|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
Cytat:
![]() słoiczki z garniera rozłozyły mnie na cycki, dobrze ze sie przed nią nie zaczelam smiac ale bardzo duzo mnie to kosztowało ![]() mały dopiero zasnął , usypiany od 20 ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Black, fajna sprawa z takimi prezentami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie mąż im ostatnio pokazał jak się z Zuzią bawi, tak podnosi ją z łóżka, że dotyka stopami łóżka i kładzie ją spowrotem. Ja tak nie robię bo się boję. No i siedzę w tym kibelku ![]() Wiecie niby nic, ale trzeba mieć siłę w rękach, mogłaby wypaść, mogłaby się nogami odbić i nieszczęśćie gotowe. Ale nie teść musi robić coś czego nie powinien. Bo ja mam wrażenie oni nie potrafią sobie znaleźć "swojej" zabawy, tylko powtarzają wszystko to co my. Cytat:
![]() ![]() ![]() edit: doczytałam. Jesteś wspaniałą mamą !!! lekarz też przecież twierdził, że to coś innego to skąd mogłaś wiedzieć. Będzie wszystko dobrze, bóle brzuszka miną. Moj ateż miała kolki, teraz już jest ok, nic jej nie podaję, a czasami przychodzi dzień, że bąki idą a ona płacze. Jeszcze trochę i się wszystko unormuje. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-31 o 20:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
Fewciu moja tez! Razem ze mna spala :P Kurna mialam porobic tyle rzeczy w domu u dupa bo 4 h spalam ;/ jestem padnieta bardziej niz przed drzemka. Do tego katar po wczorajszym sprzataniu... Lenova przeciez kazda z nas eksperymentuje! Jestesmy ( w wiekszosci) mamami po raz pierwszy wiec skad moglysmy wczesniej wszystko wiedziec? Przykra prawda ale uczymy sie na naszych dzieciach. Z reszta kazda dzidzia jest inna, moze wasza druga bedzie inaczej reagowac na pokarmy? Nigdy nie wiadomo, nie zadreczaj sie bo to nie Twoja wina. Starasz sie, rozkminiasz jak jej pomoc i ok wiecej nie mozesz zrobic. Ona wie i czuje ze zajmujesz sie nia najlepiej jak potrafisz wiec zadnego smutania i obarczania sie wina! Bylas u gastrologa? Sprobuj.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-05-31 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
kuuuuuuuuuuuuuuuuurna, obudził mi sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
Lenova-jejku nie możesz tak pisać ani myśleć
![]() Przecież to co jadłaś będąc w ciąży nie miało wpływu na to co jest teraz. Nie od tego malutką boli brzusio. Niestety u nas też są z tym problemy-jestem tym wykończona bo Oskar budzi się w nocy z płaczem,wierci się-tak potrafię wstawać co godzinę do niego ![]() ![]() I to nie moja wina tak jak u was nie jest to Twoja wina. Dzieci mają różne problemy-są jeszcze malutkie przecież ale wszystko z czasem minie. Nie obwiniaj się bo to NIE JEST TWOJA WINA-taki urok niestety ![]() Ulewanie też przerabialiśmy(z resztą zobacz że wiele dziewczyn tutaj ma ten problem), nie jesteś sama. A co do tego że Blanka to "króliczek doświadczalny" -to Twoje pierwsze dziecko więc skąd masz wiedzieć co i jak robić? Nie koniecznie bym to tak nazwała ,ale przecież jakoś to doświadczenie trzeba złapać? Człowiek uczy się na błędach-na lalce się niestety nie nauczysz. GŁOWA DO GÓRY! ![]() Masz po prostu gorszy dzień ale jutro będzie lepiej ![]()
#3066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z Hippa jabłko - banan - brzoskwinia są od 4 miesiąca. Ola się nimi zajada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do nosidelek ja sie nie znam nie doradze nam pozyczyl znajomy womar ma napis wiek to chyba firma, ale dzidzku placze jak ja w to probuje zlozyc, pewnie dlatego ze ja nie chustowala ale wydaje mi sie takie nosidlo to za goraco latem Cytat:
mnie to nie dziwi ze dwoch, jak Ty na zabawe musisz miec dwóch mezów swojego i kolezanki to wiesz dostawcy tez musza byc razy dwa ![]() Cytat:
![]() wiecie co przyjechala dzis kolezanka z pracy dzwonila o 15, ze przyjedzie jak mi pasi, przywiozla dzidzi takiego misia kremowego i w koperte wlozyla 100zl do kopery dopiero wieczorem zajrzaalam bo calkiem zapomnialam i wsyslalam Jej smsa ze przesadzila ze mis by w zupelnosci wystraczyl, teraz mi glupio moglam odrazu oddac Jej tą kopertę, w koncu to kolezanka byla 2 godziny dla mnie malo ![]() aaaa no i tez bedziemy posadaczami oballa do Mamy zadzwonilam i kupila zielonego ![]() ![]() u nas jutro dzien dziecka nad jeziorem a pozniej zabawa a w niedziele dzien dziecka na wiosce ale nie pojde bo nad to jezioro daleko dosyc poza tym siostra pojdzie z kolezankami a mi samej glupio |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pomózcie
Leo strasznie kaszle ![]() nie ma katarku ani gorączki tylko pokaszluje a dla relaksu- zobaczcie mojego kolegę ze szkoły ![]() http://www.pudelek.pl/artykul/55603/...lipie_zdjecia/ siostra mówiła,że kiedyś ktoś na NK napisał mu- Szymon co się wydurniasz, dlaczego przebierasz się za babę? dziewczyny,gratuluje przewrotow ![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-05-31 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() HA HA HA! To jest to samo zdjęcie, więc już nie przepraszałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3072 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Naprawdę każda z nas tu się uczy i każda z nas eksperymentuje. Ja Darii tez już różne rodzaje mlek podawałam. I może też mogłam walczyć bardziej o kp, a tego nie zrobiłam. Oczywiście żałuję strasznie ale o nic się nie obwiniam. TAK NIE MOŻNA ![]() A to że jadłaś w ciąży różne dziwactwa to przecież teraz nie ma żadnego znaczenia. Ja też w ciąży się opychałam różnymi kebabami,frytkami,chipsam i i innymi takimi.... Nie możesz się o wszystko obwiniać! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenova, głowa do góry to nie Twoja wina możliwe,że mała ma silną alergie, kurcze nie wem czy robiliście badania ale poszukaj dobrego lekarza chyba w kwestiach brzuszkowych Delicjanka i Maluchna mogą się wypowiedzieć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3076 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a mama kupila zielona i dziekuje za zyczenia ![]() Fewcia dziekuje za usciski ![]() Charlizz dzieki za info o kupkach |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
Zmykam do łóżka. Pewnie jeszcze poczytam Was na tel.
Buziaki Karaluchy pod poduchy ![]() ![]() Aaa mąz ma 2 tygodnie wolnego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
pół kapusty pekińskiej pierś cała kurzęca, może byc półtorej, ugotowana z dodatkiem soli puszka ananasa (od razu pokrojony, mniej roboty) puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu kapustę pokroić drobno pierś pokroić drobno wrzuciś do miski, dodać ananasa i kukurydzę sok z ananasa wymieszać z majonezem, wlać do miski, całość wymieszać Wsio ![]() Raczej się boi, że z moim imprezowała... ![]() Magda! nie wygłupiaj się, przecież ja sobie jaja robię ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
Moja mama ostatnio kupiła jogurt z jabłkiem i bananem babydream...nie zauważyła że jest po 6 m-cu. No cóż. Data ważności jest chyba do grudnia 2013 więc spoko.
#3080 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie było mnie ale brak czasu Niuniuś daał po dupie i Tz wrócił z delegacji wiec razem troche posiedzielismy Biedny Niuniek mój tak płakał dwa dni i to przezemnie a ja zwalałam na zęby ![]() ![]() ![]() ![]() I postanowilismy isc na rehabilitacje w poniedziałek Tż pójdzie do pediatry po skierowanie mam nadzieje ze długo nie bedziemy czekac bo u nas niestety nie nikogo prywatnie trzeba isc na dzienny oddział szpitalny podobno "turnus " trwa 3 lub 6 tygodni wiec moge jeszcze mniej zaglądac na watek co do rehabilitacji niby nie ma koniecznosci ale napewno nie zaszkodze małemu a ja bede spokojniejsza bo czytam o wzmoronym napieciu i o obnizonym i widze objawy tego i tego u Małego a neurolog nic nie stwierdził ale lepiej zapobiegac choc tyle zrobie dla mojego dziecka
![]() |
#3081 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do kominka to ja bym budowała. Jednak dom jest na całe życie i szkoda byłoby żałować, że się nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lenova absolutnie nie Twoja wina, że Blankę boli brzuszek! Pokaż mi która z nas w ciąży się nie zajadała różnymi "dziwnymi" rzeczami, bo zachcianki, bo nic innego nie wchodziło, albo po prostu bo była ochota. Może na razie same kaszki czy kleiki? Kurde, nie doradzam bo nie wiem co powiedzieć, trzeba by znaleźć jakiegoś lekarza, który to ogarnie ![]() ![]() W końcu jestem na bieżąco ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisac
Pstryczku kupiłam taki podgrzewacz jak ty masz Fewciu pamietam o filmikach z ćwiczeniami ale brakło mi czasu obiecuje nagrac i wrzucic Ezzo dziekuje za odpowiedz co do ćwiczeń
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3084 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a w okolicach Krakowa jakie dzisiaj jazdy ponoć były! boskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja na razie słoiczki daję, bo mi wygodniej ale też można z mrożonek gotować Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a wiesz co... mnie się wydaje, że kominek na początku jest atrakcją, a potem by się wam nie chciało ![]() Cytat:
Mnie już nic nie zdziwi, ja kilka lat temu na pogrzebie sąsiada byłam, jeden z jego synów (drugi jest kulturka) przyszedł... w dresie ![]() No i w temacie - ale tu akurat padłam ![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater nie ma za co, fajnie, że pomaga ![]() Cytat:
![]() No i córeczce evel też gratuluję ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zadomowienie
|
Lenova, jak bym czytała o sobie, to ile razy my zmienialiśmy mleko..........
![]()
#3086 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41093235]pół kapusty pekińskiej
pierś cała kurzęca, może byc półtorej, ugotowana z dodatkiem soli puszka ananasa (od razu pokrojony, mniej roboty) puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu kapustę pokroić drobno pierś pokroić drobno wrzuciś do miski, dodać ananasa i kukurydzę sok z ananasa wymieszać z majonezem, wlać do miski, całość wymieszać Wsio ![]() Raczej się boi, że z moim imprezowała... ![]() Magda! nie wygłupiaj się, przecież ja sobie jaja robię ![]() Ehhh.... ja nie chcę nic pisać, ale jedyna zauważyłaś ![]() ![]() Nie smutaj babo ![]() Ja ja ja, juz nie udawaj trzymalas mnie tyle w domu za kare dzis wypuscilas i teraz mowisz ze mam sie nie gniewac ? .... ![]() ![]() Szklanko, bo ja nie w temacie, dlaczego w ogole robilas posiew?? I to w moczu te bakterie?? Ciesze sie ze wszystko ok! Chyba zmykam spac do jutra baby ![]() Aha! Lenova to absolutnie nie Twoja wina ze Blanka ma problemy, co ma do tego dieta w ciazy?? No i to ze ulewa.... Moze to mleko jej nie pasuje? Kurccze nie wiem chyba poradzila bym sie specjalisty ale nie obwiniaj siebie, przeciez chcesz dla niej jak najlepiej i specjalnie jej nie karmisz czyms zlym. Nos do gory ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obserwuj w nocy i zobaczysz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
a nosidło nr 2 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oo widzisz ![]() Cytat:
![]() tzn wina barwników, do ciast NIE polecam barwników Wilton w płynie, ale bardzo fajnie mi krem zabarwiły: http://www.dzieciologia.blogspot.com...m-3-latka.html Cytat:
![]() A Dorka górną dla odmiany ssie, fajnie to wygląda, no nie? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
No więc - spotkania blogerek polegają na tym, że skrzykuje się banda babek, które prowadzą blogi o danej tematyce, u nas jest to głównie kosmetyczna, choć są ze 3-4 modowe, i organizują spotkanie. Potem powiadamiają o tym firmy kosmetyczne i te, które są zainteresowane reklamą na blogach, przesyłają od siebie prezenty dla wszystkich uczestniczek - w zamian za recenzję/wzmiankę o danej firmie.
I tak, na tym spotkaniu, wspierają nas: By Dziubeka (biżuteria), Paese (kometyki kolorowe), Floslek (kosmetyki pielęgnacyjne), Pilomax (produkty do włosów), Vipera (kolorówka), Conte (pończochy), Pistil (biżuteria), Coloris (?), Pierre Rene (kolorówka), Ambasada Piękna (?), Bandi (pielęgnacja), Joanna (to akurat ja skołowałam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Babo: -dieta w ciąży nie ma NIC wspólnego z tym, czy dziecko jest alergikiem czy nie, czy ulewa czy nie i tak dalej - przy Agatce miałam fazy na inne rzeczy niż przy Dorotce, OBIE ulewały na potęgę, Dorotka nadal ulewa, Agatka przestała w okolicy 8-9mca. -nie jesteś lekarzem, skoro lekarz wydaje diagnozę ŁZS, to ty NIE znając się - przyjmujesz ją i tyle, prawda? no logiczne, lekarz od tego jest przecież... -bardzo możliwe, że dziewczynka będzie ci nadal ulewała, mimo nutramigenu (Agatka, Agatka!), bo jednak ulewanie nie musi być powiązane ze skazą ![]() -logiczne, że pierwsze dziecko dla rodzica to taki trochę eksperyment ![]() ![]() Głowa do góry, Blanka wyrośnie i ze skazy, i z ulewania ![]() Cytat:
![]() P. nieźle, łaskawie pozwoliłam mu odespać i Agatkę babci podrzuciłam ![]() ---------------------------- No, odpowiedziałam, zacytowałam, to terazwy mnie czytajcie ![]() Marsi, 2 kołysanki for ju : http://www.youtube.com/watch?v=uCMxr...ature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=-udf3AIYyOU Z serii: głupawe piosenki, zapodaję Biedronkę: http://www.youtube.com/watch?v=dOaWLfHTwp8 Dziewczyny, nadgarstek lewy mnie boli masakrycznie od miesiąca, chyba nadwyrężony Dorotką :/ coś mi w nim przeskakuje... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.