![]() |
#361 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Każdego dnia będę piękniejsza - cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2013-04-11 o 20:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki całe życie będzie pewnie myślał tylko o sobie...
![]() |
#364 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A branie tabletek bez wiedzy lekarza jest po prostu chore... ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i bardzo dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#366 | ||||||
Lux Mundi
|
Dyskusja się rozkręciła
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie wychodzi tak bardzo często ![]() Cytat:
Ze swojej strony : nie planuję mieć dzieci, dla mnie więc metoda antykoncepcyjna jaką stosowałby facet mogłaby być dowolna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tutaj bym się kłóciła ![]() ![]() Najgorsze jest z kolei to, że mężczyźni [jak napisała Aysell] mimo alternatywnych form nie chcą się zabezpieczać. Bo hormony są be, a czy to nie będzie powodowało nowotworów etc. Wolą, by zajmowały się tym partnerki i mają w nosie, jakie skutki uboczne niesie to właśnie dla kobiet.
![]() ![]() |
![]() |
#367 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Haha, też prawda ![]()
![]() |
#368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak szczerze, chciałabyś , żeby Twój facet poddał się wazektomii, czy innych metod które tu wymieniłaś ? albo tego żelu antykoncepcyjnego używał i byłabyś spokojna, że w ciąże nie zajdziesz? bo ja bym jednak w takie coś nie uwierzyła ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oczywiście, tabletki antykoncepcyjne sieją spustoszenie, ale jednak są legalne, prawda ![]() Akurat żadnym żelom, piankom, globulkom nie ufam, poza tym trzeba się tym smarować jakis czas przed stosunkiem, co psuje raczej atmosferę... ![]() Jeśli ma się takiego mężczyznę, to naprawdę współczuję. Jak powiedziałam mojemu TŻ, że chcę odstawić tabletki, to stwierdził, że nie ma problemu i rozumie, ale muszę liczyć się z tym, że w takim razie nie będzie seksu bez prezerwatywy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#370 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz rację, o tym nawet nie pomyślałam. A przecież jest podobnie, ryzyko też jakieś jest. Ale tabletki to takie zwyczajne pigułeczki i często nikt nie myśli o nich tak, jak np. o specjalnym zabiegu. Tak jakby ludzie tej ingerencji nie widzą, zostawiają ją gdzieś obok.
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Jeśli waga będzie dalej lecieć w dół, to zrób przynajmniej podstawowe TSH - na to badanie rodzinny da Ci normalnie skierowanie ![]() Cytat:
![]() Raczej ![]() Cytat:
![]() A co do żelu - składa się z dwóch hormonów i można powiedzieć, że to analogia do kobiecego plastra hormonalnego - powoduje on spadek liczebności plemników. Zapewne jak większość metod - jest w pewnych przypadkach zawodna ![]() ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-04-11 o 20:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak małpeczka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie do końca rozumiem i popieram nielegalność wazektomii. Ludzie powinni mieć prawo do decyzji. Własnych, nieskrępowanych. Powinni móc sami decydować o sobie. Nie wiem czemu stawia się płodność na swego rodzaju piedestale, a przynajmniej mam takie dziwne wrażenie. Poza tym jako podstawę prawną braku legalności podaje się jeden z artykułów kodeksu karnego, który, według mnie powinno się rozumieć jako pozbawienie kogoś płodności i innych wymienionych w art, wbrew jego woli. Po co natomiast się wpychać w osobiste decyzje i uczucia każdego człowieka? Krzywdzi tym kogoś? Nie. A jeśli już, to sam siebie. I co z tego? Jego decyzje.
![]() |
#375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | ||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż mam koleżanki, które myślą, że "ich prawda" jest jedyna i święta ![]() Nie jest to do końca określone w polskim prawie. Wikipedia mówi jedno, firmy, które oferują takie usługi - co innego. Inna kwestia - gdyby było to nielegalne, firmy nie mogłyby otwarcie reklamować się w tej kwestii. W dobie dzisiejszych ulepszeń mowa o zabiegu - tak jak w przypadku korekty wzorku. I nie uważam wcale, że hormony, to TYLKO hormony. Gdyby świadomość była inna, kobiety nie dawałaby wpisywać sobie 'na pałę' tego, co schodzi lepiej lekarzom i za większą sprzedaż czego mają konkretne profity. Jeśli "nieprzyjemną konsekwencją" nazywasz nowotwory [nierzadko złośliwe], to nie mam więcej pytań ![]() Żel smaruje się codziennie, a nie tylko przed stosunkiem - tak chyba właśnie powstają mity ![]() Ano zdarzają się różni amanci, na to wychodzi ![]() To dobrze, coś się dzieje ![]() Cytat:
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-04-11 o 21:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||
Konto usunięte
|
jestem, nie utopiłam się w wannie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Wtajemniczenie
|
Niestety. Wiem np. o dziewczynie, która widząc, że związek zaczyna się sypać, a facet interesować koleżanką z pracy, próbowała z całych sił w ten właśnie sposób go zatrzymać. I wychodzi na to, że facet miał masę szczęścia, bo jej się nie powiodło.
#381 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Co do aborcji - piszecie że ludzie powinni mieć wybór. Dziecko to też człowiek a prawa ma odbierane. W kwestii aborcji i in vitro - z jednej strony zgadzam się z tym a z drugiej nie zgadzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
A co do in vitro, to jestem za ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;4026489 6]ja też uważam, że powinno być legalne, ale przed zabiegiem osoba powinna przejśc testy psychologiczne i psychiatryczne , powinna być brana pod uwagę ich sytuacja zdrowotna, materialna, ot takie moje zdanie.
![]() dokładnie tak ![]() Cytat:
zmieniając temat ( pewnie na chwilę ) znalazłam ciekawe spostrzeżenie na temat trenowania pośladków : obrazek i opis : Aby wyrzeźbić pośladki trzeba pracować nad konkretnymi mięśniami. A więc najlepsze ćwiczenie aby wymodelować mięsień pośladkowy wielki (maximus) to głębokie wypady nóg. Na mięsień pośladkowy średni (medius) najlepsze są pajacyki. A na mięsień pośladkowy mały (minimus) świetnie działają przysiady
![]() ![]() |
![]() |
#385 | ||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() ![]() A mam - w sumie podobne. Z tym, że jestem za aborcją w konkretnych przypadkach : gwałtów i mających się urodzić chorych dzieci. Reszta powinna odpowiadać za siebie i patrzeć kiedy dupczy ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do aborcji dzieci chorych - kiedyś uważałam ze to dobry pomysł ale teraz nie wiem. Dlaczego ktoś ma decydować o tym kto może żyć? Będziemy wybierać że osoba z taką i taką chorobą może żyć ale już z chorobą inną nie? Zabijano murzynów dawniej, Żydów i innych - bo komuś nie pasowali. Komuś nie pasuje chore dziecko więc też je zabija. Tylko różnica polega na metodzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
Skutki uboczne można znaleźć nawet dla rumianku - kwestia, żeby wyodrębnić z tego shitowego natłoku informacji, to co jest istotne. Mydli się oczy, że tabsy anty to remedium na wszystko : brak niechcianej ciąży, piękna cera etc.etc.etc., a jak przychodzi co do czego, to lekarze rozkładają ręce i stawiają na rakowcu krzyżyk.
![]() ![]() |
![]() |
#388 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uważam podobnie do Ciebie, ale należy wziąć pod uwagę to, że gdyby aborcja była legalna, nagle mogłoby się okazać, że wszyscy ją wykonują bez opamiętania i nagminnie. Z drugiej strony, zakaz w pewnym sensie nie ma nic do rzeczy, bo kto chce, i tak znajdzie, zapłaci i zrobi, prawda? W przypadku choroby dziecka/gwałtu, jestem jak najbardziej za. Na szczęście prawo również to przewiduje i dopuszcza. Nie znoszę, zwyczajnie nie znoszę, argumentów np. katolików - i Kościoła ogólnie - że dziewczynę, powiedzmy, zgwałcono i nieszczęśliwie w wyniku tego zaszła w ciążę. I co mówi Kościół? Dziecko nie jest winne, dziecko nie jest winne. No pewnie, że nie jest, ale czemu nikt nie raczy się postawić w sytuacji tej dziewczyny, która będzie codziennie na nie patrzeć, kiedy go urodzi i będzie sobie zapewne przypominać, jaka straszna krzywda ją spotkała? Okropność. Dzieciobójstwo - robią to osoby z pewnością chore, nie rozumiem, jak tak można. Istnieją np. okna życia, po co od razu dziecko zabijać i, idąc krok dalej, później zmagać się z problemem odpowiedzialności karnej za przestępstwo? Zupełnie bezmyślne.
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech narkotyki będą legalne - i tak je ludzie biorą. A to że ktoś znajdzie i zapłaci, to wiadomo. Wg mnie zgwałcona powinna mieć takie prawo, bo jej prawo też zostało naruszone i stawiałabym ją na pierwszym miejscu. Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2013-04-11 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.