy tylko, jednak przeciwciała chronią!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:37   #799
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
my tam lecim na gumkach zresztą taaaaaaaaak baaaaaaaaaaaaaardzo często się bzykamy (ironia) że nie opłaca mi się brać tabsów.
A u mnie maskara, jutro mija 7 tyg odo porodu, Tż już usycha a gin umówił mnie na kontrole dopiero za 3 tyg, oszalał chyba. Trochę się boję jakieś zabawy łóżkowe zaczynać bez zielonego światła od niego ale 3 tyg !!!!!
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mysle, ze taka nasza uroda z tym wyciekaniem - przeciez jakby Twoj Kubus byl glodny to na pewno nie zawahalby sie dac znac buzka takze nie martw sie iloscia pokarmu.

Ifwka, na Bebiko jest napisane, zeby zuzyc w ciagu miesiaca od otwarcia.
Już doczytałam że miesiąc a moje dłużej było otwarte i może to było przyczyną
Ale z drugiej strony tak jak piszesz, zje trochę a potem śpi, wiec chyba z głodu nie umiera.
Cytat:
Wiesz co? ja też się wkurzałam że mam dupiaty, a ostatnio rozgrzałam piersi gorącą pieluszką i wymasowałam w kierunku brodawki i ściągnęłam z jednej 60 Spróbuj, może trzeba rozgrzać pierś.
Ja wczoraj zaraz po prysznicu przystawiłam laktator i udało mi się 100 ściągnąć z obu cycków, ale dzisiaj ten myk juz nie zadziałał
Cytat:

To zależy. Jeśli mleko mam odciągnięte tego samego dnia w odstępie paru godzin - to np jeden pojemiczek np z 40ml stoi już w lodówce, a mam następną porcję w laktatorze - to tą świeżą wlewam w nowy pojemnik i też do lodówki daję.
Jak postoi tam trochę i ma taką samą temperaturę jak to wcześniejsze mleko - wtedy dopiero łączę wlewając w jeden pojemnik. Na blogu o kp który dawała Szaja było chyba takie wyjaśnienie - pokarm z tego samego dnia można łączyć - byle był tej samej temp (czyli nie wlewać ciepłego do takiego z lodówki i na odwrót) bo coś tam się wtedy z nim dzieje, chyba traci wartości trochę.
Ale co po rozmrożeniu??? Jak ma np 2x po 50 i rozmroże na jedno karmienie to moge wymieszać, czy najpierw jednym nakarmić potem drugim?? Czy wogóle tak nie można??

Moja Mała dzisiaj sie tak darła jak nigdy jeszcze. Przyczyną był brzuszek bo potem taką kupę ogromną i śmierdzącą uwaliła że szok.
Wyszły jej na buzi takie mini krosteczki, czy to możliwe że po żółtym serze?? bo ostatnio dużo go jadłam.

Z tą fotoksiążką już chyba nie działa, bo teraz za zapisanie się jest zniżka 30 %
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:37   #800
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Marsi coś do pokoju Twojego Morskiego Leosia

na ostatnim zdjęciu te koszyki w pasy po prostu mnie zachwyciły
a idz Ty zołzo
wklejasz takie zdjęcia a ja mogę sobie tylko pomarzyć i pozazdroscic Ci sklepów
ech..... a wszystko takie piękne
buuuuuu

Pstryczek ja mam dwa laktatory, jeden elektryczny drugi ręczny, elektrycznym nie jestem w stanie nawet 40 ml ściągnąc a ręcznym ściągam na luzie po nocce 160-180
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 20:44   #801
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O masakro! Przepraszam dziewczyny nie mam siły na razie Was nadrobić (10str) ale wczoraj myślałam, że zejde, najgorszemu wrogowi nie życzę.
Wzięło mnie nagle po południu, ból brzucha, myśle sobie oho: grypa żołądkowa (specyficzny ból to jest). A później już szybciutko się potoczyło: zarzygałam pół pokoju, jednocześnie biegunka, rozsadzający ból głowy i kości, gorączka, odwodnienie, osłabienie bo oczywiście nic się nie chciało jeść (nie jadłam 24 h). Małą się zajmował TŻ bo nie mogłam ustać na nogach nawet A jak poszłam się umyć to klapnęłam na podłodze i nie mogłam wstać dopiero TŻ przyszedł bo coś mnie długo nie było...
Co za gówno! A przyniosłam to na bank z przychodni jak byłam w czwartek z małą
Dziś już jest lepiej za to TŻ zdycha Byle by małej nie wzieło bo nie wiem jak ta kruszynka dałaby sobie radę z taką wycieńczającą chorobą Staram się ją karmić moim mlekiem więc może ją uchronie....
a szczepiłaś małą przeciwko rotawirusom? .. bo czasami zdarzea się, że rodzice się zarażają póżniej
Stary 2013-04-08, 21:12   #802
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A u mnie maskara, jutro mija 7 tyg odo porodu, Tż już usycha a gin umówił mnie na kontrole dopiero za 3 tyg, oszalał chyba. Trochę się boję jakieś zabawy łóżkowe zaczynać bez zielonego światła od niego ale 3 tyg !!!!!

Już doczytałam że miesiąc a moje dłużej było otwarte i może to było przyczyną
Ale z drugiej strony tak jak piszesz, zje trochę a potem śpi, wiec chyba z głodu nie umiera.

Ja wczoraj zaraz po prysznicu przystawiłam laktator i udało mi się 100 ściągnąć z obu cycków, ale dzisiaj ten myk juz nie zadziałał

Ale co po rozmrożeniu??? Jak ma np 2x po 50 i rozmroże na jedno karmienie to moge wymieszać, czy najpierw jednym nakarmić potem drugim?? Czy wogóle tak nie można??

Moja Mała dzisiaj sie tak darła jak nigdy jeszcze. Przyczyną był brzuszek bo potem taką kupę ogromną i śmierdzącą uwaliła że szok.
Wyszły jej na buzi takie mini krosteczki, czy to możliwe że po żółtym serze?? bo ostatnio dużo go jadłam.

Z tą fotoksiążką już chyba nie działa, bo teraz za zapisanie się jest zniżka 30 %
Nie nie. Mówię o takim które odciągnęłam tego samego dnia i wsadziłam tylko do lodówki. Np ściągałam o 11 rano i ściągnęłam 60ml. Potem o 18 wieczorem i ściągnęłam 100ml np. To najpierw każde mleko jest w osobnym pojemniku w lodówce, a jak to 100ml z 18:00 się schłodzi do takiej samej temperatury jak to z 11 - to wtedy mieszam, zlewam do jednego i od razu do zamrażalnika przekładam, bo już mam pełną porcję.

Szajka: nie, akurat mi chodzi o opis obserwacji kontaktu rodzica z dzieckiem.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:12   #803
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dzieki
w nocy tez budzi sie co 4 godziny? a zatem wychodziloby ze masz 6 karmien.
a ile Twoje dziecko wazy?
czasem sobie godzinkę dłużej przysnie, ale zazwyczaj co 4 godziny jakby miał zegarek wmontowany a waży 5,5 kg

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
ale was dopadło; mam nadzieję, że jak szybko przyszło, tak szybko pójdzie w cholerę

Stary 2013-04-08, 21:14   #804
s i l v e r
Zakorzenienie

Jutro dodam zdjecia z chrzcin bo wczesniej Tz mi zajął laptopa a teraz już się kładę spać bo zmęczona strasznie jestem a Daria Wreszcie zasnęła

Debrah - widziałam że pytałaś w klubie o tą opaske... Nie jest obcisła a nawet ma ją jeszcze za dużą i trochę jej spada.
Ostatnio na chwilę się odwróciłam a ona ją już na oczach miała a Daria niiiiiiic haha leżała cicho zamiast sie coś odezwać No i nie zakłada się jej ciężko raz dwa i już

Dobranoc kobietki

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-04-08 o 21:16
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:17   #805
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Czesc dziewczyny ja nie wchodze teraz tutaj do was bo mam w domu do jutra dwie siostry Tż'ta ogolnie mam dwie nianki bardzo duzo sie nia zajmuja i mi pomagaja az czasem tesknie zeby ją wyprzytulac ale ogolnie jest fajnie wczoraj bylismy odwiedzic rodzine 40km od Katowic, pierwsza taka podroz Hani musialam ja karmic w aucie ale tak to bardzo spoko kuzynka ma 7 miesiecznego synka i tak fajnie z Hania na siebie reagowali
Dzis bylysmy w CH zaliczylam karmienie w pokoju matki z dzieckiem polecam :P no i pochodzilysmy po sklepach Hania byla baaaaardzo grzeczna naprawde spala albo sobie ogladala otoczenie kupilam sukienke na chrzest w Mohito i jest piekna bardzo mi sie podoba moze potem wrzuce zdjecie

Nie wiem co u Was bo dopiero ponadrabiam zaraz ale mam nadzieje ze chrzciny sie wszystkim udaly Silver, Marsi ?

I ze wszystko u Was i dzieciaczkow ok!

No i wreszcie pogoda co nie?

Tymczasem ide nadrabiac co tam u Was
Stary 2013-04-08, 21:18   #806
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa, tak to dziala, dziekuje

Pieknie sie nam noc zapowiada
Kubus wykapany przed 20, zasnal o 21. 30min snu mu wystarczylo, oczy otworzyl i jak zwykle gapi sie w sciane

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:34   #807
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
kupilam sukienke na chrzest w Mohito i jest piekna bardzo mi sie podoba moze potem wrzuce zdjecie
pokaż pokaż

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

a tak w ogóle, to co ja wczoraj w nocy zrobiłam to porażka tż nie ma i młody spał ze mną w łóżku i jakoś nad ranem się przebudził i zaczął marudzić, to taka ledwo przytomna wymacałam smoczka i daję mu, a ten nic, coraz bardziej płacze, a smoka nie wciąga; no to się obudziłam całkowicie i patrzę, a ja mu tym smoczkiem zamiast do dziuba, to do ucha celowałam

Stary 2013-04-08, 21:34   #808
Wisienka_0809
Rozeznanie

Mam nadzieję, że nigdy nie będę traktować Poli tak, jak mama traktuje mnie.
I że nigdy Pola nie będzie czuła do mnie tego, co ja teraz czuję wobec mamy...

Odezwę się może pod koniec tygodnia. Pa kochane.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 21:43   #809
Konto usunięte

Wisienko
Stary 2013-04-08, 21:52   #810
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
o bosze, rozwaliłas mnie
ja tez lunatykowałam w dziecinstwie.. mama mi opowiadała, ze raz przyszłam do nich do pokoju siadłam w szafie pod ubraniami wykłócałam sie, ze jajka są za drogie i ja ich nie kupie
wielkie gartulacje dla chwytacza

Mój tż też ma takie jazdy czasem kiedyś już spał, a ja jeszcze siedziałam przed kompem, nagle patrzę a on wstaje i idzie do przedpokoju. Więc ja za nim, niczego nieświadoma, i pytam go, czego szukasz? A on mi na to, że paczki. No to ja: jakiej paczki? A on na to: nie wiem, sprawdź w deliwerze a pracował wtedy jako kurier. wrócił do pokoju, rozebrał się i poszedł spać.

A ostatnio razem zasypialiśmy, tż mnie tuli, i tak jakoś dziwnie zaczął nagle oddychać. Pytam się go co robi, a on mi na to: pływam. No ale jakoś nadal dziwnie oddychał i chciałam go obudzić, to on się wściekł, odwrócił do mnie dupskiem i taki wrzask "w tym domu nawet spokojnie popływać nie można!" i foch

Wisienko

-------------------------------------------------------------

Muszę się wam pożalić. Ostatnio trochę się kłocimy z tż, bo coś nie chce mu się nic robić i mi pomagać tylko chodzi i bałagani. W zeszłym tygodniu trochę mebli przywieźliśmy do domu, część nowych a część z mojego starego mieszkania no i tak stały i czekały na lepsze czasy aż trafią na swoje miejsce. Mieliśmy to poustawiać jakoś na dniach. Dzisiaj wyszłam do fryzjera, dosłownie godzinę mnie nie było, tż w tym czasie miał napalić w piecu i ogarnąć kuchnię. Wychodzę od fryzjera, chciałam jeszcze skoczyć na małe zakupy patrzę a tam 10 połączeń nieodebranych. Dzwonił tż i mówi że przenosił sam te dziadowskie meble i strzeliło mu w kręgosłupie, ruszać się nie może... No i zostałam sama ze wszystkimi obowiązkami, bo nic nie umie podnosić i chodzi jak paralityk. A ja się potykam o te wszystkie porozkładane meble ma nauczkę bo po co sam się wyrywał do tego... A ja zero pomocy

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-04-08 o 22:02
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości