Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 15:19   #2581
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Mąż kupił hippa i po otwarciu okazało się że to granulat do rozpuszczania

Ja mam nawet na wypisie ze szpitala w zaleceniach że trzeba brać ileś tam dziennie czystego dha lub jeść dużo ryb jeśli się karmi piersią
Hipp na laktacje to też granulat z sacharozą na 1. miejscu w składzie

Ja na wypisie nie miałam nic nt. DHA, ale spoko, skorzystam z Twoich zaleceń i będę łykać. Niestety nie znam tańszej opcji DHA, ale znam tanią aptekę w LBN, gdzie płaciłam 28zł za pudełko. Będę tam w czerwcu i jak chcesz, mogę przyjąć zamówienie
Za to mam na wypisie, że mam dalej stosować dietę cukrzycową : brzydal: a na Karowej powiedzieli nam na tej pogadance w lutym, że po porodzie mamy sprawdzać cukry, ale diety nie musimy stosować Jak to u Ciebie wygląda? Ja nie stosuje, bo i tak już mam mocne ograniczenia żywieniowe, więc nie chcę paść z głodu...

Dziewczyny, pamiętacie Gwizdak? Udzielała się u nas tak trochę z doskoku. Zapisałam sobie w ulubionych jej bloga i dziś do niego zajrzałam i urodziła córeczkę w 34tc! Chyba wszystko jest ok, ale dla zainteresowanych wklejam jej notkę na blogu:
http://mrowkomama.blox.pl/2013/05/Op...istaKomentarzy
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 15:25   #2582
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mam dzisiaj straszną niemoc, jestem zmęczona, nic mi się nie chce, a muszę kuć. Jutro o 16 obrona na szczęście i mam spokój
Co do kropelek na brzuszki mi koleżanki polecały biogaję i już kupiłam profilaktycznie buteleczkę

Jak czytam, że się martwicie o wagę maluchów to chyba jednak wezmę wagę dla niemowląt od rodziców. Kupili ja ja byłam mała i leży na poddaszu, może się jednak przyda
U nas póki co nie pomaga
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ey no nie mogę.. tż ledwo wyszedł a młoda jakieś jazdy mi robi..
boję się..do jutra go nie ma

ona nawet nie placze..tylko krzyczy.. i za cholerke nie wiem o co..

na moje to wszystko powinno byc ok a ma okresy ze poprostu lezy i krzyczy

nie kumam wlasnego dziecka
U mnie podobnie tyle, ze ja wiem dlaczego krzyczy-ma problemy z brzuszkiem

Cytat:
eeeej laski,mam rozkminkę.. na paczce mleka mm, tego Emfamil jest napisane że:
WIEKOWO mloda powinna wciagac 90ml
ale WAGOWO lapie sie na porcje 120ml

to na ktore dane zwracac uwage

pojutrze Zuzik będzie mieć 2tygodnie już,ale czas leci...

podobno od 6tyg moze juz nawet przesypiac noc
Ja o to pytałam położną.
Bo to samo rozkminiałam też z enfamilem tydzień temu (teraz już jedziemy na bebilonie pepti) i powiedziała, ze wg. tygodni życia...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 15:39   #2583
Magiusa
Zakorzenienie

Cześć,
Ja też się wpadłam tylko przywitać i powiedzieć, że w Poznaniu też piękna pogoda.

A poza tym niewiele się mogę wypowiedzieć, bo Wy już się wymieniacie głównie radami odnośnie maluszków i rozkminiacie jak sobie radzić z różnymi "przygodami", a ja jestem totalnie zielona i nie bardzo mogę się wypowiedzieć ( tylko kajecik i notować mogę co i jak )
Zdrowia i spokoju dla Waszych Maluszków ( byście mogły nieco odespać i się zrelaksować)

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 15:46   #2584
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ash słabo ją kojarzę. Mam nadzieję, że będzie dobrze

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 15:54   #2585
Ashyshqa
Zakorzenienie

Aaś znalazłam jeszcze coś takiego:
http://www.apteka-melissa.pl/produkt...kaps_2798.html
Co prawda z alg ale to ma chyba małe znaczenie Ja bede robić tam zamówienie bo bede dokupowac witaminki dla niuni (chce zrobić mały zapas do UK, a tam maja infavit d3+k za 18,50zl )W razie czego zapraszam do wspólnych zakupów
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 15:55   #2586
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ja na wypisie nie miałam nic nt. DHA, ale spoko, skorzystam z Twoich zaleceń i będę łykać. Niestety nie znam tańszej opcji DHA, ale znam tanią aptekę w LBN, gdzie płaciłam 28zł za pudełko. Będę tam w czerwcu i jak chcesz, mogę przyjąć zamówienie
Za to mam na wypisie, że mam dalej stosować dietę cukrzycową : brzydal: a na Karowej powiedzieli nam na tej pogadance w lutym, że po porodzie mamy sprawdzać cukry, ale diety nie musimy stosować Jak to u Ciebie wygląda? Ja nie stosuje, bo i tak już mam mocne ograniczenia żywieniowe, więc nie chcę paść z głodu...

Dziewczyny, pamiętacie Gwizdak? Udzielała się u nas tak trochę z doskoku. Zapisałam sobie w ulubionych jej bloga i dziś do niego zajrzałam i urodziła córeczkę w 34tc! Chyba wszystko jest ok, ale dla zainteresowanych wklejam jej notkę na blogu:
http://mrowkomama.blox.pl/2013/05/Op...istaKomentarzy
To dlatego może nie chciała pić i po jakiś 3 lykach wyplula butelkę z wyrazem twarzy "spadaj matka"

Aż wzięłam mój 7 stronicowy wypis ze szpitala i sprawdziłam.
Jest tak.

-Kontrola glikemii na czczo i po 1 godzinie po posiłkach głównych przez 2 tyg po porodzie.
-Test OGTT 8 tyg po porodzie.

O diecie nic nie ma. Nawet w szpitalu od razu po porodzie przestali mi dawać dietę cukrzycowa. Tylko watrobowa mam w zaleceniach wpisana. Ale to przez cholestaze.
Ja tam nawet w szpitalu przecież średnio tą cukrzycowa trzymałam ;-)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:01   #2587
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

doradźcie proszę

wczoraj zauważylimy u Małego suchy pas skóry na brzuszku tak jakby od pieluszki, dolałam więc do wanienki trochę oliwki... dziś jest tragicznie bo wysuszony ma cały brzuszek, stópki (na zgięciach) i nadgarstki.

Używamy kosmetyków z hippa... i eraz nie wiem.. nasmarować go po kąpieli tą oliwką, kremem czy co?
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 16:06   #2588
candace1
Zakorzenienie

Opis porodu (dla zainteresowanych = cc z powodu makrosomii płodu).

Na ostatniej wizycie u mojej gin dostałam skierowanie na cc z powodu makrosomii płodu i vacum podczas pierwszego porodu.
Moja gin nie chciała ryzykować i doradzała cięcie.
Tak więc 6go maja w poniedziałek - po majówce - ze skierowaniem w ręce stawiłam się w szpitalu.
Po 2,5h na IP zrobili mi w końcu KTG, które BTW wyszło źle. Z całej paplaniny lekarza i położnej zrozumiałam tylko tyle, że "dzidziuś jest za szybki"... Położna powiedziała, ze muszę się bardzo denerować i spytała o której jadłam - ja że o 8mej rano a ona " to teraz idziesz na obiad i zrobimy KTG ponownie jak zjesz - przecież jest już prawie 2 popołudniu".
Po obiedzie KTG już wyszło dużo lepsze.
Dostałam salę na patologii (nr.7)
Wieczorem zrobili mi badania i dowiedziałam się, że o 7 rano podłączą mi kroplówki.
Od 22giej miałam zakaz jedzenia a od 24 zakaz picia.
Całą noc nie spałąm, bo jedna z dziewczyn chrapała
Kroplówki oczywiście się spóźniły i na sali operacyjnej wylądowałam o 9.10.
W międzyczasie okazało się, że nie mają mojej zgody na cięcie, więc anastezjolog wpadł w szał
Pytam się go: "kto mnie będzie kroił"
"nie wiem - jest paru lekarzy na dyżurze więc ktoś kto będzie miał czas podejdzie"
I wtedy dopiero się zdenerwowałam. Napłynęły mi do oczu łzy i pomyślałam sobie "no taaak-znowu zostalam wystawiona do wiatru przez lekarza prowadzącego".. i nagle słyszę głos mojej lekarki "o widzę, ze pani już gotowa - za chwilkę przyjdę"

strasznie się ucieszyłam-jak to człowiek się potrafi przyzwyczaić do lekarza:brzydal :

Anastezjolog bardzo ładnie mi zaczął wszystko opisywać i pokazywać co będą mi robić i co będę czuć podczas rodzenia dzidziusia. Podał mi znieczulenie (BTW podanie tego znieczulenia w ogóle nie boli!) i przestałam czuć cokolwiek od biustu w dół.
Na poziomie klatki piersiowej założyli mi kotarkę i o 9.30 usłyszałam krzyk mojego Michasia
Anastezjolog poprosił, żebym spojrzała w lewo i tam było miejsce gdzie ważyli, mioerzyli i zajmowali się maluchem.
Usłyszałam "4530g i 59 cm. Będzie pani miała co nosić"
I tak patrzę na tego facecika, który pojawił się przed chwilką w moim życiu a on co robi sika.. Obsikał wszystko i wszystkich dookołaI to 2 razy
Pozszywaną zawieźli mnie na salę pooperacyjną gdzie spędziłam 4h.
Mój TŻ nie mógł ustać z podekscytowania. Pobiegł na noworodki - nakręcił foilmiki i porobił zdjęcia małego i pytał się mnie kilkanaście razy pod rząd czy widziałam jaki ten nasz synek jest fajny, śliczny, kochany i grzeczniutki:coj est: wariat
Tak więc 7go maja we wtorek o 9.30 urodził się Michaś.
W środę o 6 rano wstałam z łóżka i w czwartek popołudniu bylam już z maluchem w domu

Co do porównania porodu sn i cc to szczerze mówiąc każdy ma swoje plusy i minusy i tak naprawdę gdyby mi ktoś kazał podjąć decyzję to nie mam pojęcia na co bym się zdecydowała... mając już taki i taki poród za sobą...
Składniam się bardziej ku sn ale tylko pod warunkiem, ze mialabym pewność, ze dziecko jest małe i dam radę je wypcnąć i poród będzie trwał max. tyle co z Zuzią... a jak wiadomo poród sn to wieelka niewiadoma.
Po cc dłużej się dochodzi do siebie ale przynajmniej ma się pewność, ze obejdzie się bez niespodzianek.
Dlatego jestem w stanie zrozumieć kobiety, które płacą za cięcie na żądanie...

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
doradźcie proszę

wczoraj zauważylimy u Małego suchy pas skóry na brzuszku tak jakby od pieluszki, dolałam więc do wanienki trochę oliwki... dziś jest tragicznie bo wysuszony ma cały brzuszek, stópki (na zgięciach) i nadgarstki.

Używamy kosmetyków z hippa... i eraz nie wiem.. nasmarować go po kąpieli tą oliwką, kremem czy co?
Ja też używam hippa i dziś właśnie go odstawiam.
Mój mały zaczął się po nim łuszczyć
Kupiłam Oilatum, zeby go ratować. I odradzam oliwkę bo ona też wysusza...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:13   #2589
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Can dziękujemy za opis

Stary 2013-05-19, 16:14   #2590
xal
Zakorzenienie

Cytat:
doradźcie proszę

A masz jakiś dzieciowy nawilżający? Ja bym tym posmarowała grubiej i pieluszkę zapięła w innym miejscu, o ile to możliwe, bo się nie znam jeszcze.

My po ktg i przed następnym. Na KTG mała za długo spała i lekarka powiedziała, że mam przyjechać ponownie jak się obudzi. No ale ona ma ostatnio dni lenia więc ja nie wiem kiedy się obudzi ...
Skurcze wyszły, ale nie wiem czy to skurcze były czy młoda dupkę w aparat akurat pchała, raczej ta dupinka się wypinała.
No to czekam aż się dziecko obudzi, jeszcze jakieś 2-3h poczekam i pojadę. tylko nie wiem co zrobić jak ona będzie tak jak do tej pory tylko się przeciągać i spać dalej

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:16   #2591
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A masz jakiś dzieciowy nawilżający? Ja bym tym posmarowała grubiej i pieluszkę zapięła w innym miejscu, o ile to możliwe, bo się nie znam jeszcze.

My po ktg i przed następnym. Na KTG mała za długo spała i lekarka powiedziała, że mam przyjechać ponownie jak się obudzi. No ale ona ma ostatnio dni lenia więc ja nie wiem kiedy się obudzi ...
Skurcze wyszły, ale nie wiem czy to skurcze były czy młoda dupkę w aparat akurat pchała, raczej ta dupinka się wypinała.
No to czekam aż się dziecko obudzi, jeszcze jakieś 2-3h poczekam i pojadę. tylko nie wiem co zrobić jak ona będzie tak jak do tej pory tylko się przeciągać i spać dalej
może zjedz coś słodkiego przed samym ktg? na mojego działa

Stary 2013-05-19, 16:23   #2592
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wtrącę. Jestem mamą grudniową 2008 i obecnie zapowiada się, że lipcową 2013 (może sierpniową ) Podczytuję was czasem z ciekawości jak wasze porodu przebiegają. Po poprzedniej ciąży piłam herbatki laktacyjne Hippa ale zaparzane bo granulat w smaku jest obrzydliwy no i ten cukier. Nie wiem czy obecnie jest jeszcze produkowana, ale polecam. Poza tym wiem, że są inne takie herbatki laktacyjne właśnie nie w granulacie. Tylko dwie uwagi: jeżeli ktoś lubi zioła - to one uzależniają Strasznie się męczyłam jak po 11 mcach odstawiałam małą od piersi bo brakowało mi smaku tych herbatek, a po drugie oj jakie one wiatry powodują ...

Pozdrawiam i życzę lekkich porodów.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:31   #2593
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
może zjedz coś słodkiego przed samym ktg? na mojego działa
Zjem słodkie, wypiję colę, może zadziała. Teraz jestem po kawie i śpi nadal.
A swoją drogą, dlaczego dziecko nie może spać na KTG? Jak śpi i nie ma skurczy to znaczy że akcji porodowej nie ma, bo jakby była to by chyba było bez względu na sen to tak na mój rozumek

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:35   #2594
niunka045
Zadomowienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Witam wszystkich
Muszę w koncu poczytać co tu u was słychać.
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 16:36   #2595
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
20 ml to powinno być przynajmniej z 1 piersi...

spróbuj jeszcze powalczyć, 3mam kciuki
nie poddawaj się, odprężaj się jak karmisz albo odciągasz mleczko, puść sobie jakąś relaksującą muzyczkę i mów sobie"płyń mleczko, płyń "
<<ja tak mówię i działa hihi>

===
muszę iść wyprać kilka rzeczy ręcznie, potem się uszykować, TŻ nakarmi Małego z butli (bo mam sutki wymęczone po nocy)
potem do kościoła i do rodziców na obiad

miłego dnia
Ja mam cycki pełne mleka, a laktatorem nie idzie tego ściągnąć. Nie mam zielonego pojęcia czemu. A wystarczy, że się schylę a tu leci...

Cytat:
ey no nie mogę.. tż ledwo wyszedł a młoda jakieś jazdy mi robi..
boję się..do jutra go nie ma

ona nawet nie placze..tylko krzyczy.. i za cholerke nie wiem o co..

na moje to wszystko powinno byc ok a ma okresy ze poprostu lezy i krzyczy

nie kumam wlasnego dziecka
No niestety macierzyństwo nie jest takie proste jak się wydawało....
Cytat:
doradźcie proszę

Też to dziś zauwazyłam. Na rączkach i stópkach w zagięciach. Ale my tylko raz kąpaliśmy w hippie i już w szpitalu zmieniliśmy na oilatum i nic. I nie wiem skąd to, będę jutro dzwonić do położnej.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Na ostatniej wizycie u mojej gin dostałam skierowanie na cc z powodu makrosomii płodu i vacum podczas pierwszego porodu.
Tak więc 6go maja w poniedziałek - po majówce - ze skierowaniem w ręce stawiłam się w szpitalu.
Po 2,5h na IP zrobili mi w końcu KTG, które BTW wyszło źle. Z całej paplaniny lekarza i położnej zrozumiałam tylko tyle, że "dzidziuś jest za szybki"... Położna powiedziała, ze muszę się bardzo denerować i spytała o której jadłam - ja że o 8mej rano a ona " to teraz idziesz na obiad i zrobimy KTG ponownie jak zjesz - przecież jest już prawie 2 popołudniu".
Wieczorem zrobili mi badania i dowiedziałam się, że o 7 rano podłączą mi kroplówki.
W międzyczasie okazało się, że nie mają mojej zgody na cięcie, więc anastezjolog wpadł w szał
"nie wiem - jest paru lekarzy na dyżurze więc ktoś kto będzie miał czas podejdzie"
I wtedy dopiero się zdenerwowałam. Napłynęły mi do oczu łzy i pomyślałam sobie "no taaak-znowu zostalam wystawiona do wiatru przez lekarza prowadzącego".. i nagle słyszę głos mojej lekarki "o widzę, ze pani już gotowa - za chwilkę przyjdę"

strasznie się ucieszyłam-jak to człowiek się potrafi przyzwyczaić do lekarza:brzydal :

Anastezjolog bardzo ładnie mi zaczął wszystko opisywać i pokazywać co będą mi robić i co będę czuć podczas rodzenia dzidziusia. Podał mi znieczulenie (BTW podanie tego znieczulenia w ogóle nie boli!) i przestałam czuć cokolwiek od biustu w dół.
Na poziomie klatki piersiowej założyli mi kotarkę i o 9.30 usłyszałam krzyk mojego Michasia
Anastezjolog poprosił, żebym spojrzała w lewo i tam było miejsce gdzie ważyli, mioerzyli i zajmowali się maluchem.
I tak patrzę na tego facecika, który pojawił się przed chwilką w moim życiu a on co robi sika.. Obsikał wszystko i wszystkich dookołaI to 2 razy
Mój TŻ nie mógł ustać z podekscytowania. Pobiegł na noworodki - nakręcił foilmiki i porobił zdjęcia małego i pytał się mnie kilkanaście razy pod rząd czy widziałam jaki ten nasz synek jest fajny, śliczny, kochany i grzeczniutki:coj est: wariat
W środę o 6 rano wstałam z łóżka i w czwartek popołudniu bylam już z maluchem w domu

Co do porównania porodu sn i cc to szczerze mówiąc każdy ma swoje plusy i minusy i tak naprawdę gdyby mi ktoś kazał podjąć decyzję to nie mam pojęcia na co bym się zdecydowała... mając już taki i taki poród za sobą...
Składniam się bardziej ku sn ale tylko pod warunkiem, ze mialabym pewność, ze dziecko jest małe i dam radę je wypcnąć i poród będzie trwał max. tyle co z Zuzią... a jak wiadomo poród sn to wieelka niewiadoma.
Po cc dłużej się dochodzi do siebie ale przynajmniej ma się pewność, ze obejdzie się bez niespodzianek.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

W brzucholu już chyba nie miał miejsca na siuśki

Ash niestety nie wyczaiłam co polecają i pocieszyłaś mnie swoją córą Już się ogarnęłam i już koniec stresów Oby

Sharp wizytę mamy w środę, ale jutro pędzę do lekarza bo mam uczulenie na całym ciele i chcę się zadrapać i muszę coś doraźnie dostać bo zwariuje to przy okazji zważymy małą

My czekamy na gości Tylko coś ich brak...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:04   #2596
Elusiek
BAN stały

Hey dziewczyny, gratuluję nowym mamom próbuję trochę podczytywać ale mało mam czasu, mały wymaga ciągłej mojej uwagi, nawet jak przed laptopem próbuję go ululać do snu, to reaguje płaczem, że na niego nie zwracam uwagi

Czy wasze maluszki też teraz częściej domagają się karmienia? Mój dziś budzi się co godzinę i jest głodny, położna mówiła że tak może być przy wyższych temperaturach, ale nie chcę mieć małego grubaska

A i jak u was ze smoczkami, czy już je wprowadzacie do maluszkowego życia? Dziś pierwszy raz dałam smoczek uspakajający dla Adiego, bo cały dzień nie spał, no i miał zajęcie na 2 godziny, ale ze snu nic i tak nie wyszło

Cytat:

polecam oilatum, do kąpieli płyn i krem do smarowania, stosuję go od 1,5 tygodnia i skórka jest jak pupka niemowlaka
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:43   #2597
potterka
Zakorzenienie

kurde to jutro zakupię chyba ten oilatum
dzięki

Elusiek my y z cycem walczymy bo Rafał ciągle mi zasypia... 10 minut ssie oczywiście szturchany bo rpzysypia.. az w końcu nie reaguje na zaczepki.. odkładam go do łóżeczka 10-20 minut i znów chce jeść i tak w kółko
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:43   #2598
axella
Zakorzenienie

GG do axella

rodzice wzieli mala na spacer.zdazylam wszystko sprzatnac, wydepilowac sie,wykapac, zrobic jedzonko na pozniej.. ech,bez tż ciezko... dobrze,że jest..

caly dzien co chwila placze... i boje sie nocki sama z malutka...

ni9ech bedzie bez krzykow i wrzaskow i placzu, tylko spokojny sen z przerwami na jedzonko i byje do rana i czekać na tż..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 17:57   #2599
cloche
Zakorzenienie

nadrabiałam was i wiem, że mamy kilka nowych mamusiek - wszystkim gratuluję!
u mnie szaleństwo: w końcu mam jako taką sypialnię jeszcze nie wszystko gotowe, ale resztę prac można powoli i "na boku" robić.
no i zrobiłam kolorowe pranie dla małego, dzisiaj nawet część poprasowałam w końcu do terminu blisko, gin straszy... ech...
Cytat:
doradźcie proszę

do kąpieli to lepiej oliwę z oliwek wtedy wlać. to w razie, jak by substancje zapachowe podrażniały skórę małego. ale ja się obawiam, że to może być reakcja alergiczna pokarmowa... kosmetykami wtedy niewiele zdziałasz, a oilatum może dać ulgę na chwilę, ale niczego nie wyleczy trzeba szukać przyczyny.
Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
niunka, skarbie, ty dasz radę wszystko nadrobić? te wariatki dalej mają tempo szalone!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:04   #2600
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej
jesteśmy od dzisiaj w domu. Nina jest kochana i słodka ale bardzo wymagająca, od dzisiaj też mam jako tako pokarm, ale do piersi przystawiam od samego początku.
Po cc czuje sie OK ale dopadł mnie popunkcyjny ból głowy więc najbliższe dni będę duużo odpoczywać o ile to możliwe
Gratulacje nowym mamom, kiedyś Was tam nadrobię
Stary 2013-05-19, 18:05   #2601
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Kochana już niedługo - potem będziesz tulić Nelcię a Ty jutro idziesz do szpitala tak? Czy coś pomieszałam?
tak jutro mam stawic sie na IP, ale nie wiem czy:
1) przyjma mnie
2) beda dzialac

ogolnie mam coraz wiecej watpliwosci
wolalabym zeby akcja zaczela sie teraz albo w nocy...bo jak mnie tam beda trzymac do terminu to troche kicha.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:08   #2602
maluska88
Raczkowanie

a wiecie co u klaudyny88 bo miała termin na 30 a tu 19 i cisza bidulka
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:11   #2603
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zjem słodkie, wypiję colę, może zadziała. Teraz jestem po kawie i śpi nadal.
A swoją drogą, dlaczego dziecko nie może spać na KTG? Jak śpi i nie ma skurczy to znaczy że akcji porodowej nie ma, bo jakby była to by chyba było bez względu na sen to tak na mój rozumek
Któraś pisała, że jak dziecko śpi podczas ktg to zapis wychodzi tak, jakby mu groziło niedotlenienie czy coś w tym stylu no ale skoro u Ciebie o akcję chodzi to nie wiem
Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Czy wasze maluszki też teraz częściej domagają się karmienia? Mój dziś budzi się co godzinę i jest głodny, położna mówiła że tak może być przy wyższych temperaturach, ale nie chcę mieć małego grubaska
nie będzie grubaskiem pewnie tylko zaspokaja pragnienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hej
jesteśmy od dzisiaj w domu. Nina jest kochana i słodka ale bardzo wymagająca, od dzisiaj też mam jako tako pokarm, ale do piersi przystawiam od samego początku.
Po cc czuje sie OK ale dopadł mnie popunkcyjny ból głowy więc najbliższe dni będę duużo odpoczywać o ile to możliwe
Gratulacje nowym mamom, kiedyś Was tam nadrobię
fajnie, że jesteście już w domu

---

My byliśmy na drugim spacerze dziś, ten mój mąż mnie wykończy kładę się i pooglądam jakieś pierdoły na tvnplayer

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
a wiecie co u klaudyny88 bo miała termin na 30 a tu 19 i cisza bidulka
bankowo już urodziła ale nie odzywała się

Stary 2013-05-19, 18:16   #2604
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Może zrób sobie tak jak ja, samowyzwalaczem.. trcohę z tym zabawy, ale i satysfakcja spora
Samowyzwalaczem to w sumie tylko w domu mogę, a w domu tak naprawdę to nie mam gdzie Chciałam na powietrzu, bo ładnie i zielono, ale tam już sama nie pofikam

Cytat:

dzięki za opis!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:27   #2605
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
Z radością informujemy, że dnia 14 maja 2013 przyszła na świat Basia 52 cm i 3790 Ostatecznie poprzez cc..

Kochane, szczegóły wkrótce tylko ogarnę się po powrocie do domciu...
całuski
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam

Ale dzisiaj pięknie na dworze

My już po rosołku, zaraz zabieramy dzieci na lody i plac zabaw dotlenić trochę mózgi.
A później spakuję te nieszczęsną torbę...Niech mnie któraś w doope kopnie bo się zebrać za to nie mogę:/ Wszystko leży, tylko wrzucić do torby, a mi ciężko

Tak w ogóle to zaćmienie mózgu mam jakieś.. 13 maja miałam wizytę i Wam jej nie opisałam
A więc grzybek sobie poszedł Szyjka nie wskazuje na poród póki co, Tymek nadal głową w dół..Lekarka stwierdziła,że wygląda na tydzień większego więc raczej spory będzie.. Wizyta była w 36t2d ciąży i wtedy ważył 3 kg- 3,3kg.

U mnie w pasie 101-102cm i 12kg na plusie.. Waga jak stanęła w miejscu miesiąc temu tak się trzyma.

Dzisiaj zaczęliśmy 38tc

Kolejna wizyta 24 maja.. Jenny dopisz proszę
Kochana i tak dobrze że masz już wszystkie rzeczy to tylko wrzucić do torby a ja nawet jeszcze wszystkiego nie mam (A mamy ten sam termin)
Kurcze jakoś mi się nie mieści w głowie ze zostało tak mało czasu. Mam tyle spraw teraz do załatwienia że cały czas sobie powtarzam że od następnego tygodnia biore się za pranie rzeczy małej i tak jeszcze się za to nie wzięłam. Żebym tylko zdążyła wszystko ogranąć przed małą

My też witamy się w 38 tygodniu
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 18:48   #2606
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Kochana i tak dobrze że masz już wszystkie rzeczy to tylko wrzucić do torby a ja nawet jeszcze wszystkiego nie mam (A mamy ten sam termin)
Kurcze jakoś mi się nie mieści w głowie ze zostało tak mało czasu. Mam tyle spraw teraz do załatwienia że cały czas sobie powtarzam że od następnego tygodnia biore się za pranie rzeczy małej i tak jeszcze się za to nie wzięłam. Żebym tylko zdążyła wszystko ogranąć przed małą

noo, kochana, jak już nawet ja pranie zrobiłam (), to chyba też powinnaś byłam jedną z niewielu ostatnich "niepopranych"... torby nie spakowałam jeszcze, bo to w razie czego na szybko da się zrobić. ale prania już na szybko nie załatwisz, prasowanie też trwa...
Stary 2013-05-19, 19:02   #2607
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
o

Ty chyba tak samo jak ja jesteś zboczona na punkcie naleśników
uwielbiam naleśniki

czarnaola gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
P

Szyjka miękka, rozwarcie na 1 palec. Antoś w dalszym ciągu pozostaje Antosiem tętno ok, położenie główkowe Gin powiedział, że ciąża donoszona mogę rodzić

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wrzucę Wam fotki naszego brzuchola z dzisiaj
jakoś tak zgrabnie/skromnie wyszedł, w rzeczywistości wydaje się duuużo większy
śliczny

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
hej kochane,

wczoraj wieczorem wróciliśmy ze szpitala - 13.05 o 6:25 przyszła na świat Małgosia - jak będę choć trochę ogarnięta, to napiszę Wam co i jak (choć bez szczegółów, bo niestety była to jakaś jedna wielka masakra - całe szczęście obie żyjemy ). Teraz może początek zdążę napisać, zanim mała sięgnie po cycka rodziłam niecałe 8 godzin, niestety skończyło się cc

w każdym razie początek super, moje nastawienie super (full naturalnie itd., bez znieczulenia, z mężem..) - dałabym radę bez znieczulenia - bo właściwie cały poród przeszłam. Wody mi się zaczęły porządnie sączyć koło 22, myślałam, że zdążę spokojnie pojeść, wziąć prysznic itd, ale pod prysznicem (po 15 min od początku "wód") dostałam skurczy co 3 minuty myślałam, że to żart pojechaliśmy na porodówkę, mówili, że przesadzam - ale badanie: 6 cm rozwarcia.

mała się obudziła, cdn
gratulacje

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
witamy sie w 40 tygodniu ciazy 39 juz skonczony zostaly nam dwa weekendowe dni i w poniedzialek atakujemy IP! trzeba ten czas jakos fajnie wykorzystac. uciekam wiec sprzed kompa...planuje grilla i zobaczymy co tam tz jeszcze dla nas wymysli
milego dnia!
za 40t

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie......
widziałam zainteresowanie sie mną...dziękuję dziewczyny

nie jest za ciekawie..mam doła..łzy w oczach...
smutno mi.. i wiele myśli przez głowę mi przechodzi...
mały jednak się pcha ..szyjka zgładzona..gotowośc małego na granicy ..wyjśc/niewyjsc..
bardzo nisko główka..praktycznie ciągle czuje ból jak siedzę..i unoszę pupę..
ogólnie przepływy dobre..łożysko nadal w IIstopniu..serduszko bije ładnie ..tyle pocieszenia.. ale wód już mało..mały mały ..drobny no i Ja spadłam z wagi 2 kilo..lekarz pocieszył mnie ze jeśli będę leżec i oszczędzała się na maxa..czyli zero sprzatania..to do 26 maja powinnam wytrzymac..i tym samym dac maleństwu szanse na donoszenie..ale jak się urodzi teraz to też daje mi gwarancje że będzie w porządku..
boże jak mi smutno...płacze jakoś tak...nie wiem..........
jak wytrzymam do drugiej soboty to prosił zebym przyszła i sprowadzi z warszawy tego specjalistę od pomiarów małego..zmierzy tu i tam małego żeby było jasne co i jak...ach nie wiem dlaczego tak ....
zaczął się rozciągac w końcu porządnie..wiec trochwe spokojniejsza jestem

to tyle ..nie wiem czy wszystko wam przekazałam ale na razie odpoczne..pomyśle ..polezę sobie..myśli do kupy zbiorę
zaciskam za was do 26.05 już niedaleko

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Lilka przyszła na świat o 11.40 17 maja SN 3500g 53 cm, poród trwał 1h40min

Niestety nie umie dobrze ssać, bo mam płaskie brodawki i trochę się męczymy :-( ciumknie 2 razy i zasypia z cycem w ustach :-(

Ale ogólnie luz blues :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratulacje
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 19:06   #2608
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
noo, kochana, jak już nawet ja pranie zrobiłam (), to chyba też powinnaś byłam jedną z niewielu ostatnich "niepopranych"... torby nie spakowałam jeszcze, bo to w razie czego na szybko da się zrobić. ale prania już na szybko nie załatwisz, prasowanie też trwa...
wiem, powinno mi być wstyd Eliza ma wyrodną matkę
Ale pranie musi jeszcze poczekać do czwartku, wcześniej nie mam kompletnie czasu tego zrobić. W zasadzie to dopiero w piątek będę miała chwilkę wolnego
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:16   #2609
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj kończymy 37tc więc jutro zaczynamy 38tc

Cytat:
U nas odpadł wczoraj ależ to jest ulga

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
Z radością informujemy, że dnia 14 maja 2013 przyszła na świat Basia 52 cm i 3790 Ostatecznie poprzez cc..

Kochane, szczegóły wkrótce tylko ogarnę się po powrocie do domciu...
całuski
gratulacje

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
mam mleko.. uratowaaaani

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wróciliśmy upał niesamowity zjedliśmy lody, pospacerowaliśmy, pod koniec złapała mnie kolka a M. już chciał jechać do szpitala

Cytat:
Dzisiaj zaczęliśmy 38tc

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

uwielbiam takie weekendy, znów wyleżałam się na hamaku, najadłam mnóstwa pyszności i odpoczęłam
no a poza tym zakończyliśmy 35t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 19:16   #2610
cloche
Zakorzenienie

gosiulka, no ja cię rozumiem... mnie do wczorajszego prania zmobilizowały prognozy pogody - sobota była jedynym dniem w najbliższej przyszłości, który na bank będzie słoneczny i bezdeszczowy, a ja teraz nie mam za bardzo gdzie rozwiesić prania w domu... no więc uzbierałam jedno kolorowe pranko i jazda wrzuciłam chusteczki pochłaniające kolor w razie gdyby coś miało farbować - i całe szczęście, bo jednak czerwone części garderoby młodego i częściowo te granatowe coś chyba puściły - chusteczki były bordowe
dzisiaj już połowę tego prania wyprasowałam, może zaraz poprasuję drugą połowę... no i jeszcze białe rzeczy wrzucę w tygodniu. jak już prać, to prać!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości