Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-01, 18:53   #1351
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Tam tylko morskie oko, kawalek chocholowskiej, gubalowka.
do Morskiego faktycznie dobry kawałek ale ja bym się zanudziła. zawsze górą szłam by uniknąć tego asfaltu....

Cytat:
Tak piszecie o faldkach na ciele a Jakub prawie nie ma. Wczoraj mial obcisle body na sobie i jak lezal widac mu bylo zebra...
rajuuuu, poka poka... no jeden jak pączek w maśle, a drugi piękny fit
(też kiedyś odkryłam, że uszowe rytuały konkubenta zostawiły farfocle za uszkiem )

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Chyba Pani poruszyła temat opalonych dłoni, moje wyglądają jak u wariata - mam opalone od nadgarstków do zgięcia palców
czadowo to wyglada, nie?! dla mnie to szok, bo ja zawsze unikałam słońca

no i podwójny buziak dla Jasia

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
... tylko, że na razie to okresu nie widać, że o owulacji nie wspomnę
eee, mam dwie koleżanki które nie doczekały jedna ma 8 letniego Franza, druga jest w 7 miesiącu

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 19:10   #1352
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Pani - ja do morskiego oka tez zawsze przez roztoke. A potem siedzielismy zmeczeni pod schroniskiem z kanapkami i herbata z termosu, nad nami muchy lecace do potu a obok paniusie w szpileczkach jedzace restauracyjne obiadki bo tamto schronisko mega komercyjne. Nie lubie przez to m.oka. asfaltem bylam raz na wycieczce szkolnej. Wystarczy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 19:14   #1353
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Ja jestem po cc i z ciekawości pytałam gina jak to jest z tą ciążą, po jakim czasie można. No i on powiedział,że organizm kobiety jest mądry i dopóki nie będzie gotowy to w ciążę nie zajdę. Jeśliby nawet doszło do połączenia komórki jajowej z plemnikiem to się nie zagnieździ i wydali z miesiączką i nawet nie będę wiedziała, że coś sie działo. I powiedział też, że miał teraz 2 pacjentki właśnie po cc co po pół roku zaszły w ciążę i wszystko było dobrze, zdrowe dzieciaczki urodziły.
Oj, no ja nie wiem, czy tak jest... Dobrze by było, ale pierwsze słyszę.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

aaa! tak. ale tam generalnie fajne traski - duzo asfalciku pamietam bylo w okolicach Starego Smokowca.
Kolejką wszędzie prawie się dojedzie, wystarczy gdzieś na jej trasie się zakwaterować. Tras asfaltowych dobrych dla wózka jest tam sporo, jakbyś się zdecydowała, mogę coś podoradzać, znam trochę Tatry słowackie

Cytat:
Powrót do Poczekalni - ja się wybieram (mi jak Pani, też lata lecą i mało casu kruca bomba) i chętnie spotkam tam znajome nicki

Aha2: byłam dziś na rynku i nabyłam truskawki, będę jeść, "a co się będę" tak odrobinę
Też bym się wybrała na poczekalnię Latka chyba mi tu najbardziej lecą Ale nie wiem, co na to mój gin...

Co do truskawek: mi położna powiedziała, żeby w tym roku darować sobie truskawki calkowicie
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 19:16   #1354
nestelle
Zakorzenienie

Wiam się w tym szalonym dniu ,
taaak DZIEN DZIECKA .... a rodzicom respirator powinni gratis dołączać
my z 3 dzieci obchodzimy go tak ze paaadam na twarz a brzuch mnie boli od smiechu strasznie (czyli brzuszki zaliczone ). Juz dawno podejrzewałam ,ze moje dzieciaki -te biegające - wpadły do kociołka z eliksirem jak Oberix .... tyle energii i zero zmęczenia ....
teraz śpią a ja marzę aby z domu nie wychodzic przez tydzien ..... -do jutra pewnie ,znając mnie

ide nadrabiac ......
Stary 2013-06-01, 19:33   #1355
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Oj, no ja nie wiem, czy tak jest... Dobrze by było, ale pierwsze słyszę.

Dziękuję!

Kolejką wszędzie prawie się dojedzie, wystarczy gdzieś na jej trasie się zakwaterować. Tras asfaltowych dobrych dla wózka jest tam sporo, jakbyś się zdecydowała, mogę coś podoradzać, znam trochę Tatry słowackie

Też bym się wybrała na poczekalnię Latka chyba mi tu najbardziej lecą Ale nie wiem, co na to mój gin...

Co do truskawek: mi położna powiedziała, żeby w tym roku darować sobie truskawki calkowicie
az z ciekawosci obejrzalam sobie liste ile mamy lat Duzo u nas dojrzałych mamus- w sensie, ze nie widze zadnej nastki jak na innych watkach Ja teraz bede sie bronic przed ciaza jak bede potrafila;p na poczekalnie chetnie wroce ale za ok 3 lata=mam andzieje, ze nic/kt nie pokrzyzuje mi planow;pdopadl mnie katar;/chyba alergiczny bo innych objawow brak...wody morskie, majeranki itp do duszy nic nie daja;/ wygladam jak klaun z czerpwnym nosem....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 19:42   #1356
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a nie wiem czy Wam mówiłam, chyba nie- we wtorek cały dzień byłam z Oliwią na koncercie szkolnym- ponieważ nie ma tam warunków na maluszka to mój chłop został z Emilką. I o ile na pomaganie nie mogę narzekać, to czasem mu się wymsknie, ze przecież z dzieckiem w domu nie powinno się czuć zmęczonym... No więc został, a jak przyjechali po nas to stwierdził,ze już wie co znaczy załatwiać się na akord, zrobić coś do żarcia czy picia na akord i robić km po domu z jak to OC nazywa 'inspekcją" ( bo o ile moj bączek jest grzeczny jak się z nią przebywa w tym samym pomieszczeniu tak wyjście do kuchni, łazienki czy drugiego pokoju wywołuje krzyk)
a to miał niespodzianke
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
oj tam, nie męcz Torresa u nas trafiło się to przypadkiem, bo więcej już nie powtórzył albo pomyślał "masz matka, ciesz się" no i się cieszę nawet jak jednorazowe i przypadkiem

słońce dobrze łapie na spcerach ja mam dłonie jak u murzyna, chyba przez to że jak się ciągnie wózek to są na poziomo i najlepiej promyki dochodzą

a wiecie jak się załatwiłam małego kremem z filtrem? jednego dnia zjarałam sobie na czerwono kark i samą górę pleców więc następnego dnia stwierdziłąm że żeby nie pogorszyć sprawy posmaruję te miejsca Karola kremem więc raz ciach ciach pacnęłam się po plecach. potem wieczorem patrzę w domu a plecy mam tu białe, tam czerwone, takie łaty się porobiły i się główkowałam gdzie ja łaziłam że tak dziwnie wzięło. dopiero następnego dnia mnie oświeciło że przecież smarowałam kremem i rzeczywiście miałam takie zakola białe, identyczne jak ruchy ręką przy smarowaniu tak równo się posmarowałam także jakby co polecam krem babydream, testowane na sobie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Zaczynam się martwić od kilku dni Filip strasznie mało je, poza tym nie wiedzę nic niepokojącego tylko właśnie to jedzenie.
Jakiś czas temu zjadał mm ok 400ml, potem zaczęłam karmić bez nakładek i przystawiałam go często plus laktator nawet jak nic nie leciało i tak zeszłam do 150-200ml mm.
A od kilku dni je kilka razy pierś ale tylko po 5min i albo usypia albo nie wezmie więcej do buzi. Próbowałam w takim wypadku mm dać ale też nie weźmie butli, zaciska usta i wypycha językiem. Raczej nie możliwe żeby przez 5 min sobie pojadł
mój bardzo intensywnie i szybko pije -a tym samym krótko ...
Cytat:
A i kończymy dziś 7 tyg.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja sie foki spodziewalam takie to widzialam
no nie .... leżę ..
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
witamy się dziś i chwalimy że KArolek kończy dziś 3 miesiące
z tej okazji zapraszam na ciacho brzoskwiniowe

i poproszę o kolejne głosiki na dziś
za miesiące
za uporczywe kuszenie ciachem
zagłosowane -hasło do przepisania " JA LEW" ..no pisane razem ,ale zawsze .
Stary 2013-06-01, 19:45   #1357
klementyna1
Zakorzenienie

Wiecie co mi dzis mama powiedziała?żebym może jadła mniej drożdżówek i ciastek, bo utucze Małego;p Ja wiem czy to ma jakiś związek?Poza tym bez przesady nie opycham sie jako tragicznie tymi smakołykami;p Co ja zrobie, ze on taki gruby-je i spi to kiedy ma spalać?;p
nestelle- najwazniejsze, ze dzieci mialy super dzien

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 20:11   #1358
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Tak myślę nad kupkami... Piszecie, że Wasze maluszki robią co kilka dni...Mój Filip robi co karmienie. Wiem, że obie opcje przy kp są normą... ale tak się zastanawiam może mój łobuz ma szybką przemianę materii... Może jakby dłużej toto mu w brzuchu posiedziało to by szybciej przybierał na wadze W sumie trzymam kciuki, żeby później też tak ładnie się załatwiał (a nie jak mamusia) Ot, takie moje rozkminy z okazji 1 czerwca!
ja dołączam do mam dzieci robiących często kupy i ładnie przybierających ok.6500
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dodałam 8 fotek z wyjazdu naszego do Karpacza
http://www.photoblog.pl/cierp1enie/archiwum
super ze wyjazd się udał
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jak Wasze maluszki zasną przy cycu to bierzecie je do odbicia? Bo mój jak zaśnie to nie odbija mu sie jak go noszę a później ulewa :/

Cytat:
1. ot taka drzemka na mamusi
2. Kasiu na potwierdzenie że po raz kolejny się udały

super fotka -słodka
Cytat:

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Naprawdę żadna z Was nie była z wózkiem w żadnych górach ?Albo bez wózka ale pamięta...

Luna0 słuchaj, nie ma co się spierać, ważne żeby każda Mama była szczęśliwa z mm czy bez. Może masz racje. Różne są przypadki. Ale sporo osób też wd mnie bardzo łatwo się poddaje. Nie mówię tu o Tobie akurat. Ale chodzi mi o to że paradoksalnie ta dostępność MM bywa zgubna. Bo na krótką metę pomaga / w danym momencie dziecko nie jest głodne/ no ale na dłuższą kończy się to jednak tym że finalnie kończy się karmienie - czyli niezbyt dobrze. Wiesz mam wrażenie że to taki znak czasów, wszystko ma być szybko, łatwo, bez wysiłku (to ogólna refleksja, nie w stosunku do Ciebie )... najpierw MM, potem herbatki z cukrem a na koniec kupne batoniki i inne Danio, albo ciasta z proszku bo się nawet dziecku nie chce upiec normalnego ciasta w niedzielę....smutne to
ja się zgadzam .

co do gór - to ja byłam z wózkiem ale ja się nie znam w ogóle ..-góry to nie moja bajka .... nic Ci nie pomogę ,wiem tyle ze bylismy w Szczyrku .......
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
super wam się udał ten wypad nigdy nie siedziałam na koniu (bez skojarzen proszę ), zawsze się zastanawiam, jak to jest
.
ehhhhhh mamuski - co Wam w głowach siedzi
Cytat:
Rany, wiem, że już kilka razy było wrzucane, ale dajcie raz jeszcze link do tego łatwego ciasta (co to Kasi nie wyszło ),pliiiz

Cytat:
Tak piszecie o faldkach na ciele a Jakub prawie nie ma. Wczoraj mial obcisle body na sobie i jak lezal widac mu bylo zebra...
mój tez mało fałdziasty ma 6500 kg ale w długosc mu idzie
Cytat:
Mój skarb kończy dziś 3 miesiące!

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:

eee, mam dwie koleżanki które nie doczekały jedna ma 8 letniego Franza, druga jest w 7 miesiącu

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
az z ciekawosci obejrzalam sobie liste ile mamy lat Duzo u nas dojrzałych mamus-.
jakie tam dojrzałe , dziecko odmładza ..-to jak mam 3 to jestem najmłodsza
Cytat:
Wiecie co mi dzis mama powiedziała?żebym może jadła mniej drożdżówek i ciastek, bo utucze Małego;p Ja wiem czy to ma jakiś związek?Poza tym bez przesady nie opycham sie jako tragicznie tymi smakołykami;p Co ja zrobie, ze on taki gruby-je i spi to kiedy ma spalać?;p
to co jesz -w sensie kalorie , wartosci odzywcze mają wpływ tylko na mamusie .To nie jest tak ze jak jesz duzo ,tłusto to i mleko takie będzie .
i bez przesady -dziecko grube na cycu ??? nie ma takiego ,najwyzej jest bardziej nabite ... no ale do czasu -jak zacznie biegac to "wybiega" to i owo .

co ja chciałam jeszcze .......... ???
Stary 2013-06-01, 20:19   #1359
klementyna1
Zakorzenienie

Może miała na mysli, że ja zamiast chudnąc grubnę
A o ile dmładza dziecko?To ilemasz lat?16/ Ja wam powiem, ze ciągle sie czuje na 22 MAmy sasiadow, gdzie corka jest maturzystka i jak sie wprowadzilismy to podalam jej reke i moiwe, ze Monika jestem, ona, ze Ola itp.fajnie nam sie gadło, ale ona ciagle mi mówi "dzień dobry" I taka sie przez to czuje stara;pPrzecez ja mature tez dopiero co pisalam i to nową-mam wspólne tematy;p Co prawda 7 lat temu;p, ale czyto tak dużo?;p;p
Chciałam umyc Kacpiego, naszykowałam wszystko a on mi zasnął w bujaku i spi juz 1,5godziny;p Zaraz wróci tata z pracy to sie zalapie na kąpankoAle bedzie zdziwiony,bo jak wraca po 21.00 to my juz smacznie spimy zawsze;p
Stary 2013-06-01, 20:23   #1360
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

mój tez mało fałdziasty ma 6500 kg ale w długosc mu idzie

No moja Jaśka to wygląda jak ludzik michelina tudzież jak mały budda, wszyscy na nią tłuścioszek mówią. Kompleksów niedługo dostanie
Cytat:
az z ciekawosci obejrzalam sobie liste ile mamy lat Duzo u nas dojrzałych mamus- w sensie, ze nie widze zadnej nastki jak na innych watkach Ja teraz bede sie bronic przed ciaza jak bede potrafila;p na poczekalnie chetnie wroce ale za ok 3 lata=mam andzieje, ze nic/kt nie pokrzyzuje mi planow;pdopadl mnie katar;/chyba alergiczny bo innych objawow brak...wody morskie, majeranki itp do duszy nic nie daja;/ wygladam jak klaun z czerpwnym nosem....
O! Ja też możemy razem wrócić

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja też bylam bardzo antysmoczkowa... Ale niby dzięki smoczkowi dzieciaczki są spokojniejsze - co też się potem przenosi na dorosłe życie No ja zdecydowanie widzę, że Leosiowi dydek pomaga, więc pomimo niecheci do tej dentki, jednak wkładam mu ją do buzi gdy tylko jest "nieszczęśliwy" i potrzebuje wyciszenia Zauważyloam tez, że jesli w czasie snu jakiś dźwięk Leosia wystraszy (np. nasz durnowaty miaucząco-jodłujący z nudów kot), to gdy ma w buzi smoka, to tylko wyrzuci raczki w powietrze i smoka szybko pomieli kilka razy i dalej spokojnie śpi... A gdy w takiej sytuacji nie ma w buzi smoka, to potrafi wpaść w dagły przeraźliwy płacz

a jak to sie objawia u takiego maluszka?:prosi :
Fakt dziecko się uspokaja. Szkoda że Jaśka sama jest antysmoczkowa. Ssie wszystko inne, rączki - swoje, moje cokolwiek, na smoczek reaguje rykiem. A czasem jak zassa (od wielkiego święta) to zaraz zasypia...

Co do egzemy to Jaśka miała takie żółtawe strupki za uszami i suche plamki na łokciach i łydkach.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 20:29   #1361
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
a mijaliscie jakis inny wozek? bo my nie
byliśmy jedynymi wariatami w okolicy.
Cytat:
aaa! tak. ale tam generalnie fajne traski - duzo asfalciku pamietam bylo w okolicach Starego Smokowca.
Dolinki jakieś czy jak ? Wstyd przyznać ale po słowackiej stronie nigdy nie byłam. Zawsze coś wypadało...

Cytat:
DZIEWCZYNY JESLIMYSLICIE O ROCZNYM URLOPIE TO PROSZE-> http://www.rodzicielski.gov.pl/urlop-rodzicielski
fajna stronka. Dzięki !

Cytat:
OC - gdzies mi umknelo o co pytalas w zwiazku z gorami ale w tatry bym sie z wozkiem nie pchala. Nie raz widzialam jak ludzie sie tam meczyli i dziecko na rekach bo wozek ledwo jechal albo kolko w wozku odpadlo na szlaku (to w koscieliskiej widzialam)
No właśnie i ten dziki tłum, ale czytałam w necie że na słowacji są właśnie ścieżki pod niepełnosprawnych na wózkach dostosowane więc tam luzik, a znajomi mówili że dużo mniej ludzi...

Cytat:
Powrót do Poczekalni - ja się wybieram (mi jak Pani, też lata lecą i mało casu kruca bomba) i chętnie spotkam tam znajome nicki
Ale co już sexowanie na żywioł ?

Nie denerwuj mnie z tym latka lecą ja już 30 (btw Kasia możesz mi zmienić na pierwszej stronie ) ale my najwcześniej zaczniemy się starać za rok w wakacje, zależy jeszcze jak bardzo się wkręcę w robotę po powrocie no albo ewentualnie jak młody mi da popalić to może mi się i całkiem odwidzi

Cytat:
do Morskiego faktycznie dobry kawałek ale ja bym się zanudziła. zawsze górą szłam by uniknąć tego asfaltu....
Cytat:
Pani - ja do morskiego oka tez zawsze przez roztoke. A potem siedzielismy zmeczeni pod schroniskiem z kanapkami i herbata z termosu, nad nami muchy lecace do potu a obok paniusie w szpileczkach jedzace restauracyjne obiadki bo tamto schronisko mega komercyjne. Nie lubie przez to m.oka. asfaltem bylam raz na wycieczce szkolnej. Wystarczy.
no właśnie ja miałam przyjemność z 3 lata temu wizytować z zagranicznym konkubentem mojej szwagierki, który dostał gorączki a chciał coś zobaczyć w Tatry i wyczytał w przewodniku że da się tam konikiem... więc solidarnie jak te matoły, ja,mój chłop, nasi przyjaciele, nasz gość z zagranicy i szwagierka jechaliśmy tym kuniem po 50 zł od łepka czy za jakieś inne chore pieniądze strassszzzne to było..a towarzystwo chyba najgorsze jakie można spotkać "w górach"..

Cytat:

To ja, to ja ! Doradzaj koniecznie jestem chłonna wiedzy jak gąbeczka. Gdzie spać ? / która miejscowość / gdzie najwięcej trasek wózkowych tak na 4 dni całodziennych dłuuuuugich spacerów. Bez kolejek górskich O ile tam gdzie chodzę na nogach to mogę włazić, o tyle wysokie kolejki górskie z wielką niechęcią i po grzańcu w zimie z przyczyn oczywistych na wycieczce z dzieckiem odpadają.

Cytat:
Wiecie co mi dzis mama powiedziała?żebym może jadła mniej drożdżówek i ciastek, bo utucze Małego;p

Stary 2013-06-01, 20:30   #1362
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też - zawsze skrótem lasem
a tak w ogóle to ubóstwiam góry i zdobywanie kolejnych szczytów
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 20:32   #1363
nestelle
Zakorzenienie

a ! juz wiem ....
co do mycia maluchów -to ja sie zastanawiam -gdzie tu problem?
moze zle trzymacie ? bo ja sama myje(tz jest zwykle na siłce o tej porze ) i kazdą częś Roszka normalnie domyje ....
najpierw trzymam lewą ręką wsunietą pod główke i trzymając za jego lewą rączkę (główke ma połozoną na moim zgięciu łokciowym) a drugą ręką myję wszystko po kolei - włoski ,główke ,buzie ,oczka itd . potem odwracam go na brzuszek w wodzie i lewą ręką podtrzymuje brudke aby sie nie napił wody a drugą myję cały tył-karczek ,plecki ,... no i szyjkę bo główka jest w górze ......

na dzien dziecka dostałam od mamy ... "50 twarzy greya" ,"nowe oblicze greya", ciemniejsza strona greya" nie wiem czy śmiac się czy płakac ....
Mama zawsze trafiała ale tym razem zonk , owszem post jakis tam miałam (1/3 ciązy , połóg) ale za tak zdesperowana nie jestem .....
Stary 2013-06-01, 20:45   #1364
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:

dlatego my od jakiegoś czasu nie zatrzymujemy się i od razu kierujemy się na szlak nad czarny staw - tam już raczej paniusie w szpileczkach nie docierają - choć jak widzę "turystów w sandałach"...masakra

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
ja też drugie planuję za jakieś 4 lata. zobaczymy co czas pokaże

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
na dzien dziecka dostałam od mamy ... "50 twarzy greya" ,"nowe oblicze greya", ciemniejsza strona greya" nie wiem czy śmiac się czy płakac ....
Mama zawsze trafiała ale tym razem zonk , owszem post jakis tam miałam (1/3 ciązy , połóg) ale za tak zdesperowana nie jestem .....
lektura jak talala - ale przyznaj -liczy się gest!
Stary 2013-06-01, 21:04   #1365
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A o ile dmładza dziecko?To ilemasz lat?16/ Ja wam powiem, ze ciągle sie czuje na 22 MAmy sasiadow, gdzie corka jest maturzystka i jak sie wprowadzilismy to podalam jej reke i moiwe, ze Monika jestem, ona, ze Ola itp.fajnie nam sie gadło, ale ona ciagle mi mówi "dzień dobry" I taka sie przez to czuje stara;pPrzecez ja mature tez dopiero co pisalam i to nową-mam wspólne tematy;p Co prawda 7 lat temu;p, ale czyto tak dużo?;p;p
ja się czuję i wyglądam na 20 .
tak na serio to ja problemu z wiekiem nie mam , żadnych smutków na urodziny ! owszem nie mogę czasem uwierzyc ze az tak lata lecą ale jest ok . Jestem młoda . nawet jak będę miała 80-tkę to będę młoda .To moje podejscie .
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

No moja Jaśka to wygląda jak ludzik michelina tudzież jak mały budda, wszyscy na nią tłuścioszek mówią. Kompleksów niedługo dostanie
.
to dla "wszystkich"
Cytat:

lektura jak talala - ale przyznaj -liczy się gest!
,nie no pewnie !!! tym bardziej ze wsród znajomych tylko od moich rodziców dostajemy (ja i tz) prezenty . tylko chodzi o to ze my z mamą podobnie na falach.... i pękamy z tego typu "dzieł " no ale teraz po połogu mamusia chyba postanowiła mnie "wspomóc"
Stary 2013-06-01, 21:07   #1366
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
tzastanawiam się jak ci mogło to ciasto nie wyjść przecież tam sie tylko miesza łyżką wszystkie składniki

no zapraszam obiecujesz, obiecujesz i coś cię nie widać
ad 1- blada wim ze sie miesza .. no ale nie wyszlo raz bylo za rzadkie a drugim razem jeszcze rzadsze buu
ad 2 - no pewnie sie pojawie w najmniej oczekiwanym momencie :P

Cytat:
Kasiu na potwierdzenie że po raz kolejny się udały
mi tez wyjda, nie wiem kiedy ale wyjda .. mowilam ze musze dojsc do perfekcji :P

Cytat:

nie moge z wami haha

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a mowilas ze masz?
eee no w SUME NIE :p

Cytat:
Hej hej
Aha2: byłam dziś na rynku i nabyłam truskawki, będę jeść, "a co się będę" tak odrobinę
za truskawki .. i haselko

i witam sie nocna pora ... UDALO SIE zdjecie przeszlo, papiery na paszport zlozone .. teraz tylko uiscic oplate w wysokosci 335nok i czekac od 3 do 6 tyg lala.

Emilian bardzo bardzo byl grzeczny ... i w nagrode dostal od Cioci Agnieszki WIELKIEGO KROKODYLA do lozeczka .... pstrykne jutro fote, bo dzis juz mlody spi.

ogolnie powiem wam ahahaha o malo nie padlam ze smiechu ... siostra wrocila ze mna do domu, bo chciala sobie rower zabrac i se mowi ze jak juz jest przy okazji wezmie Noze - baaa miala je schowane w ost szafce w reklamowce - wszytskie porzadnej firmy za Tysiac koron - luka tam a ich TAM NIE MA ... - ahaha, obszukala sie az je znalazla - i co sie okazlo jeden byl tak Uszczerbiony ze dzok, a akurat byl do ryby, nie powiem ze widzialam jak K.. uzywal go do przekrojenie zamrozonej Golonki - ja ich tam nie tykalam bo wiedzialam ze bd akcja - no i siostra haslo do K ze fajnie ze uzywal jej nozy, ktore byly schowane i zapakowane
- a on do niej ze zloscia '' ze nie on ich nie uzywal''
-- aga ze jak nie jak tam widac ze sa zacieki od mycia i ze uszczerbiony
- to on do nie '' TO DLACZEGO NIE WZIELAS WSZYTSKICH RZECZY ZE SOBA JAK SIE WYPROWADZALAS''
- a aga ze spokojem '' chyba logiczne ze moja siostra tu mieszka i musi miec rzeczy. a jak juz sie pytamy - to ja sie was pytam KIEDY SOBIE KUPICIE SWOJE GRANKI.. bo patelnia jedna tez jest juz do wyrzucenia''
MINA pana debila Bezcenna

boshe byle do wyprowadzki .... mocne bym cos szybko znalazla

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 21:16   #1367
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i witam sie nocna pora ... UDALO SIE zdjecie przeszlo, papiery na paszport zlozone .. teraz tylko uiscic oplate w wysokosci 335nok i czekac od 3 do 6 tyg lala.

Emilian bardzo bardzo byl grzeczny ... i w nagrode dostal od Cioci Agnieszki WIELKIEGO KROKODYLA do lozeczka .... pstrykne jutro fote, bo dzis juz mlody spi.

ogolnie powiem wam ahahaha o malo nie padlam ze smiechu ... siostra wrocila ze mna do domu, bo chciala sobie rower zabrac i se mowi ze jak juz jest przy okazji wezmie Noze - baaa miala je schowane w ost szafce w reklamowce - wszytskie porzadnej firmy za Tysiac koron - luka tam a ich TAM NIE MA ... - ahaha, obszukala sie az je znalazla - i co sie okazlo jeden byl tak Uszczerbiony ze dzok, a akurat byl do ryby, nie powiem ze widzialam jak K.. uzywal go do przekrojenie zamrozonej Golonki - ja ich tam nie tykalam bo wiedzialam ze bd akcja - no i siostra haslo do K ze fajnie ze uzywal jej nozy, ktore byly schowane i zapakowane
- a on do niej ze zloscia '' ze nie on ich nie uzywal''
-- aga ze jak nie jak tam widac ze sa zacieki od mycia i ze uszczerbiony
- to on do nie '' TO DLACZEGO NIE WZIELAS WSZYTSKICH RZECZY ZE SOBA JAK SIE WYPROWADZALAS''
- a aga ze spokojem '' chyba logiczne ze moja siostra tu mieszka i musi miec rzeczy. a jak juz sie pytamy - to ja sie was pytam KIEDY SOBIE KUPICIE SWOJE GRANKI.. bo patelnia jedna tez jest juz do wyrzucenia''
MINA pana debila Bezcenna

boshe byle do wyprowadzki .... mocne bym cos szybko znalazla
, ................ oj przydadzą Ci się .... nie wiem jak Ty wytrzymujesz z "takimi " ... ja taka redna zołza jestem ze gdybym to ja z "takimi" mieszkała to po krótkim czasie Oni by prosili o kciuki za znalezienie innego lokum

za paszport ! i krokodyla
Stary 2013-06-01, 22:32   #1368
jolanT
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

Wszystkim dzieciaczkom życzę wszystkiego naj naj naj! Dużo zdrówka i uśmiechu ))

ale smaka robicie tymi rogalikami!

poczekalnia??
widziałam wczoraj dwie kobiety w ciąży, tak promiennie wyglądały!
zatęskniłam trochę do mojego brzuszka- ale nie na tyle, żeby wracać na poczekalnie
może w przyszłym roku na wiosnę.. kto wie może spotkam którąś z Was

moje dziecko z okazji dzisiejszego święta podniosło głowę do góry i dumnie rozglądało się jakieś 2 minuty aż zdjęcia porobiłam..
wszyscy mówią, że to za wcześnie i ja sama się boję ale widocznie silne dziecię

mam jeszcze pytanie..
czy któraś z Was karmi przez kapturek??
bo nie wiem jak to jest z rozmiarem.. czytałam, że podobno im mniejszy tym lepszy.. a ja mam chyba największy..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 06:18   #1369
Tasia34
Wtajemniczenie

Dziewczyny, opuchnięte powieki u dziecka - to też objaw przeziębienia??? Wczoraj miał trochę, dziś chyba bardziej...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 07:45   #1370
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie..
czy któraś z Was karmi przez kapturek??
bo nie wiem jak to jest z rozmiarem.. czytałam, że podobno im mniejszy tym lepszy.. a ja mam chyba największy..
Ja karmiłam, (teraz już nie) i miałam najmniejszy rozmiar z Aventu, był bardzo ok. Potem zamówiła z Tomme Tip (czy jak to się pisze) tam były niby uniwersalne ale beznadziejne bo tak naprawdę duzo większe od tych z Aventu.
W szpitalu jak położna kazała mojemu Tż aby mi poleciał kupić od razu mowiła aby wziął rozmiar S

I jeszcze co do herbatki z kopru włoskiego, jaką dajecie? Z Hippa? Granulowaną?
Bo wczoraj widziałam i zakupiłam nowość herbatka po 1 tygodniu Hipp w saszetkach do zaparzania bez cukru
http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt_28194.html
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 07:57   #1371
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Bo wczoraj widziałam i zakupiłam nowość herbatka po 1 tygodniu Hipp w saszetkach do zaparzania bez cukru
http://dodomku.pl/salon_hipp/produkt_28194.html
ja właśnie taką daję od początku
Stary 2013-06-02, 08:42   #1372
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubie przez to m.oka. asfaltem bylam raz na wycieczce szkolnej. Wystarczy.
jak zachecic mlodziez do gorskich szlakow? przegonic ich asfaltem prawie 9 km

Cytat:
Wiecie co mi dzis mama powiedziała?żebym może jadła mniej drożdżówek i ciastek, bo utucze Małego;p
to juz wiem od czego obydwoje tyjemy

Cytat:
jechaliśmy tym kuniem po 50 zł od łepka czy za jakieś inne chore pieniądze strassszzzne to było..a towarzystwo chyba najgorsze jakie można spotkać "w górach
jeżżżżżuuu, raz 'korzystalam'. jak pierwszy raz szlam z ojcem na Rysy. Rodziciel stwierdzil, ze musze miec sily na dalsza wedrowke i jechalismy. nie jestem specjalna milosniczka zwierzat, ale pol drogi przewylam nad kunskim losem...

Cytat:
ja też - zawsze skrótem lasem
a tak w ogóle to ubóstwiam góry i zdobywanie kolejnych szczytów

a ja Tatry rozdeptalam koncem podstawowki, przez liceum (taka stara jestem, ze w gimnazjum nie bylam )... im blizej gor mieszkam, tym rzadziej tam bywam

Cytat:
co do mycia maluchów -to ja sie zastanawiam -gdzie tu problem?

w braku doswiadczenia. rzadko myje syna, to ukochane zadanie konkubenta, ale jak w czwartek wypil kilka piwek ze znajomymi, to moglam umyc Mlodego
tak sie przejelam 'zadaniem', ta brodka, paszkami, raczkami, itp ze dopiero na przewijaku sie zorientowalam, ze mu wloskow nie umylam.
poza tym obydwoje nie myjemy T. buzi w wanience. to rytual wody przegotowanej

Stary 2013-06-02, 10:02   #1373
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Jakub pomylil dzien z noca. Wczoraj pospal w dzien to w nocy nie zamierzal ale udalo sie go uspic po 21. Czekalam tylko na brudna niespodzianke bo caly dzien nic i doczekalam sie..o polnocy zaczal sie wiercic podchodze i czuje juz dlaczego. Tak sie wiercil ze ciuchy az byly brudne. O 5 byla kolejna niespodzianka. I ciagle chcial jesc w nocy.

Dzisiaj wizyta tesciow, znowu dziecko mi sie zamieni w butelke perfum.. nieznosze tego. Jakubowi chyba tez srednio to pasuje..

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-02, 10:52   #1374
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie mój grubaskiem też nie jest Ale udka sobie ładnie rosną
uda jak to uda ale mojego każde skarpety w łydy obciskają

Cytat:

za 3 mc
no to ciekawe jak sie wszystkie z terminami zgracie

Cytat:
hm widze ze wszystkie były w zakopcu tylko ja nie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
moje dziecko z okazji dzisiejszego święta podniosło głowę do góry i dumnie rozglądało się jakieś 2 minuty aż zdjęcia porobiłam..
wszyscy mówią, że to za wcześnie i ja sama się boję ale widocznie silne dziecię

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 11:01   #1375
Tajgusia
Raczkowanie

Hej! U nas dzisiaj znowu deszczowo. Co do gór to i ja je kocham ale najbardziej Tatry.Zdobyłam już dużo szczytów, najbardziej korci mnie Kozi Wierch i Orla Perć ale wiem, że to nie dla mnie a w tej chwili przy dzieciach i upływającym czasie to już w ogóle. Z tym karmieniem i chudnięciem to raczej prawda nie jest.Karmię półtora miesiąca a brzuch mam nadal, ech bez ćwiczeń i aerobicu się nie obejdzie. Przed ciążą przy 170 cm miałam 67 kg a obecnie 75 koszmar jakiś w spodnie z przed ciąży nie wchodzę. Poza tym na udach podczas ciąży porobiły mi się jakieś takie jakby pajączki niebiesko czerwone, któraś wie jak się tego pozbyć?
My jutro mamy szczepienie i mam stały dylemat na co szczepić czy tą 5 w 1 i coś do tego czy może darmowymi a za to dać mu pneumo i menigo?
Stwierdziłam, że zanim zacznę kolejne staranka to muszę zeszczupleć bo jak wystartuję z 75 kg to po trzecim zostanie mi ponad 80 kg a to moja wina bo w sumie to ja ciągle głodna jestem.
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 11:21   #1376
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
najbardziej korci mnie Kozi Wierch i Orla Perć
byłam na Świnicy, przełęczy Zawrat i z drugiej strony przełęczy Krzyżne (chyba najpiekniejszy szlak jaki zrobiłam w Tatrach), ale całej Orlej nie przejdę, bo... mam lęk przestrzeni i panicznie boję się łańcuchów
poza tym - jak w życiu - często tuż przed szczytem mówię 'pas' i zawracam. nienawidzę tego u siebie....

też jestem ciągle głodna. non stop...

Stary 2013-06-02, 11:28   #1377
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
a gdzie moj kawalek?
wklejam poniżej

Cytat:
Malpka, a jak Karol się czuje? Lepiej Mu po lekach?
dzięki, lepiej już tak nie charczy przy oddychaniu chociaż jeszcze kaszle jutro mamy kontrolę zobaczymy co powie

Cytat:
)

wrzucam wam KArola jak pcha gryzaka do buzi i Julke
i zapraszam dziś do głosowania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-06-02 11.55.15 (1).jpg (113,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-26 11.24.37.jpg (119,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-30 06.31.05.jpg (98,4 KB, 39 załadowań)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-02, 11:37   #1378
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieciaki przesłodkie
ale za to pierwsze zdjęcie
głosiki poszły oczywiście
Stary 2013-06-02, 12:04   #1379
alliw
Zadomowienie

Cytat:
czadowo to wyglada, nie?! dla mnie to szok, bo ja zawsze unikałam słońca

no i podwójny buziak dla Jasia
czadowo ja też unikam słońca, bo pieprzy dużo mam i opalanie niewskazane.
Jaś dziękuje

Cytat:
a dlaczego???

Cytat:
Ale co już sexowanie na żywioł ?

Nie denerwuj mnie z tym latka lecą ja już 30 (btw Kasia możesz mi zmienić na pierwszej stronie ) ale my najwcześniej zaczniemy się starać za rok w wakacje, zależy jeszcze jak bardzo się wkręcę w robotę po powrocie no albo ewentualnie jak młody mi da popalić to może mi się i całkiem odwidzi
z tym sexowaniem to ten tego, no
U mnie już 33 ale zużycie biologiczne mam 84,4% (kto mnie nie zna daje mi max 28).
Co do roboty to na razie nie tęsknię.
Bycie mamą wychodzi mi średnio ale i tak chcę więcej dzieciaków. Może będą miały zestresowaną mamę, ale za to fajnego tatę

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

a co do brudasów to ja bym ubiła (w Norwegii łagodne kary mają)

żartowałam

Cytat:
hm widze ze wszystkie były w zakopcu tylko ja nie
gdzieś ty się uchowała

Cytat:
zagłosowane
będziesz bita za te wypieki
dzieciaki cudne

Witam się u mnie pogoda na dwa razy, ale pewnie jakiś spacer wyjdzie
Stary 2013-06-02, 12:11   #1380
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Hej hej. Mlody wlasnie usypia w wozku mamusia nozka buja ..

A i wstawilam ciasto do lodowki na te rogalki - he w sumie nie wiem moze to wina margaryny. Za 1wszy razem uzylam Kasi ( bo julita miala ) a geraz taka norweska uzywam .. - no nie wiem, co jest nie tak - ta sama maka te same szkalnki na "miarke" ta sama kolejnosc i dup.cia balada nie wyszlo wtedy - o Teraz wiec bo boshe na sama mysl az mi slinka cieknie haha.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

aliw no wiesz Kary jak kary, wiezinie jak hotel. Ale jak mawia moja mama " gow.na sie nie tyka - bo zabijesz gow.no - a za czlowieka pojdziesz siedziec "
- no jakos musze dac rade na te 2-3 miesiace jeszcze. Wyslalam meila na jedno mieszkanie - wolne od 1.08 wiec zobacze co bedzie - chcialabym bi blizej niz mieszkam teraz bus tez czesto jezdzi, na fitach fajnie wygladalo no i 7tys ( w tyn net i tv ) plus prad ( ok 500nok,miesiecznie ) - no ale zebym tylko coskolwiek znalazla to i tak moge sie ubiegac o to dofinasowanie do czynszu wiec ze 1-2tys bd mi rzad doplacal haha.
Oj jak bym chciala byc juz na "swoim"

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości