|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Kochane, dziękuję za kciuki
![]() Mała, to już na 99% Mała I waży już 295g Poza tym prężyła muskuły, ale współpracować nie chciała. Szyjka długa i zamknięta i byłoby idealnie gdyby nie to, że mam wody płodowe w dolnej granicy normy, no i wiecie moja Pani doktor niby nie każe się martwić, bo to mogło być wynikiem takiego ułożenia się wód, a raczej ich rozlania jakoś, ale monitorować musimy...więc za 1-2tyg.sprawdzamy znów. Najlepsze jest to, że pije dużo, więc sama z siebie nic więcej zrobić nie mogę. W związku z tym mam zalecenie odgórne i pracuje maksymalnie do końca maja.. Smutno mi, choć powtarzam sobie, że będzie wszystko dobrze, no musi być! Czy ktoraś z Was miała podobne problemy i ma jakieś rady??? Nie chcę przeglądać internetu, bo boję się, że nakręcę się mocniej, a dodatkowy stres mi niepotrzebny ![]() Tomalinko zdecydowaliśmy sie na Hartana Lite
Nasz dzień: 12.09.2009 Zawsze będę wierzyć... Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2013-05-06 o 21:19 |
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
jeżeli są same wyniki do zaokrąglania powyżej to w końcu się uzbiera i wychodzi 101 i to samo w drugą stronę i wychodzi 99
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek ja nie miałąm z tym problemu. Trzymam kciuki, dobrze że doktor to zauważyła i będzie obserwować.
|
|
|
|
#1924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że na następnej wizycie będzie ich już więcej
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, że fajnie też byś wyglądała z krótszymi włosami, krótsze z tyłu, dłuższe z przodu, długość do połowy szyi? Ale wiadomo, ja sobie dywaguję, Ty wiesz, w czym wyglądasz najlepiej ![]() Cytat:
![]() Madziu, no jasne Ale mówię o Twoich 'symptomach' Spoko, żartuję tylko ![]() Agnusku, wszystko będzie dobrze, jak wszystko będziesz kontrolować
|
||
|
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte i mam nadzieje,z e bedzie wszystko dobrze z tymi wodamiCytat:
chociaz ja dla Seby wole bardziej zabudowane z przodu
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Butter
![]() Blonde mam też zabudowane z przodu, ale chciałam jedne sandałki na lato jak będzie gorąco. Mai się fajnie w nich chodzi, nawet chyba lepiej niż w tych co miała do tej pory. Tylko kurcze... podciąga nogi i chce sobie tę kokardkę odgryźć Wzięłam najmniejszy z nich rozmiar - 20
|
|
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do wód to moja znajoma miała taką samą sytuację. I chyba nawet z tego powodu była kilka dni w szpitalu ale nie powiem Ci dokładnie co i jak. Natomiast urodziła zdrową, śliczną córeczkę w terminie. Także myślę, że nie powinnaś się martwić. Najważniejsze, że lekarz monitoruje to.
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku ja też nie miałam takiego problemu
Chociaż też słyszałam o piciu więcej wody...ja starałam się dużo pić...![]() A co do spania, to chyba taki dzień dzisiaj był...ja od rana nieprzytomna chodzę, a na dniu zazwyczaj nie jestem śpiąca więc zaraz ide kimać...
|
|
|
|
#1930 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle Kochana tak niepostrzeżenie wpadłaś na listę i nawet nie miałam okazji pogratulować. Także gratuluję już tak oficjalnie dwóch kreseczek! Jak się czujesz? Przyznaję bez bicia - zaglądałam, ale weny zero ![]() Cytat:
Z resztą nawet jak te bodziaki kupowałam, to przede wszystkim patrzyłam na cenę Odpukać dobrze, dziękuję ![]() Cytat:
I ciężko mi sobie wyobrazić połączenie srebra z żółtym złotem - i nie chodzi o kolor, ale o sam stop i o to, jak to by po jakimś czasie wyglądało. Srebro jest mega słabe i moglibyście żałować, że nie dołożyliście tych paru groszy do białego złota. Nie musicie mieć obrączek z żółtego złota jeśli nie lubicie. Białe jest w tej samej cenie, czasem nawet ciut tańsze... Naprawdę, lepiej wziąć najprostszą, gładką, wąską, ale z porządnego kruszcu. To pamiątka na lata Aha, jeszcze co do obrączek... Widzę, że tutaj to srebro jest matowe. Przy wyborze pamiętaj, że mat po jakimś czasie tak jakby się "szlifuje" i nie będzie już takim matem, jak na początku. Ja np. miałam większą część obrączki matową, a brzegi błyszczące, i teraz, po niespełna 2 latach, już tego matu prawie nie ma To taka ciekawostka ![]() Cytat:
A zaokrąglenia wynikają z zaokrągleń excela - pamiętaj, że on widzi jak gdyby dużo więcej, niż jest w Twojej komórce, tzn. Ty np. zaznaczysz, że ma wyświetlać 2 miejsca po przecinku, ale on widzi 7 czy 8... I stąd te różnice. Cytat:
![]() A CV wysyłaj już teraz
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
No ja po 4 kawach więc już mi senność przeszła
|
|
|
|
#1932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko dobrze! Cytat:
Cytat:
![]() Kochana, z małą ilością wód się nie spotkałam, ale najważniejsze, że lekarka to zauważyła i będzie to na bieżąco monitorować Mała, ślicznie wyglądasz! ![]() I dołączam się do Butter - też bym jakieś cieniowanie widziała
|
|
#1933 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za słowa otuchy
Postaram się może faktycznie więcej pić i zobaczymy No i odganiam złe myśli - tfu tfuMetko, możesz zmienić na pierwszej stronie, że oczekujemy Lidii
Nasz dzień: 12.09.2009 Zawsze będę wierzyć... Edytowane przez agnusek22 Czas edycji: 2013-05-06 o 21:56 |
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek pij, pij dużo, w szczególności wody
![]() Aaby ja robiłam tabelki w wordzie i sama to przekalkulowałam już zrobiłam, ale w niektórych miejscach ponaciągałam, albo odjęłam 1% aby wyszło 100% inne wyjście było takie nie robić tego podsumowania z ostatniego wiersza i gdyby ktoś zliczył to by mu wyszło 99% albo 100 albo 101 % ![]() --- W tym tygodniu przychodzą tynkarze... mam stresa! A jeszcze nie skończyliśmy sprzątać, musimy się spiąć
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-05-06 o 21:59 |
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
I poniedziałek dobiega końca...
Rozmawiałam z lekarzem nt. rehabilitacji. Powiedział, że nic nie powinno się dziać, ale jeśli mam się jakoś stresować, to mam przełożyć. Pojechałam więc przełożyć zajęcia o 4 tygodnie. Była młoda dziewczyna - rehabilitantka. Okazało się, że co prawda mam przepisane ćwiczenia izometryczne, ale nikt nie podejmie się przeprowadzania ze mną jakichkolwiek ćwiczeń, bo zwyczajnie w ciąży żadnych ćwiczeń się nie zaleca. Także pokazała mi tylko pozycje odciążające kręgosłup i tyle... Ale dziewczyna bardzo fajna... Tak sobie obserwowałam, jak podchodzi do pacjentów... Gdyby każdy lekarz taki był
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do naciągania... Nie wiem, czy ktoś kiedyś napisał część empiryczną bez naciągania ![]() Może podesłać Ci moją część badawczą z pracy inż.? Też miałam ankietę i też takie wnioski pisałam i piękne wykresy na milion stron robiłam ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Ana ma za dużo czasu
|
|
#1939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli co jak nikt się nie podejmie ćwiczeń to jak to będzie wyglądać za 4 tygodnie?![]() Dzisiaj policzyłam te % i niedawno się zorientowałam, że nie tak Już poprawiałam, więc się z tego śmieje - wcześniej nie było mi do śmiechu, kur*iki w oczach i te sprawy ![]() Cytat:
oszukuje ![]() Jeżeli możesz, pocztę znasz
|
||
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() aaby - to super ze już lepiej się czujesz i nie ma krwawienia ![]() strong - ja bym jednak postawila na biale zloto jeśli nie chcesz zoltego. Bardziej solidne niż srebrne. magda - fajne buciki, ja kupiłam Dominowi takie ostatnio - http://www.striderite.com/store/Site...uctId=8-136951& mala- wrzucam zdjęcia ciuchow jakie sobie kupiłam + ciuszki dla Domino na sobotnia komunie. ![]() U nas lato pelna para , wlasnie wrocilam ze spaceru bylysmy w czworke z 7 dziecmi to wyobrazcie sobie co się dzialo Wstepnie umowilysmy się ze robimy Dzien Matki z dzieciakami i mezami w parku przy grillu już się nie mogę doczekać ![]() Wczoraj byliśmy na urodzinach Majki było super! Kupilismy balony i rozyczke Domino z nia wparadowal do domu wszyscy byli zachywceni Spedzilismy super niedzielne popołudnie.
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia fajne zakupki.
|
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za zakupy i fajne plany na Dzien Matki
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
magda - dzięki
![]() blonde - no wlasnie chciałam takie żeby mu trzymaly stope ale żeby się nie pocil .... dziekuje
|
|
#1944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Butterku, Abby -wiem kochane, że wy to tylko dobre rady i od serca. Nosiłam całe lata dość wycieniowane włosy, z czego wręcz nie mogłam wyjść- ale przez to, że mam takie piórka to wszystkie unosiły się w powietrzu i każdy w inną stronę;D a jak zrobiłam kucyka to wyglądał jak cienka mietła;D Może to też takie moje zboczenie, bo jako PCOS - owiec mam manię na punkcie wypadania włosów. Można powiedzieć, że wiele lat "łysiałam" i dopiero niedawno z tego wyszłam, więc i tak cieszę się, że mam tyle włosów;D A ta fryzura, o której mówisz Butterku - nosiłam ją przez dwa lata (dłuższe z przodu, krótsze z tyłu i długość ogólnie do ramion max) - i wszystko w porządku, tylko musiałam codziennie je modelować po godzinie, a one takie piórka miękkie i tak obracały się po paru godzinach w inną stronę. Więc to jest naprawdę ciężka sprawa. Wogóle nosiłam dużo krótsze włosy. Na pewno obetnę się po porodzie, jak mi zapewne połowa wypadnie to będę was podpytywała;-) a póki co, bardzo mi dobrze jak je kręcę bo w tedy wyglądam na mega czuprynę;D tylko też mi ich szkoda na codzień tak. Zrobię wam kiedyś zdjęcie;-);-* Aczkolwiek mój mężczyzna w krótkich włosach mnie nie lubi;P Uważa, że pięknie mi w długich ![]() A Adaś znowu system sobie pomylił i przespał mi wczoraj cały dzień, leniwie kopnął mnie z parę razy, a tak to spał, a od 4 rano mi harcuje więc nie śpię...ostatecznie poddałam się i wstałam o 6 ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Mrowinko- witaj tak wogóle! CO u ciebie kochana? I dokładnie chodziło mi o to samo, co napisałaś w stosunku do Czekoladowej. Ja mam tylko jedną małą złośliwą wątpliwość, czy Czekoladowa nas czyta? hehehe...
|
|
|
#1945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prześlę po południu, bo wieczorem już wyłączyłam kompa, a w pracy nie mam pliku. Cytat:
Bardzo ładne buciki I bardzo podobają mi się te dwie sukienki, co są na zdjęciu razem ![]() A poza tym jak Ty ślicznie wyglądasz! Bardzo dobrze Ci w tych jasnych spodniach i koszuli jeansowej (mówię o fotkach z fb) Chciałabym za rok być taką radosną mamą ![]() Właśnie miałam pytać, jak tam po urodzinach Super, że impreza udana. Był jakiś motyw przewodni? ![]() To co, teraz szykujesz cyrkowy roczek Domino? ![]() Madzia, sandałki dla Majki też bardzo ładne, ale wydają mi się mało stabilne. Bałabym się kupować tak odkryte buciki na pierwsze kroczki. Ale może tylko na zdjęciu sprawiają takie wrażenie ![]() Cytat:
![]() Co do Twojej wątpliwości - też mnie zaczyna ta osoba zastanawiać (i drażnić poniekąd )...
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
13 stopni z samego rana... To lubię! Obudziłam się dziś o 4.30 i myślałam, że mi pęcherz eksploduje Muszę się oduczyć picia na wieczór Tym sposobem udało mi się co prawda jeszcze zasnąć na te pół godzinki, ale swój budzik wyłączyłam i wstałam pół h później z budzikiem męża. Miałam sprint ![]() Poza tym stwierdzam, że absolutnie nie mam co ubierać, ale szkoda mi wydawać teraz kasę na ciuchy, skoro za chwilę w nic się nie zmieszczę... Wrrr ![]() W temacie dzieci - wysłałam to wczoraj mojemu mężowi: korzysci-bycia-ojcem-8935.jpg Zgadnijcie, do której grupy się zaliczył ![]()
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
cześc dziewczyny byłam u gina wszystko już wiem
test nie kłamał, ciąża została potwierdzona, na usg pęcherzyk ciążowy i w nim już widac maleńkie coś )ale jest jeszcze za malutkie żeby powiedziec coś więcej (kazał przyjśc pod koniec maja żeby zobaczyc serduszko, ale niestety ja nie będę mogła wtedy do niego przyjechac więc muszę wytrzymac do czerwca jakoś, oczywiście kazał brac kwas, dał też luteinę, kartę ciąży już założył termin z OM to tak jak przypuszczałam 3.01 a z usg sylwester więc za dużej różnicy w dacie nie ma, co do trucia i leczenia kanałowego powiedział że ta trutka nic nie przeszkadza bo nie jest to nic groźnego dla ciąży ale jednak co do samego leczenia to dopiero po 12 tygodniu (jego żona jest stomatologiem więc myśle że wie co mówi a przynajmniej mam taka nadzieję)będę później a teraz zmykam na badania krwi i moczu mąż niestety już rano wyjechał do pracy...
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
I ogromne uff! Dobrze, że jednak trucizna nie jest groźna. A jak się czujesz?
|
|
#1950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć, nadrobiłam ostatnie 20 stron żeby wiedzieć co u Was bo się stęskniłam
...ale oczy mi wysiadłyCytat:
, dosyć długo musieliśmy smarować żeby zeszło. Alergolog zaleciła nam Emolium lub Oilatum, smarowanie kilka razy dziennie, a potem dała taką maść robioną z witaminami i cholesterolem, po tym zeszło. Maść sterydową też robioną kazała trzymać w lodówce na wszelki wypadek, jeśli sytuacja byłaby krytyczna, na szczęście nie musiałam używać. Gdyby pomimo karmienia tylko Nutramigenem nie schodziło to możliwe że będzie jakiś cięższy przypadek alergii i wtedy coś z mieszanek elemetarnych, np. Nutramigen aa . Tylko koniecznie niech poszukają dobrego alergologa. Daj znać co u nich Cytat:
Cytat:
Potem w lokalu też była spokojna. I to było super![]() .......A jeśli chodzi o teściów, to teściowa nawet nawet, a teść nawet nie podszedł z życzeniami jak wszyscy składali....tylko dał pamiątkę teściowej żeby podała......, a po godzinie wyciągał brata tż na piwo bo ewidentnie się nudził.................be z komentarza. Moje też nie ![]() Cytat:
, Jak wy dajecie radę zrobić cały![]() Miło, że pytasz ![]() Faktycznie jestem zabiegana, malutka, budowa, korepetycje....i tak w kółko. ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Maleństwo i jak Asia? Abby jak się czujesz? Plamienie się nie powtórzyło? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

I waży już 295g
Poza tym prężyła muskuły, ale współpracować nie chciała. Szyjka długa i zamknięta i byłoby idealnie gdyby nie to, że mam wody płodowe w dolnej granicy normy, no i wiecie moja Pani doktor niby nie każe się martwić, bo to mogło być wynikiem takiego ułożenia się wód, a raczej ich rozlania jakoś, ale monitorować musimy...więc za 1-2tyg.sprawdzamy znów. Najlepsze jest to, że pije dużo, więc sama z siebie nic więcej zrobić nie mogę. W związku z tym mam zalecenie odgórne i pracuje maksymalnie do końca maja..
Smutno mi, choć powtarzam sobie, że będzie wszystko dobrze, no musi być! Czy ktoraś z Was miała podobne problemy i ma jakieś rady??? Nie chcę przeglądać internetu, bo boję się, że nakręcę się mocniej, a dodatkowy stres mi niepotrzebny 

Ale mówię o Twoich 'symptomach'

za wizyte i mam nadzieje,z e bedzie wszystko dobrze z tymi wodami

I ciężko mi sobie wyobrazić połączenie srebra z żółtym złotem - i nie chodzi o kolor, ale o sam stop i o to, jak to by po jakimś czasie wyglądało. Srebro jest mega słabe i moglibyście żałować, że nie dołożyliście tych paru groszy do białego złota. 

oszukuje 

, dosyć długo musieliśmy smarować żeby zeszło. Alergolog zaleciła nam Emolium lub Oilatum, smarowanie kilka razy dziennie, a potem dała taką maść robioną z witaminami i cholesterolem, po tym zeszło.