Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 11:02   #3541
ania13.03
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja kiedys pisalam na pw z bokeh wlasnie na ten sam temat bo nie moglam przezyc tych jej cudnych zdjec ale jak mi bokeh napisala cennik to po glebszym przemysleniu stwierdzilam ze moje zdjecia tez sa niczego sobie

Dziewczyny, ja mam do sprzedania lustrzanke z dwoma obiektywami (w tym jeden do portretow), jeszcze ponad 2 lata na gwarancji. Bede wystawiac na all ale jakby ktoras byla zainteresowana to piszcie na priv (sorki za reklame ale tak mi sie nasunelo ).

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:04   #3542
sylwietta1988
Zakorzenienie

Tępa matka sklerotyczka zapomniałaby o miesiecznicy syniola
Baertunio konczy dzis 5 miesiecy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:07   #3543
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

a co powiesz Kochana na to, że moja t. powiedziała, że ona kiedyś woziła swoich synków pod nogami w samochodzie i było bezpiecznie i że ona to by wzięła gruby koc, wsadziła w niego Kubunia i pojechała. Dopiero jak zauważyła, że zagotowała mnie to powiedziała, a woźcie go sobie w czym chcecie tak jkaby to była nasza fanaberia
no nieźle

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Coś na poprawę humoru:
Mały Jasio bawi się w piaskownicy. W pewnym momencie mama widzi że Jaś coś żuje więc pyta:
- Jasiu co ty jesz?
- Mięsko
- Mięsko?? A skąd je wziąłeś??
- Samo przypełzło...

Tak że cieszmy się póki dziecko ciągnie na samym mleczku bo rozszerzanie diety różnie się może skończyć

Cytat:
ja kiedys pisalam na pw z bokeh wlasnie na ten sam temat bo nie moglam przezyc tych jej cudnych zdjec ale jak mi bokeh napisala cennik to po glebszym przemysleniu stwierdzilam ze moje zdjecia tez sa niczego sobie
heh

A ja dziś rano czytam wizaż i widzę zdjęcie Szajkowej Dorotki i mnie olśniło. Moje dziecko nie miało żadnej zabawki w gondoli, bo od razu usypiało. No to dziś na spacer wzięliśmy ulubioną grającą gwiazdkę i jak zaczęła się histeria to ją włączyłam. Dzieć się uspokoił i zasnął....
I jestem za tym, żeby Szaja nagrała mix kołysanek trwających przynajmniej 15 min. Moj Synek sie uspokaja przy nich, tylko wrzeszczy jak się skończy.
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:07   #3544
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dla Bartunia i Nailah djerby

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:13   #3545
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:14   #3546
hope01
Zakorzenienie

Brawo sylwiettowy Bartolini !

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:17   #3547
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
tresello ja się nie dziwie, ze się za to płaci. Tylko, że nie którzy księża chcieliby fortunę za sakramenty dostawać. Jak to się mówi "co łaska, ale nie mniej niż 500". A najlepsze sa cenniki za sakramenty, przecież to się w głowie nie mieści. W mojej parafii jest ksiądz, który na prawdę patrzy na to ile kto za co dał i jak jest za mało to potrafi tak msze np. ślubną odprawić, że głowa mała. Jak moja siostra miała komunie to na wstępie powiedział, że on za 200 zł to na pewno jej nie odprawi. Fakt, że umie zarządzać pieniędzmi, ale co z tego jak ludzie go nie lubią. Ciężki temat, można o tym pisać i pisać
W mojej starej parafii też był 'cennik', no i ok. rozumiem, że wszystko kosztuje, w kancelarii pani zapisała, więc do kieszeni księdza to nie szło. Mnie tylko śmieszy, że ktoś nie chodzi do kościoła a pozniej płacze bo nagle chce ślubu i musi za to płacić. A jeszcze np na wesele daje 30 tyś. A jak ktoś ma ciężką sytuację, ksiądz go zna i wie, że ma ciężko, to na pewno by 'zszedł' z cenówki, przynajmniej takiego mam proboszcza w swojej parafii Ale wiem, że jest różnie. U mnie za chrzest na mszy, jest tak co miesiąc. nic się nie płaci

Kiedyś dziewczyny ze śląska chciały się spotkać, nie wiem czy Wam to wyszło, ale jakby co to zapraszam na tyskie paprocany Mamy świetną 'bazę' spacerową i plac zabaw dla starszych dzieciaczków.
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 11:18   #3548
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
l
Młody lezy w bujaku, wlasnie sciaganął skarpete i wcina paluchy u nogi. Prawej
Mniam mniam
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Kurcze, dziewczyny nie wiem o co chodzi ale mały śpiąc za dnia bardzo się straszy, co chwila się budzi jakby z odruchem moro. Już powinien sie wygaszac
i do tego ma ogromne problemy z zasypianiem w dzien, jak robi sie zmeczony zaczyna stekac i poplakiwac okropnie, trwa to tak z 10 minut czasem dluzej a potem jak mu sie uda to zasypia... ma tak przed kazda drzemka, ostatnio troche pomoglo ciasne owijanie kocem czego nie musielismy robic nawet jak byl noworodkiem a w nocy jest ok... gdzies wyczytalam, ze niektóre maluchy jak spia na plecach to maja wrazenie spadania, nie wiem czy sie martwic? Niedługo szczepienie ale ta moja tepa lekarka pewnie mi nie pomoze...
Możeza dużo się dzieje u Was ostatnio? Nasza czasem płacze przez sen
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Nadrabiam, nadrabiam i nadrobic nie moge...
Zatem tylko krotko: przeprowadzka poszla nad wyraz sprawnie.
Jestesmy na totalnej wsi, wiec ludzie na moj widok pryskaja, gdzie pieprz rosnie, lub wrecz odwrotnie - gapia sie jak ciele w malowane wrota.
Wlasnie jestesmy na spacerze - musze poznac okolice i sprawdzic ewentualne drogi ewakuacji. Jesli nie daj Boze, bylby alarm o nadchodzacym tsunami, mam max. 10 minut na ucieczke.

To nadrabiam dalej.
My tu biadolimy o burzach a Ty to dopiero masz atrakcje tam...
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dluuuugo mnie nie było.
Na początek gratulacje skonczonych miesięcy i z okazji rocznic!

Jestem tak zmęczona, że nawet nie mam was siły podczytać . Mały non stop na rękach, a w nocy na śpiąco go karmię bo taka nieprzytomna jestem. Idą nam zęby i chyba skok tak myślę (19 tydzień ). Do tego mamy problem z kąpielą tak się drze, że masakra. Nie wiemy co się stało bo kąpać się wcześniej uwielbiał . Po marchewce wypryszczyło go całego ale to chyba potowki jednak, w środę mamy szczepienie to skonsultuję z lekarzem.
No i jest wynik tego całego mojego zmęczenia - opryszczka tak się boję, że na młodego przejdzie . Zaleczyłam już prawie w 1 miejscu to wykazała w 2.

Dziewczyny nie pamietam kiedy było mi tak źle . Zmęczona, smutna bez chęci do czegokolwiek. Chyba będę rezygnować z kp za miesiac bo tak długo nie pociągnę, muszę się podkurować fizycznie chyba. Wyniki krwi muszę zrobić też bo czuję, ze coś nie tak.
Jeszcze będzie super. Wychodź szybko z dołka!
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki po weekendzie.
ALE WY DAJECIE Z TYMI POSTAMI. ja normalnie w porównaniu do was nie potrafię się ogarnąć. czuję się jak na podwójnym etacie, tż ma firmę a ja muszę weszystko ogarnąć.
moja sobota wyglądała tak:
rano wstałyśmy, przed 9 musiałyśmy z Lenką jechać po tż bo odstawiał busa na wymianę szyby (kombinował coś przy wycieraczkach i ręka mu się omknęła, efekt potłuczona szyba ), pojechaliśmy na zastrzyk, od razu zawiozłam go do roboty, wracając zajechałam tylko do domu po rzeczy małej i pojechałyśmy na wieś. o 13 tż dzwoni: zbieraj się i jedź po kluczyki bo pracują tylko do 14, więc się zebrałam zajechałam po kasę do domu i pojechałam, stoję czekam bo biuro zamknięte, przychodzi koleś i mówi: zawcxześnie pani przyjechała, rozmawiałem z pani mężem żeby przyjechać o 16 bo musi wyschnąć, oj się zezłościłam, mała jeszcze bardziej,że musiałam zatrzymywać się na przystanku żeby ją uspokoić. pojechałyśmy do domu, troszkę posiedziałyśmy, mała zjadła i zaraz musiałyśmy się pakować z powrotem do auta. odebrałam klucze i nie czekając na tel od tż pojechałyśmy już po tż i chłopaków, jeszcze nie skończyli więc pokręciłyśmy się troszkę po budowie. przyszli gospodarze i dziewczyna jak zobaczyła mała to mówi: jaka podobna do tatusia, nie trzeba się pytać którego taty córeczka (pracuje 3 marcinów ) po drodze chłopacy wzieli bysa a my z tż wróciliśmy do domu, jeszcze tż dostał mandat za pasy, ale trafiliśmy na spoko pana policjanta bo mała spała mi na rękach a fotelik był w bagażniku i się nie przyczepił , wróciliśmy przed 18, tż się wykąpał, wypił kawę i musieliśmy jechać na zastrzyk, potem na zakupu, wróciliśmu o 20, trzeba było małą przygotować do spania i już nic mi się nie chciało, do tego zaczęło mnie nawalać gardło, tak wygląda moja praca na 2 etatach, coś mi się przypomina że miałam jechać dziś po jakieś gąbki ale nie będę dzwonić i się dopytywać może zapomi

wczoraj rano zastrzyk - ostani pojechaliśmy na wieś bo tż zostawił w busie dokumeny z banku a zablokował sobie konto a trzeba przelewy puścić, wróciliśmy, za godz przyszedł brat tż z rodzinką i poszliśmy na festyn na osiedlu, troszkę posiedzieliśmy i wróciliśmy do domu. jak poszli zaczęłam was nadrabiać i stwierdziłamże lepiej ogarnę klub (strasznie mnie ciągnie) i musiałam robić kolację, mała wstała i koniec nadrabiania.

podziwiam was za tą systematyczność, nie jestem non stop na bieżąco z wami ale cały czas myślę co u was nharazie mała śpi więc ile zdąże tyle nadrobię.
No to miałaś łikend.... Ja tak czasem czytam jak Wy jeździcie z dzieciakiem tu, tam, sklepy, sprawy załatwiacie a dla mnie wyjście na spacer to już jest duże osiągnięcie
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
nie moge ..
nie dodalam do kaszki zagestnika, bo mi sie skonczyla i mlody ulewa na potege, wystarczylo raz nie podac jednej miarkui nutritiona i jest jakas masakra .. a ta kaszka sama w sobie gesta przeciez jest .. ehh..

aha, jade dzisiaj do rodzicow, samochodem, pierwszy raz od porodu (prawko zdalam gdzies w 7 miesiacu strasznie sie boje .. drioga na szczescie jest prosta, moze ze 3 krzyzowki tylko ale dygam i tak jakos ..
a jade do fryzjera koncowki poscinac bo juz prawie 4 miesiace nie bylam, mialam rozjasniac troszke koncowki ale nadal po ciazy mi zostalo starszne siano wiec musze sie wstrzymac
Aż tak ulewa?
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
wiecie, że dorwałam video nianię elektroniczną za 105zł z przesyłką kurierem?
Super okazja
Cytat:
ja np nie rozumiem jednego, czemu w trakcie np ślubu lub pogrzebu (gdzie daje się już większe sumy) zbiera się na ofiarę?
Albo u mojego tż w parafii ksiądz co niedziele wyczytuje ile która rodzina dała na ofiarę na kościół np Kowalscy 100 zl, Iksińscy 150 zl i tak wylicza i każdy tylko patrzy ile kto dał.
No bo to jest dopiero motywacja Ale jaja

Ezzo- ciekawy tył-pierwszy raz widzę Szyjesz czy kupujesz? I co z tym przodem? Chyba już nic wtedy?

Nie mogę jak ta moja Mysza mała się zaciesza po jedzeniu, taki szczęśliwy, obżarty bobas

Jakieś pomysły co można zrobić na 5 rocznicę, bez pieniędzy? Jeśli jakieś erotyczne akcje to podajcie konkrety

Szajka- Zazdraszczam stylowej fryzurki, ślicznie Ci
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:23   #3549
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Bokeh-tym razem obędzie się bez jego pomocy posprawdzałam i to wszystko co miałam do powiedzenia właściwie

Małe sprostowanie tylko-nie Szklanka a Sarah miało być w gratulacjach 5 miesiąca (mylą mi się te dwie Panie ).
wiem, wiem domyslilam sie, ze to o mnie chodzi

Cytat:
Czesc!
Jestesmy na totalnej wsi, wiec ludzie na moj widok pryskaja, gdzie pieprz rosnie, lub wrecz odwrotnie - gapia sie jak ciele w malowane wrota.
Wlasnie jestesmy na spacerze - musze poznac okolice i sprawdzic ewentualne drogi ewakuacji. Jesli nie daj Boze, bylby alarm o nadchodzacym tsunami, mam max. 10 minut na ucieczke.

To nadrabiam dalej.
o masakra, ale zadnego tsunami nie bedzie i juz
a w miescie nie chcielibyscie mieszkac

Cytat:

Jestem tak zmęczona, że nawet nie mam was siły podczytać . Mały non stop na rękach, a w nocy na śpiąco go karmię bo taka nieprzytomna jestem. Idą nam zęby i chyba skok tak myślę (19 tydzień ). Do tego mamy problem z kąpielą tak się drze, że masakra. Nie wiemy co się stało bo kąpać się wcześniej uwielbiał . Po marchewce wypryszczyło go całego ale to chyba potowki jednak, w środę mamy szczepienie to skonsultuję z lekarzem.
No i jest wynik tego całego mojego zmęczenia - opryszczka tak się boję, że na młodego przejdzie . Zaleczyłam już prawie w 1 miejscu to wykazała w 2.

Dziewczyny nie pamietam kiedy było mi tak źle . Zmęczona, smutna bez chęci do czegokolwiek. Chyba będę rezygnować z kp za miesiac bo tak długo nie pociągnę, muszę się podkurować fizycznie chyba. Wyniki krwi muszę zrobić też bo czuję, ze coś nie tak.
dasz rade a odstawienie rozwaz, moj maz mi kazal juz dawno ale ja nie i koniec nie po to walczylam tyle, i do 6 miesiaca na pawno bede kp a chce i dluzej, a ja zaraz po szpitalu przeziebienie straszne, dwa razy opryszczka, i od porodu wysypka na calym ciele az do teraz czasami mniej czasami wiecej, jak upal to ja w porach rekaw tez dlugi , na szyi apaszka, na twarz tapeta zeby przyktyc ale nie zawsze sie da

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Gratulacje i życzę jeszcze wielu wspólnych lat w szczęściu i miłości

śliczne

Mam nadzieję że już dzisiaj lepiej się czujesz

Ojj te ząbki

Dziękujemy bardzo
Sarah Nataszce też spóźnione całuski 5-miesięcznicowe. Nie było mnie wczoraj dlatego dopiero teraz ale myślałam o was
Dziękuję skarbeńku
Cytat:
dołączam do grona samotnych matek noooo ale to ten pieroński remont, jeszcze tylko 2-3 tyg.....

Caławdeszczu, jedź złożyć najpierw ten wniosek o 4dodatkowe tygodnie, a po 17, jak wejdzie ustawa, o te 2 dodatkowe i od razu o 26tyg rodzicielskiego tak mi pani w zus wytłumaczyła
wlasnie to samo chcialam napisac,

Cytat:
dla Bartusia zdrówka dużo, i Nailag Djerby tez dzis konczy 5 więc dla niej również

Moja niunia dalej spi a ja dalej nie wiem co robic
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:28   #3550
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Nailag Djerby tez dzis konczy 5 więc dla niej również
dla Nailah

Stary 2013-06-03, 11:28   #3551
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny
szaja w szczegolnosci
czy moge podac ibum dzidzi bez konsultacji jest podziebiona a to jest przeciwzapalne, lekarz dzis do 12 szwagier mial przyjechac ale zadzwonilam zeby nie przyjezdzal bo strasznie leje i wieje to niby autem i kawaleczek jest osrodek ale raz ze pon to wiecie duzo chorych a tam osobnego wejscia nie ma a dwa no to kawalek ale jak tak leje i wieje to boje sie ze mi ja zawieje ale strasznie sie boje
pamietacie jak pisala ze bylysmy w szpitalu jak miala 2 tygodnie a miala tylko katarek a tak to okaz zdrowia i okazalo sie ze w oskrzela zaczelo wchodzic i szpital
a teraz tak czasami pokaslywala od paru dni, ale slini sie bardzo lapa w buzi i mysle ze to bylo od sliny bo czasami i w nocy w ogole, a dzis o 24 w nocy obudzila sie i kaszlala i katarek miala i kicha tez, poszla spac o 7 rano troche kaszlala, nakarmilam ja, i widze, ze jest podziebiona, bo ten kaszel to juz taki inny slysze, taki jakby odrywajacy sie, katarek malutki, ale w nocy i rano zakropilam jej nasivinem, i kichala i oczka przy kichaniu troche czerwone, takze jest zaziebiona i boje sie czy moge czekac do jutra zeby do lekarza i dlatego pytam czy moge podac jej ibum, mam w domu panadol ale ona goraczki nie ma, i zastanawiam sie czy nie kupic ibum bo to przeciwzapalane i jej podac, teraz mi spi zasnela przed 10 i nize zero furczenia w nosku zero kaszlu spi ladnie spokojnie, ale chce zeby lekarz ja osuchał, po tych wczesniejszych doswiadczeniach bardzo sie boje
hmm, ja bym podała ibum dla dzieci,
ja też się boję o Filipa po tym jak byliśmy w szpitalu z zap. oskrzeli, Nie raz mąż ma mnie dosyć bo wymylam, że chory, przeziębiony i chce latać do lekarza, ale co ja mam zrobić jak się napatrzyłam w szpitalu jak się męczył i jak go tam męczyli, więc się boje
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ja mam do sprzedania lustrzanke z dwoma obiektywami (w tym jeden do portretow), jeszcze ponad 2 lata na gwarancji. Bede wystawiac na all ale jakby ktoras byla zainteresowana to piszcie na priv (sorki za reklame ale tak mi sie nasunelo ).
ooooo musze pogadac na ten temat z mężem, jak coś to się odezwę na priv

Cytat:
brawo dla Bartunia
i dla Nailah też

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2013-06-03 o 11:30
marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 11:29   #3552
pstryczek84
Zakorzenienie

gerls, zablokujcie mi all!
a dzis jeszcze wypłata byla!
tyle pieknych ubranek jest....

Stary 2013-06-03, 11:30   #3553
sarah67
Zadomowienie

DZIEWCZYNY BARDZO ALE TO BAAAARDZO DZIEKUJE ZA PRZEMILE KOMENTARZE DO ZDJEC MOICH W KLUBIE, BYLO MI TAK MILO, ZE AZ MI LEZKA POLECIALA

szaja
te z sówką to rajstopki a gdzie to nie wiem, bo to moja ciotka kupiła jak jeszcze dziecię w brzusiu było

Chyba jak podam ibum to nie zaszkodzę co??? tylko musze kogos poszukac kto mi do apteki pojdzie
Stary 2013-06-03, 11:31   #3554
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny jeśli chodzi o odparzenia to ja z ręką na sercu linomag w maści polecam

Stary 2013-06-03, 11:31   #3555
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
dla Bartula
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
no nieźle

heh

A ja dziś rano czytam wizaż i widzę zdjęcie Szajkowej Dorotki i mnie olśniło. Moje dziecko nie miało żadnej zabawki w gondoli, bo od razu usypiało. No to dziś na spacer wzięliśmy ulubioną grającą gwiazdkę i jak zaczęła się histeria to ją włączyłam. Dzieć się uspokoił i zasnął....
I jestem za tym, żeby Szaja nagrała mix kołysanek trwających przynajmniej 15 min. Moj Synek sie uspokaja przy nich, tylko wrzeszczy jak się skończy.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Mniam mniam

Możeza dużo się dzieje u Was ostatnio? Nasza czasem płacze przez sen

My tu biadolimy o burzach a Ty to dopiero masz atrakcje tam...

Jeszcze będzie super. Wychodź szybko z dołka!

No to miałaś łikend.... Ja tak czasem czytam jak Wy jeździcie z dzieciakiem tu, tam, sklepy, sprawy załatwiacie a dla mnie wyjście na spacer to już jest duże osiągnięcie

Aż tak ulewa?

Super okazja

Ezzo- ciekawy tył-pierwszy raz widzę Szyjesz czy kupujesz? I co z tym przodem? Chyba już nic wtedy?

Nie mogę jak ta moja Mysza mała się zaciesza po jedzeniu, taki szczęśliwy, obżarty bobas

Jakieś pomysły co można zrobić na 5 rocznicę, bez pieniędzy? Jeśli jakieś erotyczne akcje to podajcie konkrety

Szajka- Zazdraszczam stylowej fryzurki, ślicznie Ci
co do pogrubionego u mnie tak samo
co do motywacji to jak najbardziej, kiedyś ludzie dawali 30-50 zl teraz 200 i 300 się zdarza. Bo jak to dać mniej jak tamci dali tyle.
Cytat:
wiem, wiem domyslilam sie, ze to o mnie chodzi

o masakra, ale zadnego tsunami nie bedzie i juz
a w miescie nie chcielibyscie mieszkac

dasz rade a odstawienie rozwaz, moj maz mi kazal juz dawno ale ja nie i koniec nie po to walczylam tyle, i do 6 miesiaca na pawno bede kp a chce i dluzej, a ja zaraz po szpitalu przeziebienie straszne, dwa razy opryszczka, i od porodu wysypka na calym ciele az do teraz czasami mniej czasami wiecej, jak upal to ja w porach rekaw tez dlugi , na szyi apaszka, na twarz tapeta zeby przyktyc ale nie zawsze sie da

Dziękuję skarbeńku

wlasnie to samo chcialam napisac,

dla Bartusia zdrówka dużo, i Nailag Djerby tez dzis konczy 5 więc dla niej również

Moja niunia dalej spi a ja dalej nie wiem co robic
powiem Ci, że zazdroszczę problemu
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:35   #3556
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
hmm, ja bym podała ibum dla dzieci,
ja też się boję o Filipa po tym jak byliśmy w szpitalu z zap. oskrzeli, Nie raz mąż ma mnie dosyć bo wymylam, że chory, przeziębiony i chce latać do lekarza, ale co ja mam zrobić jak się napatrzyłam w szpitalu jak się męczył i jak go tam męczyli, więc się boje

dzieki
wlasnie my tez w szpitalu wiec dlatego sie tak denerwuje bo wtedy w ogole nie wygladala na zdrowa, lekarka na nas jak na glupkow patrzala, ze z katarkiem przyjechalismy a osluchalismy i mowi ona chora, to niewiarygodne w ogole po niej nie widac dlatego tak panikuje
i jeszcze u mnie tu nie ma pediatry tylko zwykly lekarz na dzieciach to on sie nie zna, ale pojde jutro niech osłucha jakby nie przechodzilo to pojade do tej lekarki ale tylko prywtanie 100zl wizyta i jeszcze 30km trzeba jechac no ale jak sie mieszka w takiej dziurze to trudno sie mowi
Stary 2013-06-03, 11:36   #3557
treselle0
Zadomowienie

Nancy jak płacisz np za wesele to płacisz za sprawy techniczne, oświetlenie, prąd, organista, posprzątanie, ogólnie za otwarcie kościoła, natomiast na mszy Twoi gości mogą a nie muszą dają na tacę 'za Was'. Jak jestem na weselu, komunii, chrzcie to zawsze wrzucam do koszyczka 'na szczęście i pomyślność'
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
No tego akurat nie rozumiem, ale widocznie tamtym ludziom to pasuje bo inaczej zgłosiliby do kurii.

Pytałaś Meduzza jakiego języka się uczę, otóż nie jest to hiszpański, a .... niemiecki
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:38   #3558
mala_19kw
Zakorzenienie

Hello dziołchy
Nadrobiłam pi razy drzwi.

Sylwietta- za 5miesięcy Bartula. Całuski od cioci i Oskara

Lady-fajnie że już jesteś A Pietraszko i tak był dzielny.

Zapomniałam co jeszcze chciałam mówić-pogoda do bani (ponuro) że nie mogę się skupić.

Mały jak usnął po 20 tak wstaliśmy o 9;30. Teraz też śpi póki co,ale boję się czy znowu cyrków nie będzie

aha Hope- Oskar też się zachowuje jakby mleko było za gorące. Dziś rano jak mu dałam to od razu wypluł smoczek (a daje takie jak zawsze dlatego dziwne to dla mnie) ale na szczęście po chwili wiercenia wypił.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:38   #3559
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
dla Bartula

powiem Ci, że zazdroszczę problemu
wiesz gdyby Ona tak spala i nic Jej nie bylo to bylabym w 7 niebie, ale tak sie denerwuje, ale ani razu nie zakaszlala ani w nosku nie furczy no ale fakt zakropiony jest, rusza przez sen buziaczkiem kochane moje, tak Ją kocham, że to aż niemożliwe, i pomyśleć, że ja kiedyś nie chciałam mieć dzieci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 11:38   #3560
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chodzi o odparzenia to ja z ręką na sercu linomag w maści polecam
podpisuje sie pod tym i ja.
my stosujemy linomag zielony od poczatku i ani razu nie mielismy odparzenia (ftfu tfu)

Stary 2013-06-03, 11:41   #3561
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
nadrabiam
Wczoraj mnie nie było bo byliśmy na imprezce rodzinnej (18-te urodziny córki mojej kuzynki). Igi był tak grzeczny że się zachwycali wszyscy i nie mogli uwierzyć. Tak to ja mogę z nim jeździć. Złote dziecko, był zainteresowany wszystkim, rozglądał się tylko i się uśmiechał jak go zaczepiali a było około 20 osób i dwoje dzieci (3 latka i 1,5 roku). Byliśmy od 11 do 17 a on nawet nie zapłakał. Poza tym dwie moje kuzynki są w ciąży i dzieciaczki będą z tego samego rocznika co Iguś, u jednej już wiadomo że synek. Będzie miał młody towarzycho na rodzinnych imprezkach
A tak poza tym to się stęskniłam i ciekawa jestem co u Was
no, co za chłopak goscinny i fajnie, że bedzie miał z kim szalec
Cytat:
Czesc!

To nadrabiam dalej.
o losie, ale macie atrakcje.......
Cytat:
\

u nas TAK SAMO od ok. tygodnia

tak,skazowiec i zje*ałam go za to na czym świat stoi, ale przecież nic mu się od łyżeczki nie stanie tak, tylko teraz takie darcie, nie chce spać, krzyczy jakby go żywcem palił kto, a ja nie wiem co mu jest i już mnie szlag trafia. jestem wściekła. na ojca. na grześka. na dziecko i na siebie, że mnie dawid denerwuje, a tak na prawdę to denerwuje mnie to, że nie wiem co mu jest, nie umiem mu pomóc i denerwuje się tym co sąsiedzi teraz myslą
olej sąsiadów, i mniej nerwów kochana

Cytat:

ojeju, trzymaj sie dzielnie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie!
Żeby nie było,że się chwile odzywałam i znów zaginełam. jestem z wami cały czas ale chwilowo tylko troche podczytuję i nie mam czasu pisać.
Pod koniec ubiegłego tygodnia walczyłam jeszcze z magisterką ale już oddałam i mam spokój. Od soboty Michasia ma biegunkę i się męczymy Podejrzewam, że z przedszkola przyniosła bo w poprzednim tyg pełno dzieci było chorych i nie chodziło ale na wystepy z okazji dnia mamy i taty przyszły wszystkie dzieci i te zdrowe i te chore
zdrówka dla Michasi
Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Witajcie, jestem i ja cały czas, podczytuję na telefonie, bo internet jak pisałam mam tutaj kiepski, a nadal jestem na mazurach.
Wracamy ok.13 czerwca dopiero. A moja mała kończy za 3 dni 4 miesiące!! ależ to leci...

Pogoda ładna dużo siedzimy na dworze z Małą, chociaż jak nie śpi w wózku to posiedzi parę minut, no pół godziny jak się przemieszczamy i są kołyszące się drzewa bardzo lubi zielone liście, powiewające na wietrze
ale Wam dooooooobrze mój tez zaciesza jak sie liscie na wietrze kołyszą
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Koło Jarocina uduszono dziesięciomiesięczną dziewczynkę. Rodzice oczywiście pijani...
nóz sie w kieszeni otwiera.....
Stary 2013-06-03, 11:41   #3562
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
DZIEWCZYNY BARDZO ALE TO BAAAARDZO DZIEKUJE ZA PRZEMILE KOMENTARZE DO ZDJEC MOICH W KLUBIE, BYLO MI TAK MILO, ZE AZ MI LEZKA POLECIALA

szaja
te z sówką to rajstopki a gdzie to nie wiem, bo to moja ciotka kupiła jak jeszcze dziecię w brzusiu było

Chyba jak podam ibum to nie zaszkodzę co??? tylko musze kogos poszukac kto mi do apteki pojdzie
Ja mlodemu ibum dałam np wczoraj bo strasznie rozdarty nie mógł spać palce aż od gryzienia spuchnięte.. w aptece powiedziała że mogę mu dać, ale np. jakbym chciała na wieczór to lepiej pedicetamol

Stary 2013-06-03, 11:50   #3563
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Byłyśmy na spacerze, było piękne słonko, cieplutko. Blaneczka spała. Postanowiłam iść do domu i posprzątać bałagan, zdążyłam zamknąć drzwi od klatki i lunął taki deszcz jakiego nigdy nie widziałam! Słońce świeci, a deszcz leje że świata nie widać!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 11:54   #3564
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jeszcze sprawdza się Bepanthen-mąż kupił mi na sutki jak byłam w szpitalu a że mało zużyłam to teraz pielęgnuje tą maścią pupcie Oskara i póki co żadnych niespodzianek nie było.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:54   #3565
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
[/COLOR]Byłyśmy na spacerze, było piękne słonko, cieplutko. Blaneczka spała. Postanowiłam iść do domu i posprzątać bałagan, zdążyłam zamknąć drzwi od klatki i lunął taki deszcz jakiego nigdy nie widziałam! Słońce świeci, a deszcz leje że świata nie widać!
u nas identyko!!!!!!! wlasnie mialam pisac

Stary 2013-06-03, 11:56   #3566
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Nancy jak płacisz np za wesele to płacisz za sprawy techniczne, oświetlenie, prąd, organista, posprzątanie, ogólnie za otwarcie kościoła, natomiast na mszy Twoi gości mogą a nie muszą dają na tacę 'za Was'. Jak jestem na weselu, komunii, chrzcie to zawsze wrzucam do koszyczka 'na szczęście i pomyślność'

No tego akurat nie rozumiem, ale widocznie tamtym ludziom to pasuje bo inaczej zgłosiliby do kurii.

Pytałaś Meduzza jakiego języka się uczę, otóż nie jest to hiszpański, a .... niemiecki
znaczy się tak jak braliśmy slub to osobno płaciliśmy księdzu osobno organiście i osobno kościelnemu, u nas akurat nie zbierał na tacę. Ale u znajomych na chrzcinach wyskoczył z tacą do rodziców i chrzestnych, mimo tego, że opłacili wszystkich.
Nie rozumiem trochę tego, że taca jest za pomyślność dla nas według mnie dla nas to jest modlitwa, uczestnictwo we mszy świętej i bycie z nami w tym szczególnym dniu.
Cytat:
wiesz gdyby Ona tak spala i nic Jej nie bylo to bylabym w 7 niebie, ale tak sie denerwuje, ale ani razu nie zakaszlala ani w nosku nie furczy no ale fakt zakropiony jest, rusza przez sen buziaczkiem kochane moje, tak Ją kocham, że to aż niemożliwe, i pomyśleć, że ja kiedyś nie chciałam mieć dzieci
ja tez uwielbiam patrzeć jak Kubulek śpi

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-06-03 o 11:57
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:56   #3567
sylwietta1988
Zakorzenienie

Bartunio pieknie dziekuje

Fewcia- ale ci sie udało

Bokeh- cudowne zdjecia
Stary 2013-06-03, 11:56   #3568
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
podpisuje sie pod tym i ja.
my stosujemy linomag zielony od poczatku i ani razu nie mielismy odparzenia (ftfu tfu)
a mnie sie kurde wydaje, ze jednak małej te dady nie służą, dopóki nie zaczęłam ich używać to było ok... hmmm
kupie ten linomag jak bede na mieście, wczoraj jechałam sudokremem, ale kurde zero poprawy, więc dzis zmieniłam na mąkę ziemniaczaną. zobaczymy...

możliwe, że to od pieluch.. ??

pstryniu
jak Ty tak na all siedzisz to wyczaj dla mojej Julki jakieś półśpiochy w dobrej cenie, bo potrzebuje

sylwietta
, buziaczki dla Bartunia- niech zdrowo rośnie
nam jeszcze brakuje kilka dni do 5m-cy
ale chyba sie zaopatrze już w słoiki po 5-mcu

mam takie pytanie głupie ale cóż...
jak dzieć ma np. 10 m-cy to moze dostać słoik ktory jest po 4,5,6 m-cu czy to nie mozna sie cofac?
wiem, szpadel ze mnie

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-06-03 o 11:59
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:56   #3569
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziewczyny skazowe, bo nie zauważyłyście... czy skaza mija?? jak z rozszerzaniem diety...? i co jecie...? aa... i możecie mi wkleić zdjęcia Waszych pociech jak miały zmiany skazowe??? bo moja na buzi ma takie "książkowe", ale na nożce ma taką suchą plamę, wygląda troszkę jak gojące się poparzenie..
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 11:59   #3570
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale się czuję FA- TA- LNIE!! Jakieś choróbsko mnie łapie. Nagle mnie złapało bo rano było wszystko ok.
Jestem strasznie zakatarzona, gardło mnie boli (mam na szczęście tantum verde), kicham,smarkam, raz mi ciepło, raz zimno.... Wzięłam gripex ale boję się że Darie zarażę
zdrówka
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41121165]
Fotka do oballowej kolekcji :d mała nawet na śpiąco nie wypuściła...[/QUOTE]
słodzizna
Cytat:
Hej kochane
My w domku od wczoraj, Maluszek w autokarze pod koniec histeria za histeria, ale nawet ja wysiadalam od tego ciaglego szumu. Dzisiaj latalam z tesciowa po castoramie praktikerze i rtv euroagd wybralam panele do kuchni sprzet do kuchni ogolem remont pelna para. Padnieta jestem, maz tez, ale mieszkanko zaczyna wygladac przepieknie!
Mam nadzieje, ze od jutra juz normalnie bede w stanie z wami pisac, na biezaco, bo nie nadrobie nigdy..
Super że wróciłaś i już nie mogę się doczekać fotek gotowego mieszkanka
Cytat:
Hej,
Dawid wstał o 6, ale już jęczy bo śpiący. Nie wiem czy go brzuszek do tych zębów nie boli, bo kopie nogami, mój tatuś mądry wczoraj dał mu spróbować jogurtu naturalnego...
O matko...przecież on skazowy po pierwsze a po drugie takie rzeczy to z tego co kojarzę to dopiero 10-12 miesiąc. Mój TŻ w życiu by bez konsultacji ze mną nic nie podał dziecku....dobrze że opie.r.doliłaś i mam nadzieję że wziął do siebie.
Cytat:

dla mlodego!
i jak wybrneliscie z prezentem? kasa czy jednak cos kupiliscie?
Daliśmy kasę. Uznałam że młoda może zbiera na coś, poza tym ja te zawsze bardziej byłam zadowolona z kasy bo mogłam sobie kupić co chciałam.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie chce mi się wklejać zdjęc do klubu :P bo tam musze je ładować umieszczać.... więc jak macie ochotę http://bokerworld.blogspot.com/2013/...ej-natury.html z wczoraj :p
Jak zwykle cudnie

Cytat:
i dla Bartusia

W kwestii sukni ślubnych to ja miałam taką: http://slubnasuknia.pl/belissimaexcl...%20%20kate.jpg

Teściowa wzięła młodego na spacer (pomijam to że znowu przyjechała bez zapowiedzi ) a ja lecę jego ciuszki poskładać i obiad zrobić. Odezwę się wieczorkiem.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości