Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-25, 12:17   #3691
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Faceci!
Z drugiej strony mam F, więc co mu się dziwić Jak jeszcze gin zakazała mu się do mnie zbliżać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 12:27   #3692
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Z drugiej strony mam F, więc co mu się dziwić Jak jeszcze gin zakazała mu się do mnie zbliżać
mnie się z H zaczynaja już wylewać i też usłyszałam, że "są wielkie jak **uj!", więc też komentarz zacny
Stary 2013-05-25, 12:36   #3693
kaska87
Zakorzenienie

Angel jestem dumna z siebie jak świnia w błocie 2 odcinki " na wspólnej" i cała sterta prania poprasowana
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
liczyłam po cichutku na córeczkę, ale wiedziałam, że będzie syn
jak ja
gratuluję 24 tygodnia
Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
dzieki za linka przejde sie do sklepu zobacze na zywo i zdecyduje ktory bo na lipiec juz bym chciala miec ja uciekam bede moze pozniej

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
A ja się obudziłam o 2 na siku. Potem 2 godziny walałam się z boku na bok, aż o 4 wstałam i do prawie 7 czytałam książkę.
ja też się budzę w nocy i spać nie mogę

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
w Naturze jest promocja na Bio-Oil, kosztuje taniej niz swego czasu w SP, a dokładnie 27zł
ja kupuję w aptece u rodziców na osiedlu za 28zł bez promocji
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Kaśka gratulacje za prasowanie Moje nadal czeka, bo poki co zrobiłam sobie maseczkę na włosy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 12:58   #3694
matallewar
Zakorzenienie

Tż zachowuje się jakby miał PMS, a ja znów ryczę
Im dłużej leżę, tym gorzej między nami, jemu się chyba wydaje, że to są wakacje, seks i drinki z palemkami

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-25, 13:00   #3695
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Im dłużej leżę, tym gorzej między nami, jemu się chyba wydaje, że to są wakacje, seks i drinki z palemkami
kurcze co z nim przecież leżysz dla dobra dziecka nie potrafi tego zrozumieć i jeszcze Ci nerwów dokłada bo od nerwów też brzuch się spina dawaj go tu

Stary 2013-05-25, 13:02   #3696
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Angel jestem dumna z siebie jak świnia w błocie 2 odcinki " na wspólnej" i cała sterta prania poprasowana
Ja też skończyłam
Tylko że moje pranie zajęło 3 odcinki "na wspólnej" (miałyśmy ten sam czasomierz)

Cytat:

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 13:05   #3697
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też skończyłam
Tylko że moje pranie zajęło 3 odcinki "na wspólnej" (miałyśmy ten sam czasomierz)
dobrze, że mamy to już za sobą, ale.... ja robię już drugie pranie więc znowu jutro będzie dostawa prasowania

Stary 2013-05-25, 13:06   #3698
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
hej
parę słów wyjaśnienia. ja Was podczytuje sobie, ale że sporo się dzieje (czasem wkoło mnie, czasem we mnie) nie chcę tyłka zawracać i męczyć swoją osobą.

tydzień temu mąż z teściem mieli wypadek, koleś zajechał im drogę, przerysował auto i uciekł. udało im się go dogonić żeby spisać nr i wezwać policję, ale auto stanęło. zanim auto trafiło do mechanika zostało przycholowane przez męża pod blok, a w nocy okradzione. ukradli GPSa i tę metalową zaślepkę na przodze, tzw. grill. kto wie co byłoby gdyby było sprawne i dałoby się je odpalić...

pozdrawiam wszystkich

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Boziu... znów tyle mi tego wyszło, a skracałam jak mogłam. sorki
Teściem się nie przejmuj- żal nerwów. Szkoda ze sie Wam to wszystko opoznia ale wykorzystaj ten czas na odpoczynek bo jak przyjdzie do przeprowadzki to zdarzysz sie jeszcze namęczyć

Mnie ginekolog powiedziala ze jak sie ma duze nerwy i stresy to 20ml neospazminy. Używał ktos? Apteka byla juz zamknieta wiec nie kupilam,a do rana mi przeszlo- ale mysle ze to niezle rozwiazanie - bo jest uspokajajaca i rozkurczowa wiec idealnie na ciaze

Cytat:
Cześć

U mnie słońce, ale zimno

Pogoda Ci się nie trafiła
Ja używam, ale zapobiegawczo, póki co żadnych rozstępów nie mam

Gratulacje dla córeczki
Dobrze, że już jesteś w domu

ufff, ulżyło mi W takim razie kciuki trzymam cały czas, żeby było jeszcze lepiej

Ja też dalej nie poprasowałam. U mnie ta sama sytuacja: pranie zrobione a koszule męża niewyprasowane. Ja siedzę w domu, on chodzi do pracy więc czuję się obowiązku żeby chociaż tyle zrobić
Ale powtórzę nienawidzę prasować

Jej - tez nie znosze prasowac ale własnie mi się refleksja nasuneła. Chciałabym prasować i nie pracować przez okres ciąży. Niestety to ja jestem tą na której budżet domowy opiera się w wiekszej części wiec nie mam wyboru... ahhh i refleksja: "a było znaleźć męża milionera..."

Cytat:
Witam w 23 tc, czyli 6 miesiącu
ale to zapieprza, nie?

Cytat:
Ja czytalam o nim opinie. On ma pompowane kola i to mnie do niego przekonuje, a odpycha od britaxa bo tamten ma plastiki albo kauczuk nie wiem, ale nie pompowane. A ja chce wozek zeby byl zarowno do miasta ale tez np na spacer po nierownych drogach. Ja bede jezdzila na wies a tam sa polne drogi i nie chce zeby telepalo i zle sie prowadzilo. tylko nie wiem co z tym siedziskiem czy sie zmiesci dzecko np 2 letnie? i tak chce pozniej kupic spacerowke wiec ;/ tylko nie chce zeby jezdzilo np do 12 miesiaca a minimum do 18

Hehe często któracs z was pisze, że do miasta wózek to spoko, bo nie ma wertepów itp. A jak ja popatrze na chodnik na swojej ulicy i na sąsiednich to przypuszczam, że na Babią górę byłoby mi łatwiej wjechać wózkiem niż do końca ulicy przejść

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ktora mi zejdzie po kalosze do piwnicy?TZ nie ma a ja sie boje...
Ja się Tobie nie dziwie. Odkąd mieszkam tu gdzie mieszkam (3 lata) tylko raz byłam w piwnicy z mężem -pokazać mu, która to nasza Ja sie z kolei boje ze tam beda jakies martwe zwierzęta ot taka mała fobia

Madziuchna to gdzie ty pracujesz ze masz wisielców na co dzień??? bo brzmi strasznie

Cytat:
aaa.. widziałam jeszcze w tesco jakieś 0% smakowe.. 4 smaki byly, w tym bylo też jabłko. jedyne co by mnie interesowałoby biorąc pod uwagę tego Redd'sa jabłkowego. (gdyby wymyślili jeszcze 0% o smaku tequili a'la desperados...) no ale tam zostały tylko etykiety, że były i że 0%, bo półki były już puste. i tanie były, bo za puszkę 0,5l to cena na etykiecie 1,99zł z tego co pamiętam. nie pamiętam nazwy.

chyba to piłam/ tez nie pamietam nazwy ale byly 3 smaki w kolorowych puszkach... kiepsko smakowało- wolałabym mirinde niż to cos
zawsze jak komus brakuje smaku piwa to polecam KWAS CHLEBOWY (tylko nie podpiwek bo ten ma czasem 0,5%) np miodowy

Cytat:
mnie się z H zaczynaja już wylewać i też usłyszałam, że "są wielkie jak **uj!", więc też komentarz zacny
a mnie cycki nic a nic nie urosły. Stanik nosze jaki nosiłam, może odrobinke ale na tyle ze to niewidoczne.... mam nadzieje, że to nie zła wróżba na karmienie

[/RIGHT]

Edytowane przez tassia
Czas edycji: 2013-05-25 o 13:09
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 13:07   #3699
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze co z nim przecież leżysz dla dobra dziecka nie potrafi tego zrozumieć i jeszcze Ci nerwów dokłada bo od nerwów też brzuch się spina dawaj go tu
Sama mam ochotę mu przywalić, ale on wstaje od razu w złym humorze i potem się drze, że nie ma czasu i cierpliwości, a ja sobie wymyślam, że coś jest nie tak (np. naskoczenie na mnie, że poprosiłam o założenie pieluchy Edzikowi, bo nie dam rady biec z nim do łazienki), bo mam mnóstwo czasu, bo leżę
Jemu się chyba naprawdę wydaje, że leżę, bo lubię

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-25, 13:13   #3700
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Sama mam ochotę mu przywalić, ale on wstaje od razu w złym humorze i potem się drze, że nie ma czasu i cierpliwości, a ja sobie wymyślam, że coś jest nie tak (np. naskoczenie na mnie, że poprosiłam o założenie pieluchy Edzikowi, bo nie dam rady biec z nim do łazienki), bo mam mnóstwo czasu, bo leżę
co za gość jak zrobi coś czasem w domu to korona mu z bańki nie spadnie mój wszystko praktycznie robi, chodzi do pracy i nic nie komentuje, narzeka przecież to też jego dziecko

Stary 2013-05-25, 13:15   #3701
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
co za gość jak zrobi coś czasem w domu to korona mu z bańki nie spadnie mój wszystko praktycznie robi, chodzi do pracy i nic nie komentuje, narzeka przecież to też jego dziecko
Eh, chyba nie wszyscy faceci to rozumieją. Tż chyba nie ogarnia, że dziecko w brzuchu to już dziecko, człowiek, on chyba nie czuje, że to już rzeczywiste.

Starczy tego zrzędzenia, pojechał sobie, to mam cały dzień spokoju

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-25, 13:16   #3702
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, chyba nie wszyscy faceci to rozumieją. Tż chyba nie ogarnia, że dziecko w brzuchu to już dziecko, człowiek, on chyba nie czuje, że to już rzeczywiste.

Starczy tego zrzędzenia, pojechał sobie, to mam cały dzień spokoju
no i dobrze, chociaż nie będzie Ciebie wnerwiał a jak tam brzuś?

mnie trochę pobolewał, ale to pewnie dlatego, że się nastałam przy prasowaniu ale już ok, leżę

Stary 2013-05-25, 13:19   #3703
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
wersja optymistyczna: martwi się, stresuje tym że musisz leżeć i w zwiazku z tym nie radzi sobie z emocjami.

wersja pesymistyczna: odbiło mu i trzeba wezwać służby pomocy uciśnionym kobietom, żeby mu ogarneły w głowie:/

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Uwaga oficjalnie imię wybrane

Będzie MACIEJ

poprosze na pierwszą stronę - mam nadzieje, że już zmiany nie będzie; ale w sumie od 2 tygodniu już gadamy do brzucha Maciuś wiec na tym stanęło

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 13:20   #3704
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, że mamy to już za sobą, ale.... ja robię już drugie pranie więc znowu jutro będzie dostawa prasowania
Moje następne pranie już się suszy
I kolejna sterta koszul

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja się Tobie nie dziwie. Odkąd mieszkam tu gdzie mieszkam (3 lata) tylko raz byłam w piwnicy z mężem -pokazać mu, która to nasza Ja sie z kolei boje ze tam beda jakies martwe zwierzęta ot taka mała fobia
Mam to samo. Nie lubię schodzić do naszej piwnicy i wysyłam męża zawsze Boje się .... myszy. Choć niby żadnych nie ma.

Cytat:
Jeju Ci faceci! Przecież nie leżysz dla przyjemności!
Mam nadzieję że się sam się ogranie i Cie przeprosi.

JA uciekam do rodziców na obiad, miłej soboty!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 13:22   #3705
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie MACIEJ
gratulacje
Cytat:
Moje następne pranie już się suszy
I kolejna sterta koszul
u mnie jedno już wisi drugie w pralce, no i niestety u nas też męża koszulek/koszul jest zdecydowanie więcej

Stary 2013-05-25, 13:27   #3706
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no i dobrze, chociaż nie będzie Ciebie wnerwiał a jak tam brzuś?

mnie trochę pobolewał, ale to pewnie dlatego, że się nastałam przy prasowaniu ale już ok, leżę
Nieco lepiej niż rano, ale nadal pobolewa

Cytat:
wersja optymistyczna: martwi się, stresuje tym że musisz leżeć i w zwiazku z tym nie radzi sobie z emocjami.

wersja pesymistyczna: odbiło mu i trzeba wezwać służby pomocy uciśnionym kobietom, żeby mu ogarneły w głowie:/

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Będzie MACIEJ

poprosze na pierwszą stronę - mam nadzieje, że już zmiany nie będzie; ale w sumie od 2 tygodniu już gadamy do brzucha Maciuś wiec na tym stanęło
Chyba te służby potrzebne Już było niby ok i super, a od 2 dni znów każda rozmowa to spięcie

Lecę na pierwszą stronę dopisać imię

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-25, 13:43   #3707
Sylwia cypr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. Najpierw dobre wieści z większością narządów ok i będzie Synek.
za syneczka
a Ty nic sie nie martw... tyle kciukow co za wami trzyma przyniesie efekt zobaczysz <przytula>

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

Wypuścili mnie dzisiaj ze szpitala już jestem w domku
Zrobili mi USG - i dalej nie wiem kto tam siedzi, bo pępowina była między nóżkami.
suuuuuper ... a dzidzia heheeee pewnie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No to jestem

Co do płci A więc w naszym przypadku nub theory się nie sprawdziło póki co. Pani nie była na 100% pewna bo pępowina trochę się majdała, ale raczej będzie dziewczynka! Małż zaskoczony bo liczył na chłopca, ale i tak się cieszy że będzie miał małą księżniczkę w domu
I pani powiedziała, że tak współpracującego dziecka nie widziała jeszcze w swojej karierze - wszystko ładnie pokazywało jak je postukała i dokłądnie wszystko mogła ładnie wymierzyć.
ufff, to tyle Jeszcze z wrażenia mi się recę trzęsą

Matal, dopisz proszę dziewczynkę - Pola Aleksandra. Mam nadzieję, że już nic nie wyrośnie bo jutro idę na zakupy
jak ja lubie jak sie nam dziewczynki ujawniaja ciekawe czy temu ze sama bede miala Wiki .... a imiona Pola Ola - sorki za skrot jesli jestes temu przeciwna- ale poprostu rewelkaaaa

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja po dlugiej nieobecnosci. Zaliczylismy pobyt w szpitalu na obserwacji, bo podbrzusze bolalo mnie jak na @ i jakbym odczuwala delikatne skurcze i jakos tak stracilam chec do czegokolwiek. Ale biore sie w garsc i do przodu.
Tylko czy ja Was teraz nadrobie postaram sie.

No i moge napisac, ze zapewne bedziemy mieli coreczke.
no i kolejna corcia fajnie ze juz was wypisali

Cytat:
info od naszej Ladan
na razie wszystko dobrze, nie ma już kroplówki tylko leki 3x dziennie jak dalej będzie dobrze i nic się nie odezwie to jutro wychodzą do domciu także trzymamy mocno kciuki za dziewczyny x 10000
no i macie pozdrowienia
x 10000000000000

Cytat:
hej
parę słów wyjaśnienia. ja Was podczytuje sobie, ale że sporo się dzieje (czasem wkoło mnie, czasem we mnie) nie chcę tyłka zawracać i męczyć swoją osobą.
..........
Boziu... znów tyle mi tego wyszło, a skracałam jak mogłam. sorki
fajnie ze znowu sie odzywasz ... i pamietaj juz blizej niz dalej calego remontowego zamieszania

Cytat:
heeeej a ja witam sie juz w 7 miesiacu

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ale miałam rajd w nocy.

Słuchajcie, jestem z siebie dumna jak świnia w błocie Jechałam nawet dość szybko, nic mi nie zgasło, nie pomyliłam drogi. W godzinkę obróciłam tam i z powrotem.

Zobaczenie ich głupich min i słuchanie przez całą drogę peanów na swój temat było bezcenne Tak mogliby wyglądać Robinsonowie Kruzoe po cudownym ocaleniu No i oczywiście przyznali mi rację, że ich eskapada była najdurniejszym pomysłem świata. Teraz do 19 (powrotu głupiego teżeta) mam pole do popisu co mu powiedzieć o jego zachowaniu i jakie będą jego konsekwencje <sroga matka mode on>
: hahaha::h ahaha::ha haha: o matkoooo padlam
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Buuuu,nikt mnie nawet nie zauważył!
No nic, pewnie odezwę się za jakiś czas.
Trzymajcie się
zauwazyl, zauwazyl ... zycze lepszej pogody Kochana

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

ja nie używałam bio oil więc nie wiem
ale polecany był tu olejek ze słodkich migdałów, może to też spróbuj, mnie zachęciło i pewnie kupię za jakiś czas
udanego pobytu w polsce
Mnie MM kupil olejek i krem dla ciezarnych jakis super extra jak by w Chinach na delegacji, znajomy mu to strasznie polecal ze takie superancke i w ogole - olejek super ale krem jak dla mnie do kitu, nic sie nie wchlania a jak dlugo wmasowuje to zmienia sie w takie ubite czasteczki kuleczki wiec odstawilam

Mam tutaj kolezanke kosmetologa i jak ja jakis czas temu spotkalam to narzekalam na wysuszony lewy kacik ust a wlasciwie juz nie kacik bo mi sie zrobila taka ciagle wysuszona "plama" ok. 4 cm w tej okolicy i zadne kremy ani masci nie pomagaly - ciagle to straszylo swoja suchoscia i ona mi polecila smarowac to olejkiem z migdalow...
robie to juz prawie miesiac - najpierw suchosc zniknela i bylo zaczerwienienie a teraz to nawet tego zaczerwienienia nie ma, tylko taka inna struktura skory zostala ale wyczuwalna tylko przy dotyku wiec jestem bardzooooo zadowolona i teraz to nawet na wieczor cyce i brzucholek sobie ta oliwka smaruje ... rozstepow narazie nie mam tylko na cycach jakby wieksze zyly mi widac a biust w sumie to moze mi o 1 rozmiar tylko podskoczyl wiec nie wiem czy to dobrze czy zle
Ale OLEJEK MIGDALOWY polecam
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 14:01   #3708
butterfly20
Zakorzenienie

Nie wytrzymam,nie zniesę! Te dziecka ciągle czegoś chcą, ciągle coś jeść, a potem im daję i nagle już nie chcą! chcą coś robić, staram się, a potem już nie chcą. Nie zniesię, co rozpuszczone bachory, nie mogę już.W dodatku źle się dzisiaj czuję...

Cytat:
jeszcze nie wiem tak przegladalam albo nowy maxi cosi albo uzwany ten bo nowy kosztuje 600 zl
http://allegro.pl/fotelik-samochodow...268392191.html
To wolałabym nowy Maxi Cosi.

Cytat:
Passion ja jestem ciasteczkowy potwór więc na Twoją roladkę tez bym się skusiła

Cotosławko ja czuję najczęściej na dole na środku i po bokach ale kilka razy tak poniżej pępka się zdarzyło
Też tak mam z tymi ruchami.

Cytat:
Ktora mi zejdzie po kalosze do piwnicy?TZ nie ma a ja sie boje...
Ja się też boję do piwnicy i na strych, a w domu mieszkam

Cytat:
Boje i to bardzo...ostatnio Pan sobie wisiał...wiec wiecie... chyba ubiore botki bo w balerinkach w te pogode nie za bardzo..Ale dziekuje za dobre checi dziewuszki
ooo to zmienia postać rzeczy...brrr

Cytat:
ja kupuję nowy wózek, fotelik i bazę bo będzie dla drugiego jak coś o ile mi się nie znudzi ale najwyżej wózek sprzedam i kupię inny

Angel jak mój mąż dzisiaj wróci to powiem, że jestem z siebie dumna jak świnia w błocie, że poprasowałam- no chyba, że tego nie zrobi
Ja tyż

Cytat:
Pocytowałam tyle i się pokasowało;/ Z tego co pamiętam:
policzanko gratulacje za 7 miesiąc
mata, madzia za rozpoczęte tygodnie

Przejrzałam jeszcze tą stronę i w końcu zdecydowałam się na inny przepis Miałam w domu jabłka i zrobiłam to http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...epis.html#toc2 Szarlotka z migdałami - proste i pyszne
Powodzenia, twoje ciasto brzmi pysznie

Kaśka gratulacje za prasowanie Moje nadal czeka, bo poki co zrobiłam sobie maseczkę na włosy

Czarna zauważyłam Cie, nawet Ci odpisałam
Moja mama robi taką szarlotkę z migdałami,ale fajniejszą niż ta. Na dole ciasto kruche, na tym są rozłożone jabłuszka (ale nie wchodzą w ciasto) a na górze skorupka z migdałów, takich skarmelizowanych. Mniam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 14:12   #3709
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Założyłam spodnie ciążowe i bluzkę ciążową nowe i czuję się BOSKO. Nic mnie nie uciska
A tż jak mnie zobaczył, jak się przebierałam, skomentował: "Jakie Ty masz wielkie cycki!"

ja jadę zaraz na zakupy z TŻ, pokupić jeszcze te droższe rzeczy w tym miesiącu, żeby w następnym wiedzieć ile mamy kasy.

I mamie musze kupić prezent na dzień Matki, może też się na jakiś załapie.

a potem mecz i wojna podczas meczu z TŻ. (jestesmy kibolami)

Miłego dnia i buziaki dla wszystkich.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 14:38   #3710
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Mam tak beznadziejny humor, ze nawet serialu nie chce mi się oglądać
Chyba idę spać, Edi właśnie przysnal, może 3 h pospi, bo chory, to już prawie koniec dnia będzie.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-25, 14:59   #3711
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczucia. Faceci to chyba czasem naprawdę są bezduszni albo ciężko im zrozumieć że dla nas takie przymusowe leżenie jest straszne
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 15:19   #3712
kaska87
Zakorzenienie

ja popijam herbatę z cytryną i miodem, bo coś gardło mnie boli i oglądam powtórkę top model

jak się komuś podoba bugaboo cameleon to tu jest wózek na jego wzór 3x tańszy
http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-25 o 15:47
Stary 2013-05-25, 16:14   #3713
butterfly20
Zakorzenienie

Nie mam słów do Teściówki: mur:

Stary 2013-05-25, 16:19   #3714
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nie mam słów do Teściówki: mur:
co Ty taka nabuzowana dziś? rano dzieciaki, teraz teściowa

Stary 2013-05-25, 16:51   #3715
karolson
Zakorzenienie

Jaki tu spokoj nananana, jaka tu cisza nananana

Matal- nieprzejmuj sie.. i niedenerwuj ja dzis doszlam do wniosku ze faceci w ciazy maja gorsze zbudynienie niz kobitki - oczywiscie nie wszyscy, ale moj np ma. Jak mu palcem niepokaze co ma robic to nic niezrobione ;\
Bola mnie te pachwiny od wczoraj, ale od rana po malu cos robie sprzatanie kibelkow, sypialni, obiad a on nic musze mu jak krowie na rowie odkurz to i tamto... zrobilam ten obiaf ale zeby pozmywal to nie lezy przed tv wiec pozmywalam i kawka do sypialni i do wyra i chyba zczail bo przyszedl zapytac czy wsxystko ok bo idzie kosic trawe... sam z siebie szok tzn pol juz moja mama pokosila wiec moze mu sie glupio zrobilo ;/

Inwersja - dobrze ze jestes

Kaska- gdzie Ty tego meza znalazlas??

Motylku- co z ta tesciowka? Ja robie sobie odwyk od swojej i niejezdze. Maz byl ostatnio sam... moze cos zrozumie wkoncu
Stary 2013-05-25, 16:55   #3716
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
zKaska- gdzie Ty tego meza znalazlas??
chodziłam z jego kolegą no i tak jakoś mój nr zdobył spotkaliśmy się dał mi czekoladę truskawkową to na niego poleciałam

za 3 dni mam sto dni do porodu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-25 o 16:58
Stary 2013-05-25, 16:58   #3717
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Gratuluję udanych wizyt i poznania płci kolejnych dzieciaczków
I trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które się gorzej czują, aby ten stan jak najszybciej minął.

Ja melduję, że Moje Maleństwo zaczęło dawać mi znać, że jest w brzuszku i wreszcie je poczułam !!!

Szczerze, jeśli chodzi o jedzenie- ja sobie niczego nie odmawiam Będąc w pracy kupuję obiad i w domu jem drugi. Ponadto rano jem super duże śniadanie, żeby chociaż na pierwsze 4 h mi starczyło i kolację o 22. Też musi być duża i smaczna
Zdarza mi się zjeść całą czekoladę na raz. W ogóle stwierdzam, że w ciąży po etapie nudności intensywniej się czuje jedzenie i jest więcej przyjemności.
No i hektolitry wody. Tylko to jest upierdliwe bo ciągle się chodzi do WC a w nocy wstawanie 6-7 razy powoduje straszne niewysypianie się.

Ja mam dzisiaj leniwy dzień. Coś tam zaczęłam sprzątać ale stwierdziłam, że jak nie ma ochoty to i efekt może być mizerny. I teraz myślę jak tu dobrze spożytkować resztę dnia

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 17:00   #3718
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Zdarza mi się zjeść całą czekoladę na raz.
ja tak jadłam i przed ciążą

Stary 2013-05-25, 17:08   #3719
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak jadłam i przed ciążą
mój Mąż dziś całą czekoladę opchnął coś w tym jest że faceci są w ciąży z swoimi partnerkami hihihihi pierwszy raz mu się coś takiego zdarzyło od kiedy się znamy, a to już 9 lat

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-25, 17:09   #3720
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
co Ty taka nabuzowana dziś? rano dzieciaki, teraz teściowa
No bo wszyscy są denerwujący (oprócz mojego męża, bo on póki co jest kochany) a w dodatku źle się czuję...

Cytat:
chodziłam z jego kolegą no i tak jakoś mój nr zdobył spotkaliśmy się dał mi czekoladę truskawkową to na niego poleciałam

za 3 dni mam sto dni do porodu
Haha a ile miałaś wtedy lat?

A pomyśleć,że dopiero było 100 dni od zapłodnienia

Co do T.
Przyjechała po dzieci i mnie pyta jak się czuję.To jej mówię,że kiepsko, bo brzuch mnie boli i twardy. Za bardzo się wczoraj przemęczyłam i dzisiaj biegając przy tych dzieciach ( a oni dorosłych traktują jak służących...). A ona mi proponuje,żebym potem przyszła jej po dzieci i wzięła je na boisko na hulajnogę i deskorolkę, bo ona ma coś do zrobienia. A że potem może posadzimy kwiatki w ogródku bo mi kupiła. I że jutro też bym mogła się dziećmi zająć. Ja pinkolę! Nie moja wina,że jej córeczka z mężem pojechali sobie do Wawy na koncert i wracają we wtorek- my mamy z mężem inne plany ( w tym remontowe) i skoro ona się zgodziła pilnować dzieci, to niech pilnuje.
Tak w ogóle to siostra mojego męża i szwagier są mocno imprezowi, bardzo często komuś "opychają"dzieci...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości