![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udało mi się nadrobić, ale jestem padnięta po szkole i ciężko mi cokolwiek napisać. Dziś spałam z 5 godzin, bo mała wcześniej się zbudziła i spałam od 5 jednym okiem i jej słuchałam. Potem musiałąm ją szybko nakarmic a po karmieniu nie chciała spac a ja musiałam sie szykowac na uczelnie. W koncu usneła a ja na szybko sie szykowałam potem pobudka męża i na uczelnie.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-04-07 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
CO do różnicy - to po pół roku przestanie to mieć takie znaczenie, bo już te konkretne umiejętności typu siadanie, raczkowanie, wstawanie - mają spory rozrzut ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj zaczęła świadomie dotykać i łapać zabawkę w łóżeczku. Łapki do paszczy ładuje, i od dawna gdy jej smoczek wypada dosuwa go sobie rączką. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój okruszek mały śpi - okazuje się, że 3godzinne spanie w dzień nie miało żadnego wpływu na noc, zasnęła tak jak zawsze. ( a spała jeszcze potem na spacerze). Widać dziecko potrzebuje i tyle. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Swoją drogą, jaka radocha była jak trafiała rączką dzisiaj w słoneczko na macie! Tak trochę niezupełnie precyzyjnie, ale trafiała - a potem dźwięk słoneczka (krótki, bo poza melodyjkami odgłosy jeszcze są) - radocha, zdziwienie, że już się skończyło i znowu rączka w ruch! Staliśmy nad nią z Tż uchachani - jakie mamy mąądre dzieciątko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najczęściej są to moi rodzice a ja nie umiem im wprost powiedzieć że nie mają go dotykać-bo to tak jakbym im powiedziała że są brudni.
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Czasem Was podczytuję, ale moja starsza córka (2 lata i 4 m-ce) jest tak absorbująca, że wypełnia mi większość dnia. W Święta była akcja ząbki - dopiero wychodziły jej trójki, miała 3 dni gorączkę, był płacz i marudzenie. Marsi polecała Camillę na ząbkowanie - też używałam + żel i jakoś daliśmy radę ![]() Z dzidziusiem jak na razie nie mam dużo pracy - je, śpi, popatrzy, poprzytula się i tak w kółko, prawie zero płaczu. Jedyny minus to, że nadal walczymy z bakterią coli. W środę mamy dopiero pierwsze szczepienie. Pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż się denerwuje jak mu ciągle mówię, by rodzicom zwrócił uwagę, by czegoś nie robili. Ale wiecie ja nie wiem, czy ja jakaś dziwna jestem czy co. Jak moja mama przyjeżdża to Zuzi dużo nie nosi, ale usiądzie koło niej, pogada, bawi się z nią, łapie z rączki, nóżki i mi to nie przeszkadza. Teściowa generalnie mi nie przeszkadza - jakieś ale sa, ale małe ![]() Ale teściu jak się zjawia to mnie nerwica bierze - taki z niego cwaniak, on chce wszystko robić, nosi Małą w pionie na ramieniu, tyle razy mu zwracaliśmy uwagę, że źle to robi, ale on i tak ją bierze. Bo on uważa że potrafi wszystko. Na Święta jakoś Zuzię wziął plecy do brzuszka, mnie nie było, mąż go opieprzył. I właśnie chyba mnie to w nim denerwuje, że jemu się wydaje, że może ją trzymac jak mu się podoba i boję się tego, że z nim nigdy nic nie wiadomo. I z jednej strony mnie denerwują Ci teściowie a z drugiej się zastanawiam czy ja nie przesadzam. Czy to nie jest zazdrość o własne dziecko przy nich ?? nie wiem, dziwna jestem ![]() i to ciągłe całowanie jej po rączkach albo po główce przez nich wrrrrr [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40187999] Nie, ale jak wyżej ![]() Dzisiaj zaczęła świadomie dotykać i łapać zabawkę w łóżeczku. Łapki do paszczy ładuje, i od dawna gdy jej smoczek wypada dosuwa go sobie rączką.[/QUOTE] Ze smoczkiem tez tak jest, że sobie dosuwa ![]() Cytat:
Kapiel u nas też chwilę trwa, jak jest woda ok to jeszcze łapię Małej nóżki i tak "uderzam" o wodę...... Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-04-07 o 21:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Konto usunięte
|
A propos kąpieli, zobaczycie jak śmiesznie będzie, gdy dzieci nauczą się wodą chlapać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40188475]A propos kąpieli, zobaczycie jak śmiesznie będzie, gdy dzieci nauczą się wodą chlapać
![]() ![]() To będzie ciekawie, bo my kąpiemy w sypialni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
A jak jest.z.tym noszeniem w pionie, bo ja Mała trochę tak noszę o jej świat pokazuję.
Co do kapania to moja bardzo lubi, nigdy nie płacze.
#671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie ta 2h przerwa, to noce tez by nie byly zle. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40187999]Nie zawsze ![]() [/QUOTE] Zapamietam ![]() Cytat:
To zalezy od jego histerii - jak okropnie sie drze i niczym nie moge go uspokoic to szybciej podaje mm. A jak jest "umiarkowana" i Kubus po prostu sie szarpie to mimo wszystko probuje walczyc o cyca ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest w pionie tak, że głowę ma na moim ramieniu. Nosimy tak po odbiciu albo jak płącze bo bączki idą, tylko tak się uspokaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja też nigdy nie płacze, rozgląda się, nawet już czasem kopie nóżkami i chlasta woda na pół pokoju ![]() kupiłam dzisiaj nową matę edu. bo ta co ma nie bardzo ją interesuje, ale się nie dziwie, bo ona taka bardziej dla dziecka siedzącego już. Do tego był jeszcze leżaczek z FP jutro TŻ odbiera. Mamu huśtawkę ale ona jest do 9 kilo i niedługo jej nie udźwignie hehe :P Dobra Kochane ja lecę spać, bo niedługo bedzie trzeba wstawać butlę szykować. Przespanych nocy życzę i spokojnych bobasków ![]() Dobranoc ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- u mnie pampki biedronkowe zaczęły odparzać pupę, jakoś dziwnie czerwona się zaczeła robic. Zużyłam dwa op. new born i zrezygnowałam.
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-04-07 o 21:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
udało mi sie nareszcie dodac zdjecia do klubu
![]() mnie tez wnerwia, jak mi tesciowa bez przerwy jedno i to samo do malego gada, jakby nie znała innych słów, masakra ![]() ![]() ![]() ![]() i jeszcze jedno- jak mały ma cienkie spioszki na nózkach to mu dodatkowo skarpetki zakładam, zdejmuje te skarpetki jak spi i przykryty jest kocykiem i jej tez mowiłam już nie raz ze ta ma robicjak mały zostaje pod jej opieką a już kilka razy złapałam ją na tym, ze mu ziostawia ![]() ![]() to jak juz wylałam zale na noc to moge isc spokojnie spac ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a dlaczego nie powinno się dzieca nosić pionowo albo pleckami do brzuszka?
![]()
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pleckami do brzuszka - to nie wiem. Moja intuicja mówi mi że to jeszcze za wcześnie, ale argumentów podać nie potrafię. Tyle, że to co pisałam że teściu tak zrobił to on nia siedział, więc ona że tka powiem prawie siedziała. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-04-07 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
cześć znowu po krótkiej przerwie
![]() jakoś znowu nie mogę się wbić w rozmowę z Wami, czytam ciągle a jak zbiorę się do pisania to zaraz Mały zaczyna domagać się uwagi ![]() W ogóle to muszę pochwalić swoje dziecko, bo ostatnio zaczął mi przesypiac całe noce (tfu tfu ![]() ![]() ![]() ![]() od razu lepiej się czuję. Tylko w dzień czasem daje takie koncerty, że z Mężem już rokladamy ręce i nie wiadomo jak pomóc. No i mamy problem z jakimś paskudnym uczuleniem, na ciałku zaczęły pojawiać się czerwone chropowate plamki ![]() no i właśnie jestem w trakcie pakowania bo we wtorek mamy do pokonania 2 tys km ![]() nigdy nie umiałam się spakować żeby nie zabrać tysiąca niepotrzebnych rzeczy, ale teraz z rzeczami dziecka to już porażka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko ma jedną taką minę i jeden rodzaj płaczu (taki histeryczny), którego nie mogę znieść. Mink to taka typowa podkówka a zaraz potem mokre oczka i płacz (nie mogę po prostu jak widzę takie wygięte w podkowę malutkie usta ![]() ja mam nadzieję, że Amelka będzie w miarę ząbkowanie znosiła, bo ono trwa dłużej niż taki atak brzuszkowy np..no nie zniosę jak będzie tak rozpaczliwie płakać i robić tą minę, kurdę jestem strasznie miętka, i aż mi się płakać chce jak jej się krzywda dzieje.... Dziewczyny : piszecie, że ciężko zwrócić uwagę : mi to samo : zwłaszcza jeśli o teściów chodzi. To są bardzo fajni ludzie, ale niektóre rady itp itd mają typowe dla wszystkich (chyba wiedzy nie mają aktualnej po prostu) i kurczę tematy : nosidełko, noszenie dziecka (tak właśnie przodem do świata), chusta (dziś byliśmy razem na spacerze, to teściowa szok, że to się tak wiąże i że dziecko takie biedne pościskane - tylko delikatnie powiedziała, bo to młoda inteligentna babka (45l)... i kurdę nie potrafię za bardzo nic powiedzieć..tylko delikatnie coś przemycam. Bo oni i tak robią tak jak ja chcę i nic na siłę , ale (z moją mamą mam tak samo) nie chcę wyjść na jakąś przemądrzałą - skoro one obie w gruncie rzeczy..dobrze swoje dzieci wychowały. No nie wiem jak to rozgrywać. Odnośnie nosidełka ucięłam, że raczej zbyt zdrowe nie są i że teraz jest tak czy inaczej za małą..bo to byłow kontekście : teraz chusta a potem nosidełko bo jest wygodniejsze - czyli życzliwie w sumie (bo oczy teściowa miała wielkieee jak wiązałam chustę a potem Tż pomagał mi dziecko wkładać w nią ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie jest tak, że jak zje, to tak mniej więcej 1-1,5 godziny ma dobry humor i się bawimy, a potem już zaczyna stękać i marudzić, więc polulam i kima ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#681 | ||||||
Rozeznanie
|
cześć
![]() Szaja mam nadzieję że już lepiej się czujesz, jestem oburzona naszą służbą zdrowia! To jest nie do pomyślenia. Ja ostatnio byłam wściekła bo musieliśmy z małym na dyżur jechać, nigdzie nas nie chcieli przyjąć nawet prywatnie, może źle szukałam ale żadnego chętnego pediatry który by przyszedł mi do domu za kasę też znaleźć nie mogłam... No więc trafiliśmy do poczekalni gdzie była dziewczynka z rota i chłopak z różyczką. ![]() Najwspanialsza to jest moja przychodnia, gdzie są osobne wejścia dla dzieci chorych i zdrowych, ale prowadzą do tego samego pomieszczenia... Po prostu teraz służba zdrowia to firma, która rządzi się prawami rynku, zero powołania u większości lekarzy, tylko kasa się liczy... smutne to Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie też irytuje, że często gadam jak do ściany. Ja swoje a inni wiedzą lepiej moja babcia w szczególności ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrej nocy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie my kąpaliśmy wcześniej wczoraj, fakt, że długo ją usypialiśmy -2h, ale jak zasnęła to już spała. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40187999]Dokładnie. Bardzo ważne: sen jest niezbędny do prawidłowego rozwoju dziecka. Wiecie, że np. dzieci z autyzmem bardzo źle śpią, mają totalnie zaburzony sen? coś nie funkcjonuje tak, jak powinno. [/QUOTE] Czyli nie może spać za dużo?Jak śpi dużo w dzień to nie jest oznaką tego,że nie będzie spać w nocy? Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zadomowienie
|
Moja mala kiedys plakala caly dzien i juz nie wiedzialam co, a okazalo sie ze miala odparzona pupke. Moze przejrzyj ja dokladnie
![]()
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
U nas z ciemieniucha walki ciag dalszy. Tydzien temu zniknela, super bylo, gladka glowka. Wczoraj zaczela dziwnie pachniec, a dzis juz tworza sie pierwsze łuski :/
Co za dziadowa!! |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Dobry dzień!
Mała spała od 21:20 do prawie 6 rano. Potem zjadła, chwlkę zabawy i od 7:45 znowu śpi. To ja kawka, i chatę ogarniam, chociaż szczerze to walnęłabym się spaaaaćććć. |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40188475]A propos kąpieli, zobaczycie jak śmiesznie będzie, gdy dzieci nauczą się wodą chlapać
![]() ![]() mój już od jakiś 2óch tygodni kopie nogami i jak podniosę głos: DADUŚ! To zamiera.. patrzy we mnie i perfidnie kopnie ![]() Elllmi mi tak na Bebilonie pepti pisze.. A na tym wskaźniku żywienia co w Niebieskim albo Różowym Pudełku był to chyba też 150. Dziś w nocy np. mu 120 brakło, ale go odbiłam i zasnął, nad ranem mu zrobiliśmy 150 to zjadł 70 ![]() ![]() my ok 11 jedziemy do lekarza. Wczoraj nam dawał w dupe, wieczorem się uspokoił trochę. Nie chciał zasnąć TŻtowi to już nerwy a facet go po prostu za wcześnie odkładał. Ja jak go usypiam to po oddechu poznaje czy już kimnął czy dopiero zasypia. No i jak czuje że śpię obok to jest spokojny. Jak wstaliś,my rano to trochę pokaszlał i nie wiem czy mu ślina zaleciała czy zaczyna kaszleć. Wolę sobie to wszystko sprawdzić.. Zapytam o to czy zębisze nam idą, o pepti czy cały czas takie zielone śmierdzące kupy będą ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
U nas nocka nawet spoko, dopiero nad ranem Mała zaczęła natrudzić i płakać ewidentnie kupy nie mogła zrobić, wydaje mi się że po tym mleku co go zwymiotowala. Dopiero po 7 mega kupę zrobiła, i ppotem jeszcze jedną.
Jak płacze na spanie ze.zmęczenia to tak: ekj ejo Na 12 idziemy do tego ortopedy, zobaczymy co powie.
#689 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie jeszcze krechę ciążową na brzuchu? Bo mi dalej się utrzymuje i mnie zaczyna denerwować :p
Dzisiaj kończymy 3 miesiące!!!!!! ja pierdziu, jak to leci......
#690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dajcie jeszcze raz link do tego albumu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.