|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Iwona, pomagam, ale Ty tego nie doceniasz
![]() Cytat:
![]() , i słusznie
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O! ![]() Nie posłuchałam i mam, paluch tak rozcięty, że nie mogę zatamować krwi. No nie doceniłam i się doigrałam. Przez plaster mi wycieka, a jak za mocno ścisnę to siny palec mam |
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
ło matko, coś mi się pomieszało, zaczełam się zastanawiać czy u niego stoi obok czy na górze, i uświadomiłam sobie, że on ma pralko-suszarkę
Cytat:
siedź siedź ja odgrzewam kopytka, wczoraj cały wieczór robiłam, tak mnie naszło |
|
|
|
|
#364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** Kończę kawę i lecę z podaniem do przedszkola
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Jola, do którego?
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona, nam się skomplikowała sytuacja z przedszkolem, teraz muszę już uciekać
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Robie leczo, ale nie mam mięsa bo nie mogę się zdecydować. Z czym robicie?
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
No przecież w robocie jestem
![]() Tylko szybko podczytuję, a czasem-jak dziś-szaleję i coś piszę nawet. Doceń ![]() Gorgulku ja robię z kiełbasą, ale taką dobrą-suchą
|
#369 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ojej, lepiej było siedzieć i nic nie robić Lodem trochę obłóż Uwieeeelbiam przysmazone kopytka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ba malutko Ciebie z nami **** Jak patrzę za okno to mi sie odechciewa wyjazdu, 16 stopni, a chmurzyska takie, że mam wrażenie że zaraz niebo spadnie na głowę.
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Z tą kiełbasą to najmniej roboty i chyba tak zrobię, najwyżej będę omijać
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciek zatamowany?
|
#373 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
siedzę z kawusią - wogóle polecam - moje odkrycie roku dzięki siorze, która bonusy dostaje i już za dużo kawy ma - Tchibo Pearl Beans ![]() dziewczyny dzięki bardzo za przytulaski ![]() jakoś muszę sobie radzić, teraz jeszcze nie pracuję więc jakoś dam radę ale co bedzie jak wrócę do pracy strach się bać ![]() co do mojego męża, to za nic w swiecie nie doczekam się pomocy z jego strony, jakoś muszę sobie radzić, obiecuje mi jednak że jak tylko nadrobi zaległości (to tak od 2 lat słyszę już chyba) i jak sie wszystko wyprotuje to będzie mi pomagał. Może jak jakieś biuro otworzy to tak będzie ale póki w domu sam to robi to nie mam o czym marzyć... Cytat:
![]() ale niestety on ma taką pracę... w poniedziałek wielkanocny o 9 rano klient dzwonił.... ja polecam to: żel malinkowy - obłedny zapach ![]() mydło ylang - też super zapaszek to mam ale jeszcze nie używałam o ten peeling co Jola polecała do stóp też fajny Hoggara też kupiłam ale mężowi średnio podszedł, mi się podoba ![]() a zapomniałam napisać, że w sumie dostałam kilka fajnych gratisów, np serum do biustu i taki kremik ![]() Cytat:
![]() na stojąco cięzka sprawa, spróbuj na sobie, łątwiej jak się leży Zuza chyba się przyzwyczaiła, czasem jak naprawdę nie mam dla niej czasu i się popśtykamy to mówi że ona idzie do taty/czeka na tatę ale widać że jest do mnie bardziej przywiązana. Mój mąz lubi się z nią droczyć, czasem do przesady, wciska jej jakiś kita a ona do mnie leci i mówi, że tata jej powiedział że to i to a to nieprawda, praawda mamuś? Ola, zdrowiej a to mydełko malinowe co wkleiłaś muszę kupić ![]() Cytat:
![]() a tak z innej beczki: co znaczy robił sobie mleko? Cytat:
*** mój Syneczek kochany od pół godziny gada ze swoim potworkiem, jaki on jest kochany *** po 2 godz kończe tego posta ![]() Maciek śpi a ja się za obiad biorę - dziś pierożki z serem i ruskie - z mrożonek ale odkryłam sklep w któym moge kupić superowe pierożki, właśnie najlepsze są te co wymieniłam i jeszcze ze szpinakiem ![]() a potem biorę się za łazienki :/ papa ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Jak tam gorgulku palec? Coś to zrobiła? Ja wczoraj paskudnie nogę rozwaliłam, jak próbiwałam wyciągnąć wózek po schodach jak szłam do urzędu - niestety nie mają podjazdu dla wózków ![]() nawet dresy mnie bolą
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dlatego z internetu teraz prawie nie korzystam![]() Maja dzięki
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
No to się rozchorował mała ech jak nie urok to
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Dziewczyny polecicie jakiś korektor pod oczy dobry na cienie i żeby w zmarszczki nie wchodził?
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie
![]() Cytat:
![]() Dalej leci, nie nadążam ze zmianą plastrów i dodatkowo papierem obwijam. Teraz ja na raty odpisuję. |
|
|
|
|
#377 |
|
Ola-Unhola
|
Iwcia, skórkę od chleba przyłóż
|
#378 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, rozumiem, jak to teraz jest, jak się pracuje, ale... dzieci potrzebują ojca, kiedy mają więź nawiązywać, jak nie teraz?Jak słyszę, że ktoś ma taką pracę - to pasuje mi tylko lekarz/pielęgniarka, policjant i strażak ![]() ![]() Spróbujemy Kuba też jest do mnie przywiązany, ale jest też przywiązany do taty i ja to cenię. Zresztą mój małż też, więc spędza czas z Kubą, nierzadko kosztem snu. Drugi raz od początku nie da się być ojcem, dzieci nie będą znów małe. Piszę Ci to, bo wiem, że ciężko wygospodarować czas, ale można odrobinę, tylko trzeba to zorganizować. Wystarczy spojrzeć na naszą Mariolę ![]() Kuba pije modyfikowane nadal ![]() ![]() Cytat:
Magic HR Cytat:
*** Wróciłam, byłam w YR , kupiłam krem do rąk z owsem , dostałam żel malinowy, co Maja o nim pisała, kupiłam Alanowi płyny do kąpieli
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-04-12 o 15:23 |
|||||
|
|
|
#379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,dzisiaj poszalałyście jest co czytać ![]() Postaram się nadrobić samym wieczorem Wyniki badań na szczęście dobre ![]() Buziaki
|
|
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Yyy pierwsze słyszę ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() Miramej
|
|
#382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, poszukuję takich czółenek http://www.merg.pl/product-pol-13704...no-Letnie.html tylko na obcasie do 10 cm.
|
#383 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
lepiej się czuje? ty też zdrowiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiesz jak to facet boi się i tyle schudł 26 kg żeby kolana nie obciążać.wspaniałe uczucie Cytat:
![]() moja jest takim uparciuchem, że nie potrafi przeprosić mówi, że chce się przytulić i że ciężko jest wypowiedzieć to słowo![]() Dziewczyny ja nie wiem co robić. Wczoraj Amela dała mi tak popalić, że jak tak dalej pójdzie to ja się u psychologa znajdę. Ma swoje płaczki i ok jest mała musi się nauczyć panować nad emocjami, ale byle co potrafi ją wyprowadzić z równowagi do poziomu tragedii. Np. wczoraj wieczorem była śpiąca i tarła oczy. Nie wiem chyba sobie zawinęła powiekę, albo rzęsa jej wpadła do oka. Zaczęła krzyczeć tak głośno, że w uszach piszczało. Nie pozwoliła sobie pomóc, o pokazaniu oka mowy nie było. Zakryła rączką oko, cała zlana potem, aż włosy miała mokre, krzyczała ratujcie mnie, pomocy ... No i jak to zwykle u niej sprowokowała wymioty jak chciałam po godzinie siłą zobaczyć co się stało. Z małżem stwierdziliśmy, że trzeba chyba jechać na pogotowie okulistyczne, ale usnęła z tego wszystkiego. Rano wstała jakby nigdy nic. No ręce opadają. Już kilka było takich sytuacji. Nikt nie jest w stanie jej przekonać do współpracy. Czuję się winna, że nawet własnym rodzicom nie ufa no i swoją drogą panikuje nawet przy najmniejszym bólu ( jak to dziecko) ale boję się, ze kiedyś będzie sytuacja, ze coś ją naprawdę mocno boli, a ja jej nie uwierzę ![]() przepraszam, że tak bez ładu składu
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że się cieszysz
![]() Cytat:
![]() Magda, to taki wiek, a może na razie i charakter To już jest wystarczający powód do takiej akcji, poza tym są ludzie, którzy do oka nie dadzą się zbliżyć i koniec. Mój małż taki jest, masakra jakaś ![]() No jaka winna, jak nie ufa To przecież zupełnie nie tak, to jest niespełna 4-latka, mój Kuba też wymyśla, że go boli coś tam i ja mu już kiedyś powiedziałam, że kiedyś przez to mu nie uwierzę, ale mam świadomość niebezpieczeństwa mojej niewiary i wolę wierzyć zawsze, jak nic nie dolega tak naprawdę, to dziecko po 5 minutach oglądania, troski stwierdza, że już przeszło ![]() Tak, jak Was czytam, to stwierdzam, że mam to samo, ale ja się nauczyłam do tego podchodzić z humorem (oczywiście z reguły, są wyjątki, kiedy buzuję, jak byk - to z Pana Kuleczki, tam jest taka wiecznie narzekająca kaczka ![]() Powiem Ci jeszcze, że moje dziecko na przykład ostatnio zamykało się w ciemniej łazience, jak było spięcie Sam na to wpadł, jak pierwszy raz poszedł, to mi szczęka opadła, zaczęłam go wypytywać, bo oczywiście pierwsze co, to przedszkole mi przyszło do głowy, potem rozmawiałam o tym z przedszkolną panią psycholog i ona mówiła, że jeśli to jest jego decyzja, to zostawić. Bo ja na początki szłam, prosiłam, tłumaczyłam, że jak chce pobyć sam, to może w drugim pokoju, że w ciemnej łazience, to jakoś tak... dziwnie Odkąd przestałam prosić, żeby się nie zamykał, ograniczyłam się tylko do zakomunikowania, że jestem, mogę przytulić, to jakoś mu przeszło.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-04-12 o 20:33 |
|
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
|
|
#386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mów, że Wam nie ufa, przecież Ona ma tylko prawie 4 lata. Ostatnio, Alan w szpitalu tak sie rozbrykał, że zaczął krzyczeć na całe gardło(naprawdę wrzeszczał jak wariat), bez powodu, ot tak. Nie płakał tylko krzyczał. Na każdą moją prośbę/groźbę żeby był cicho krzyczał jeszcze głośniej. Nie pomogło odwrócenie uwagi ani nic. A tu przecież szpital, cała sala dzieci, a ten krzyczy, bo ma akurat na to ochotę. No i co zrobić? Ja nic nie dałam rady poradzić, dał upust emocjom i sam przestał, ale ile wstydu się najadłam to tylko ja wiem. Po prostu zaciskam pięści i czekam, aż minie ten czas. Cytat:
![]() Mój mąż robił identycznie. Podobno, chodził do łazienki za każdym razem jak była włączona pralka siedząc do niej przytulony zasypiał Dlatego ich szukam ![]() **** Mam winko która chętna ?
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak identycznie, mój idzie cierpieć w samotności ![]() Ja mam piwko. I chipsy Czekam tylko na małża.Zapomniałam Wam napisać - w zeszłą sobotę Kuba obudził się jak zwykle wcześnie rano i mówi do mnie "Taki jestem głodny, że szok"
|
|
|
#388 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho , kto mnie jeszcze kocha
![]() ![]() Czytam trochę i widzę, że Wasze maluchy bunt na całego przechodzą, u nas było kilak tragicznych tygodni z codziennymi awanturami o wszystko, od jakiegoś czasu Martynka jest bardzo zgodna, nie wiem co się stało ale to na pewno nic na stałe ![]() Za to wyobraźnia jej hula na całego, wczoraj opowiadała mi, ze mają w przedszkolu złotą umywalkę z czerwonym kranem, która wysuwa się ze ściany, dzisiaj podobno Pani przyniosła jej do leżakowania prawdziwego, żywego kotka i spali razem Niezłe przedszkole wybrałam, co?
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też tak myślę ![]()
|
|
|
#390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam zapalenie krtani, nie mówię nic albo prawie nic , a Martynka dalej pokasłuje, w poniedziałek idziemy do pulmonologa bo mam już dość, oczywiście prywatnie bo terminy NFZ na...wrzesień
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

ba malutko Ciebie z nami

strach się bać 

, rozumiem, jak to teraz jest, jak się pracuje, ale... dzieci potrzebują ojca, kiedy mają więź nawiązywać, jak nie teraz?
Sam na to wpadł, jak pierwszy raz poszedł, to mi szczęka opadła, zaczęłam go wypytywać, bo oczywiście pierwsze co, to przedszkole mi przyszło do głowy, potem rozmawiałam o tym z przedszkolną panią psycholog i ona mówiła, że jeśli to jest jego decyzja, to zostawić. Bo ja na początki szłam, prosiłam, tłumaczyłam, że jak chce pobyć sam, to może w drugim pokoju, że w ciemnej łazience, to jakoś tak... dziwnie