|
|
#2791 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
Ostatnio skończyłam "Florenckie lato" http://lubimyczytac.pl/ksiazka/117936/florenckie-lato
tytuł ma się jak piernik do wiatraka ani tam Florencji, ani lata, ani wojny, tzn wojna jest, ale jakoś tak tego nie odczuwamy... jednak... książkę bardzo polecam bo autorka stworzyła niesłychanie ciekawe postaci trzech kobiet (na okładce tylko, że dwie siostry) a to raczej książka o jednej z sióstr Tessie i Rebecce... Freddie (druga siostra) jest tam gdzieś obok... Nie ma tam tajemnic, szybkiej akcji, ale każda czytelniczka znajdzie coś dla siebie, bo każda z bohaterek jest na swój sposób nieszczęśliwa i szuka swego miejsca na ziemi ![]() Książkę dość długo czytałam, ale nie żałuję ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2013-04-26 o 17:49 |
|
|
|
|
#2792 |
|
Konto usunięte
|
"Następna rzecz na liście "
|
|
|
|
#2793 |
|
Raczkowanie
|
"Bez pożegnania". Podobno jedna z lepszych Cobena.
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie czytałam ani "Zmierzchu" ani "50 twarzy Greya" szkoda mi czasu na nie. Ale rozumiem, że te pozycje mogą się komuś podobać. Śmieszą mnie tylko osoby, które piszą, że męczą się z tymi książkami, ponoć po to, aby swoją opinię sobie wyrobić. Skoro tak się męczą to najprościej byłoby po zorientowaniu się że to nic wartościowego nie czytać dalej. A często okazuje się że taka masochistyczna osoba nie dość że przeczytała pierwszą część od deski do deski to będzie czytać część drugą.
![]() U mnie na tapecie obecnie "Pierwszy śnieg" |
|
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Harrego Pottera czytaliscie?;] ja wszystkie tomy hehe...i wcale się nie męczyłam, wręcz przeciwnie a nastolatka juz ładnych parę lat nie jestem...
|
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uwielbiam go czytać tak dla relaksu. Wszystkie książki z serii są ciekawe, coś się w nich dzieje i niosą przekazy, ale styl i język są tak proste, ze czytanie tych książek ze zrozumieniem to prawdziwa frajda ![]() Poza tym lubię poczuć się czasem jak mała dziewczynka, a seria o Harrym mi to uczucie daje
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Irenosława Pierwsza
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;40511172]Harry Potter jest świetny!
Uwielbiam go czytać tak dla relaksu. Wszystkie książki z serii są ciekawe, coś się w nich dzieje i niosą przekazy, ale styl i język są tak proste, ze czytanie tych książek ze zrozumieniem to prawdziwa frajda ![]() Poza tym lubię poczuć się czasem jak mała dziewczynka, a seria o Harrym mi to uczucie daje [/QUOTE]Harrego nie przetrawiłam, ale takie uczucie dają mi Kroniki Narnii
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mam słabość do panów o imieniu Harry
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
"Granica" Zofii Nałkowskiej
"Serwal" Krzysztofa Kotowskiego
|
#2801 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Odp: Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
Przypomniała mi sie książka 'czwarta pora roku' - jak bylam w lo to mna wstrząsnęły te wątki i podobały mi sie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Przyczajenie
|
Ja właśnie czytam "Trudne powroty" Anny Onichimowskiej
|
|
|
|
#2804 |
|
Rozeznanie
|
Skończyłam "Karuzelę uczuć" Jodi Picoult.
A jeszcze dziś zabieram się za powieść "Emma i ja" Elizabeth Flock.
|
#2805 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() [1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;40496675]Ja też kiedyś przeczytałam wszystkie części Zmierzchu z nudów W ogóle mi nie przypadły do gustu...[/QUOTE] mi się całkiem podobało, ale nie rozumiałam szału, a film to porażka, jakbym była Panią Meyer to bym płakała w kinie. Cytat:
![]() co do Greya to totalna klapa, faktycznie, ale ja lubię przeczytać coś i wyrobić sobie na ten temat własną opinie ale cieszę się, że mam kindla i nie musiałam, w tym celu, wykładać kasy na to dziadostwo. ![]() [1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;40502419]Uwielbiam Harrego Pottera, mimo, ze chyba za stara jestem na takie książki ![]() Mnie najbardziej wkurzał Edward. Taki wyidealizowany bohater-przystojny, tajemniczy, odważany i silny. Wampir. Pamiętam jak swego czasu była moda na wampiry, moja młodsza siostra do tej pory chyba ma objawy tej mody Zmierzch to typ książki, która osiągnęła sukces dzięki błahej romantycznej fabule, tajemniczym wampirom. Ukształtowała sporą część młodzieży, fanów tajemnic, mroku i wampirów. Książki dla młodzieży mnie nieco wkurzają, choć trafię się i perełki. Takie jak na przykład seria książek Brzydcy Scotta Westerfelda. Tak mnie wciągnęła, że z chęcią do nic wracam. I myślę, ze adaptacja filmowa by się tutaj przydała, choć adaptacji nie lubię. Wolę książki.[/QUOTE] jaka stara! Na HP nie da rady być za starym! Uwielbiam tę serie. Ahhh, przeczytane wszystkie części mam po 4 razy ten świat jest tak magiczny, że czuje jak się w nim "zatapiam" za każdym razem jak sięgnę po książkę. Cytat:
![]() 3 cz jest najgorsza. Czytałam na siłę, żeby wiedzieć jak to się skończy, a kończy się totalnie zbyt pięknie jak dla mnie :P Cytat:
![]() Skończyłam wczoraj "Dużą dziewczynę" Steel i polecam. Lekka, niezobowiązująca lektura a dzisiaj zaczęłam - "Kiedyś wszystko sobie opowiemy" i już kończę. Zupełnie bez szału, historia 16 latki która sypia z 41 letnim pijaczyną pod nosem swojego "narzeczonego"... -_-
|
||||
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ciągu ostatnich dni przeczytałam:
"Linia życia" Jodi Picoult - świetna książka, czyta się błyskawicznie, więc ją polecam. "Delikatność" David Foenkinos - lektura na 2 godziny, i tak naprawdę straciłam tylko czas. Spodziewałam się czegoś lepszego, autor - wg opisu z okładki - miał mi szeptać do ucha. Jak dla mnie to był krzyk głupoty, przekombinowana książka o niczym. "Pomaluj to na czarno" Janet Fitch - pierwsze 80 stron super, czytałam z zapartym tchem, pewnie dlatego, że doskonale znam problem samobójstwa ludzi bliskich. Niestety, później lektura stawała się ciężka, męcząca, długie, nużące opisy, a wulgarność, która początkowo mi się podobała, zaczynała irytować. Bardzo słaba, chyba nie sięgnę po "Białego oleandra" tejże autorki... Teraz zaczynam: Zanim zasnę - S.J. Watson. Jest to książka, którą bardzo chciałam przeczytać, lubię takie klimaty. Mam nadzieję, że się nie zawiodę, bo przez dwie wyżej wymienione pozycje mam już dość średniaków
|
#2807 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do serii o Harrym Potterze. Zaczęłam czytać będąc w podstawówce, a ostatnią część chyba skończyłam czytać jakoś w LO i byłam całą serią zachwycona . Można by rzecz, że są to książki mojego względnie dzieciństwa . A "Zmierzch" oglądałam i za czytanie nie zamierzam się w ogóle zabierać.
|
|
#2809 |
|
Konto usunięte
|
Świetna i intrygująca książka.
Ogółem nie lubię Jodi Picoult, jednak Karuzela Uczuć i Czarownice z Sallem Falls(dobrze napisałam ten tytuł ? ) są warte uwagi. Karuzela uczuć trzyma w napięciu do ostatnich słów. Jak dobry kryminał. |
|
|
|
#2810 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale juz przez Trudny wybor tej autorki nie przeszlam. Chyba powinna pisac dla dzieci,bo cos jej sie nie udalo,takie mam wrazenie. U mnie Gra o tron w dalszym ciagu. Super sie czyta!
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
Teraz czytam "Podręcznik genialnych pomysłów. Od inspiracji po realizację." Cameron Chapman.
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
"Zamordowana królowa" Maurice Druon
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;40511172]Harry Potter jest świetny!
Uwielbiam go czytać tak dla relaksu. Wszystkie książki z serii są ciekawe, coś się w nich dzieje i niosą przekazy, ale styl i język są tak proste, ze czytanie tych książek ze zrozumieniem to prawdziwa frajda ![]() Poza tym lubię poczuć się czasem jak mała dziewczynka, a seria o Harrym mi to uczucie daje [/QUOTE]akurat nie przeczytala bo mnie odstraszyla potteromania. ale jak chce sie poczuc jak mala dziewczynka to czytam Basniobor B. Mulla
|
|
#2814 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Odp: Jaką książkę teraz czytacie? - cz. VIII
Mnie tez, ze 2 tomy przeczytałam, ale moze kiedyś wroce?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
"Kaznodzieja" - C. Lackberg
|
#2818 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Az zajrzalam na okladke,czytalam ksiazke prawie do polowy nie wiedzac jaki ma tytul Skad to mi sie wzielo nie wiem...Ooo,no widzisz ilu ludzi-tyle opinii. Ja nie wiem czy do niej wroce,szczerze mowiac zrazilam sie. No ale moze kiedys. Na razie przede mna 8 tomow Piesni Lodu i Ognia-moze do zimy je skoncze
|
|
#2819 |
|
Raczkowanie
|
Szpital Babylon. - Imogen Edwards -Jones
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
"Złodziejka" - Sarah Waters
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.