Na naszym wątku pozytywne wibracje, bo znowu czekamy na ślubne relacje! PM2013 cz. 47 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-13, 14:44   #571
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia
Dot.: Na naszym wątku pozytywne wibracje, bo znowu czekamy na ślubne relacje! PM2013

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Kurde, mam jakiś kryzys. Wkurzają mnie nasze rodziny, które odwołują "bo tak". Martwi mnie to, że musimy dopraszać.
Już nie mowiąc o tym, że mam w głowie myśli pod tytułem: "po co mi był ten kwartet, jak i tak nikt nie chce przychodzić"
Jak sama wiesz, ja Cię rozumiem... wiem coś na temat odmawiania
Sama miałam takie myśli, że ja się staram i wszystko chcę pięknie... a tu tyle ludzi odmawia
I nie mamy kompletu a płacimy za całość...

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Super!

Ja jadę drukować zaproszenia z nową datą potwierdzenia
Może też tak zrobić? Zostało nam kilka zaproszeń, ale z datą 2 kwietnia
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
hej właśnie wróciłam od makijażystki wrzucam na minnut 5 -10 zdjęcia całego wykonania
fryzura mojej siostry 20min - bo nie miała czasu no i jak powiedziała to nie mój ślub tylko koleżannki więc ma tylko na mnie 30 min. Ale efekt nie jest zły jak na te 20 min
Makijaż 1h10min i jeszcze mnie policzyła jako próbny narazie mam mocny mat ale powiedziała mi że to kwestia godziny jak wszystko będzie wyglądało naturalniej
Nie widziałam....
ciukunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 14:46   #572
weronikad2
Rozeznanie

Dot.: Na naszym wątku pozytywne wibracje, bo znowu czekamy na ślubne relacje! PM2013

Cytat:
Napisane przez ciukunia Pokaż wiadomość
Sama miałam takie myśli, że ja się staram i wszystko chcę pięknie... a tu tyle ludzi odmawia
I nie mamy kompletu a płacimy za całość...
kurcze to nie ciekawie.... a macie w umowie tak ze płacicie za całość?? my powiedzieliśmy orientacyjnie że bedzie ok 160-170 a zapraszamy 230 babka powiedziała że zapłacimy za konkretna liczbę osób którą podamy 2 tyg przed weselem
weronikad2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 14:46   #573
jjulkaaa
Zadomowienie

A z jakich powodów Wam ludzie odmawiają? Tak z ciekawości pytam..
U nas niby praktycznie wszyscy (poza osobami z zagranicy) jak dawaliśmy zaproszenia, to że oni już z miejsca potwierdzają... zobaczymy za miesiąc jak jest data oficjalnego potwierdzenia... mam nadzieję, że nam dużo osób nie odmówi
jjulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 14:54   #574
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Możesz przybliżyć o co chodzi w tych dwóch zabawach?
ta z rzeczami to jest tak - wszyscy tańczą w kółeczku i między nimi krązy worek albo plecak whatever, w którym są popakowane różne gadżety. Jak muzyka robi STOP, osoba która trzyma worek losuje coś z worka i ubiera na siebie - chodzi o to, żeby były tam właśnie np śmieszne okulary, nakrycia głowy, fartuszki, wielkie gacie itp. Każdy z będących w kółeczku musi wylosować jakiś "ciuch" i akurat na tym weselu, na którym to widziałam - po skończonej zabawie był pokaz mody - goście paradowali przed Młodymi do komentarzy DJ'a

a to drugie to jest piosenka. "Ja pod twoim oknem, trzy godziny mokłem, z góry na padał deszcz, buty przemoknięte i ubranie zmiete, czy ty luba o tym wiesz" i jak jest przerwa, to Dj mówi, że tak pada, że panowie muszą zapewnić paniom nakrycia głowy, potem woda jest po kolana - panie muszą panom podwinąć spodnie, potem panie zakładaja marynakri panów, panowie przenoszą panie przez kałużę, na koniec panowie w wolnej wersji piosenki "odpoczywają na piersi" partnerki (chodzi generalnie o to, że mają się przytulić, tyle)

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

Mam dystans do imprezy, po prostu nienawidzę kawałka "Weselny klimat", uważam że jest szczytem żenady i nie wyobrażam go sobie na weselu Wiadomo, że inni mogą uważać inaczej, ale DLA MNIE to porażka

Ta zabawa z losowaniem elementu garderoby jest akurat bardzo fajna Za karetą nie przepadam (strasznie się zgrzałam bawiąc się w to na czerwcowym weselu podczas upałów), reszty nie znam

wesele bez disco polo, to dla mnie nie wesele ;]

Cytat:
Napisane przez fioletowa Pokaż wiadomość
hej witam się w nowym wątku i z nowymi problemami...

Przyjaciółka napisała ze nie przyjedzie, bo jej facet nie dostał urlopu..

Świadkowa... no właśnie, jej mąż a brat tż wisi nam niezlą kasę, nie idzie się z nim dogadać, daliśmy mu czas do 11 kwietnia a jak nie to nie chcemy go na weselu, kasy oczywiscie nie dostaliśmy.. bo mu żal, ale na motor za prawie 3 koła i wycieczke do chorwacji to ich stać... no i swiadkowa ma zaproszenie bez meza.. a my jestesmy stratni 2tys.
Wiec powiedziała ze moze byc swiadkowa ale na weselu bedzie krótko... to po co mi taka swiadkowa? !

wrrr
Lipa:/ ja bym takiej świadkowej podziękowała. Ona ma byc od tego, żeby tam być z Wami do końca i Wam pomagać. To po pierwsze, a po drugie, skoro jest niemiła atmosfera między Wami, to tym bardziej - niee brałabym dziewczyny za swiadka

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przyszłam prosić o kciuki bo zaraz wychodzę na rozmowę o pracę...oby coś z tego było.
kciuki, kciuki, kciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciukikciuki, kciuki, kciuki kciuki!!!
Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość

Nic nie wiem Kompletnie nic

NO TO SUUUUPER!!!

Cytat:
Napisane przez paula1109 Pokaż wiadomość
ej żadna nie miała nauk z księdzem nie mogę otrzymać żadnej odpowiedzi na moje pytanie wcześniejsze
Ja miałam. Ksiądz opowiadał u nas o religijnym aspekcie małżeństwa. Generalnie było to jak lekcja religii nt. sakramentu małżeństwa.

Cytat:
Napisane przez jjulkaaa Pokaż wiadomość
My mamy takie wybrane:
1) Z płetwami zabawa ( to jest zabawa zespołu - mają płetwy i polega to na tym, że są dwie drużyny po jakieś 5 osób - po kolei zakładają te płatwy, muszą przejść w nich kawałek, wypić kieliszek i wrócić z powrotem, następna osoba i tak do końca. Wygrywa drużyna która ukończy pierwsza. Generalnie nie przepadamy za zabawami gdzie trzeba pić ale jedną taką możemy zrobić. Albo ew zamienić to można na jakieś inne zadanie

Wymiana rzeczy - nie wiem jaka jest oficjalna nazwa. Zabawa polega na tym, że krzeseł jest ustawionych o jeden mniej niż par biorących udział. I chodzi się w kółku i nagle pan wodzirej/ z zespołu mówi, że panie ubierają krawaty swoich partnerów. I szybko to trzeba zrobić i usiąść na krześle - Ci co są ostatni odpadają i tak aż do końca. Z wesel ta zabawa mi się bardzo podobała, bo to tak śmiesznie jak chcemy się szybko czymś zamienić.
I tam były różne rzeczy - pasek do spodni, marynarkę. Największym hardkorem były buty

Wycieczka do cyrku - to standardowa zabawa, ale bardzo ją lubimy - nie będzie kary dla przegranej drużyny, tylko jakieś fanty wymyślimy dla wygranej

Familiada (tylko z innymi zadaniami) - 5 osós - drużyna Pani i Pana Młodego. I każda z osób ma do zrobienia jakieś zadanie. Jak ona kończy następna osoba może zacząć wykonywać swoje zadanie i tak aż do końca, któa drużyna pierwsza skończy - zadania jeszcze wymyślimy, ale to może być np. dmuchanie balona aż pęknie, coś szybko zjeść (teraz tak podaję bez pomyślenia, bo jeszcze nie wybraliśmy nic konkretnie)

Całusy na koszulki - to brzmi może trochę średnio ale przebiega fajnie. Wybiera się kilka pań i daje im białe koszulki i pomadkę. I przez minutę czy półtorej Panie mają zebrać jak najwięcej całusów od Panów. Ta zabawa jest fajna, ale jak się wie że ma się dobrą ekipę i nikt się nie będzie krzywo patrzył, że jakaś laska maluje faceta szminką i chce od niego odcisk całusa.
U mojej znajomej wyszło to rewelacyjnie.

Rzucanie welonem i krawatem - to wiadomo.
I jeszcze awaryjnie mamy taką zabawę/chociaż niekoniecznie na oczepinach - zamiast tego przyszłowiowego zbierania na wózek, którego ja bardzo nie lubię - jest taka zabawa, że panowie tańczą w jednym kółku i Panna Młoda w środku, a Panie w drugim z Panem Młodym w środku. I każdy podchodzi i chwilę tańczy a Panią lub Panem Młodym i przy okazji daje się od siebie jakąś dobrą radę na Wasze przyszłe małżeńskie życie.
Pierwszy raz to widziałam u znajomej i byłam zachwycona taką wersję. Żadnego zbieranie na wózek. I przy okazji można chwilę porozmawiać z kimś podczas tańca a i dobre rady dostać

Tyle u nas - padł jeszcze pomysł, żeby jedna zabawa była dla nas i chyba poprosimy świadków żeby coś wymyślili

My jeszcze chcemy, żeby świadek i świadkowa czytali list o ten: http://www.slubomania.pl/index.php/z...kich-kawalerow mega mnie to bawi

RAZEM OD : 3.V 2009r

Edytowane przez Calipso88
Czas edycji: 2013-04-13 o 14:55
Calipso88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 14:54   #575
Ona__88
Raczkowanie

Kaczuszka jak po przymiarce sukni?
Ona__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:04   #576
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Napisane przez weronikad2 Pokaż wiadomość
kurcze to nie ciekawie.... a macie w umowie tak ze płacicie za całość?? my powiedzieliśmy orientacyjnie że bedzie ok 160-170 a zapraszamy 230 babka powiedziała że zapłacimy za konkretna liczbę osób którą podamy 2 tyg przed weselem
Sala, na której mamy wesele, nie organizuje mniejszych wesel niż na 150 osób. I za tyle i tak musimy zapłacić.
Cytat:
A z jakich powodów Wam ludzie odmawiają? Tak z ciekawości pytam..
U nas niby praktycznie wszyscy (poza osobami z zagranicy) jak dawaliśmy zaproszenia, to że oni już z miejsca potwierdzają... zobaczymy za miesiąc jak jest data oficjalnego potwierdzenia... mam nadzieję, że nam dużo osób nie odmówi
Ze stu różnych, niektórzy wcale nie podają powodu nawet
A co najlepsze, goście z zagranicy przyjadą!
Stary 2013-04-13, 15:05   #577
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, ja mam i to dużo, trzęsie mną jak słyszę ten żenujący tekst o zarżniętej świni i o tłustym bicie - pomyśleć, że ludzie puszczają to sobie na weselu
Haha, ja zupełnie inaczej odebrałam ten teledysk Dla mnie to było takie trochę wyśmiewanie typowego klimatu panującego na weselu I wydaje mi się, że Ci ludzie właśnie z takim nastawieniem to kręcili Ale co kto lubi. Generalnie fanką disco polo nie jestem i poza "Jesteś szalona", hitów tego typu u mnie nie przewiduję

My dzisiaj małe zakupy remontowe poczyniliśmy

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:11   #578
missbennet
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na naszym wątku pozytywne wibracje, bo znowu czekamy na ślubne relacje! PM

Cytat:
Kciuki!

Fajne zabawy Dziewczyny, może założymy w klubie wątek z zabawami weselnymi? żeby nie zaginęły jak będziemy szukały pomysłów.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

O której Iemand ślubuje?
Iemand już chyba po ślubie, tajeczka jakoś koło 17 ślubuje.

wysłane z tapatalk
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:11   #579
ciukunia
Zakorzenienie

GG do ciukunia

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Haha, ja zupełnie inaczej odebrałam ten teledysk Dla mnie to było takie trochę wyśmiewanie typowego klimatu panującego na weselu I wydaje mi się, że Ci ludzie właśnie z takim nastawieniem to kręcili Ale co kto lubi. Generalnie fanką disco polo nie jestem i poza "Jesteś szalona", hitów tego typu u mnie nie przewiduję

My dzisiaj małe zakupy remontowe poczyniliśmy
Pochwal się, co kupiłaś
Stary 2013-04-13, 15:14   #580
panacea
Zadomowienie

dziewczyny...co powiecie na taka dekoracje slodkiego stolu? tzn chodzi mi o slodycze w takich miskach? nie moge znalezc nidzie ladnych sloiczkow z ktorych latwo by sie wyjmowalo lakocie, wiec zostaja mieczki.. moze tak byc?

OCZYWISCIE jestem na telefonie i nie ogarnelam sie ze trzeba foto obracac i kolory troche przeklamane..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-04-13 15.07.10.jpg (86,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-04-13 15.07.28.jpg (93,0 KB, 21 załadowań)

1.12.13
1.08.14

20.10.15

Edytowane przez panacea
Czas edycji: 2013-04-13 o 15:15
panacea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:15   #581
Xiezniczka89
Zadomowienie

hej

Cytat:
I nie mamy kompletu a płacimy za całość...[COLOR="Silver"]
Też mamy problem z odmawianiem. Nawet nie zaczęliśmy zapraszać, a już kilka osób powiedziało, że nie przyjedzie bo... np: poza Krakowem, bo będzie była żona itd
Stary 2013-04-13, 15:23   #582
paulina006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panacea Pokaż wiadomość
dziewczyny...co powiecie na taka dekoracje slodkiego stolu? tzn chodzi mi o slodycze w takich miskach? nie moge znalezc nidzie ladnych sloiczkow z ktorych latwo by sie wyjmowalo lakocie, wiec zostaja mieczki.. moze tak byc?

OCZYWISCIE jestem na telefonie i nie ogarnelam sie ze trzeba foto obracac i kolory troche przeklamane..
Ladnie wyglada, wiec smialo moga zostac te miseczki
Stary 2013-04-13, 15:25   #583
Misia89p
Wtajemniczenie

Emilka

U nas na pewno bedzie disco polo i stare dobre hity ale wszystko ze smakiem i wyczuciem zreszta zespol sam mowilz bedzie spiewal to przy czym ludzie najlepiej sie bawia

Na emaila mam pelno zabaw od zespolu wieczorem moge wkleic na moj profil sami jescze nic nie wybralismy mamy czas
Wstepnie na pewno chcemy taniec zapoznawczy, test zgodnosci, rzucanie welonem. Na pewno nic zboczonego.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:28   #584
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:

jak dla mnie - może być fajnie to będzie wyglądało.

Cytat:
Napisane przez Xiezniczka89 Pokaż wiadomość
hej

Też mamy problem z odmawianiem. Nawet nie zaczęliśmy zapraszać, a już kilka osób powiedziało, że nie przyjedzie bo... np: poza Krakowem, bo będzie była żona itd

Nam na dzień dobry nasze babcie powiedziały, że nie przyjdą! Mamy już tylko po 1 babci i oby dwie nie uważają, żeby wesele wnuków było na tyle ważną uroczystością, by się na niej stawić - nawet do kościoła nie przyjdą

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

baaa... powiem więcej- zaprosiłam w styczniu mojego Tatę. Ostatnio zagadywałam, czy może już podjął decyzję czy przyjdzie (jak tam, chcieliśmy też dla niego na podziękowania dla rodziców zamówić prezent), a on, że skoro do 31maja są potwierdzenia, to on ma jeszcze czas i mi teraz odpowiedzi nie da! TADAAAAM!!!

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Emilka

U nas na pewno bedzie disco polo i stare dobre hity ale wszystko ze smakiem i wyczuciem zreszta zespol sam mowilz bedzie spiewal to przy czym ludzie najlepiej sie bawia

Na emaila mam pelno zabaw od zespolu wieczorem moge wkleic na moj profil sami jescze nic nie wybralismy mamy czas
Wstepnie na pewno chcemy taniec zapoznawczy, test zgodnosci, rzucanie welonem. Na pewno nic zboczonego.
OOOooo tak!! wesele bez starych dobrych hitów to GRZECH!! TWISTY, ROCK'N'ROLLE i inne !!! MUSI BYĆ!!

Stary 2013-04-13, 15:28   #585
paulina006
Zadomowienie

U nas tez bedzie disco polo, bo przy nim najlepiej sie bawia goscie. Poza tym mysle, ze nawet jakby byl niewiadomo jak bardzo dobry zespol,ale nie gral by disco, to goscie by narzekali na muzyke
Stary 2013-04-13, 15:31   #586
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:

Fajnie,
Ja myślałam o takich słoiczkach na ciasteczka żeby stały przy kawie i herbacie.
http://allegro.pl/szklany-sloik-z-po...124878729.html

Nie będzie to słodki stół z prawdziwego zdarzenia, ale coś tam się wymyśli, żeby ładnie wyglądał.
Stary 2013-04-13, 15:32   #587
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Nadrobiam

Witam na wątku

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
no właśnie nadal nie za bardzo wszystko chyba mamy wszystko na sali, goście usadzeni, orkiestra wie co robić, fotograf też, autokar zamowiony
plan na jutro
12.00 fryzjer
14.00 makijaz
15.00 ubieranie
16.00 przyjeżdża Tż
16.30 wyjazd do kościoła
17.00 ślub

dziękuję
Jak ja Ci zazdroszczę, że Dziś już ten DZIEŃ
Wszystkiego naj naj naj naj naj najlepszego i dzikiej nocy poślubnej!

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
nie wiem czy ktoś to już wrzucał, ale jak zobaczyłam tą świnkę to padłam

Cytat:
Napisane przez agatka_360 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś, trzynastego, zostało mi trzynaście tygodni do ślubu który biorę trzynastego 2013
Szczęsliwa CZYnastka

Cytat:
Napisane przez Calipso88 Pokaż wiadomość

My jeszcze chcemy, żeby świadek i świadkowa czytali list o ten: http://www.slubomania.pl/index.php/z...kich-kawalerow mega mnie to bawi
Świetne! Chyba zmałpuję

Cytat:
Jak dla mnie może być

Dziewczyny wątek pędzi jak rollercoaster!! Ale już nadrobiłam
Sobota pracowita - zakupy, porządki, pranie

A teraz TŻ jedzie na piłkę, będę miała chwilkę dla siebie i chyba skorzystam z tej pięknej pogody!

U&I
Kin_Ga07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:33   #588
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się, co kupiłaś
Same bardzo interesujące rzeczy jak stelaż geberita czy iboxa do baterii podtynkowej ale mam wrażenie, że coś ruszyło do przodu

Cytat:
Współczuję. Alę widzę, że to norma Ciekawa jestem jak u nas będzie, bo do tej pory zakładałam, że raczej wszyscy się pojawią

Cytat:
Może Ładnie wygląda
Misiu ostatecznie nie dojechałam do KC (okazało się, że wymyśliłam sobie jakąś koszulę, której jednak na stronie nie znalazłam), ale jeszcze raz dziękuję

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:34   #589
Xiezniczka89
Zadomowienie

Cytat:
jak dla mnie - może być fajnie to będzie wyglądało.

Nam na dzień dobry nasze babcie powiedziały, że nie przyjdą! Mamy już tylko po 1 babci i oby dwie nie uważają, żeby wesele wnuków było na tyle ważną uroczystością, by się na niej stawić - nawet do kościoła nie przyjdą

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

baaa... powiem więcej- zaprosiłam w styczniu mojego Tatę. Ostatnio zagadywałam, czy może już podjął decyzję czy przyjdzie (jak tam, chcieliśmy też dla niego na podziękowania dla rodziców zamówić prezent), a on, że skoro do 31maja są potwierdzenia, to on ma jeszcze czas i mi teraz odpowiedzi nie da! TADAAAAM!!!
Mój tato nie żyje, podobnie jak obie babcie i obaj dziadkowie, jedyna siostra taty też nie. Dlatego zależy mi na każdej osobie z bardzo nielicznej rodziny jaka pozostała... i na znajomych rodziny, którzy są dla mnie bliscy. No ale cóż zrobię...
Stary 2013-04-13, 15:37   #590
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość

Świetne! Chyba zmałpuję

!
Ależ proszę bardzo! Moim zdaniem REWELKA Goście na pewno padną ze śmiechu

Stary 2013-04-13, 15:39   #591
missbennet
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na naszym wątku pozytywne wibracje, bo znowu czekamy na ślubne relacje! PM

Cytat:
Nam na dzień dobry nasze babcie powiedziały, że nie przyjdą! Mamy już tylko po 1 babci i oby dwie nie uważają, żeby wesele wnuków było na tyle ważną uroczystością, by się na niej stawić - nawet do kościoła nie przyjdą :

Nie rozumiem tego powiem ci, juz pomijam tate, bo nie wiem jakie macie relacje, ale babcie mnie zszokowaly. Ja tez mam juz tylko babcie, tż w ogole nie ma dziadkow z zadnej strony, do tego jedna moja babcia ledwo co chodzi, a mimo to przychodzi do kosciola i jesli pozwola jej sily nawet na weselu bedzie, choc tylko posiedzi(dokladnie tak jak byla u siostry), druga za to tancuje cala noc

wysłane z tapatalk
Stary 2013-04-13, 15:39   #592
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:
Mój tato nie żyje, podobnie jak obie babcie i obaj dziadkowie, jedyna siostra taty też nie. Dlatego zależy mi na każdej osobie z bardzo nielicznej rodziny jaka pozostała... i na znajomych rodziny, którzy są dla mnie bliscy. No ale cóż zrobię...

Przykro mi Tato mojego TŻ też nie żyje, a szczerze powiedziawszy był i dla mnie jak Tata. W sumie z każdym problemem, prośbą mogłam przyjść do niego i zawsze pomógł. Był przewspaniałym, świętym człowiekiem! Dlatego też będzie nam go strasznie brakowało w tym dniu. Pójdziemy jedynie z bukietem i zniczem na Jego grób o błogosławieństwo prosić.

Stary 2013-04-13, 15:42   #593
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ proszę bardzo! Moim zdaniem REWELKA Goście na pewno padną ze śmiechu
Ja jeszcze nie bylam na weselu, zeby nie czytali tego telegramu ale i tak za kazdym razem mnie smieszy

wysłane z tapatalk
Stary 2013-04-13, 15:50   #594
weronikad2
Rozeznanie

Cytat:
Przykro mi Tato mojego TŻ też nie żyje, a szczerze powiedziawszy był i dla mnie jak Tata. W sumie z każdym problemem, prośbą mogłam przyjść do niego i zawsze pomógł. Był przewspaniałym, świętym człowiekiem! Dlatego też będzie nam go strasznie brakowało w tym dniu. Pójdziemy jedynie z bukietem i zniczem na Jego grób o błogosławieństwo prosić.
widzę że nie ja jedna mam taka historie życiową....
Moj i Tż-ta tato nie żyje.... z moją babcią było ostatnio ciężko a Tż-ta babcia ma już demencję starczą i nie chodzi. u Tżta najstarszy barat bedzie pełnił rolę taty i u mnie miał być brat ale sie pogmatwało
weronikad2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:51   #595
ennostiel
Zakorzenienie

zazdrosnica -

Kurczę współczuję Wam z tymi odmowami... nam odmówiło tylko 5 osób i to z dobrym usprawiedliwieniem, a od mojej strony jest właściwie komplet - tylko chrzestna nie może przyjść, ale za to przyjdzie jej dorosła córka, którą lubię. Aż się sama zdziwiłam nawet taką frekwencją!

Iiii.... dziadkowie już dziś kupili nam prezent ślubny: Thermo.mix (musiałam wstawić kropkę bo mi wstawiło cenzurę o.O)! (Od 1 maja ma zdrożeć, więc kupili już)

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:55   #596
jjulkaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
zazdrosnica -

Kurczę współczuję Wam z tymi odmowami... nam odmówiło tylko 5 osób i to z dobrym usprawiedliwieniem, a od mojej strony jest właściwie komplet - tylko chrzestna nie może przyjść, ale za to przyjdzie jej dorosła córka, którą lubię. Aż się sama zdziwiłam nawet taką frekwencją!

Iiii.... dziadkowie już dziś kupili nam prezent ślubny: Thermo.mix (musiałam wstawić kropkę bo mi wstawiło cenzurę o.O)! (Od 1 maja ma zdrożeć, więc kupili już)
Słyszałam o tym... to dziadkowie zaszaleli
Stary 2013-04-13, 15:57   #597
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam o tym... to dziadkowie zaszaleli
To jest cudowne urządzenie, mama uzywa od ponad pól roku... będziemy sobie teraz robić szybkie obiady, zupy, surówki, desery, ciasta, wszystko... A drogie w cholerę, bo prawie 4000. Ale ułatwia życie, a prądu zuzywa tyle co nic.

Ślub

Edytowane przez ennostiel
Czas edycji: 2013-04-13 o 15:58
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 15:57   #598
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Witam się

My po spacerku po starej części Warszawy Pierwsze lody na powietrzu zjedzone Do bloku doszliśmy sekundkę przed tym jak się rozpadało Ale jeszcze wyjdziemy Kierunek - złote tarasy po moje ślubne wdzianko... tak myślę a potem znowu spacer
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 16:02   #599
panacea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Emilka

Wyslesz na priv i mnie taka liste ?

Cytat:
zazdrosnica -

Ciesz sie.. Tacy dziadkowie to skarb. Moi dziadkowie powiedzieli ze to za daleko jedna babcia ma ok 2 godzin jazdy, babcia i dziadek z drugiej strony maja ok 1godziny jazdy i od razu powiedzialam im ze ktorys z moich braci przyjedzie..stwierdzili ze to za daleko o matce chrzestnej tez juz pisalam..ale i tak najlepsze bylo tlumaczenie siostry ciotecznej Tż: "nie przyjade bo mam male dzieci(4 i5lat)" :banghead:

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Witam się

My po spacerku po starej części Warszawy Pierwsze lody na powietrzu zjedzone Do bloku doszliśmy sekundkę przed tym jak się rozpadało Ale jeszcze wyjdziemy Kierunek - złote tarasy po moje ślubne wdzianko... tak myślę a potem znowu spacer
Aaaa.. Jednak to z New Yorekera?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

1.12.13
1.08.14

20.10.15
panacea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 16:03   #600
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
zazdrosnica -

Mam go, zarąbisty jest

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości