|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
hej
anka, cloche, lonely - wielkie gratulacje! :jupi :sycloche- 3mam mocno kciuki za synka ! oby obeszło się bez operacji ![]() colorblue- 3mam kciuki za udany poród
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Ash - kupiłam sobie te staniki do karmienia w Landzie.. Kurcze ale dałam jeszcze wiecej niż Ty - 430 zł za 2 staniki
Ale są super wygodne, cycki mnie przestały od razu bolec bo nie wiszą w tym sportowym na brzuchu... |
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, jaką macie temperaturę w domku przy maleństwach?? Jaka powinna być??
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
axell no u mnie teraz jest 19... Ale to chyba za zimno. I chyba trzeba będzie dogrzewać
|
#1447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze trochę jakiś kiepski dzień chyba mam, jeszcze pogoda mnie dobija poszłabym już z małym na spacer i Cytat:
u nas jest jakieś 20,21stopni
|
||
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jaka mam, ale połozna mówiła ze 20-21 stopni w domu dziecko ubrane jak Ty a na dworzu plus jeden
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"zimny chów" lepszy niz przegrzanie,zdecydowanie. przeciagow chyba nie masz-dodatkowy bodziak,skarpetki i bedzie dobrze to nie 15stopni,poza tym narzucisz kocyk i bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz mały śpi w rożku i jest mu cieplutko, jak go karmię to jest przytulony do mnie, więc też go grzeję a jak sobie leży to nakrywam kocykiem... jedynie do kąpieli bym dogrzała |
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie kupiliśmy feralkę do podgrzewania do kąpieli, żeby nagrzać w pokoju, ale np tak na dzień trzeba by było palić w piecu centralnym... Tylko wtedy reszta pięter domu będzie musiała być wietrzona, bo my nauczeni przy takiej temp w krótkim rękawku... Do kąpieli na pewno będziemy podgrzewać.
Justi a może by Cię ktoś odwiedził?? Czy nie chcesz?? Tak, żeby się odezwać do ludzia
|
#1452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to emocje muszą ze mnie wyjść popłakałam sobie i mi lepiej
|
|
|
|
|
#1454 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szkoda że skończyło się cc ale pewnie był ważny powód a najważniejsze zdrowie Małego ![]() Ty wracaj do zdrowia szybciutko Widzisz wcale nie taki duży Wiktorek ![]() Cytat:
![]() Hmmm a ja myślałam że jak nic się nie zacznie do soboty to jak przyjedzie mąż w sobotę to będę go molestować ale skoro mówisz że to nie działa... ![]() Ja tez bardzo bym chciała urodzić naturalnie i mam nadzieję że tak właśnie będzie, na razie wszystko wskazuje na poród sn ale różnie może jeszcze być Cytat:
Kiedy będzie opis porodu? ![]() Cytat:
![]() masz rację, moja kolezanka urodziła początkiem maja i po tygodniu wróciła do szpitala z Małą z zapaleniem płuc ;/ i właśnie lekarz jej powiedział że musiała przegrzać dziecko i cały czas było pewnie ciepło w domu a może ktoś na chwile otworzył drzwi czy okno i zawiało malutka
"O losie kobiety decyduje miłość na jaką się godzi" "http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3tx6grmp2.png" Edytowane przez gosiulka22 Czas edycji: 2013-06-03 o 14:28 |
||||
|
|
|
#1455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i usg kłamie, miał być ponad 4 kg![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi tylko brzuch opadł jutro ktg i gin i położna więc zobaczymy co tam słychać![]() piekę właśnie muffinki bananowe z lidla i są pycha
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() matko,zapalenie pluc u takie malucha.szok
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
lonley i colorek kciuki dziewczyny, będzie dobrze
nie dam rady nadrobić, ale ogromne gratulacje dla wszystkich mam u nas sukces - maly całą noc i cały dzień na cycusiu tylko sutki ledwo żywe, ale zaciskam wargi i karmie bo inaczej nic z tego.ogólnie moje dziecko to aniołek później fotka bo teraz poszła wieelka kupa
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kłąmie-tylko aparat usg do doopy albo lekarz nie potrafi dobrze sprawdzić
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
gosiulka, ale jak najbardziej potul się z TZtem
Zaszkodzić nie zaszkodzi, a potem będziesz w połogu to trzeba będzie trochę poczekać Połącz przyjemne z pożytecznym
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
A tak BTW bardzo polecam Wam śpiworki tego typu:
http://obrazki.elektroda.pl/9471063300_1370263344.jpg Nie trzeba przykrywać dziecka i młody ma opór nóg więc wydaje mu się, że jest w brzuszku i b. ładnie śpi
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-06-03 o 14:44 |
|
|
|
#1461 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jakoś mało realne jest tak się w pełni wyluzować itd. Wogole seks w ciązy jakiś takie inny...gorszy dla mnie jest. Chyba mi się jakies wicie gniazda włączyło bo mam ochotę sprzątać z tym, że nie ma to sensu skoro mają okna zmieniac...
|
|
#1463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam ten sam termin co Color
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam na chwilkę pogratulować wszystkim mamom Maluszków, które w ostatnim czasie pojawiły się na świecie- rośnijcie zdrowo ogromne żeby wszystkie problemy z karmieniem, marudzeniem minęły w mgnieniu oka ![]() cloche- za serduszko Waszego synka ![]() color- za Ciebie też trzymam - miałyśmy ten sam termin - trzymaj się dzielnie U nas 34tc, męczę się z gestozą ale Adaś fika w najlepsze więc tylko odliczam dni do "donoszenia" naszego Maluszka i niech się dzieje wola nieba
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche, lonley GRATULACJE!!
![]() colorku trzymam za Was mocno kciuki powodzenia!
|
|
#1467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
!!!Cytat:
Niby tak, ale żeby w takim miejscu rozstępy się porobiły Zresztą kij z tymi, gorsza sprawa z brzuchem... No i nie widzę swojej dupy i nóg, i grom wie co tam się dzieje
|
|
#1468 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cloche trzymam kciuki, biedny maluszek
![]() ![]() ![]() Cytat:
), a w dzień nie pomaga i sam musiał się wycierpieć biedny, dzisiaj przyszły katatery i juz wypróbowane, malutki strasznie przy tym wypróżnianiu płakał nawet nie dałam rady mu zapiac pajaca bo tak sie prostował, ale kupa i bąki poszły, uspokoił sie na rekach później przy piersi pił i się uśmiechał, a ja za to płakałam, że taki maluszek przez głupie kupsko musi się tak wycierpieć teraz śpi wykończony na brzuszku mam nadzieję, że teraz z tymi rurkami pójdzie łatwiej bo już jestem na skraju wybuchu i awantury kiedy słysze od tesciwej, ze musze przestac karmic piersia bo mały z mojego mleka ma kolki i skaze białkowa dobra wyżaliłam się, ale chodzi o to, że windi pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja odciągam kiedy mam czas i tylko raz mi sie zdarzylo ze malemu zabraklo i musialam dac czesc odciagnietego. Jeli odciagne troche i musze cos zrobic np isc do malego, przebrac go, dac jesc itp schodzi mi ok godziny to pozniej dalej odciagam do tego starego, bo nie mam co robic z takimi malymi ilosciami, a czasem te 120 ml zbieram na 3-4 razy Cytat:
tesciowie penie zadowoleni ![]() Cytat:
wczoraj mielismy chrzest i impreze w lokalu mały w kosciele grzeczniutki nie plakal nawet przy laniu woda i pochwale sie wygranymi aukcjami, facet chyba przez pomylke dal do dziewczynek http://allegro.pl/zestaw-dwoch-body-...280351675.html http://allegro.pl/show_item.php?item=3280351239
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam takie odczucia jak Ty ale to pewnie dlatego że jesteśmy takie ociężałe, brzuchy większe niż my, wszystko nas boli itp. nie ma porównania seks w ciąży a przed...no ale minie i to i znowu będzie jak dawniej ![]() Moja mama się mnie pyta czy już zaczynam sprzątać, myć okna itp. a ja jej że jeszcze nie to mi powiedziała że skoro jeszcze nie to jeszcze mam chwilę czasu. Bo jeśli kobieta zaczyna mieć tak dużo energii to się poród zbliża ![]() Moja siostra 3 dni przed porodem nosiła drewno do kominka i była na spacerze 6 km tyle miała energi ![]() noooo.... możemy razem rodzić ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Mi jak się zacznie poród albo urodzę to długo nie dam znać bo wejść na neta z moim telefonem to masakra i nie chce mi się nawet denerwować a nie mam numeru do żadnej z Was więc będziecie musiały sobie czekać cierpliwie na wiadomość
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za chrzciny i super aukcje. Ja czekam aż się wypiorą pokrowce z wózka i fotelika. Wprawdzie miałabym co robić, ale mi się nie chce. Leje wciąż i wciąż, raz mocniej, raz słabiej, w dodatku grzmi. Jak ja nie znoszę takiej pogody i to w dodatku sama w domu. Zwariuję. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

:jupi :sy

Ślub 27. X. 2012

jeszcze trochę

A teraz to figa, Młody niech czeka do jutra! Właśnie zrobiłam sobie pastę cukrową i mam zamiar się nią spróbować "tam" wydepilować, a nie chcę czerwona do szpitala jechać
jutro ktg i gin i położna więc zobaczymy co tam słychać
- trzymaj się dzielnie