Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 10:05   #4141
kalka
Zadomowienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

VIL ja po porodzie byłam tak obolała, że przez miesiąc mała spała ze mną w łóżku, karmiłam leżąc na śpiocha czasami. Po prostu nie miałam siły wstawać do niej co2 godziny. Po miesiącu starałam się odkładać ją do łózeczka, ale miałam więcej siły wtedy, po trzech miesiącach mała spała u "siebie" a ja z mężem w sypialni.
Nie przyzwyczaiła się do spania z nami, zresztą bałam się tego jak ognia. Teraz nie ma problemu ze spaniem w swoim pokoju.

Myślę że nic się nie stanie jak pośpi troszkę z tobą w łóżku. Byle nie za długo, bo ty się przyzwyczaisz i poczujesz się jakbyś porzucała synka odkładając do łózeczka.

Ja nic nie wiedziałam o ślubie HAPPY pewno to jakaś tajemnica zamkniętego klubu

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2013-04-14 o 10:08
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:05   #4142
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Maluska i mezu maluski gratulacje!

Axella na mój gust się przeterminujesz i urodzisz 10 maja
ostatnio mam taką obawę, że bdzie po terminie a ja nic.
idę po herbę z malin.pycha

a teraz część kolejna mojego wkur***enia i zlosci i bezsilnosci

za chatkę zapłacłam,wanienke kupiłam,dumna z siebie,że ogarnelam wszystko ostatnie dni siedze i nic nie robię i właśnie mi świtnęło...

15sty-termin spłaty raty
wrrrrr,zapomnialam, potrzebuje nowego mozgu/kogos do wsparcia/wielkiego kalendarza z datami
nie mam teraz $, nie wyczaruję do chu*a wafla
mam 24h. ale się ciesze

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:05   #4143
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Nuna najlepsiejszego łatwego porodu i samych pięknych chwil z Maleństwem już niedługo

Happy - wszystkiego najnaj na nowe drodze dużo szczęścia i miłości !!!

Przy okazji mam pytanie do już doświadczonych mamuś. Jak Wasze dzieciaczki zasypiały? mamy zgryza bo Przemek budzi się głodny, więc karmimy, przewijamy, kończymy karmienie bo po chwili się domaga znów, a potem on długo nie chce zasnąć - ponad godzinę trwa zanim zaśnie, i musi być najchętniej przytulony do nas w rożku i zasypia - jak go odkładamy do łóżeczka to płacze nawet jak zn im siedzimy i głaskamy itp. i nie wiem czy już go oduczać zasypiania przy nas? to takie maleństwo na razie że nie wiadomo cz już wychowywać pomału czy dawać mu jak najwięcej bliskości... tylko że w nocy jak tylko ja będę wstawać do niego to długo tak nie pociągnę - wybudza się na dwie godziny za każdym razem ... chyba że tak zwykle dzieci robią?
moj od poczatku zasypial w lozeczku robilam to samo o tej samej godzinie tzn. o 18,30 kapiel smarowanie ubieranie i butla czekalam az beknie i do lozeczka i wychodzilam , nieraz plakal to przyvhodzila glaskalam , przytulalam i spowrotem do wyra az w koncu zasypial ale chyba bardzo sie nie buntowal

NUNA sto lat, spelnienia marzen i wzystkiego co najlepsze
Happy Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia i wielu wielu szczesliwych chwill i wspolnych lat
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:07   #4144
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

widzisz, czasem odwagi trzeba mąż miał niezłego czuja
tak, on uwaza, ze to trawiasta boiskowa zielen
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:10   #4145
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ale przeciez nie leje sie do pelna mialam z 16 lat jak pomagalam kapac bratanka i smigalam z jego wanienka :P
moj chomik ma metrowa klatke i tez pelna kuwete (trociny, domki, kokosy, kolowrotki i inne cuda) sama jestem w stanie przetransportowac do lazienki. nie ma tragedii.
a jesli kapia w kuchni to gdzie ubieraja malucha? na blacie? lazienka bylaby ok, gdyby nie fakt, ze w blokach jest naprawde mala...w pokoiku dzieciecym albo sypialni jednak lepsza temepratura.
maja drewniany przewijak z ikei i przestawiaja go do lazienki, w noszeniu wanienki problemem jest jak pisała ada chlupiąca woda podobno
Stary 2013-04-14, 10:12   #4146
sharpnowaja
Zakorzenienie

Nuna życzę wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i dla małej. Szybkiego i łatwego rozwiązania
Stary 2013-04-14, 10:12   #4147
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
tez mam mala wanienke..zrobie test z woda do pol... czy mniej?
sprawdze,naleje i przetestuuje
myślę ze pół to za dużo ja bede nalewać mniej zreszta tak nam położna mówiła a ja sie jak na razie jej opiniami kieruje bo nie mama własnego doświadczenia
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 10:13   #4148
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Przy okazji mam pytanie do już doświadczonych mamuś. Jak Wasze dzieciaczki zasypiały? mamy zgryza bo Przemek budzi się głodny, więc karmimy, przewijamy, kończymy karmienie bo po chwili się domaga znów, a potem on długo nie chce zasnąć - ponad godzinę trwa zanim zaśnie, i musi być najchętniej przytulony do nas w rożku i zasypia - jak go odkładamy do łóżeczka to płacze nawet jak zn im siedzimy i głaskamy itp. i nie wiem czy już go oduczać zasypiania przy nas? to takie maleństwo na razie że nie wiadomo cz już wychowywać pomału czy dawać mu jak najwięcej bliskości... tylko że w nocy jak tylko ja będę wstawać do niego to długo tak nie pociągnę - wybudza się na dwie godziny za każdym razem ... chyba że tak zwykle dzieci robią?
wiesz, taki mały szkrab na pewno nie robi niczego z premedytacją... on potrzebuje tej bliskości na wychowywanie będzie czas jeszcze - takie jest moje zdanie. Przemuś miał ciebie, twój smak i zapach 24h/dobę, a teraz go ktoś wyjął i każe spać w cholernym łóżeczku no ja bym się wkurzyła i pewnie też bym ryczała, no bo niby jak inaczej dać znać, że coś nie gra?
ja przypuszczam, że sama będę szukała tej bliskości, no i też trochę dla spokoju i wygody... chcę mieć właśnie to małe łóżeczko-przystawkę do naszego łóżka.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:15   #4149
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ash tata idzie od jutra do szpitala na tydzień dwa, mama wraca do siebie by też odpocząć i zostajemy znów sami z TŻ i psem
i wszyscy odetchniecie zaczniecie znow zyc wedlug starych przyzwyczajen...tata sie wygrzebie z problemow zdrowotnych i wszystko bedzie ok zaciskam kciuki i tak musi byc!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No dokładnie. U Ciebie też się nagromadziło wszystkiego i boję się, że przy kolejnym to może być powtórka z rozrywki. Nigdy bym nie chciała by moje dziecko było jedynakiem, więc zawsze w planach była dwójka. Ale oboje potrzebujemy czasu, a jeśli on nie przyjdzie to Matylda będzie jedynaczką z psem
hehe, to ja mam troche inne podejscie. bardzo chcialabym zeby mala miala rodzenstwo, ale po cesarce i ewentualnym jodowaniu pewnie ze 2 lata musimy poczekac, wiec to chyba taki moj "hamulec" zebym teraz nie myslala "kurcze, a jak w kolejnej ciazy znow beda przeboje?" 3 lata to jednak sporo czasu, zregenerujemy sily, a pozniej pomyslimy teraz nie ma co gromadzic watpliwosci. mala pewnie da nam taka szkole zycia, ze sama zweryfikuje wszystkie moje plany siostra tez mowia, ze bedzie drugie i planowala je w miare szybko. szymek w pazdzierniku konczy 6 lat i jest tak absorbujacym dzieckiem, ze do tej pory rodzice nie mieli odwagi pomyslec o rodzenstwie teraz pojawiaja sie jakies takie "przeblyski", ale to chyba dlatego, ze ja jestem w ciazy i troche ich natchnelam i przypomnialam, ze to ostatni dzwonek :P
tak jak piszesz, czas i jeszcze raz czas. a pies to tez niezla opcja
Stary 2013-04-14, 10:16   #4150
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to było wczoraj, 13.04
a 13tego też mi się coś kojarzy, ale ze styczniowymi ślubami no cóż, skleroza...

happy, mam nadzieję, że mi wybaczysz życzę, by papierek niczego w waszym związku nie zmienił, a tylko ułatwił formalności super, takie romantyczne życzenia no to może jeszcze dodam, że mam nadzieję, że noc poślubna była owocna!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:17   #4151
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Sharp a czemu nie moglas zasnac o tej 5? Ja w ogole problemu ze snem nie mam, wstaje siku raz kolo 2-3 i pozniej kimka, zazwyczaj wstaje przed 8, a kładę się koło 22 :-D Lilka śpi w nocy, także mnie nie budzi, wstaje razem ze mną koło 8 - ciekawe jak będzie jak się urodzi

Happy wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, oby wszystkie trudności jakie mieliście z załatwieniem ślubu były jedynymi i odtąd wszystko będzie szło Wam gładko jak po maśle w każdej dziedzinie życia

Nuna 100 latek :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 10:18   #4152
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Kinga spałaś do 9? kobieto jak to zrobiłaś?
chociaż muszę się pochwalić że nie licząc tego że wstałam na siku przed 5 i już nie spałam to w nocy nie wstawałam sukces
ja tez do 9 o 4 siku i kubek goracego mleka, o 9 kolejna pobudka i juz sobie darowalam dalsze leniuchowanie.

Cytat:
axella chcesz kąpać Zu w pokoju? nie powinno się kąpać dziecka w tym samym pokoju co śpi (Ada chyba o tym pisała- trzeba przewietrzyć pokój itd)
Ja będę kąpać w łazience lub w kuchni. Jeszcze nie wiem.
wietrzyc mozna wczesniej do mnie kapiel w kuchni jakos nie przemawia.
Stary 2013-04-14, 10:22   #4153
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Mam juz 4 dni .
niby tylko 4 dni a jaka zmiana zazdroszczę Ci że masz już maleństwo przy sobie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jak to z..odbytu ? To boli?
nie, mi gin po prostu przejechał przez ,,rowek" nawet mnie nie informował co zaraz zrobi, przejechał i mówi ,,przepraszam" a dopiero potem sie dowiedziałam że musiał pobrać trochę z pochwy i odbytu (myślałam ze mu się ręka osunęła )

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Maluch jest już wśród nas.Po trudnym porodzie i nacięciu o 22.36/37 brytyjskiego czasu.Więcej informacji poda żona w najbliższym czasie
gratulacje
Ale numer, kolejny bobasek i znowu cesarka

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Axela to nie jest takie straszne. Trafilam tu z wysokim cisnieniem i biegunka w piatek. Dostalam kroplowki nawet z nospa bo wcale nie szykowało się specjalnie na porod. Ale wypuscic mnie nie chcieli bo wysokie tętno miałam i ta biegunka to ryzyko odwodnienia. A w sobote rano (gdzie bylam dogadana ze jak sie uspokoji to mnie wypuszcza) okazało się że jest rozwarcie 2,5cm, mały wstawiony i zostaje do rodzenia. Ale ja tu nie leze w skurczach i nie cierpie tylko czekam na rozwoj akcj

Pawie oczko teraz nie wiem jakie jest rozwarcie, ale narazie jest spoko bo nie boli..
a nie czułaś tego że szyjka się lekko rozwiera?

Wczoraj czułam takie mega kłucie na dole, Danielek się rozpychał na maxa, ból krzyża...
19.04 mam wizytę... dotrwam? jak gin mi powe że nic sie nie dzieje i nie wyglada na rozwój to się wkurzę Dzisiaj piekę pizzę

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:23   #4154
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
myślę ze pół to za dużo ja bede nalewać mniej zreszta tak nam położna mówiła a ja sie jak na razie jej opiniami kieruje bo nie mama własnego doświadczenia
z palcem w d to doniosę przetestowalam

dzisiejszy dzień,jak i moje ostatnie życie uważam za oficjalnie zje***ne.
człowiek ku*wa chce NORMALNOŚCI. ma kochanego,dobrego faceta, kupę dobrych znajomych, sporo kaski,dobra pracę i do szczęścia brak tylko dziecka..
by stworzyć taki NASZ maleńki raj na ziemi..
a teraz? teraz będzie dziecko..a nie będzie całej reszty,która sprawiała,że chcę i moge je mieć..
posypało się wszysciutenko jak pieprzony domek z kart..
gdybym wiedziała,że może być jak jest teraz to wyciełabym sobie jajniki przed sierpniem..
boję się strasznie,że skrzywdze tę maleńką,niewinną istotkę moim nie radzeniem sobie ze wszystkim.
wszystko mnie przerasta i jestem sama.

przepraszam ze znow smece ale to jakas beznadzieja..co chwila cos i ja juz nie mam sil..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-14, 10:23   #4155
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
nie, mi gin po prostu przejechał przez ,,rowek" nawet mnie nie informował co zaraz zrobi, przejechał i mówi ,,przepraszam" a dopiero potem sie dowiedziałam że musiał pobrać trochę z pochwy i odbytu (myślałam ze mu się ręka osunęła )
A , to spoko
Stary 2013-04-14, 10:33   #4156
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiejszy dzień,jak i moje ostatnie życie uważam za oficjalnie zje***ne.

posypało się wszysciutenko jak pieprzony domek z kart..
gdybym wiedziała,że może być jak jest teraz to wyciełabym sobie jajniki przed sierpniem..

boję się strasznie,że skrzywdze tę maleńką,niewinną istotkę moim nie radzeniem sobie ze wszystkim.
wszystko mnie przerasta i jestem sama.

przepraszam ze znow smece ale to jakas beznadzieja..co chwila cos i ja juz nie mam sil..
coś nowego się wydarzyło? jestem pewna że sobie poradzisz, bo jesteś naprawdę silną kobietą. i to że kochasz Zuzię najmocniej na świecie nie pozwoli ci jej świadomie skrzywdzić. poza tym twoi rodzice pomogą ci jak będziesz miała jakieś wątpliwości
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:33   #4157
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Sharp a czemu nie moglas zasnac o tej 5? .
bo jestem za bardzo rozbudzona i już mi się nie chce spać

diabli u mnie w domku w kuchni zawsze było najcieplej + najwięcej meijsca więc może dlatego

axella ja wczoraj pytałam czy ZU była planowana?
Stary 2013-04-14, 10:35   #4158
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
katar mam mniejszy za to całą noc bolał mnie ząb. CHYBA ząb. Albo znów podrażniłam dziąsło przy czyszczeniu. Cholera ja już nie mam do tego wszystkiego sił. Jak nie urok to sraczka
Mam zamiar isć jutro do dentysty niech zobaczy co to. Najlepsze że nie wiem który ząb boli bo czuję ból po całej lewej górnej stronie;/ a czasami nawet na dole. Matko jakie to okropne! z 20 lat nie bolał mnie ząb. No chyba że to boląca wychodząca 8, no ale żeby bolało aż tak?
To może być 8, mi się wyżynają na raty i za każdym razem boli okropnie... Ale wiadomo,trzeba to sprawdzić. Życzę Ci wytrwałości w tych ostatnich zawirowaniach zdrowotnych...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ps. a Helence zycze duuuuzo rodzenstwa: tych Janisow (? Yianisów), Kostasow, Dimitrisów, Nikosów itd.
A czemu samych braci jej życzysz

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Sharp a czemu nie moglas zasnac o tej 5? Ja w ogole problemu ze snem nie mam, wstaje siku raz kolo 2-3 i pozniej kimka, zazwyczaj wstaje przed 8, a kładę się koło 22 :-D Lilka śpi w nocy, także mnie nie budzi, wstaje razem ze mną koło 8 - ciekawe jak będzie jak się urodzi
Wiesz, że ja mam zazwyczaj tak jak Ty: idę spać ok 22, po pobudkach na :wc: od razu zasypiam, i wstaję ok 7-8. Ale ostatnio coś mi to nie wychodziło i po wizycie w toalecie po 4 już nie mogłam zasnąć. Dziś nadrobiłam, spałam do 8.30 (ufff) i mam nadzieję, że wróce do normy, bo chcę się jak najwięcej wysypiać teraz. Kto wie, jak szybko prześpię noc, jak już się Sofia urodzi

Cytat:
a nie czułaś tego że szyjka się lekko rozwiera?

Wczoraj czułam takie mega kłucie na dole, Danielek się rozpychał na maxa, ból krzyża...
19.04 mam wizytę... dotrwam? jak gin mi powe że nic sie nie dzieje i nie wyglada na rozwój to się wkurzę Dzisiaj piekę pizzę
Ja od kilku dni mam takie walenie po szyjce, że aż mam czasem gwiazdki przed oczami. Jestem ciekawa co mi powie na temat szyjki lekarka we wtorek
U Ciebie to może być też już lada dzień, prawda? Smacznej pizzy!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:39   #4159
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
coś nowego się wydarzyło? jestem pewna że sobie poradzisz, bo jesteś naprawdę silną kobietą. i to że kochasz Zuzię najmocniej na świecie nie pozwoli ci jej świadomie skrzywdzić. poza tym twoi rodzice pomogą ci jak będziesz miała jakieś wątpliwości
ale to moje życie, pomoga-jasne-ale ile mozna korzystać z pomocy rodziców?
mam 21 lat,podjelam decyzje i to ja za nia odpowiadam..

Cytat:
bo jestem za bardzo rozbudzona i już mi się nie chce spać

diabli u mnie w domku w kuchni zawsze było najcieplej + najwięcej meijsca więc może dlatego

axella ja wczoraj pytałam czy ZU była planowana?
wtedy tak,bo wiek tż i moja "gotowość"... ogólnie,było całkiem,całkiem inaczej niż jest..

raz mówię sobie:"dam rade!musze dać.."
a raz myslę jak uciec.. zostawić to mieszkanie,zostawić całkiem tż,zero kontaktu,wynieść się gdzieś..
ale co dalej ?
ile można spieprzać przed własnym pechem.. eh..

ZUZIAK 7.05.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 10:40   #4160
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj piekę pizzę
przez ciebie już mi się odechciało tego gulaszu wołowego
Stary 2013-04-14, 10:43   #4161
sharpnowaja
Zakorzenienie

axella dasz radę! a mała doda Ci jeszcze więcej sił.
Ja jestem pewna że będzie ze swoim TŻtem ale teraz musisz dać mu czas, trzymać go z deka na dystans żeby zrozumiał. Bo jak nie teraz to kiedy? Wszystko się jeszcze ułoży i będzie cudownie. Zobaczysz!
Stary 2013-04-14, 10:45   #4162
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A czemu samych braci jej życzysz
jakos tak do glowy wpadly mi same meskie imiona podczas kazdego pobytu w Grecji na kazdym kroku spotykalismy te "greckie klany" i jakos zawsze wiecej bylo synow niz corek Helenka bedzie rzadzic meskim klanem, hehe.
Stary 2013-04-14, 10:46   #4163
maluska88
Raczkowanie

[IMG=http://img560.imageshack.us/img560/2766/zdjcie0092ij.jpg][/IMG]
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:48   #4164
sharpnowaja
Zakorzenienie

cudowne słoneczko
Stary 2013-04-14, 10:48   #4165
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ale to moje życie, pomoga-jasne-ale ile mozna korzystać z pomocy rodziców?
mam 21 lat,podjelam decyzje i to ja za nia odpowiadam..
powiem ci tak, my mamy z mężem więcej lat, jesteśmy samodzielni, ale i tak czasem korzystamy z pomocy rodziców (i pewnie będziemy korzystać). ale to tak jest w rodzinie u nas - oni nam czasem pomogą, a czasem my im. i zawsze jak się o tą pomoc prosi, to druga strona ma wybór że może odmówić. także zgadzam się że jesteś odpowiedzialna za swoje decyzje (choć decyzja o dziecku jest wspólna, więc ojciec Zuzi odpowiada za nią w równym stopniu, i nie musi w tej kwestii być twoim partnerem), ale nie jesteś sama bo wokół masz bliskich na których w razie czego możesz liczyć
Stary 2013-04-14, 10:50   #4166
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
raz mówię sobie:"dam rade!musze dać.."
a raz myslę jak uciec.. zostawić to mieszkanie,zostawić całkiem tż,zero kontaktu,wynieść się gdzieś..
ale co dalej ?
ile można spieprzać przed własnym pechem.. eh..
Jak sama mówisz, jesteś dorosła, więc owijać w bawęłne nie będę.
Moim zdaniem brakuje Ci pokory wobec losu. Nie wiem czemu uparłaś się, żeby wynająć teraz to mieszkanie z TŻ trzeba było jeszcze trochę zostać u rodziców. Dla mnie to było baaardzo do przewidzenia, że prolemy finansowe (nie wspominając już o związkowych) Was zjedzą. Ale nie chciałaś tego widzieć, bo miałaś wizję tą, którą sobie w sierpniu stworzyłaś, idealnej rodzinki. Wizja dawno się rozsypała, a Ty nie chciałaś jej puścić i brnęłaś w nią, zwalając sobie na głowę coraz więcej problemów.
Co innego, gdyby rodzice chcieli się Ciebie za wszelką cenę pozbyć i nie miałabyś wyjścia. Ale nie, podjęłaś tę decyzję z powodu własnej dumy, że przecież musisz sobie poradzić, nie będziesz im siedzieć na głowie itd. Wydawało Ci się to dojrzałe, a naprawdę było przejawem nieodpowiedzialności.

Sorry, że tak prosto z mostu ale musisz się wreszcie otrząsnąć ze złudzeń i uznać, że czasem warto skorzystać z pomocy. I to jest dojrzałe, a nie na siłę udawanie, że sama sobie ze wszystkim poradzisz.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:51   #4167
diabli
Zakorzenienie

jaki krasnalek ledwo go widac w tym rozku gratulacje dla rodzicow, Emilku jestes sliczny!
Stary 2013-04-14, 10:52   #4168
humpback
Zakorzenienie

ale śliczne maleństwo gratuluję raz jeszcze dzielnej mamie i dumnemu tacie tego cudnego szczęścia
Stary 2013-04-14, 11:00   #4169
axella
Zakorzenienie

GG do axella

cudo!

Cytat:
powiem ci tak, my mamy z mężem więcej lat, jesteśmy samodzielni, ale i tak czasem korzystamy z pomocy rodziców (i pewnie będziemy korzystać). ale to tak jest w rodzinie u nas - oni nam czasem pomogą, a czasem my im. i zawsze jak się o tą pomoc prosi, to druga strona ma wybór że może odmówić. także zgadzam się że jesteś odpowiedzialna za swoje decyzje (choć decyzja o dziecku jest wspólna, więc ojciec Zuzi odpowiada za nią w równym stopniu, i nie musi w tej kwestii być twoim partnerem), ale nie jesteś sama bo wokół masz bliskich na których w razie czego możesz liczyć
niby tak..ale ile można..wolałabym mieć wspracie w tż a nie w mamie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jak sama mówisz, jesteś dorosła, więc owijać w bawęłne nie będę.
Moim zdaniem brakuje Ci pokory wobec losu. Nie wiem czemu uparłaś się, żeby wynająć teraz to mieszkanie z TŻ trzeba było jeszcze trochę zostać u rodziców. Dla mnie to było baaardzo do przewidzenia, że prolemy finansowe (nie wspominając już o związkowych) Was zjedzą. Ale nie chciałaś tego widzieć, bo miałaś wizję tą, którą sobie w sierpniu stworzyłaś, idealnej rodzinki. Wizja dawno się rozsypała, a Ty nie chciałaś jej puścić i brnęłaś w nią, zwalając sobie na głowę coraz więcej problemów.
Co innego, gdyby rodzice chcieli się Ciebie za wszelką cenę pozbyć i nie miałabyś wyjścia. Ale nie, podjęłaś tę decyzję z powodu własnej dumy, że przecież musisz sobie poradzić, nie będziesz im siedzieć na głowie itd. Wydawało Ci się to dojrzałe, a naprawdę było przejawem nieodpowiedzialności.

Sorry, że tak prosto z mostu ale musisz się wreszcie otrząsnąć ze złudzeń i uznać, że czasem warto skorzystać z pomocy. I to jest dojrzałe, a nie na siłę udawanie, że sama sobie ze wszystkim poradzisz.
oczywiście,że tak jest, nie musisz przepraszać.
mogłabym zostać u rodziców-ok. ale już widze atmosferę-4osoby +dziecko maleńkie,siora w szkole i wstający do pracy rodzice. nie byloby zbyt komfotowo..w bloku,na 4pokojach
wiec to,że mnie nie "wygonili" nie znaczy ze zostanie tam byloby dobre.. fakt,za szybko sie wynioslam ale i tak i tak bym musiala...

tylko jak juz sie stalo,to sie nie odstanie
nikt nie ma gwarancji,że nie zostanie sam/bez kasy/ z problemami
wiedzialam,że moga być wojny z tż ale nie spodziewałam się tego co się stało.. żadna babka bysię nie spodziewała..

to tak jakby Twój tz teraz stwierdzil,że ma w d pracę, ma cie w doopie,rób za niego i go nie wk**wiaj.
szok?
no właśnie.. taki szok przezylam przy kilku pierwszych klotniach,dlatego ciezko bylo mi odpuscic,bo niedowierzalam..

to było niespodziewane,kompletnie nie pojęte ale zyc dalej trzeba.. tylko zamiast byc normalnie co chwila jest cos, i najbardziej boli mnie ze nie mam sie w kogo wtulic,wyplakac i obgadac plan B..
jestem ja i Zu.
Zu i ja.
i nic więcej..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-14, 11:02   #4170
justyna_g4
Zakorzenienie

Ja tylko się przywitać i zobaczyć jak maluszki.

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Maluch jest już wśród nas.Po trudnym porodzie i nacięciu o 22.36/37 brytyjskiego czasu.Więcej informacji poda żona w najbliższym czasie
GRATULACJE ślicznego maluszka

Nuna 100 lat

Happy wszytskiego co najlepsze na nowej drodze życia

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości