|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1502 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
co tu się dzieje?! streści ktoś?
![]() Ankaaaa, Lonely, Cloche- drogie Panie, gratuluję i potomków Wam całuję! Cloche- za Floriana trzymam kciuki, wysyłam pozytywne myślenie i mam nadzieję, że wszystko tam ładnie się naprawi! ![]() Colorblue- rodzisz? niech Ci poród lekkim będzie, i wracaj szybko z Tymkiem! Kto tam następny? Dziewczyny, a Szczęśliwa się odzywała? chyba od stu lat nie?! Cytat:
![]() Moja córka też dostała jakiś krostek, wyglądają mi na potówki. Pojawiły się na skroniach, a następnego dnia na policzkach. Tylko właśnie nei jestem pewna, czy potówki mogą pojawić się tylko na twarzy, bo czytałam, że w różnych miejscach na ciele. Narazie jej zaaplikowałam mąkę ziemniaczaną. tylko jak długo ma z tym "chodzić'? Wygląda jak pączek Jeśli to alergia to nie dojdę na co, bo jem tego samego dnia migdały w czekoladzie, rybę, pomidora i banany a wszystko ponoć alergogennę ![]() ![]() Cytat:
kciuki za Michałka, mam nadzieję, że nic nowego w krwi i moczu nie wyjdzie. Banka, jesteś moim guru, ja nie wiem jak Ty ogarniasz wszystko ![]() My też podajemy esputicon i chcę wierzyć, że pomoga, przynosi ulgę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I kto to mówi...sama mam taką naturę i uzależnienie od stresu ![]() Cytat:
przepiękne te opaski, są na sprzedaż? czapeczka teeeeeeż! Helena ma jedną ażurową, ale zaraz chyba z niej wyrośnie.
|
|
#1503 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No leżałam ale jak ciśnienie w miarę się uspokoiło to dostałam tabletki i mnie wypisali do domu. Teraz przyjeżdżam do szpitala na kontrole. Zdecydowanie wolę taką opcję bo w domu czuję się bardziej komfortowo Co do szefa- niezły z niego cham ![]() Ja uciekam bo i tak już za długo posiedziałam przed komputerem i zdecydowanie już moja pora aktywnoście minęła Trzymajcie się i do napisania |
|||
|
|
|
#1504 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do tescowej to się nie przejmuj.. pewnie na mm było by to samo.. rób swoje bo sama wiesz najlepiej co dla Twojego dziecka jest najlepsze.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a w domu mówie do meza ze kupiłam staniki tylko drogie strasznie.. pyta się czy drożej niż 100 zł.. mówię, że drożej.. a on- to już nie mów ile, nię będę się denerwować
|
|||||
|
|
|
#1505 |
|
Rozeznanie
|
ankaaa gratulacje!!!
![]() Cloche kochana gratulacje Pomodlę się za WasLonely cudowne wieści ![]() Colorku trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród ![]() Ashy Sofcia jest piękna salviae kochański maluszek To ja też pochwalę się moją Gruszeczką
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wczorajszy dzień i nocka koszmarna. Mała spała w dzień po max 10 min, jedynie na spacerze dłużej pospała. Nocka jeszcze gorsza. Ja ją do łóżeczka- ona w płacz, no to na ręce od razu cisza. I tak do 3. A chciałam ją odzwyczaić usypiania na rękach, już miałam momentami kryzys ale stwierdziłam że już tyle się męczę to nie mogę się poddać. No i w końcu zasnęła o tej 3, a o 3:40 pobudka na jedzenie. Więc znów zeszło z 40 min ale na szczęście później zasnęła. A od 6 już na nogach. A ja nieprzytopmna. Jeszcze musieliśmy dziś załatwić sporo spraw na mieście- zeszło nam 4 godz a mała ładnie spała. Niestey w domu znów coś wariuje. Dziewczyny jakie dokumenty składałyście do becikowego? bo myślałam że trzeba dochody tylko za 2011 rok a oni mi każą dać od 2011 do teraz włącznie + umowy o pracę + świadectwo pracy. Nie wiem po co im to i jeszcze umowę z banku że mam konto, jakby im nie wystarczył sam numer.kurcze przespałam się 20 min i czuję się jescze gorzej. Wczoraj w nocy ryczałam już razem z małą, dziś też mam płaczliwy dzień. A było już tak dobrze
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwsza jak się nazywa? masz już chustę? kupujesz tę z Wawy? dziś byliśmy na USG bioderek. robiliśmy za darmo, czyli na skierowanie do ortopedy od pediatry. wszystko pięknie z bioderkami można chustować śmiało ![]() A Helena mega dzielna, cierpliwie znosiła fanaberie usg niedziałającego z zimnym żelem na bioderku. Tylko na początku dostała szoku terminczego, dość chłodno było w gabinecie, więc osikała pana dra, a co.
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1510 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2) Fałszywiec jeden. I pracodawcy się dziwią, że każdy chce mieć wszystko na papierku? ![]() Cytat:
Cytat:
Uciekam do mamy, bo nikogo u nich nie ma, a jakieś odczyty mają mieć. Chce mi się wybierać w taką w pogodę jak jasna cholera, no ale obiecałam. Si ju lejter! |
||||
|
|
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kobieto ile Ty jesz ![]() I Twoja piękna nie ma problemów z brzuszkiem? Ta biogaja jej pomaga? ![]() Twoja wygląda jak pączek, a mój TŻ mówił do naszej wczoraj Ziemniaczku Miała na noc ale nie pomogło ![]() A może to ten trądzik ? Cytat:
Śliczna, a jakie ma włoski ![]() Do kogo podobna?
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
pola ale masz uroczą córeczkę
|
|
|
|
#1513 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pola ale czarna
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-03 o 16:53 |
||
|
|
|
#1514 |
|
Zadomowienie
|
Cudowne bobasy
Czcionka to SNAP ITC. Co do chusty, to kupiłam tą z Wawy. za bioderka Helenki. |
|
|
|
#1515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kąpiecie się codziennie? tzn córkę może warto przesunąć pory kąpania- moja położna mówiła, że najlepiej koło 23, żeby potem ładnie w nocy spały dzieciaczki. I nie bać się, że się przyzwyczai, dopiero później ważne jest wprowadzać regularność i stałe godziny. My kąpiemy co drugi dzień, a jak Helenka ma gorszy dzień to ją "straszymy", że trzeba będzie chyba wykąpać Zawsze to jakoś później wycisza, relaksuje. Sharp, jeśli się dowiadywałaś u źródła, to chyba nie masz wyjścia, musisz dostarczyć co chcą. Ja jeszcze nie składałam, muszę jechać do rodzinnego miasta w tej sprawie.
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
axella młodą masz mamę, a opaski są piękne ![]() przyszła mi chusta, ale nie wiem czy ją ogarnę. Niby na miśku ok zakładam ale z małą jeszcze nie mam odwagi a wy jak sobie radzicie?anka gratulacje!!! |
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktorek jest prEkochany.. Zwariowalam na jego punkcie. Pięknie zassal cyca, a teraz sobie przy nim śpi. Jesteśmy sami, męża juz pogonili.
W sumie i tak nie może wejść na pooperacyjna
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ten sam problem, a może i większy bo ja tu nie mam znajomych jedna dziewczyna z byłej pracy ale teraz jest w ciąży i musi leżeć. Więc ja to już w ogóle cały dzień z małą + wkurzająca mnie rodzina TŻta od czasu do czasu.Dobrze że TŻ ma teraz urlop i mnie wspiera. Ashy piękne maleństwo widzę że zaczyna się u Ciebie ten sam problem. Na rękach ładnie śpi w łóżeczku broń Boże.
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Rozeznanie
|
Cudowności
![]()
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kto Ci tam pomaga po cc? Położne? W ogóle jaką pozycję ma
|
|
#1522 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() liczę że u mnie też się niedługo coś zacznie chociaż na razie skurcz brak Cytat:
Cytat:
mam takie same body I love my mum![]() śliczna czarnulka słodko wystawia języczek ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że wszystko ok. Czyżby organizm się przygotowywał do porodu?candance my myślimy nad wielorazowymi pieluszkami ale to tak od 4 miesiąca. A Ty używasz? axella a jednak też miałaś przebojową nockę, kurcze może to taka pogoda? ![]() ada nie wiem czy wcześniej pisałam ale rodząc ciągle miałam w głowie Twoje słowa że każdy koljeny skurcz przybliża mnie to mojego maleństwa. Bardzo mi to pomagało Cloche gratulacje!!! trzymam mocno kciuki! |
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, więcej, choć ponoć nacięcie małe ale te dwa mi bardzo przeszkadzały
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
dzieki
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Zła jestem ze jednak cc
![]() Nie jestem teraz taka sprawna jakbym chciała. Ale leżąc na wznak udało mi sie przystawic synka do piersi. Początkowo tylko spał ale w końcu zassal ładnie, troszke go pomeczylam żeby leniuszek choć troszke Jadł i sie udało. Brzuch bolal jak cholera i dostałam drgawek z zimna, ale pozniej dali mi kroplowke p. Bolowa i teraz jest w miarę ok. Od jutra juz będę na normalnej sali i mąż bedzie mógł być przy mnie |
|
|
|
#1527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mówi się, ze noworodki nie są urocze a tu wszystkie takie śliczne kruszynki. Ciekawa jestem jaka będzie nasz mała. Patrząc po rodzinie powinna być czarnulą też. Cytat:
Tak samo jak słyszę czasem upominanie mojej babci, że np kuzynka 3 lata po ślubie i nie ma dziecka, a już po 30. Nosz kurde a nie pomyśli że może sie starają i nie wychodzi albo nie mogą i może tej osobie być przykro. Tak samo z karmieniem. Przecież można nie mieć pokarmu i to nie jest zależne od nas.
|
|
#1528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
axella wiem co czujesz, u mnie też były dwa piękne dni i nocki a teraz drugi dzień to koszmar. Nie wiem co jej jest. Ale powtarzam sobie że z każdym dniem będzie lepiej, już nasze maleństwa mają prawie miesiąc.
No i ja też płaczę razem z moją małą ale to raczej z bezsilności że nie wiem co jej jest i jak mam ją uspokoić. ada ja próbowałam sposobów ktore opisałaś i u nas nie działają. Mała ma ochotę płakać i płacze. prodiament śliczne maleństwo color trzymam kciuki o ile już nie urodziłaś ![]() loney gratulacje!!! salviae Ty już swojego dzieciaczka chrzciłaś czy u kogoś byłaś? aukcje extra
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa TŻ wiezie Nam wyniki posiewu
denerwuje się jak dziecko, ale nie pozwoliłam mu mówić przez tel Do tego był od razu u pediatry, zapisał Nas na jutro, tylko nie do tej co jesteśmy "zapisani" a do innej i nie wiem czy nie będzie problemu jak będziemy sobie chodzić raz do tej raz do tej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

mam nadzieję, że mąż szybko znajdzie pracę

i do tego jakieś krosty na czole i nie wiem czy to alergiczne czy to potówki 
Wygląda jak pączek 

.... i teraz znowu sama , mezus pokustykal juz do pracy ..

mam nadzieję, że teraz z tymi rurkami pójdzie łatwiej bo już jestem na skraju wybuchu i awantury kiedy słysze od tesciwej, ze musze przestac karmic piersia bo mały z mojego mleka ma kolki i skaze białkowa
Pomodlę się za Was

Ślub 27. X. 2012