|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Mabi- dorwij męża o jakąś spontaniczność, ciesz się, a reszta jakoś się załatwi;-) Będzie dobrze! Byle dzidzia zdrowa!
Madziu- ma umiejscowione na policzku, teraz schodzi na resztę ciała w dół (brzuszek, rączki). Do tej pory było, mijało, było, mijało. Teraz ma to dość ostre. Maści nie dostała jeszcze żadnej...Super, że taki miałaś dzień!!;-* Ja też się dzisiaj ładnie odrobiłam z praniem, sprzątaniem i jeszcze w firmie dużo zrobiłam i mam dzień z doskoku na forum. Wszystko się da pochytać jak człowiek ma siły i chce;D
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
nie chciałabym wylądowac na porodówce w sylwestra
|
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Mała to koniecznie muszą iść do dermatologa po jakąś maść. Trzeba to wyleczyć. Skoro na policzkach to raczej nie od proszku. U nas też się zaczynało na policzkach i za uszkiem a potem poszło na plecki.
aaa właśnie . Wczoraj dzwonili i nasza wizyta u alergologa z 14 czerwca przełożona jest na 17 maja ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Zaciskaj mocno nogi ![]() Macie jakies imiona wybrane? |
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiśtam syrop, gripexy, nurofenyod 1 maja miałam też brac suplement na odchudzanie ale to już sobie mogę darowac ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- tylko Klaudia bo na Mirosława dla syna się nie zgadzam ale jak patrzę na datę potencjalnego poczęcia to było przed owu więc tak jakbyśmy dziewczynkę zmajstrowali ? |
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mabi, gratuluję ![]() Ciągle mnie nie przestaje dziwić, jak można zajść w ciążę nie starając się...baaa..dziwi mnie, jak można zajść starając się ![]() Żabciu, fajnie, że kupiliście butki. Takie malutkie są urocze
|
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi ja po owu zaszłam i też dziewczynka
![]() Butter
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
może to głupio zabrzmi ale ja (i założę się że i mąż) myślimy teraz jak mogło do tego dojśc skoro uważaliśmy...
wiem też że dla męża idealnie byłoby gdyby to się wydarzyło za rok o tej porze...pokrzepiające to to nie jest zbytnio
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi dlaczego nie teraz? Uważaliście, to znaczy gumki? przerywany?
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nie mamy mieszkania, mieszkamy "na walizkach" daleko od domów rodzinnych, gdzie nawet netu nie mam (bo tak to bym dużo częściej tu zaglądała) poza tym ja pracuję na czarno |
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze.. to faktycznie taka sobie sytuacja, ale dacie radę. Szkoda, że macierzyńskiego nie dostaniesz.
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, na pewno wszystko się ułoży jakoś
|
|
|
|
|
#1633 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Onyks wow już ruszacie ze ścianami
super Jak przygotowania do chrztu? Koniecznie potem napisz jak było ![]() Fajnie, że Nataszka daje Wam się tak wyspać. ![]() Cytat:
Brakuje mi tego trochę, bo to jakos pozytywnie mnie nastrajało. No ale w ten weekend w sumie dużo chodziliśmy i byliśmy na basenie i jak na razie czuję się dobrze Uważam, że jak tylko nie ma przeciwskazań i samopoczucie jest dobre to warto się trochę poruszać. ![]() ![]() Co do sr to właśnie przez szpital straciliśmy zajęcia. No i trudno ![]() ![]() Jak relacja z Tż? Rozmawiał w końcu z szefową odnośnie tej imprezy? Cytat:
Cytat:
![]() Także dziwne to wszystko![]() Jak plecki? Jak sprzątanie poremontowe? Malenstfo jak tam Asia się czuje? Uspokoiło się? Mabi gratulacje
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko co firma, to inna rozmiarówka. Musisz przykładac ubranka do siebie. Na początek 50-62 sobie wyjmij. Reszta niech czeka.
|
|
|
|
#1635 | |
|
Wtajemniczenie
|
No nasz wyjazd powoli się kończy, bo jutro już wracamy. Ale było super. Zwiedziliśmy zamek w Ogrodzieńcu (łydki mnie już 3 dzień bolą z wchodzenia po schodkach
Ale też często leniuchowaliśmy do 12 w łóżeczku - także urlop pełną parą . Wieczorami filmiki oglądaliśmy chociaż jakieś głupie wypożyczyłam, bo wszystkie o śmierci. Nie wiem co mi odbiło w tej wypożyczalni![]() Z przemyśleń urlopowych to będzie mi tego mojego brzuszka i kopniaczków brakować Nie wierzyłam, że to możliwe. Pamiętam jak Madzia mówiła, że jej brakuje. A tu już wiem, że też tak będę mieć![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Dlatego to na razie jest dla mnie abstrakcja...
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko, to fajnie, że urlop udany. Jak się czujesz?
![]() Kurcze, mąż śpi, pies śpi...w tle leci mecz idealny wieczór
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Butter a co mąż tak poległ szybko? Mój w pracy na noc, więc ja tez sama.
Tomalinko Mi cały czas tego brakuje Fajnie, ze wyjazd się udał. Z ubrankami sobie poradzisz
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, poszliśmy spać o 5 rano, nocowała u nas czwórka znajomych, więc po 9 wstaliśmy... więc mąż padł...
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
![]() Myślałam, że jej przeszło, ale chyba nie... Moja mama skojarzyła coś i mówi o "schynięciu" dziecka, ja tak podobno miałam...i byłam masowana...i podobno właśnie dziecko przy jedzeniu może płakać...trochę by to pasowało do Asi...nie wiem...jutro spróbujemy się dostać do lekarza ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Zapomniałam...mabi gratuluję
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Butter aaa rozumiem
![]() Maleństwo co to jest to schynięcie? Dziś wypiłam tylko 2 kawy i zasypiam Poza tym mam na coś smaka i nie wiem na co
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziu, my ogólnie dziś cały dzień z mężem leżakujemy...i dożeramy ![]() Właśnie, Malenstfo, co to jest schynięcie? |
|
|
|
|
#1643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczęłam, brzuch też już nie twardnieje od kilku dni. A mój mąż poszedł na mecz do knajpy patrzeć a ja siedzę sobie z Wami ![]() Cytat:
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami mówi się na to "przegięcie", "przełamanie"..chodzi o to, że czasami nieświadomie albo samo dziecko "gibnie" główką czy ciałem za mocno i niekontrolowanie i przez to potem boli..albo kręgosłup albo mięśnie...dlatego dziecko w jakiejś pozycji boli, np. przy jedzeniu...
![]() Ja tak podobno miałam i byłam masowana...i masaże podobno pomagają...P.Zawitkowski twierdzi, że czegoś takiego nie ma...mnie by po części pasowało, bo jak tylko weźmie się Asię pionowo na ramię lub leży na płaskim to jest ok...i jak podkurcze jej nózki...a jak się ją weźmie "typowo" na ręce to się pręży i płacze... Nauczyły się podnosić głowę i wyginają kręgosłupy, jak są na ramieniu też albo jak leżą np. u mnie na brzuchu, to się wyginają...może jej to kiedyś zaszkodziło? Nie mam pojecia
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo idziesz jutro z nimi do lekarza?
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli będzie tylko jakiś lekarz to pójdę...w sumie to z samą Asią, bo Dominice nic nie jest...
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Na bank będzie, moja teściowa jutro pracuje normalnie.
|
|
|
|
#1648 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie pytałam czy hurtownie sprowadzają (tzn. to też, ale wyżej i na to już odpowiedziałaś) tylko o to czy przez tę stronę glazel da się zamówić chyba, że jakiegoś "błęda" strzeliłam - o czym innym pisałaś, a o czym innym myślałam - już nie mam siły sprawdzać, ręce mi odmawiają posłuszeństwa przez tą działkę ![]() Cytat:
Z lirene ostatnio kupidem, tylko w ciut innym opakowaniu...bardziej różowe - ale i tak najbardziej kocham z Bielendy - po nim dopiero czuję czystą skórę ooo taki: http://betris.pl/produkty-do-pielegn...iwej-175g.html ale już prawie nic nie pamiętam ).Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to dlaczego u nas przez 5 lat nie zawiodła?![]() Jestem zmęczona, ledwo żywa, brudna witkami ruszać nie mogę no i to mamy zaproszenie na wesele . Smutno mi było, że w tym roku wesela nam się żadne nie szykują, a tu już 2 zaproszenia - oba niespodziewane
|
||||||
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Ana super z tymi weselami. My idziemy we wrześniu, już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale długo nie będziemy siedzieć...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

jakiśtam syrop, gripexy, nurofeny

Brakuje mi tego trochę, bo to jakos pozytywnie mnie nastrajało. No ale w ten weekend w sumie dużo chodziliśmy i byliśmy na basenie i jak na razie czuję się dobrze

idealny wieczór 

Poza tym mam na coś smaka i nie wiem na co

).