|
|
#361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2013-04-11 o 21:23 |
||
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, że są sytuacje w których one nie działają . Ja znam takie przypadki dziewczyn, które brały tabletki, że to normalnie jakieś nieporozumienie. Jedne wyciągały recepty od znajomych lekarzy, brały sobie takie dianki po rok, 2 lata gdzie te tabletki np max powinno się pół roku brać, inne brały tabletki wtedy kiedy wiedziały, że pójdą do łóżka, inne nie chodziły do ginekologów i kupowały w internecie różne jak się ktoś oferował, że chce sprzedać ale to też tylko świadczy o braku odpowiedzialności Cytat:
|
|
|
#363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki całe życie będzie pewnie myślał tylko o sobie...
|
|
|
#364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A branie tabletek bez wiedzy lekarza jest po prostu chore... ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo dobrze jak ja brałam to miałam budzik wieczorem ustawiony i zawsze jak siedzieliśmy razem to o 21,30 Tż wiedział, że sięga po moją torebkę i mi ją podaje chyba, że mu mówiłam, dzisiaj nie musisz
|
|
|
#366 | ||||||
|
Lux Mundi
|
Dyskusja się rozkręciła
.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.U mnie wychodzi tak bardzo często .Cytat:
Ze swojej strony : nie planuję mieć dzieci, dla mnie więc metoda antykoncepcyjna jaką stosowałby facet mogłaby być dowolna .Cytat:
. Domowe są super Cytat:
.A tutaj bym się kłóciła . Gdyby miały większą świadomość, wiedziałyby, że prócz - tak [okazuje się] kontrowersyjnej - wazektomii - jest chociażby metoda cieplna czy żel antykoncepcyjny dla mężczyzn [ z zawartością testosteronu]. Najgorsze jest z kolei to, że mężczyźni [jak napisała Aysell] mimo alternatywnych form nie chcą się zabezpieczać. Bo hormony są be, a czy to nie będzie powodowało nowotworów etc. Wolą, by zajmowały się tym partnerki i mają w nosie, jakie skutki uboczne niesie to właśnie dla kobiet.
|
|
|
#367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Haha, też prawda chociaż taki związek jest do nosa, kiedy ona robi coś takiego, żeby go np. złapać na stałe - śmieszne, nie mówiąc o tym, że to jest bardzo, ale to bardzo nie w porządku.
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak szczerze, chciałabyś , żeby Twój facet poddał się wazektomii, czy innych metod które tu wymieniłaś ? albo tego żelu antykoncepcyjnego używał i byłabyś spokojna, że w ciąże nie zajdziesz? bo ja bym jednak w takie coś nie uwierzyła no nawet tego nie mogę sobie wyobrazić " kochanie wysmarujemy Ci co nieco i nie będzie wpadki " ?! w życiu bym na to nie poszła Cytat:
|
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam grupę koleżanek, bardzo się lubimy, ale na tematy polityczne oraz te dotyczące aborcji, legalizacji związków homoseksualnych itp. każda z nas ma inne zdanie i zawsze się kłócimy ![]() Oczywiście, tabletki antykoncepcyjne sieją spustoszenie, ale jednak są legalne, prawda ? Natomiast wazektomia nie jest legalna, więc coś widocznie jest na rzeczy. Nie zagłębiałam się dogłębnie w tę tematykę, więc nie znam żadnych statystyk itp., ale jednak to mikrochirurgiczna operacja, a tabletki to cóż, tylko tabletki i hormony (fakt, że ich odstawianie ma różne nieprzyjemne konsekwencje, ale to już inna kwestia...).Akurat żadnym żelom, piankom, globulkom nie ufam, poza tym trzeba się tym smarować jakis czas przed stosunkiem, co psuje raczej atmosferę... ![]() Jeśli ma się takiego mężczyznę, to naprawdę współczuję. Jak powiedziałam mojemu TŻ, że chcę odstawić tabletki, to stwierdził, że nie ma problemu i rozumie, ale muszę liczyć się z tym, że w takim razie nie będzie seksu bez prezerwatywy
|
||
|
|
|
#370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz rację, o tym nawet nie pomyślałam. A przecież jest podobnie, ryzyko też jakieś jest. Ale tabletki to takie zwyczajne pigułeczki i często nikt nie myśli o nich tak, jak np. o specjalnym zabiegu. Tak jakby ludzie tej ingerencji nie widzą, zostawiają ją gdzieś obok.
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 | |||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
, tym bardziej, że dzieciak miał się urodzić chory.Jeśli waga będzie dalej lecieć w dół, to zrób przynajmniej podstawowe TSH - na to badanie rodzinny da Ci normalnie skierowanie Cytat:
.Raczej .Cytat:
A co do żelu - składa się z dwóch hormonów i można powiedzieć, że to analogia do kobiecego plastra hormonalnego - powoduje on spadek liczebności plemników. Zapewne jak większość metod - jest w pewnych przypadkach zawodna . Aczkolwiek w połączeniu z prezerwatywą byłoby to miła odskocznia od tabletek hormonalnych, które miałabym przyjmować zapewne ja .
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-04-11 o 21:50 |
|||
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jak zobaczyła konto swojego chłopaka to po 3 miesiącach była w ciąży a po pół roku przed ołtarzem jak małpeczka
|
|
|
#374 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Nie do końca rozumiem i popieram nielegalność wazektomii. Ludzie powinni mieć prawo do decyzji. Własnych, nieskrępowanych. Powinni móc sami decydować o sobie. Nie wiem czemu stawia się płodność na swego rodzaju piedestale, a przynajmniej mam takie dziwne wrażenie. Poza tym jako podstawę prawną braku legalności podaje się jeden z artykułów kodeksu karnego, który, według mnie powinno się rozumieć jako pozbawienie kogoś płodności i innych wymienionych w art, wbrew jego woli. Po co natomiast się wpychać w osobiste decyzje i uczucia każdego człowieka? Krzywdzi tym kogoś? Nie. A jeśli już, to sam siebie. I co z tego? Jego decyzje.
|
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#376 | ||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.Chociaż mam koleżanki, które myślą, że "ich prawda" jest jedyna i święta .Nie jest to do końca określone w polskim prawie. Wikipedia mówi jedno, firmy, które oferują takie usługi - co innego. Inna kwestia - gdyby było to nielegalne, firmy nie mogłyby otwarcie reklamować się w tej kwestii. W dobie dzisiejszych ulepszeń mowa o zabiegu - tak jak w przypadku korekty wzorku. I nie uważam wcale, że hormony, to TYLKO hormony. Gdyby świadomość była inna, kobiety nie dawałaby wpisywać sobie 'na pałę' tego, co schodzi lepiej lekarzom i za większą sprzedaż czego mają konkretne profity. Jeśli "nieprzyjemną konsekwencją" nazywasz nowotwory [nierzadko złośliwe], to nie mam więcej pytań .Żel smaruje się codziennie, a nie tylko przed stosunkiem - tak chyba właśnie powstają mity .Ano zdarzają się różni amanci, na to wychodzi .To dobrze, coś się dzieje .Cytat:
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-04-11 o 22:10 |
||
|
|
|
#377 | ||
|
Konto usunięte
|
jestem, nie utopiłam się w wannie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#379 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety. Wiem np. o dziewczynie, która widząc, że związek zaczyna się sypać, a facet interesować koleżanką z pracy, próbowała z całych sił w ten właśnie sposób go zatrzymać. I wychodzi na to, że facet miał masę szczęścia, bo jej się nie powiodło.
|
|
#381 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Co do aborcji - piszecie że ludzie powinni mieć wybór. Dziecko to też człowiek a prawa ma odbierane. W kwestii aborcji i in vitro - z jednej strony zgadzam się z tym a z drugiej nie zgadzam
Kurcze, czasami bronie tego a czasami atakuje. Sama nie wiem jak się do tego odnieść.
|
|
|
|
#383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
A co do in vitro, to jestem za
|
||
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026489 6]ja też uważam, że powinno być legalne, ale przed zabiegiem osoba powinna przejśc testy psychologiczne i psychiatryczne , powinna być brana pod uwagę ich sytuacja zdrowotna, materialna, ot takie moje zdanie.
[/QUOTE]dokładnie tak Cytat:
zmieniając temat ( pewnie na chwilę ) znalazłam ciekawe spostrzeżenie na temat trenowania pośladków : obrazek i opis : Aby wyrzeźbić pośladki trzeba pracować nad konkretnymi mięśniami. A więc najlepsze ćwiczenie aby wymodelować mięsień pośladkowy wielki (maximus) to głębokie wypady nóg. Na mięsień pośladkowy średni (medius) najlepsze są pajacyki. A na mięsień pośladkowy mały (minimus) świetnie działają przysiady
|
|
|
#385 | ||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
, chociażbym miała inne zdanie .A mam - w sumie podobne. Z tym, że jestem za aborcją w konkretnych przypadkach : gwałtów i mających się urodzić chorych dzieci. Reszta powinna odpowiadać za siebie i patrzeć kiedy dupczy .Cytat:
.
|
|
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do aborcji dzieci chorych - kiedyś uważałam ze to dobry pomysł ale teraz nie wiem. Dlaczego ktoś ma decydować o tym kto może żyć? Będziemy wybierać że osoba z taką i taką chorobą może żyć ale już z chorobą inną nie? Zabijano murzynów dawniej, Żydów i innych - bo komuś nie pasowali. Komuś nie pasuje chore dziecko więc też je zabija. Tylko różnica polega na metodzie. |
||
|
|
|
#387 | |
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Skutki uboczne można znaleźć nawet dla rumianku - kwestia, żeby wyodrębnić z tego shitowego natłoku informacji, to co jest istotne. Mydli się oczy, że tabsy anty to remedium na wszystko : brak niechcianej ciąży, piękna cera etc.etc.etc., a jak przychodzi co do czego, to lekarze rozkładają ręce i stawiają na rakowcu krzyżyk.
|
|
|
#388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Argumentem przeciwko aborcji mogłoby być jednak to, że w tej sytuacji już się kogoś krzywdzi - to nienarodzone dziecko. Przy wazektomii natomiast można rzec, jeśli już, że mężczyzna krzywdzi siebie. Uważam podobnie do Ciebie, ale należy wziąć pod uwagę to, że gdyby aborcja była legalna, nagle mogłoby się okazać, że wszyscy ją wykonują bez opamiętania i nagminnie. Z drugiej strony, zakaz w pewnym sensie nie ma nic do rzeczy, bo kto chce, i tak znajdzie, zapłaci i zrobi, prawda? W przypadku choroby dziecka/gwałtu, jestem jak najbardziej za. Na szczęście prawo również to przewiduje i dopuszcza. Nie znoszę, zwyczajnie nie znoszę, argumentów np. katolików - i Kościoła ogólnie - że dziewczynę, powiedzmy, zgwałcono i nieszczęśliwie w wyniku tego zaszła w ciążę. I co mówi Kościół? Dziecko nie jest winne, dziecko nie jest winne. No pewnie, że nie jest, ale czemu nikt nie raczy się postawić w sytuacji tej dziewczyny, która będzie codziennie na nie patrzeć, kiedy go urodzi i będzie sobie zapewne przypominać, jaka straszna krzywda ją spotkała? Okropność. Dzieciobójstwo - robią to osoby z pewnością chore, nie rozumiem, jak tak można. Istnieją np. okna życia, po co od razu dziecko zabijać i, idąc krok dalej, później zmagać się z problemem odpowiedzialności karnej za przestępstwo? Zupełnie bezmyślne.
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech narkotyki będą legalne - i tak je ludzie biorą. A to że ktoś znajdzie i zapłaci, to wiadomo. Wg mnie zgwałcona powinna mieć takie prawo, bo jej prawo też zostało naruszone i stawiałabym ją na pierwszym miejscu. Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2013-04-11 o 22:32 |
|
|
|
|
#390 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Pomijając kwestię drobiu, bo to nieistotne w tej chwili...
Najlepiej para, a jak później przyjdzie chęć na dzieci, to mogą pojawić się problemy. Nie do końca wiadomo czy zabieg wazektomii jest odwracalny i raczej jest duże ryzyko późniejszej niepłodności. Dla mnie zasugerowanie swojemu facetowi takiego zabiegu jest bardzo nie na miejscu, no chyba że para jest małżeństwem i nie planują mieć dzieci na 100% 
ale to też tylko świadczy o braku odpowiedzialności

!
jak ja brałam to miałam budzik wieczorem ustawiony i zawsze jak siedzieliśmy razem to o 21,30 Tż wiedział, że sięga po moją torebkę i mi ją podaje 

, tym bardziej, że dzieciak miał się urodzić chory.
Kurcze, czasami bronie tego a czasami atakuje. Sama nie wiem jak się do tego odnieść.