Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 16:34   #3661
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
znalazłam spacerówkę:
http://allegro.pl/wozek-quinny-zapp-...287089903.html
taka promocja że żal nie skorzystać
lol
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
jak Wasze dzieciaczki reagują na lustro? bo Maja zaczyna się śmiać i nawijać
moj najpierw robi potem uśmiech i tulas w szyję moją

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
tak mi powiedziala babka na infolinii, że nie moge wnioskować o kolejne 2.
napisałam do kadr, że wprowadzili mnie w błąd i niech to teraz odkręcają

ale sie zastanawiam czy nie wysłać biegiem pisma jednak o te dwa dodatkowe - może przejdzie...:cr y:
jedź osobiście!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41129833]Zaraz doczytam, tylko napiszę - Dorotka po szczepieniu, trochę płaczu ale mleczko mamy ukoiło ból od razu się dossała. Waga 7450, czyli ok. 80centyla, wzrost 70cm... wyskoczyła poza siatki centylowe [/QUOTE]
noooo brawo, Dorcia nadrabia za Agu

Cytat:
dziewczyny dzisiaj już nie pojade, bo mnie nikt nie przyjmie. Napisałam wniosek o dwa dodatkowe i wyjaśnienie i co chodzi i dlaczego tak się stało. Mąż pojechał na poczte. Wyślemy priorytetem, jeśli do konca tyg. nikt sie ze mną nie skontaktuje w tej sprawie, to pojade tutaj do oddziału rozmawiać z jakimś dyrektorem, bo już dzisiaj dwa razy dzwoniłam do jakiejś baby z zasiłków, która nie wiem po co tam siedzi, bo nie udziela zadnych informacji, to po chu odbiera ten telefon.

Wysyłam to tutaj do nas plus do oddziału Warszawskiego, bo przez nich najpierw przeszły wszystkie dokumenty. Napisałam tez maila do kadr byłego pracodawcy, że wprowadzili mnie w błąd wysylając mi wniosek o 2 a nie o 4 i że mają to teraz z zusem wyjaśnić.

masakra, odechciało mi sie wszystkiego (
ide do k.
jak wyżej, ja bym jechała osobiście

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:35   #3662
marta00537
Raczkowanie

My po obiedzie, teraz tatuś zajmuje się synkiem to ja mam wolne

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:38   #3663
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wiecie co ja rozumiem ślub czy pogrzeb bo to jest dodatkowa masz. Ale chrzest... mam księdzu zapłacić za to że wyjdzie po dziecko do drzwi i poświęci mu 10 min mszy. Podobnie organista i tak gra i tak gra, nic specjanego mi nie zagrał na chrzcie więc nie wiem za co płacić.
No właśnie my za chrzest na mszy nic nie płaciliśmy
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
u mnie to samo dlatego zazwyczaj jestem na bieżąco, ajak mam już odpisywać to nie zdążam!!! nienawidzę tegoooo!!!

co do podkreślonego - zabrzmiało to tak, jakby praktykujący mógł być za darmo "obługiwany"... ale ja się na temat kościoła nei wypowiadam - w boga wierzę, a do naszego kościoła należę, bo lepszej alternatywy nie znalazłam, taka prawda Ostatnio zaczęłam rozszerzać dietę Ani - słoiczkami - a ta: eeee, ja tam nie wierzę, że tam nie ma żadych E ( w sensie E321 itp) to jej mówię że to z ekologicznych upraw i NI EMOŻE być nic innego - a ta: jak D (mąż) miał 3 miesiące to ja mu rosołowe zupki gotowałam i nic mu nie było.
Chodziło mi oto, że praktykującego ksiądz zna i zna sytuację, więc jak go nie stać to nie bierze albo bierze mniej, a z reguły oni (praktykujący) tzn.np. ja nie mają pretensji, że za coś się płaci A jak ktoś robi wesele za 30 tyś ale marudzi, że za mszę musi dać to trochę mnie to irytuje
A mogę spytać jak karmisz, kp czy mm? Twoja córa jest dzień starsza od mojej a tez rozważam czy nie zacząć.
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:38   #3664
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
FEWCIU- u nas skaza wyglądała identycznie, a w dotyku taka mega szorstks skóra, pediatra kazała emolientem smrowac zeby nawilzac. Nabiał odstawiłam cąłkowicie, zeszło gdzies po 3 tyg. Teraz jak zjem cos wiecej z nabiału to zaraz małemu krostki wyskakują na policzkach, takze moge sobie pozwolic tyl;ko na jedną kawę z mlekiem dziennie....

TVP 2 powtarza Czas honoru dzis był 1 odcinek, kooooooocham ten serial
Kurcze, j już nie jem od miesiąca nabiału i nic nie znika, było chwilkę lepiej po maści z wit A, ale dzisiaj to już masakra! ;(

Uwielbiam Czas honoru

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
W ostatniej chwili doszliśmy z wózkiem pod blok, jest taka ulewa ze świata nie widać, ciemno jak w nocy.
miałaś szczęście jak ja

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
nam minęła
Mały miał taką drobniutką kaszkę na brzuszku nóżkach i rączkach, niewidoczne właściwie okiem ale czuć było pod ręką jak się go smarowało, początkowo myślałam, że to gęsia skórka, ale jednak nie. Odstawiłam nabiał na miesiąc i po ponad tygodniu zaczęło znikać, teraz już jem normalnie wszystko i póki co nie wraca
u nas chyba jest już poważniej, bo ma okropne zmiany na buzi ((
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:38   #3665
calawdeszczu
Wtajemniczenie

dobra, jutro pojedziemy. tylko z kim tam gadać? z jakimś głownym naczelnikiem, dyrektorem?
jeśli to jest podparte przepisami to mi powiedzą, że nic z tego- wątpie zeby ktos sie zgodzil anulować tamto i napisać kolejny wniosek o 4 tyg.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:41   #3666
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
dobra, jutro pojedziemy. tylko z kim tam gadać? z jakimś głownym naczelnikiem, dyrektorem?
jeśli to jest podparte przepisami to mi powiedzą, że nic z tego- wątpie zeby ktos sie zgodzil anulować tamto i napisać kolejny wniosek o 4 tyg.
moim zdaniem z jakims naczelnikiem wydziału zasiłków.
Stary 2013-06-03, 16:41   #3667
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
ŁAAAŁ, Anna śpi, zupa wstawiona, mam nadzieję, że zdążę poodpisywać!

przeczytałam - Anna śpi wstawiona

wiesz co, ja miałam na starym mieszkaniu emaliowaną gazową właśnie, chyba z 10 lat i NIC nie schodziło. A szorowałam ją cifem i druciakiem nie raz, no bo jednak przy gazie taki minus, że jak ci coś wykipi to ci się przypali do tej kuchenki jednak...

robisz nadzieję, bo te emaliowane dużo bardziej nam się podobują

ale Lady, skoro dziś musicie już wszystko kupić...to lada moment a będę mogła do ciebie tramwajo-autobusem a4 przyjeżdżać na kawę

ano zapraszam! chociaż lepiej 32, wtedy wysiadasz pod chatką pychatka (lub inaczej - polibudą ) i jesteś 2 kroki ode mnie

wooow, gratulacje! ja też chcę a to obserwowałaś od dłuższego czasu takie wynalazki czy przypadkiem?

kuzynka miała nad morzem i się napaliłam poszukałam na allegro ale było drogo i się wzięłam za tablicę, tam laska z Białegostoku wystawiała ale nie chciałam jej płacić w ciemno to się z nią dogadałam żeby wystawiła na allegro i kliknęłam

co do podkerślonego - u mnie to samo ja sprzątam czasem na szybcika jak mąż ma przyjść, on i tak nie widzi różnicy obojętnie czy sprzątam cały dzień, czy 5 minut

hahahahaha mój niestety widzi, kurczaki tyle fajnie, że mamy podział obowiązków, on sprząta kuchnię i kibel a ja salon i sypialnię tylko pierona, i tak ciągle syf jest

a

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 16:47   #3668
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dyrektorem działu ds. zasiłków
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:48   #3669
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a co powiesz Kochana na to, że moja t. powiedziała, że ona kiedyś woziła swoich synków pod nogami w samochodzie i było bezpiecznie i że ona to by wzięła gruby koc, wsadziła w niego Kubunia i pojechała. Dopiero jak zauważyła, że zagotowała mnie to powiedziała, a woźcie go sobie w czym chcecie tak jkaby to była nasza fanaberia

No nie wierze!!

Jogurt u hope tez super sprawa :/

Lady, witaj ponownie

Ide czytac dalej...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:52   #3670
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
moim zdaniem z jakims naczelnikiem wydziału zasiłków.
widze na stronie, że jest dyrektor oddziału i kierownik inspektoratu... to do kogo?
http://www.zus.pl/default.asp?p=2&id=1866&kod=354

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-06-03 o 16:54
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:53   #3671
insolito
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41129833]Zaraz doczytam, tylko napiszę - Dorotka po szczepieniu, trochę płaczu ale mleczko mamy ukoiło ból od razu się dossała. Waga 7450, czyli ok. 80centyla, wzrost 70cm... wyskoczyła poza siatki centylowe [/QUOTE]

dla dzielnej Dorotki i za wagę i wzrost

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
brawo za wagę i wzrost

my mamy jutro szczepienie i już się boję
Będzie dobrze, trzymamy kciuki z Piotrulem

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
nonono ! a to Ci Dorotka duża pannica ;*

Kupiłam nosidełko, wziełam w końcu to z kwiatkami i tule jakoś najbardziej do mnie przemawiała raz wzornictwo dwa jest taka fajnie zabudowana inne nosidła jakby mają po bokach mniej tego materiału.
A wczoraj w skansenie widziałam dziecia takiego w wieku naszych w wisiadle :/normalnie nóżki mu tak dyndały ehhh

Mała zrobiła mega kupe i tak sobie myślę kaj sie to tym naszym dzieciom mieści w tych małych ciałkach!
Ja ostatnio widziałam dziecko, no nie wiem, wiecej niż 6
tygodni to ono nie miało, w czymś co nawet wisiadłem nie można nazwać. W każda stronę miało po 5 cm luzu, dyndało tam jak ta głowa pieska co w samochodach siw wozi Oglądałam sie aż za nią, a baba uśmiechnięta, chyba myślała, że bobasa podziwiam

Cytat:
Szaja, a jak mi wychodzi, że Maja ma około 20-25 centyli to dobrze??? nie kumam tych centyli ni huhu
z tego co ja kojażę to wszystko co mieści się w siatce jest ok. W Waszym przypadku oznacza, że 20-25% dzieci wazy mniej niż Maja, a 80-75% więcej. Ale niech Szajka jeszcze się wypowie

Cytat:
dziewczyny dzisiaj już nie pojade, bo mnie nikt nie przyjmie. Napisałam wniosek o dwa dodatkowe i wyjaśnienie i co chodzi i dlaczego tak się stało. Mąż pojechał na poczte. Wyślemy priorytetem, jeśli do konca tyg. nikt sie ze mną nie skontaktuje w tej sprawie, to pojade tutaj do oddziału rozmawiać z jakimś dyrektorem, bo już dzisiaj dwa razy dzwoniłam do jakiejś baby z zasiłków, która nie wiem po co tam siedzi, bo nie udziela zadnych informacji, to po chu odbiera ten telefon.

Wysyłam to tutaj do nas plus do oddziału Warszawskiego, bo przez nich najpierw przeszły wszystkie dokumenty. Napisałam tez maila do kadr byłego pracodawcy, że wprowadzili mnie w błąd wysylając mi wniosek o 2 a nie o 4 i że mają to teraz z zusem wyjaśnić.

masakra, odechciało mi sie wszystkiego (
ide do k.
Trzymam kciuki, ale ja bym i tak jeszcze osobiście się pofatygowała, zawsze to inaczej

Cytat:
a mozliwe ze po soku, bo ostatnio piła, nie wiedziałam, ze sie odparzenia robią od tego co dziecko wypije

dałam

uzywamy 4 one chyba są do 14 kg :P wiec chyba jeszcze nie czas na wieksze

jejku, jak mi smutno, przez durną matke co nic nie wie dziecko na tym straci ((((((

dzieki za wszystkie kciuki nie cytuje, bo mi tak smutno ze hej...
a może któraś z Was, zna kogos z kadr, albo z zusu i ktoś mądry podpowie co moge jeszcze zrobic?
Neti , w ZUSie pracowała, może napisz do niej pw, albo na facebooku? Mi kiedyś pomogła

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wkurza mnie to Dzisiaj tylko 2 razy do wizażu siadłam a tak to ogień w dupie i: odkurzone, podłogi pomyte, zupa ugotowana, naczynia pozmywane, poukładane ciuchy i wszystkie pierdoły, spacer zaliczony a i tak on tego nie zobaczy, bo tak codziennie prawie

Twoja suknia jest spełnieniem moich marzeń Prześliczna!! Gdybym miała jakieś perspektywy na ślub to bym ją odkupiła od Ciebie!!! Koniecznie daj foty w niej!

No trudno, to jest jej praca. Kiedyś tego nie rozumiałam i irytowało mnie to, że mój kumpel bierze kasę od znajomych za zdjęcia. Ale taki ma zawód, musi zarabiać
Ale jaja z tą suknią
U to dałaś dziś po robocie
Za pochwały sukni dziękuje i ja

Ale ja o sprzęt pytałam, nie o wynajęcie fotografa, bo jestem tego samego zdania co Ty i w pełni rozumiem, z nikt nikomu charytatywnie zdjęć robił nie będzie

Cytat:
FEWCIU- u nas skaza wyglądała identycznie, a w dotyku taka mega szorstks skóra, pediatra kazała emolientem smrowac zeby nawilzac. Nabiał odstawiłam cąłkowicie, zeszło gdzies po 3 tyg. Teraz jak zjem cos wiecej z nabiału to zaraz małemu krostki wyskakują na policzkach, takze moge sobie pozwolic tyl;ko na jedną kawę z mlekiem dziennie....

Bartulek miał byc Michałkiem

mój zaciesza ale bardziej niz lustro interesuja go uchwyty od szafy (bo ja go w lustrze szafowym przeglądam )

Cała, dobrze dziewczyny radzą- idz osobiscie

TVP 2 powtarza Czas honoru dzis był 1 odcinek, kooooooocham ten serial
A to od pierwszej serii powtarzają czy ostatnią?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 16:53   #3672
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi lekarka kazała smorwać oliwką, ale zaczęłam smarować maścią z wit A i najpierw zbladło, a teraz mam wrażenie, że znowu jest gorzej. A nabiału nie jem od miesiąca
To może jednak to nie skaza białkowa Tylko na buźce to ma?
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Illusion, nie wierzę, miałyśmy tą samą suknie
O kurde ale super Wstaw zdjęcie do klubu
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wstawiłam na fb filmik jak moja Natusia wcina
Widziałam, pięknie je
Cytat:
bo cipy w kadrach jak urodziłam wysłały mi wniosek na dwa dodatkowe tygodnie, a nie na 4 i konczy mi sie teraz 13 czerwca- wnioskowac o dwa dodatkowe nie moge, wiec nie kwalifikuje sie do rocznego, bo 13 przestaje byc na macierzynskim....
jaka byłam głupia, wtedy myslałam po porodzie, ze nalezy mi sie tylko dwa dodatkowe, juz tego nie odkrece.... wszystko przepadło
O kurde. Powiem tak...ja pracuję w kadrach tyle że na innych przepisach bo służby mundurowe ... Nie chcę Cię martwić ale myślę że pismo nic nie da. Odpowiedzą Ci z automatu że przepis mówi jasno ile jest urlopu dodatkowego i że nie ma możliwości żeby brać go w częściach bo ustawa tego nie przewiduje. Argument że w karach wprowadzili w błąd też nie przejdzie bo to Ty jesteś wnioskodawcą i zasada że "nieznajomość prawa szkodzi" obowiązuje. Myślę że zdziałasz coś jedynie wtedy kiedy osobiście odwiedzisz dyrektora w Zusie i okaże się wyrozumiałym człowiekiem, bo podanie Twoje trafi do którejś z tysiąca Pań urzędniczek i ona odpowie zgodnie tym co przepisy mówią. Wiem co mówię bo sama miałam kilka takich spraw że według przepisów robiłabym inaczej (na niekorzyść wnioskodawcy) ale że ktoś poszedł do szefa wszystkich szefów na rozmowę to musiałam rozstrzygać inaczej i "obchodzić" niejako przepisy. Trzymam kciuki żeby się udało
Cytat:
dla wizażowych Ciotek - wprawdzie oballa nie mamy ale czymś podobnym się zabawiamy http://www.youtube.com/watch?v=PAp-u...ature=youtu.be
Super Maja i super zabawka

Igi na trzecim szczepieniu ważył identycznie
Cytat:
W
Twoja suknia jest spełnieniem moich marzeń Prześliczna!! Gdybym miała jakieś perspektywy na ślub to bym ją odkupiła od Ciebie!!! Koniecznie daj foty w niej!

Rosół zjedzony, dzieć śpi po koncercie pisków a ja podziwiam sukienkę Ilussion i sobie marzę
Ojej cieszę się że się podoba Nie mam jej już bo ślub brałam prawie 4 lata temu. Zdjęcie wstawię później bo dziecia mam na cycu aktualnie
Stary 2013-06-03, 16:53   #3673
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, j już nie jem od miesiąca nabiału i nic nie znika, było chwilkę lepiej po maści z wit A, ale dzisiaj to już masakra! ;(

Uwielbiam Czas honoru

miałaś szczęście jak ja

u nas chyba jest już poważniej, bo ma okropne zmiany na buzi ((
fewciu ja kiedyś pisałam że jeśli skaza to niekoniecznie na nabiał, moja koleżanka miała na drób i jajka, cały nabiał mogła jeść.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 16:58   #3674
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
widze na stronie, że jest dyrektor oddziału i kierownik inspektoratu... to do kogo?
http://www.zus.pl/default.asp?p=2&id=1866&kod=354
myślę, że najpierw do naczelnika wydziału zasiłków, a potem ewentualni do kierownika inspektoratu....
ale obawiam się, że Illusion ma rację

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
To może jednak to nie skaza białkowa Tylko na buźce to ma?
czerwone, brzydkie tylko na buzi, a na nóżce taką suchą plamę, jak po poparzeniu
Stary 2013-06-03, 17:00   #3675
insolito
Zadomowienie

Cytat:

O kurde ale super Wstaw zdjęcie do klubu

Ojej cieszę się że się podoba Nie mam jej już bo ślub brałam prawie 4 lata temu. Zdjęcie wstawię później bo dziecia mam na cycu aktualnie
Jak dziec pozwoli, bo coś już się kręci, to zaraz wstawię i czekam też na twoje zdjęcia.

Stary 2013-06-03, 17:11   #3676
mala_19kw
Zakorzenienie

Cała-dziękuje za przepis
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:30   #3677
charlizz
Zadomowienie

Co Was zaczęłam nadrabiać, to Ola jakaś maruda, ktoś mi dziecko popsuł czy jak

Bokeh, zazdroszczę Ci tych fotek

Ogłaszam, ze zaliczyłam dziś warunek! Ale jaja, największy hardkor na tych studiach, spotkanie z samym lucyferem, 40 min mnie pytal, ze wszystkiego nie wiem jak to ogarnęłam

Ola znowu marudzi, głowa pęka, a jutro mam kolejne kolokwium, idę do maleństwa, ale jeszcze do Was wrócę, baby
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:31   #3678
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Ogłaszam, ze zaliczyłam dziś warunek! Ale jaja, największy hardkor na tych studiach, spotkanie z samym lucyferem, 40 min mnie pytal, ze wszystkiego nie wiem jak to ogarnęłam

Ola znowu marudzi, głowa pęka, a jutro mam kolejne kolokwium, idę do maleństwa, ale jeszcze do Was wrócę, baby
klask i:
Stary 2013-06-03, 17:32   #3679
insolito
Zadomowienie

Cytat:

Ogromne klask i:
I powodzenia jutro

O Tzbokeh jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 17:33   #3680
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:33   #3681
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

No no w takim razie gratuluje
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-03, 17:34   #3682
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Tępa matka sklerotyczka zapomniałaby o miesiecznicy syniola
Baertunio konczy dzis 5 miesiecy

Cytat:
W kwestii sukni ślubnych to ja miałam taką: http://slubnasuknia.pl/belissimaexcl...%20%20kate.jpg
Pięknaaaaaaaaaaa! pokaż fotkę jak masz ją na sobie

Cytat:
dziewczyny, jakie wy kaszki dajecie? te holle które szajka porponowała? a kleiki?
Ja daję kaszki Nestle. O co chodzi z tymi kaszkami holle??? Każda z Was te kaszki kupuje??

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hmmm to musiał by być aparat + obiektyw w miarę jasny około 2,5tys za najtańszą wersję.

Cytat:
dziewczyny przepadł mi roczny macierzynski!!! jestem załamana!!!!!!!
STRASZNIE MI PRZYKRO!!
Stary 2013-06-03, 17:38   #3683
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ogromne klask i:
I powodzenia jutro

O Tzbokeh jest
Nie sądzicie że nie ładnie tak czytać i nic nie napisać od siebie? Dla tego Pana nagana
O!
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-03, 17:42   #3684
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja myślę co wy o tym tżBokeh a on faktycznie taki nick ma
nie ma to jak być zacofanym kurczę

To i ja się witam z tżBokeh

Stary 2013-06-03, 17:47   #3685
e_vel
Wtajemniczenie

Insolito dziękuję właśnie się dokształciłam u wujka google i też to tak zinterpretowałam czyli moja Maja jest po prostu mniejsza niż większość dzieciaczków i tyle
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:47   #3686
litllesweetangel
Lurker ;)

Cala trzymamy kciuki zeby dalo cos sie zdzialac

Charlizz gratulacje! Zdolna mama

Szaja ale duza babka z Dorotki

Silver ja bede dawac na poczatku kleik kukurydziany. Pozniej nie wiem. Holle sa dosyc drogie jak na kaszki, ale coz za zdrowe zarelko trzeba placic.

Dziec mi steka, caly czas by sie obracala, przebrac na spokojnie jej nie moge ;/

Motyw dnia- bylismy na zakupowym spacerze. TZ w Rossmannie wyjal mala z wozka zeby mogla sie pogapic. Jak wychodzilismy nadal trzymal ja na rekach, zeby na dworzu wlozyc ja do gondolki. To trwalo moze z 5 sekund? Ale oczywiscie jakies babsko przechodzace musialo skomentowac, ze takie male dziecko bez czapki. No tak, przeciez w sklepie i w gondoli wichura, a w ciagu 5 sekund na powietrzu dziecko zachoruje.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:49   #3687
LadyWhisper
Zakorzenienie

mój dzieć od 15.40 śpi

Stary 2013-06-03, 17:49   #3688
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kochane dziewojki, nadrabiam Was. Bo mnie znów nie było cały dzień.

Ale muszę się odnieść do wypowiedzi Tresselleo - piszesz, że "ktoś nie chodzi do kościoła, a chce być obsłużony za darmo" - okej, ale co ma piernik do wiatraka? Jak ktoś chodzi, to płaci jakiś abonament, czy jak? (ironia, rzecz jasna) I ja rozumiem opłaty za konkrety, typu 100zł za kwiaty na wystrój, czy 50 zł dla zakonnicy za przystrojenie, tak jak my płacimy, ale np 150 dla organisty za zagranie jednego utworu? To jest jakaś bzdura, a taka jest opłata w mojej parafii. Za jeden utwór dodatkowy, czyli marsz weselny, czy jak to tam się nazywa! 150 zł! No porąbało! Za sam ślub płaci się "co łaska", ale nie wiem, jakie to ma przełożenie na rzeczywistość. Ja nie chodzę do kościoła i generalnie uważam, że niektórzy sobie trochę za dużo liczą, tak jak wyżej wymieniony organista. A konkretny cennik za usługę to już w ogóle jakaś bzdura - księża nie pracują za darmo.

A co do ofiar, to zgadzam się z dziewczynami. Mam nadzieję, że moi goście nie będą wrzucać zbyt dużo. Moja parafia jest BARDZO bogata, tak w zasadzie jest to dobrze prosperująca firma, a nie wioskowy kościółek, tak więc, heh...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-03 o 17:51
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 17:51   #3689
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
bo cipy w kadrach jak urodziłam wysłały mi wniosek na dwa dodatkowe tygodnie, a nie na 4 i konczy mi sie teraz 13 czerwca- wnioskowac o dwa dodatkowe nie moge, wiec nie kwalifikuje sie do rocznego, bo 13 przestaje byc na macierzynskim....
jaka byłam głupia, wtedy myslałam po porodzie, ze nalezy mi sie tylko dwa dodatkowe, juz tego nie odkrece.... wszystko przepadło
Masakra!!! Jestem tego zdania co dziewczyny. WALCZ o ten macierzyński kochana. Trzymam kciuki aby się udało!!!!!

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
znalazłam spacerówkę:
http://allegro.pl/wozek-quinny-zapp-...287089903.html
taka promocja że żal nie skorzystać
masz rację, żal nie skorzystać, buahahahahaha
no i ten gratis

Cytat:
jak Wasze dzieciaczki reagują na lustro? bo Maja zaczyna się śmiać i nawijać
Moja już chyba od 1,5 miesiąca strasznie się cieszy jak stoję z nią przy lustrze. Śmieje się, gada i dziwi co to za dziecie się na nią patrzy
Ma ubaw po pachy

za wagę. Dzielna dziewczynka.

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
my mamy jutro szczepienie i już się boję

Cytat:
Pisałam o nim, świetny, co?
Genialny Oglądamy razem z Tż Uwielbiam tą aktorkę.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
W ostatniej chwili doszliśmy z wózkiem pod blok, jest taka ulewa ze świata nie widać, ciemno jak w nocy.
U nas też była ulewa, między 15 a 16. I masakryczna burzaaaaaa
Stary 2013-06-03, 17:52   #3690
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Motyw dnia- bylismy na zakupowym spacerze. TZ w Rossmannie wyjal mala z wozka zeby mogla sie pogapic. Jak wychodzilismy nadal trzymal ja na rekach, zeby na dworzu wlozyc ja do gondolki. To trwalo moze z 5 sekund? Ale oczywiscie jakies babsko przechodzace musialo skomentowac, ze takie male dziecko bez czapki. No tak, przeciez w sklepie i w gondoli wichura, a w ciagu 5 sekund na powietrzu dziecko zachoruje.
spoko, nie ma dnia, by moja Ola lezała bez skarpetek , a bodziaki czy kaftan to nosi tylko z długim "bo w domu chłodno" no ale co ja mogę poradzić, jak na uczelni pół dnia jestem i mama się nią zajmuje w tym czasie.

Dzięki dziewczyny, ten warunek wykańczał mnie psychicznie od roku
ale zanim się obronię, to jeszcze dłuuuuuga droga przede mną. No ale największy lucyfer pokonany, teraz to ja już się niczego nie boję.

Lady fajnie, że już wróciliście. Poka fotki na jakim etapie jest remont
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości