Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 16:38   #1501
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Vil kurcze niefajnie mam nadzieję, że mąż szybko znajdzie pracę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:39   #1502
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

co tu się dzieje?! streści ktoś?

Ankaaaa, Lonely, Cloche- drogie Panie, gratuluję i potomków Wam całuję!
Cloche- za Floriana trzymam kciuki, wysyłam pozytywne myślenie i mam nadzieję, że wszystko tam ładnie się naprawi!

Colorblue- rodzisz? niech Ci poród lekkim będzie, i wracaj szybko z Tymkiem!

Kto tam następny?

Dziewczyny, a Szczęśliwa się odzywała? chyba od stu lat nie?!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A dziewczyny tutaj o kotach, a te co mają psa?
Jak pies zareagował?

Nasz jakby jej nie czuł w ogóle przez 2 tygodnie.
Teraz ten tydzień reaguje na jej jęki, stęki i płakania, przychodzi po mnie i zaprowadza mnie do niej, jak jest na górze i płacze to się denerwuje - wydaje mi się, że myśli, że coś jej się dzieje i muszę mu mówić, że nic jej nie jest i już do niej idę (jak np. jest z TŻ) i wtedy się uspokaja. Jak jesteśmy na dworzu ona i pies - nie reaguje.

Karolina co do karmienia jak nie chcesz to nie karm, nie ma takiego przymusu! A nikt z Nas na pewno nie będzie Ci tu groził paluszkiem!

Moja już któryś dzień z kolei stęka i pręży się, a nie jem nic co by mogło to powodować i do tego jakieś krosty na czole i nie wiem czy to alergiczne czy to potówki GDZIE JEST INSTRUKCJA OBSŁUGI DZIECKA?
niesamowite to, co napisałaś o psie

Moja córka też dostała jakiś krostek, wyglądają mi na potówki. Pojawiły się na skroniach, a następnego dnia na policzkach. Tylko właśnie nei jestem pewna, czy potówki mogą pojawić się tylko na twarzy, bo czytałam, że w różnych miejscach na ciele. Narazie jej zaaplikowałam mąkę ziemniaczaną. tylko jak długo ma z tym "chodzić'? Wygląda jak pączek Jeśli to alergia to nie dojdę na co, bo jem tego samego dnia migdały w czekoladzie, rybę, pomidora i banany a wszystko ponoć alergogennę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
11 dni po porodzie 10 kg z głowy.. zostało jeszcze 5kg..

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyna ja na chwile , nawet nie mam kiedy podczytac Was bo juz sama jestem... widzialam na czerowono ze kilka maluszkow znowu wyszlo z brzuszkow wiec gratuluje wszystkim mamom
moj wczoraj pospal do 14 a pozniej do 23 tulenie , lulanie, spiewanie , dmuchanie - czekam juz dluzej zeby dac mu szanse na zalapanie oddechu .... i teraz znowu sama , mezus pokustykal juz do pracy ..
w poniedzialek albo we wtorek jade zrobic malemu badania mocz i moze krew , zobaczymy co lekarka powie ... bo to takie dziwne , ze ciagle sie drze , mam nadzieje ze to jednak kolki a nie nic innego , juz sama nie wiem co lepsze....

aa czopki viburcol na mojego nie dzialaja .... ten esputicon - niby puszcza baki ale boli go przy tym.... a teraz nawalil w pampa i spi ... mam nadzieje ze dupa mu sie nie odparzyyy

kciuki za Michałka, mam nadzieję, że nic nowego w krwi i moczu nie wyjdzie. Banka, jesteś moim guru, ja nie wiem jak Ty ogarniasz wszystko
My też podajemy esputicon i chcę wierzyć, że pomoga, przynosi ulgę
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Jest zawyżona o 1 rozmiar-także jak nosisz 38 to kupuj 36
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
generalnie powinno się zrobić badania ale chyba mało który gin je zleca

ma wpaść do nas dziadek M., więc czekamy i czekamy i doczekać się nie możemy a ja bym się zdrzemnęła
kurczę, ja mam tak zawsze, że jak z kimś się umówimy to obydwoje z mężem czujemy przemożną chęć drzemki
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
z jednym i drugim synkiem pierwszą @ dostałam siedem miesiecy po porodzie...zaznaczę ze jednego i drugiego karmiłam piersia prawie dwa lata...więc nawet jeśli karmi się piersia to zazwyczaj po pół roku zaczynają jajniki funkcjonowac... dowodem tego jest w moim przypadku Gabriel he he..mimo ciąży i tak karmiłam Wiktorka jeszcze pół roku...
właśnie zdałam sobie sprawę że trzy miesiace temu go odstawiłam..a wydaje mi się ze wieki już nie karmię...
też tak chcę! podoba mi się to

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
moje dziecię chyba odsyia wczorajszy dzień..śpi caly czas..boje sie nocki
Axella, Ty się musisz na zapas stresować?
I kto to mówi...sama mam taką naturę i uzależnienie od stresu

Cytat:
moja mama zrobiła młodej opaski,marzyły mi się takie.. chce juz zrobic mlodej sesje..ale caly dzien spi dzis..do tego slonca brak

bedzie slodka

przepiękne te opaski, są na sprzedaż?
czapeczka teeeeeeż! Helena ma jedną ażurową, ale zaraz chyba z niej wyrośnie.
Stary 2013-06-03, 16:40   #1503
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wyprałam w pralce, ale mam taki program "pranie ręczne". Na jednym z pokrowców było napisane, że prać w 30 stopniach, więc tak to też załączyłam. Najgorsze dla mnie w tym programie "pranie ręczne" jest to, że spuszcza tylko wodę i nie wiruje. Teraz mam pod suszarką popodkładane ręczniki, bo z niektórych elementów kapie. Normalnie to bym wystawiła na balkon, no aaaaaaale.
No to ja chyba też wrzucę jednak do pralki i nie będę się gimanstykować nad wanną

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
z chrzcin mogę tylko jedno zaproponować, gdzie nie ma pysków innych ludzi ale za to dodaje zdjęcie z i w ulubionej bluzce mamuta
w ogóle na chrzcie musilismy siedziec na lawce bez oparcia praktycznie na oltarzu, a mały w tym nosidle byl z 10 min, zaczeli spiewac to sie zbuntowal
Ale macie ślicznego synka

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
o qrcze, gestoza a nie jesteś w szpitalu?!
34 tc to już bezpiecznie trzymam kciuki za Was

wiecie jak nas były szef męża załatwił? nie wypłacił ani odprawy ani nawet za urlop .... nawet grosika a najgorsze że nie ma jak się domagać od niego bo obiecał odprawę w czasie rozmowy, nie ma tego nigdzie na piśmie, a nie wypłacił za urlop bo zniszczył pismo męża o urlop ojcowski po porodzie (!) i potraktował tamten urlop jako wypoczynkowy - nie ma nawet jak mu tego udowodnić bo kopii po podpisaniu urlopu mąż też nie dostał mimo że prosił
no i trochę jesteśmy w czarnej du.pie .... dobrze że ja dostałam swoją odprawę, 2-3 miesiące przeżyjemy ale pójdą wszystkie oszczędności i musimy się liczyć z każdym grosikiem .... masakra

No leżałam ale jak ciśnienie w miarę się uspokoiło to dostałam tabletki i mnie wypisali do domu. Teraz przyjeżdżam do szpitala na kontrole. Zdecydowanie wolę taką opcję bo w domu czuję się bardziej komfortowo

Co do szefa- niezły z niego cham Może jednak da się coś zrobić w tej sytuacji...

Ja uciekam bo i tak już za długo posiedziałam przed komputerem i zdecydowanie już moja pora aktywnoście minęła
Trzymajcie się i do napisania

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:40   #1504
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że żeby skurcze były po seksie to musi kobieta mieć orgazm. Ja raz miałam kilka skurczy ale zaraz przeszło.
Dla mnie to jakoś mało realne jest tak się w pełni wyluzować itd. Wogole seks w ciązy jakiś takie inny...gorszy dla mnie jest.
bo jak jest orgazm to się wydziela oksytocyna która wywołuje też skucze.

Cytat:
Kubuś też ma problemy z kupa i bąkami, strasznie się męczy przy robieniu i w nocy pomaga rowerek (wczoraj tak wystrzelił ze obsrał psa ), a w dzień nie pomaga i sam musiał się wycierpieć biedny, dzisiaj przyszły katatery i juz wypróbowane, malutki strasznie przy tym wypróżnianiu płakał nawet nie dałam rady mu zapiac pajaca bo tak sie prostował, ale kupa i bąki poszły, uspokoił sie na rekach później przy piersi pił i się uśmiechał, a ja za to płakałam, że taki maluszek przez głupie kupsko musi się tak wycierpieć teraz śpi wykończony na brzuszku mam nadzieję, że teraz z tymi rurkami pójdzie łatwiej bo już jestem na skraju wybuchu i awantury kiedy słysze od tesciwej, ze musze przestac karmic piersia bo mały z mojego mleka ma kolki i skaze białkowa ona karmila mm jej córka karmiła mm i ja tez mam, próbuje jej tłumaczyć, ale ona twierdzi ze wychowała 6 dzieci (w tym 2 swojej córki), a cos mi się wydaje, ze chcialaby sie zacząć chwalić ze wychowała 7
dobra wyżaliłam się, ale chodzi o to, że windi pomaga
to pies się zdziwił..

a co do tescowej to się nie przejmuj.. pewnie na mm było by to samo.. rób swoje bo sama wiesz najlepiej co dla Twojego dziecka jest najlepsze..

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

Mi jak się zacznie poród albo urodzę to długo nie dam znać bo wejść na neta z moim telefonem to masakra i nie chce mi się nawet denerwować a nie mam numeru do żadnej z Was więc będziecie musiały sobie czekać cierpliwie na wiadomość
ja chcesz to możesz do mnie napisać.. jak co to PW.

Cytat:
Mam zamiar w końcu zrobić literki młodemu i zastanawiam się nad czcionką. Nie wiem która lepsza. Może mi ktoś pomoże?
Obie bardzo fajne, ale ta pierwsza bardziej z pazurkiem, mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

No zaszalalaś! Aż tak drogich nie widziałam... Ciekawe czy to ten sklep... Bo nie zapamiętałam nazwy... Ale skoro jesteś zadowolona z nich to super
No zmierzyłam wybrałam i nie przypuszczałam, że mogą być takie drogie.. i jak juz mi zapakowała to sie spytałam ile płace.. a tu taki zonk..

a w domu mówie do meza ze kupiłam staniki tylko drogie strasznie.. pyta się czy drożej niż 100 zł.. mówię, że drożej.. a on- to już nie mów ile, nię będę się denerwować

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:41   #1505
_pola
Rozeznanie

ankaaa gratulacje!!!

Cloche kochana gratulacje Pomodlę się za Was

Lonely cudowne wieści i gratulacje ogromne

Colorku trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród

Ashy Sofcia jest piękna

salviae kochański maluszek

To ja też pochwalę się moją Gruszeczką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (59,0 KB, 161 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (56,0 KB, 90 załadowań)

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:44   #1506
ankaaa206
Wtajemniczenie

nasz Nikuś, zdjęcie jeszcze ze szpitala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg niko 2.jpg (65,8 KB, 62 załadowań)

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:45   #1507
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
raaaany,mam dziecko aniola dzis (pfu,pfu zeby nie zapeszyc :p) ciekawe jaka bedzie noc
obudzila sie 30min temu,dostala bute i lezy w ciszy,bez plakania,marudzenia..zezu je na mnie
szok
oddaj mi moje dziecko

u mnie wczorajszy dzień i nocka koszmarna. Mała spała w dzień po max 10 min, jedynie na spacerze dłużej pospała. Nocka jeszcze gorsza. Ja ją do łóżeczka- ona w płacz, no to na ręce od razu cisza. I tak do 3. A chciałam ją odzwyczaić usypiania na rękach, już miałam momentami kryzys ale stwierdziłam że już tyle się męczę to nie mogę się poddać. No i w końcu zasnęła o tej 3, a o 3:40 pobudka na jedzenie. Więc znów zeszło z 40 min ale na szczęście później zasnęła. A od 6 już na nogach. A ja nieprzytopmna. Jeszcze musieliśmy dziś załatwić sporo spraw na mieście- zeszło nam 4 godz a mała ładnie spała. Niestey w domu znów coś wariuje.
Dziewczyny jakie dokumenty składałyście do becikowego? bo myślałam że trzeba dochody tylko za 2011 rok a oni mi każą dać od 2011 do teraz włącznie + umowy o pracę + świadectwo pracy. Nie wiem po co im to i jeszcze umowę z banku że mam konto, jakby im nie wystarczył sam numer.

kurcze przespałam się 20 min i czuję się jescze gorzej. Wczoraj w nocy ryczałam już razem z małą, dziś też mam płaczliwy dzień. A było już tak dobrze
Stary 2013-06-03, 16:45   #1508
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Mam zamiar w końcu zrobić literki młodemu i zastanawiam się nad czcionką. Nie wiem która lepsza. Może mi ktoś pomoże?

pierwsza jak się nazywa?
masz już chustę? kupujesz tę z Wawy?

dziś byliśmy na USG bioderek. robiliśmy za darmo, czyli na skierowanie do ortopedy od pediatry. wszystko pięknie z bioderkami można chustować śmiało
A Helena mega dzielna, cierpliwie znosiła fanaberie usg niedziałającego z zimnym żelem na bioderku. Tylko na początku dostała szoku terminczego, dość chłodno było w gabinecie, więc osikała pana dra, a co.
Stary 2013-06-03, 16:47   #1509
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

wiecie jak nas były szef męża załatwił? nie wypłacił ani odprawy ani nawet za urlop .... nawet grosika a najgorsze że nie ma jak się domagać od niego bo obiecał odprawę w czasie rozmowy, nie ma tego nigdzie na piśmie, a nie wypłacił za urlop bo zniszczył pismo męża o urlop ojcowski po porodzie (!) i potraktował tamten urlop jako wypoczynkowy - nie ma nawet jak mu tego udowodnić bo kopii po podpisaniu urlopu mąż też nie dostał mimo że prosił
no i trochę jesteśmy w czarnej du.pie .... dobrze że ja dostałam swoją odprawę, 2-3 miesiące przeżyjemy ale pójdą wszystkie oszczędności i musimy się liczyć z każdym grosikiem .... masakra
Jakaś masakra!!! Jak tak wogole można?? Ja to nie rozumiem jak Ci ludzie później śpią spokojnie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:48   #1510
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
moje pranie ręczne wiruje a jakby nie to bym puściła samo wirowanie
Chciałam tak zrobić, ale samo wirowanie trwa u mnie 10 minut. Już mi się nie chciało czekać, a nie lało się z tego, tylko z jednego w sumie pokapuje.

Cytat:
a popatrz, a się zastanawiałam ostatnio dlaczego po takim praniu miałam całe mokre ciuchy

1) Nie ma za co.
2) Fałszywiec jeden. I pracodawcy się dziwią, że każdy chce mieć wszystko na papierku? A co do tego urlopu, który mu zamienił, to mąż żeby mieć jakikolwiek urlop musi wypisać kartę urlopową, wypisywał takie coś? Oby Wam się szybko wszystko ułożyło.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
No to ja chyba też wrzucę jednak do pralki i nie będę się gimanstykować nad wanną
Nawet jakbym nie miała tej funkcji prania ręcznego, to bym pewnie i tak to wrzuciła do pralki na 30 stopni.

Cytat:
Obie bardzo fajne, ale ta pierwsza bardziej z pazurkiem, mi się podoba

Uciekam do mamy, bo nikogo u nich nie ma, a jakieś odczyty mają mieć. Chce mi się wybierać w taką w pogodę jak jasna cholera, no ale obiecałam. Si ju lejter!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:49   #1511
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
co tu się dzieje?! streści ktoś?

Ankaaaa, Lonely, Cloche- drogie Panie, gratuluję i potomków Wam całuję!
Cloche- za Floriana trzymam kciuki, wysyłam pozytywne myślenie i mam nadzieję, że wszystko tam ładnie się naprawi!

Colorblue- rodzisz? niech Ci poród lekkim będzie, i wracaj szybko z Tymkiem!

Kto tam następny?

Dziewczyny, a Szczęśliwa się odzywała? chyba od stu lat nie?!

niesamowite to, co napisałaś o psie

Moja córka też dostała jakiś krostek, wyglądają mi na potówki. Pojawiły się na skroniach, a następnego dnia na policzkach. Tylko właśnie nei jestem pewna, czy potówki mogą pojawić się tylko na twarzy, bo czytałam, że w różnych miejscach na ciele. Narazie jej zaaplikowałam mąkę ziemniaczaną. tylko jak długo ma z tym "chodzić'? Wygląda jak pączek Jeśli to alergia to nie dojdę na co, bo jem tego samego dnia migdały w czekoladzie, rybę, pomidora i banany a wszystko ponoć alergogennę

kciuki za Michałka, mam nadzieję, że nic nowego w krwi i moczu nie wyjdzie. Banka, jesteś moim guru, ja nie wiem jak Ty ogarniasz wszystko
My też podajemy esputicon i chcę wierzyć, że pomoga, przynosi ulgę

kurczę, ja mam tak zawsze, że jak z kimś się umówimy to obydwoje z mężem czujemy przemożną chęć drzemki

też tak chcę! podoba mi się to

Axella, Ty się musisz na zapas stresować?
I kto to mówi...sama mam taką naturę i uzależnienie od stresu

przepiękne te opaski, są na sprzedaż?
czapeczka teeeeeeż! Helena ma jedną ażurową, ale zaraz chyba z niej wyrośnie.
Psy podobno czują że ktoś jest "szczeniakiem" i źle nie reaguje, albo wcale

O kobieto ile Ty jesz
I Twoja piękna nie ma problemów z brzuszkiem? Ta biogaja jej pomaga?
Twoja wygląda jak pączek, a mój TŻ mówił do naszej wczoraj Ziemniaczku Miała na noc ale nie pomogło

A może to ten trądzik ?

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
ankaaa gratulacje!!!

Ashy Sofcia jest piękna

Śliczna, a jakie ma włoski
Do kogo podobna?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:49   #1512
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

pola ale masz uroczą córeczkę

Stary 2013-06-03, 16:50   #1513
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Ale słodki blondasek
na tym zdj z chrzcin bardzo grzeczne dziecko dobrze, że przez 10 minut chociaż

a tą wysypkę miał na całym ciele przy skazie?
Wysypke miał najpierw na buzi, później przeszła na główkę, póżniej szyje i troszkę na górę pleców i już zaczynała pojawiać się na dekolcie

Cytat:
to pies się zdziwił..

a co do tescowej to się nie przejmuj.. pewnie na mm było by to samo.. rób swoje bo sama wiesz najlepiej co dla Twojego dziecka jest najlepsze..
żebyś wiedziała, najlepsze było to, że przy wystrzale uciekł i ja to zauważyłam dopiero jak wrócił do sypialni po myciu podłogi więc miałam do mycia też kafelki na których się wyłożył

pola
ale czarna śliczna
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-06-03 o 16:53
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:51   #1514
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Cudowne bobasy

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
pierwsza jak się nazywa?
masz już chustę? kupujesz tę z Wawy?
Czcionka to SNAP ITC. Co do chusty, to kupiłam tą z Wawy.

za bioderka Helenki.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:53   #1515
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
oddaj mi moje dziecko

u mnie wczorajszy dzień i nocka koszmarna. Mała spała w dzień po max 10 min, jedynie na spacerze dłużej pospała. Nocka jeszcze gorsza. Ja ją do łóżeczka- ona w płacz, no to na ręce od razu cisza. I tak do 3. A chciałam ją odzwyczaić usypiania na rękach, już miałam momentami kryzys ale stwierdziłam że już tyle się męczę to nie mogę się poddać. No i w końcu zasnęła o tej 3, a o 3:40 pobudka na jedzenie. Więc znów zeszło z 40 min ale na szczęście później zasnęła. A od 6 już na nogach. A ja nieprzytopmna. Jeszcze musieliśmy dziś załatwić sporo spraw na mieście- zeszło nam 4 godz a mała ładnie spała. Niestey w domu znów coś wariuje.
Dziewczyny jakie dokumenty składałyście do becikowego? bo myślałam że trzeba dochody tylko za 2011 rok a oni mi każą dać od 2011 do teraz włącznie + umowy o pracę + świadectwo pracy. Nie wiem po co im to i jeszcze umowę z banku że mam konto, jakby im nie wystarczył sam numer.

kurcze przespałam się 20 min i czuję się jescze gorzej. Wczoraj w nocy ryczałam już razem z małą, dziś też mam płaczliwy dzień. A było już tak dobrze

a kąpiecie się codziennie? tzn córkę może warto przesunąć pory kąpania- moja położna mówiła, że najlepiej koło 23, żeby potem ładnie w nocy spały dzieciaczki. I nie bać się, że się przyzwyczai, dopiero później ważne jest wprowadzać regularność i stałe godziny. My kąpiemy co drugi dzień, a jak Helenka ma gorszy dzień to ją "straszymy", że trzeba będzie chyba wykąpać Zawsze to jakoś później wycisza, relaksuje.
Sharp, jeśli się dowiadywałaś u źródła, to chyba nie masz wyjścia, musisz dostarczyć co chcą. Ja jeszcze nie składałam, muszę jechać do rodzinnego miasta w tej sprawie.
Stary 2013-06-03, 16:53   #1516
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Sharp jak mnie ktoś się pyta o karmienie to mówię otwarcie jak jest. Że nie nam siły karmić dwójki piersią i coraz bardziej przestawiam się na mm. Niech myślą co chcą. Guzik mnie to obchodzi.
ja się tłumaczyć nikomu nie mam zamiaru bo wtedy to dopiero dostałabym milion cennych rad. Po prostu bardzo mnie to boli jak ktoś mi gada jakieś głupie teksty w stylu że wyrodną matką jestem bo nie karmię piersią. A ja bardzo chciałam to robić i nawet wcześniej mi przez myśl nie przeszło że mała będzie karmiona mm. Jestem w dalszym ciągu w kiepskiej formie psychicznej więc bardzo odbieram do siebie takie teksty.

axella młodą masz mamę, a opaski są piękne

przyszła mi chusta, ale nie wiem czy ją ogarnę. Niby na miśku ok zakładam ale z małą jeszcze nie mam odwagi a wy jak sobie radzicie?

anka gratulacje!!!
Stary 2013-06-03, 16:56   #1517
lonely_lady
Zakorzenienie

Wiktorek jest prEkochany.. Zwariowalam na jego punkcie. Pięknie zassal cyca, a teraz sobie przy nim śpi. Jesteśmy sami, męża juz pogonili.
W sumie i tak nie może wejść na pooperacyjna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (95,3 KB, 108 załadowań)

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:59   #1518
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
dostaje na leb,chce wyjsc,rozmawiac z DOROSŁYMI ludzmi a a nie mowic do dziecka ktore i tak mnie nie kuma..ale znajomi maj mnie w czuje sie tka ograniczona,oderwana od rzeczywistosci..eh...
zapraszam do mnie!
mam ten sam problem, a może i większy bo ja tu nie mam znajomych jedna dziewczyna z byłej pracy ale teraz jest w ciąży i musi leżeć. Więc ja to już w ogóle cały dzień z małą + wkurzająca mnie rodzina TŻta od czasu do czasu.
Dobrze że TŻ ma teraz urlop i mnie wspiera.

Ashy piękne maleństwo widzę że zaczyna się u Ciebie ten sam problem. Na rękach ładnie śpi w łóżeczku broń Boże.
Stary 2013-06-03, 16:59   #1519
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wiktorek jest prEkochany.. Zwariowalam na jego punkcie. Pięknie zassal cyca, a teraz sobie przy nim śpi. Jesteśmy sami, męża juz pogonili.
kruszynka słodka

Stary 2013-06-03, 16:59   #1520
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Cudowności

Cytat:
Śliczna, a jakie ma włoski
Do kogo podobna?
czysty tatuś

Cytat:
pola ale masz uroczą córeczkę

Cytat:

pola
ale czarna śliczna

Cytat:
Cudowne bobasy

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:00   #1521
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Ale śliczności
To kto Ci tam pomaga po cc? Położne?
W ogóle jaką pozycję ma

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-03, 17:04   #1522
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie tak
no muszę się zabrać za opis
łał, świetny, gdzie kupiłaś?
a to jednak jest to możliwe
liczę że u mnie też się niedługo coś zacznie chociaż na razie skurcz brak

Cytat:
my już po wizycie położnej na szczęście wszystko ok
zdjęła mi 2 szwy i teraz to już mogę śmigać
to super, miałaś tylko 2 szwy?

Cytat:
z chrzcin mogę tylko jedno zaproponować, gdzie nie ma pysków innych ludzi ale za to dodaje zdjęcie z i w ulubionej bluzce mamuta
w ogóle na chrzcie musilismy siedziec na lawce bez oparcia praktycznie na oltarzu, a mały w tym nosidle byl z 10 min, zaczeli spiewac to sie zbuntowal
jaki przystojniak mam takie same body I love my mum

Cytat:
śliczna czarnulka
Cytat:
słodko wystawia języczek

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
kolejny przystojniak
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:04   #1523
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki. Melduję, że nie urodziłam Po prostu nie miałam kiedy wejść i coś napisać Brzuch pobolewa coraz częściej, i coraz mocniej. Jakoś nie tęskniłam za bólem jak na @ Jak mnie tak wymęczy, to lecę na kibelek od razu na,, 2'' +mdłości. Więc wolałabym, aby było już z głowy.
już miałam do Ciebie smsa pisać dobrze że wszystko ok. Czyżby organizm się przygotowywał do porodu?

candance my myślimy nad wielorazowymi pieluszkami ale to tak od 4 miesiąca. A Ty używasz?

axella a jednak też miałaś przebojową nockę, kurcze może to taka pogoda?

ada nie wiem czy wcześniej pisałam ale rodząc ciągle miałam w głowie Twoje słowa że każdy koljeny skurcz przybliża mnie to mojego maleństwa. Bardzo mi to pomagało

Cloche gratulacje!!! trzymam mocno kciuki!
Stary 2013-06-03, 17:09   #1524
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a to jednak jest to możliwe
liczę że u mnie też się niedługo coś zacznie chociaż na razie skurcz brak

to super, miałaś tylko 2 szwy?
możliwe możliwe

nie, więcej, choć ponoć nacięcie małe ale te dwa mi bardzo przeszkadzały

Stary 2013-06-03, 17:13   #1525
salviae
Zadomowienie

Cytat:

jaki przystojniak mam takie same body I love my mum
dzieki body udało mi sie kupic w lumpie na wage
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:15   #1526
lonely_lady
Zakorzenienie

Zła jestem ze jednak cc
Nie jestem teraz taka sprawna jakbym chciała. Ale leżąc na wznak udało mi sie przystawic synka do piersi. Początkowo tylko spał ale w końcu zassal ładnie, troszke go pomeczylam żeby leniuszek choć troszke Jadł i sie udało.
Brzuch bolal jak cholera i dostałam drgawek z zimna, ale pozniej dali mi kroplowke p. Bolowa i teraz jest w miarę ok.
Od jutra juz będę na normalnej sali i mąż bedzie mógł być przy mnie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:19   #1527
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
ankaaa gratulacje!!!

Ashy Sofcia jest piękna

Cytat:

Cytat:
Jakie śliczniaki
A mówi się, ze noworodki nie są urocze a tu wszystkie takie śliczne kruszynki.

Ciekawa jestem jaka będzie nasz mała. Patrząc po rodzinie powinna być czarnulą też.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja się tłumaczyć nikomu nie mam zamiaru bo wtedy to dopiero dostałabym milion cennych rad. Po prostu bardzo mnie to boli jak ktoś mi gada jakieś głupie teksty w stylu że wyrodną matką jestem bo nie karmię piersią. A ja bardzo chciałam to robić i nawet wcześniej mi przez myśl nie przeszło że mała będzie karmiona mm. Jestem w dalszym ciągu w kiepskiej formie psychicznej więc bardzo odbieram do siebie takie teksty.
Mówienie takich rzeczy jest na prawdę poniżej krytyki. Kurde ludzie nie biorą pod uwagę, że komuś może być przykro.
Tak samo jak słyszę czasem upominanie mojej babci, że np kuzynka 3 lata po ślubie i nie ma dziecka, a już po 30. Nosz kurde a nie pomyśli że może sie starają i nie wychodzi albo nie mogą i może tej osobie być przykro. Tak samo z karmieniem. Przecież można nie mieć pokarmu i to nie jest zależne od nas.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:22   #1528
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Zła jestem ze jednak cc
Nie jestem teraz taka sprawna jakbym chciała. Ale leżąc na wznak udało mi sie przystawic synka do piersi. Początkowo tylko spał ale w końcu zassal ładnie, troszke go pomeczylam żeby leniuszek choć troszke Jadł i sie udało.
Brzuch bolal jak cholera i dostałam drgawek z zimna, ale pozniej dali mi kroplowke p. Bolowa i teraz jest w miarę ok.
Od jutra juz będę na normalnej sali i mąż bedzie mógł być przy mnie
a dlaczego w końcu było cc?
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:23   #1529
sharpnowaja
Zakorzenienie

axella wiem co czujesz, u mnie też były dwa piękne dni i nocki a teraz drugi dzień to koszmar. Nie wiem co jej jest. Ale powtarzam sobie że z każdym dniem będzie lepiej, już nasze maleństwa mają prawie miesiąc.
No i ja też płaczę razem z moją małą ale to raczej z bezsilności że nie wiem co jej jest i jak mam ją uspokoić.

ada ja próbowałam sposobów ktore opisałaś i u nas nie działają. Mała ma ochotę płakać i płacze.

prodiament śliczne maleństwo

color trzymam kciuki o ile już nie urodziłaś

loney gratulacje!!!

salviae Ty już swojego dzieciaczka chrzciłaś czy u kogoś byłaś? aukcje extra
Stary 2013-06-03, 17:27   #1530
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Aaaaaa TŻ wiezie Nam wyniki posiewu denerwuje się jak dziecko, ale nie pozwoliłam mu mówić przez tel Do tego był od razu u pediatry, zapisał Nas na jutro, tylko nie do tej co jesteśmy "zapisani" a do innej i nie wiem czy nie będzie problemu jak będziemy sobie chodzić raz do tej raz do tej

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości