|
|
#1411 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
faceci... |
|
|
|
|
|
#1412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie ma co NAS pałować ... trza Rogaliki Szykować Cytat:
ad 2 - ![]() Cytat:
za grilla i pogode Cytat:
i za 2 MIESIACE Cytat:
ad 2 - wykolorowane brzmi nadzwyczaj dwuznacznie :P hihiCytat:
Zadowoleni Rodzice = Zadowolone Dziecko wazne ze Mlody czuje sie wspaniale ... widocznie ma silna potrzeba ciumkania ... a nie koniecznie jedzenia eh no i witam sie znowu wieczorowa pora ![]() Mlody spi ... a ja w koncu Komopa Wlaczylam .... dzis znowu mu sie przypomnialo ze ma sie zaktualizowac haha - co do wczorajszej Akcji - Julita dzis mowi ze Debil psioczyl w lozku wczoraj na moja siostre i ze haslo do niej - '' teraz Kiedy sie Odbilem Finasnowo to sobie kupie Swoje Garnki '' aaaaaaaaaaaaaa Ja sie pytam Julity '' a gdzie je sobie schowa ..?? '' a ona ze to samo sie go zapytala a on do niej '' to Kaska bedzie musiala mi udostepnic kolejna szafke '' - haha nie no jak to uslyszalam to boshe az sie Mlody wystraszyl tak Parsknelam Smiechem - KOLEJNA szafke ahaha dobre sobie ... Debil posiada 3 najwieksze na ''swoje rzeczy'' 1duza jest na kubki i talerze i ja mam az 2 .. ciut mniejsze ... no i miejsca na kolejne granki niestety NIE MA .. teraz se przypomnial ze obiadu nie jadl .. bo byl na rybach, oczywiscie NIC nie zlowil i co robie sobie Schabowego i Frytki ( ost kupil frytkownice, wiec przynajmiej oleju nie bedzie wszedzie dookola )
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-06-02 o 23:57 |
|||||
|
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heej
![]() U Was też taka koszmarna pogoda? U nas od rana leje i jeszcze musiałam stoczyć batalię z mrówkami, bo mi opanowały kuchnię A teraz młody smacznie śpi ( jak zawsze przy takiej pogodzie ) a ja siedzę sobie przy kawce i pysznym cieście komunijnym ( Matko, czy ja kiedyś schudnę ). Żyć nie umierać, jak to mówią![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak się zastanawiałam, jak Twoja mama funkcjonowała w jednym mieszkaniu z takim syfiarzem? Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-06-03 o 07:39 |
||
|
|
|
|
#1415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Dzisiaj jedziemy na 2 wizytę na kontrolę bioderek a jutro rano do tego Ośrodka Wczesnej Interwencji, także proszę o podwójne kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie czuję jak rymuję W składzie piszę tylko koper włoski |
|||
|
|
|
|
#1416 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ
ale zrobiłam sobie pyszne kanapki z koperkie, sałata, szyneczką, pomidorkiem i szczypiorkiem mnim mniam ![]() a z gorszych rzeczy zgubiły mi sie gdzieś wyniki badań Julki Cytat:
Cytat:
masz racje, szalona aparatka ![]() ty sie nie stresuj bo twój przecież młodszy od mojego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
-------- pytanie któraś z was stosuje Alantan do pupy? jak tak to stosujecie alantan krem czy alantan maść? ------------- i zapraszam do głosowania
|
|
|
#1417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Kciuki za wizyty, brawa za tygodnie i umiejętności ![]() Malpka, a Karolek sam chwyta przedmioty? Mój Filip pcha wszysttko do buzi (rączki, pieluchy, kocyki, grzechotki), ale zabawki dopiero wtedy, kiedy mu wsadzę do rączki... ewidentnie nie czai bazy jeszcze z kciukiem ![]() bmma, bardzo zapadnięte to ciemiączko? Wiem, że wypukłe oznacza zwiększone ciśnienie. Myślę, że wizyta u pediatry przede wszystkim.... Co do gór - uwielbiam. Tatry mnie denerwują teraz bo są modne i kupa ludu się tam przewija. No i jak to mówię nasze Taterki są piękne kiedy się na nie patrzy z daleka. Dlatego Beskidy przede wszystkim (sądecki głównie). OC, w Szczawnicy ze 3-4 lata temu zrobili wzdłuż Grajcarka ładny deptak, a dodatkowo przełom Dunajca jest spokojnie do pokonania wózkiem. A tak się składa, że Krościenko, Szczawnica i okolice to miejsca gdzie chcę, żeby mnie pochowano Schodziłam się tam niemołosiernie... a tej zimy dopiero pierwszy raz byliśmy tam na nartach... chociaż BYLIŚMY powinno brzmieć TŻ BYŁ ![]() Cytat:
mnie bardzo dziwi jak na jakieś dolinki i łażenie po praktycznie płaskim terenie "zawodowcy" zakładają treki. Gorąc z nieba się leje, +40 w cieniu, a oni grube wysokie skarpety, buty za kostkę i uprawiają turystykę górską Więcej szkody zrobią swoim biednym stopom niż gdyby założyli japonki Ja tam wolę biegać w "adidasach", albo mam też sandały trekingowe (brzydkie to jak psi) i w nich pomykam nawet w wyższe partie ![]() Alantan maść stosowałam na ranki na zgięciach rączek i nóżek, które Filip miał po urodzeniu. Zagoiło się w mgnieniu oka. Teraz maści nie używam, a nawet jak dupcia się przyczerwieni troszkę to stosuję Linomag. Wrzucę Wam zdjęcie zszokowanego Filipa Chyba nowa grzechotka zawieszona na karuzeli go zaskoczyła
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-06-03 o 08:28 |
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alantan maść. ale położna widziała, że mam i krem, i stwierdziła, że się nie zmarnuje, bo też do pupy można.
|
|
|
|
#1419 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę że jednak to drugie ![]() Cytat:
Cytat:
może się zmnienia nasze mleko czy jakCytat:
jeszcze nie, ale chyba zaraz się skiepści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba tylko wagowo idą równo ![]() zagłosowane Cytat:
a ostatnio to nawet ubranko które ma na sobie chce pakować do buzi ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Z kazdym dniem jestem coraz bardziej zmeczona- jak nie odespie pod rzad kilku nocek, to nie wiem jak dlugo tak pociagne ![]() Ale z dobrych wiesci - to szykuje sie nam tutaj tydzien pelny slonca ![]() Widzialam, ze poruszylyscie temat kolejnej ciazy - trzymam mocno kciuki za wszystkie staranka ![]() Ja na razie pasuje - choc nie ukrywam bardzo bym chciala miec dwojke dzieci- ale jestem juz po 3 ciazach i 3 lyzeczkowaniach i szczerze to bardzo sie boje, ze cos pojdzie nie tak, no i latka tez nie te.. I bardzo boje sie porodu ![]() Odezwe sie pozniej, jak maly pojdzie spac.. Na razie mruczy sobie swoje mruczanki w lozeczku ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() Slicznie mama ubrala Filipka
|
|
|
#1421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, nadrabiam Was przy pysznej owsiance z borówkami a raczej przy borówkach z owsianką a wczoraj bylismy m.in. na starym rynku gdzie było cos w stylu jarmarku francuskiego - no i same francuskie pysznosci ... croissanty z przeróznym nadzieniem , bagietki,słodkosci - ciasta i ciasteczka , tarty ,wędliny ,sery (tu akurat "śmierdziało" ),no i wina....No ale ze karmienie a tz robi mase to tylko dzieciom rogaliki i ciasteczka wzielismy no i z ninką kupiłysmy sobie opaski a'la pin up girl ... Cytat:
Julka jak zawsze usmiechnieta Cytat:
Cytat:
![]() za tyg . brrrr ..az mi słabo a z tymi cytatami to no nie wiem, czy w ogóle będzie okazja ... Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
jak z mojego awatara ?
|
|
|
#1423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1424 | |||
|
Zakorzenienie
|
a tak serio to współczuje ..... podobno strasznie trudno to wygonic ... Cytat:
![]() Cytat:
ale znałam 7 miesieczne dziecko samo chodzące i gdybym na własne oczy nie widziała to bym nie uwierzyła ... tylko ze u nich lekarz kazał małemu nie pozwalac (jak najwięcej nosic i wozic ). głosiki poszły moze wyniki się jeszcze znajdą . Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- a no (nasze takie z drutem w środku )
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki pytanie mam do Was o sen maluchów ![]() Usypiacie? Same usypiają? U nas nie ma reguły... czasami Filipek sam się usypia w łóżeczku, czasami wystarczy wziąć go na ręce i po 5 min odpada, czasami przy piersi pada i go przenosimy do wyrka... Jedno mnie cieszy - nie ma bujania i huśtania (pamiętam jak synkiem szwagierki trzeba było podrzucać bo bujanie nie wystarczało) ![]() W nocy oczywiście nie wiem jak zasypia, bo jak tylko pociągnie pierś to ja usypiam jak dziecię...
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobie siobie na kolacje, bo najpierw musze isc na zakupy.. Hehe.. Moja mama mi opowiadala, ze ja tez tak wczesnie zaczelam chodzic, .. A nawet biegac... Zakrety odbijalam zawsze od futryn Kto wie, moze Marcel tez opanuje ta sztuke po mamie
|
|
|
#1427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam je!A ja wcześniej zaczęłam gadać... bez trzymanki dopiero przedeptałam imieniny taty - mają 13 m-cy. A tak byłam cykorem, choć jak mówi moja mama wystarczyło, że trzymałam się sznurówki, której drugi koniec trzymał ktoś inny i ładnie maszerowałam...
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-06-03 o 09:43 |
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam nie zasnie..A juz mi sie tez kilka razy zdarzylo, ze ja zasnelam szybciej niz on
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie no oczywiście, skrajności są nie halo...
ale schodziłam kiedyś z Połoniny Caryńskiej z koleżanką w adidasach... deszcz się pojawił nagle i niespodziewanie i nie była w zbyt ciekawej sytuacji generalnie dużo częściej zjeżdżała na tyłku niż "schodziła" ![]() mam z mamą taki sam numer buta i wymieniamy się zależnie w jakie góry jedziemy. ona ma 'cięższe', ja mam 'lżejsze' teraz dwie pary u niej ![]() a Beskid tyż kocham tekst o pochówku boski Cytat:
i kamitalny sweter ![]() Cytat:
![]() choć Michał jakoś specjalnym miłosnikiem nie jest. a jak nocki?! młodociana pin up brzmi... perwersyjnie hehe okażcie się lasencje!tyż miałam owsiankę na śniadanie. niestety bez owocków
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
to u nas juz od ok.1,5 mies . wygląda tak ze Roszek jest kapany ok .19 .30 i zanim go zrobie (balsam,masaz ) to mija ok 25 min. i dostaje cyca na chwile ,po czym zasnie na 10 min. , wtedy dzieciaki powoli ida spac i sie pozegnają z nim ,wycałują a potem ok. 21.30 Roszek chce znowu cyca ciagnie do oporu i albo zasnie przy cycu i odkładam do łózeczka i puszczam muzyczke na 30 min. a jak nie zasnie do 22 przy mnie to odkładam do łozeczka i puszczam muzyczkę i sam zasypia .
a w sumie w dzien sam zasypia -obojetnie czy przy cycu ,w łózeczku ,na macie czy w aucie -ani razu nie lulałam . ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
nie no co do Ninki to wygląda po prostu słodko w tej opasce .ja tez
|
|
|
#1433 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Noooo.... lipa... Pani nie mów twardzielko, że dziś też na spacer idziesz...
Cytat:
i więcCytat:
Cytat:
Zagłosowane rano ! Cytat:
A co do Szczawnicy, to myślisz że na 4 dni z wózkiem będzie co robić czy bardziej weekend sam? Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
też tak robię ! I jeszcze mu tłumaczę..no synku, zassaj, zassaj, nie można się tak na nie nastawiać jak się czegoś nie spróbuje... jak zassiesz i wyplujesz to Cię mamusia nie będzie zmuszać, ale bez spróbowania nie popuszczę...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstał o 2:55 a odpłynął aż o 3:55. zwykle szybko je, odkładam i tyle - synek w objęciach Morfeusza.za to po kąpieli i cycu zawsze musi być trochę płaczu ale wydaje mi się, że to G. go tak nauczył. Chce mu się (tj. konkubentowi) "usypiać", więc chodzi, nosi, lula... mnie to drażni (zachowanie chłopa, nie syna)...
|
|
|
|
#1435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2 - no moja mamcia mieszkala tylko 2tyg ''razem'' ale pod koniec juz po malu tez go miala doscy .. bo wlasnie sie zrobilo ''panisko'' z niego - ogolnie na debila szkoda slow - ale czasami z kogos sie musze posmiac, bo ilez mozna z siebie samej Cytat:
![]() ad 2 - a se specjalnie zarymowalam Cytat:
no i po nocy ... nastal mini pochmurny deszcz .. szczerze lepsza pogoda byla o 4.45 niz teraz Mlody wypil dzis 170 - az sie zszokowalam bo zrobilam normalnie 120 jak zawsze a on wypil polezal 5min i dalej ze glodny .. tom na szynko poszla 50 robic i co wypil .... prawie juz oczy ma zamkniete ... ale nie pojdzie spac bo dostal czkawki ehhja dzis spedzam dzien caly w domku ... myslem co by tu zrobic, moze w koncu pranie sciagne jzu 3dni wisi haha ... poukladam w szafie ciuchy Mlodego bo juz sie Tydzien Zbieram |
|||
|
|
|
|
#1436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
szybkoglosy poszly Cytat:
![]() Cytat:
http://www.smyk.com/zaklinaczka-dzie...t-niemowlaka-p ma ktoraś? to chyba nie to samo co jezyk niemowlat nie? bo jest wiecej stron.
|
|
|
#1437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mam wrażenie, że to nadrabianie czułości W ciągu dnia tż w pracy i tylko przez telefon słyszy jak sobie gadamy z Filipem. Przychodzi popołudniu i mały już jest raczej mniej aktywny... dlatego, żeby nie było, że olewa dziecię to mu się włacza noszenie na rękach i mówienie jak tatuś mocno kocha Noszenie i lulanie
|
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dobrze piszesz, ale dzisiaj już ładne, normalne jest
|
|
#1439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy jaki efekt
|
|
|
#1440 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie rady
Cytat:
Tak, podaję 1 kapsułkę dziennie wit D3. Pani dr poleciła jeszcze Cebionmulti i podawać można dodatkowo, ale tam znów wit. D3 jest :P
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-06-03 o 10:41 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

Szykujemy się na tą komunię, ja chodzę i narzekam, że jestem gruba, a tż mówi do mnie "to załóż te gacie wyszczuplające, co ostatnio kupiłaś" - "ja już je k***a założyłam" 
z a p a s z p or t

nie ma co NAS pałować ... trza Rogaliki Szykować 

No i leży sobie zadowolony w swoim łózeczku i ciumka. Wzbranialiśmy się prawie 6 tyg., dziś nastąpiła kapitulacja. Ale jaka cisza... Źle mi z tym :/

05.07.2008 

sam nie zasnie..