|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
VIL ja po porodzie byłam tak obolała, że przez miesiąc mała spała ze mną w łóżku, karmiłam leżąc na śpiocha czasami. Po prostu nie miałam siły wstawać do niej co2 godziny. Po miesiącu starałam się odkładać ją do łózeczka, ale miałam więcej siły wtedy, po trzech miesiącach mała spała u "siebie" a ja z mężem w sypialni.
Nie przyzwyczaiła się do spania z nami, zresztą bałam się tego jak ognia. Teraz nie ma problemu ze spaniem w swoim pokoju. Myślę że nic się nie stanie jak pośpi troszkę z tobą w łóżku. Byle nie za długo, bo ty się przyzwyczaisz i poczujesz się jakbyś porzucała synka odkładając do łózeczka. Ja nic nie wiedziałam o ślubie HAPPY ![]() ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2013-04-14 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
idę po herbę z malin.pycha ![]() a teraz część kolejna mojego wkur***enia i zlosci i bezsilnosci ![]() ![]() za chatkę zapłacłam,wanienke kupiłam,dumna z siebie,że ogarnelam wszystko ostatnie dni siedze i nic nie robię i właśnie mi świtnęło... 15sty-termin spłaty raty ![]() wrrrrr,zapomnialam, potrzebuje nowego mozgu/kogos do wsparcia/wielkiego kalendarza z datami nie mam teraz $, nie wyczaruję do chu*a wafla ![]() ![]() ![]() ![]() mam 24h. ale się ciesze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NUNA sto lat, spelnienia marzen i wzystkiego co najlepsze ![]() Happy Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia i wielu wielu szczesliwych chwill i wspolnych lat ![]()
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
tak, on uwaza, ze to trawiasta boiskowa zielen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Nuna życzę wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i dla małej. Szybkiego i łatwego rozwiązania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zadomowienie
|
myślę ze pół to za dużo ja bede nalewać mniej zreszta tak nam położna mówiła a ja sie jak na razie jej opiniami kieruje bo nie mama własnego doświadczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja przypuszczam, że sama będę szukała tej bliskości, no i też trochę dla spokoju i wygody... chcę mieć właśnie to małe łóżeczko-przystawkę do naszego łóżka.
![]() |
#4149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tak jak piszesz, czas i jeszcze raz czas. a pies to tez niezla opcja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
a 13tego też mi się coś kojarzy, ale ze styczniowymi ślubami
![]() happy, mam nadzieję, że mi wybaczysz ![]() ![]() ![]() ![]()
#4151 |
Zakorzenienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Sharp a czemu nie moglas zasnac o tej 5? Ja w ogole problemu ze snem nie mam, wstaje siku raz kolo 2-3 i pozniej kimka, zazwyczaj wstaje przed 8, a kładę się koło 22 :-D Lilka śpi w nocy, także mnie nie budzi, wstaje razem ze mną koło 8 - ciekawe jak będzie jak się urodzi
![]() Happy wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, oby wszystkie trudności jakie mieliście z załatwieniem ślubu były jedynymi i odtąd wszystko będzie szło Wam gładko jak po maśle w każdej dziedzinie życia ![]() Nuna 100 latek :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | ||
Zakorzenienie
|
niby tylko 4 dni a jaka zmiana
![]() ![]() nie, mi gin po prostu przejechał przez ,,rowek" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale numer, kolejny bobasek i znowu cesarka ![]() Cytat:
Wczoraj czułam takie mega kłucie na dole, Danielek się rozpychał na maxa, ból krzyża... 19.04 mam wizytę... dotrwam? jak gin mi powe że nic sie nie dzieje i nie wyglada na rozwój to się wkurzę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiejszy dzień,jak i moje ostatnie życie uważam za oficjalnie zje***ne. człowiek ku*wa chce NORMALNOŚCI. ma kochanego,dobrego faceta, kupę dobrych znajomych, sporo kaski,dobra pracę i do szczęścia brak tylko dziecka.. ![]() by stworzyć taki NASZ maleńki raj na ziemi.. ![]() a teraz? teraz będzie dziecko..a nie będzie całej reszty,która sprawiała,że chcę i moge je mieć.. posypało się wszysciutenko jak pieprzony domek z kart.. gdybym wiedziała,że może być jak jest teraz to wyciełabym sobie jajniki przed sierpniem.. boję się strasznie,że skrzywdze tę maleńką,niewinną istotkę moim nie radzeniem sobie ze wszystkim. wszystko mnie przerasta i jestem sama. przepraszam ze znow smece ale to jakas beznadzieja..co chwila cos i ja juz nie mam sil.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
bo jestem za bardzo rozbudzona i już mi się nie chce spać
diabli u mnie w domku w kuchni zawsze było najcieplej + najwięcej meijsca więc może dlatego axella ja wczoraj pytałam czy ZU była planowana? |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U Ciebie to może być też już lada dzień, prawda? Smacznej pizzy! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 21 lat,podjelam decyzje i to ja za nia odpowiadam.. Cytat:
![]() raz mówię sobie:"dam rade!musze dać.." a raz myslę jak uciec.. zostawić to mieszkanie,zostawić całkiem tż,zero kontaktu,wynieść się gdzieś.. ale co dalej ![]() ile można spieprzać przed własnym pechem.. eh.. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#4161 |
Zakorzenienie
|
axella dasz radę! a mała doda Ci jeszcze więcej sił.
Ja jestem pewna że będzie ze swoim TŻtem ale teraz musisz dać mu czas, trzymać go z deka na dystans żeby zrozumiał. Bo jak nie teraz to kiedy? Wszystko się jeszcze ułoży i będzie cudownie. Zobaczysz! |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
jakos tak do glowy wpadly mi same meskie imiona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
powiem ci tak, my mamy z mężem więcej lat, jesteśmy samodzielni, ale i tak czasem korzystamy z pomocy rodziców (i pewnie będziemy korzystać). ale to tak jest w rodzinie u nas - oni nam czasem pomogą, a czasem my im. i zawsze jak się o tą pomoc prosi, to druga strona ma wybór że może odmówić. także zgadzam się że jesteś odpowiedzialna za swoje decyzje (choć decyzja o dziecku jest wspólna, więc ojciec Zuzi odpowiada za nią w równym stopniu, i nie musi w tej kwestii być twoim partnerem), ale nie jesteś sama bo wokół masz bliskich na których w razie czego możesz liczyć
#4166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem brakuje Ci pokory wobec losu. Nie wiem czemu uparłaś się, żeby wynająć teraz to mieszkanie z TŻ trzeba było jeszcze trochę zostać u rodziców. Dla mnie to było baaardzo do przewidzenia, że prolemy finansowe (nie wspominając już o związkowych) Was zjedzą. Ale nie chciałaś tego widzieć, bo miałaś wizję tą, którą sobie w sierpniu stworzyłaś, idealnej rodzinki. Wizja dawno się rozsypała, a Ty nie chciałaś jej puścić i brnęłaś w nią, zwalając sobie na głowę coraz więcej problemów. Co innego, gdyby rodzice chcieli się Ciebie za wszelką cenę pozbyć i nie miałabyś wyjścia. Ale nie, podjęłaś tę decyzję z powodu własnej dumy, że przecież musisz sobie poradzić, nie będziesz im siedzieć na głowie itd. Wydawało Ci się to dojrzałe, a naprawdę było przejawem nieodpowiedzialności. Sorry, że tak prosto z mostu ale musisz się wreszcie otrząsnąć ze złudzeń i uznać, że czasem warto skorzystać z pomocy. I to jest dojrzałe, a nie na siłę udawanie, że sama sobie ze wszystkim poradzisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mogłabym zostać u rodziców-ok. ale już widze atmosferę-4osoby +dziecko maleńkie,siora w szkole i wstający do pracy rodzice. nie byloby zbyt komfotowo..w bloku,na 4pokojach ![]() wiec to,że mnie nie "wygonili" nie znaczy ze zostanie tam byloby dobre.. fakt,za szybko sie wynioslam ale i tak i tak bym musiala... tylko jak juz sie stalo,to sie nie odstanie ![]() nikt nie ma gwarancji,że nie zostanie sam/bez kasy/ z problemami wiedzialam,że moga być wojny z tż ale nie spodziewałam się tego co się stało.. żadna babka bysię nie spodziewała.. to tak jakby Twój tz teraz stwierdzil,że ma w d pracę, ma cie w doopie,rób za niego i go nie wk**wiaj. szok? no właśnie.. taki szok przezylam przy kilku pierwszych klotniach,dlatego ciezko bylo mi odpuscic,bo niedowierzalam.. to było niespodziewane,kompletnie nie pojęte ale zyc dalej trzeba.. tylko zamiast byc normalnie co chwila jest cos, i najbardziej boli mnie ze nie mam sie w kogo wtulic,wyplakac i obgadac plan B.. ![]() jestem ja i Zu. Zu i ja. i nic więcej.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zakorzenienie
|
![]() Ja tylko się przywitać i zobaczyć jak maluszki. Cytat:
![]() ![]() Nuna 100 lat ![]() Happy wszytskiego co najlepsze na nowej drodze życia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.