Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 15:45   #1921
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Ale mnie teściowa wku...wiła wczoraj. Nosiła małego, Michaś się na mnie patrzył a ona do niego "kto tam jest? MAMCURA??" Jak żałowałam potem że jej nie powiedziałam że ja Miśkowi nie mówię że jedzie do BABSKA. Jak będzie takiego braku szacunku do mnie dziecka uczyła, to go nie będzie widywać. Stara prukwa cholerna
uuuuuu, tez bym sie w☠☠☠☠iła......
następnym razem jezyka za zebami n ie trzymaj

DELI- co za oczyska...... skąd ona je wzięła bedą chłopaki drzwiami i oknami walic
3 zdjecie rzuca na kolana

bylismy na spacerze, ale tylko godz bo młody sie obudził i placz- co to za atrakcja w gondoli jezdzic i g.wno widziec

Pstryniu- brawo
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 15:51   #1922
litllesweetangel
Lurker ;)

Pstryniu to super, ze wszystko dobrze z Bozena juz, tyle sie nacierpialas i naczekalas :/

Nie moge cos sie skupic, ciagle o tych chrzcinach mysle, nie mamy gdzie zrobic, w domu sie nie zmieszcza, w restauracji za drogo... Dawac 600 zl zeby sie nazarli po uroczystosci koscielnej..no zal mi tej kasy wole cos kupic za to malej. Nie cierpie tej polskiej mentalnosci, robienia wielkich imprez z kazdej okazji, rodzinnych dretwych zjazdow. Jak sie wkurzymy z TZ to zaprosimy na ciacho tylko chrzestnych i tyle -.-

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 15:52   #1923
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Brawo dla Dominisi za spanie No u mnie zatory lecą równomiernie niestety. Ale popatrz ile już dałyśmy radę z tym wytrzymać
Dużo już wytrzymałyśmy, a jeszcze trochę przed nami Ja już wyczekuję kolejnego zatoru, bo dziś w nocy moja gorsza pierś była nieużywana przez 12 godzin i nad ranem była twarda i boląca Jak wcześniej miałam podobną sytuację to właśnie zrobił mi się zator.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
dziewczyny, wybieram zdjecie do zaproszenia;p nie wiem które dac;p moze jakies jeszcze inne ztobie małej? hmmm póki daje te co mi sie podobają;p na jednym zdjęciu kapie jej ślinka ale slodkie jest
Czwarte!!! Ma super zalotne spojrzenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej hej hej!!!
Moj Kochany spi od 3 godz (!!!!!) wiec nadrobilam prawie 20 stron!
szalone jedze z was!
DZIE:ro za:KUJE za kciuki!
Pomogły... Ufff!
moze nie jest idealnie no ale wynik jest duuuzo nizszy niez ten poprzedni (205 )
Wynik wyszedl mi 139 wiec granica nietolerancji ale..
zapomnialam sie rano i napislam sie troszke Kubusia
nie ruszalam sie z miejsca ani na sekunde, a inni se chodzili do domu, do sklepu na chwilke' wiec i tak sie ciesze z tego co jest. nie zamierzam nic z tym robic bo w ciazy mialam 159 i mialam tylko stosowac ta niby diete cukrzycowowa po ktorej mialam za niski cukier wiec senkju bardzo!

z dobrych wiadomosci - bylam w niedziele w szpitalu na wizycie, ja pani gin powiedziala ze pieknie to wszystko sie goi i dala nam zielone swiatlo
szalu nie bylo ale tragedii tez nie, nie bolalo az tak strasznie no i ja rowniez obalam mit pt. "rozklapciocha"
ginka jak mnie zobaczyla to powiedziala ze wygladam jak niteczka, ale to chyba nie byl komplement

bylismy dzis u foto zrobic malemu zdjecia w ubranku od chrztu. omg-kiepski dzien na zdjecia, placz, placz i jeszcze raz placz... mamy 4 pozy co prawda ale na zadnym nie ma usmiechu
to chyba tyle....

zabieram sie za odpisywanie.
pewnie troche mi zejdzie bo kubulesław sie obudzil
Gratuluję "pierwszego" razu i dobrego wyniku Wstyd się przyznać, ale my z mężem od porodu kochaliśmy się raptem dwa razy No nie mam ochoty, ciągle zmęczona jestem

Byłam z Dominisią u rodziców, ale wróciłam, bo mała zaczęła być marudna a nie chciała u nich zasnąć. Zasnęła więc w wózku dwie i pół godziny temu i śpi nadal w kombinezonie w domu już półtorej godziny

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 15:54   #1924
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
tak właśnie planujemy dzisiaj zrobić, jak zobaczymy pierwsze oznaki zmęczenia to hop do wanienki i do spanka, może pójdzie sprawniej

a jak nie to go zacznę na noc na balkon wystawiać bo spi mi już tak 2,5 godzinki i ani nie drgnął a też w tle słychać jakiś remont i nic mu nie przeszkadza
Ale wydaje mi się że musicie wcześniej tak żeby właśnie o 19 już było po kąpieli, bo jak zrobisz tak jak mówisz to dalej go rozbudzisz
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 15:58   #1925
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

bylismy na spacerze, ale tylko godz bo młody sie obudził i placz- co to za atrakcja w gondoli jezdzic i g.wno widziec
U mnie wczoraj to samo było jak wracałam od rodziców - w połowie drogi się obudziła i w płacz, więc musiałam przyspieszyć tempa

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Pstryniu to super, ze wszystko dobrze z Bozena juz, tyle sie nacierpialas i naczekalas :/

Nie moge cos sie skupic, ciagle o tych chrzcinach mysle, nie mamy gdzie zrobic, w domu sie nie zmieszcza, w restauracji za drogo... Dawac 600 zl zeby sie nazarli po uroczystosci koscielnej..no zal mi tej kasy wole cos kupic za to malej. Nie cierpie tej polskiej mentalnosci, robienia wielkich imprez z kazdej okazji, rodzinnych dretwych zjazdow. Jak sie wkurzymy z TZ to zaprosimy na ciacho tylko chrzestnych i tyle -.-
Pewnie rodzinka się obrazi? Ja bym to miała w nosie. Też mi by było żal wydawać tyle kasy zwłaszcza, że jej nie mam... Myślę, że ciasto by wystarczyło - wyprawianie chrzcin wcale przecież nie jest obowiązkiem i nie każdego na to stać.

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-15, 16:02   #1926
ezzo
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale wydaje mi się że musicie wcześniej tak żeby właśnie o 19 już było po kąpieli, bo jak zrobisz tak jak mówisz to dalej go rozbudzisz
hmm to wychodziłoby, że musiałabym go kąpać już gdzieś około 18, a on zazwyczaj swoją drzemkę kkończy po 16.
Tak sobie teraz myślę, że może dać mu pośpać o tej 19, z tymże o tej godzinie akceptuje spanie tylko na rączkach, ewentualnie można iść pospacerować, poczekać jak się wyśpi i wtedy kąpiel ?

Deli wszystkie zdjęcia cudne, bo modelka pierwsza klasa, ale jak trzeba wybierać to stawiam na 3 zdjęcie.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 16:05   #1927
litllesweetangel
Lurker ;)

Ewik my jestesmy troche tacy aspoleczni, nie lubimy tych rodzinnych imprez strasznie ale jesli zaprosimy tylko chrzestnych na ciasto do nas to reszta sie obrazi zwlaszcza moja matka... W koncu to impreza dziecka i tak bedzie spac pewnie...ehh kurwica mnie bierze na sama mysl..
Jak wy zrobiliscie?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-04-15, 16:07   #1928
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Deli : 3 albo 4rte.
Piękną masz tą córkę <3
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 16:10   #1929
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Przed weekendem chyba Fewcia pisała że jak odciąga pokarm to naciska parę razy a później już trzymie i ciśnienie ciągle idzie, ja tak właśnie spróbowałam i muszę podwiedzieć że jest to super sposób pierwszy raz udało mi się odciągnąć 100 ml z jednej piersi
super sposób prawda? u mnie odpukać zawsze działa

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzieki za kciuki. Negocjacje udane, do konca tygodnia 1/3 tekstu do przetlumaczenia.
Bez slownika, na telefonie, ale dobrze bedzie ;-)
Udowodniłaś im że polskie dziewczyny mają klasę i swoje zdanie!

Deli trzecie, kocham te oczyska! Są przepiękne! Twój tż to dopiero musi kupić wielki karabin, bo chłopaków będzie na pęczki pod oknami

Dziewczyny przyszła fotoksiążka, fajna, w twardej oprawie, cienka co prawda, ale przyzwoicie wygląda Czepiacie się :P Ciekawa pamiątka dla Blaneczki...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 16:13   #1930
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik my jestesmy troche tacy aspoleczni, nie lubimy tych rodzinnych imprez strasznie ale jesli zaprosimy tylko chrzestnych na ciasto do nas to reszta sie obrazi zwlaszcza moja matka... W koncu to impreza dziecka i tak bedzie spac pewnie...ehh kurwica mnie bierze na sama mysl..
Jak wy zrobiliscie?
Rozumiem Was, bo też nie lubię imprez rodzinnych, ale jeśli chcecie uniknąć fochów to może warto zacisnąć zęby i zaprosić chociażby właśnie na to ciasto bez żadnych obiadków to szybciej sobie pójdą

My jeszcze nie byliśmy nawet pytać się o chrzciny - zresztą może być z tym problem, bo mamy tylko ślub cywilny.

Twoja dzidzia kończy dziś dwa miesiące, więc ucałuj ją ode mnie

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-15, 16:13   #1931
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Mój już dawno bez wkładki i szelki ma przesunięte oczko wyżej.

Kciuki trzymam

Wariatki

Oj tak a jak się przy tym krzywi

Ale mnie teściowa wku...wiła wczoraj. Nosiła małego, Michaś się na mnie patrzył a ona do niego "kto tam jest? MAMCURA??" Jak żałowałam potem że jej nie powiedziałam że ja Miśkowi nie mówię że jedzie do BABSKA. Jak będzie takiego braku szacunku do mnie dziecka uczyła, to go nie będzie widywać. Stara prukwa cholerna

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Laurko- u mnie podobnie bywa. Dziś zdążyłam odłożyć małego bo chciałam ubrać bluzkę tylko i się rozwył-oczywiście przybiegła babcia go wybawić-z tekstem "Niedobra mama nie chce wziąć dziecka? Krzywdę Ci robi tak?" i w tym momencie ku... cy dostałam. Albo czasem jak chce wyjść do łazienki podrzucam młodego do pokoju dziadków-po prostu żeby 5minut mi dali. I słuchajcie najlepszego... Daje go powiedzmy mamie-ojciec bacznie obserwuje. Przychodzę i go biorę a np mama idzie do kuchni-a tata wyjeżdża z tekstem- "Patrz jak się za tobą ogląda i cię szuka (babci oczywiście a wcale tak nie jest)" . I morał z tego taki że moje dziecko ogląda się za babcią nie za mamą a może to nie jest moje dziecko tylko ich? Bo czasem odnoszę takie wrażenie. Jestem zazdrosna o małego bo czasem naprawdę mam wrażenie że to oni są całym jego życiem (ich tekst)a ja-ja go tylko urodziłam rani mnie to bo to moje dziecko-chce dać mu wszystko i nie chce by ktokolwiek ze mną rywalizował a niestety tak bywa bo skoro mama niedobra a dziadkowie tak to chyba ze mną jest naprawdę źle

Napisałam coś w k.
a czemu niby jesteś dla niego niedobra?
Co do zazdrości to ja jestem o mojego Kubulka strasznie zazdrosna, szczególnie jeśli chodzi o moją teściową, normalnie bym ją czasem , poza tym ona mi tak strasznie działa na nerwy :/
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
A jaką Bokeh masz chustę?

Ja ściągnęłam maksymalnie 30ml i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać najlepsze, że wydawało mi się, że mam go tam bardzo dużo i chciałam parę pojemniczków zamrozić.... Po tym szybko zakończyłam proceder ściągania, co by się nie załamać do końca. Muszę wypróbować tego Waszego sposobu, może chociaż do 60 dojde
ja to jestem jakaś ograniczona bo u mnie jak ściagam ręcznym to ledwo leci :/ wolę się już nie dobijać i nie ściągam
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 16:20   #1932
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojecia;/

ojjj wlosy bardzo zniszczone byly;///

dziewczyny, wybieram zdjecie do zaproszenia;p nie wiem które dac;p moze jakies jeszcze inne ztobie małej? hmmm póki daje te co mi sie podobają;p na jednym zdjęciu kapie jej ślinka ale slodkie jest
3 lub 4
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 16:21   #1933
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Gdyby nie teściowa, która w ramach prezentu szykuje obiad u siebie bylibyśmy w takiej samej sytuacji. Mieszkanie malutnie, a na pewno nie korzystalibyśmy z restauracji bo Nas zwyczajnie nie stać. Myślałam, żeby zrobić małe paczuszki z podziękowaniami, w sensie z ciastem czy winem jak to bywa po weselu (bo do kościoła rodzice i rodzeństwo na pewno by przyjechali), a później tylko chrzestnych na obiad do Nas, no ale problem rozwiązała teściowa, co też mi się średnio widzi, ale prezent to prezent...
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
hmm to wychodziłoby, że musiałabym go kąpać już gdzieś około 18, a on zazwyczaj swoją drzemkę kkończy po 16.
Tak sobie teraz myślę, że może dać mu pośpać o tej 19, z tymże o tej godzinie akceptuje spanie tylko na rączkach, ewentualnie można iść pospacerować, poczekać jak się wyśpi i wtedy kąpiel ?
.
Moją wczoraj z musu, pisałam o tym wcześniej, położyłam wczoraj spać po 18 i ładnie spała do 6 rano, oczywiście z przerwami na jedzenie, więc może spróbuj

NANCY dodam tylko, że te 30 ml ściągałam dobrą godz

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-04-15 o 16:25
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 16:25   #1934
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny przyszła fotoksiążka, fajna, w twardej oprawie, cienka co prawda, ale przyzwoicie wygląda Czepiacie się :P Ciekawa pamiątka dla Blaneczki...
to ta za 20 zł co na maila przyszła?
Stary 2013-04-15, 16:29   #1935
Ewik86
Zakorzenienie

Szklanko już nie wyczekuję zatoru - właśnie go wyczułam

Dominika

Alicja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-15, 16:36   #1936
litllesweetangel
Lurker ;)

Ewik osz kurna zapomnialam ze dzis 15 jak ten czas szybko mija :P
Tez jeszcze nie bylismy, my to nawet cywilki jeszcze nie mamy :P Do tego to TZa drugie nieslubne dziecko, taki grzesznik!

Deli to ze slina jest boskie

Wlasnie moja dzidzia konczy dzis 2 miesiace! Jak ten czas szybko mija

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2013-04-15, 16:43   #1937
nancykenator
Zakorzenienie

co do chrzcin to moja teściówka wymyśliła, żebyśmy chrzciny zrobili sami z chrzestnymi u nas a potem dwie imprezy, jedna dla mojej rodziny w moim domu rodzinnym a druga dla ich rodziny u nich w domu :/
Stary 2013-04-15, 16:53   #1938
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
to ta za 20 zł co na maila przyszła?
Tak, tylko ja nawet 20zł nie płaciłam, nie wiem czemu Dostałam ją za darmo

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
co do chrzcin to moja teściówka wymyśliła, żebyśmy chrzciny zrobili sami z chrzestnymi u nas a potem dwie imprezy, jedna dla mojej rodziny w moim domu rodzinnym a druga dla ich rodziny u nich w domu :/
to wymyśliła
Stary 2013-04-15, 17:00   #1939
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Przed weekendem chyba Fewcia pisała że jak odciąga pokarm to naciska parę razy a później już trzymie i ciśnienie ciągle idzie, ja tak właśnie spróbowałam i muszę podwiedzieć że jest to super sposób pierwszy raz udało mi się odciągnąć 100 ml z jednej piersi
Ja tak nie umiem
Macham ta pompka jak szalona.

Cytat:
Jaka slicznotaaaa 3 lub 4

Cytat:
Wybacz, ale naprawde zabawnie to opisalas!
A tesciowa -

Cytat:
Widze, ze mamy podobne podejscie - zarowno w kwestii chrzcin, jak i świąt.
U nas wychodzi ok 1200zl :/ Krew mnie zalewa jak o tym mysle, zwlaszcza, ze srednio mnie te chrzciny obchodza.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Gratuluję "pierwszego" razu i dobrego wyniku Wstyd się przyznać, ale my z mężem od porodu kochaliśmy się raptem dwa razy No nie mam ochoty, ciągle zmęczona jestem
My tylko raz
Ja bym chciala, ale TZ wiecznie zmeczony...

Chusta mi przyszla... Suszy sie
Paaadaaam. Bylam prawie 3h na spacerze z Kubusiem i kolezanka.
Lazilismy deptakiem wzdluz plazy (wybaczcie ).

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-04-15 o 17:01
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 17:09   #1940
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam pojecia;/

ojjj wlosy bardzo zniszczone byly;///

przedostaie lub osttanie
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
A jaką Bokeh masz chustę?

Ja ściągnęłam maksymalnie 30ml i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać najlepsze, że wydawało mi się, że mam go tam bardzo dużo i chciałam parę pojemniczków zamrozić.... Po tym szybko zakończyłam proceder ściągania, co by się nie załamać do końca. Muszę wypróbować tego Waszego sposobu, może chociaż do 60 dojde
Nati baby

Cytat:

u mnie moja mama (mieszkamy z moimi rodziacami) tez ma takie nalecialosci czasem. czesto do nas przychodzi na gore, widze ze sie dobrze dogaduje z malym a i on dobrze reaguje na nia ale w zasadzie niec z tym nie robie... to jest ich pierwszy wnuk i sa w niego wpatrzeni jak w obrazek.
strasznie sie ciesza ze jestz nami i jakby mogli to by nieba mu uchylili, a ze robia to w taki a nie innysposob, no coz... i wcale sie nie dziwie ze takie ochy i achy sa pod jego adresem bo ja tak samo sie do niego mizdrze
a twoje dziecie bedzie zawsze TWOJE no i ewentuanie tz-ta

OMG! jeszcze klub! za wczesnie sie pochwalilam
tam trochę spędzisz czasu :P

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
super sposób prawda? u mnie odpukać zawsze działa

Udowodniłaś im że polskie dziewczyny mają klasę i swoje zdanie!

Deli trzecie, kocham te oczyska! Są przepiękne! Twój tż to dopiero musi kupić wielki karabin, bo chłopaków będzie na pęczki pod oknami

jak to w twardej??? nie w miękkiej ?
Stary 2013-04-15, 17:11   #1941
pstryczek84
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny!!! Bardzo, bardzo!
Cytat:
Rozumiem Was, bo też nie lubię imprez rodzinnych, ale jeśli chcecie uniknąć fochów to może warto zacisnąć zęby i zaprosić chociażby właśnie na to ciasto bez żadnych obiadków to szybciej sobie pójdą

tez tak mysle, ciasto, kawusia i baj baj do domku

Cytat:
Wlasnie moja dzidzia konczy dzis 2 miesiace! Jak ten czas szybko mija

Cytat:
no ta! zapomniala jeszcze o imprezie dla sasiadow z prawej i imprezie dla sasiadow z lewej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 17:20   #1942
nafiyqa
Zakorzenienie

pstryku, super, ze wyniki ok!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 17:24   #1943
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Szklanko już nie wyczekuję zatoru - właśnie go wyczułam
Obłęd oby szybko się stracił

Cytat:
Czyli chrzciny jedne, a imprezy trzy... trzy razy zamieszanie, trzy razy wydawanie kasy, masakra jak dla mnie, ale patrząc z punktu widzenia teściowej - wygodne

Little bo 600 zł to kupa kasy... też byłoby mi szkoda. Może da radę upchnąć ich jakoś w mieszkaniu i podać kawę i tort? Kurde, najbliższa rodzina powinna zrozumieć jak jest i tyle.

Laurka teściowa bardzo wrednie się zachowała, Twój tż zareagował na to?

Deli jak dla mnie czwarte! Cudna jest!

Pstryczku brawo za wyniki! bardzo się cieszę

Byliśmy na spacerze, ale Ewcia płakała, nic nie pomagało i musieliśmy wracać. W domu spokój otwieram balkon, myślę sobie chociaż tak się przewietrzy, a Mała znowu w ryk. I co się okazało? Pielucha się zsunęła i całe ubranko przemokło Moja biedulka, nawet ze spaceru nie miała radości

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2013-04-15 o 17:26
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 17:25   #1944
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryczku, super, że wszystko dobrze z wynikami i że nareszcie możesz uskuteczniać bara bara. Rozklapiocha to czysty mit i wszystkie z nas, które urodziły sn, mogą to potwierdzić.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 17:29   #1945
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

jak to w twardej??? nie w miękkiej ?
Tak, w twardej. A Wy macie w miękkiej??

Cytat:

no ta! zapomniala jeszcze o imprezie dla sasiadow z prawej i imprezie dla sasiadow z lewej
Stary 2013-04-15, 17:32   #1946
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie to jakieś dziwne jest

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Tak, tylko ja nawet 20zł nie płaciłam, nie wiem czemu Dostałam ją za darmo

to wymyśliła
mówimy o tym PhotoBox ??? Bo ja dostałam tego maila niedawno i nic jeszczze z tym nie zrobiłam a mam niby czas dokońca miesiąca
Stary 2013-04-15, 17:36   #1947
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie to jakieś dziwne jest

właśnie wg mnie też jest to dziwne ale teściówka uważa to za super pomysł :/
Stary 2013-04-15, 17:38   #1948
bokeh
Zakorzenienie

Widze że temat chrzcin się wysunął

My z tż od razu zaznaczyliśmy że nie chcemy imprezy....jakoś dla mnie chrzciny to nie powód do niewiadomo czego ot sakrament w kościele i tyle to samo myślę o komunii no ale to osobny temat.

No i robimy chrzciny w Niedzicy i żeby był tata tż to w komunię siostry tżta 12 maja (jego mama sama zaproponowała) no i w sumie robi tylko dwa obiady więcej bo dla moich rodziców (chrzestni to siostra i kuzyn tż któzy i tak by byli na komunii)

No i ogólnie miało nie byc nic.... i tu Wam się pożale ALE....

Jak poprosiłam siostre tż na chrzestną to ona potem że ona musi kupić wyprawke Hani do chrztu bo u nich się tak robi że chrzestna wszystko robi kupuje ubranko zamawia tort (jaki tort?!) kupuje nawet świeczkę chrzestnemu... no to mówie jej że ja nie chce żeby ona się dodatkowo kosztowałą na jakies ubranko że chce ją ubrac skromnie (moja mama kupiła taka sliczna biała sukienke z bawełny w sh nową z mętką) a ona że nie bo u nich jest taki zwyczaj i że jeszcze ubiera sie dziewczynki wiecie tak PUF! nie wiem czy wiecie o co chodzi ale generalnie dzieci wyglądaja jak mini panny młode bo przcież to ich dzień...no ale przeorsowałam skromną sukienke (w miedzyczasie dostałam teleon od teściówki że dlaczego nie chce inaczej :P ) no ale tort oczywiście też zamówią osobny niż ten komunijny ( dla mnie wystarczyło by jakies ciasto któe mogłabym upiec) i wiecie kurcze oni sa tam naprawde tacy no nieba uchylą ale raz czuję że im robię kłopot a dwa no ja mówie jedno a oni drugie i wynika to z tego że chcą niby dobrze no ale wiecie.... AHA i jeszcze na koniec sie dowiedziałam że ciotkom wieczorem trzeba będzie jakąs wódke kupić....ehhh tyle dobrze że mama tż jest taka aż w drugą strone ona alkoholu w ogóle, jej siostry to różnie właśnie cóż poradzić....
Ale ciekawe jak moi rodzice się w tym wszystim odnajdą bo oni tacy normalni są z alkoholu to wino czy tam drinka nie wiem jak sie odnajdą w tamtej społeczności mówie tutaj bardziej o tych ciotkach no i w sumie o charmidrze któy panuje w domu tż z racji dużej ilości rodzeństwa
nie wiem jak ich na to przygotować.
Stary 2013-04-15, 17:43   #1949
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
mówimy o tym PhotoBox ??? Bo ja dostałam tego maila niedawno i nic jeszczze z tym nie zrobiłam a mam niby czas dokońca miesiąca
Tak, tak

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Widze że temat chrzcin się wysunął

My z tż od razu zaznaczyliśmy że nie chcemy imprezy....jakoś dla mnie chrzciny to nie powód do niewiadomo czego ot sakrament w kościele i tyle to samo myślę o komunii no ale to osobny temat.

No i robimy chrzciny w Niedzicy i żeby był tata tż to w komunię siostry tżta 12 maja (jego mama sama zaproponowała) no i w sumie robi tylko dwa obiady więcej bo dla moich rodziców (chrzestni to siostra i kuzyn tż któzy i tak by byli na komunii)

No i ogólnie miało nie byc nic.... i tu Wam się pożale ALE....

Jak poprosiłam siostre tż na chrzestną to ona potem że ona musi kupić wyprawke Hani do chrztu bo u nich się tak robi że chrzestna wszystko robi kupuje ubranko zamawia tort (jaki tort?!) kupuje nawet świeczkę chrzestnemu... no to mówie jej że ja nie chce żeby ona się dodatkowo kosztowałą na jakies ubranko że chce ją ubrac skromnie (moja mama kupiła taka sliczna biała sukienke z bawełny w sh nową z mętką) a ona że nie bo u nich jest taki zwyczaj i że jeszcze ubiera sie dziewczynki wiecie tak PUF! nie wiem czy wiecie o co chodzi ale generalnie dzieci wyglądaja jak mini panny młode bo przcież to ich dzień...no ale przeorsowałam skromną sukienke (w miedzyczasie dostałam teleon od teściówki że dlaczego nie chce inaczej :P ) no ale tort oczywiście też zamówią osobny niż ten komunijny ( dla mnie wystarczyło by jakies ciasto któe mogłabym upiec) i wiecie kurcze oni sa tam naprawde tacy no nieba uchylą ale raz czuję że im robię kłopot a dwa no ja mówie jedno a oni drugie i wynika to z tego że chcą niby dobrze no ale wiecie.... AHA i jeszcze na koniec sie dowiedziałam że ciotkom wieczorem trzeba będzie jakąs wódke kupić....ehhh tyle dobrze że mama tż jest taka aż w drugą strone ona alkoholu w ogóle, jej siostry to różnie właśnie cóż poradzić....
Ale ciekawe jak moi rodzice się w tym wszystim odnajdą bo oni tacy normalni są z alkoholu to wino czy tam drinka nie wiem jak sie odnajdą w tamtej społeczności mówie tutaj bardziej o tych ciotkach no i w sumie o charmidrze któy panuje w domu tż z racji dużej ilości rodzeństwa
nie wiem jak ich na to przygotować.
na pewno uprzedzić, bo mogą szok przeżyć
Stary 2013-04-15, 17:45   #1950
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, w twardej. A Wy macie w miękkiej??

nooo ja mam w miękkiej taka jest giętka ta ksiązka okładka jakby zalaminowana weeźźź ty farciaro i masz kwadratową? chyba że tylko ja taką mam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości