|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Ja na wypisie nie miałam nic nt. DHA, ale spoko, skorzystam z Twoich zaleceń i będę łykać. Niestety nie znam tańszej opcji DHA, ale znam tanią aptekę w LBN, gdzie płaciłam 28zł za pudełko. Będę tam w czerwcu i jak chcesz, mogę przyjąć zamówienie ![]() Za to mam na wypisie, że mam dalej stosować dietę cukrzycową : brzydal: a na Karowej powiedzieli nam na tej pogadance w lutym, że po porodzie mamy sprawdzać cukry, ale diety nie musimy stosować ![]() Dziewczyny, pamiętacie Gwizdak? Udzielała się u nas tak trochę z doskoku. Zapisałam sobie w ulubionych jej bloga i dziś do niego zajrzałam i ![]() http://mrowkomama.blox.pl/2013/05/Op...istaKomentarzy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bo to samo rozkminiałam też z enfamilem tydzień temu (teraz już jedziemy na bebilonie pepti) i powiedziała, ze wg. tygodni życia...
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
Ja też się wpadłam tylko przywitać i powiedzieć, że w Poznaniu też piękna pogoda. A poza tym niewiele się mogę wypowiedzieć, bo Wy już się wymieniacie głównie radami odnośnie maluszków i rozkminiacie jak sobie radzić z różnymi "przygodami", a ja jestem totalnie zielona i nie bardzo mogę się wypowiedzieć ![]() ![]() Zdrowia i spokoju dla Waszych Maluszków ![]()
#2585 |
Zakorzenienie
|
Aaś znalazłam jeszcze coś takiego:
http://www.apteka-melissa.pl/produkt...kaps_2798.html Co prawda z alg ale to ma chyba małe znaczenie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Aż wzięłam mój 7 stronicowy wypis ze szpitala i sprawdziłam. Jest tak. -Kontrola glikemii na czczo i po 1 godzinie po posiłkach głównych przez 2 tyg po porodzie. -Test OGTT 8 tyg po porodzie. O diecie nic nie ma. Nawet w szpitalu od razu po porodzie przestali mi dawać dietę cukrzycowa. Tylko watrobowa mam w zaleceniach wpisana. Ale to przez cholestaze. Ja tam nawet w szpitalu przecież średnio tą cukrzycowa trzymałam ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
doradźcie proszę
![]() wczoraj zauważylimy u Małego suchy pas skóry na brzuszku tak jakby od pieluszki, dolałam więc do wanienki trochę oliwki... dziś jest tragicznie bo wysuszony ma cały brzuszek, stópki (na zgięciach) i nadgarstki. Używamy kosmetyków z hippa... i eraz nie wiem.. nasmarować go po kąpieli tą oliwką, kremem czy co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |
Zakorzenienie
|
Opis porodu (dla zainteresowanych = cc z powodu makrosomii płodu).
Na ostatniej wizycie u mojej gin dostałam skierowanie na cc z powodu makrosomii płodu i vacum podczas pierwszego porodu. Moja gin nie chciała ryzykować i doradzała cięcie. Tak więc 6go maja w poniedziałek - po majówce - ze skierowaniem w ręce stawiłam się w szpitalu. Po 2,5h na IP zrobili mi w końcu KTG, które BTW wyszło źle. Z całej paplaniny lekarza i położnej zrozumiałam tylko tyle, że "dzidziuś jest za szybki"... ![]() ![]() ![]() Po obiedzie KTG już wyszło dużo lepsze. Dostałam salę na patologii (nr.7 ![]() Wieczorem zrobili mi badania i dowiedziałam się, że o 7 rano podłączą mi kroplówki. Od 22giej miałam zakaz jedzenia a od 24 zakaz picia. Całą noc nie spałąm, bo jedna z dziewczyn chrapała ![]() Kroplówki oczywiście się spóźniły i na sali operacyjnej wylądowałam o 9.10. W międzyczasie okazało się, że nie mają mojej zgody na cięcie, więc anastezjolog wpadł w szał ![]() Pytam się go: "kto mnie będzie kroił" "nie wiem - jest paru lekarzy na dyżurze więc ktoś kto będzie miał czas podejdzie" I wtedy dopiero się zdenerwowałam. Napłynęły mi do oczu łzy i pomyślałam sobie "no taaak-znowu zostalam wystawiona do wiatru przez lekarza prowadzącego".. i nagle słyszę głos mojej lekarki "o widzę, ze pani już gotowa - za chwilkę przyjdę" ![]() ![]() strasznie się ucieszyłam-jak to człowiek się potrafi przyzwyczaić do lekarza ![]() Anastezjolog bardzo ładnie mi zaczął wszystko opisywać i pokazywać co będą mi robić i co będę czuć podczas rodzenia dzidziusia. Podał mi znieczulenie (BTW podanie tego znieczulenia w ogóle nie boli!) i przestałam czuć cokolwiek od biustu w dół. Na poziomie klatki piersiowej założyli mi kotarkę i o 9.30 usłyszałam krzyk mojego Michasia ![]() Anastezjolog poprosił, żebym spojrzała w lewo i tam było miejsce gdzie ważyli, mioerzyli i zajmowali się maluchem. Usłyszałam "4530g i 59 cm. Będzie pani miała co nosić" I tak patrzę na tego facecika, który pojawił się przed chwilką w moim życiu a on co robi ![]() ![]() ![]() Pozszywaną zawieźli mnie na salę pooperacyjną gdzie spędziłam 4h. Mój TŻ nie mógł ustać z podekscytowania. Pobiegł na noworodki - nakręcił foilmiki i porobił zdjęcia małego i pytał się mnie kilkanaście razy pod rząd czy widziałam jaki ten nasz synek jest fajny, śliczny, kochany i grzeczniutki ![]() ![]() Tak więc 7go maja we wtorek o 9.30 urodził się Michaś. W środę o 6 rano wstałam z łóżka i w czwartek popołudniu bylam już z maluchem w domu ![]() Co do porównania porodu sn i cc to szczerze mówiąc każdy ma swoje plusy i minusy i tak naprawdę gdyby mi ktoś kazał podjąć decyzję to nie mam pojęcia na co bym się zdecydowała... mając już taki i taki poród za sobą... Składniam się bardziej ku sn ale tylko pod warunkiem, ze mialabym pewność, ze dziecko jest małe i dam radę je wypcnąć i poród będzie trwał max. tyle co z Zuzią... a jak wiadomo poród sn to wieelka niewiadoma. Po cc dłużej się dochodzi do siebie ale przynajmniej ma się pewność, ze obejdzie się bez niespodzianek. Dlatego jestem w stanie zrozumieć kobiety, które płacą za cięcie na żądanie... ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Mój mały zaczął się po nim łuszczyć ![]() Kupiłam Oilatum, zeby go ratować. I odradzam oliwkę bo ona też wysusza...
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My po ktg i przed następnym. Na KTG mała za długo spała i lekarka powiedziała, że mam przyjechać ponownie jak się obudzi. No ale ona ma ostatnio dni lenia więc ja nie wiem kiedy się obudzi ... Skurcze wyszły, ale nie wiem czy to skurcze były czy młoda dupkę w aparat akurat pchała, raczej ta dupinka się wypinała. No to czekam aż się dziecko obudzi, jeszcze jakieś 2-3h poczekam i pojadę. tylko nie wiem co zrobić jak ona będzie tak jak do tej pory tylko się przeciągać i spać dalej ![]()
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę lekkich porodów.
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
Zjem słodkie, wypiję colę, może zadziała. Teraz jestem po kawie i
![]() A swoją drogą, dlaczego dziecko nie może spać na KTG? Jak śpi i nie ma skurczy to znaczy że akcji porodowej nie ma, bo jakby była to by chyba było bez względu na sen ![]() ![]()
#2594 |
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Witam wszystkich
![]() Muszę w koncu poczytać co tu u was słychać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ash niestety nie wyczaiłam co polecają i pocieszyłaś mnie swoją córą ![]() ![]() ![]() Sharp wizytę mamy w środę, ale jutro pędzę do lekarza bo mam uczulenie na całym ciele i chcę się zadrapać i muszę coś doraźnie dostać bo zwariuje to przy okazji zważymy małą ![]() My czekamy na gości ![]()
![]() |
#2596 | |
BAN stały
|
Hey dziewczyny, gratuluję nowym mamom
![]() ![]() Czy wasze maluszki też teraz częściej domagają się karmienia? Mój dziś budzi się co godzinę i jest głodny, położna mówiła że tak może być przy wyższych temperaturach, ale nie chcę mieć małego grubaska ![]() A i jak u was ze smoczkami, czy już je wprowadzacie do maluszkowego życia? Dziś pierwszy raz dałam smoczek uspakajający dla Adiego, bo cały dzień nie spał, no i miał zajęcie na 2 godziny, ale ze snu nic i tak nie wyszło ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
kurde to jutro zakupię chyba ten oilatum
![]() dzięki ![]() Elusiek my y z cycem walczymy bo Rafał ciągle mi zasypia... 10 minut ssie oczywiście szturchany bo rpzysypia.. az w końcu nie reaguje na zaczepki.. odkładam go do łóżeczka 10-20 minut i znów chce jeść i tak w kółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
rodzice wzieli mala na spacer.zdazylam wszystko sprzatnac, wydepilowac sie,wykapac, zrobic jedzonko na pozniej.. ech,bez tż ciezko...
![]() caly dzien co chwila placze... i boje sie nocki sama z malutka... ![]() ni9ech bedzie bez krzykow i wrzaskow i placzu, tylko spokojny sen z przerwami na jedzonko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
nadrabiałam was i wiem, że mamy kilka nowych mamusiek - wszystkim gratuluję!
![]() u mnie szaleństwo: w końcu mam jako taką sypialnię ![]() no i zrobiłam kolorowe pranie dla małego, dzisiaj nawet część poprasowałam ![]() Cytat:
![]() ![]() niunka, skarbie, ty dasz radę wszystko nadrobić? ![]() ![]()
![]() |
#2600 |
Wtajemniczenie
|
hej
jesteśmy od dzisiaj w domu. Nina jest kochana i słodka ale bardzo wymagająca, od dzisiaj też mam jako tako pokarm, ale do piersi przystawiam od samego początku. Po cc czuje sie OK ale dopadł mnie popunkcyjny ból głowy więc najbliższe dni będę duużo odpoczywać o ile to możliwe ![]() Gratulacje nowym mamom, kiedyś Was tam nadrobię ![]()
![]() |
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) przyjma mnie 2) beda dzialac ![]() ogolnie mam coraz wiecej watpliwosci ![]() wolalabym zeby akcja zaczela sie teraz albo w nocy...bo jak mnie tam beda trzymac do terminu to troche kicha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
a wiecie co u klaudyny88 bo miała termin na 30 a tu 19 i cisza bidulka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() --- My byliśmy na drugim spacerze dziś, ten mój mąż mnie wykończy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2605 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze jakoś mi się nie mieści w głowie ze zostało tak mało czasu. Mam tyle spraw teraz do załatwienia że cały czas sobie powtarzam że od następnego tygodnia biore się za pranie rzeczy małej i tak jeszcze się za to nie wzięłam. Żebym tylko zdążyła wszystko ogranąć przed małą My też witamy się w 38 tygodniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2607 | ||||||
Zakorzenienie
|
uwielbiam naleśniki
![]() czarnaola gratuluję córeczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale pranie musi jeszcze poczekać do czwartku, wcześniej nie mam kompletnie czasu tego zrobić. W zasadzie to dopiero w piątek będę miała chwilkę wolnego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() uwielbiam takie weekendy, znów wyleżałam się na hamaku, najadłam mnóstwa pyszności i odpoczęłam ![]() no a poza tym zakończyliśmy 35t ![]()
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
gosiulka, no ja cię rozumiem... mnie do wczorajszego prania zmobilizowały prognozy pogody - sobota była jedynym dniem w najbliższej przyszłości, który na bank będzie słoneczny i bezdeszczowy, a ja teraz nie mam za bardzo gdzie rozwiesić prania w domu... no więc uzbierałam jedno kolorowe pranko i jazda
![]() ![]() dzisiaj już połowę tego prania wyprasowałam, może zaraz poprasuję drugą połowę... no i jeszcze białe rzeczy wrzucę w tygodniu. jak już prać, to prać!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.